נחשים באופן טבעי

אקולוגיה באופן טבעי
אנונימי

נחשים באופן טבעי

שליחה על ידי אנונימי »

{- נחשים

ענת שן לוי (2005-06-22T15:11:42):
אתמול הזדמן לי לראות מחלון המטבח שלי, שני נחשים שחורים באורך מטר וחצי כל אחד, מזדווגים. המחזה היה מרהיב ומרגש לאין שיעור. עשו לי קבלת פנים יפיפיה בביתנו החדש.

אז אמנם אין לי פוביית נחשים, אך באופן טבעי אני חשה צורך להיות קצת זהירה בנושא. אז אם למישהו יש ידע ונסיון בנושא אשמח.
הייתי רוצה גם לארגן באיזור פרדס חנה איזו הדרכה מרוכזת לכמה אנשים בנושא. אש אם מישהו יודע על מי שיכול לעשות הדרכה כזו שיגיד. (עדיף לא לוכד נחשים אלא זיאולוג או ביולוג או משהו דומה, כלומר חובב חיות ולא - צייד).

ובנתיים:
האם זה נכון שהנחשים השחורים בארצינו אינם ארסיים?
האם זה נכון שבטריטוריה של נחש שחור אין נחשי צפע?

נועה בר (2005-06-22T15:59:34):
תתחדשו על הבית :-)
וואו איזה קבלת פנים! ואיזה מזל יש לך שאת לא מפחדת.....
ממה שאני יודעת הנחש השחור לא ארסי, אבל אולי נושך.
אולי הם אוכלים את העכברים באזור, מה שכן, כנראה שחתולים יכולים להבריח אותם.
בכל מקרה תשמרו על הכניסות לבית, כי זה לא נעים למצוא אחד במיטה, ארסי או לא... ( כך לפחות נדמה לי :-P )
לא מכירה זאולוג אבל יכולה לשאול חברים בבנימינה.
@

מייק בר רב אשי (2005-06-22T16:22:04):
האם זה נכון שהנחשים השחורים בארצנו אינם ארסיים?
לא מדוייק. הנחש השחור הנפוץ ברוב חלקי הארץ הוא זעמן שחור, והוא לא ארסי. נחשים שחורים ארסיים יש בנגב, במדבר יהודה ובגלבוע.

האם זה נכון שבטריטוריה של נחש שחור אין נחשי צפע?
כך מקובל. אני מניח שאכן זו מגמה נכונה, אך בהחלט לא תעודת-ביטוח.

עומר ס (2005-06-22T21:43:28):
אני חושב שאם הנחש גדול (ומטר וחצי נחשב גדול) הוא לא יהיה ארסי.

<החתול שלנו חולה על נחשים ומביא לנו אותם מדי פעם שנתפעל ממנו>

יוחנן בצק (2005-06-22T22:42:32):
מייק,
אם זכרוני אינו מתעתע בי, צפע חרמון גם הוא שחור
(ואולי סתם כהה. זה היה מזמן, בין ערביים, מתוך ג'יפ והגשש אמר שזה צפע חרמון)

אגב, צפע חרמון, משום מה לא מופיע בספר "בין שלגי חרמון".
(ספר שבניחוש פרוע אני יכול להניח שנתקלת בו אי שם..;-))

תמר מתחילה (2005-06-22T23:37:27):
הנחשים השחורים הארסיים הם פתן החרמון ושרף עין גדי. שניהם נדירים יחסית. זעמן שחור הוא כמובן לא ארסי, הוא יכול לנשוך אבל לא שמעתי על אף אחד שזה קרה לו בלי שהוא ניסה לתפוס את הנחש.
הנחשים שמרחיקים צפעים הם זעמני מטבעות- שמאד דומים לצפע, אבל אולי גם זעמנים שחורים, אני לא סגורה על זה. בכל מקרה בהחלט לא תעודת-ביטוח

תמר מתחילה (2005-06-22T23:46:53):
אה, ונזכרתי בעוד משהו- באזורכם יש גם הרבה נמיות, כך שגם הן מגינות מפני נחשים.

אמא של יונת (2005-06-23T01:27:28):
אם זכרוני אינו מתעתע בי, צפע חרמון גם הוא שחור
דווקא כן מתעתע. הוא בהיר יותר מהצפע הנפוץ - פעם כמעט דרכתי עליו.... איזה פחד!
אגב, צפע חרמון, משום מה לא מופיע בספר "בין שלגי חרמון".
וואו, יוחנן, איזו היסטוריה עתיקה!
ולשאלה שטרם זכתה לתשובה: כן , נחש שחור אוכל עכברים, וגם צפע. לכן ההנחה שאם יש בסביבה נחש שחור כנראה שאין שם צפע. הם מתחרים על אותו מזון.
וכל הידע הזה לא עוזר לי להישאר רגועה כשאני פוגשת נחש שחור.

