אחלה דף, בעניין שמעסיק אותי מאוד!
אני תוהה ארני איזה חלק של שיחתנו הקצרה עורר בך את ההשראה... אשמח אם תפרטי
בכל אופן יש לי הרבה מה להגיד בנושא
אני מפעילה עסק עצמאי כבר יותר מעשר שנים. אחת הסיבות שתמיד היה לי חשוב לנהל את עצמי היא שרציתי התנהלות "נשית",
ולא הכרתי אף עסק בו אני יכולה לעבוד כשכירה ולזכות בתנאים שאותם חשבתי לנכונים.
בהמשך הדרך נתקלתי בהפקה של שאקטי, וכל כך התפעמתי מהניהול הנשי שם שמייד רציתי להיות חלק מזה.
היום אני כבר אחת מהמנהלות של העסק הזה, ואני יכולה לומר שעבורנו אופן הניהול הוא מאוד משמעותי, וכי אנחנו מאמינות באמונה שלמה שהוא משפיע על ההתקדמות של העסק בכל המישורים.
בעיני ניהול נשי של עסק הוא ניהול שנותן מקום של כבוד לכמה ערכים:
- הבנת החשיבות של תקשורת טובה, יחסים טובים ושיתופי פעולה
הצלחת העסק קשורה באופן ישיר לאיכות היחסים בין השותפים בעסק, בין בעלי העסק והעובדים, הספקים וכמובן הלקוחות.
כשהיחסים טובים, כשיש כנות, יושר, כבוד, אהבה ושיתוף פעולה, כל הנוגעים בדבר נמצאים בשיאם ויכולים להפיק את המקסימום - האישי, הרגשי, הרוחני והכלכלי - מעבודתם וכשרונם.
על פי התפישה הזו השפע קיים בעולם עבור כולנו. אנחנו לא מתחרים על השפע מול עסקים אחרים. כל עסק מציע משהו ייחודי משלו, ולכולם יש מקום.
מי שמנהל עסק נשי יודע שפרגון לעסקים אחרים בתחום לא גורע ממנו דבר אלא רק מוסיף לו, ורואה את ההעצמה ההדדית שעסקים יכולים להעניק זה לזה בעזרת כוונה משותפת, עבודה משותפת ושיתופי פעולה רוחניים ועסקיים.
- תשומת לב לרגשות ומצבים רגשיים
בעסק המנוהל
באופן נשי בעלי העסק אחראים לשים לב לרגשות שעולים אצל עצמם ואצל כל מי שהם באים איתו במגע עסקי, מתוך הבנה שהרגשות משפיעים על הרבה מהלכים והתעלמות מהם יכולה לגרור נזק. בעסק נשי כזה יש לגיטימציה להעלות רגשות מכל סוג, ללא חשש שזה ייתפש כחולשה.
- דגש על החזון יותר מאשר על התוצאה
החזון הוא לב העסק - בעלי העסק מחוברים לידיעה - מהי המתנה שהעסק שלהם מציע לעולם, ופועלים לאור הידיעה הזו בהחלטות שהם מקבלים.
התוצאה והרווח מאוד חשובים, אך לא יכולים להאפיל על החזון והרוח המקורית של העסק.
יש הבנה שאם העסק יתמקד במסחריות על חשבון החזון סופו שישקע ולא יצליח לאורך זמן.
- שילוב נכון של החיים העסקיים עם החיים הפרטיים
חשוב להצליח וחשוב להרוויח, אבל לא על חשבון החיים עצמם, המשפחה, השמחה, הבריאות.
כלל זה תקף גם לגבי בעל העסק וגם לגבי העובדים שהוא מעסיק.
- גמישות והליכה לקראת הלקוח
שירות טוב ומחשבה על הצרכים של הלקוחות הם אלה שמניעים את העסק.
ההתחשבות בלקוח באה לידי ביטוי ביחס אישי, תמחור הוגן ונוח, גמישות במקום בו היא נחוצה, מתן אינפורמציה ומענה בקלות ומהירות, נגישות וידידותיות לאוכלוסיות שונות, וכמובן - במוצר מושקע.
לגבי מה שכתבת ארני
מטרת העסקים בעיני היא לא להרוויח הכי הרבה שאפשר , אלא הנאה , שירות לסובבים ולסביבה, ובמקום השני גם פרנסה .
אני לא חושבת שהפרנסה היא באמת "במקום השני", אלא יותר נכון שהיא נגזרת של ההנאה, השירות וכל אלה.
הם המרכז של העסק ומתוכם נובעת הפרנסה, אבל כבודה במקומה מונח וצריך לדאוג שלא שוכחים אותה בתוך כל העניין.
אני מכירה הרבה אנשים שמפחדים לקבל את הפרנסה הראויה מהעיסוק שלהם כיוון שהוא רוחני או קהילתי מאוד, וזה כאילו לא מתערבב...
ואז הם מפספסים את העובדה שאם הם לא מתפרנסים בכבוד מעיסוקם, הם בעצם מזבזים את המתנה שלהם ולא יכולים להמשיך לתת הרבה, כי הם חייבים להשקיע את זמנם בפרנסה ממשהו אחר

מצד שני, ברור שאין צורך להיות תאבי בצע ו/או להרוויח בדרכים לא הגונות כדי
למקסם את העסק
אני רוצה לספר על העסקים שאני מנהלת , לפי ערכים אלה
כן, תספרי קצת יותר... בבקשה...