תאבון מופחת אצל ילדים

באופן_לייט*
הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 23:58
דף אישי: הדף האישי של באופן_לייט*

תאבון מופחת אצל ילדים

שליחה על ידי באופן_לייט* »

הי חברות וחברים :-)
הבת שלי אכלנית טובה לגמרי, אין איתה ענינים (למעט חיבה מוגזמת לזיתים וצימוקים :-))

לאחרונה היא אוכלת באופן משמעותי פחות. וזה נמשך כבר שבועיים-שלושה ומתחיל קצת להטריד אותי.

בפעם הקודמת שהיה אובדן תאבון היתה גם אנמיה. אבל עכשיו אין אינדיקציות נוספות לזה (מצב רוח טוב, אנרגיה גבוהה, לא חיוורת)
אין איזה עניין ריגשי נראה לעין - היא בתקופה מצויינת מהמון בחינות
אין מאבקי כוח סביב אכילה (כי פשוט... אין)

ובכ"ז נראה שהיא .... ובכן שאין לה תאבון.
היא מבקשת דברים לאכול, היא מוכנה לנסות ולטעום, אבל הרבה פעמים לוקחת ביס ו"לא טעים לי" - זה כולל גם דברים שהיא בד"כ אוהבת (חביתה, בננה, תפוח, שניצל, עוגיה).
אוכלת כמה ביסים בארוחה ומודיעה "אני שבעה"
לא מבקשת אוכל בין ארוחות (ואם כן אוכלת כמה ביסים מפרי / ירק / חטיף וזהו)
מתמזמזת עם האוכל המון זמן. (אני לא לוחצת עליה לאכול מהר היא פשוט אוכלת בקצב שלה).
היא היתה אצל סבתא ולא ביקשה ממתקים (בד"כ אצל הסבתא הזו היא מאבדת כיוון ומבקשת ממתקים ללא הרף)

אולי זה בכלל משהו נורמאלי? ואני סתם מוטרדת אבל בגדול נראה לי שהיא אוכלת פחות ופחות . (היא גם מאוד רזתה אבל אולי זה בגלל זינוק של גובה - הילדה נמתחה :-))

אולי קשור - היא בהתקפת אבוקדו - כל בוקר נפתח בחצי אבוקדו לפעמים עם תפוח (שאותו היא לא גומרת כאמור)

אני אשמח לשמוע מחשבות בעניין, אולי יש לכן רעיונות על מה להסתכל (כמו אז שהיתה אנמיה ולא ידעתי שאובדן תאבון קשור אליה).
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

תאבון מופחת אצל ילדים

שליחה על ידי בשמת_א* »

ראשית, זה לגמרי נורמלי (())
אני יודעת שאת יודעת, זה פשוט מרגיע יותר לשמוע את זה מעוד מישהו (-:
שנית, זה שלב כזה וזה עובר D-:
LOL
אבל ברצינות.
כרגע, הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות: לזרום עם זה לגמרי. לילדים יש תקופות שהם צריכים פחות. וגם יש דברים שקצת מורידים להם תיאבון. נגיד, אולי צומחת איזו שן טוחנת? אולי עובר עליה וירוסון קטנטן שלא מורגש חוץ מהתיאבון?
כלומר, אני מציעה לא לדאוג - אלא ללכת עם זה כאילו אין שום בעיה וזה סתם שלב כזה, ובמקביל להתבונן ברגיעה ובאהבה, אולי במקרה תצוץ לך התשובה משום מקום.
עכשיו, חצי אבוקדו נשמע לי כמו אוכל בריא וטוב ועתיר קלוריות (-:
יכול להיות שהיא אוכלת כמויות יותר קטנות אבל של דברים שיותר מזינים אותה?
גם יכול להיות שהשתנה לה משהו בטעם. המממ. איזה דברים יכולים לשנות את הטעם בפה? היא לא אוכלת איזה סירופ או ברזל או משהו, נכון? יש עוד דברים שיכולים לעשות דבר כזה. תמי גלילי עשויה לדעת. משהו מדגדג לי במחשבה ואני לא זוכרת מה.
ואז, הטעם של המאכלים באמת מלווה בטעם לוואי והם באמת לא טעימים לה ולכן היא אוכלת פחות.
יש דברים שכן טעימים לה כמו פעם? חוץ מאבוקדו ותפוח?
הדס*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2002, 18:28