בזמנו אנשים נהגו להביא למייק הביתה נחשים שתפסו, לזיהוי. הביתה - כלומר לתוך הבית. דפקו על הדלת ונכנסו פנימה עם הנחש, ולעתים גם התכוונו להשאיר אותו בפנסיון אצלנו!

ענת שן לוי (2005-06-24T15:55:49):
תודה לכל העונים. מאז שפתחתי את הדף כבר שמעתי כמה פעמים את התגובה: "נחש שחור זה טוב!"
אז אצלינו זה פעמיים כי טוב. D-:

ענת שן לוי (2005-07-08T00:52:01):
היום היה סרט על נחשים בערוץ 8, של ישראלי בשם טל ברטוב כמדומני,
הסרט מלווה אותו במהלך סיור בארץ לכל אורכה בשביל ליפגש עם 10 נחשים שונים, הנדיר ביניהם - הזעמן המצרי המצוי באיזור אילת.

נדמה לי שהוא דיבר על זעמן שחור, כשאמר שהנשיכה שלו צריכה להיות ממש ארוכה כדי שהארס יהיה מסוכן לאדם.

השורה התחתונה של הסרט היתה כמה הנחשים חשובים לשמירת האיזון של שרשרת המזון והאקולוגיה, ושאפשר ללמוד לחיות איתם, באמצעות הכרות איתם. (-:
אז בדיוק היום היה עכבר במטבח. כנראה שהנחשים קצת התרשלו בזמן האחרון.

אמא של יונת (2005-08-15T01:07:23):
נראה שהנחשים קצת התרשלו בזמן האחרון.
נסי לשכור חתול.

איתי (2005-08-15T14:52:08):
לוכד נחשים הוא אדם שאוהב נחשים וטבע הוא מרחיק את הנחש מאיזורי המגורים ולא קוטל אותו וכך גם לגבי עקרבים ומכרסמים אם תזמינו חברת הדברה יפוזר רעל אבל לוכדי בע"ח עוזרים לבע"ח כמו לאדם המזמין אותם
http://www.netfx.co.il/itaypotash

ענת שן לוי (2005-11-25T23:52:01):
בדיעבד הסתבר שהמחזה המרהיב והמדהים של שני הנחשים המתפתלים היה כככל הנראה "קרב" בין שני זכרים ולא זיווג.
שאלתי על זה בפורום נחשים וזוחלים והתגובות שנראו לי מבוססות יותר אמרו שזה לא זיווג, בגלל שהחלק הקדמי של הגוף שלהם היה מורם. מה שהפך את ההתפתלות לעוד יותר וירטואוזית.

בנתיים, אל בתינו שטוף הטבע, בימי תחילת חורף אלו, הרבה נדלים פעוטים עושים את דרכם מן החצר. למישהו יש רעיון איך "מתמודדים" עם זה? (חוץ מדיזקטול - כמובן)

פלוני אלמונית (2005-11-27T04:52:24):
בנתיים, אל בתינו שטוף הטבע, בימי תחילת חורף אלו, הרבה נדלים פעוטים עושים את דרכם מן החצר. למישהו יש רעיון איך "מתמודדים" עם זה? (חוץ מדיזקטול - כמובן)

מחכים שזה יעבור

אמא לביאה (2005-11-27T13:22:27):
אתמול הזדמן לי לראות מחלון המטבח שלי, שני נחשים שחורים באורך מטר וחצי כל אחד, מזדווגים. המחזה היה מרהיב ומרגש לאין שיעור. עשו לי קבלת פנים יפיפיה בביתנו החדש.

כשהייתי בערך בת שמונה, רצתי בשדה מהבית שלי לבית של חברה - מרחק של בערך ק"מ.
אני זוכרת את תחושה הריצה עם הרוח והמבט למטה שלא ליפול על איזו אבן, מפלסת דרך בין העשבים.
באמצע השדה נעצרתי בבת אחת לנוכח שני נחשים שחורים באורך מטר וחצי כל אחד אני משערת, כרוכים זה בזה, עומדים שניהם וגבוהים ממני בהרבה, ומתבוננים בי.
נבהלתי נורא, קלטתי את המראה (כמעט עליתי עליהם) והמשכתי לרוץ, כמעט לא מאמינה שבאמת ראיתי את זה.
לא סיפרתי את זה לאף אחד במשך שנים - כניראה מעוצמת הארוע, רציתי שזה יהיה רק שלי.
וגם כשכבר סיפרתי, איך אפשר להעביר במילים את התחושה של הפחד המהול בהתרגשות ופליאה???
אני אגב מילדות מוקדמת רגילה ללטף נחשים ואין לי פחד.

