מכתב בקשה מנשים פלשתיניות

נורית_מאור_שביט*
הצטרפות: 10 אוגוסט 2005, 12:57
דף אישי: הדף האישי של נורית_מאור_שביט*

שליחה על ידי נורית_מאור_שביט* »

קיבלתי במייל את המכתב הבא, וחשוב לי מאוד להעבירו באתרנו.
העניין הזה חשוב לי גם ובעיקר לאחר שראיתי לאחרונה בדפים שונים את הויכוחים והדיבורים התאורטים, והנה הזדמנות לראות, לשמוע ולהתקרב גם לקול האפשרי שם - בצד השני - של השלום.
נורית

|עץ| |עץ| |עץ| |עץ| |עץ| |עץ| |עץ| |עץ| |עץ|
שלום לידידנו,
אתמול התארחנו בכפר הפלסטיני יעבד, שמאחורי החומה, ואני רוצה לשתף אתכם.
למרות המכשול שהערים הצבא ברגע האחרון, כשביטל את כניסת הקבוצה של 30 נשים שהתכוננו לביקור, קיימנו אתמול את חלקה הגדול של התכנית –
מסירת 100 עצי זית למועצת הכפר, ושתי הופעות לילדי 4 גנים בכפר יעבד – הופעה של לורן אג'בריה (מאום אל פחם, כיום מיפו) ושל לופט- גשפט (יובל רוט וטל גינת).

הכפר יעבד נמצא כ- 10 דקות נסיעה ממחסום ריחן ומתגוררים בו חברינו, פעילי השלום, מוחמד ופדואה כבהא, שאיתם אנחנו בקשר דרך פעילותם בפורום המשפחות השכולות,
וטרחו רבות על ארגון הביקור והאירוח.

בחדר גדול שמעל הגן, חיכו לנו כ-40 נשים מיעבד וג'נין למפגש נשים, וחבל שרק לורן ואני היינו שם לדבר לפניהם. בערבית הרצוצה שבפי ספרתי להן שיש נשים (וגם גברים) בישראל שמודעים לחיים הקשים שלהן תחת הכיבוש, ושעומדים לימינם ומאמינים בזכות שלהן לחיות חיים חופשיים ועצמאיים. אחת הנשים דברה על כך שחשוב לצור הזדמנויות שבהן יכירו הישראלים את פניהם האמיתיות שוחרות השלום של הפלסטינים, ולא כפי שהם מיוצגים בתקשורת, וביקשה מאתנו לארגן מפגשי ילדים ישראלים ופלסטינים.

שמחתי על ההזדמנות לפגוש את פדואה, שמזה חצי שנה, מבשלת בידיה הטובות, אוכל טעים, שאנו וחברינו קונים,
ואת בתה זיקרה, שבזכות פרויקט מכירת האוכל, מסיימת בקרוב את שנתה הראשונה באוניברסיטה בג'נין, שתיהן שולחות לכולכם הרבה תודות!

במפגש דיברה גם הנערה האנה בדרנה, והודתה ליובל על הנסיעות השבועיות שהוא לוקח אותה לבי"ח הדסה בירושלים,
וילדה צעירה שדקלמה שיר של שלום בעזרת הגננת שלה.
השארנו בגן המארח חבילות ומתנות של נשות מחסום watch שתכננו להגיע, ונבצר מהן עקב צמצום האישור הצבאי,
וקבלנו אות מעוטר עם ברכה חמה לכל שוחרי השלום מישראל,

ומכתב שבו כתוב:

"To all who love peace of Israeli people,

We ask you to help Palestinian children in Alyaman Kinder garden.

We started our project with little supplements and we need some important needs

to improve this place like some basic furniture, games for children,

And we wish if you can present a meal for children weekly, or even, monthly.

The flag of peace is always the highest"

במידה ותרצו להעביר הלאה,

נשמח להעביר פרטים נוספים ולעשות קישורים:

יובל 0509281899, מוחמד 052-5723099, אסנת 0544-994899

אנחנו מודים לכל האנשים שטרחו על הכנת הביקור - לבומה, ליעל ויובל רוט ולמשפחת כבהא!

כל טוב,

אסנת בר-אור
מיכל_בר*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

שליחה על ידי מיכל_בר* »

במכתב הן מבקשות סיוע חומרי לגן הילדים: רהיטים, משחקים וכו'.

לא לעיתים קרובות נוצר קשר בין נשים פלסטיניות ונשים ישראליות/יהודיות. מקווה שהקשר יתרחב ויתפתח.

