'הגוף יודע' הצעה לעבודה אישית עם הגוף והנפש

אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

*יש שיטת עבודה כייפית עם הגוף שאימצתי לעצמי לאחרונה, ששאבתי את הרעיון שלה מכמה מקורות, והתאמתי אותה לעצמי*.

אני קוראת לזה *'הגוף יודע*'.

הרעיון לזה הגיע אליי בעיקר מהתוודעותי לשיטת פאולה לפני כמה שנים, ומתהליכים שעברתי בשיטת 'ריברסינג' ובריקוד חופשי שאני רוקדת, וכל מיני תהליכים כלליים שאני עוברת....

*אני רוצה לתאר כאן את השיטה (הכי פשוטה וקלה וכייפית בעולם* - למרות שאני הולכת 'לברבר' עליה קצת הרבה :-P), *ולהציע שמי שזה מעניין אותה/ו, שתנסה את זה על עצמה, ותדווח איך זה ומה היא מרגישה ואם זה עשה לה משהו וכו' וכו'*.

וכמובן, מקום פה לשאול שאלות.

*הרעיון הבסיסי*:

*אני שוכבת על מזרון, ומתחילה לתת לגוף פשוט לזוז איך שהוא רוצה, ולקול לצאת מהגרון איך שהוא רוצה*.
*זה הבסיס של השיטה, ובעיקרון לא צריך לדעת יותר מזה !!!*

פשוט לשכב *ולהאמין בגוף* שהוא יודע מה לעשות.
והרבה פעמים יוצאים דברים נפלאים.

אני משתפת *בחוויותיי האישיות* ממה שקורה לי במהלך התירגול:

לפעמים הגוף שלי עושה דברים כמו שלמדתי בשיטת פאולה - כל מיני כיווצי שרירים בפנים, או פתיחות וסגירות של האגרוף, וכו'.
לפעמים הגוף מתחיל לנדנד את עצמו בכל מיני כיוונים או מקצבים. ואז זה דומה ל-עוצמת_הרכות‏.
יש משחקים קוליים.
יש ג'יבריש.
לפעמים מתחיל צחוק ספונטני מתגלגל, ואז זה דומה ל-תראפייה_בצחוק (או, יוגה צחוק)‏.
יש גם כל מיני גלגולים של העיניים - שגם את זה יש בפאולה, וגם בתרגולי יוגה.
לפעמים כל מיני נשימות והתנשמויות (ריברסינג?).
לפעמים זה כמו סקס.
לפעמים יש בכי.
לפעמים זה פשוט ריקוד.
לפעמים יוצאת לי פתאום איזו שירה מדהימה, שלא ברור לי מאיפה היא באה.

לפעמים אני מוצאת עצמי מוחאת כף באינטנסיביות.
או טופחת על איזורים שונים בגופי.
לפעמים הידיים עוברות מעל איזור מסוים בגוף, ונשארות שם במרחק מה מהגוף בלי לגעת, או עושות תנועות מסוימות מעל הגוף, ואני מרגישה שיש כאן איזושהי עבודה *אנרגטית*. (הילינג?)

אני מרגישה שזה עושה לי מאוד טוב.
וגם אפילו עוד לפני ההתייחסות לתוצאות - יש הרגשה מאוד כייפית לעשות את זה.

*משהו בזה מרגיש לי מאוד נכון*, למרות שאני עדיין לא יודעת אם אני יכולה להצביע על השפעה ברורה.

ובכל זאת,
יש כמה דברים שקשורים או נראים לי קשורים לזה.

למשל, קצת אחרי שהתחלתי לתרגל את השיטה הזאת, *התחילה האכילה שלי להתאזן* אחרי תקופה ארוכה שיצאה מאיזון.
נזכרתי שבעבר, פעמיים שקיבלתי סדרת טיפולים ב-עוצמת_הרכות, בשני המקרים הללו (בהפרש של כמה שנים) - התאזנה לי פתאום האכילה בצורה ממש ברורה.
ולכן אני מקשרת את זה לכך שאולי הנענועים והנדנודים של הגוף בזמן שאני מתרגלת את השיטה 'שלי' - עושים אפקט דומה לאפקט של עוצמת הרכות.

