אני קוראת לזה *'הגוף יודע*'.
הרעיון לזה הגיע אליי בעיקר מהתוודעותי לשיטת פאולה לפני כמה שנים, ומתהליכים שעברתי בשיטת 'ריברסינג' ובריקוד חופשי שאני רוקדת, וכל מיני תהליכים כלליים שאני עוברת....
*אני רוצה לתאר כאן את השיטה (הכי פשוטה וקלה וכייפית בעולם* - למרות שאני הולכת 'לברבר' עליה קצת הרבה
וכמובן, מקום פה לשאול שאלות.
*הרעיון הבסיסי*:
*אני שוכבת על מזרון, ומתחילה לתת לגוף פשוט לזוז איך שהוא רוצה, ולקול לצאת מהגרון איך שהוא רוצה*.
*זה הבסיס של השיטה, ובעיקרון לא צריך לדעת יותר מזה !!!*
פשוט לשכב *ולהאמין בגוף* שהוא יודע מה לעשות.
והרבה פעמים יוצאים דברים נפלאים.
אני משתפת *בחוויותיי האישיות* ממה שקורה לי במהלך התירגול:
לפעמים הגוף שלי עושה דברים כמו שלמדתי בשיטת פאולה - כל מיני כיווצי שרירים בפנים, או פתיחות וסגירות של האגרוף, וכו'.
לפעמים הגוף מתחיל לנדנד את עצמו בכל מיני כיוונים או מקצבים. ואז זה דומה ל-עוצמת_הרכות.
יש משחקים קוליים.
יש ג'יבריש.
לפעמים מתחיל צחוק ספונטני מתגלגל, ואז זה דומה ל-תראפייה_בצחוק (או, יוגה צחוק).
יש גם כל מיני גלגולים של העיניים - שגם את זה יש בפאולה, וגם בתרגולי יוגה.
לפעמים כל מיני נשימות והתנשמויות (ריברסינג?).
לפעמים זה כמו סקס.
לפעמים יש בכי.
לפעמים זה פשוט ריקוד.
לפעמים יוצאת לי פתאום איזו שירה מדהימה, שלא ברור לי מאיפה היא באה.
לפעמים אני מוצאת עצמי מוחאת כף באינטנסיביות.
או טופחת על איזורים שונים בגופי.
לפעמים הידיים עוברות מעל איזור מסוים בגוף, ונשארות שם במרחק מה מהגוף בלי לגעת, או עושות תנועות מסוימות מעל הגוף, ואני מרגישה שיש כאן איזושהי עבודה *אנרגטית*. (הילינג?)
אני מרגישה שזה עושה לי מאוד טוב.
וגם אפילו עוד לפני ההתייחסות לתוצאות - יש הרגשה מאוד כייפית לעשות את זה.
*משהו בזה מרגיש לי מאוד נכון*, למרות שאני עדיין לא יודעת אם אני יכולה להצביע על השפעה ברורה.
ובכל זאת,
יש כמה דברים שקשורים או נראים לי קשורים לזה.
למשל, קצת אחרי שהתחלתי לתרגל את השיטה הזאת, *התחילה האכילה שלי להתאזן* אחרי תקופה ארוכה שיצאה מאיזון.
נזכרתי שבעבר, פעמיים שקיבלתי סדרת טיפולים ב-עוצמת_הרכות, בשני המקרים הללו (בהפרש של כמה שנים) - התאזנה לי פתאום האכילה בצורה ממש ברורה.
ולכן אני מקשרת את זה לכך שאולי הנענועים והנדנודים של הגוף בזמן שאני מתרגלת את השיטה 'שלי' - עושים אפקט דומה לאפקט של עוצמת הרכות.
כמו כן, בגלל הרבה צחוק שעולה לי בזמן התרגול - פתאום ביומיום הרבה פעמים עולה לי *צחוק ספונטני*. זה מאוד כייף, וצובע את החיים בצבע אחר.
אני גם מרגישה שהתחזקו לי *שרירי הבטן* ועוד כמה...
יש דברים שאני לא יודעת אם לקשר לזה, אבל אולי זה קשור:
בחודשים האחרונים רוב הזמן יש לי *מצב רוח* הרבה יותר טוב.
ואני הרבה יותר *אנרגטית* משהייתי.
וגם נהייתי יותר *מעשית*, יותר אפקטיבית בפעולות שלי.
גם במקומות שאני נוהגת ללכת אליהם לרקוד, אני מרגישה שפתאום יוצא לי בריקוד משהו אחר. יותר עמוק.
כאילו העבודה עם הגוף השתנתה והעמיקה. עם השפעה גם על הנפש.
בכל מקרה,
שמתי לב, *שלמרות שאני לא יכולה להצביע ישירות במה זה קידם אותי, אני מרגישה דחף לעשות את זה, דחף להתמיד בזה*.
*זה כייף לי. זה נעים. זה משחרר*.
ואם כמה ימים אני לא עושה את זה - זה חסר לי.
כנראה* הגוף צריך את זה*, צמא לזה, אפילו בטווח הקצר, המיידי.
ואם ככה, זו נראית לי סיבה מספיק טובה להמשיך.
ולתת לדברים כבר לבוא...
דבר נוסף:
*אם יש שיטות שאני מאמינה בהן*, כמו תראפייה_בצחוק או שיטת_פאולה או עוצמת_הרכות או ריברסינג ועוד,
*וכאן באופן טבעי מתבצעים, לפחות חלקית, דברים דומים לאותן שיטות, או מתקבלים אפקטים דומים - אז אני יוצאת מתוך הנחה שחייב להיות בזה רווח*.
*ולוּ רק בגלל הצחוק*.
שאני מאוד מאוד מאמינה בו.
זה ידוע שממש עושה טוב לצחוק כל יום באופן מלא ומשוחרר לפחות כך וכך דקות. (שזה משפיע על מצב הרוח, על הביטחון העצמי, על המערכת החיסונית ועוד ועוד).
ביוגה צחוק - עושים את זה באופן מכוון.
והנה בשיטה הזאת, בלי להתכוון בכלל ובלי לנסות - זה פשוט קורה לי. הצחוק.
לדעתי זה חייב להשפיע לטובה.
(לא בטוח שאצל כל אחד יעלה צחוק במהלך התרגול. אצלי זה עולה).
אני רוצה להעיר משהו:
יש מי שיגיד שבשיטת פאולה עושים בדיוק את אותם הדברים, לכן זו לא שיטה בפני עצמה.
זה יכול להיות שכך.
יחד עם זה, נדמה לי שזה תלוי באיזו גישה בפאולה או איזה מטפל. כי יש כאלה שמטפלים באופן יותר חופשי ויש כאלה שיותר מכוּון.
וכמו כן, שיטת פאולה בכל אופן היא הרבה יותר מורכבת, כי יש בה *גם* את זה וגם עוד הרבה דברים אחרים.
אבל השיטה שאני מביאה כאן - זה החלק הפשוט יותר. כל אחד יכול לעשות את זה לעצמו בבית, בלי מטפל, ובלי להצטרך לדעת כלום.
(יכול להיות ששיטת פאולה או שיטות אחרות או עבודה בכלל עם מטפל, יתנו אפקטים יותר טובים. אני לא יודעת. אני לא עושה השוואה.
אני פשוט *מציעה את השיטה הזאת למי שרוצה לעבוד על עצמו _עם עצמו_*).