קקי באמבטיה

Manty_T*
הצטרפות: 18 ספטמבר 2004, 19:14
דף אישי: הדף האישי של Manty_T*

קקי באמבטיה

שליחה על ידי Manty_T* »

מצטערת על פתיחת הדף החדש. עם יש דף דומה (לא מצאתי), אשמח לקבל הפניה ..

אז ככה. ביתי בת 9 חודשים.
היא גדלה בעיקר עם חיתולים (בד). עד תחילת המוצקים (8 חודשים) פישפשתי אותה לעיתים, וזה כלל גם קקי. מאז תחילת המוצקים, היא מסרבת פישפושים (ואני חייבת להודות שאני לא מתעקשת כמעט).
בשבועות האחרונים (חודש? אולי יותר) המקום היחידי בו היא עושה קקי "כמו שצריך" (כלומר - משחררת לחלוטין ולא במנות קטנטנות) הוא באמבטיה.
  • האמבטיה שלנו, ביפן, היא אמבטיה עמוקה. המים מגיעים לי עד הכתפיים. כולנו עושים אמבטיות, עם אותם המים, מאחר ומלאכת שטיפת הגוף נעשית מחוץ לאמבטיה. בדר"כ אני לוקחת את הילדים אחרי ארוחת הערב לאמבטיה.
מה שקורה זה, שאחרי כ 20 דקות באמבטיה, התינוקת עושה קקי. יש לנו מספר שניות התרעה (בצורת בועות ;-)) בהן אני מספיקה להוציא את שאר הילדים מחוץ לאמבטיה. התינוקת עושה קקי רק כשהיא בתוך המים. יוצא שאני יושבת איתה מספר דקות בתוך המים שאוספים צואה (תוך שאני מנסה לדוג אותה בעזרת גיגית קטנה) , עד להתרוקנות המלאה. לאחר מכן שתינו יוצאות ועושות מקלחת מהירה.

הבעיות:
  • ביזבוז מים אדיר (אני נאלצת למלא אמבטיה נוספת לאחר הקקי לבעלי שעושה אמבטיה רק מאוחר יותר, וגם כך, המים משמשים גם לכביסה)
  • בזמן שאנחנו יושבות בתוך האמבטיה עם הצואה, התינוקת משחקת עם המים ואני חוששת שהמים נכנסים לפיה.
  • נמאס לי לשבת בתוך הקקי, ולא לסיים אמבטיה כשאני מוכנה לכך (חורף. קר. אין כמו אמבטיה א-ר-ו-כ-ה :-))
ניסיתי:
  • לצאת מיד עם תחילת הקקי. היא הפסיקה לעשות. למעשה היא חיכתה יום שלם מבלי לעשות וכאבה לה הבטן. למחרת הכנסתי אותה לאמבטיה ועשיתי לה מסאז' ארוך עד ליציאה..
  • להרים את ישבנה מעל גיגית בתוך האמבטיה. שוב, היא עצרה את הקקי.
אני חושבת שאם הייתי נותנת לה להסתובב ללא חיתול, ייתכן והיא היתה עושה קקי על הריצפה (עם כי ברור לי שהמים החמים על ביטנה עוזרים לה), אך הבית מאד קר, ולא מרגיש לי נכון לתת לה לקפוא על הריצפה.

אשמח לשמוע תובנות ולקבל הצעות פתרון (או השלמה :-P) שונות.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

קקי באמבטיה

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אולי לעשות לה אמבטיה בנפרד בתוך גיגית (חסכוני יותר), ואז כשהיא תשחרר אפשר לנקות ולעבור יחד לאמבטיה הגדולה (או אולי היא תרצה להסתפק באמבטיה "קטנה").

