ההבדל בין תינוק לפעוט

אמא_מתחדשת*
הצטרפות: 09 ספטמבר 2003, 22:36
דף אישי: הדף האישי של אמא_מתחדשת*

ההבדל בין תינוק לפעוט

שליחה על ידי אמא_מתחדשת* »

כאן בדיוק ההבדל: בין תינוק שבוכה לבין ילד שבוכה,_ בשמת מתוך שיטת חמש הדקות

בזמן האחרון, נריה שהיה תינוק מאוד שקט ומרוצה שכמעט ולא בכה (חוץ מכשצריך להתלבש.....) מקטר יותר ואפילו מגיע לפרצי בכי קורעי לב (אם כי קצרים) לרוב די ברור מה הוא רוצה. אם אפשר אני נותנת לו והוא נרגע מיד ואם לא אז הסחת דעת לרוב עובדת. הוא גם בוכה לפעמים כשניסה משהו ולא הצליח כמו לעבור מעמידה בעזרת השולחן אל ארגז הצעצועים וכד'. די ברור שהבכי לא מכאב הנפילה - אלא מתסכול.

האמת שכבר התחלתי להרגיש רגשות אשם מתחילים לבצבץ - אני אמא לא טובה, התינוק שלי פתאום התחיל לבכות- אבל הדברים שבשמת כתבה גרמו לי לחשוב שאולי התשובה היא שהתינוק שלי כבר לא תינוק הוא פעוט.....:-]

זה עורר אותי לחשוב מה בעצם ההבדל ואיפה עובר הקו בין תינוק לפעוט.
חבצלת_השרון*
הצטרפות: 01 דצמבר 2003, 19:34
דף אישי: הדף האישי של חבצלת_השרון*

ההבדל בין תינוק לפעוט

שליחה על ידי חבצלת_השרון* »

אנחנו בתקופה די בכיינית אצל שני הקטנים (הגדול עוד מעט בן שלוש, ורוצה לעשות כל מה שהאחים הגדולים שלו עושים. הקטן בן שנה+ ורוצה לרוץ ולקפוץ במדרגות. שניהם צוברים תסכולים.)
אני חושבת שהכחהמה יחידה שלמדתי בקשר לזה זה לא להרגיע אותם בכל מחיר, כמו את התינוקות שלי (שאני מסכיהמ גם לסחוב כל היום בלי להניח, העיקר שלא יבכו). לקבל את הבכי. לחבק את הבכי. להגיד : "כן, אתה צודק, זה מתסכל", ולא לנסות לפתור בשבילו כל בעיה תכף ומיד. לשם כך, לדעתי, צריך להיות אימא עם הרבה ביטחון, ואני עובדת על זה;-).
ענת_גיגר*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*

ההבדל בין תינוק לפעוט

שליחה על ידי ענת_גיגר* »

זה בדיוק מתחבר לשאלות שאני עסוקה בהן לאחרונה.
התרגלתי לתת ליותם הכול, מה שהוא רוצה, מתוך האמונה ש"מה שהוא רוצה, הוא צריך", ושהבשלות וההיפרדות יבואו ממנו. 100% אימא, 100% ידיים, 100% ציצי... מתיש. הוא בן שנה וחודשיים ותובע המון אימא, ידיים, ציצי. הוא בעצם לא הפחית באופן משמעותי את הדרישה ולי זה קשה. הוא לא אוהב לשחק בדברים בלעדיי, לא אוהב להיות אצל אחרים וכל הזמן חוזר אליי, מחפש אותי.

ועכשיו אני חושבת שהגיע הזמן לבנות בינינו מרחק. אולי רק עכשיו אני בשלה לזה, אולי רק עכשיו הוא בשל, בכל אופן, עכשיו אני מרגישה שזה יהיה נכון. להניח אותו שישחק בזמן שאני עושה משהו, להעביר אותו לאבא שלו (הוא לא מוכן לפעמים!)- ולעבור איתו את הבכי, בלי בהכרח למלא את רצונו.
כל הזמן חשבתי שזה יפגע בו, כי הוא צריך את זה, אותי. עכשיו אני חושבת שיש הרבה הזדמנויות שזה לא יפגע, ולהיפך אולי יעשה לו טוב.

יש אמהות שמתקשות לתת את ה100%. אני מתקשה לתת פחות. ולא בגלל שאני "לא משחררת", כמו שרמזו לי חברות, אלא בגלל שאני מרצה את כולם, כולל את הילד שלי. זה הדפוס שלי. שכולם יהיו שמחים, שחס וחלילה לא יהיה בכי.
הנה, זו ההזדמנות שלי לשמוע בכי, לא להיות מושלמת, לא לפתור כל דבר בשבילו בידיים וציצי. הזדמנות לצמוח.
מצד שני, עולה סימן השאלה, ומה אם הוא באמת באמת צריך? איך אדע להיות שם בשבילו באופן אחר ממה שהייתי עד היום? (אמא=ציצי, מכירות את המשוואה?)
יש הרבה תהיות. והעיקר, לדעת שכל מה שאעשה הוא טוב, בלי שיפוט (אני מזכירה לעצמי, כן?)
חבצלת_השרון*
הצטרפות: 01 דצמבר 2003, 19:34
דף אישי: הדף האישי של חבצלת_השרון*

ההבדל בין תינוק לפעוט

שליחה על ידי חבצלת_השרון* »

ענת,
האמהות כולה היא ניסוי אחד גדול...
אין לדעת עד שתנסי...
רק לסמוך על האינטואיציה שלך.
(())
אמא_מתחדשת*
הצטרפות: 09 ספטמבר 2003, 22:36
דף אישי: הדף האישי של אמא_מתחדשת*

