קפיצת גדילה

אנונימי

קפיצת גדילה

שליחה על ידי אנונימי »

{
הועבר מהדף של בשמת א
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

קפיצת גדילה

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

היי בשמת,
כתבת בדף הגברת ייצור החלב{{}}:
כשיש להם פתאום קפיצת גדילה ואז הם גרים על השד כל היום, יונקים כמו מטורפים, גורמים למפעל החלב שלך לייצר כמות גדולה יותר, ואחרי שזה מתייצב, תוך יומיים שלושה, הם יכולים שוב לינוק כרגיל אבל הפעם כמות גדולה יותר כי הגוף הבין שצריך עכשיו לעלות קומה
מה שלמדתי בזמן האחרון זה שלמעשה אין הגברה של ייצור החלב, הכמויות המיוצרות נשארות פחות-או-יותר אותו הדבר בששת החודשים הראשונים (אני מניחה שזה מרגע שהייצור מתבסס), כך שבאגודה האוסטרלית הפסיקו לקרוא לזה "קפיצת גדילה" בטענה שזה מושג מטעה. אלה פשוט "ימי-ציצי" שעוברים על כל התינוקות, חלק נורמלי מההתפתחות, וכרגע אין להם הסבר ברור.
שאנסה למצוא לך רפרנס?
תמרוש_רוש

קפיצת גדילה

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

היי בשמת,
כתבת בדף הגברת ייצור החלב :
כשיש להם פתאום קפיצת גדילה ואז הם גרים על השד כל היום, יונקים כמו מטורפים, גורמים למפעל החלב שלך לייצר כמות גדולה יותר, ואחרי שזה מתייצב, תוך יומיים שלושה, הם יכולים שוב לינוק כרגיל אבל הפעם כמות גדולה יותר כי הגוף הבין שצריך עכשיו לעלות קומה
מה שלמדתי בזמן האחרון זה שלמעשה אין הגברה של ייצור החלב, הכמויות המיוצרות נשארות פחות-או-יותר אותו הדבר בששת החודשים הראשונים (אני מניחה שזה מרגע שהייצור מתבסס), כך שבאגודה האוסטרלית הפסיקו לקרוא לזה "קפיצת גדילה" בטענה שזה מושג מטעה. אלה פשוט "ימי-ציצי" שעוברים על כל התינוקות, חלק נורמלי מההתפתחות, וכרגע אין להם הסבר ברור.
שאנסה למצוא לך רפרנס?

ד.א. אני לא יודעת בקשר לבעיה שהועלתה בדף... יכול להיות שיש בעיה בתפיסה? כי היא כן מתלוננת על כאבים בפטמות.
לשיקולך @}
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי בשמת_א* »

צודקת. אבל לא יותר קל לשכנע אמהות מיואשות שזה להגברת החלב? (-;
בשמת_א*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי בשמת_א* »

צודקת. אבל לא יותר קל לשכנע אמהות מיואשות שזה להגברת החלב? (-:

[מבהירה עקב אי הבנות שהתגלו בהמשך: אני מתלוצצת. הכוונה האמיתית היא, שלמעשה בחלק מהתקופה זה אכן להגברת החלב, בחלק אחר זה מסיבות אחרות של שינוי בחלב, ולפעמים זה מפני שכמויות החלב ירדו מסיבה כלשהי וזה אכן להגברת החלב, לא כדי שיהיה "יותר" אלא כדי שיחזור לרמה הרגילה - והביטוי הזה הוא צורה מקוצרת להרגיע אמא מודאגת שמה שהיא מתארת, נורמלי וצפוי]
ללו*
הצטרפות: 11 ינואר 2011, 09:59

קפיצת גדילה

שליחה על ידי ללו* »

הכמויות המיוצרות נשארות פחות-או-יותר אותו הדבר בששת החודשים הראשונים
מה??
את רוצה להגיד שתינוק בן חודש צורך אותה כמות שתינוק בן חצי שנה צורך?

דווקא היה נשמע לי סביר יותר אם היית אומרת שאין הבדל בייצור בחצי השני של השנה הראשונה, כי המוצקים גוברים בהדרגה, אז ההנקה יכולה להישאר על אותה כמות +-.
ללו*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי ללו* »

בשמת, את כבר רגילה שמתערבים לך בשיחות בדף הבית, נכון? @}

הכמויות המיוצרות נשארות פחות-או-יותר אותו הדבר בששת החודשים הראשונים
מה??
את רוצה להגיד שתינוק בן חודש צורך אותה כמות שתינוק בן חצי שנה צורך?