מצד שני, זה מנציח הרגל ממש לא בריא בעיני - לעשות במים שיושבים בהם זה גרוע כמעט כמו לעשות בחיתול :-P
אולי להשקיע/לתפור כמה בגדים לילדים בלי חיתולים ולתת לה לזחול קצת לפני האמבטיה, עד שתעשה?
Manty_T*

קקי באמבטיה

שליחה על ידי Manty_T* »

קרוטונית מהמרק הגדול תודה על ההתייחסות {@
הגיגית לא נראית לי. לא נראה לי שהיא תסכים לשכב לבדה כל כך הרבה זמן (20 דקות בערך) בלעדי. לא יודעת. אף אחד מילדי לא עשה אמבטיה לבד עד גיל שנתיים או יותר.. והיא מאד אקטיבית. היא בטוח תנסה לברוח :-D (ובטח לא תרגע מספיק כדי לשחרר).
לגבי הבגדים, דווקא רעיון! ואפילו יש לי מכנסי חריץ (רק יש לי קצת בעיה עם לתת לה להסתובב "עירומה" כי כשעשינו זאת עם בני, הטטאמי לגמרי נהרס ונאלצנו לשלם המון לבעל הדירה הקודמת... :-/).
עוד רעיונות?
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

קקי באמבטיה

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

כן. מכנסיים רגילים מפוטר. בלי שום חריץ. היא הלא לא מסכימה שתחזיקי אותה, אז לשם מה החריץ? אם היא סתם עושה תוך כדי זחילה המכנסיים יתלכלכו בכל מקרה.
עם מכנסיים רגילים הקקי נשאר בפנים ולא נוזל החוצה (בתנאי שתשימי לב מיד כשהיא עושה).
היא תרגיש יותר חופשיה מאשר עם חיתול, ולא תהרוס את הטטאמי.
כמובן שכל הרעיונות האלה לא אידאליים- לעשות במכנסיים לא הרבה יותר טוב מאשר באמבטיה, אבל לדעתי זה בכל זאת עדיף.

לגבי האמבטיה הקטנה- היא לא יושבת? שלי מאד אוהב לשבת באמבטיה ולשחק בצעצועים. יש לי אמבטית פלסטיק קטנה והוא מת עליה.
פיצה_והתוספות*
הצטרפות: 28 מרץ 2005, 22:52

קקי באמבטיה

שליחה על ידי פיצה_והתוספות* »

מה דעתך על זה?
http://www.shilav.co.il/[po]catalogue item[/po].asp?itemId=912&stage=0
נונה_בי*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2004, 18:51
דף אישי: הדף האישי של נונה_בי*

קקי באמבטיה

שליחה על ידי נונה_בי* »

אולי להקדים את האמבטיה לבוקר (אחרי שבערב הקודם היה קקי באמבטיה) ובערב לעסות את הבטן ולהתעמל: ברכיים לבטן, כפות רגליים לכתפיים וכו'
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

קקי באמבטיה

שליחה על ידי יונת_שרון* »

יכול להיות שהמים מקלים עליה לשחרר? כמו לידת מים? אולי יש לה איזו רגישות באזור?
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

קקי באמבטיה

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

אני לא מבינה גדולה בשיטת הבלי חיתולים , המרגיעון שעלה לי במקרה : הספק מבורך . ושום דבר הוא לא במקרה.
אני חושבת שלתינוקות יש כל מני שלבים עם הקקי. יש שלב שבו הם מוכנים לכל הפישפושים ויש שלב שבו הם יסרבו.לפי דעתי התינוקת מראה בהתנהגות כזו שהיא כן צריכה לחוש את הקקי.
גם התינוקת שלי היתה מוכנה להודיע ולחרבן איפה שזה נוח לי . אבל ברור לי , אחרי כמה פעמים שהתיבשנו שתינו והיא לא חירבנה, שזה ממש לא העסק שלי.שזה עינינה.

