מזון לבעלי חיים

אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

מזון לבעלי חיים

שליחה על ידי אחת* »

המזונות שנמכרים בחנויות לבעלי חיים יקרים מאוד.
שק של 15 לכלב או חתול לא נופל מ-250 שח למזון סביר.

חשבתי על כמה דברים:
  1. לארגן קבוצת קנייה לרכישה מוזלת של מזונות לבעלי חיים
  2. לברר עם אלו שמתגורירם בחו"ל כמה עולה שם שמקביל? נשמע לי מופרך לשלם כל כך הרבה כסף על מזון שמיוצר ברובו משאריות של תעשיית המזון.
  3. לשתף בהמלצות מזון (רמת טעימות, מספיק לזמן רב, לא מסריח.. )
  4. לדבר על מזון אלטרנטיבי, מזון נא למשל
ובימי השרב הבאים עלינו לטובה אני מזכירה שיש בחוץ בעלי חיים עדינים שתלויים במקורות מים שלנו, בעיקר חתולים שמתים בהמוניהם מהתייבשות לנכוח החום הכבד, הפרווה וחוסר זמינות של מי השקייה.
אבל גם צבים וקיפודים ועוד.
כדאי להניח קופסא עמוקה וקופסא נמוכה עם מים ולהחליף אחת ליום או יומיים.

<אני כל הזמן מוצאת צבים שהתייבשו מחום, המחזה עצוב מאוד בלשון המעטה >
אנונימי

מזון לבעלי חיים

שליחה על ידי אנונימי »

אמנם המזונות לא זולים במיוחד אבל היום אפשר למצוא מזונות לבעלי חיים דחוסים יותר, כך שיש להאכיל כמות קטנה יותר ....

אישית קונה שק גדול שמספיק לבערך חודשיים וחצי...
יודה_רונן*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2010, 03:30
דף אישי: הדף האישי של יודה_רונן*

מזון לבעלי חיים

שליחה על ידי יודה_רונן* »

לכלוא חיות „לא חמודות”, להרוג אותן, לטחון אותן ולייבש אותן ואז לתת לחיות „חמודות” לאכול אותן? לי, עפעס, זה לא נשמע רעיון טוב.

יש מזונות יבשים לכלבתולים שהם עם עקביות מוסרית. תומאס, שחולק איתנו את הבית והולך על ארבע, אוכל אוכל של AMI.

לקריאה נוספת:
עתליה*
הצטרפות: 10 ינואר 2003, 19:09

מזון לבעלי חיים

שליחה על ידי עתליה* »

אחת הבעיות של המין האנושי היא הניסיון לשלוט במה שקורה לחיות.
מסכימה. אבל אחת לא מדברת על לשלוט בהן, אלא לעזור להן לעבור את הקיץ . תבורכי ויבורך כל מי שיעשה זאת (יניח קערת מים בחצר)
רוזמרין*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

מזון לבעלי חיים

שליחה על ידי רוזמרין* »

המזונות שנמכרים בחנויות לבעלי חיים יקרים מאוד.שק של 15 לכלב או חתול לא נופל מ-250 שח למזון סביר.

לי יש כלב בגודל בינוני וחתולים. אני קונה את האוכל היבש הכי זול מבין אלה שברשימת הרכיבים מצויין בשר כמרכיב ראשון. אני גם קונה בכמות קטנה של 3 ק"ג כדי שזה לא יאבד את הטריות עד סוף השק. המחירים של אלה נעים בסביבות 50-70 שקל לשק ומספיקים כמעט לחודש. איך?
כי על זה אני מוסיפה עוד שני דברים:
א. כשאני קונה חזה עוף לבית, אני לא קונה את זה שמוכן כבר לשניצל. גם יותר זול וגם ממה שאני מנקה (שומן, גידים, בשר עם דם) אני מבשלת ונותנת לחב'רה כתוספת.
ב. ברשת טיב טעם, או לפחות בסניף שלי, מוכרים זנבות נקניק במחיר של 25 ש"ח לק"ג . כל יום תוספת לכל אחד ומספיק בערך לשבוע וחצי. אפשר לבדוק גם באטליזים ורשתות אחרות וגם לגבי שאריות בשר.חלקם מוכרים ב4-5 ש"ח לק"ג וחלקם נותנים בחינם.

