סיפור לידה של עידית

עידית*
הצטרפות: 16 פברואר 2003, 21:20

סיפור לידה של עידית

שליחה על ידי עידית* »

כל כך מרגש לקרוא סיפורי לידה, כבר שורפות לי העיניים.
ללידה השנייה כבר חיכיתי דיי בציפייה ואופטימיות לאחר שהראשונה עברה יחסית קל - 3 שעות בלי תפרים. כולם אמרו שהלידה השנייה תהיה ממש בזק {כך זה היה לאחותי ולאמא שלי).
כבר בבוקר הרגשתי צירים והודעתי לאמא שתבוא אחה"צ לשמור על הבן הגדול. אימי הלחוצה הגיעה בצהריים ורצתה שניסע מייד לחדר לידה, הודעתי שאני חייבת עוד כמה דברים מהסופר ואלך לשם ברגל כדי לזרז את העניינים, חזרתי עם אמא שלי על הרשימה שתליתי על המקרר - רשימה של מזונות שהבן אוהב לאכול והלחוצה ליוותה אותי לסופר שם כבר התחילו להיות צירים קצת יותר סדירים...
לא רציתי להלחיץ אותה עוד יותר ואני גם בלי שעון אז ויתרתי על כל הרשימה והתפשרתי על הדברים הבסיסיים. כבר כל 5 דקות ציר והתקשרנו שיבואו לקחת אותנו מהסופר.
עוזי הגיע וגער "למה את מתעקשת ללכת לסופר?" וכשהגענו התחיל להתלבט אם לקחת מצלמה או וידאו ואולי את שתיהן וכל מיני מחשבות שממש הרגיזו אותי כמו ,את מרשה לי לקחת את המגזין של הרכבות ?(תחביב), בכלל הייתי עצבנית ומודאגת מהבן הגדול שלא רגיל להישאר עם סבתא הוא בן שנתיים ותמיד איתי. והכאבים ממש הציקו וצריך להזכיר לכולם לדאוג לחתולה ולארנבונים ולהשקות את העציצים ולהשכיב את בני היקר לישון עם סיפור ושלא יבכה... ולהסביר לו שאני הולכת ללדת ואני לא מפסיקה לחשוב עליו.
כך נסענו לתל השומר כשאני דיי כועסת והוא עוד אומר לי שזה טוב שהוא הרגיז אותי ככה אלד מהר (מין דרך להצחיק אותי) והגענו - אין חנייה, כרגיל, טוב לא נורא, יותר טוב שאלך ברגל זה רק יזרז את הלידה.
נכנסנו וכמה אנשים... אני בכלל רוצה להיות לבד ובשקט...ושלא יתחילו לבדוק אותי... האחות מחברת אותי למוניטור רואה צירים חזקים וישר לחדר לידה. נכנסתי למקלחת, ישבתי לי בשקט לבד עם הטוש על הבטן, נשמתי והתחלתי להרפות את עצמי, לדבר לעוברית הקטנה שכדאי לה לצאת כי אני מבטיחה להיות אמא טובה ומשקיענית ולנסות לשחרר. בינתיים נכנס איזה רופא שרצה לבדוק ואמרתי לו שזה בסדר והוא יכול לבוא יותר מאוחר. הכאבים התחזקו המיילדת נכנסה והודיעה שאני חייבת לצאת ולראות שהכל בסדר במוניטור והסכמתי התחברתי למוניטור. הסכימו שלא לעשות לי הכנה לאינפוזיה, אני ממש לא יכולה לסבול את זה. נוצר לחץ של לידות בגלל התאריך המבוקש 9.9 והמיילדת יצאה, התחילו צירים ממש כואבים נעמדתי, נשענת על המיטה, ואמרתי לעוזי (שהיה שקט להחריד מרוב פחד ממני כי אמרתי לו שרק ילחץ לי בגב התחתון ויעסה את המקום ובכל ציר אמרתי לו עכשיו ! חזק! אני בדרך כלל שקטה ושלווה והייתי אחרת...) שיקרא למישהו כי אני עומדת ללדת והוא רצה לצאת מהחדר ולקרוא , מיד נזפתי בו שיישאר ולא יעיז להשאיר אותי לבד ויזמזם להם. הגיעה מיילדת עולה חדשה, מחבר העמים אני חושבת, עם הרבה איפור שקודם כל הייתה נחמדה אליו (זה כבר עיצבן) ואז רצתה שאשכב. לא , שמעתי את עצמי אומרת, אני רוצה ללדת ככה. "את לא תצליחי" היא ממלמלת, ומנסה לעזור לי לשכב, אני מנסה קצת לזוז וזה ממש כואב, הראש כבר עומד לצאת ואני שוב מתעקשת אני יכולה ואני יודעת למה אני מסוגלת והוא כבר נלחץ - אולי תקשיבי לה הוא אומר. ואני תוך כדי כבר לוחצת את צירי הלחץ , ואומרת לה תרדי ותתפסי את התינוקת , אין לה ברירה והיא מתחילה להגיד לי ללחוץ , תלחצי עדנה והוא בשקט אומר לה - עידית והיא שוב תלחצי עדנה ואז אני נוזפת בה שקט כבר , את רק מפריעה לי ! וממשיכה את שלי כמו שאני רוצה - עוזי מעמעם את האורות, לפקודתי המיילדת משתתקת ואני לאט תוך כמה דקות יולדת ואז הם שניהם מעודדים, יותר פוחדים שאפול ולא אחזיק את עצמי וזה לא כל כך קשה החלק הזה של להחזיק רק הכאב שייגמר כבר. והדר יצאה ואני מתיישבת ומחבקת אותה, שתינו ערומות וחמות ואני כבר רגועה ומחייכת. בלי תפרים, בלי אינפוזיה והעיקר כמו שרציתי תינוקת בריאה, עירנית וחזקה.
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