כמו כן, בגלל הרבה צחוק שעולה לי בזמן התרגול - פתאום ביומיום הרבה פעמים עולה לי *צחוק ספונטני*. זה מאוד כייף, וצובע את החיים בצבע אחר.

אני גם מרגישה שהתחזקו לי *שרירי הבטן* ועוד כמה...

יש דברים שאני לא יודעת אם לקשר לזה, אבל אולי זה קשור:
בחודשים האחרונים רוב הזמן יש לי *מצב רוח* הרבה יותר טוב.
ואני הרבה יותר *אנרגטית* משהייתי.
וגם נהייתי יותר *מעשית*, יותר אפקטיבית בפעולות שלי.

גם במקומות שאני נוהגת ללכת אליהם לרקוד, אני מרגישה שפתאום יוצא לי בריקוד משהו אחר. יותר עמוק.
כאילו העבודה עם הגוף השתנתה והעמיקה. עם השפעה גם על הנפש.

בכל מקרה,
שמתי לב, *שלמרות שאני לא יכולה להצביע ישירות במה זה קידם אותי, אני מרגישה דחף לעשות את זה, דחף להתמיד בזה*.

*זה כייף לי. זה נעים. זה משחרר*.
ואם כמה ימים אני לא עושה את זה - זה חסר לי.
כנראה* הגוף צריך את זה*, צמא לזה, אפילו בטווח הקצר, המיידי.

ואם ככה, זו נראית לי סיבה מספיק טובה להמשיך.
ולתת לדברים כבר לבוא...

דבר נוסף:

*אם יש שיטות שאני מאמינה בהן*, כמו תראפייה_בצחוק או שיטת_פאולה או עוצמת_הרכות או ריברסינג ועוד,
*וכאן באופן טבעי מתבצעים, לפחות חלקית, דברים דומים לאותן שיטות, או מתקבלים אפקטים דומים - אז אני יוצאת מתוך הנחה שחייב להיות בזה רווח*.

*ולוּ רק בגלל הצחוק*.
שאני מאוד מאוד מאמינה בו.
זה ידוע שממש עושה טוב לצחוק כל יום באופן מלא ומשוחרר לפחות כך וכך דקות. (שזה משפיע על מצב הרוח, על הביטחון העצמי, על המערכת החיסונית ועוד ועוד).
ביוגה צחוק - עושים את זה באופן מכוון.
והנה בשיטה הזאת, בלי להתכוון בכלל ובלי לנסות - זה פשוט קורה לי. הצחוק.
לדעתי זה חייב להשפיע לטובה.

(לא בטוח שאצל כל אחד יעלה צחוק במהלך התרגול. אצלי זה עולה).

אני רוצה להעיר משהו:

יש מי שיגיד שבשיטת פאולה עושים בדיוק את אותם הדברים, לכן זו לא שיטה בפני עצמה.
זה יכול להיות שכך.

יחד עם זה, נדמה לי שזה תלוי באיזו גישה בפאולה או איזה מטפל. כי יש כאלה שמטפלים באופן יותר חופשי ויש כאלה שיותר מכוּון.

וכמו כן, שיטת פאולה בכל אופן היא הרבה יותר מורכבת, כי יש בה *גם* את זה וגם עוד הרבה דברים אחרים.
אבל השיטה שאני מביאה כאן - זה החלק הפשוט יותר. כל אחד יכול לעשות את זה לעצמו בבית, בלי מטפל, ובלי להצטרך לדעת כלום.

