ערכים בניהול עסק

ארני_ש*
הצטרפות: 21 ספטמבר 2003, 07:18
דף אישי: הדף האישי של ארני_ש*

ערכים בניהול עסק

שליחה על ידי ארני_ש* »

אני פותחת את הדף כדי לדון איתכן בסוגיית הערכים הנשיים בחיי היום יום ובעיקר בניהול עסקים .
אם יש למישהי שם מוצלח לדף מוזמנת .

(*אין לי כונה לערוך פה פרסומות אבל אם זה יוצא תוך כדי , וזה מנוגד לרוח האתר אנא תקנו אותי.
הדיון אמור להיות לגמרי תאורטי, אבל הוא יהיה משעמם ללא דוגמאות .* )

האב הרוחני שלי בעניין הוא דוקא גבר , ככה שמדובר במערכת ערכים , ולא במגדר .

מה הם ערכים נשיים :
  • יצירת מערכת קשרים ופעולה בתוכם , כשהקשר הוא העיקר.
  • נתינה מתוך שמחה ולא מתוך התחשבנות.
  • הכרה בקיום שפע.
  • לקיחה מתוך מה שצריך ולא תוך מיקסום.
(אתן מוזמנות להוסיף )

הדוגמא הכי טובה לכך היא הליקוט. לעומת החקלאות שמוציאה לקרקע את המיץ המלקט לוקח מה שהוא צריך באותו רגע ומשאיר .
ואיך זה מתקשר לניהול עסקים ?

כל יועץ עיסקי מדבר על מיקסום העסק . בעיני זו טעות .

מטרת העסקים בעיני היא לא להרוויח הכי הרבה שאפשר , אלא הנאה , שירות לסובבים ולסביבה, ובמקום השני גם פרנסה .

תמיד אפשר לדבר על כך שצריך לשחק לפי כללי המשחק בחברה בעלת ערכים עסקיים גבריים ,
וכמובן מי שעסוק בלשרוד לא יכול להוריד מחירים -
והכי הכי ישראלי שיש - אסור לצאת פראייר

אני לא מבינה גדולה בעסקים , אבל אני יודעת שאם כל העולם היה פועל על פי ערכים אלה העולם היה מקום הרבה יותר נכון לחיות בו ולאף אחד לא היה חסר , למרות שאנחנו חברה צפופה .

אני רוצה לספר על העסקים שאני מנהלת , לפי ערכים אלה . מזמינה אתכם לנסות ולאמץ , כדי להפוך את העולם למקום טוב יותר , ואת העסק לדבר הרבה יותר משמח .

מעניין ? יש פה דיון ? אם לא הדף למחיקה .
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

ערכים בניהול עסק

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

לדעתי זה מעניין. וגם כיוון מאוד חשוב, שטוב להביא למודעות האנשים.
תודה ארני.

לי אין כ"כ מה להגיד בנושא.
אך כן אשמח לקרוא ולהחכים - או לפחות לשמוח שיש אנשים שפועלים מתוך ערכים כאלה....
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

ערכים בניהול עסק

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

אני רוצה לספר על העסקים שאני מנהלת , לפי ערכים אלה .

יופי! תספרי...

{@
רוזמרין*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

ערכים בניהול עסק

שליחה על ידי רוזמרין* »

מבטיחה לך השתתפות פעילה ושמחה!
ממש מתאים לי הדף הזה.
יש לנו עסק עצמאי כבר כמה שנים. משתדלים ליישם בדיוק את השקפת העולם הזו. לא רק אני אלא גם בעלי כך שזה לא באמת עניין של מיגדר אלא של נקודת מבט.
מנסים להנחיל את ההשקפה הזאת גם לקולגות, ספקים ולקוחות. לפעמים אוכלים "קש" מזה (חלק מהספקים והלקוחות).