ענת שן לוי (2005-11-27T13:23:42):
מחכים שזה יעבור
אבל אם נחכה ש"זה יעבור" בנתיים הנדלים קטנים יהפכו לגדולים, לא?

ענת שן לוי (2005-11-27T13:42:56):
אמא לביאה,
כמעט לא מאמינה שבאמת ראיתי את זה
בדיוק מה שגם אני הרגשתי. וכמעט תחושה של חדירה לפרטיות של הטבע. (-:

ומה זתומרת
עומדים שניהם וגבוהים ממני בהרבה,
?

אמא לביאה (2005-11-27T15:07:03):
הם פשוט עמדו. ז"א -
הזנבות על הרצפה , מלופפים אחד בשני וממש עומדים עם הראשים באויר, מתנדנדים .
עד היום אני זוכרת את העיניים שלהם מתבוננות בי וגם את הלשון שיוצאת.
נראה לי שהם היו מופתעים לא פחות ממני.
אגב עד היום כשקראתי מה שכתבת, חשבתי גם אני שזאת הייתה הזדווגות.

יעלי לה (2005-11-27T15:16:56):
לגבי הנדלים - אני נעקצתי פעם ע"י נדל פרדס-חני מצוי (בוגר), וזה ממש כואב בטירוף במשך שעות + התנפחות די רצינית של האזור למשך שבועיים. ובדר"כ יש לי רגישות מאוד נמוכה לעקיצות של חרקים, אז אני לא רוצה לחשוב מה זה יעשה לאדם רגיש. על כן אני דוגלת ב-הרג. אוכלוסיית הנדלים מבוססת מאוד באזור ולא נראה לי שיש חשש לדילדולה או סכנה לשרשרת המזון. ברור שלא ע"י רעל. צריך להישמר ולשים לב טוב טוב, וכשרואים אחד בתוך הבית, פשוט לקטול אותו בזוג מספריים טובים (זה די קל).
<האם הולכים לרדת עלי עכשיו? נראה לי שכן. פותחת מטרייה>

אמא לביאה (2005-11-27T16:04:53):
וכשרואים אחד בתוך הבית, פשוט לקטול אותו בזוג מספריים טובים (זה די קל).
מעולה, את פשוט מעולה, הצחקת אותי כל כך.
הדמיון שלי מ שתולל - מדמיינת אותך רודפת בכל הבית אחרי נדלון קטן ואומלל עם זוג מספריים ענקי ביד שנפתח ונסגר ברעש
אישית אני נגעלת גם למחוץ נמלה עם הנעל, לכן הנדלים נעזבים על ידי (אם הבעל איננו באותו רגע) להמשיך לחיות.
ואגב, למרות כמויות הנדלים התינוקות שאני פוגשת, מעולם לא נתקלתי בתוך הבית באחד גדול. אולי בגלל החתול?

יעלי לה (2005-11-27T16:20:11):
מעולם לא נתקלתי בתוך הבית באחד גדול. אולי בגלל החתול?
יש מצב.
אנחנו גרנו בדום בפרדס, עם הבלחות של אדמה חשופה בתוך הבית והרבה פרצות בקירות, כך שהיה להם קל מאוד להיכנס למרות 2 חתולי-ציד אלופים. בסוף כל קיץ היו התקפות שלהם על הבית, גדולים וצהובים ומגעילים. לא הייתי רודפת בכל הבית אחרי נדלון קטן ואומלל עם זוג מספריים ענקי ביד :-D אלא דאגתי שיהיה זוג בהישג יד, ואם הייתי רואה אחד הייתי ניגשת אליו עם המספריים ומחסלת בשקט.

ענבל ית (2006-10-17T11:48:59):
אולי כאן מישהו יודע אם יש דרך למנוע מהנדלים להיכנס לבית? לפי הבדיקה שלנוייתכן שהנדלים שנכנסים אלינו הם ארסיים - לפי האורך והצבע - נראה לי מאוד מפחיד ומסוכן, במיוחד לפעוט. אני לא מצליחה לשמור על שוויון נפש בעניין. אין סכנת חיים מעקיצה כזו?
מחכה לעצות...

נעמה... (2006-12-28T04:33:29):
בת 12 מקבלת לבת המצווה שלה נחש (כרכן תירס).היא מכירה ועוזרת לטפל בנחשים אצל מישהו בקיבוץ איילות (ליד אילת).
אמא שלה ביקשה שנחפש להביא לה מתנה ספר כולשהו שמלמד/מסביר על הנחש והדרך לטפל בו. (כמובן שאינו ארסי ונחשב לחיית מחמד מוכרת)
מישהו מכיר? משהו?איזה קישור למאמר מעניין?לאיזה מומחה?