(יכול להיות ששיטת פאולה או שיטות אחרות או עבודה בכלל עם מטפל, יתנו אפקטים יותר טובים. אני לא יודעת. אני לא עושה השוואה.
אני פשוט *מציעה את השיטה הזאת למי שרוצה לעבוד על עצמו _עם עצמו_*).
אהבת_עולם*

*פשוט לשכב, להקדיש לזה כמה זמן שמחליטים, ולתת לגוף, באופן הכי כייפי שיש, לזוז באופן חופשי*.
אהבת_עולם*

יש לי עוד כל מיני טיפים לתת בנושא למי שרוצה להתנסות, אבל אני מעדיפה בתור התחלה לשמוע פידבקים באופן כללי.
*אשמח לשמוע אם זה דיבר אל מישהו מכם. גם אם לא ברמת הביצוע, אפילו רק ברמת הרעיון.*

ואם מישהו ירצה לקחת את זה לכיוון הביצוע - אני אשמח.
(בגלל שאני רק בצעדים ראשונים של ההתנסות בזה, מאוד הייתי רוצה לדעת איך אנשים אחרים מרגישים את ההשפעה של השיטה הזאת.)
א*
הצטרפות: 10 פברואר 2002, 10:10

שליחה על ידי א* »

נשמע מדהים. כשאני הייתי עושה את זה בשיעורי ריקוד חופשי/תראפיה בריקוד - שמתי לב פתאום שיש לי צורך עז כל הזמן להתמתח לכל הכיוונים או לזוז עם האגן בצורה מעגלית כמו בריקודי בטן ועד היום לפעמים אני זזה בצורה כזו באופן ספונטני ואחר כך מרגישה טוב יותר ,זה מרגיע אותי.
אם תהיה לי פרטיות אתנסה בשיטה הזאת השבוע.
אהבת_עולם*

איזה כיף. כבר יש תגובה ראשונה |יש|.

_אם תהיה לי פרטיות אתנסה בשיטה הזאת השבוע._
אשמח לשמוע.

רק רוצה להוסיף, שלדעתי *נכון שעדיף שתהיה אפשרות כמה שיותר 'להתפרע' - גם בגוף וגם קולית. אך אם אין את התנאים לזה - אז זה בסדר גמור גם להוציא קולות בווליום נמוך*. ואם אי אפשר לעשות שום 'רעש' בכלל בכלל - אז רק שהגוף יעבוד. זה גם טוב.

לא חייבים לחכות לתנאים ה'אופטימליים' כדי לתרגל את זה.
אפשר גם לעבוד עם התנאים שיש באותו רגע.
עשב_השדה*
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*

שליחה על ידי עשב_השדה* »

זה שמישהו גילה את זה קודם לא הופך את זה לפחות שלך, אהבה,
אבל זה עניין של כבוד לתת קרדיט,
חוצמזה בפאולה הכוונה היא להקנות כלי לעבודה עצמית ולהתנתק מהמורה בסיכומו של טיפול
אז כל הכבוד לך שיכולת להרים את הכפפה, אך יש כאן גם סיכונים. להציע לאנשים להזרק למים האלה לבד ללא הכלה חיצונית ומקצועית?, הגוף הוא מעין "ספר החיים" אישי, הכל כתוב שם ולפעמים החמרים שיכולים לעלות קשים מנשוא להכלה לבד לכן חשוב ליווי טיפולי קודם
עשב_השדה*

שליחה על ידי עשב_השדה* »

לאט, לאט בניחותא,
זהו כלי חזק ורציני
אהבת_עולם*

_אבל זה עניין של כבוד לתת קרדיט_
נדמה לי שנתתי קרדיט. הקרדיט לשיטה היה כאל *אחד* הדברים שהשפיעו עליי. אם כי ציינתי שהרעיון לא הגיע רק משם.
(כשאני תרגלתי פאולה, המטפלת שלי לא אחזה בשיטה הזאת. לפחות לא כדבר העומד בפני עצמו).

_יש כאן גם סיכונים._
אני לא רואה סיכון כאשר אני פשוט נותנת לגוף לעבוד, ולא עושה שום דבר מכוון, ולא שום דבר קיצוני.