ההבדל בין תינוק לפעוט

שליחה על ידי אמא_מתחדשת* »

אני מוצאת שאצלי המעבר מאוד הדרגתי. אם בהתחלה הייתי "קופצת" לכל פיפס.
עכשיו שמתי לב הפיפסים השתנו ומבטאים מגוון של רגשות ולא כל אחד מהם הוא קריאה אלי.
אם אני באמצע משהו אז גם אם נריה קורא לי אני לא תמיד רצה אליו. הרבה פעמים אני מדברת אליו ואומרת לו אפה אני בבית ונותנת לו לזחול אלי (זה נותן עוד דקה לשטוף את הידיים מסבון הכלים...).
עדיין אנחנו המון על הידיים וכו' אבל יש שינוי
ארני_ש*
הצטרפות: 21 ספטמבר 2003, 07:18
דף אישי: הדף האישי של ארני_ש*

ההבדל בין תינוק לפעוט

שליחה על ידי ארני_ש* »

ענת אני חושבת שהטריק הוא לחפש סביבה בה הוא כן נפרד בקלות ולהרבות בה. כי בעיני (ולצערי , לא כפי שעשיתי והיום אני מנסה לתקן) ההפרדות כן צריכה לבוא מהם בקצב שלהם .

עוד דבר שאני חווה הוא שכשאני כן מוכנה להיות שלה במאה אחוז יש לה יותר נכונות לעזוב אותי , וכשאני במצב רגשי שאני כבר רוצה שתהיה קצת עצמאית היא מרגישה אותי ולא מסוגלת לעזוב (מצב רגשי שליווה אותי מספר חודשים .)
ענת_גיגר*

ההבדל בין תינוק לפעוט

שליחה על ידי ענת_גיגר* »

ארני, אני מסכימה לגבי יצירת התנאים המתאימים להיפרדות, ולא "להיכנס ראש בראש". מה שאני מחפשת עכשיו זה איפה יש מקומות שהוא בשל לזה, ושם אפשר להכניס קצת אוויר. למשל, לא לשלוף מיד את הציצי בכל התהפכות קלה בלילה. אולי הוא יסתפק בחיבוק? עכשיו אני יותר ערה לאפשרויות האלה. אני רוצה להרחיב לו את טווח האפשרויות כלומר, אפשר להירגע מציצי, ואפשר גם ממשהו אחר. אפשר להיות עם אימא, אבל אפשר פה ושם גם אבא, גם סבתא. אני חושבת על זה בצורה חיובית- לא כהיפרדות, אלא כצמיחה שלו. ושלי, כמובן.
אני שמחה שכתבת את דבריך, כי אני שומעת כל מיני דעות לכל מיני כיוונים, ומוצאת את עצמי קצת בזה וקצת בזה. זה עוזר לי לראות את הדרך שלי.
ארני_ש*

ההבדל בין תינוק לפעוט

שליחה על ידי ארני_ש* »

ענת :תקראי ב-עקרון הרצף בחברה מודרנית את מה ש-מיכל מ כתבה ב -3.9.03
ארני_ש*

ההבדל בין תינוק לפעוט

שליחה על ידי ארני_ש* »

וכן בדף אמון הדדי שקראתי בזכותך שוב אז תודה
ענת_גיגר*

ההבדל בין תינוק לפעוט

שליחה על ידי ענת_גיגר* »

וואלה, אני אסתכל על השלג.

<ענת עשתה פעם סקי ונתקעה בעץ. זה כואב!>
פיצה_והתוספות*
הצטרפות: 28 מרץ 2005, 22:52

ההבדל בין תינוק לפעוט

שליחה על ידי פיצה_והתוספות* »

מחזירה את הדף לחיים.
בת שנה וחמישה חודשים מתוקה ורגועה להפליא. יש לי אמהות כל כך מעצימה וחיובית כמעט מהרגע הראשון, אחרי שהצלחתי לנשום בין קפיצת גדילה אחת לשניה. הילדה שכמעט לא בכתה. ככל שהיא גדלה (כמעט כתבתי מתבגרת) כך יש יותר בכי. מאוד עצמאית, אנחנו משתדלים לא להגביל. כן אוכלת לבד מהצלחת, אבל לא לזרוק את הצלחת על הרצפה, אמא לא מרשה. בכי. נסיון לזרוק את הצלחת. אם תזרקי אני אקח. מנסה, אני לוקחת. בכי. עוברת למשהו אחר, נרגעת. אחרי מספר דקות רוצה את הצלחת בחזרה ומקבלת. הפעם מנסה לשפוך עליה את המים מהכוס. או לשים בתוכה רגליים. שוב פעם לא. ושוב פעם בכי. אני יודעת שהיא בודקת גבולות. אני יודעת שיש לי את הסבלנות לעבור את זה. אבל זה מאוד קשה. לפעמים כל כך מתסכל. אחרי הקקי כשאני לוקחת אותה לשטוף את הטוסיק היא מנסה לדחוף לשם ידיים. אני לא מרשה, מחזיקה את הידיים שלה, מנסה להחזיק אותה מבלי להתלכלך. נגמר בזה ששתינו מרוחות בקקי. :-)
היא מקבלת בעיקר חיזוקים חיוביים. ה"לאים" שמורים למקרי אין ברירה. או לפחות משתדלים כך. ובכל זאת הלאים מתרבים. וגם הבכי. קשה- קשה.
אמא_נוסעת*
הצטרפות: 03 מרץ 2005, 20:03

ההבדל בין תינוק לפעוט

שליחה על ידי אמא_נוסעת* »