תאבון מופחת אצל ילדים

שליחה על ידי הדס* »

הייתי בודקת אם משהו מפריע לה בפה,
אולי פצעים, שן כואבת, גרון?
משהו שהיא לא יודעת לשים עליו את האצבע...
וגם, אני הרבה פעמים עולה על כך שמשהו לא בסדר לפי ריח פה.

האמת שאם היא חיונית, שמחה ונראית טוב
הייתי מחכה קצת עם החשדות וזורמת איתה עם אבוקדו ותפוח
ושתייה כמובן,
יכול להיות שזו באמת תקופה.
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

תאבון מופחת אצל ילדים

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

בכל זאת הייתי בודקת אנמיה.
אין לי ניסיון עם אנמיה אצל ילדים, יש לי ניסיון על עצמי.היא יכולה להגיע בכל מיני דרכים משונות ולא תמיד רואים אותה מספיק מהר.
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

תאבון מופחת אצל ילדים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

_האמת שאם היא חיונית, שמחה ונראית טוב
הייתי מחכה קצת עם החשדות וזורמת איתה עם אבוקדו ותפוח_
בטח. גם אני.
בפרט שחצי אבוקדו זה יותר קלוריות מביצה. ושכמה ביסים זה גם לאכול.
סמכי עליה. היא יודעת מה היא עושה.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

תאבון מופחת אצל ילדים

שליחה על ידי אילה_א* »

פעם הוטרינר אמר לי כלבים וילדים יכולים לא לאכול אפילו שבועיים וזה כואב רק להורים
באופן_לייט*

תאבון מופחת אצל ילדים

וזה כואב רק להורים
LOL
טוב הרגעתן אותי קצת, אני מודה שאני מנסה "לזרום עם זה" אבל אחרי שלושה שבועות קצת מוטרדת התזכורת שלכן חשובה.

אבדוק אם יש לה משהו בפה
השבוע נדבקנו כולנו מאבא אז מצוננים וכואבי גרון - אולי זה באמת כואב / משנה את הטעם בפה (והתישב על תקופה של פחות תאבון)

היא לא מקבלת שום תרופות / סירופים / חיזוקים

יש דברים שכן טעימים לה כמו פעם? חוץ מאבוקדו ותפוח?
אנחנו מדברים על ילדה שאוהבת!!!!!שמן דגים (באעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע) היא מבקשת קפסולות של אומגה שלוש (מפוצחות כמובן) ומוצצת את תכנן - אני הולכת לבדוק אם בא לה :-)

רוקדת - אני לא רוצה לעזשות לה ב. דם לברזל כי היא מאוד סובלת מבדיקות (היו שתיים לאורח החיים שלה והיה נורא אז אני מצמצמת למה שקריטי) האם יש דרכים נוספות לזהות אנמיה בהתהוות?

עכשיו אני חושבת שאולי דווקא טוב שיהיה דף "ירידה בתאבון אצל ילדים" כי כתבתן דברים שחשוב לדעת .
טוב, עריכה - אח"כ
דניה*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2008, 09:49

תאבון מופחת אצל ילדים

שליחה על ידי דניה* »

אצלנו, בכל המקרים של ירידה פתאומית בתאבון והילד בריא, זה היה בגלל בעיה בפה. פעם פצעים, פעם גרון כואב (בלי ממש להיות חולה), פעם זיהום קל בחניכיים.
בהצלחה
קרן*
הצטרפות: 05 ספטמבר 2001, 00:38

תאבון מופחת אצל ילדים

שליחה על ידי קרן* »