הכלה וליווי כמובן יכולים להוסיף הרבה לתהליך.
אבל אני מציעה משהו שאפשר לעשות גם לבד, למי שרוצה לעשות לבד, או להתחיל בקטן.
אהבת_עולם*

זה כמו שתגידי שאני לא יכולה לרקוד ריקוד חופשי לבד, אלא רק עם הדרכה והכלה מקצועית וחיצונית.
זה בדיוק אותו הרעיון כמו ריקוד חופשי שקשוב לגוף - רק על מזרון.
התפוז_האורגני*
הצטרפות: 01 אוגוסט 2009, 18:58
דף אישי: הדף האישי של התפוז_האורגני*

שליחה על ידי התפוז_האורגני* »

נראה לי חשוב מאין כמוהו שהעלית את זה בצורה כל כך מלבבת ומזמינה
לי היה קולגה עם שיטה דומה. הוא היה מחליט שהוא "מתחיל", ופתאום יד ימין שלו, למשל, היתה מקבלת חיים משל עצמה, מתפתלת מתיישרת ובאופן כללי נעה בצורה לא קשורה לגוף, כאילו תלויה על חוט. הוא עצמו היה מתבונן משתאה ומסביר שזה מסלק מיחושים מאותו איבר שזז, ושהוא אפילו לא יודע מראש איזה איבר יזוז, ולפעמים כלל לא היה מודע לכאב כלשהו.
זה נשמע לי לא בלתי מתקבל על הדעת, למרות ההצדקה העצמית הברורה בדיעבד, שהיא בלתי ניתנת להוכחה או להפרכה, וניסיתי קצת בעצמי.
זה עבד - גם ריפא לי פגיעות ממכות יבשות בכמה הזדמנויות (מין תאונות כמעט וננקע), וגם תרם להרגשה כללית טובה.
אבל מה שעבד אצלי היה שונה ממה שעבד אצלו: הגוף שלו התנהג כמו גוף של מישהו שראה הרבה תיאטרון בובות בילדותו ברוסיה, ואילו שלי התנהג כמו של אחד שנחשף דווקא יותר לג'ודו בתור ילד, וטעם קצת מרייקי ושות' וממעברים קסומים - תנועות עגולות יותר, מקיפות וסימטריות יותר.

הייתי מהמר שתמצית מה ש"משפר את החיים" היא בעצם העובדה שהמוח פוסע צעד אחורה ונותן לגוף להתבטא. כל גוף וההיסטוריה שלו, כל מוח וההקשרים שלו. העיקר הכוונה.

אני הרפתי גם תוך כדי עמידה וישיבה ואפילו בהליכה אפשר - הגוף ינוע כרצונו במסגרת שהמצב מאפשר (לפעמים בהרצאות משעממות הייתי הוזה לעצמי את התנועה החופשית של הגוף בלי לנקוף אצבע (-: ). דווקא בשכיבה הגוף שלי מחליט מהר לישון, או שהמוח נסוג יותר מידי, לא שזה לא עזר גם ככה.

_לאט, לאט בניחותא,
זהו כלי חזק ורציני_
מסכים.
ניחותא -
איזו מילה..
עשב_השדה*

שליחה על ידי עשב_השדה* »

הכלי מדהים ומיועד לעבודה עצמאית אבל , כשמציעים אותו ככה , עם כל ההתלהבות (וזה מלהיב) לא רואים סיכונים, למשל תארי לך שמישהי שעברה בינקות חוויה של התעללות מינית מאביה,( ויש מקרים כאלה, מודחקים), ופתאום בתוך העבודה החופשית זה עולה לתודעה כמו צונאמי, והיא לבד על המזרון , זה חובט בה והיא לבד ,זה נורא טראומטי,זה מסוכן!
זה לא אומר שמי שמאומן , וקרוב אל גופו לא יכול לעבוד כך באופן חפשי , אני רק רואה לעצמי חובה ואחריות לציין שזהו כלי חזק ורציני ויש להיות קצת יותר זהיר כשמציעים אותו לקהל עלום , (-:
כמו שלא תעשי רגרסיה אסוציאטיבית בפעם הראשונה לבד
רקוד חפשי בעמידה פעילה ועל המזרון מזמנים דברים אחרים , וכן כמובן שאני מאוהבת בכלי הזה לחלוטין אבל גם מכירה בכוחו מתוך הנסיון המקצועי שיש לי (-:
אפרת*
הצטרפות: 08 יולי 2003, 12:18