החתולים מוסיפים גם מנת חלבונים מבחוץ. חרגולים, שפיריות, לטאות וכד'.
אנונימי

מזון לבעלי חיים

שליחה על ידי אנונימי »

מוכרים זנבות נקניק במחיר של 25 ש"ח לק"ג .
לא באמת מומלץ כי מכיל כמויות אדירות של מלח....
פדרה*
הצטרפות: 20 יוני 2012, 03:07

מזון לבעלי חיים

שליחה על ידי פדרה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני קונה שק גדול של מזון חתולים כגיבוי. 18 ק"ג ב 150 ש"ח. עיקר המזון אצלנו לשלושה כלבים ו 4 חתולים הוא גרונות עוף עם הגב שעולה 3 ש"ח לק"ג. זה כמובן המזון האופטימלי. כמובן שהוא ניתן חי. הבעיה היא הסחיבות, ההקפאות, ההפשרות וההאכלות. לא פשוט.
רוזמרין*

מזון לבעלי חיים

שליחה על ידי רוזמרין* »

לא באמת מומלץ כי מכיל כמויות אדירות של מלח....
זה ניתן כנישנוש קטן במשך היום, לא יותר מ= 50 ג' לכל אחד ולכן לא מזיק.

גרונות עוף עם הגב שעולה 3 ש"ח לק"ג. זה כמובן המזון האופטימלי. כמובן שהוא ניתן חי.
אני לא מעיזה לתת חי. תמיד מרתיחה כמה דקות. זה לא בשר שהרגע הם הרגו וטרפו ואין לי מושג מה נכנס לזה בדרך.
מיאו*
הצטרפות: 26 יולי 2009, 10:37

מזון לבעלי חיים

שליחה על ידי מיאו* »

אני לא מעיזה לתת חי. תמיד מרתיחה כמה דקות. זה לא בשר שהרגע הם הרגו וטרפו ואין לי מושג מה נכנס לזה בדרך.
אם זה בשר טרי אין בעיה לתת חי. לחתולים חובה לתת חי כי יש שם מרכיבים שהבישול הורס וחיוניים להם.לכלבים - רק מבושל.

זה ניתן כנישנוש קטן במשך היום, לא יותר מ= 50 ג' לכל אחד ולכן לא מזיק.
חתול אוכל כמאה גרם אוכל יבש ביום. אם חצי מזה זה נקניק אז יש בעיה.
אגב 25 שקל לקילו זה המון בשביל זבל (נקניק זו צורת הבשר הכי נחותה שיש, בעיקר שומן והרבה תבלינים ופחות חלבון טהור וטוב) למה לא לבשל כוס אורז עם כרע אחד של עוף לערבב ולתת להם כמעדן לשבועיים? זה יוצא ברבע מחיר ובריא ומאוזן בהרבה.
הם גם אוהבים תירס ושעועית ירוקה, ויש שמוסיפים קישוא או פטרוזיליה לסיר, מועכים הכל והחתולים טורפים.

עיקר המזון אצלנו לשלושה כלבים ו 4 חתולים הוא גרונות עוף עם הגב שעולה 3 ש"ח לק"ג. זה כמובן המזון האופטימלי. כמובן שהוא ניתן חי.
עם הידע שכיום היום זה כבר לא המזון האופטימלי, זה כמו לומר שלאדם מספיק לאכול סטייקים כל היום. יש שם סידן וחלבונים ומעט פחממות אבל חסרים ויטמינים שגם לבני האדם יש מהם חוסרים תזונתיים גם אם יאכלו כל היום מזון איכותי והכי בריא ומאוזן. למשל ויטמין די שחסר אצל מחצית מהאוכלוסייה (של אנשים) ואצל חתולי בית לרוב. וגם תוספים, מגנזיום, אומגה, סלק ועוד שתורמים לעיכול בריא ומערכת השתן אצל חתולים, וגם סיבים - מירקות ועלים.

