אופניים ממונעים

with_passion*
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

אופניים ממונעים

שליחה על ידי with_passion* »

האם למישהו כאן יש אופניים עם מנוע עזר חשמלי או בעירה פנימית?

לי אין. אבל אני מתעניין. בעקרון אין לי בעייה עם פתרונות ביניים כל עוד הם בעצמם אינם מבוי סתום. רכישת רכב חסכוני יותר או טוסטוס הם פתרונות ביניים שפחות מרגשים אותי - אבל אופניים עם תוספת שאפשר להוריד אחרי שמחיר הדלק לא יצדיק את הפינוק.. זה כבר משהו אחר. יתכן שמנוע עזר של אופניים יגרום לרכבים לרדת מהכביש ויהיה קרש קפיצה לאנשים שלא היו מגיעים לשם בלעדיו.. במיוחד באזורים הרריים.

בקטגוריה החשמלית - אני מתרשם שהחברה הכי מגניבה כרגע היא bionx - יש להם מנוע חשמלי שמשולב בתוך הגלגל ששוקל רק 4 קילו - ובנוסף מצברים קלים של NIMH או LIION. לידיד שלי יש את זה מותקן - וכל מי שניסה לרכב (עוד לא יצא לי) - ממש מתלהב. כאן הכי מעניינים אותי דווקא אופניים מתקפלים - ויש חברות שמוכרות את bionx כחלק מהאופניים MuSL]למשל BionX[/po].htm. או bionx]אופניי הרים חצי-מתקפלים montague paratrooper electric bike[/po].htm (ממש מגניב..). המחיר לא זול - אבל בהחלט זול לעומת רכב. ככל שידוע לי אפשר לשלוח למיחזור בטריות ליתיום.
http://www.greenspeed.us/graphics/bionx ... /[po]bionx montague[/po]-2.jpg http://www.jvbike.com/images/EPS/[po]MuP8 200[/po].jpg

בקטגוריה של בעירה פנימית - גם כאן יש חידושים - מנועים קופמקטים ושקטים במיוחד עם נצילות מאד גבוהה - החברה הזו מתמחה במנועי בנזין, וגם כאן יש אפשרות להרכיב אותם על אופניים מתקפלים. תארו לכם ליטר אחר של בנזין ו-320 ק"מ במישור..
תמונה

החלום שלי זה דווקא המנוע של MDI שעובד על אוויר דחוס... או לפחות מנוע שיכול לעבוד על שמן צמחי כמות שהוא.. אבל עוד לא מצאתי כאלו לאופניים.

מכיוון שאת רוב הדברים האלה צריך לייבא אישית - הבנתי שיש בעיתיות מסוימת במעבר גבול לפחות עם חלק מהמנועים אבל שגם יש שטח אפור מסוים.

טוב זה חלק ממה שאני יודע.. אשמח עם תשתפו בידיעותיכם בתחום.
אלון_אלירן*
הצטרפות: 01 יולי 2008, 01:38

אופניים ממונעים

שליחה על ידי אלון_אלירן* »

כל המתעניינים בניידות ידידותית מוזמנים במוצ"ש הקרובה, 30/8 לסדנה בסלון האקולוגי של עץבעיר עם חנן לוי בעליהם הגאים של אופניים וקטנוע חשמליים. חנן יספר על נפלאות האופניים החשמליים וידגים הרכבה של ערכת מנוע חשמלי על אופניים רגילים.
בהמשך הערב, ב-20:00, יספר חנן על קואופרטיב האנרגיה המתחדשת, המתהווה בימים אלה ויזמין את כולנו להצטרף.
תזכו גם למבוא על אקולוגיה עירונית מאת תמי צרי, מקימת עץבעיר, סיור בדירה האקולוגית וטעימות ממטבח הפרא.
מקום: ביאליק 23 תל אביב (בכיכר).
זמן: מוצ"ש 30/8 בשעה 18:30.
מחיר: החל מ-40 שקל.
לפרטים והרשמה: [email protected]
להתראות.
אביאור_אביטל*
הצטרפות: 16 יולי 2010, 22:14

אופניים ממונעים

שליחה על ידי אביאור_אביטל* »

לא יש אופנים שאני מאוד אוהב אבל אני יכול שיוסיפו לי את המנוע באופנים שלי???!?!?!?!
שרה_לה*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2002, 10:38
דף אישי: הדף האישי של שרה_לה*

אופניים ממונעים

שליחה על ידי שרה_לה* »

בבקשה בבקשה לא לקנות לילדים, כלי תחבורה מאוד מסוכן, חשוף, לא בטיחותי ובשילוב של חוסר ידע תאורתי ותעבורתית זו סכנת נפשות.
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”