סיפורים ומחשבות מהחיים

ברבאימא*
הצטרפות: 05 פברואר 2006, 01:39

סיפורים ומחשבות מהחיים

שליחה על ידי ברבאימא* »

מתחילה לכתוב.
לא יודעת למה באמת.
אני לא כותבת כל כך טוב, לא משהו להתפאר בו. אף פעם לא היה יוצא דופן. רק חרוזים. בחרוזים אני טובה. מנצלת כמעט כל אירוע לחרוז משהו.
שלג בחוץ. אבל לא מצטבר הרבה, כי לא קר מספיק. ברבאבא יצא עם הילדים לטיול, אבל הם לא לקחו את המזחלות. האם יחזרו לקחת אותן או שנצטרך לצאת שוב? החורף הזה כל כך מאכזב, המזחלות מתחממות בשמש החורפית יותר מאשר נרטבות מהשלג.
וברדיו (103 FM באינטרנט) שירים שמעוררים בי רגשות רדומים – קודם כל "הוא פשוט שריונר, לא פחות ולא יותר..." פעם הייתי מכבה שהוא היה מושמע, אבל למדתי להקשיב בלי לתת לזה לחדור אליי. זה לא באמת עליו. ואחר כך היה "מה שהיה תשכח מזה, מה שיהיה לא משנה, מה שאבקש בעולם כזה תן לי את היום הזה". זורק אותי תמיד לפסטיבל ההוא בצופים, היינו בכיתה ט', זוכרת בדיוק מה הם לבשו כשהם שרו את זה, כמה געגוע זה צובט בי. צמרמורת. ואז היה גם את שיר הפרחה, אבל לא קמתי לרקוד כמו שאני עושה בדרך כלל, כי רוצה לכתוב כל כך הרבה דברים.
מאז שהתחלתי לקרוא באופן, גיליתי כמה בלוגים מצוינים, ואני מוצאת את עצמי מנסחת בראש תיאורים של דברים שקורים, ומחשבות, כאילו כבר כותבת את הבלוג שלי. בהתחלה ביטלתי את האפשרות – אני לא כותבת טוב, אין לי מחשבות שראוי לשתף, אין לי תובנות מדהימות ויוצאות דופן, אין לי. אבל זה לא עזב אותי, ולא עוזב אותי, אז התיישבתי בכל זאת לכתוב. נראה מה יצא מזה.
בכלל, אני מרבה להשוות את עצמי לאחרים. מה ילדים של אחרים יודעים ואיך הם מתנהגים? איך נראות אימהות אחרות? מה עושות נשים אחרות בגילי? איזו זוגיות יש לאחרים? בלי סוף.
{@
ברבאימא*

סיפורים ומחשבות מהחיים

שליחה על ידי ברבאימא* »

