עורך לילה

עורך_לילה*
הצטרפות: 13 יוני 2008, 01:52
דף אישי: הדף האישי של עורך_לילה*

עורך לילה

שליחה על ידי עורך_לילה* »

הניק הזה משמש לעריכה טכנית טהורה, וזה כדי להבדיל מהניק האחר שלי איתו אני מגיב (וקצת עורך) ברמת התוכן. למדתי את עקרון הזה מעורכות וותיקות באתר. וגם ניתן לנהל שיחה על העריכות שעשיתי, לברר לפשר ההתערבות בדף.
סוסת_פרא*
הצטרפות: 29 ספטמבר 2007, 21:16
דף אישי: הדף האישי של סוסת_פרא*

עורך לילה

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

חשבתי זה משהו פיוטי כזה, יענו: 'העור שלךְ שחור כלילה'
עורך_לילה*

עורך לילה

מצטער פראית על שביזבזתי כזה פוטנציאל פואטי על עשייה כה פרוזאית כ-'עריכה טכנית'.
הבאתי את המונח הזה מעולם העיתונות.

תוספת לפתיח: אני חושב שיהיה זה נכון שלעורכים יהיה דף בית כדי שניתן יהיה לברר איתם לפשר התערבותם. מלאכת העריכה נחוצה, אך בל נשכח את הצד השני: הטקסט הנערך נכתב ע"י מישהו, ואותו מישהו אולי קשור אליו בעבותות רגשיים, וחש פגיעה מכך שמישהו שלח יד בפרי מקלדתו. ראיתי עדות לכך בדיונים רבים כאן, כולל השיח המהולל כל שיחה היא צמח, ייחוריו ושתיליו.
ולא, אני לא עורך לשוני מקצועי או חובב, כך שאני עלול לפספס טעויות עברית ואף להכניס נוספות בשוגג.
סוסת_פרא*
הצטרפות: 29 ספטמבר 2007, 21:16
דף אישי: הדף האישי של סוסת_פרא*

עורך לילה

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

אני חושב שיהיה זה נכון שלעורכים יהיה דף בית כדי שניתן יהיה לברר איתם לפשר התערבותם. מלאכת העריכה נחוצה, אך בל נשכח את הצד השני: הטקסט הנערך נכתב ע"י מישהו, ואותו מישהו אולי קשור אליו בעבותות רגשיים, וחש פגיעה מכך שמישהו שלח יד בפרי מקלדתו.

מאוד מסכימה, ולכן פתחתי בזמנו את הדף איפה כאן מדברים עם העורכים.
לצערי, היו אנשים שלא הסכימו איתי שלכל עורך צריכה להיות כתובת, והתעקשו על הזכות לאנונימיות :-P. חבל.

אבל טוב שכך עשית. |Y|
עורך_לילה*

עורך לילה

פראית
איזה מצחיק זה, אני יותר פעיל בדף הזה מאשר בתיקונים שרציתי לבצע בדיונים. אני מתכוון בעיקר לפיסוק, ריווח, שגיאות עברית בוטות, שיקום סמיילים. שום דבר כבד. אך אני מרגיש לפעמים שהתיקונים האלו פוגעים בכתוב. שהטעויות הן חלק מרוח התגובה. ולפעמים סתם אין לי זמן להכנס לתקן.
ותודה על הגיבוי שלך בנושא דפבית לעורכים. רציתי להביע כאן עמדה עקרונית. ובדף שקישרת, בדיוק מדברים על זה. אז בינתיים אני נותן דוגמה אישית.
קלמנ_טינה*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 12:57
דף אישי: הדף האישי של קלמנ_טינה*

עורך לילה

שליחה על ידי קלמנ_טינה* »

תודה על הטיפול המסור בדף הבית שלי.
לא חשבתי שזה חלק מהגדרות התפקיד (-;
(התעצלתי לטפל בזה בעצמי)
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”