קראתי והרגשתי שזה כל כך מוכר. לא יודעת אם חיפשת דעה בעניין או כתבת כדי לכתוב - אבל ליתר ביטחון: אנחנו עברנו את אותו דבר באותו גיל ועוד סוחבים מעט שאריות לעיתים רחוקות. הדבר היחיד שעזר היה לשנן לעצמנו שזו תקופה ושזה יעבור כשהוא ילמד את הגדרות המצב מחדש עם היכולות החדשות שלו (שלה - במקרה שלך). אז "שחררנו" (כמו שאוהבים לנסח כאן :-) )לא חזרנו על שום אמירה יותר מפעמיים ובחיי שזה עבר תוך חודשיים וחזרנו לרגיעה. לפחות עד המתקפה הבאה. נראה לי שזה מן שלבים כאלו של הגדרות זהות ומקום מחדש כל איזו "קפיצת גדילה".

ואגב - כבר קראתי אותך כמה פעמים ומאוד נהנתי. סתם, שתדעי.
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

ההבדל בין תינוק לפעוט

שליחה על ידי סיגל_ב* »

הי פיצה :-)
ובכל זאת הלאים מתרבים. וגם הבכי.
כמה המלצות חמות לקריאה:
חינוך ללא גבולות
כבד את ילדיך
האם לשכנע פעוט לסדר אחריו (לא כל הדף, יש שם כמה התייחסויות רלוונטיות בדיוק לקטע של ילדים שזורקים אוכל על הרצפה).

בקצרה בכל זאת כמה מילים ממני, אם תרצי. :-)
  1. אני לא מכירה ילד שלא זורק או זרק באיזשהו שלב אוכל על הרצפה. זה נראה לי שלב לגמרי טבעי בהתפתחות. אני מעדיפה דווקא לאפשר את זה. אני מרגישה שזה תורם לילדה שלי לזרוק אוכל. היא סקרנית, היא חוקרת את העולם וכן - היא רוצה לדעת מה קורה לחופן אורז מבושל כשהוא נזרק מגובה של מטר. והיא צודקת, זה באמת מעניין! והקטע של המים בצלחת - זה בכלל! אני לא צוחקת פיצה, שווה לנסות ולראות את הדברים רגע מהזווית שלהם, כדי להבין שיש כאן חוויה אדירה בשבילם. ונכון, זה עוד יקרה הרבה פעמים - אבל למדתי על בתי, שככל שאני מאפשרת לה יותר, כך היא ממהרת למצות את העניין ולעבור לדבר הבא.
מה שכן, אני לא עושה זאת בלי שום התחשבות בצרכיי. אני בוחרת לאפשר לה לעשות את זה למשל רק במטבח, ולא בסלון. וכל פעם שהיא רוצה לעשות כאלה דברים, אני מפנה אותה לאזור "הלחימה" (;-)) שם היא יכולה לעשות מה שהיא רוצה. חשוב בעיניי לא להגביל את החקירה הטבעית של הילד, יחד עם זאת, אפשר למצוא פתרון שיהיה מקובל גם על ההורה, כך שבסוף היום לא כל הבית יהיה חורבה.מים בצלחת, אני נוהגת לספק לה קערה גדולה. אולי אם תשימי ליד הכסא שלה גיגית גדולה, לא יפריע לך שהיא תזרוק אוכל לתוכה?
בקיצור, שווה לחפש את הפתרון היצירתי שלא יגביל אותה, אך גם יהיה מקובל עליך. והבכי שלה, אין לי ספק שהוא קשה עבורך. שווה להקשיב לו. :-)
  1. ה"לאים" שמורים למקרי אין ברירה
רוצה לשים סימן שאלה ליד המשפט הזה שלך. באמת מקרה של זריקת אוכל על הרצפה או שפיכת מים לצלחת או רצון לשים רגליים - אלה מקרים של אין ברירה?
טוב, בפסקה הקודמת כבר הצגתי ברירות אפשריות לטעמי, אבל אני כותבת את זה בכל זאת כאן, כי חשוב לדעתי לנו כהורים לשים סימן שאלה על מיני משפטים כאלה שמסתובבים לנו בראש. יש לי הרגשה שאם נשאל את עצמנו את השאלה הזו - האם באמת אין ברירה - לא תמיד נקבל תשובה חיובית. והרווח יהיה כולו שלנו ושל ילדינו.

אשמח לשמוע מה את חושבת. @}
פיצה_והתוספות*

ההבדל בין תינוק לפעוט

אשמח לשמוע מה את חושבת.
מדובר בזריקת צלחת על הרצפה. ילד לא מתחיל זרוק אוכל הרצפה בגיל שנה וחצי. היא עושה את זה מאז שהיא התחילה לאכול. מזל שיש כלבה :-)
קצרה בזמן, אכתוב עוד מאוחר יותר.
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

ההבדל בין תינוק לפעוט

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

אני מאד מבינה אותך, גם אני עברתי שלב דומה עם הבכור שלי. הבת שלך עוברת תהליך חיברות בשבט שלך לא נהוג לזרוק על הרצפה צלחות. נמאס לך להגיד "לא", ,אז תגידי כן!
"אצלינו בבית צלחות שמים רק על השולחן"
"עכשיו שוטפים את הטוסיק אז מותר לגעת בצעצועים המגניבים ששמורים לשעה זו"

היא בודקת גבולות במובן הטוב של המילה, כמו תייר בארץ זרה שלומד את מנהגי המקום. לאט, לאט....
סיגל_ב*

ההבדל בין תינוק לפעוט

שליחה על ידי סיגל_ב* »

מדובר בזריקת צלחת על הרצפה
סליחה, קראתי מהר מדי ופספסתי את זה. :-)