דווקא היה נשמע לי סביר יותר אם היית אומרת שאין הבדל בייצור בחצי השני של השנה הראשונה, כי המוצקים גוברים בהדרגה, אז ההנקה יכולה להישאר על אותה כמות +-.
בשמת_א*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי בשמת_א* »

שתינוק בן חודש צורך אותה כמות שתינוק בן חצי שנה צורך
הייצור מתבסס בין גיל חודש לחודשיים, אז לדעתי זה יותר סביב הארבעה חודשים אבל זה גם מאוד אינדיבידואלי.

למעשה רוב "קפיצות הגדילה" שמייאשות אמהות מתרחשות בשבועות הראשונים... בגיל שלושה ימים, שלושה שבועות, כאלה.
בשמת_א*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי בשמת_א* »

שתינוק בן חודש צורך אותה כמות שתינוק בן חצי שנה צורך
הייצור מתבסס בין גיל חודש לחודשיים, אז לדעתי זה יותר סביב הארבעה חודשים אבל זה גם מאוד אינדיבידואלי.

למעשה רוב "קפיצות הגדילה" שמייאשות אמהות מתרחשות בשבועות הראשונים... בגיל שלושה ימים, שלושה שבועות, כאלה.
ללו*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי ללו* »

אהה. אז בעצם, אם אני מבינה נכון את מה שאת אומרת, כן יש קפיצות גדילה - כי עד שהייצור מתבסס צריך להגדיל את הכמויות פעם בכמה זמן, נכון?
ללו*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי ללו* »

אהה. אז בעצם, אם אני מבינה נכון את מה שאת אומרת, כן יש קפיצות גדילה - כי עד שהייצור מתבסס צריך להגדיל את הכמויות פעם בכמה זמן, נכון?
בשמת_א*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי בשמת_א* »

בשבועות הראשונים.
אחרי כמה חודשים יש שינויים אחרים. למשל, אחרי גיל שנה יש שינויים בריכוז השומן, הנוגדנים וכו'. החלב נעשה יותר עתיר שומן, ומכיל כמות גדולה יותר של נוגדנים למ"ל ועוד דברים שאני לא זוכרת בעל פה.
בשמת_א*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי בשמת_א* »

בשבועות הראשונים.
אחרי כמה חודשים יש שינויים אחרים. למשל, אחרי גיל שנה יש שינויים בריכוז השומן, הנוגדנים וכו'. החלב נעשה יותר עתיר שומן, ומכיל כמות גדולה יותר של נוגדנים למ"ל ועוד דברים שאני לא זוכרת בעל פה.
ללו*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי ללו* »

כן, אבל כמו שאמרת למעלה - רוב קפיצות הגדילה שרגילים לתאר הן באמת בשבועות הראשונים, אז אם כך יוצא שזה כן מדויק לקרוא להן קפיצות גדילה.
(למרות שאני אישית רגילה לקרוא לימים כאלה "מרתון הנקה", כי זה דפוס אחד שיכולות להיות לו סיבות שונות - למשל קפיצת גדילה, התמודדות עם מחוללי מחלות שמסתובבים באזור, צורך רגשי... כשאני אומרת מרתון הנקה אני מתארת רק את הדפוס, בלי להתחייב על הסיבה שמאחוריו.)
ללו*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי ללו* »

כן, אבל כמו שאמרת למעלה - רוב קפיצות הגדילה שרגילים לתאר הן באמת בשבועות הראשונים, אז אם כך יוצא שזה כן מדויק לקרוא להן קפיצות גדילה.
(למרות שאני אישית רגילה לקרוא לימים כאלה "מרתון הנקה", כי זה דפוס אחד שיכולות להיות לו סיבות שונות - למשל קפיצת גדילה, התמודדות עם מחוללי מחלות שמסתובבים באזור, צורך רגשי... כשאני אומרת מרתון הנקה אני מתארת רק את הדפוס, בלי להתחייב על הסיבה שמאחוריו.)
בשמת_א*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי בשמת_א* »

האמת, שכל השמות האלה הם בסך הכל פתרונות שנועדו לעזור לדבר עם אמהות מהסוג שנמצא כל הזמן "על הסף".
שההנקה היא בשבילן איזו בחירה לא פשוטה.
אחרת, מה הסיפור? תינוקות הם תינוקות. יש להם כל מיני צרכים. הם בני אדם פור גודס סייק. מי צריך לספור את ההנקות. אנחנו סופרות את החיבוקים שקיבלנו מהבן זוג?