מחכה לסיפורים שלך.
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

ערכים בניהול עסק

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

_נתינה מתוך שמחה ולא מתוך התחשבנות .
  • הכרה בקיום שפע .
  • לקיחה מתוך מה שצריך ולא תוך מיקסום ._
אני בראשית דרכי כ"עוסקת", בהחלט פועלת לפי הערכים הללו. ומוסיפה שאני לא לוקחת על עצמי עבודה שאיני בטוחה שיש לי הכוחות לעשות על הצד הטוב ביותר. נשמע מובן מאליו, אבל לא. אני גם לא "דוחפת" עוד שירותים כדי להרוויח יותר. אבל אני לא ממונה על פרנסת המשפחה, כך שיש לי הרבה חופשפעולה בלי התחשבנויות של רווח גדול.
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

ערכים בניהול עסק

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

הערכים נראים לי טובים וחשובים, אבל היה שם בין השורות משהו שקצת הרגיז אותי:
מטרת העסקים בעיני היא לא להרוויח הכי הרבה שאפשר , אלא הנאה , שירות לסובבים ולסביבה, ובמקום השני גם פרנסה .
אני מסכימה עם ההנאה לגמרי ובכל זאת חושבת שהפרנסה כבודה במקומה מונח. אם אין קמח אין תורה. נשים נוטות לעבוד בזול יותר מגברים ונוטות יותר לחשוב שאם יש הנאה אז זה מספיק ולא צריך כסף.
כמי שאין לה הפריוילגיה של גבר מפרנס, התפיסה הזו מקוממת אותי, גם אם ובעיקר אם אני נוטה אליה בעצמי.
אני כמובן מסכימה עם התפיסה שהנאה מביאה עוד כסף, שאין צורך ללחוץ על הגז עד הסוף כדי להרוויח יותר וכו', אבל כן חושבת שחלק מהסיפוק וההנאה קשורים להכנסה וכן חושבת שיש הרבה מאד אנשים שאין להם את היכולת לחשוב אל מעבר לקיום ולהישרדות, גם בגלל צורת מחשבה בעייתית אבל גם בגלל מציאות קשה ולא פשוטה.
ארני_ש*

ערכים בניהול עסק

שליחה על ידי ארני_ש* »

אבל אני לא ממונה על פרנסת המשפחה, כך שיש לי הרבה חופשפעולה בלי התחשבנויות של רווח גדול.

כן , אולי זה תנאי ... כתבתי שמי שעסוק בהשרדות , לא יכול לחשוב על קהילה .
מצד שני מעטיםמאיתנו פה בתרבות השפע ממש נהיה רעבים ללחם , אם נוריד מחירים ,
ובכל זאת התרבות העסקית היא למקסם .

הצרה העיקרית היא שכדי למקסם מורידים את הכיף , ההנאה .
אני באמת מאמינה בשפע .
ארני_ש*

ערכים בניהול עסק

שליחה על ידי ארני_ש* »

אני מזמינה גם אתכם לכתוב פה דוגמאות של עסקים שפועלים לפי הערכים האלה (איך לקרוא להם ?)

קלפים טיפולים

קיימים בארץ לא מעט קלפים טיפוליים .
חברת נורד היא המיבאת העיקרית של קלפים מחו'ל ובכלל חזקה בתחום .
איציק הוא היוצר של סדרות רבות של קלפים .
קיימים עוד אנשים שמשווקים אותם ומוכרים כמו אמציה .
כל האנשים האלה עובדים בשיתוף פעולה מושלם ומעורר התפעלות .

נתקלתי בהם כשבאתי לשווק את הקלפים שלי .
הם מוכרים בכנסים של אנשי מקצוע ממקצועות הטיפול .
כביכול יש בינהם תחרות כי כל אחד משלושתם מקים דוכן ,
פלח השוק לא גדול והשוק די מוצף ובכל זאת ...

אם אחד מהם לא מגיע האחרים מוכרים את קלפיו.

כמובן תמורת אחוזים . במקום הסתרת מידע כדי להשיג יתרון הם חולקים מידע ומעבירים אלה לאלה .

תענוג!!!
ארני_ש*

ערכים בניהול עסק

שליחה על ידי ארני_ש* »

הפאב

בעל הפאב שבקיבוץ שלנו הוא האב הרוחני שלי לגבי ניהול עסקים.
הוא משקיע הרבה זמן בהקמת מקומות יפפיים, מדי פעם משנה מיקום או סגנון .
בבוקר מתפרנס מעבודות מזדמנות .