במקרים כאלה, אני נוהגת לומר לבתי שאנחנו לא נוהגים לזרוק צלחות אבל כן אפשר לזרוק... (גלילי נייר טואלט, כוסות פלסטיק, מה שמקובל עלייך).
רוצה לומר, לילדה יש צורך לזרוק משהו, אולי אפשר למצוא משהו שיהיה מקובל גם עלייך?
סיגל_ב*

ההבדל בין תינוק לפעוט

שליחה על ידי סיגל_ב* »

אצלינו בבית צלחות שמים רק על השולחן
זה גם עובד מעולה.
אם יש משהו שבתי נוגעת בו ורוצה לעשות איתו משהו שהוא לא סביר בעיניי, אני נותנת לה הכוונה מה כן אפשר לעשות עם אותו דבר. כמו שכתבה מונו.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

ההבדל בין תינוק לפעוט

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מדובר בזריקת צלחת על הרצפה
חייבים צלחת? אני שמה על הצלחת רק דוגמית מזון קטנטנה שאיתה אפשר לשחק. השאר - ישירות על המגש של כיסא האוכל, במנות קטנות. רוצה לזרוק את האוכל חתיכה חתיכה? אין בעיה. זה פחות נורא בעיני מאשר לזרוק צלחת שלמה כשהכל מתעופף לכל הכיוונים.
פיצה_והתוספות*

ההבדל בין תינוק לפעוט

תודה לכל המגיבות. למדתי הרבה.
אמא נוסעת תודה על ההזדהות והמחמאות.

סיגל ב
מסכימה איתך בענין הלמידה. מתלבטת ביני לבין עצמי כיצד לשלב את הלמידה עם ארועים שלא נעימים לי. מים מהכוס (שהיא מחזיקה בעצמה כמובן וזאת כוס פתוחה ורגילה) נשפכים על הצלחת, על השולחן ועל הרצפה ושוטפים את הכל בנחיל של מים עם מה שיש בצלחת. אני מאפשרת משחק של העברת מים מכלי לכלי בתוך האמבטיה. ליד שולחן האוכל זה פחות נעים לי ונח לי.
אני בוחרת לאפשר לה לעשות את זה למשל רק במטבח, ולא בסלון
אין לי את האפשרות הזאת. הבית פצפון.
בקיצור, שווה לחפש את הפתרון היצירתי שלא יגביל אותה, אך גם יהיה מקובל עליך
מחפשת
_ה"לאים" שמורים למקרי אין ברירה
רוצה לשים סימן שאלה ליד המשפט הזה שלך_
רוצה שתכבדי את כנות כוונותי. גם אם אני לא מצליחה תמיד ליישם עד הסוף את מה שאני מאמינה בו אני בהחלט מתכוונת לכך. ומחפשת דרך ללמוד איך לעשות טוב יותר. אנא כבדי את זה.
באמת מקרה של זריקת אוכל על הרצפה או שפיכת מים לצלחת או רצון לשים רגליים - אלה מקרים של אין ברירה?
מרגישה זלזול במשפט הזה. זאת גם לא המציאות שאני מתארת ואני גם לא מתכוונת להכנס לויכוח איתך עם יש או אין לי ברירה.

מונו נוקי, תודה! גם על השיתוף וגם הטיפים מאוד יעילים. את רעיון הצעצוע לזמן שטיפת הטוסיק אני מאמצת בחום. נראה אם זה יעזור.
לגבי להגיד את "הלאים" בצורה של משפט מחייב- אני לא רואה הרבה הבדל. כך או אחרת זה מונע ממנה לעשות את מה שהיא רצתה. מה שנגמר בבכי.

קרוטונית מהמרק הגדול, אתם קטנים מאיתנו בארבעה חודשים נדמה לי, נכון? אצלי היא גם אכלה מהמגש עד לאחרונה. לאחרונה היא רוצה את קערת המרק אצלה במגש, היא רוצה לאכול ממנה לבד בכפית. היא רוצה גם את הכוס אצלה והיא רוצה שתות בעצמה. פשוט לא נשאר מקום על המגש :-). אז עברנו לאכול על השולחן בצלחת, לידה קערת מרק וכוס מים.

חייבת להוסיף עוד משהו. יש לה מנהג לשים את האוכל בכוס המים, ליצור "מרק" ולשתות את זה ככה. כשאכלנו אצל חמותי והיא ראתה את תערובת המים- סלט- קוטג' הזאת היא כמעט התעלפה. מצד אחד, לי זה לא מפריע, לא רוצה למנוע ממנה את תהליך הלמידה. מצד שני רוצה שאכילה לצידה תהיה נעימה גם לאחרים. ממממ...
<ממשיכה לחשוב>
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

ההבדל בין תינוק לפעוט

אז עברנו לאכול על השולחן בצלחת, לידה קערת מרק וכוס מים.
אהא! אני הייתי פורשת לה מחצלת (אתנית) על הרצפה, מורידה אותה לשם ונותנת לה לאכול בישיבה מזרחית, כמו במאהל בדואי. נראה לאן היא תזרוק את הצלחת אז :-P
(בעצם אם יש לכם כלבה, זה לא רעיון כ"כ טוב). :-)

_באמת מקרה של זריקת אוכל על הרצפה או שפיכת מים לצלחת או רצון לשים רגליים - אלה מקרים של אין ברירה?
מרגישה זלזול במשפט הזה. זאת גם לא המציאות שאני מתארת ואני גם לא מתכוונת להכנס לויכוח איתך עם יש או אין לי ברירה_
אני חושבת שאפרסקים התכוונה לומר: אם שפיכת מים לצלחת זה מקרה של אין ברירה - מה תעשי במקרה של ריצה לכביש או דחיפת מסרגה לשקע? אז באמת-באמת אין ברירה, אבל את ה"לאוים" שלך, שרצית לשמור במשורה, כבר "בזבזת"...
סיגל_ב*