תודה מראש...
נעמה

ציפ ציף (2006-12-28T08:13:39):
אנחנו פעם גידלנו כרחן התירס,נחש חמוד(אם אפשר לומר משהו כזה על נחש:-))
אפשר למצוא עליו בחי והצומח של א"י בכרך של הזוחלים.

מאיה גרינברג (2007-06-08T08:58:41):
הורסים כמה קראוונים ליד הבית של חברה שלי והיא קצת מבוהלת מסיפורי הנחשים הרבים שיזחלו ישר לבית שלה ..
הציעו לה לשים דלק שרוף סביב הבית וזה כשלעצמו קצת העלה לנו תסריט של הצתה מכוונת של הבית S-:
איך מתייחסים לנושא הזה באופן טבעי ?
שבת שלום @

יעליל'ה (2007-06-08T09:12:23):
הציעו לה לשים דלק שרוף סביב הבית
_איך מתייחסים לנושא הזה באופן טבעי

קודם כל מביאים חתול, עדיף עם ניסיון והמלצות.
במקום הדלק השרוף אפשר לפזר אבקת סיד. אני יודעת שהבדואים משתמשים בזה נגד כל סוגי המזיקים, מנחשים ועד קרציות.

אילה א (2007-06-08T10:13:45):
קודם כל מביאים חתול
הוצאת לי את המילים מהמקלדת

אחת (2007-06-08T15:07:19):
קודם כל מביאים חתול
זהירות!!!
לפעמים הנחשים מעלימים את החתולים ולא להפך
(כמו שקרה אצל חברים שלנו, 3 מתוך 4 חתולים )-: )
קצת יותר מסובך אבל שווה נסיון - לנסות למשוך ציפורי טרף לאזור: בזים, תנשמות

יעליל'ה (2007-06-08T15:27:52):
לפעמים הנחשים מעלימים את החתולים ולא להפך
נדיר למדי.

קט קטית (2007-06-08T15:37:46):
לנסות למשוך ציפורי טרף לאזור: בזים, תנשמות

איך עושים את זה?
בשפת הציפורים? P-:
"We are of the same blood, you and I"

אני (2007-06-08T15:44:54):
_לנסות למשוך ציפורי טרף לאזור: בזים, תנשמות

איך עושים את זה?_

מפזרים בשטח נחשים...?

אלונ צ'יק (2007-06-08T15:56:31):
מפזרים בשטח נחשים...?

:-D

מאיה גרינברג (2007-06-08T16:59:55):
הדיון סביב הנחשים משעשע ..
בינתיים אבקת הסיד מוכתרת כעצה הכי ישימה :-)
וקט קטית הוכתרה השנונה !!

פרסים בהמשך

מיכלול ה (2007-06-08T17:30:10):
לנסות למשוך ציפורי טרף לאזור: בזים, תנשמות

כדי למשוך ציפורים צריך להציב תיבות קינון בחצר. אפשר לעשות חיפוש באינטרנט על ממדים של תיבות קינון. אם מחכים מספיק זמן הציפורים יגיעו. ואם רוצים מהר אולי אפשר להשיג ציפורים, אבל אני לא יודעת היכן. יש כמה התארגנויות בארץ של השבת דורסי לילה. אחת בפרדס חנה כרכור.

רונית רז (2007-06-08T23:10:38):
בעניין הנחשים בחצר - כדי להקטין את התמקמות שלהם בשטח - כדאי לסלק מחסות אפשריים, כלומר להרים חפצים מהקרקע ולארוז ולסלק, ולנקות ולגרוף את פני הקרקע, ואפילו להשקות/להרטיב את פני הקרקע כך שתהודק. להחזיק את ההפתחים של הבית סגורים לתקופה המיוחדת (ו/או בכלל), ולהיות עירניים בכניסה לחללים חדשים, אולי בכל זאת, באופן טבעי...זוחל מישהו. גם נחשים נבהלים... אז רצוי לא להבהיל אותם. בהצלחה.

קט קטית (2007-06-08T23:54:44):
אולי בכל זאת, באופן טבעי...זוחל מישהו. גם נחשים נבהלים... אז רצוי לא להבהיל אותם. בהצלחה
D-:
ממש ככה

מאיה גרינברג (2007-06-09T09:52:19):
תודה רבה על כל העצות לגבי הנחשים
הנחשים בטוח מבסוטים מהתשובות .. וגם אני
והמרגיעון - כולנו משפחה אחת :-)
שבת שלום

קרוטונית מהמרק הגדול (2007-06-09T12:40:37):
תודה רבה על כל העצות לגבי הנחשים
העצה שלי היא להקים דחליל נחשים!