שליחה על ידי אפרת* »

תודה על השיתוף אהבת_עולם,
אני מתכוונת לנסות את זה היום
נשמע לי מתאים (במיוחד אהבתי את הקולות החופשיים שאפשר להשמיע תוך כדי)
@}
עדינה_ניפו*
הצטרפות: 10 ספטמבר 2003, 17:33
דף אישי: הדף האישי של עדינה_ניפו*

שליחה על ידי עדינה_ניפו* »

אהבת, אני עושה בדיוק את העבודה שאת מתארת ואני עפה מזה (גם כן שילוב של כמה שיטות שבבסיסם שיטת פאולה המדהימה),
מופתעת בכל תירגול מחדש, ממה שעולה, שמתגלה, שמשתחרר...
אני עובדת גם עם מטפלת כבר זמן מה (של פאולה) ואני מצליחה בבית תוך כדי עבודה מאד אינטואיטיבית עם עצמי לרפא דברים כמו צוואר תפוס, כאב גב...
זה מרגש ונותן תחושת עוצמה ואמונה בגוף.
כיף לשמוע אותך מתארת את הדברים, ככה בדיוק אני חווה אותם, איזה יופי!!!
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

נשמע מגניב, איזה יופי שאת מיישמת כלים שאספת בדרך @}

מן הסתם העקרון הזה קיים בעוד מקומות ולא רק בשיטת פאולה.
כשלמדתי שיטת גרינברג קראנו לזה "לתת לגוף לעבוד".
זו כמו שפה שלומדים את הניואנסים שלה תוך כדי תרגול.
בהתחלה קל יותר לעשות את זה בהקשר של סשן מונחה, ואחר כך כשלומדים את התחושה אפשר ורצוי לתרגל לבד בבית.
אני לא רואה בזה סכנה, אלא כלי טבעי שהלוואי שלא היה נשכח ושהיה נגיש לכולם כל הזמן.

_למשל תארי לך שמישהי שעברה בינקות חוויה של התעללות מינית מאביה,( ויש מקרים כאלה, מודחקים), ופתאום בתוך העבודה החופשית זה עולה לתודעה כמו צונאמי, והיא לבד על המזרון , זה חובט בה והיא לבד ,זה נורא טראומטי,זה מסוכן!_

בעיני זו גישה לא נכונה. זכרונות טראומטיים מהעבר יכולים לעלות גם בחלומות או במדיטציה, תוך קריאת ספר, צפייה בסרט, או כל מיני גירויים ותהליכים אחרים שאדם חווה ביומיום. במקרה שעולה משהו כזה, ואדם מרגיש שזה גדול עליו הוא יכול וצריך לפנות לטיפול, והוא בדרך כלל מבין את זה מעצמו.
בכל מקרה לא הייתי מונעת חשיפה לתודעת גוף מפותחת רק בגלל חשש ממקרה כזה. הרי אין לנו שליטה על מה צף לבנאדם, מתי ולמה, וחבל לפחד לנסות משהו כזה שהוא בעיני לא בגדר טכניקה אלא בגדר ידע אנושי בסיסי שלכולנו מגיע לחוות.
נ_ע_מ_ה*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2006, 13:48
דף אישי: הדף האישי של נ_ע_מ_ה*

שליחה על ידי נ_ע_מ_ה* »

תודה לך אהבת_עולם

אני חושבת שזה נהדר שאנשים כאן באתר משתפים ברעיונות ומחשבות
בתור אחת שאוהבת ללמוד לבד , ההצעה שלך מעוררת ומרגשת.
שנים אני רוצה לנסות פאולה ועוד לא יצא לי
השיתוף בהתנסות שלך, עם הפשטות והאיכויות שלה, זה נפלא
אני עושה עם עצמי משהו דומה, אבל בריקוד.
המוזיקה עוזרת לי להוציא מהגוף והנשמה דברים מדהימים שאילולא הייתי מאפשרת להם להיות- לא הייתי בכלל מודעת לקיומם

תודה
שליחת תגובה

חזור אל “שמירה על הגוף”