האם ללמד כמה נושאים חדשים ביחד

יוטי_לונדון*
הצטרפות: 06 יוני 2007, 01:23
דף אישי: הדף האישי של יוטי_לונדון*

שליחה על ידי יוטי_לונדון* »

תהיות שעלו לי על דרך הלימודים בבית אחרי שקראתי בספר "חינוך ביתי באופן טבעי" על רעיון של אחד הכותבים שם לא ללמד שתי שפות יחד (בזה הכונה ל- חשבון, מוזיקה, טעמי מקרא וכדומה).
אם יש דיון דומה, אנא ידעו אותי ואעביר את הדיון לשם.

דריה , לא ממש ילדת חינוך ביתי (במסגרת 4 ימים בשבוע) מאוד אוהבת ללמוד. זה משהו שהעלה אצלנו תהיות על חינוך ביתי אבל זה כבר לדיון אחר.
היא מכירה את הא"ב מ"אותיות במיץ שטויות" של רינת הופר ויודעת לספור עד 10 ומנסה לפעמים עד 20 (...אחת עשרה, שתי עשרה, שש עשרה, שמונה עשרה, ע-שרים). לאחרונה התחלנו להראות לה סימני פיסוק ולכתוב לה מילים שהיא מבקשת (חינוך ביתי לנו כי אנחנו לומדים מהמילון איך לנקד נכון) ולעשות איתה תרגילי חיבור פשוטים- 3 זיתים ועוד 2 זיתים נספור שזה יוצא 5 זיתים וגם הראנו לה איך כותבים את זה. גם מזה היא מתלהבת ורוצה לעשות "מספר ועוד מספר שווה".
עוד מספר שבועות היא תתחיל גן מונטסורי דובר אנגלית ואנחנו עומדים לקנות לה אורגן פשוט כי היא מתלהבת מפסנתרים (כשהיא נתקלת באחד) ורצינו שיהיה לה משהו בבית שהיא תוכל לשחק איתו.

בעצם, השאלה המרכזית פה היא אם כדאי ללמד כמה נושאים בו זמנית? האם לא כדאי להפריד?
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

שליחה על ידי יעלי_לה »

לא הבנתי: כמה שפות בו-זמנית = שפת האם + שפה שנייה? או בלי קשר לשפת האם, ללמד שפה שנייה ושלישית בו-זמנית?

ראי גם דו לשוניות, חינוך דו לשוני, ללמוד שפה זרה
יוטי_לונדון*

אני מגדירה שפה כ- קריאה, חשבון, שפה נוספת (במקרה זה אנגלית), מוזיקה וכדומה.
אני תוהה אם להתרכז בכל אחת לחוד לזמן כל שהוא (כמו ההצעה שמישהו כתב בספר של "באופן") או "להפיל" עליה הכל בבת אחת.

רק תוהה מה כדאי יותר בשבילה.
ה_מערוך*
הצטרפות: 02 מאי 2006, 22:45
דף אישי: הדף האישי של ה_מערוך*

שליחה על ידי ה_מערוך* »

הצעת עריכה:

נדמה לי שרוב האנשים לא מתייחסים לחשבון ולמוזיקה כאל שפה. לכן שם הדף עשוי לבלבל.

אני לא בטוחה שלמידת כמה שְפות-דיבור במקביל (כגון עברית, אנגלית וגרמנית) זהה בהשפעתה ללמידה במקביל של כמה תחומים כפי שהזכרת - קריאה, חשבון, מוזיקה.
ואם ההשפעה אינה בהכרח זהה, אז השאלה על 'למידת כמה שפות ביחד' אינה מדויקת, ואולי אינה מושכת לדף את האנשים הנכונים לענות.

אני מציעה לשנות את שם הדף למשהו שיהיה יותר ברור לקורא. (לפחות שיחדד למה את מתכוונת כשאת אומרת 'שפות').

לצורך הצעת שם חלופי, איני יודעת איך בדיוק להגדיר את מה שאת מתכוונת. האם יש שם מיוחד לשפה שאינה שפת-דיבור?
או פשוט האם ללמד כמה תחומים חדשים ביחד או משהו מעין זה.

מה דעתך?

