מעקב הריון ע''י מילדת

סירופ_מייפל*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

מעקב הריון ע''י מילדת

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

אני מקווה שאני לא פותחת דף שכבר קיים איפ'שהו כאן, אך לאחר חיפושי חיפושים לא נראה לי שיש כזה.

אתחיל בהקדמה קצרה.
את בני בכורי ילדתי לפני שלוש שנים בלידת בית, בישראל.
ההריון התחיל בטורונטו ושם (אך איזה געגוע), יש מיילדת צמודה שעושה את כל מעקב ההריון מההתחלה ועד 6 שבועות אחרי הלידה. רק את האולטראסאונד עושים באופן חיצוני.
המילדת שליוותה אותי שם, פאריבה שמה, היתה מ ד ה י מ ה! עזרה לי בכל מה שרק יכולתי להעלות על דעתי ותחושותיי. על כל שאלה היא ענתה לי באריכות עם הקדמה, אמצע וסוף לטווח ארוך. בקיצור, מלאכית על פני האדמה.
בכל ביקור הייתי מחכה ל:
בדיקת שתן עם המקלון,
שקילה,
דופלר,
משמושי בטן,
מדידת גודל הבטן עם סרט מדידה,
שיחה.
בסופו של דבר, בעלי ואני נעלצנו לחזור לארץ לפני הלידה ולא זכיתי ללדת עם פאריבה. (עד היום זה מעציב אותי מאוד).
  • מטרידה אותי כבר הרבה זמן השאלה, איך זה בארץ? איך מתנהל מעקב הריון עם מיילדת?
  • עוד שאלה שאולי מצחיקה אבל יושבת כבר הרבה זמן על הבטן: את ההריון עם בני התחלתי עם בטן שטוחה להפליא. כבר שלוש שנים יש לי בטן שנראת +- בחודש רביעי של ההריון. המילדת בטורונטו, וגם כאן, מדדו לי את את הבטן כל פעם כדי לראות שהבטן גדלה בס"מ כל שבוע. זה היה ממש נחמד לראות איך בשבוע 27 נמדדו 27 ס"מ וכך הלאה.
ולשאלה. עכשיו סביר שאהיה בהריון בעודף משקל ואני מוטרדת שאי אפשר למדוד את הבטן בצורה כזו יותר. או אולי (וזו התקווה). שזה לא קשור לבטן שטוחה להתחלה אלה לכל התחלה, למשל אם הבטן התחילה ב28 ס"מ אד בשבוע 28 היא תהיה 56 ס"מ? (בום איזה מספר, אני צריכה לרדת במשקל! זה תמריץ טוב).

@}
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

מעקב הריון ע''י מילדת

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

_בכל ביקור הייתי מחכה ל:
בדיקת שתן עם המקלון,
שקילה,
דופלר,
משמושי בטן,
מדידת גודל הבטן עם סרט מדידה,
שיחה._
המיילדת שלי (ענת תל-אורן) היתה עושה הכל מלבד שקילה ובדיקת שתן (הייתי נשקלת אחת לחודשיים או יותר, ושתן עשיתי פעם, אולי פעמיים כל ההריון- לא נראה לי משהו שצריך לעשות באופן קבוע).
המעקב מתחיל משבוע 28-30 בערך והיינו נפגשות כל שבועיים ובחודש האחרון כל שבוע.
אבל כאן כל מיילדת קובעת בעצמה את השירות שהיא נותנת. יש מיילדות שעושות מעקב פחות אינטנסיבי או בכלל לא.

עכשיו סביר שאהיה בהריון בעודף משקל ואני מוטרדת שאי אפשר למדוד את הבטן בצורה כזו יותר.
נדמה לי שמה שקובע זה השינוי מהמדידה הקודמת, בלי קשר למידה ההתחלתית. הלא לא נכנסת להריון עם בטן בהיקף 0 ס"מ :-)
אני יחסית מלאה והבטן שלי מעולם לא היתה שטוחה וזה לא הפריע למדידות.
סירופ_מייפל*

מעקב הריון ע''י מילדת

אך אורית, אין כמוך!
האמת שאני ממש חושבת שבלידה הבאה ענת תהיה מועמדת מספר אחת. יצא לי לקרא הרבה סיפורים מופלאים עליה.