לפאב מביא הופעות חיות של להקות חדשות או להקות שוליים .
הסצנה סביב הפאב גדולה, יש הרבה קהל קבוע ויש אורחים מזדמנים .

השתייה מאוכסנת המקרר וכל מי שרוצה לוקח ומשאיר כסף בכוס ליד .

לא בטוחה שהוא מרויח, לא תמיד מכסה הוצאות אבל ההנאה גדולה .
ארני_ש*

ערכים בניהול עסק

שליחה על ידי ארני_ש* »

העסק העיקרי שלי כרגע הוא קבוצת משחק .
היא פועלת כקואופרטיב בין העובדות , כל אחת מקבלת משכורת בסיסית ואם נשאר רווח , אנחנו מחלקות ביננו .
(בד"כ לא נשאר הרבה אחרי כיסוי ההוצאותוהמשכורות , אם בכלל)

כל הזמן אומרים לנו להעלות מחירים , אלא שאז הרבה מהנשים שהן קהל היעד שלנו לא יוכלו לבוא .

אנחנו פועלות מתוך הנאה עצומה , ומתוך תחושת שליחות .
ללא ציפיות לפרנסה מעבר למה שיש.
כשתגמר ההתלהבות בעיני העסק יצטרך להסגר .
אולי מישהי אחרת תרים את הכפפה .
אני לא אוכל לעבוד ללא תחושת השליחות והתרומה לקהילה .
ארני_ש*

ערכים בניהול עסק

שליחה על ידי ארני_ש* »

ועוד משהו :
פעם עבדתי בפנימיה .
הייתי אמורה לקבל עשרה מטופלים ועבור כל אחד לקבל 100 ש" וגם לקבל הוצאות נסיעה ונלווות .
בגלל בעיות מערכתיות לא קיבלתי מטופלים . הייתי מגיעה שבוע אחרי שבוע , מבלה את זמני בבטלה , מנסה להיות מועילה במה שאפשר ומקבלת את שכרי בסוף החודש .

הייתי מאוד מתוסכלת .
אמר בן זוגי:
את נוסעת לעבוד או להתפרנס?
כי אם המטרה היא להתפרנס, את מתפרנסת יפה מאוד .
גם אם את לא עובדת .

זו הייתה הפרדה מעניינת בעיני בין עבודה ופרנסה .
פתאום שמתי לב כמה חשוב לי לעבוד ולהרגיש משמעותית . יותר מלהתפרנס.

זה קשור למה שרוקדת כתבה .

אבל רוקדת ,
אם כולם יעבדו לפי הערכים האלה אותה מציאות קשה והשרדותית לא תתקיים .
כי השפע יתחלק אחרת בין כולם . אז ערכית אני מעדיפה לפעול ככה -
גם במחיר זה שיש לי הרבה פחות כסף ממה שהייתי יכולה להרויח .
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

ערכים בניהול עסק

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

את יכולה להרשות לעצמך כי פרנסת הבית לא תלויה בך ולא רק בך.
אישית, חזרתי לעבודה בחוץ (חלקית מאד) כשהבת שלי היתה בת חודשים ספורים למרות שידעתי שזה לא טוב ואכן היה קשה לשתינו, קשה מאד. בין השאר עשיתי את זה כדי לשמור על מקור הפרנסה העיקרי שלי גם בידיעה שלטווח הארוך יהיה לי קשהנ למצוא מקום שיענה גם על הצרכים הרגשיים שלי(הנאה). אבל השיקול היה כלכלי לטווח ארוך, אולי אם הפרנסה לא היתה תלויה רק בי, הייתי נוהגת אחרת או ששיקולים אחרים היו מנצחים.
אני תמיד בעד הנאה, עם זאת כמו שאמרתי צריך לאכול.
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

ערכים בניהול עסק

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

אחלה דף, בעניין שמעסיק אותי מאוד!
אני תוהה ארני איזה חלק של שיחתנו הקצרה עורר בך את ההשראה... אשמח אם תפרטי
בכל אופן יש לי הרבה מה להגיד בנושא :-)

אני מפעילה עסק עצמאי כבר יותר מעשר שנים. אחת הסיבות שתמיד היה לי חשוב לנהל את עצמי היא שרציתי התנהלות "נשית",
ולא הכרתי אף עסק בו אני יכולה לעבוד כשכירה ולזכות בתנאים שאותם חשבתי לנכונים.
בהמשך הדרך נתקלתי בהפקה של שאקטי, וכל כך התפעמתי מהניהול הנשי שם שמייד רציתי להיות חלק מזה.
היום אני כבר אחת מהמנהלות של העסק הזה, ואני יכולה לומר שעבורנו אופן הניהול הוא מאוד משמעותי, וכי אנחנו מאמינות באמונה שלמה שהוא משפיע על ההתקדמות של העסק בכל המישורים.

