העניין הזה חשוב לי גם ובעיקר לאחר שראיתי לאחרונה בדפים שונים את הויכוחים והדיבורים התאורטים, והנה הזדמנות לראות, לשמוע ולהתקרב גם לקול האפשרי שם - בצד השני - של השלום.
נורית
שלום לידידנו,
אתמול התארחנו בכפר הפלסטיני יעבד, שמאחורי החומה, ואני רוצה לשתף אתכם.
למרות המכשול שהערים הצבא ברגע האחרון, כשביטל את כניסת הקבוצה של 30 נשים שהתכוננו לביקור, קיימנו אתמול את חלקה הגדול של התכנית –
מסירת 100 עצי זית למועצת הכפר, ושתי הופעות לילדי 4 גנים בכפר יעבד – הופעה של לורן אג'בריה (מאום אל פחם, כיום מיפו) ושל לופט- גשפט (יובל רוט וטל גינת).
הכפר יעבד נמצא כ- 10 דקות נסיעה ממחסום ריחן ומתגוררים בו חברינו, פעילי השלום, מוחמד ופדואה כבהא, שאיתם אנחנו בקשר דרך פעילותם בפורום המשפחות השכולות,
וטרחו רבות על ארגון הביקור והאירוח.
בחדר גדול שמעל הגן, חיכו לנו כ-40 נשים מיעבד וג'נין למפגש נשים, וחבל שרק לורן ואני היינו שם לדבר לפניהם. בערבית הרצוצה שבפי ספרתי להן שיש נשים (וגם גברים) בישראל שמודעים לחיים הקשים שלהן תחת הכיבוש, ושעומדים לימינם ומאמינים בזכות שלהן לחיות חיים חופשיים ועצמאיים. אחת הנשים דברה על כך שחשוב לצור הזדמנויות שבהן יכירו הישראלים את פניהם האמיתיות שוחרות השלום של הפלסטינים, ולא כפי שהם מיוצגים בתקשורת, וביקשה מאתנו לארגן מפגשי ילדים ישראלים ופלסטינים.
שמחתי על ההזדמנות לפגוש את פדואה, שמזה חצי שנה, מבשלת בידיה הטובות, אוכל טעים, שאנו וחברינו קונים,
ואת בתה זיקרה, שבזכות פרויקט מכירת האוכל, מסיימת בקרוב את שנתה הראשונה באוניברסיטה בג'נין, שתיהן שולחות לכולכם הרבה תודות!
במפגש דיברה גם הנערה האנה בדרנה, והודתה ליובל על הנסיעות השבועיות שהוא לוקח אותה לבי"ח הדסה בירושלים,
וילדה צעירה שדקלמה שיר של שלום בעזרת הגננת שלה.
השארנו בגן המארח חבילות ומתנות של נשות מחסום watch שתכננו להגיע, ונבצר מהן עקב צמצום האישור הצבאי,
וקבלנו אות מעוטר עם ברכה חמה לכל שוחרי השלום מישראל,
ומכתב שבו כתוב:
"To all who love peace of Israeli people,
We ask you to help Palestinian children in Alyaman Kinder garden.
We started our project with little supplements and we need some important needs
to improve this place like some basic furniture, games for children,
And we wish if you can present a meal for children weekly, or even, monthly.
The flag of peace is always the highest"
במידה ותרצו להעביר הלאה,
נשמח להעביר פרטים נוספים ולעשות קישורים:
יובל 0509281899, מוחמד 052-5723099, אסנת 0544-994899
אנחנו מודים לכל האנשים שטרחו על הכנת הביקור - לבומה, ליעל ויובל רוט ולמשפחת כבהא!
כל טוב,
אסנת בר-אור