האמת שלא בא לי בכלל להישקל בהריון הבא. בראשון עליתי ממש מעט והרגשתי עם זה טוב. אבל אם אהיה בהריון בעודף משקל כל גרם עלול להלחיץ אותי ואפילו לדכא. כך שאולי אוותר על זה בכלל.
תודה @}
תזמורת_הים*

מעקב הריון ע''י מילדת

האמת שאני ממש חושבת שבלידה הבאה ענת תהיה מועמדת מספר אחת. יצא לי לקרא הרבה סיפורים מופלאים עליה.
אני ממליצה בחום :-)
מיכל_בר*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

מעקב הריון ע''י מילדת

שליחה על ידי מיכל_בר* »

האמת, בעקבות ההמלצות פה באתר גם אני אולי אלד עם ענת (בינואר). כבר דיברתי איתה בטלפון.
לגבי גודל הבטן: אני מלאה, כמו שאומרים, ועכשיו אני בשבוע חמישי, והבטן חד משמעית. התחילה לצאת לי מוקדם. אמא שלי לקחה אותי לשיחה, ואמרה לי שכשהיא היתה בהריון פרופסור נודע שינן באוזניה שבהריון צריך להוסיף לכל היותר 12 קילו, ואפילו כעס עליה כשהעלתה יותר. היא נלחצת מהבטן שלי. הקטע זה שאני בכלל לא אוכלת יותר. אני אפילו מקפידה יותר מתמיד על התזונה, וכפועל יוצא אוכלת פחות זבל. לגבי משקל אני לא יודעת, אני לא נשקלת. אבל יש לי רושם שדווקא הרזיתי מעט, זה רק הבטן שגודלת...
קצת ביאסה אותי, השיחה הזאת (יותר נכון הטפה) של אמא שלי.
אגב, היא מהאנשים שכל החיים בדיאטה.
טוב סליחה שכה סטיתי מנושא הדף... חיפשתי מקום לפרוק.
תזמורת_הים*

מעקב הריון ע''י מילדת

שבהריון צריך להוסיף לכל היותר 12 קילו, ואפילו כעס עליה כשהעלתה יותר.
מיתוס וקשקוש.
ראי תזונה ללידת תינוק בריא.
סירופ_מייפל*

מעקב הריון ע''י מילדת

אני בהריון התפללתי לא לעלות יותר מ10 ק'ג. בסוף לראשונה בחיי חשבתי מה זה להיות עם חוסר תאבון ועליתי בקושי 6 ק'ג (-: אבל אח"כ העלתי עוד איזה 4.

אני אפילו מקפידה יותר מתמיד על התזונה, וכפועל יוצא אוכלת פחות זבל. כל הכבוד, זה כל כך חשוב.
האם התכוונת שאת בחודש חמישי?
בקשה לי אלייך, אם יהיה לך כח, אם תלדי עם ענת, בבקשה תפרסמי את סיפור הלידה שלך @}
להתראות, סירופ
תמר_א*
הצטרפות: 22 יוני 2004, 12:56
דף אישי: הדף האישי של תמר_א*

מעקב הריון ע''י מילדת

שליחה על ידי תמר_א* »

הדף תפס כיוון כלל לא קשור לכותרת שלו. אשמח אם משהי תוכל באמת לכתוב על מעקב הריון עם מיילדת - במקום רופא, בשילוב עם רופא, מאיזה שלב הריון.

לגבי הבטן, בהריון הראשון העליתי את ה13 ק"ג הקלאסיים (כמו שבצבא העליתי את שמונת הקלאסיים P-:), אבל פעמים רבות לא מדובר דווקא בשומן שעושה בטן גדולה. ההורמונים שמרככים ומרפים (וגם מעייפים) את הגוף בהריון, מרפים גם את השרירים והפרקים, ויש נשים (כמוני) שגם כשהן רזות, הן נראות מיד בהריון, כי המעט בטן שיש, גם אם לא משמינה, רופסת לה החוצה. ואולי זו פעולתו הראשונית של הגוף בלפנות מקום ומרחב?...