עודד המחפש (2007-06-12T23:59:09):
היום מצאנו חתול מנסה להתמודד עם נחש קטן (כ-30-40 סנטימטר) שנראה לנו צפע.
עוד אנחנו חושבים מה לעשות ואיך למצוא לוכד נחשים שלא יהרוג אותו אלא יעביר אותו למקום אחר, יצא שכננו והרג אותו עם טוריה :-(

איך אפשר להסביר לאנשים בקצרה ובפשטות שצריך לתת לנחשים לחיות? ניסיתי והוא פשוט המשיך בשלו...

אגב, מישהו יודע כמה עולה להזמין לוכד נחשים? שנדע לפעם הבאה.

מיכלול ה (2007-06-13T00:13:27):
לידיעת מי שקורה את הדף. נחש צפע היא חיה מוגנת, אסור להרוג אותה. כל לוכדי הנחשים אמורים ללכוד ולשחרר במקום מרוחק מסביבת האדם. בשום פנים ואופן לא להרוג. ובכל זאת אני מאוד מבינה את האדם שהרג אותו, הוא חושב לעצמו שאפשר למות מצפע. יש חשש שעד שיגיע לוכד נחשים הנחש יברח ויתגלה שוב במקום בלתי צפוי. זה לא שאני בעד להרוג נחש אבל לפעמים טובת האדם באה לפני טובת החיה.
אני אישית לא בטוחה שהייתה מצליח לשכנע אותי שצריך לתת לנחשים לחיות. אני אוהבת את כל החיות וחושבת שיש להן זכות קיום. אבל יש חיות שאני לא אוהבת בתוך הבית שלי: ג'וקים, עכברים ונחשי צפע.

יעלי לה (2007-06-13T09:14:38):
נחש צפע היא חיה מוגנת, אסור להרוג אותה

נכון. ובכל זאת, כשהשיקול הוא רק רווחתו האישית של הנחש - שיחיה ויעמיד צאצאים ויהיה מבסוט - כלומר לא מדובר בצמצום האוכלוסייה של מין בסכנה או ערעור איזושהי שרשרת מזון - ומול זה עומד השיקול של רווחתי האישית, שאני אחיה ואעמיד צאצאים ואהיה מבסוטית, ולא אפחד על החיים של הפעוט שלי או על בריאותו - מבחינתי הצפע יכול ללכת לעזאזל.
לא תמיד אפשר לקרוא ללוכד נחשים. זה פתרון מעולה כשהנחש נכנס - לא עלינו - לתוך הבית. אבל בסיטואציה של ילד משחק בחצר, ולידו נחש - אם רק נתרחק וניתן לנחש להסתלק לו, כפי שהחוק מחייב, נפחד כל הזמן שמא הוא יחזור. אז לא תודה. איפה הטורייה?

(בשבוע שעבר היינו אצל חברים, הילד שלי שיחק בתוך בית על העץ, פתאום אני קולטת צפע צעיר בחיבור של הרצפה לקיר. קראתי לבן שלי לרדת אבל הוא לא רצה, ולא רציתי להלחיץ אותו, שלא יעשה תנועות שיבהילו את הנחש. קראתי לחבר שהיינו אצלו, הוא הושיט שתי ידיים ארוכות להוריד משם את הילד שלי, לקח מוט ברזל או לא זוכרת מה, הפיל את הנחש ונתן לו את המוט בראש.)

טרה רוסה (2008-08-16T10:21:25):
השנה היו הרבה הכשות יחסית. הבנתי ששלשום הוכשו 5 אנשים על ידי צפעים.

{- נדלים

דלעת דקורטיבית (2009-05-12T10:24:32):
טאטאתי עכשיו את העלים בחצר. החלטתי להגדיל ראש, ולהזיז את העציצים (הקטנים) שעל האקרשטיין כדי לטאטא מסביבם.
מתחת לעציץ ראשון - נדל קטן (3-4 ס"מ). אמאלה! בקטנה. מסתכלת, מחליטה - אפשר לטאטא אותו ביחד עם העלים.
מזיזה עציץ שני - נדל - ענק!! טוב, לא ענק, ראיתי כבר גדול ממנו. אבל מפחיד! גודל איזה 8-9 ס"מ (הוא קצת מגולגל אז קשה להגיד), עובי כמעט סנטימטר. לא זז, אבל חי, מבריק. נשמתי עמוק, החזרתי את העציץ למקומו.