ההבדל בין תינוק לפעוט

שליחה על ידי סיגל_ב* »

רוצה שתכבדי את כנות כוונותי. גם אם אני לא מצליחה תמיד ליישם עד הסוף את מה שאני מאמינה בו אני בהחלט מתכוונת לכך. ומחפשת דרך ללמוד איך לעשות טוב יותר. אנא כבדי את זה.
:-0
סליחה פיצה אם הרגשת אי כבוד מדבריי.
באמת צר לי.
איני יודעת איך דבריי נקראים, אני יודעת רק מה התכוונתי לומר באותה שאלה, ואני אנסה להרחיב:
כשכתבתי רוצה לשים סימן שאלה ליד המשפט הזה שלך התכוונתי לומר שאני נוהגת (ומעלה הצעה עבורך, אם לא מתאים לך - גם טוב) לשים סימני שאלה כאלה על כל מיני "אין בריר-אים" שרצים לי בראש. כי ברגע שאני שמה את סימן השאלה הזה, אני מגלה שלרוב יש ברירה.
לא ירדתי לסוף דעתך איך הבנת שאיני מכבדת את כנות כוונותייך. אני בעצם מנסה לומר כאן, שאני מתרשמת כי יש לנו (לי לפחות) כל מיני הנחות שאנחנו מסתובבים איתם, הנחות שמבוססות על הדרך שבה גודלנו, על החברה שבה אנו חיים וכו'. הרבה מההנחות האלה, לאו דווקא מתאימות למי שאנחנו היום. וודאי וודאי שלאנשים שמחפשים דרך שאינה דרך האוטומט התרבותי המערבי שיש מסביבנו.
אני מרגישה שזה טבוע בכולנו, ושכדי לצאת מאותן הנחות תרבותיות, אם רוצים בכך, כדאי לשים סימן שאלה. לי לפחות זה עזר.
וזה מה שניסיתי לומר.
מקווה שעכשיו הצלחתי להבהיר את עצמי.

מרגישה זלזול במשפט הזה. זאת גם לא המציאות שאני מתארת ואני גם לא מתכוונת להכנס לויכוח איתך עם יש או אין לי ברירה
תראי, גם לי אין עניין להיכנס לשום ויכוח. התרשמתי מדברייך: ה"לאים" שמורים למקרי אין ברירה. או לפחות משתדלים כך. ובכל זאת הלאים מתרבים. שהמקרים שתיארת בפתח דברייך, הם מקרי אין ברירה עבורך.
כנראה שלא הבנתי נכון.
אגב, גם אם כן, זה לגיטימי. לכל אחד יש את הדברים החשובים לו, והשאלה שלי לא באה ממקום שיפוטי שמבקר אותך על הבחירות שלך.
השאלה שלי באה ממקום ששואל אותך: האם באמת חשוב לך, עד כמה חשוב לך, והאם יש דרך לעזור לך למצוא פתרון לשמור על מה שחשוב לך, לצד כל מה שאת רוצה לאפשר לבתך.

בכל אופן, חשוב לי שתדעי, שבסה"כ ניסיתי לחשוב יחד איתך על הנושא ולא יותר מכך.

<ותודה קומהג' על התוספת>
מונו_נוקי*

ההבדל בין תינוק לפעוט

לגבי להגיד את "הלאים" בצורה של משפט מחייב- אני לא רואה הרבה הבדל. כך או אחרת זה מונע ממנה לעשות את מה שהיא רצתה. מה שנגמר בבכי.
יש המון הבדל בעיני. אני לא בטוחה איך להסביר את זה, אז אתן דוגמא.
נניח את בת שנה ורבע ובאה לבקר אותי
את זורקת את הצלחת אני אומרת לך לא
את באה להעיף עציץ נחמד או לשבור צלחת(כי את מיוון;-) ) ואני מתעקשת שלא
את רוצה לנשוך לי באוזן ואני נוזפת בך לא
מה את מרגישה?
אולי שעל כל דבר אני אומרת לך לא? אולי שאני שלילית וכלום לא טוב בעיני?
אני הבנתי את זה אחרי שהבחנתי שהבן שלי בגיל דומה אמר לי המון "לא".הבנתי שאני עצמי אומרת יותר מדי "לא" במקום להגיד מה "כן".
הבכי פחות מטריד אותי אישית. יש לי הרגשה שהבת שלך לא בוכה המון, לא יותר מכפי שזקוק לה כדי להביע את רגשותיה. לא שבכי זה ערך בפני עצמו אלא שזו הבעת רגש לגיטימית ומבורכת . אני בטוחה שכשהיא בוכה היא בזרועותיך האוהבות ומרגישה אהובה .
אני לא מנסה לחנך או להטיף אלא רק להביע את עמדתי, את רשאית להתעלם או למחוק אם בא לך.
ועוד דבר, יש לי הרגשה שהיית שמחה לפתרונות פרקטים קטנים. אז אף פעם אי אפשר לפתור הכל אבל זה עשוי לעזור. אם תצייני מקרים נקודתיים, אולי אפשר לחשוב יחד.
(למשל לגבי הכוס אפשר להשתמש בכוס סגורה מהסוג בלי פטמה אבל לא נשפך)
<ההורים של מונו כמעט התעלפו היום מהברדק שהתינוקת שלה עושה ליד השולחן >
רק_טוב*
הצטרפות: 15 ינואר 2005, 01:32