בעיני ניהול נשי של עסק הוא ניהול שנותן מקום של כבוד לכמה ערכים:
  • הבנת החשיבות של תקשורת טובה, יחסים טובים ושיתופי פעולה
הצלחת העסק קשורה באופן ישיר לאיכות היחסים בין השותפים בעסק, בין בעלי העסק והעובדים, הספקים וכמובן הלקוחות.
כשהיחסים טובים, כשיש כנות, יושר, כבוד, אהבה ושיתוף פעולה, כל הנוגעים בדבר נמצאים בשיאם ויכולים להפיק את המקסימום - האישי, הרגשי, הרוחני והכלכלי - מעבודתם וכשרונם.
  • תפישת שפע הוליסטית
על פי התפישה הזו השפע קיים בעולם עבור כולנו. אנחנו לא מתחרים על השפע מול עסקים אחרים. כל עסק מציע משהו ייחודי משלו, ולכולם יש מקום.
מי שמנהל עסק נשי יודע שפרגון לעסקים אחרים בתחום לא גורע ממנו דבר אלא רק מוסיף לו, ורואה את ההעצמה ההדדית שעסקים יכולים להעניק זה לזה בעזרת כוונה משותפת, עבודה משותפת ושיתופי פעולה רוחניים ועסקיים.
  • תשומת לב לרגשות ומצבים רגשיים
בעסק המנוהל באופן נשי בעלי העסק אחראים לשים לב לרגשות שעולים אצל עצמם ואצל כל מי שהם באים איתו במגע עסקי, מתוך הבנה שהרגשות משפיעים על הרבה מהלכים והתעלמות מהם יכולה לגרור נזק. בעסק נשי כזה יש לגיטימציה להעלות רגשות מכל סוג, ללא חשש שזה ייתפש כחולשה.
  • דגש על החזון יותר מאשר על התוצאה
החזון הוא לב העסק - בעלי העסק מחוברים לידיעה - מהי המתנה שהעסק שלהם מציע לעולם, ופועלים לאור הידיעה הזו בהחלטות שהם מקבלים.
התוצאה והרווח מאוד חשובים, אך לא יכולים להאפיל על החזון והרוח המקורית של העסק.
יש הבנה שאם העסק יתמקד במסחריות על חשבון החזון סופו שישקע ולא יצליח לאורך זמן.
  • שילוב נכון של החיים העסקיים עם החיים הפרטיים
חשוב להצליח וחשוב להרוויח, אבל לא על חשבון החיים עצמם, המשפחה, השמחה, הבריאות.
כלל זה תקף גם לגבי בעל העסק וגם לגבי העובדים שהוא מעסיק.
  • גמישות והליכה לקראת הלקוח
שירות טוב ומחשבה על הצרכים של הלקוחות הם אלה שמניעים את העסק.
ההתחשבות בלקוח באה לידי ביטוי ביחס אישי, תמחור הוגן ונוח, גמישות במקום בו היא נחוצה, מתן אינפורמציה ומענה בקלות ומהירות, נגישות וידידותיות לאוכלוסיות שונות, וכמובן - במוצר מושקע.