סיפור לידה של עידית

שליחה על ידי אביב_חדש* »

נפלא עדנה! (עידית, עידית, אני יודעת...)
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

סיפור לידה של עידית

שליחה על ידי עדי_יותם* »

עידית - כנ"ל, וכנראה שכשאת יולדת את באמת לביאה! אם ככה הצלחת להפחיד את הצוות, ועוד בתה"ש, בלי חיבור לאינפוזיה, בעמידה... מדהים. אם מותר לשאול, למה רצית ללדת דווקא שם? ואיך היה אח"כ? (אם בא לך לענות, אולי כדאי שתעני בדף איך לבחור את בית החולים.)
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

סיפור לידה של עידית

שליחה על ידי בשמת_א* »

איזה סיפורי לידה עלו פה כשלא הייתי! מדהימים!
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

סיפור לידה של עידית

שליחה על ידי חגית_ל* »

וואוו, עידית, כל הכבוד, אני מצדיעה לך, את באמת לביאה - שכנעת את המשוכנעת ללדת בבית. מתיאורך ממש ראיתי את הלידה שלך בעיני רוחי והזדהיתי. המון מזל טוב ונחת.
ענת_גביש*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

סיפור לידה של עידית

שליחה על ידי ענת_גביש* »

וואו, עידית. (סליחה שאני חוזרת על מילים מלמעלה אבל זו בדיוק המילה שעולה, ווווואו!) , איזה גיבורה. ברכות חמות. כל הכבוד לך. {@
עידית*
הצטרפות: 16 פברואר 2003, 21:20

סיפור לידה של עידית

שליחה על ידי עידית* »

תודה תודה , נורא כייף היה לי לשחזר את הלידה וגם לתעד. זה בעצם גרם לי לכתוב הכל. אני כותבת לכל ילד מעין ספר יומן עם ההתחלה ואפילו מההריון עם כל המחשבות שלי ולהדר עוד לא ממש הוספתי את התיעוד עצמו - פשוט הדפסתי מהמחשב.
מסעדה- בחרתי את תל השומר כי הם יחסית קרובים אלי ועד כמה שאני יודעת מוכנים "ללכת" עם היולדת, במקרה שלי דווקא נפלתי על מישהי ארכאית. (אני לא מצליחה להוסיף חיוכים)
מיכל_מ*
הצטרפות: 06 דצמבר 2001, 17:44
דף אישי: הדף האישי של מיכל_מ*

סיפור לידה של עידית

שליחה על ידי מיכל_מ* »

מעולה! צחקתי בקול לאורך כל הסיפור. ואחר כך, במשך היום, כשנזכרתי בו מדי פעם, ציחקקתי לעצמי... הנחישות-העצבנית הזו שלך (או אולי העצבנות הנחושה?), לא יודעת, שבו את ליבי. לא הייתי רוצה לעמוד בדרכך... גדולה!
עידית_ק*
הצטרפות: 29 אפריל 2003, 11:11
דף אישי: הדף האישי של עידית_ק*

סיפור לידה של עידית

שליחה על ידי עידית_ק* »

ממש מצחיק אותי לקרוא כי אני דיי ההפך ממה שקרה שם. אני בדרך כלל לא כל כך אסרטיבית ולא עצבנית אבל טוב שזה יוצא מתי שהוא. שכחתי לציין שמה שמאוד אהבתי בבית החולים היה המלונית ובעצם בגלל זה הלכתי לשם, העובדה שאחרי הלידה בעלי הלך עם התינוקת להיבדק ובעצם מאז היא היתה בידיים שלי בחדר במלונית כשקוראים לי לבוא לבדיקה שצריך ומספקים לי חיתולים ובגדים אוכל טעים...ושקט. זה נוח למי שפוחדת ללדת בבית.
שליחת תגובה

חזור אל “סיפורי לידה”