ההבדל בין תינוק לפעוט

שליחה על ידי רק_טוב* »

קוראת הדף וכל כך מזדהה, הייתכן שהמלאכית הקטנה שלי כבר לא תינוקת, יכול להיות שהיא כבר פעוטה??? בהחלט מחשבה קצת מטרידה (בת שנה ושלושה חודשים)...
בימים האחרונים היא בוכה די הרבה, התעצבנת בקלות, נעלבת ומתייאשת כמעט מכל דבר (קצת כמו אישה בהריון :-D). גם הבכי כבר אינו אותו הדבר, יותר צווחני מיילל, הקטנה שלי שכמעט ולא בכתה עד היום ניראית די מסכנה פעמים רבות במהלך היום, נשכבת מתוסכלת על הרצפה ומחכה שאבוא לקחת אותה, אני באה מרימה, מלטפת , מזדהה ומנחמת. הצעתי לה לקרוא לי כשהיא מרגישה שהיא צריכה אותי במקום לבכות אני חושבת שהיא הבינה.
ניסיתי לשייך את המזג החדש הזה שלה לשיניים שהיא מוציאה, לנזלת שמציקה, אבל אולי זה באמת איזה משבר "התבגרות". חשוב לי להדגיש שבין תסכול לתסכול היא עדין מאושרת, רוקדת, צוחקת ובעיקר חוקרת, כן חוקרת- מקרה האוכל בכוס המים, הצלחת על הרצפה, האוכל במכונת הכביסה... כן כן הכל מוכר, רק שאני בחרתי לתת לה להגשים את רצונותיה בהתנסויות, כרגע זה עולה לי רק בבית מג'וייף ומבורדק (אחותי טוענת שהקטנה ביצעה השתלטות כוללת על כל הבית), אבל מבחינתי זה עדיף על תינוקת (פעוטה?) בוכייה וכועסת. מקווה שאני לא עושה יות מידי טעויות בדרכי עם הקטנה, ושגם עם כן זה לא יעלה הרבה כסף לתקנן (כמה עולה היום שעת טיפול ;-))
לילה טוב, חלומות מתוקים ZZZ
פיצה_והתוספות*

ההבדל בין תינוק לפעוט

קומה ג'
_אני הייתי פורשת לה מחצלת (אתנית) על הרצפה, מורידה אותה לשם ונותנת לה לאכול בישיבה מזרחית, כמו במאהל בדואי. נראה לאן היא תזרוק את הצלחת אז
(בעצם אם יש לכם כלבה, זה לא רעיון כ"כ טוב)._ רעיון מבורך, הכלבה מודה לך. דווקא בקיץ אכלנו ככה בחוץ הרבה פעמים. הכלבה והקטנה חגגו ומייד אחר כך הלכנו לאמבטיה. המחצלת (לא, לא אתנית, מחצלת פלסטיק קלועה, אבל מירדן. זה נחשב?) נשטפה אז בצינור מים ולכולם היה שלום. לצערי כל החגיגה הצבעונית הזאת לא אפשרית בתוך הבית בחורף.

סיגל ב
כנראה שלא הבנתי נכון.
כנראה שאת צודקת. הרגשתי ביקורתיות וזילזול. הבנתי שלא התכוונת לכך. מתנצלת.
הרבה מההנחות האלה, לאו דווקא מתאימות למי שאנחנו היום. וודאי וודאי שלאנשים שמחפשים דרך שאינה דרך האוטומט התרבותי המערבי שיש מסביבנו.
אני מאוד מתלבטת. מצד אחד לא רוצה ללכת בצורה עיוורת לאחר ההנחות האוטומטיות. רוצה לתת לה מרחב לגדול. מצד שני רוצה שגם לחמותי יהיה נח לאכול בנוכחותה. מתלבטת....

מונו,
_מה את מרגישה?
אולי שעל כל דבר אני אומרת לך לא? אולי שאני שלילית וכלום לא טוב בעיני?_
הבנתי. מאמצת בחום.
את רשאית להתעלם או למחוק אם בא לך.
חס וחלילה וכרפס! למה למחוק?!
יש לי הרגשה שהיית שמחה לפתרונות פרקטים קטנים.
גם, אבל לא רק. הדיון הנוכחי גורם לי לחדד את המחשבות שלי ביחס לגבולות שאני רוצה להציב ואיך אני רוצה להציב אותם.
למשל לגבי הכוס אפשר להשתמש בכוס סגורה מהסוג בלי פטמה אבל לא נשפך
אבוד. ניסיתי- היא לא יודעת איך לשתות מהדבר הזה. אני מניחה שאילו היא היתה מכירה בקבוק זה היה יותר קל. בגלל שהיא לא היא ממש לא ידעה איך לגשת לכוס הזאת. וויתרתי. הכוס הבלתי נשפכת היקרה יושבת בארון והיא שותה מכוס פלסטיק פתוחה בשקל. אגב, היא שותה ולא שופכת. בתנאי שהיא לא מתכוונת לשפוך כמובן :-)
מונו_נוקי*

ההבדל בין תינוק לפעוט

לגבי הכוס, דווקא הרבה יונקים שותים ממנה, תנסי בהתחלה בלי מכסה הוואקום.
האם נשארו לך עוד נושאים פתוחים?
רק_טוב*

ההבדל בין תינוק לפעוט

שליחה על ידי רק_טוב* »