אצלנו, בכל המקרים של ירידה פתאומית בתאבון והילד בריא, זה היה בגלל
אנמיה.... :-(
עברנו כבר פעמיים כאלה עם הבן (5 וחצי) ועכשיו הוא שוב חזר לקבל טיפות ברזל.
גם אני מעדיפה לדחות בדיקת דם אבל שמנו לב שאין לו תאבון, פחות אנרגיה ופחות יכולת למשחקים/יצירה.
מוכרים לי הסימנים של אכילה איטית, "לא טעים לי" - על מאכלים אהובים, לא מבקש אוכל ועוד...
היום (חודשיים של טיפול בברזל פריפל-3, פלוריויטל דיגדג לו את הזרת) הוא ממש ילד אחר!
ולא רק מבחינת האוכל אלא לדברים אחרים שהזכרתי קודם, סופסופ הוא פנוי ויש לו אנרגיה.
אגב, תופעה חדשה לגמרי - הוא לא מפסיק לבקש עכשיו לאכול ואם אני מתמהמהת אפילו רק ל-10 דקות הוא מתחיל לבכות ולהיות עצבני לאללה.
כובע_קסמים*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2008, 22:52
דף אישי: הדף האישי של כובע_קסמים*

תאבון מופחת אצל ילדים

שליחה על ידי כובע_קסמים* »

כשיש אנמיה יש גם "עיגולים שחורים" מתחת לעיניים.
תולעים מוריד מאוד תאבון.

ניסית לשאול אותה אם משהו מציק לה?
באופן_לייט*

תאבון מופחת אצל ילדים

ניסית לשאול אותה אם משהו מציק לה
בהחלט היא לא מבינה מה אני רוצה ממנה :-)

העניין הוא שהילדה סופר ערנית, שמחה, עם אנרגיות ממש תקופה של פריחה.
לא דומה בכלל לפעם ההיא שהיתה לה אנמיה אז היא היתה חיוורת, עייפה, נוחה לכעוס, עיגוליםפ מתחת לעיניים וכו' בקיצור בכל הצ'ק ליסט של אנמיה היה V הפעם לא.

תולעים - היו וטופלו לפני כשלושה חודשים (מוזר שאת אומרת ירידה בתאבון אצלנו דווקא היה תאבון מאוד בריא )

תודה על התשובות
שבוע טוב
אעקוב, אעדכן
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

תאבון מופחת אצל ילדים

שליחה על ידי פלונית* »

בול הבן שלי (בן 4 וחצי), כולל האבוקדו והתפוחים, אה וגם האומגה3 (בקפסולה ענקית שלמה)

עשינו בדיקת דם, אין אנמיה, אין צליאק. נראה בריא וחיוני.

אחרי בדיקת הדם, אני פשוט מניחה לבני לנפשו, ומזכירה לעצמי להיות קשובה לגוף שלי, כמוהו, כי אני בטוח אוכלת הרבה יותר מדי..(אמנם בריא, אבל הרבה)
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

תאבון מופחת אצל ילדים

שליחה על ידי אילה_א* »

ואם אני מתמהמהת אפילו רק ל-10 דקות הוא מתחיל לבכות ולהיות עצבני לאללה
אולי כדאי להחזיק משהו מוכן זמין אפילו רק פירות על השולחן או גזר משהו כזה כדי לתת עד שהאוכל יהיה מוכן
>מאחת שניהיה עצבנית אם היא לא אוכלת <
אנדלוסיה*
הצטרפות: 25 מאי 2006, 00:35

תאבון מופחת אצל ילדים

שליחה על ידי אנדלוסיה* »

אני מומחית קטנה מאוד אבל יש לי ילד (בן שלוש וקצת) שהוא אכלן די גרוע ובכל זאת הוא עולה כפורח, אמנם רזה אבל טוויל, ועולה במידות של הבגדים והנעליים כל עונה בערך. ראיתי שהתיאבון שלו גדול מאוד בבוקר ודי קטן בערב, וממה שהבנתי אצל הרבה ילדים זה ככה - בערב לא אוכלים כמעט כלום. מה שעוד - לפעמים כדאי דווקא להקדים את שעת ארוחת הערב, כי אחר כך הם עייפים מדי והראש שלהם במקום אחר. ואם היא בתקופה טובה, יכול להיות שהיא גם עייפה מאוד בערב, מין תשישות טובה של חוויות עמוקות יומיומיות.
שמש_בחורף*
הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03

