רוח וחומר

נטורופתית*
הצטרפות: 11 אפריל 2013, 12:06

רוח וחומר

שליחה על ידי נטורופתית* »

בשמת יקרה. דווקא עכשיו כשהנפש סוערת אני פונה בשאלה. אני אם ל2 זאטוטים, נשואה באושר ונטורופתית. כשסיימתי את לימודיי עבדתי בקופ"ח מוכרת, וכשנולד בני הראשון, סרבתי לחזור לעבוד כשכירה, ונשארתי כאם נוכחת עם ילדיי. המקצוע הזה דוחף אותך לעצמאות (להיות עצמאית) ואני גרועה ביותר בלשווק את עצמי, אף כי יודעת אני, שמקצועית אני טובה ויש לי מספיק "קבלות". בנוסף עברנו דירה לפני שנתיים, וזהו אזור חדש, בו צריך להבנות מחדש מבחינה מקצועית. בעלי עובד קשה, ואני לא מכניסה מספיק כסף... ועד מתי נעבור משכירות לשכירות... ואני, שיש לי צורך עצום ללמוד, רוצה עכשיו לקחת קורסים ולהשלים לתואר אקדמי (כי לצערי 4 שנות לימודים של רפואה טבעית לא מקנה תואר בישראל) וזה שוב הוצאות ופחות זמן להכניס כספים. והורג אותי העניין הזה, עד כמה החומר שולט בנו... אבל הזמן עובר ואם לא למדתי השנה, אזי פספסתי עוד שנה.. הצורך שלי בלימודים אקדמיים נובע מהרצון להרצות ולחנך לדרך הטבעית, ואני חושבת שגם מבחינת הידע וגם מבחינת התעודה, זה יכול לעזור לי להתקדם לכיוון הזה. האם יש לך עצה עבורי?
תודה מראש.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

רוח וחומר

שליחה על ידי בשמת_א* »

נטורופתית יקרה,
עכשיו אני מבינה את שאלתך לגבי הנוהל...
אם את פונה אלי, בשמי, בשאלה אישית - המקום לשאול הוא דף הבית שלי.
אם את פותחת דף חדש - את יכולה לבקש ממני לבוא לדף שפתחת. לא פותחים דף חדש שכולו פנייה אישית למישהו אחר, במיוחד אם יש לו דף בית.
מעבר לזה, יש כמה דפים שעוסקים בדילמות דומות ועדיף לכתוב בדף קיים. למשל:
אמהות וקריירה
נשים בבית ונשות קריירה
לימודים ואימהות
לימודים מבחירה
לימודים עם תינוקת יונקת
התלבטויות לימודים

ואולי עוד.

אז אני מציעה שתבחרי:
או לכתוב בדף קיים שמתאים, או לשאול את השאלה בדף שלי.
בכל מקרה, האמת שלא הבנתי את השאלה.
במה בדיוק את מתלבטת?
באיזה דף שלא תחליטי לכתוב אותה בסוף, כדאי שתחדדי את השאלה...

את שואלת אותי אם כדאי לך להשלים לימודים כדי שיהיה לך תואר במקצוע שלך, או להמשיך לבסס את עצמך בעבודה?

אם זו השאלה, אז צר לי, זה ממש לא התחום שלי ואני גם ממש לא רואה את עצמי כמוסמכת לייעץ על נושא כה חשוב ופרטי דרך האינטרנט. זה משהו שצריך להתייעץ בו קודם כל עם עצמך (מה הלב אומר לך, מה חשוב לך), אחרי זה עם בן זוגך (שהוא המערכת הכלכלית הישירה שלך, וכל החלטה כלכלית צריכה להיעשות איתו כי הוא הפרטנר שלך לנושא) ואחרי זה עם המעגל הרחב יותר של אנשים קרובים שאת סומכת על שיקול דעתם, שמכירים אותך וכן הלאה.

והערת עריכה:
אני מניחה שאת חדשה כאן {@ אז אל תיבהלי: ברגע שתחליטי מה לעשות פשוט תבקשי והגמדים הקטנים של האתר יעזרו (כלומר, העורכות/ים המתנדבות/ים יעבירו/יפתחו/ימחקו וכן הלאה לפי בקשתך).
שליחת תגובה

חזור אל “פרנסה”