אתמול היו אצלנו חברים ישראלים לארוחת ערב שבת (עם שלושה ילדים ובטן של חודש תשיעי). זה היה רעיון של ברבאבא להזמין אלינו מישהו, והוא עוד רצה דוברי אנגלית, ואני אמרתי שעם ישראלים זה הרבה יותר פשוט – גם ההכנות וגם האירוח. ברור שאני הכנתי וקניתי ובישלתי כל היום. אני לא סובלת מזה, נהנית לבשל ונהנית לקבל מחמאות. רק מתפלאת עדיין איך כל פעם התסריט חוזר על עצמו – הוא מציע שנזמין, אני עסוקה כל היום בהכנות (עם הילדים רוב היום בבית), הוא חוזר לפנות ערב מהעבודה, עורך שולחן ואולי עוד איזו משימה. גם אחר כך, חוץ משטיפת הכלים, זה כאילו התפקיד שלי להגיש ולפנות.... והתפקיד שלו זה להיות עם האורחים, לדבר, לקשקש.... הייתי רוצה שנעשה ביחד את שני החלקים של האירוח – ההכנות, הטפול באוכל, ולהיות תעם האורחים. אוף. אני מרגישה כמו אישה נודניקית ודווקאית כשאני צריכה לקרוא לו לעזור לי. מה, הוא לא מבין לבד? הוא לא שם לב?
אתמול הוא הגדיל לעשות עוד יותר, ומיד אחרי ארוחת ערב הלך לאיזו קבלת פנים לכבוד מרצה אורח שהגיע למחלקה שלהם. יש ארוע כזה בערך פעם בחודש, והוא תמיד מקפיד ללכת, לראות ולהיראות, לפגוש ולהיפגש, לקשקש וליצור קשרים. זה חשוב לו, אני יודעת, אבל למה זה תמיד ביום שישי בערב?! אני לא הולכת איתו אף פעם, כלומר לעתים רחוקות מאוד, אני לא מוצאת באירועים האלה של המדענים שפה משותפת עם אף אחד, לא מרגישה מספיק בטוחה לדבר באנגלית, ומרגישה בודדה שם מאוד. על מה אני אדבר איתם? על ההורות? על געגועים? כשהולכים עם הילדים, יש לי מפלט בהתעסקות איתם, וזה נוח יותר. בחבר הלך קצת אחריו, לעבודה או לא יודעת לאן, ואני והיא נשארנו עם הילדים, קשקשנו והיה נחמד. היא עומדת ללדת זו הפעם השנייה פה בארצות הברית, ותובעים פה עכשיו מיילדת בית על משהו. ההבדל הגדול מישראל זה שפה, בארהב, מיילדות בית לא צריכות להיות מיילדות מוסמכות (אינדיאניות, בעלות ניסיון ממקורות שונים....), ואין להן ביטוח, כי אף רופא לא מוכן לגבות אותן. כמובן. אז קשקשנו המון זמן על לידות והריונות, טבעי ולא טבעי.

כשברבאבא חזר עוד הייתי מעוצבנת כהוגן. כנראה שהוא הרגיש שמשהו לא כשורה, כי הוא לא אמר כלום, התיישב עם המחשב שלו לעבוד. הוא היה חסר סבלנות לשוקי (זה הבן שלנו, שישן אתמול בצוהריים, ולכן היה ער עד אמצע הלילה) וזה עצבן אותי עוד יותר. עד היום בצוהריים עוד הייתי עם מטען בפנים, שהתפוגג בינתיים.
ברבאימא*

סיפורים ומחשבות מהחיים

שליחה על ידי ברבאימא* »

אני מאוד ביקורתית כלפיו. אני יודעת. אני מרשה לעצמי להיות ביקורתית כלפיו יותר מאשר כלפי אנשים אחרים. והוא מסכים לזה, בדרך כלל, מה שמגביר כנראה את הנטייה שלי לעשות זאת. אבל זה לא עוזר, ונראה שאני גם לא יודעת להעביר ביקורת בצורה בונה. אבל אני מנסה. ואני לא אומרת כל מה שעובר לי בראש. לפחות זה....
אוי, כמה מבהיל. פתאום אני רואה את הדמיון ליחסים בין ההורים שלי. באמת שלא ראיתי את זה עד עכשיו, ומובן שזה קיים בעוד התנהגויות... עד היום, אימא שלי כמעט לא מסוגלת לספר משהו על אבא שלי בלי להכניס איזו ביקורת על כמה שהוא מבולגן, או על סדר העדיפויות שלו, או על מה שהוא שכח.... )-:
כן, כמו האשם תמיד. פתאום שמתי לב כמה אני שומרת בפנים ולא מוציאה. מה עדיף? לשפוך ביקורת כל היום או לצבור? יש גם מצב ביניים - אני מקיימת דיון ביני לבין עצמי, וצד אחד מסנגר עליו, ולפעמים הוא יוצא זכאי. :-P
ברבאימא*

סיפורים ומחשבות מהחיים

שליחה על ידי ברבאימא* »