לגבי מה שכתבת ארני מטרת העסקים בעיני היא לא להרוויח הכי הרבה שאפשר , אלא הנאה , שירות לסובבים ולסביבה, ובמקום השני גם פרנסה .
אני לא חושבת שהפרנסה היא באמת "במקום השני", אלא יותר נכון שהיא נגזרת של ההנאה, השירות וכל אלה.
הם המרכז של העסק ומתוכם נובעת הפרנסה, אבל כבודה במקומה מונח וצריך לדאוג שלא שוכחים אותה בתוך כל העניין.
אני מכירה הרבה אנשים שמפחדים לקבל את הפרנסה הראויה מהעיסוק שלהם כיוון שהוא רוחני או קהילתי מאוד, וזה כאילו לא מתערבב...
ואז הם מפספסים את העובדה שאם הם לא מתפרנסים בכבוד מעיסוקם, הם בעצם מזבזים את המתנה שלהם ולא יכולים להמשיך לתת הרבה, כי הם חייבים להשקיע את זמנם בפרנסה ממשהו אחר :-P
מצד שני, ברור שאין צורך להיות תאבי בצע ו/או להרוויח בדרכים לא הגונות כדי למקסם את העסק :-)

אני רוצה לספר על העסקים שאני מנהלת , לפי ערכים אלה
כן, תספרי קצת יותר... בבקשה...
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

ערכים בניהול עסק

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

רק עכשיו שמתי לב שלא ריפרשתי את הדף לפני שכתבתי, ושבעצם כבר סיפרת על עסקים המנוהלים ברוח הזו :-)

אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת, בעיקר לגבי ה קבוצת משחק.
כפי שאני מבינה את זה, הרי כל הרעיון בא כדי לתת שירות למשפחות מסוג מסוים שאליו את מתחברת, ואם את מתחילה להעלות מחירים את מתרחקת מאותם אנשים ומתחילה לפנות לקהלים אחרים, שאולי בכלל לא מתחברים לחזון המקורי שלך.
אם את "נוטשת" את הקהל שממנו צמחה ההשראה, אז מה זה שווה?
ואם את מצטרפת לעוד מיליון עסקים שמציעים שירות רק לאנשים עם כסף אז איפה הקהילתיות שבדבר, שהיא בעצם היתה הדרייב הראשוני שלך?
יש המון דוגמאות לעסקים שהתרחבו בצורה כזו שבדרך הם איבדו את הנשמה...
מצד שני, אולי את יכולה להציע שירותים נוספים בתשלום נוסף, וכך מי שיש לו ומעוניין יוכל לשלם יותר ולקבל יותר, ומי שמספיק לו מה שיש יוכל להמשיך לשלם מחיר נמוך... וכך כולם יהיו מרוצים :-)
אני מנסה לומר שאם העסק לא מניב פרנסה ראויה יש כל מיני דרכים לשפר אותה בלי לפגוע ברוח ובקהל הלקוחות.
שמש_בחורף*
הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03

ערכים בניהול עסק

שליחה על ידי שמש_בחורף* »

קוראת בענין.
לילה_טוב*
הצטרפות: 24 נובמבר 2002, 23:01
דף אישי: הדף האישי של לילה_טוב*

ערכים בניהול עסק

שליחה על ידי לילה_טוב* »

אחרי שיחה עם אבא שלי בנושא, אני חייבת להוסיף שאחד הערכים החשובים בעיני בניהול עסקים הוא לתת עבודה למבוגרים. (אני מתכוונת לגילאי 50 ומעלה נניח. אבל אולי גם לפני זה כבר קשה להשיג עבודה?)
בייחוד בתור אמהות שמעבירות את שנותיהן האמצעיות בבית, נורא חשוב בעיני שנדע שיש לנו עוד סיכוי גם בגילאים מבוגרים יותר לעבוד.
חשוב בעיני שמעסיקים יבינו שיש כאן כוח אדם עם פוטנציאל מעולה, עם פנאי, עם בשלות, עם ניסיון, עם אנרגיה, עם חוכמת חיים. ולא יפסלו מבוגרים על הסף, כפי שקורה היום, בלי לבחון אפילו את כישוריהם ויכולותיהם וניסיונם.
ארני_ש*

ערכים בניהול עסק

שליחה על ידי ארני_ש* »

עוד יתרון לקבוצה המבוגרת הוא שהילדים שלהם גדולים וזה מפנה אותם יותר לעבוד.
(לא צריך לחזור הביתה מוקדם , אין ימי מחלה בגלל ילד חולה...)
שאק_טי*
הצטרפות: 12 מרץ 2006, 16:37
דף אישי: הדף האישי של שאק_טי*

ערכים בניהול עסק

שליחה על ידי שאק_טי* »