אולי זה יראה לך איום ונורא מה שאני מציעה: לא להסכים לה לחרבן במים. להסביר לה ברכות שזה לא נוח .היא עושה פוקים , להוציא אותה מהאמבטיה ,לשים לה חיתול , לתת לה לזחול ולשחק , או לנוק , להיות בחיבוק ,או לעשות מה שהיא רוצה .
אם עשתה קקי , מה טוב, לסמוך עליה. לא על שיטות וספרים ודעות של כל מני מבוגרים שחושבים שיודעים על תינוקות.
לנגב אותה בשירה ושמחה ולהודיע לה שהכל טוב.
ואם היא לא עשתה קקי , זו זכותה.היא לא חייבת לשחרר.
מי אמר שבעולם שלנו כל כך קל לשחרר?
האם זה נכון לסבול - שאת תחרקי שינים ותעבדי קשה ותצברי מתחים , כדי שהיא תשתחרר?
מעבר לשיטות לטיפול בתינוקות בחיי היום יום , אני חושבת שתינוק הוא חלק ממערכת .המערכת זו בעיקר ההורים ומה שקורה עם התינוק צריך שיתאים להם.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

קקי באמבטיה

אולי זה יראה לך איום ונורא מה שאני מציעה: לא להסכים לה לחרבן במים. להסביר לה ברכות שזה לא נוח
ואם היא לא עשתה קקי , זו זכותה.היא לא חייבת לשחרר
האם זה נכון לסבול - שאת תחרקי שינים ותעבדי קשה ותצברי מתחים , כדי שהיא תשתחרר?
מסכימה.
Manty_T*

קקי באמבטיה

שליחה על ידי Manty_T* »

תודה רבה על התגובות הרבות (())
קראתי אותן כבר אתמול והן עזרו לי לחדד לעצמי כמה דברים:
  • האמבטיות שלנו מאד חשובות לי. המגע היומיומי העירום של שתינו במים החמים אינו ניתן להחלפה. מטרת האמבטיה אינה ניקוי הגוף אלא הנאה חמימה מגופנו.
לכן אין ברצוני לחפש אלטרנטיבה לאמבטיה. להעביר את שעת האמבטיה לשעות הבוקר קשה לי משך השבוע. אך זה בהחלט קורה בסופי השבוע, ואכן בבקרים המים נשארים נקיים :-)
  • עד היום, מאיו כמעט ולא עשתה קקי בחיתול. איני רוצה לשנות זאת. אני אוהבת את העובדה שהיא "מחזיקה" עד שגופה עירום. אני לא מעוניינת ללמד אותה לעשות קקי על עצמה (גם במכנסיים). זה דווקא מרגיש לי פחות נכון מקקי במים.
  • אהבתי את הקישור לשחרור של הקקי במים למקום לידתה (היא נולדה במים). אני רוצה לעזור לה למצוא דרך לשחרר (אולי במים, אולי במקום אחר) ותוהה עם באמת מסאז'ים או משהו אחר יוכלו לעזור לה (תזונה??)?
  • נכון. קקי יחד איתי באמבטיה אינו מתאים לי, ואני מתכוונת לנסות לשדר לה את זה. יחד עם זאת, אינני מרגישה שזה כל כך נורא. אני שמחה שהיא מצאה דרך נעימה לה, שאינו בחיתול, לשחרר. לכן, אני מעדיפה שהיא תמשיך כך עד שנגיע לפתרון, מאשר להפוך את המקום לאישו. (מקווה שאני מובנת..).
האם תוכלנה לעזור לי לנסות להבין מדוע היא עושה קקי באמבטיה?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

קקי באמבטיה

לי אין מושג מדוע. אני מכירה את הקטע של השתנה באמבטיה, יש בזה כנראה משהו משחקי (לפעמים הינוקא מסרב בערב לעשות פיפי לפני הרחצה, וממש "שומר אותו" לרגע שהוא נכנס לאמבטיה). אני לא מאושרת מזה, אבל זה גם לא מפריע לי, אז אני מתייחסת לזה מילולית ("עשית פיפי במים") וזהו.
הקקי נראה לי סיפור אחר לגמרי, זה לא סתם עירוב של מים במים.