יש לי נדל מתחת לעציץ.
אני לא יודעת אם להזיז עוד עציצים.

לפני כמה ימים הבן זוג התעורר באמצע הלילה וטען שהלך עליו נדל קטן. הוא חיכה בסבלנות עד שהוא יירד ממנו, ואז (רק אז התעוררתי) התחלנו לחפש אותו ולא מצאנו (החדר מבולגן ומלא שטיחים). למחרת ניקיתי את החדר היטב.

לפני כמה ימים, עבדתי בגינה, ומפה לשם בין ערמות הגיזום, חמק לו נדל ענק של איזה יותר מעשר ס"מ ועבה ו- מגעיל ומפחיד!!

לפני כמה שנים נעקצתי על ידי נדל פצפון, משהו באמת בייבי, בגודל של תולעת. הוא היה בתוך חולצה שהתייבשה על החבל, וכשלבשתי אותה הוא עקץ אותי בבית השחי. זה כאב. הבן זוג קצת נלחץ. אמר שזה יכול להיות ארסי. כשראינו שזה סתם צורב (בהחלט צורב!) אבל אני לא מפתחת שום דבר אחר אז נרגענו, אבל אם זה מה שעשה לי אחד כזה פצפון, אני לא רוצה לחשוב על מה עושים הגדולים.

האם אני בלחץ מיותר? אולי הם לא מזיקים ואני סתם כאן בהסטריה?

מה עושים?

יש עוד דיבורים על נדלים שנכנסו לאנשים לבתים כאן בסביבה.

התקשרתי עכשיו לבן זוג, הוא אמר שנטפל בזה, שאפשר להדביר. אבל אם נדביר בחוץ, הם בטח ייכנסו פנימה, לא?

הצילו!

יעלי לה (2009-05-12T10:34:37):
איזה צבע הנדלים?

דלעת דקורטיבית (2009-05-12T10:42:08):
חום צהבהב. הגדולים יותר חום, הקטנים יותר צהבהב.

עדכון, הזזתי עציץ נוסף, לא היה מתחתיו כלום, ואז הזזתי עוד אחד, ומתחתיו נדל בינוני שזז מהר (התפתל במקום) !!!
מסתבר שנדל שזז מהר מפחיד יותר מנדל שלא זז.

זרקתי עליו את העציץ בחזרה

מתחת לעוד עציץ מצאתי עוד אחד, בייבי (שלושה ס"מ ודק מאוד, צהוב), אותו טאטאתי ביחד עם העלים.

יש גם עציצים שלא היה מתחתיהם כלום, ויש גם עציצים שלא הזזתי (בד"כ הסמוכים לאלה עם הנדלים...)

יעלי לה (2009-05-12T10:58:05):
הרגליים שלו אדמדמות?

מה שאני מכירה זה נדל צהוב עד צהוב כהה עם רגליים אדמדמות-שחרחרות. זה ארסי. נעקצתי פעם בכף הרגל והיא היתה נפוחה שבועיים.
להיזהר בעיקר על ילדים.

בזמנו, כשגרנו באוהל והוא שרץ נדלים, היינו הורגים אותם בעזרת מספריים - כל פעם שראינו אחד פשוט גזרנו אותו.

(ראי נחשים באופן טבעי. האמת שאפשר להעביר כל מה שכתוב שם על נדלים לכאן)

דלעת דקורטיבית (2009-05-12T11:06:59):
אני מפחדת להרים את העציץ להסתכל על הגדולים לבדוק את הצבע...

אולי עוד מעט אאזור אומץ להסתכל על זה שלא זז כשהרמתי את העציץ שלו.

הולכת להסתכל על נחשים באופן טבעי

ילדת טבע (2009-05-13T08:03:39):
רק תגידי שאת רוצה חתול ואני מארגנת לך אחת ציידת ומתלטפת. אין הדברה טובה יותר לנדלים/נחשים שאני מכירה.

קן לציפור (2009-05-13T08:25:33):
לפני שנה היה לנו כזה גם בבית, ענק. בררתי בפורום זוחלים של תפוז. יש שם כמה מביני עניין. אם אני זוכרת נכון, הם כולם ארסיים. כלומר, לא מתים מזה, אבל זה כואב מאד, אם הם עוקצים. ובטח אם יש ילדים באזור, זה בד"כ למיון... :-(

רק תגידי שאת רוצה חתול ואני מארגנת לך אחת ציידת ומתלטפת.
יש לי כאלה 3 בגינה. לא תפסו אף נדל. הן לא בעניין של נחשים ונדלים. רק סתלבט. האמת, נראה לי שהנדלים יותר חכמים. חיים מתחת לעציצים וערמות של עלים או בתוך בגדים. הם מחפשים מסתור. והחתולים בכלל לא רואים אותם זוחלים, כך שאין מה לתפוס.