(לא מזמן קראתי איזה מין שיקופית כזאת שרצה באינטרנט, משהו על זה ש-4 חיבוקים ליום זה הישרדות, 12 חיבוקים ליום זה מה שצריך, ומצאתי את עצמי תוהה על השאלה ההזויה: כמה זמן מודדים "חיבוק"? כי נגיד אם הייתי מחובקת במשך חצי שעה שלמה, כמה חיבוקים זה נתן לי?)
אז לא חשוב איך קוראים לזה,
תינוקות צריכים להיות מחובקים 24/7.
אז לפעמים זה עם השד בפה ולפעמים לא... לא ממש הבדל גדול... P-:
בשמת_א*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי בשמת_א* »

האמת, שכל השמות האלה הם בסך הכל פתרונות שנועדו לעזור לדבר עם אמהות מהסוג שנמצא כל הזמן "על הסף".
שההנקה היא בשבילן איזו בחירה לא פשוטה.
אחרת, מה הסיפור? תינוקות הם תינוקות. יש להם כל מיני צרכים. הם בני אדם פור גודס סייק. מי צריך לספור את ההנקות. אנחנו סופרות את החיבוקים שקיבלנו מהבן זוג?

(לא מזמן קראתי איזה מין שיקופית כזאת שרצה באינטרנט, משהו על זה ש-4 חיבוקים ליום זה הישרדות, 12 חיבוקים ליום זה מה שצריך, ומצאתי את עצמי תוהה על השאלה ההזויה: כמה זמן מודדים "חיבוק"? כי נגיד אם הייתי מחובקת במשך חצי שעה שלמה, כמה חיבוקים זה נתן לי?)
אז לא חשוב איך קוראים לזה,
תינוקות צריכים להיות מחובקים 24/7.
אז לפעמים זה עם השד בפה ולפעמים לא... לא ממש הבדל גדול... P-:
ללו*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי ללו* »

נכון וקולע.
ועם זאת,
תינוקות בכל זאת מפגינים התנהגויות שונות בתקופות שונות, וניכר לעין שיש להם ימים שהם זקוקים ליותר יניקה וימים שפחות, ומסתבר שאצל הרבה תינוקות זה אפילו קורה בערך באותם גילאים! אז זה מסקרן, מסקרן מתוך רצון להבין את המנגנון ואיך העסק פועל, מעבר לצורך לדבר עם אמהות{{}}. אני באמת ובתמים מנסה להבין אם כן או לא קיימת התופעה הכל כך מדוברת הזאת, שיניקה מוגברת באה (בין השאר) כשהצריכה גדלה, ונועדה (בין השאר) להגדיל את הכמויות.
ללו*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי ללו* »

נכון וקולע.
ועם זאת,
תינוקות בכל זאת מפגינים התנהגויות שונות בתקופות שונות, וניכר לעין שיש להם ימים שהם זקוקים ליותר יניקה וימים שפחות, ומסתבר שאצל הרבה תינוקות זה אפילו קורה בערך באותם גילאים! אז זה מסקרן, מסקרן מתוך רצון להבין את המנגנון ואיך העסק פועל, מעבר לצורך לדבר עם אמהות{{}}. אני באמת ובתמים מנסה להבין אם כן או לא קיימת התופעה הכל כך מדוברת הזאת, שיניקה מוגברת באה (בין השאר) כשהצריכה גדלה, ונועדה (בין השאר) להגדיל את הכמויות.
בשמת_א*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי בשמת_א* »

נראה לי שעדיין רב הנסתר על הגלוי בתחומים האלה... (-:
שלא לדבר על זה שחלק מתופעות היניקה המוגברת קשורות לפשפושים, ואז לכי תבני מדינה (או תעשי מחקר) כשהחוקרים כלל אינם מודעים לצרכי ההפרשות של התינוקות ולכן לא לוקחים בחשבון דברים כמו יניקה ללא הרף כדרך להוציא קקי...
בשמת_א*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי בשמת_א* »