{@
פלונית_כרגע*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*

שליחה על ידי פלונית_כרגע* »

מעניין מאוד מה שאת אומרת על לא "ללמד" כמה תחומי עניין ביחד.
שוב זה מאוד אינדבידואלי אבל מה שאת עושה- לפי מה שכתבת אלו חשיפות (אולי מוגברות) לדברים שבאים ממנה.
לי יש ילד בן 3.5 ומניסיוני כול כמה זמן הוא מתעניין מאוד במשהו אחר- זה גם יכול להיות כול יום ולכן אני בעד חשיפה מקבילה. אצלנו יש נושאים שהיו להיט לתקופה ועכשיו הוא לא מדבר עליהםאו שהוא מתייחס אליהם באופן שונה. למשל : ראה שבת הדודה משחקת בקלפים ורצה גם- היא שיחקה בטאקי.
הוא היה אז בן 3 הסברנו את הכללים( עשינו כמה שינוייםהורדנו ל-5 קלפים והוצאנו חלק מהמסובכים, להחליף קלפים ביננו וכו') והוא משחק בטאקי בהתחלה לא היתה חשיבות למספרים הוא התייחס לצבע ולצורה- והיו קשיים עם 6,9 ואז אנחנו תוך כדי הכרזנו איזה מס' אנו מניחים וכך הוא יודע לזהות מספרים ולא רק ליספור. שוב הכול בא ממנו, בינתיים כבר זמן רב שלא יצא לשחק ועכשיו מעסיקים אותו אותיות ,ריקודים והצגות
לפי התאוריה שכתבת בהתחלה אסור לי לתת לו לעסוק בנושאים אלו בו זמנית? כי אז זה נשמע לי קצת טיפשי הרי הדברים האלה נוצרים אחד מתוך השני.
ואם לא הבנתי את כוונתך אז סליחה ואני אשמח להסבר מורחב יותר אודות התיאוריה הזו וסיבותיה
יוטי_לונדון*

פלונית כרגע , לא זאת היתה הכונה שלי.
ברור לי שלימוד משחק או ציור ואפילו אותיות ומספרים הם דברים שבאים מעצמם ולפעמים במקביל.
אני מדברת פה יותר על לימוד מכון של קריאה, פעולות חשבון ונגינה . זה לא "אנסקולינג" כי ממש יושבים ולומדים וזה לא לימוד עם תוכנית לימוד ושעות מסודרות כי אין שום תוכנית ועושים את זה קצת על יום (ואפילו לא על יום) מתי שמתחשק.
בספר של "באופן" אחד הכותבים הסביר שהוא מלמד את הילדים שלו משהו אחד לזמן מה ( חשבון, מוזיקה, טעמי מקרא וכדומה ) ואז נותן להם לשחק עם זה הלאה ועובר, למה שהוא קורא "השפה הבאה".

הרעיון שלו העלה בי מחשבות על מה הדרך הנכונה ללמד בצורה מכוונת. אני מניחה שאין דרך אחת אבל תהיתי אולי יעלו פה בדף רעיונות מענינים, אולי גם מנסיונם של אנשים.

ה מערוך, תודה, קיבלתי את ההצעה.
יוטי_לונדון*

שיניתי את השם וקצת ערכתי דברים שאני כתבתי שיהיה יותר ברור.
סוף_מעגל*
הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

עד כמה שידוע לי בבתי ספר אנתרופוסופיים מלמדים נושאים בצורה מרוכזת.
אם בתקופתינו (הדינוזאורים בני ה- 30 וה- 40 +) למדו חשבון שעתיים בשבוע X ארבעים שבועות בשנה (סה"כ 80 שעות)
אז באנתרופוסופיים מלמדים חשבון שמונה שעות ביום X עשרה ימים רצופים בכדי לקבל את אותו הספק.

אני מבינה שאת מבקשת רעיונות כדי ליישם בחינוך הביתי, ובכל זאת מה שכתבתי עשוי להיות רלוונטי אם מישהו שמבין בחינוך אנתרופוסופי יכנס לפה ויפרוש את המשנה החינוכית העומדת בבסיס השיטה האנתרופוסופית.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אם הילדה מתלהבת מכל הנושאים שאתם מתעסקים בהם יחד, אז זה יופי! אם היא מתלהבת יותר מחלק מהנושאים ופחות מאחרים, אז כנראה שכרגע מתאימים כרגע רק חלק מהנושאים וכדאי לחכות עם הנושאים הפחות מלהיבים לזמן אחר.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

שליחה על ידי אילה_א* »