אגב, עכשיו אני מקשרת: באירוע שהתקיים בט"ו בשבט ליד כפר קפין, בו ניטעו עצי זית על אדמת תושבי הכפר, אשר החומה והחיילים מונעים מהם להגיע אליה, קניתי זיתים מצויינים תוצרת כפר יעבד. כנראה זה במסגרת הפרוייקט שהוזכר למעלה.
מי_מה*
הצטרפות: 25 אפריל 2006, 19:47
דף אישי: הדף האישי של מי_מה*

שליחה על ידי מי_מה* »

דף להקפצה למה חדש.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

יש להם מחשבים בכפר יעבד? שיכתבו מה שלומם. לא צריך אישורים כדי להיכנס לבאופן. לא צריך הפקות וניתן לקדם המון (-:
tאמא*
הצטרפות: 02 מרץ 2005, 16:22

שליחה על ידי tאמא* »

מתלבטת איך ליכתוב את מה שיש לי להגיד, ועדיין לא להישמע מתנשאת או לא במקום.
כשראיתי את הכותרת "מיכתב בקשה מנשים פלסטיניות"חשבתי שאולי זאת פניה מנשים ישראליות אל נשים פלסטניות כאמהות לאמהות בבקשה , שיעשו משהוא למען שיחרורו של גילעד שליט.
אני יודעת ומבינה שהבצד השני יש מצוקה קשה, אני יכולה להבין את התיסכול והכאב של הנשים הילדים והאנשים בצד השני. ואולי זה מוגזם ואולי זה מופרך לפנות לאמהות פלסטניות בבקשה שיעזרו...שיעשו משהוא מהצד שלהן. מהתחושה שלהן כאמהות. למען שיחרורו של ילד שגם הוא בן של אמא כואבת.
אני יכולה גם לשער שאוליי יש פחד וחשש מהחמס ואולי לא... מודה ומיתוודה שאני לא יודעת. אבל אם היתה מחווה כזאת מצד אמהות פלסטיניות... שאומרות שחררו את הילד הזה... אל תשתמשו בו לצרכי תעמולה.(אני כותבת וחושבת גם על האמהות הפלסטיניות שבניהם כלואים בישראל.) או לפחות שתצא בקשה מצד האמהות שיתנו אות חיים ממנו ביקור של הצלב האדום ביקור של הוריו... כמו שמתאפשר להורים פלסטינים לבקר את בניהם או לדעת את מצבם... כמה גשרים מחווה כזאת יכלה לבנות.
שוב אני כותבת זאת לא על מנת להקל ראש בסיבלם של הפלסטנים. לא על מנת להאשים אלא פשוט .... כאם לאמהות אחרות... גם אם הם אחרות ממני ומתפיסתי את הדברים... עדין יש לכולנו משותף אחד כאמהות וכבני אדם....
tאמא*

שליחה על ידי tאמא* »

אבל כל פניה אישית ואנושית לצד השני מקרבת אותנו ועוזרת לפוגג את הפחדים והעוינות.
מסכימה איתך , אבל זה צריך להעשות באתר משותף . אולי רעיון לאתר (ואולי כבר יש כזה). אמהות לאמהות (יהודיות ופלסטיניות).
נורית_מאור_שביט*

אני שולחת לינק לדף הזה לכמה חברות/מכרות ערביות שלי מביה"ס הערבי-יהודי, בו לומדים בניי - "גשר על הואדי" - שנמצא בכפר קרע.
הן אמנם ישראליות ולא פלסטיניות (חלקן מגדירות עצמן גם כפלסטיניות, אבל זה כבר לדיון אחר), אבל לרובן יש משפחה/חברים גם בעבר השני של הקו הירוק.

אולי ייצא מזה משהו.

אגב, אם זה מעניין אתכן, כל ההוויה הזו של בית הספר יוצרת ביומיום אינטראקציות - בין הילדים שמתמודדים עם שפה ומנהגים שונים ודומים, ובין ההורים ובתוך הצוות - שנמצאים בתוך קשר רציף ולמידה רציפה של האחר, על כל המורכבויות הקיימות בתוך החברה ומדינה שלנו.

אשמח עוד לכתוב - אם זה מעניין, ואפשר לבוא לבקר שם.
tאמא*

שליחה על ידי tאמא* »

אשמח עוד לכתוב - אם זה מעניין, ואפשר לבוא לבקר שם.
מעניין מאוד.... כתבי ואולי גם יתפתח כאן דיון בין האמהות. יהודיות וערביות ישראליות ופלסטניות ... הלוואי!
נורית_מאור_שביט*

אולי כדאי לפתוח לזה דף נפרד, כי זה עניין קשור אבל לא עניין הדף הזה.
אתפנה יותר מאוחר - אינשללה.
נורית_מאור_שביט*

טוב. פתחתי דף בי''ס ערבי יהודי גשר על הואדי ובהמשך אמצא זמן לכתוב שם.
אפשר לשאול שאלות, ואז גם אוכל לענות ולהגיב.
חוץ מזה, שלחתי אמש קישור לדף זה לכל מיני שעשויים להתעניין בנושא, ואולי יצטרפו עוד אנשים הקשורים לביה"ס ויכתבו אף הם.
שליחת תגובה

חזור אל “מלחמה וסיכסוך”