נראה לי שעדיין רב הנסתר על הגלוי בתחומים האלה... (-:
שלא לדבר על זה שחלק מתופעות היניקה המוגברת קשורות לפשפושים, ואז לכי תבני מדינה (או תעשי מחקר) כשהחוקרים כלל אינם מודעים לצרכי ההפרשות של התינוקות ולכן לא לוקחים בחשבון דברים כמו יניקה ללא הרף כדרך להוציא קקי...
ללו*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי ללו* »

נכון (-:
ללו*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי ללו* »

נכון (-:
טלי_ב*
הצטרפות: 12 נובמבר 2012, 12:07
דף אישי: הדף האישי של טלי_ב*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי טלי_ב* »

למעשה אין הגברה של ייצור החלב, הכמויות המיוצרות נשארות פחות-או-יותר אותו הדבר בששת החודשים הראשונים

מקווה שזה בסדר "להתפרץ" לכן לשיחה, אבל זה ממש מעניין. אני אישית תמיד חשבתי שלא היו לתינוק שלי קפיצות גדילה. או יותר נכון, היו ימים שפתאום הוא גדל המון והיו ימים שבהם הוא פתאום ינק המון, אבל בדרך כלל לא ביחד.

צודקת. אבל לא יותר קל לשכנע אמהות מיואשות שזה להגברת החלב?

מה שכן, קצת נשארתי מוטרדת אחרי שקראתי את המשפט הזה. אולי אני נאיבית, אבל לשכנע אמהות לא לוותר על ההנקה באמצעות מידע שגוי? האם זה נוהג רווח? גם בלי קשר להיבט המוסרי נראה לי שכל מה שאמא מיואשת רוצה לשמוע זה שמה שקורה לה נורמאלי ולא מעיד על בעיה. אני חושבת שיש דרכים אחרות להעביר את המסר הזה, אם כי אני מודה שעצמי אין לי ניסיון בזה.
בשמת_א*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי בשמת_א* »

טלי ב, לא צריך להיות כבדים ורציניים כל הזמן... אם אסור לי להתלוצץ בדף שלי ואני חייבת להיות כל הזמן במשמרת אז יימאס לי להיות פה מהר מאוד.

לא יותר קל לשכנע אמהות מיואשות שזה להגברת החלב

אבל אם כבר את מדקדקת, אז אני כתבתי "אמהות מיואשות", ולא "אמהות שרוצות לגמול". זו רק הפרשנות שלך:
לשכנע אמהות לא לוותר על ההנקה

אני לא משכנעת אף אחת לא לוותר על ההנקה.
בכלל לא מדובר בזה.
זו לא הטרמינולוגיה שלי ואני לא מתעסקת בזה.
האמהות המיואשות שדיברתי עליהן - פשוט מודאגות. "אוי למה התינוק יונק כל הזמן".
אני לא נכנסת לשאלה אם בגלל הדאגה והחרדה שלהן, הן רוצות לגמול או לא.

לגבי הפיתרון אני לגמרי מסכימה איתך: העיקר שהמסר הוא שזה נורמלי. זה הכל. זה הופך אותן לפחות מיואשות אם הן יודעות שזה הנורמלי.

קפיצת גדילה לא קשורה למדדים המיידיים של התינוק - הרי יש איזה פער זמן בין צורך לגדול לצורך לינוק יותר ליניקה רבה יותר ובסוף לתוצאה, שהיא איזו צמיחה בסנטימטרים (המשקל דווקא עולה במרווחים קטנים יותר בשנה הראשונה).
בשמת_א*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי בשמת_א* »

אגב, אמהות ש"מיואשות" ו"רוצות לגמול" - אני בד"כ לא מגיבה להן. למרבה המזל הן מסתובבות בעיקר בתפוז (משם אני מדירה רגלי) ולא פה.
תמרוש_רוש

קפיצת גדילה

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אה.... כשאת מציגה את זה ככה...
זו מבחינתי נקודה מעניינת מבחינה אתית.
תני לי לחשוב על זה ;-)
(התפתחה פה שיחה מעניינת. מאוחר יותר אקרא אותה)
תמרוש_רוש

קפיצת גדילה

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אה.... כשאת מציגה את זה ככה...
זו מבחינתי נקודה מעניינת מבחינה אתית.
תני לי לחשוב על זה ;-)
(התפתחה פה שיחה מעניינת. מאוחר יותר אקרא אותה)
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אני אשמח אם מישהי עם מחשב נורמלי תערוך את הדיון הזה לדף חדש -- קפיצת גדילה -- כדי שאוכל לגריין יפה לפי הכללים. תודה!
ללו*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי ללו* »