אני באמת שלא רואה סיבה לא ללמד כמה נושאים בבת אחת
הרי גם בחיים שלך את גם מגדלת את הילדים וגם מכינה אוכל וגם מתפקדת כבת זוג וגם כאם וגם כאחות
וברור לי שמה שכתבה סוף מעגל לגבי אותו ההספק (לא שהספק חשוב בעיני) הוא טעות ככל שמלמדים יותר לרוחב יש יותר זמן להטמיע את מה שנלמד .
ולימוד מרוכז יוצא מהראש הרבה יותר מהר מאשר לימוד לאורך זמן .
נראהלי מאוד מעייף לדבר רק על דינוזארוסים יום שלם ולמחרת רק על אותיות ולמחרת רק על מספרים
מה שיפה בעיני זאת האפשרות לשלב למשל אצלנו הולכים לאכול פיצה קוראים את השלט ,מחשבים כמה עולה פיצה ועוד מסטיק , מדברים קצת על איטליה וקצת על מוצרי חלב והכנתם רואים איך פיצה ודגל איטליה הם באותם צבעים, מציירים את דגל איטליה (בנתיים אני מסיימת לאכול גם את כל הפיצות שלא סיימו ) בדרך מדברים על שמו של הרחוב(שקראנו בשלט) מי הוא היה למה נתנו לו רחוב מי מחליט לתת שמות לרחובות מי היה האיש מהרחוב שלנו(נגיד בלפור) למה האנגלים שלטו בארץ ומה קרה כשהם הלכו עד אין סוף.
זה בעיני לימוד נעים (אם כי כרגע שאני קוראת אותו הוא נראה לי מעייף אבל הוא לא )
יוטי_לונדון*

עד כמה שידוע לי בבתי ספר אנתרופוסופיים מלמדים נושאים בצורה מרוכזת
מענין, לא ידעתי את זה. אני לא כל כך מתחברת לאנתרופוסופיה אבל באמת מענין מה הרעיון שעומד מאחורי זה.

אם הילדה מתלהבת מכל הנושאים שאתם מתעסקים בהם יחד, אז זה יופי!
ברור, זה הרעיון המרכזי, שהיא מתלהבת ואוהבת את זה.

ולימוד מרוכז יוצא מהראש הרבה יותר מהר מאשר לימוד לאורך זמן .
זה מה שחיפשתי. תודה.
המחשבה שלי היתה אולי להתרכז כל X שבועות בנושא אחר (קריאה, פעולות חיבור-חיסור) ועכשיו נראה לי יותר ברור פשוט לעשות את מה שעשינו עד עכשיו, כל זמן שהיא נהנית מזה.

בדיוק היום דיברתי עם שתי אמהות לילדים בגיל בי"ס יסודי שטענו שאמא לא יכולה ללמד דברים כאלה בגלל שהיחסים שלה עם הילד לא מתאימים ללימוד שכזה. כשנתתי דוגמא שאני מלמדת את דריה הן אמרו שזה לא אותו דבר עם ילד בגיל 6,7 כי מה שאני עושה זה משחק ובגיל 6,7 הם כבר לא רוצים ל"שחק" את זה יותר.
אני לא כל כך הבנתי מה ההבדל, אולי זה מה שקורה אחרי שילד הולך לבי"ס, לימודים מפסיקים להיות משחק.

אם כי כרגע שאני קוראת אותו הוא נראה לי מעייף אבל הוא לא
אילה א, ממש לא, זה נשמע מענין וכיף.
אני זוכרת פרטים בהסטוריה של א"י מטיולים עם ההורים שלי וסיפורים שלהם יותר מאשר מבי"ס, זה היה מענין לשמוע את זה מהם (הרבה יותר נחמד משיעורי תע"י).
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

שליחה על ידי אילה_א* »

אז אפשר לסגור את הדף:-)
מביא*
הצטרפות: 08 יולי 2007, 22:23

שליחה על ידי מביא* »

עד כמה שידוע לי בבתי ספר אנתרופוסופיים מלמדים נושאים בצורה מרוכזת.
מצאתי באתר (המעניין, בשבילי) של בית ספר ולדורף הרדוף (בית ספר "אנתרופוסופי"):
על לימוד בתקופות yesodi]בבית הספר היסודי period[/po].htm בחינוך ולדורף
על לימוד בתקופות tichon]בבית הספר התיכון period[/po].htm בחינוך ולדורף
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”