אינני מרגישה שזה כל כך נורא. אני שמחה שהיא מצאה דרך נעימה לה, שאינו בחיתול, לשחרר
גם לזה אני מסכימה :-) לו זה היה מפריע לך יותר, היה מקום להגביל אותה בזה. אם לא, אז לא.

ומצד שני, למרות שמדובר בקקי וכל הנלווה אליו, אולי זה לא חייב תמיד להיות שדר בעל משמעות. אם היא היתה מיידה עגבניות על הקיר בחדר, וזה היה קצת מפריע לך, האם היית חושבת שצריך לנסות להבין מדוע היא מיידה אותן?
חוט_השני*
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

קקי באמבטיה

שליחה על ידי חוט_השני* »

לא להסכים לה לחרבן במים.
נשמע לי חריף מאוד.
כדאי להזהר לא להפוך את העניין למאבק כוחות.
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

קקי באמבטיה

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

אני חושבת שמתי שהוא יש מאבק כוחות בין הורה וילדו.הוא לא חייב להיות נוקב , אבל יש לכל תינוק /ילד צורך שיגידו לו 'עד כאן'.זו דעתי . יש מי שיאמר שהמטרה שלנו כהורים זה לאפשר לילדים הכל .

אני יכולה לומר ,שאני התחלתי לאפשר לתינוקת שלי לשחק באוכל שלה ,במים ,בצבעי גואש .אני מאפשרת תוך כדי כך שאני גם מודעת היטב לזה ,שלו לא היה לי ברור איפה הגבול שלי נמצא ועל כך שזו זכותי וחובתי לעצוד על כך , כל זה לא קורה . הייתי מונעת ממנה , חוטפת לה מהידים , מתסכלת אותה ומתעלמת מהצורך שלה לגמרי במשחק עם הרכות , עם האיכות היינית .

מה שאני לא מבינה מנטי טי, בסיטואציה הזו שמתרחשת , את מפוקסת על הצרכים של הקטנה . את רוצה לאפשר לה לחרבן בשמחה. מה על הצרכים של האחים והאחיות הגדולים. לא היה להם כיף להמשיך עם הרחצה?

בנוסף : לחרבן בתוך מים שהגוף נמצא בהם שווה בעיני לחירבון על הגוף .
מה שכל כך חשוב לך שתמנע ממנו.

אולי תשאלי את עצמך / בן זוגך איפה אתם משחררים את עצמכם . הכוונה היא לא איפה אתם מחרבנים , אלא איפה ובאילו תנאים אתם מבטאים רגשות . האם זה קורה בכלל?, האם אלו תנאים שנמצאים בהשיג ידכם?, האם הם לא משהו שמפריע לסביבה.
לחרבן מבחינות רבות זה להוציא את מה שהגוף לא זקוק לו , לשחרר כעס , צער וכ'

מאחלת לכן הנאה ושלווה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

קקי באמבטיה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לפי התאריך כבר עברה שנה מאז התיכתובת בנושא זה אבל בכל זאת, רק לספר שהיה לנו מקרה דומה (התחיל בגיל חודשיים). החלטנו להתייחס לזה בהומור בריא (אם כי יש לציין שאצלנו לא היתה אמבטיה משותפת, אז קצת יותר קל להשתעשע מהתופעה) ולקוות שעד גיל 20 זה יעבור לה (כדי שלא נצטרך להסביר את התופעה לבן זוגה המופתע). ואז בלי להתכוון, אחרי חודש של חירבון יומיומי באמבטיה בלבד, זה הפסיק. ומאז לא חזר. עכשיו כתחליף היא עושה קקי תוך כדי עיסוי (הבטן).. שוב בלי חיתול. בקיצור- הילדה מבינה עניין ופשוט אוהבת להשתחרר בלי לחץ על הטוסיק. מובן, לא?
שליחת תגובה

חזור אל “דפי נבירה עצמית-קהילתית”