לא ממש קשור לדף, אבל כאן (בוסטון) מאוד מקובל להעסיק מבוגרים כמתנדבים בפעילויות עם ילדים
אצלנו בגן (קו-אופ) יש סבתא מתוקה שמגיעה שני בקרים בשבוע לשחק עם הילדים
במוזיאון המדע יש באופן קבוע מתנדבים מבוגרים מקסימים שיושבים על הרצפה עם הילדים ובונים איתם בסבלנות מגדלים ממגנטים וסקוטשים.
אחת מהסבתות האלו במוזיאון דברה איתי. אשה מקסימה, אלמנה. שהיום הקבוע שלה במוזיאון עם הילדים ממלא אותה.

אולי זה בעצם כן קשור. לזה: _הפרדה מעניינת בעיני בין עבודה ופרנסה .
פתאום שמתי לב כמה חשוב לי לעבוד ולהרגיש משמעותית . יותר מלהתפרנס_

ושאלה. ארני. ממה שכתבת (בעיקר על הפאב) הייתי שמחה אם תחדדי לי את ההבדל בין זה לבין תחביב. גם בהפרדה מהפרנסה (אותו מפעיל יוצא להביא כסף בבוקר. נכון?). וגם מהאחריות (במקרה של מפרנס משפחה. או אפילו במקרה של אחריות ללקוחות - מה יקרה ללקוחות שסומכים עליו כשיום אחד לא יבוא לו יותר? או לאמהות של הקבוצה שלך אם פתאום תגמר ההנאה העצומה ותחושת השליחות?)

ואיזה כיף לקרא אותך!
ארני_ש*

ערכים בניהול עסק

שליחה על ידי ארני_ש* »

כן ! גם אמי הפנסיונרית מתנדבת באיזה גוף ועוזרת בשיעורי בית לילדים ממשפחות מעוטות יכולת . היא מתייחסת לזה כעבודה ממש .
וואלה , לילה , אפנה את אבא שלך לאמא שלי. זה פעמיים בשבוע .

ולשאלתך שאקטי :
אני חושבת שהתנאי בעבודה כזו היא להסכים ממילא לחיות ממה שיש , כי מי שמשלם שכר דירה גבוה או משכנתא גבוהה ומחזיק רכב יקר , או כל דבר שדורש עלויות ומשכורת גבוהה , צריך גם להתפשר על סוג העבודה , קריא אחד מבני הזוג יעבוד בהי טק .

אם נשוה את העבודה של גיסי בבוקר לעבודת הי טק , יענו משהו שצריך לעשות בשביל הפרנסה , זה חצי נחמה , במקום לעבוד המון שעות במשהו בשביל הפרנסה הוא משאיר מספיק זמן בשביל הנפש וההנאה ומסתפק בפחות .

גם אני אגב עובדת בעוד כל מיני דברים קטנים , שאני פחות אוהבת בשביל הפרנסה ,

אספר פה על עוד אישה שאני מכירה שעבדה בבנק עם קביעות והכל, הייתה מנהלת מחלקה . מתישהו הרגישה שהיא לא חיה את החיים שהייתה רוצה ועזבה . עברה לעבוד כחשבת בחברת הי טק בחצי משרה ובחצי השני עבדה כמתנדבת בעמותה במשהו שלא אסגיר את זהותה , אבל משהו מאוד הרפתקני, לנשמה ממש .

ככה שאפשר לשלב .

ולגבי הלקוחות - אני מרגישה לגמרי מחוייבת עד סוף השנה . אחר כך אבדוק שוב .
אני גם מרגישה שהבנות שעובדות איתי מחוייבות , אם כי הן אינן כבולות בחוזה .
אם יגמר לי הכיף באמצע השנה - שאלה טובה .
לא כל יום כיף לי . זו מחוייבות , וזה לא קל , ויש תקופות מבאסות שאני מבטיחה לעצמי שזו השנה האחרונה אבל אחר כך באים ימים נעימים ומתגמלים , כמו בכל דבר בחיים .
אותן תחושות אגב מלוות אותי גם עם ילדי הפרטיים . ככה זה עם התחייבויות .
שליחת תגובה

חזור אל “פרנסה”