בירור קטן: בשמת, גם אני לא הבנתי שהמשפט ההוא היה בהומור, וגם לי הוא קצת צרם כשקראתי אותו. לא העליתי את זה כי כמו שכתבת, זה הדף שלך, מקום שאמור להיות מוגן יחסית, ואי-אפשר לבדוק כל מילה במסננת. אבל אם פותחים דף נושא ומעבירים לשם את הדיון כמו שהוא, אמירה כזאת יכולה למשוך לשם הרבה תהיות והתרעמויות.
לדעתי יש פתרון פשוט - להמיר את החיוך ששמת ליד במשהו יותר מפורש - למשל צחוק או קריצה. אם מבינים שזה נכתב בהומור ויודעים לקרוא בקלילות זה נשמע אחרת לגמרי. מה דעתך?
בשמת_א*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי בשמת_א* »

נו, שמתי אייקון של חיוך וזה גם לא מספיק...
את מוזמנת להוסיף קריצה לפני וקריצה אחרי בנוסף על החיוך (-: או שתיים או שלוש... P-:
ללו*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי ללו* »

טוב, נראה לי שנסתפק בקריצה אחת (-:
אז אני עורכת, אם משהו ייראה לך בעיתי - תתקני אחריי.
תמרוש_רוש

קפיצת גדילה

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

לא, כי זה בניגוד לנהלים של הארגון שלי. אני צריכה להיצמד לקו המידע הרשמי שלנו, ועדיף לא לסטות ממנו ימינה ושמאלה.
לא שזה אפשרי... האגודה שלי מאוד שואפת שתהיה עקביות בין כל מה שכל המדריכות אומרות והחומר הרשמי (מודפס ואון-ליין), מה שיוצר לפעמים קונפליקטים מוזרים: את רוצה להרחיב את הידע שלך על הנקה, אז את קוראת כל מיני דברים, ואז מתברר לך שאת לא יכולה לשתף בהם את האמהות שפונות אלייך, כי זה לא נכלל בחומר הרשמי (!!!). עדיין לא ברור לי איך פותרים את הדבר הזה, ופתאום אני מרגישה תערומת גדולה על הארגון. אתם רוצים אותי בתור חוברת-מהלכת-מדקלמת, רק עם תוספת אמפתיה? בשביל זה למדתי שלוש שנים?

ולפעמים אני חושבת שהם מתבלבלים בין עקביות (שזה משהו שאפשר ורצוי לשאוף אליו) לאחידות (שזה משהו שאי אפשר, וגם לא רצוי, כי אז מיישרים קו למכנה המשותף הכי נמוך ואיכשהו עוצרים למידה והתפתחות)

<עונה לך פה כי זה אישי... קשור להתנדבות ולא להנקה פר סה>
טלי_ב*
הצטרפות: 12 נובמבר 2012, 12:07
דף אישי: הדף האישי של טלי_ב*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי טלי_ב* »

אוקיי, לא הבנתי שמדובר בבדיחה. אגב, לא נראה לי שעוד אייקונים או אייקונים קורצים היו משנים את זה כי אפשר להתכוון לתוכן של המשפט
לא יותר קל לשכנע אמהות מיואשות שזה להגברת החלב? ברצינות ועדיין ללוות אותו בחיוך או קריצה. לפעמים אי הבנה היא סתם אי הבנה, ולכן אני כמובן שמחה לקבל את ההבהרה.

בשמת, את צודקת ש
לא צריך להיות כבדים ורציניים כל הזמן...
ואני מודה שאכן יש לי נטייה כן להיות כזו. אבל חשוב לי להבהיר שלא אמרתי (או אפילו הרגשתי) שאסור לך להתבדח, כאן או בכלל, או שאת צריכה להיות במשמרת כל הזמן או שזו אשמתך שלא הבנתי אותך.
גם לא נפגעתי בשום צורה. פשוט לא הסכמתי עם משהו שכתבת, כמו שהבנתי אותו בזמנו, וכתבתי לך, כך אני חושבת, בדרך מנומסת.
לעניין
זה הדף שלך, מקום שאמור להיות מוגן יחס
נראה לי לגיטימי לא להסכים עם מישהו גם אם זה בדף הבית שלו (ולפעמים גם אין מקום אחר לכתוב לו את זה) אבל בשמת - אם את מעדיפה שזה לא יהיה כך אצלך, אני אזכור את זה לעתיד.