אני לא זוכרת שהרופא שלי היה מודד את הבטן, אבל הוא היה מעביר סיבובים-ליטופים עם היד וידע להעריך את המנח והגודל ככה.
אלונה*
הצטרפות: 20 יולי 2001, 03:46

מעקב הריון ע''י מילדת

שליחה על ידי אלונה* »

אני בשבוע 9 ומטופלת אצל רופא פרטי (שעשה גם את ההפריה) ורציתי לדעת יותר על מיילדות, על מעקב הריון אצלן (מאחר והרופא שלי טוב אבל מאוד "מדעי")
אני מרגישה שחסרה לי יד מכוונת או יותר תומכת מכיוון נשי אלטרנטיבי ומקצועי.
האם זה הזמן להתקשר עם מיילדת?
האם זה בכלל הפתרון?
אני מרגישה קצת תלושה וזה הריון ראשון ו"תאומי"
זקוקה לייעוץ..
תודה
תזמורת_הים*

מעקב הריון ע''י מילדת

ההבדל המשמעותי, לדעתי, בין מעקב הריון אצל רופא לבין מעקב אצל מיילדת, הוא הגישה הקלינית יותר של המיילדות. רופא מסתמך על מכשירים ונתונים, מיילדת מסתמכת יותר על הידיים והחושים שלה.
רוב הרופאים מסתפקים במעקב גדילה של העובר בא"ס (מעטים אלה שגם נוגעים בבטן). מיילדת, לעומת זאת, לרוב תשלח יולדת לעשות מעט מאד א"ס, וגם אז רק אם יש לה חשד קונקרטי שהיא רוצה לאמת (עובר גדול/קטן מדי, חשד למצג עכוז וכדומה). המיילדת בודקת את הבטן כדי להעריך את גודל העובר, כדי לבדוק את המצג והמנח שלו, את כמות מי השפיר, ולא מסתמכת על מכונה שתתן לה את האינפורמציה הזאת.
המדידה של הבטן היא עוד דרך להעריך את משקל העובר ביחס לשבוע ההריון. ביחד עם המישוש המיילדת יכולה לקבל הערכה מדויקת למדי. זו בפירוש טכניקה של מיילדות ולא של רופאים.
עוד הבדל מהותי הוא באופי הנינוח יותר של הפגישה. המיילדת נפגשת עם היולדת בביתה או בבית היולדת. יושבים על ספה נוחה, שותים משהו קר, מדברים, הבדיקה מתבצעת בניחותא, היולדת יכולה לשאול את כל השאלות שיש לה- החל בממצאים מדאיגים מבדיקת א"ס ועד מה עושים נגד צרבות. הבעל והאחים הגדולים יכולים להאזין יחד עם היולדת לפעימות הלב של העובר בדופלר ולהיות שותפים להתרגשות.
הפגישות עם המיילדת הן גם הכנה טובה מאד ללידה עצמה.
בקצרה- אני מאד ממליצה, גם למי שיולדת בבי"ח, להשקיע כסף במעקב אצל מיילדת, אם זה אפשרי.

אלונה- המעקב מתחיל בסביבות השליש השלישי בלבד. בשלב כל כך מוקדם אין מה למשש ולמדוד. בשלב הזה יש מדור בדיקות בהריון (שאפשר לעשות או לא לעשות, ע"פ תפישת עולמך) וחוץ מזה אין הרבה מה לעשות. את יכולה לשוחח עם מיילדות בית ולברר מי באזורך עושה מעקב הריון בלבד, ולתאם אתה פגישה להמשך.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

מעקב הריון ע''י מילדת

שליחה על ידי יונת_שרון* »

המדידה של הבטן היא עוד דרך להעריך את משקל העובר ביחס לשבוע ההריון. ביחד עם המישוש המיילדת יכולה לקבל הערכה מדויקת למדי. זו בפירוש טכניקה של מיילדות ולא של רופאים.
יש גם רופאים שיודעים לבדוק את העובר במישוש. אבל היום יש לכול הרופאים גם אולטרה-סאונד ומצפים מהם להשתמש בו, אז המיומנות הזאת הולכת ונעלמת.
תמר_א*

מעקב הריון ע''י מילדת

שליחה על ידי תמר_א* »

למשל אם הבטן התחילה ב28 ס"מ אד בשבוע 28 היא תהיה 56 ס"מ?
השבוע למדתי מהרצאה של מיילדת, שאמרה שאיכשהו יוצא בדר"כ שגם נשים קטנות מאוד וגם נשים גדולות מאוד, הבטן תמיד נמדדת ב40 ס"מ בגודלה המקסימלי (כשהן מודדות מעצם הערווה עד לשיא הבטן כל חודש.)
תזמורת_הים*