הי פיצה @}
לצערי כל החגיגה הצבעונית הזאת לא אפשרית בתוך הבית בחורף.
את יכולה לקנות חתיכה של לינולאום ולפרוש אותו במקום מחצלת בתוך הבית, הוא קל לניקוי, לא צריך לשטוף בצינור מספיק רק לנגב.
רוצה לתת לה מרחב לגדול. מצד שני רוצה שגם לחמותי יהיה נח לאכול בנוכחותה.
כמוך כמוני, רק שבמקרה שלי מדובר באמא שלי, שכן חמותי מוכנה להכל מצידה של המלאכית, ובאמת אצל אמא שלי בבית ישנם גבולות והיא ( הקטנה) לומדת שאצל סבתא לא מסתובבים עם אוכל ביד ושותים מכוס פתוחה רק בפינת האוכל (או פולניה פולניה), לעומת זאת בבית אני מאפשרת לה את המרחב שהיא זקוקה לו, כל עוד כמובן שהמרחב הזה לא מסכן את חייה (או את בריאותי הנפשית :-D). אני חושבת שגם זו דרך ללמוד גבולות, ללמוד שלא כל מה שמותר בבית מותר גם בחוץ.
רק_טוב*

ההבדל בין תינוק לפעוט

שליחה על ידי רק_טוב* »

ועוד לגבי הכוס, לחברת "טומי טיפי" (מוכרים אותם בסופרים) יש כוס עם פייה רכה שלא מצריכה שאיבה, אלא רק לחיצה על הפייה, את יכולה אולי לנסות אותה.
יום טוב
ושבת נעימה |H|
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

ההבדל בין תינוק לפעוט

גם הבכי כבר אינו אותו הדבר, יותר צווחני מיילל,
אותי מטריד משהו אחר לגמרי: 90% מהסימונים הקודמים שלו נעלמו ובמקומם הגיעו צעקות. "אה! אההה!" בקול רם, כל עשרים שניות בממוצע. לפעמים בווליום נמוך, לא נורא. אבל לפעמים (למשל בשש וחצי בבוקר ביום שבת, אחרי פספוס קקי מבאס, כשסוף סוף אמא יושבת לשתות קפה...), זה ממש מוציא מהדעת. התגובה האינסטינקטיבית שלי היא לצעוק חזרה: "שקט!", ורק בקושי אני מרסנת את עצמי. לפעמים גם זה מתפלק - ומילא היה עוזר... אבל לא עוזר לצעוק עליו חזרה, רק מעודד אותו להמשיך ו/או מעליב אותו, שתי מטרות לא רצויות.

אז לפעמים אני מבינה שהצעקה באה לסמן משהו שהוא רוצה, לפעמים יש לו נזלת או הוא רוצה להצביע על ציור יפה בספר. אבל לפעמים אין שום סיבה ברורה, והוא סתם ממשיך, עצבני או לא עצבני, אין לי מושג, סתם צועק. אולי זה מתסכול שהוא עדיין לא יכול לדבר? ואני אומרת לו - אמא לא מבינה. בכל מקרה זה מורט את עצביי. יכול להימשך ככה עד שאני מנטרלת את הסיטואציה/פעילות, אבל לא תמיד יש לי כוח או אפשרות לעשות זאת (למשל היום בבוקר היה עייף, לא רצה להירדם, לא התאים שנצא החוצה כי היה מוקדם מדי, וככה נסחבה שעה של צעקות שלו ועצבים שלי).

<קומה ג' אוכלת את עצמה שלא עשתה שימוש נרחב יותר בשפת הסימנים לתינוקות>
מונו_נוקי*

ההבדל בין תינוק לפעוט

זו תקופה כזו. משום מה אצלינו עזר לשים מוזיקה ולשיר בקולי קולות או לחילופין ללכת לסבתא שעדיין לא איבדה את ההתלהבות הראשונית שגם לי הייתה מכל צליל ואפשרות שלישית למצוא משהו שמלהיב גם אותך ולצעוק ביחד
<מונו עברה לקפה קר וירדה מהשולחן לגובה דשא>
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

ההבדל בין תינוק לפעוט

זו תקופה כזו
כמה זמן זה, תקופה? :-/

(היום רק בחוץ, ברעש של הרחוב הצלחתי להישאר רגועה לגמרי כשהוא צועק. איפה התינוק המופנם והאינטליגנטי שלי?!).
מונו_נוקי*

ההבדל בין תינוק לפעוט

כמה זמן? עד גיל שנתיים הנורא כמובן;-)
פיצה_והתוספות*

ההבדל בין תינוק לפעוט

נמחק לי. מנסה לשחזר ולא להתבאס :-)
קומה ג'- נשמע מאוד מאוד קשה! אולי תנסי גירוי חזק, כמו אמבטיה, לנפח בלונים צבעוניים, בועות סבון וכו'. למזלי לא התנסתי בחוויה מורטת העצבים שאת מתארת, אין לי עצות אחרות.

רק טוב- לא מתאים לי הלינולאום. בגלל שזה דורש התעסקות יתר, אין לי כוח להרים להוריד, מעדיפה לשטוף את הרצפה. וגם אי אפשר להחזיק אותה על הלינולאום, היא תרד ממנו ותתנף את כל הבית עם האוכל. את הכלבה כבר הזכרתי בעבר :-).

מונו, הכוס נוסתה בכל האפשרויות האפשריות. לא הולך. היא לא יודעת מה לעשות איתה. חוץ מלשפוך כשמנערים.