תאבון מופחת אצל ילדים

שליחה על ידי שמש_בחורף* »

פעם אמרו לי שכשמסתכלים על כף היד, אם רואים שהקוים חיוורים (בצבע כל הכף) ולא אדומים יותר - זו אינדיקציה לאנמיה או לחוסר ברזל.
מישהו מכיר?
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

תאבון מופחת אצל ילדים

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

תולעים מוריד מאוד תאבון.
תולעים מרעיב. לא מוריד תיאבון.
אבוקדו זה כמו מולטיויטמין. זה אדיר. מאוד מזין, יש בו חומצות שומן נפלאות...
באופן_לייט*

תאבון מופחת אצל ילדים

בנתיים אחרי כמה ימי מעקב הילדה התחילה לאכול (אולי ידעה שאמא שלה בוחנת :-D) חזר לה התאבון גם בגן אוכלת הרבה
אולי באמת היתה איזו בעיה קטנה שלא הורגשה אבל השפיעה על התאבון
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

תאבון מופחת אצל ילדים

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

לגבי בדיקות דם, אני איתך. אנחנו עשינו רק פעם וחצי בחיים (פעם אחת התחלנו אבל לא הצלחנו) וזה אירוע מאד קשה בעייני. אישית כדי להימנע מזה כשאני רואה שיש מחלות או עייפות או חוסר תיאבון שנמשך אני נותנת קצת ברזל , לא בכמויות גדולות, ככה ליתר ביטחון. אני לא בעד לתת תוספים סתם אבל לעיתים זה עדיף על בדיקות דם.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

תאבון מופחת אצל ילדים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יש לי בן 4וחצי כבר חודשים התיאבון שלו ירד אבל עשו לו כבר בדיקת דם היה חוסר ברזל ויטמין עכשיו הוא מקבל הכל גם ברזל וגם ויטמין אבל התיאבון שלו יותר ירד אין לו בכלל תיאבון .מה אני צריכה לעשות כדאי שיהיה לו תיאבון
אמא_לשלושה*
הצטרפות: 17 פברואר 2005, 11:59
דף אישי: הדף האישי של אמא_לשלושה*

תאבון מופחת אצל ילדים

שליחה על ידי אמא_לשלושה* »

ילדה שהפסיקה לאכול ירוקות, ילדתי הבכורה גדלה מלידה באופן טבעי עם חינוך וקשר מאוד טוב לאדמה כולל גינת ירק וכדו', הפסיקה ביום בהיר בלי שום הודעה מוקדמת לאכול ירקות ירוקים (כולל עלים וצמחי תבלין), חשבנו שזה יעבור לה אבל כבר יותר מחודש היא מסרבת לאכול, אני חושדת שהיא שמעה איזה חברה או בטלויזיה (לא אצלנו בבית) שזה לא טעים ומאז היא אימצה את זה, מה שמלחיץ אותי חוץ מהתזונה היא המחשבה שביום אחד בלי התראה היא פשוט נאטמת ומשנה דעה בקלות מלחיצה.
תפילה*
הצטרפות: 06 ינואר 2007, 22:05

תאבון מופחת אצל ילדים

שליחה על ידי תפילה* »

שלום לך,
שאלת את הילדה למה היא הפסיקה?

אצלי - כשילד שנהג לאכול מאכל מסוים, פתאום התחיל לומר שלא בא לו לאכול אותו, וראיתי שזה חוזר על עצמו, ביקשתי שיאכל רק ביס קטנטן מהמאכל "כדי לא לשכוח את הטעם". וכעבור זמן מה זה עזר לו לחזור ולאכול.
שליחת תגובה

חזור אל “תזונה לתינוקות וילדים”