והבהרה אחרונה: אמנם נכון שפירשתי "מיואשות" כ"מיואשות מההנקה" (שזו קפיצה פרשנית, אבל לא אחת ענקית בהקשר הדברים) אבל האמת שזו בכלל לא הייתה הנקודה שלי וכל עניין הכן או לא לגיטימי/ כדאי לשכנע מישהי להניק לא היה נושא שחשבתי עליו כשכתבתי את תגובתי לדברים.
הנקודה שלי הייתה הלגיטימיות של לתת מידע שגוי במודע. נדמה לי שזה כבר קרה בעבר בנושא החלב קדמי/אחורי (אם מישהי יכולה לתקן אותי בזה אשמח. אבל אולי עדיף אצלי) ולכן זה לא היה נשמע לי מופרך.
בשמת_א*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי בשמת_א* »

לא, כי זה בניגוד לנהלים של הארגון שלי
טוב, זה גם בניגוד לנהלים של האירגון שלי...

מובן שהתלוצצתי. אבל אני באמת רוצה להיזכר לעומק בחומר החדש הזה.
עכשיו שהזכרת לי, נזכרתי שבאמת התעדכנתי בזה כשיצא המחקר, אבל נשארתי עם סימני שאלה ולכן שמתי את זה בצד. אני רוצה לבדוק את זה יותר טוב כי כמה דברים לא מסתדרים לי פה.
בשמת_א*

קפיצת גדילה

שליחה על ידי בשמת_א* »

טוב, הלכתי לבדוק חלקית, ומצאתי דבר מעניין.

מה שמצאתי לא כלל את המחקר האמור. אבל במקום "קפיצות גדילה" כתוב ביטוי אחר. בתרגום חופשי אפשר לכתוב: "ימים של יניקה תכופה" (Frequencey days).
כתוב שאצל מרבית התינוקות הם מתרחשים באותם זמנים: בערך בגיל 3 שבועות, 6 שבועות, 3 חודשים ו-6 חודשים (אותם זמנים כמו בעבר).
כתוב, שהסיבות לימים האלה לא ידועות, והם מונים אפשרויות אחדות: התינוק "מבשל" וירוס, לתינוק יש רגישות/אלרגיה למשהו, מגיב למתח במשפחה או לשינויים שחלו בחייה, אולי קשור לצמיחת השיניים וכו'.

אין אף מלה על הגברת הצורך בחלב - אבל מצד שני אין אף מלה בכלל בנושא הכמויות.

במקור השני, מופיע המידע שאני מכירה: שגם בגיל 3 חודשים מדובר בקפיצת גדילה לצורך הגברת כמויות החלב. ושם לא מדובר על קפיצות גדילה אחרי גיל 3 חודשים.
חלי*
הצטרפות: 01 דצמבר 2004, 22:34

קפיצת גדילה

שליחה על ידי חלי* »

לא לוקחים בחשבון דברים כמו יניקה ללא הרף כדרך להוציא קקי...
זה מה שהיה לי היום
(ואצלי יש טיטולים)
תינוקת שרק נולדה וכל היום היתה עליי, כל שעה לפחות ינקה, ואחרי כן עשתה קקי, מיליון פעם היום.
ואני עוד עם כאבים מהלידה (התכווצויות,גודש,פטמות כואבות, שרירים תפוסים והמון עייפות) קשה
ואני אף פעם לא יודעת האם לתת אוטומטית הנקה כל פעם שנדמה לי שהיא רוצה, או שיכול להיות שכואבת לה הבטן ואולי יש לה גרעפס והיא צריכה להוציא אותו. לפני יומיים למשל זה היה כך שהנקתי והנקתי, ובסוף מה שעזר זה כמה גרעפסים וקצת לפלוט מי שפיר.
וזו לא הילדה הראשונה שלי, וכבר שכחתי מהי הנקה על פי דרישה ואיך יודעים מהי הדרישה הזו
חלי*
הצטרפות: 01 דצמבר 2004, 22:34

קפיצת גדילה

שליחה על ידי חלי* »

וגם - איך בעצם יכול להיות לה קפיצת גדילה כרגע כדי להגביר חלב, אם בכלל אני במצב של גודש וממש לא חסר חלב?
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”