אני הייתי ממליצה על נקיון של כל העציצים, ערימות העלים וניעור הבגדים. הם יבינו, הנדלים, אם פעם בשבוע מעיפים אותם משם, ימצאו להם מקום אחר להתרבות בו.
<אמרה קן לציפור שממש רוצה לנקות פעם בשבוע ומצליחה להגיע לנקיונות מהסוג הזה פעם בעונה...:-)>

ילדת טבע (2009-05-13T09:31:50):
יש לי כאלה 3 בגינה. לא תפסו אף נדל. הן לא בעניין של נחשים ונדלים. רק סתלבט.
אז אולי לא כדאי שאמסור כי אצלי הם כן עושים עבודה יפה (לפי ספירת הגופות)?
אגב, נדלים מתחפרים היטב באדמה ולכן יותר קשה לצוד אותם אבל מבחינת החתולים אצלי זו רק סיבה טובה לעמוד ליד כל חור שעות על גבי שעות כאילו אין להם משהו אחר לעשות.
טוב. ההצעה שלי עדיין בתוקף.למסירה חתולה לבנה עם עיניים כחולות (לא חירשת חלילה!) כבת שנה, מתפנקת מאין כמותה וציידת מהוללת. משוגעת על ילדים ועדינה אליהם מאוד. מתחננת להיות חתולת בית ולי יש מספיק כאלו. תנקה את הבית ממזיקים זוחליים ותלווה את הילדים לכל גיחה לגינה. עונה לשם מומו.

פלוני אלמונית (2009-05-14T05:20:40):
sorry about the eanglish but if cats dont do the work then get some chickens to your garden - they love santipeds (nadalim...) and they love going around the leafs and pots to look for them. u will need a place for them if u have dogs around but let them go free at your garden every day

חן נושי (2009-05-14T06:57:06):
גם החצר שלנו שורצת נדלים
כל שבוע שבועיים מוצאים אחד בבית, כולל כמה פעמים כבר בתוך המיטה! (מזרונים על הרצפה. מאז שעלינו למיטה רגילה, לפני כמה חודשים, לא מצאנו את הזוועה במיטה. שימשיך כך...)
אנחנו גרים כאן 6 שנים ומצאנו עשרות נדלים ארסיים בבית ובחצר. זה סיוט.
עד כה, טפו-טפו אף אחד לא נעקץ.
כשהילדים פוגשים אחד כזה מייד קוראים לנו וכמו יעלילה, פיתחנו כל מני שיטות לחסל אותם. לא נעים.

חתולים לא עוזרים בגרוש (החצר גם שורצת חתולים)
וגם נקיון הגינה מוגבל (בטח כשגרים המושב)
ונחשים לא מסלקים אותם (פגשנו גם כאלה, אבל מעט).
מנסיון אישי, ואחרי למידת הנושא בפורומים של אוהבי זוחלים (לכי תביני אותם!) ובאנציקלופדיות - אין ממש מה לעשות.
או לגור בעיר (חחחחח...) או לרסס את החצר סביב הבית בטונה ריסוס נגד מזיקים - אין מצב, בטח כשיש ילדים וכלבים וחתולים בבית.

לנשום עמוק ולחשוב חיובי - זה מה שאני עושה...

צ'ילי ושמן זית (2009-05-15T21:58:40):
כתבתי פה באנגלית ממחשב אחר אבל הנה שוב פעם למי שמתעצל (כמוני) לקרוא אנגלית - תרנגולים, חברה, תרנגולים עושים את העבודה מצויין. בדוק. לא חתולים ולא שום דבר נדלים הם מעדן לתרנגולות ותרנגולות (בעיקר במושב או בבתים עם גינות וחצר) קל מאוד לגדל וגם מטילות ביצים וזה בבחינת בונוס לדפים אחרים. רק חשוב כמה דברים - א. להגן על התרנגולות מכלבים ובשעות הלילה אם אין עצים שיוכלו לישון עליהם להכניס אותן לכלוב. ב. להגן על הגינה, תרנגולות אוהבות לאכול הכל, לא רק נדלים, ובמיוחד הן אוהבות לחפור ולגשש בכל חלקת אגמה תחוחה. הן גם מתות על דשא - ראו הוזהרתם. אז כדאי פשוט לתת להם לשוטט בחצר באופן מבוקר ולא בכל שעות היום....