היום חשבתי עם עצמי מה הכי מפריע לי בעיסוק שלה עם האוכל. הגעתי למסקנה שהכי מפריעה לי הרצפה הדביקה והמגעילה שנשארת אחרי הארוחות מתחת לשלוחן. הגעתי למסקנה שהזמן היחיד שאני יכולה לנצל לצורך הניקוי של הנ"ל הוא כשקטניה+ אבא שלה נמצאים באמבטיה ומפנים לי 15- 20 דקות. אשפזתי את הכלבה בחדר שינה, הספקתי לטאטא את הסלון- מטבח שלנו ולהעביר סמרטוט מתחת לשלוחן. הבית מוכן לשימוש ואני מרוצה. נראה לי שכרגע מצאתי את השילוב שמאפשר לי לחיות בשלום עם הצרכים שלה ונראה מה הלאה. מקוה שאצליח להתמיד בניקוי הקטן הזה, כי הרגשתי שזה עשה לי מאוד טוב והקל עלי להשלים עם מרבית הדברים שהיא עושה עם האוכל. עדיין לא אוכל לאפשר לה לזרוק צלחות :-). אני גם אכין סמרטוט שולחן+רצפה לצורך ניגוב מיידי של השלוליות, כך שגם שפיכת המים תקבל מענה. זהו לבינתיים, תודה שעזרתן לי לחשוב, אם יהיה מה לעדכן אעדכן.
לילה טוב!
יעלי_קופצת_למים*
הצטרפות: 15 פברואר 2006, 11:32
דף אישי: הדף האישי של יעלי_קופצת_למים*

ההבדל בין תינוק לפעוט

שליחה על ידי יעלי_קופצת_למים* »

תודה גדולה על הדף הזה.
רק טוב
הקטנה שלי שכמעט ולא בכתה עד היום ניראית די מסכנה פעמים רבות במהלך היום
עברתי תקופה כזאת של בערך חודש עם הילדה שלי בת השנה + ארבע, המילים האלו שלך גרמו לי להזדהות עצומה , ובמובן מסויים גם הקלה,
היום, אחרי שבוע שחזרו החיוכים והשמחה, אני מבינה ומקבלת שכנראה יש תקופות כאלה.
אז למה אני בוכה עכשיו?
כי אני חושבת על בדידותה של ילדתי בתקופה הזאת, על חוסר היכולת שלה להגיד בדיוק מה היא מרגישה, על חוסר האונים שלי לעזור לה,
על הפחד שזה יקרה שוב...
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

ההבדל בין תינוק לפעוט

נשמע מאוד מאוד קשה!
טוב, זה לא תמיד ככה, בד"כ אנחנו מסתדרים יפה :-) אתמול היה יום קיצוני במיוחד והעצבנות שלי רק הוסיפה שמן למדורה. נטרלתי את זה לבסוף ב מנוחת אחריות.

נראה לי שכרגע מצאתי את השילוב שמאפשר לי לחיות בשלום עם הצרכים שלה ונראה מה הלאה.
אחלה :-)
סיגל_ב*

ההבדל בין תינוק לפעוט

שליחה על ידי סיגל_ב* »

קומה ג',
את הקטע של הצווחות האלה הצלחתי לנטרל.
שמתי לב - לפחות אצל הבת שלי - שהיא צועקת מתוך ניסיון לבקש משהו. ככל שהשתהיתי עם מילוי הבקשה, ככה גברו הצווחות, וככה הן הפכו לדרך תקשורת סטנדרטית, גם כשלא מתסכל או לא משתהים. כאילו היא התחילה לדלג על שלב ההמהום הרומז שהיא זקוקה לי, וישר עברה לצווחה, כי רק אז היא קבלה תגובה מהירה ומיידית.
מה עשיתי?
חזרתי להיות מהירה במענה לצרכים שלה. ממש מהירה. התייחסתי אליה כאילו זה תינוק בן יומו שבוכה. כאילו הצווחה זה בכי שדורש התייחסות ומילוי צרכים.
תוך כמה שעות הצווחות נעלמו. בימים שטיפה משמעת המהירות התרופפה - שוב זה חזר.
ואז שוב את אותו טיפול, ששוב עבד.
בקיצור יש מה לעשות.

גם שווה לזכור, הם אמנם נראים לנו גדולים כבר, אבל הם עדיין פיצקיים לגמרי ועדיין זקוקים למענה מהיר. יותר מזה, זמני נשיאה ארוכים עזרו גם בזה, כל פעם הייתי שוכחת שלמרות שהיא כבר נראית גדולה והולכת ומקשקשת, היא עדיין זקוקה להרבה הרבה הרבה זמן נשיאה במנשא.

מקווה שזה עוזר.
גלית_ועמרי*
הצטרפות: 06 אפריל 2003, 00:11
דף אישי: הדף האישי של גלית_ועמרי*

ההבדל בין תינוק לפעוט

שליחה על ידי גלית_ועמרי* »

כל פעם הייתי שוכחת שלמרות שהיא כבר נראית גדולה והולכת ומקשקשת, היא עדיין זקוקה להרבה הרבה הרבה זמן נשיאה במנשא.

הזדהות מלאה

בן שנה וחודשיים, פעיל מאוד מאוד ובימים האחרונים משהו השתנה ופתאום הוא זקוק להרבה יותר זמן ידיים
כאילו התסכולים שהחיים מזמנים לו והמון האיסורים שהוא נתקל בהם בבית שבו חיים עוד 3 ילדים יותר גדולים ממנו, גורמים לו להצמד חזק.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

ההבדל בין תינוק לפעוט

מקווה שזה עוזר.
:-)
לא תמיד הוא צועק כדי לבקש משהו - כשהוא כן, אני ממלאת את בקשתו או אם לא מתאים לי, פותחת במשא ומתן. אבל הצעקות שתיארתי היו "רגשיות" יותר, לא ספציפיות, אלא ניגנו על מצב הרוח של שנינו. כשהכל זורם, הוא כמעט לא צועק.
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”