מעקב הריון ע''י מילדת

עכשיו אני נזכרת, שיש שתי מדידות:
אחת, כמו שתארת, מעצם הערווה עד שיא הבטן, והיא נותנת תוצאה בס"מ ששווה לשבוע ההריון (פחות או יותר) ומעידה על גדילה תקינה של העובר משבוע לשבוע.
השניה היא היקף הבטן, והיא עוזרת לחישוב הערכת המשקל (יש איזו נוסחה שאני לא זוכרת). זאת מדידה שהמציאה איזו מיילדת בחו"ל אאל"ט, ואליה התכוונתי כשאמרתי שזה משהו שרק מיילדות עושות. אגב, אצלי המדידה הזאת נתנה הערכה מאד ריאלית.
טלי_מא*
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

מעקב הריון ע''י מילדת

שליחה על ידי טלי_מא* »

המיילדת שלי (מינדי) היתה עושה הכל מלבד שקילה וגם מדדה לחץ-דם.
נפגשנו איתה (לפעמים אצלה, לפעמים אצלנו) פעם בחודש מהשבוע ה-12, פעם בשבועיים בחודשיים האחרונים (ילדתי באמצע שבוע 42).

עשיתי אולטרסאונד אחד אצל רופא וחוץ מזה לא ראיתי כלל רופא בהריון (תודה לאל).
נשקלתי ובדיקות-דם במרפאה כאן במושב.
בענין האחרון הזה אני מבינה שבמקומות שאינם מושב או קיבוץ צריך הפניה מרופא לבדיקות-דם ולתרביות שתן.
אנחנו רשומים במרפאה אנתרופוסופית ומהרופא ששם לקחנו מרשם לבדיקת GBS (שעשיתי בעצמי ונתתי לאחות במרפאה).

זה נראה לי כל-כך טבעי שכך זה יהיה שאני אפילו לא יודעת להשוות את המעקב הזה למעקב אצל רופא.
קשה לי לדמיין מצב שבו נפגשים לפגישת מעקב בזמן הקצוב שיש לרופא, בשבילי הפגישות האלה היו גם הזמנות להכיר את המיילדת, לשוחח על ההריון ועל הא ודא...
הן נמשכו לפחות שעה כל אחת ועסקו יותר בי מאשר בתוצאות של בדיקות כאלה או אחרת (שככה זה אצל רופאים, מסתכלים בגיליון ובמסך המחשב ולא בך).

חוץ מזה הפגשנו גם את מינדי עם ההורים שלנו והיו לנו עוד כמה פגישות שלא ממניין ה"מעקב" בתור "הכנה ללידה" זוגית.
מיכל_בר*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

מעקב הריון ע''י מילדת

שליחה על ידי מיכל_בר* »

סירופ, לשאלתך מלפני יותר מחודש - אכן חודש חמישי, כמובן (ולא שבוע חמישי).
ואשמח לכתוב את סיפור הלידה שלי.
את סיפור הלידה הקודמת (עם אילנה שמש) דווקא לא כתבתי.
<איזה חמורה אני, אני חייבת להתקשר לענת (המיילדת), הפגישה הראשונה איתה כבר היתה אמורה להתקיים>
תמר_א*

מעקב הריון ע''י מילדת

שליחה על ידי תמר_א* »

את יכולה לשוחח עם מיילדות בית ולברר מי באזורך עושה מעקב הריון בלבד, ולתאם אתה פגישה להמשך.

המיילדת מיה נוטקין מציעה ליווי הריון ללא קשר ללידה (כלומר גם למי שלא תלד איתה בבית, היא עושה מעקב הריון וליווי עד היציאה לבי"ח).
סירופ_מייפל*

מעקב הריון ע''י מילדת

משבוע 28, או אפילו לפני, עשיתי מעקב הריון עם מיכל בונשטיין.
חוץ משלוש פעמים: אולטרסאונד בשבוע 7 ובשבוע 20.
ובדיקת GBS בשבוע 36- גם אותה עשיתי בעצמי. הרופאה נתנה לי את המשטחים ולבד בתא השירותים עשיתי את הבדיקה.
גברת_פלפלת*
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

מעקב הריון ע''י מילדת

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

סירופ- ובדיקת GBS בשבוע 36- גם אותה עשיתי בעצמי. הרופאה נתנה לי את המשטחים ולבד בתא השירותים עשיתי את הבדיקה.
זה נהוג לבקש מהרופאה לעשות את זה לבד? לא בא לי על הפשפושים האלה... איך עושים? והאם נותנים את הבדיקה בלי בעיות או שצריך לומר משהו מיוחד?
(פשוט המיילדת שלי אמרה לי לעשות ואני כל כך שונאת בדיקות שמה..)
שליחת תגובה

חזור אל “הריון - כללי”