כמעט עשר בלילה, ושוקי עדיין ער, מרכיב פאזלים. בדרך כלל, אם הוא ער בשעה כזאת, זה או מפני שישן בצוהריים (הוא לא), או אם יש אורחים (אין), או ש.... אין תיאור מצב. פשוט ער, טוען שלא עייף. אחותו הגדולה נרדמה כבר מזמן, היא אוהבת לישון הרבה יותר ממנו בדרך כלל, וגם פחות מעיזה להפר נהלים, כך שאם משכיבים אותה - היא לא קמה לטייל, כמו שהוא עושה. אחד הדברים שאני לא מצליחה להתיר בהם את החבל, ולתת להם לקבוע את הגבולות שלהם, זו השינה. אני עושה הכל כדי שיהיו במיטות בשמונה וחצי- תשע, וגם ככה הם לא מתעוררים לפני שבע וחצי-שמונה בבוקר, לפעמים אפילו אחרי. זה לא רק כדי שישנו טוב ולא יתעוררו מאוחר מדי, אני פשוט צריכה את השעות השקטות, להיות אני אני ולא אימא. ברגע שהם במיטות, מתרוקנת ממני כל הסבלנות בבת אחת, כאילו יש איזה מנגנון שיודע שאין בה צורך יותר.....ואם צ'וקי קם לבילוי לילי כמו היום, אני פשוט לא מאוד משתפת פעולה - מהמהמת, עונה קצרות. חסרת סבלנות במובהק.
אם לא היה היום יום שבת - מחר יום ראשון, אין גן בארה"ב, והילדים שלי לא הולכים לבית ספר יהודי - אולי הייתי מתעקשת שיישן מוקדם יותר, מנסה כבר להרדים אותו. אבל לפחות היום, אני מאמינה שאם הוא מרכיב פאזלים בעשר בלילה, זה מה שהוא הכי צריך לעשות עכשיו, ואני זורמת איתו. הלוואי שהיתה לי הסבלנות לעשות את זה כל יום. כשהשכבתי היום את הגדולה, היא אמרה לי - אני מחכה שתגידי לי ללכת לישון. ישבה על המיטה שלה וחיכתה להוראה. :-( אמרתי - הייתי רוצה שתלכי לישון כשאת מרגישה עייפה. אז היא נכנסה למיטה, ובאתי לכסות אותה. (-:
הנה, הוא קורא לי לעזור לו עם הפאזל של תומאס הקטר. אני מתאפקת לא להגיד - אבל אחרי זה אתה הולך לישון!! :-/
ציפציף*
הצטרפות: 24 אוגוסט 2005, 00:34

סיפורים ומחשבות מהחיים

שליחה על ידי ציפציף* »

כמה עוצמה יש בבדידות הזאת !
מחזיקה לך אצבעות כאן מעבר לים...-אחות וירטואלית
ברבאימא*

סיפורים ומחשבות מהחיים

שליחה על ידי ברבאימא* »

אהלן ציפציף, אחותי. תודה על האצבעות.

כמה עוצמה יש בבדידות הזאת
אשמח אם תסבירי למה את מתכוונת בעוצמה, כי לצערי אני לא מרגישה עוצמה כמעט בשום דבר בחיים כרגע. בדידות בהחלט כן. )-:

היה לנו סופשבוע לא מרשים. היינו כולנו בבית רוב הזמן, די חסרי סבלנות זה אל זה. בלשון המעטה. צעקנו יותר מדי, כעסנו יותר מדי, לא התאמצנו מספיק להיות נחמדים. יש לנו בית קטן, שני חדרי שינה וסלון. קומה אחת. בחוץ שלג כבר יומיים, והטמפרטורות סביב האפס, כך שאין מפלט בגינה. עשינו טעות, והזמנו חבר - אני לא יודעת איך הוא החזיק מעמד שפוי פה, כי האווירה היתה מאוד לא נעימה בזמן שהוא היה פה. הופתעתי משוקי, הקטן בחבורה. יוזם משחקים, מציע, יוזם שוב, מציע משהו אחר, כל כך נהנה מהגיוון בחברה. אז מה אם החבר בגיל של אחותו??? ודוקא הגדולה, שאליה כביכול הגיע החבר, נעלבה ובכתה כל הזמן, בצורה ממש לא אופיינית. היה לה קשה. לא שיחקה כמעט, העדיפה לרחוץ כלים עם אימא, התקשתה לוותר או להשתלב במשחק.
לא הוגן להאשים את הילדים, הרבה יותר נכון וחשוב ללמוד מההתנהגות של עצמנו, להשתדל להשתפר, ובעיקר - לשמש דוגמא אישית. רק כך הם יוכלו ללמוד להיות אדיבים, לכבד, לוותר, להתבטא מילולית ולא בכוח הזרוע, לתת לאחרים את המרחב הנחוץ להם - לכל אחד מבני הבית.

מה שהיה אמור להציל את סופ השבוע, מופע מוסיקלי לכל המשפחה, היה מאכזב. המוסיקה היתה חד גונית, ולקטן נמאס אחרי שני שירים, לגדולה קצת לפני הסוף. וכמובן שזה היה גיוס תרומות אליזה בית ספר.... אין פה סתם אירועים באמריקה הזאת - כל דבר זה גיוס כסף לאיזו מטרה. יש בזה גם טוב, והתנדבות, ומטרות חברתיות בדרך כלל חשובות באמת. אבל כבר קצת נמאס מהשנור הזה על כל צעד ושעל. /-:

אני תוהה למי אני כותבת את הדברים כאן..... פתאום מתבהר לי כמה הכתיבה עושה לי עצמי סדר בראש, מיישבת את הדברים במקומם בסוף היום, מרגיעה. בתקופות עמוסות (כשאני עובדת, או לומדת), אבל לא רק, אני אוהבת לתכנן את יום המחר כבר בערב. להכין בגדים, ואוכל, ורשימות - כל מה שאפשר. גם הסיכום הכתוב הזה משמש מעין הכנה למחר - מזכיר על מה חשוב לשים דגש, איך אפשר לתקן את הטעויות שעשינו היום, איך לאהוב יותר, איך להתחשב יותר, להיות קטנוניים פחות.

לילה טוב {@
ציפציף*
הצטרפות: 24 אוגוסט 2005, 00:34

סיפורים ומחשבות מהחיים

שליחה על ידי ציפציף* »

לאחותי הוירטואלית מעבר לים,
הכתיבה היא אכן דרך להעביר דברים למקום יותר מודע,להבין יותר את המקום שניתן לשנות מתוכו ,
כתבתי עוצמה,כן בבדידות יש עוצמה ! עוצמה שממקדת אותך ברדיוס הקרוב ביותר לכן לא פלא שיש חיכוחים...נסי לצמצם את הרדיוס סביב עצמך, לשנות סדרי עדיפות,במקום לצפות ולהתאכזב מבן הזוג שלא מקדיש מספיק זמן למשפחה או שלא מתפקד כמו שאת רוצה תאמצי לעצמך את המשפט הבא :"העבודה היא אצלי" אני לא מנסה לשנות אף אחד,אני פועלת רק על עצמי,זה תהליך ארוך,השינויים הם לא שינויים מהיום למחר,אבל פתאום תגלי שהכל בסדר ,המציאות לא משתנה אנחנו משנים את הגישה שלנו למציאות.

ותנסי גם למצוא נקודות של אור במקום בו את נמצאת,אולי סיפריה טובה(ספרים או סרטים) אולי איזה קורס מעניין,שיהיה משהו שגם יחיה אותך מעבר לעבודה ולשגרה שבבית.
חיבוקי חזק,חזק.
מחזיקה לך אצבעות.(-:
שליחת תגובה

חזור אל “בלוגים”