חיי (2011-10-30T04:08:10):
נעקצתי היום על ידי נדל צהוב שחור וזה לא היה נעים אני לא יודע כל כך מה לעשות כי זה מטריד אני גר בקומה ראשונה והנדל עקץ אותי במיטה מה עושים לגבי זה??? ואיך אפשר לדעת איפה הם מסתתרים??

סקאלד מודרני (2011-10-30T18:19:48):
מהנסיון שלי חתולים מאוד יעילים נגד נדלים ועכבישים גדולים ארסיים.
בנוסף לכך חתולת רחוב שתמיד באה להתחנן לאוכל הרגה נחש ליד הבית שלנו השבוע. חתולים גם מתחרים בנחשים על אותו המזון לכן לרוב אין להם מה לחפש באזור שורץ חתולים.
אם מגדלים חתול ולא שוכחים לטפח את כישורי הציד שלו כשהוא גור אז הוא ימלא את תפקידו בניקוי הבית ממזיקים.

עקץ אותי בישבן נדל אדום שחור בגודל בינוני. צרב קצת והיה לי חום יומיים- אבל זה לא היה כל כך נורא אפילו הייתי בסוטול איזה חצי שעה מהארס.

אבישג א (2013-11-17T15:53:21):
גם אני בבית קרקע, עקץ אותי ביד נדל כשהייתי במיטה (כלומר במזרון) ועוד פעם כשעבדתי על המחשב (עקץ ברגל)
מעצבן, מפחיד ולא נעים
אבל גם לא נורא

אני חושבת שחתולים עוזרים למיגור הנדלים - לא בטוחה

פלוני אלמונית (2014-02-13T17:16:53):
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אנחנו גרים בעיר בבנין של 4 קומות בקומה רביעית. לפני שנה ילדים נעקצו על ידי נדל ארסי. הינו במעקב במיון. אז חשבנו שהדבר הזה הגיעה בארגז ירקות . אתמול בלילה בעלי מצא נדל ארסי נוסף. הצליח להשמיד אותו. תגידו לי איך הוא מגיע לקומה רביעית, בקירות? מה עושים?

הנה הנה (2015-05-30T20:23:47):
אנחנו מזמינים ריסוס אקולוגי וזה לגמרי הורג אותם. אנחנו מוצאים נדלים מתים (מהזן הצהוב הענקי) אפילו שנה ויותר אחרי הריסוס..

בעל ניסיון (2015-09-03T02:12:41):
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

עקיצת נדל צהוב ארסי (איננו כל כך ארסי כפי שניתן לחשוב) איננה מסכנת חיי אדם. הם יכולים להגיע לגודל של למעלה מ 7 ס"מ. מקום העקיצה עלול להתנפח מאוד ואיזור העקיצה כואב מאוד מאוד מאוד.
במקרה של עקיצה לשטוף ולחטא את האיזור, לקרר את מקום העקיצה כדי להוריד את החום. במקרה של חום לקחת תרופה להורדת החום. לפעמים אחרי העקיצה יש בחילות וחום.
רצוי להגיע למרפאת חירום לקבלת זריקת טטנוס (למי שלא חוסן בחמש השנים האחרונות), תרופה נוגדת הרעל של הנדל לזירוז הורדת הנפיחות ותרופה נגד כאבים (שכאמור הם בדרך כלל חזקים מאוד).
רצוי לנוח אחרי הטיפול עד שוך הכאבים. במקרה של עקיצה באחת הגפיים מומלץ להרים את הגפה מעל הגוף בעת המנוחה. כאמור העקיצה איננה מסכנת חיי אדם אבל תמיד מומלץ להתיעץ עם רופא מוסמך.
אישה_במסע*
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

נחשים באופן טבעי

שליחה על ידי אישה_במסע* »

למישהי יש רעיון לשם דף מתאים יותר? ואולי גם לדפים אחרים שעוסקים בנושאים קרובים? בהתחלה חשבתי על מזיקים באופן טבעי, אבל עכשיו אני חושבת שזה יותר דף על דברים שנתקלים בהם אם חיים קרוב לאדמה. ואפשר לפעמים לנסות לחיות בשכנות טובה, או להתייחס לחיות כאלו לא בתור מזיקים, והאפשרות הזו ממש מוצלחת בעיני.
מצד שני, אני לא בטוחה שאני יכולה או רוצה להתייחס ככה למקקים...

רעיונות?

אה, ואם מישהי תשנה בינתיים את שם הדף ל נחשים ונדלים באופן טבעי אני אודה לה מאוד. שינוי שם דף ממזמן לא עובד אצלי. ואני חושדת שהפתרון הזמני יהפוך לנצחי, אם לא יעלה שם דף מוצלח יותר.
שליחת תגובה

חזור אל “אקולוגיה באופן טבעי”