גרונות יכולים לשמש שליש מהרכב המזון היומי כששני שליש כדאי שיינתן ממזון מעובד לצערי ולו רק בגלל האיזון בין כל המרכיבים שתיארתי
רוזמרין*

מזון לבעלי חיים

שליחה על ידי רוזמרין* »

הם גם אוהבים תירס ושעועית ירוקה, ויש שמוסיפים קישוא או פטרוזיליה לסיר, מועכים הכל והחתולים טורפים.
החתולים שלי לא אוכלים את זה ובעצם אף ירק שנתתי להם. קצת ליקקו מאבוקדו וזהו. אז כנראה שכל חתול אוהב משהו אחר וצריך משהו אחר. כמונו. גם לאורז הם התייחסו בביטול.

לחתולים חובה לתת חי
וואללה??? אז איך תמיד החתולים אצלי נשארים בריאים ובמיוחד חיים? מה זאת אומרת חובה? יש נוסחאות? ומה אני חייבת לאכול? לא עדיף קצת ענווה וספקנות מאשר הודעות לאומה?
מיאו*

מזון לבעלי חיים

שליחה על ידי מיאו* »

החתולים שלי לא אוכלים את זה ובעצם אף ירק שנתתי להם. קצת ליקקו מאבוקדו וזהו. אז כנראה שכל חתול אוהב משהו אחר וצריך משהו אחר. כמונו. גם לאורז הם התייחסו בביטול.

רוזמרין יש מידע רב על מזונות לחתולים הרשת. אבוקדו למשל ושוקולד רעיילים לחתולים. זה מקפיץ אותך? כייש מזונות שאין דרך לכתוב אותם בניסוחים שילכו על ביצים מלבד לכתוב - אסור לתת לחתולים. האם ישנם חתולים שאכלו מהם ולא מתו? כן. האם רוב החתולים שיאכלו מהם יזדקקו לעזרת וטרינר מיידית? גם כן.

לגבי בשר נא. אני מוצאת שאת לא מגלה ענווה כשאת לוקחת דברים אישית.

ונדמה לי שקראתי אותך בכמה דיונים מנסה "לחנך" משתתפים על כך שלא הגיבו לך או הגיבו מאוחר מדי או קצר מדי או ביזבזו את זמנך או כתבו מילה שלא מצאה חן בעינייך ועוד. עצתי הכנה - להתייחס לרוח הדברים, לתכנים, לשיתוף. הרגישות הזו לכל פיפס מכלה אנרגיות ומפקסת אותו פתאום במקום אחר שלא קיים בו חבל כי את גם מעניקה מנסיונך לא מעט ואני בטוחה שכוונותייך טובות :-) את יודעת, לרוב מי שמחפש מוצא ואני מעדיפה למצוא דיון פורה מאשר מילה או קטנה אחרת שמקפיצים איפה שאין כוונה כזו. (גם עכשיו נסי לא לקחת את זה שוב למקום מאויים - יכול להיות שאני טועה ויכול להיות שלא אבל שווה להתעכב על זה קצת בינך לבין עצמך).

.
רוזמרין*

מזון לבעלי חיים

שליחה על ידי רוזמרין* »

אני פשוט מנסה להתייחס גם לצורה ולא רק לתוכן. את באמת חושבת שזה מקפיץ אותי? מקסימום אני לא ממשיכה בשיחה אחרי זה, אם הצורה היא אותה צורה, ושוכחת על קיומה.
אני רואה הרבה עצות באתר בסגנון "אסור ל..." , צריך ל..." ואכן מעירה על כך כי קשה לשוחח כך.

תחשבי על זה, מיאו, אם אדם מכריז הכרזות- אפשר לשוחח איתו? זה מאפשר דיאלוג? תשימי לב אם, אחרי הכרזת משהו באופן נחרץ, אנשים רוצים להמשיך לשוחח איתך או שזה הופך להתנצחות או סיום תקשורת. ועכשיו לענייננו:
יש מידע רב על מזונות לחתולים הרשת. אבוקדו למשל ושוקולד רעיילים לחתולים.

לאורך שנים ניסיתי לראות מה האינטרנט מציע בקשר לאוכל לחתולים. מה עבד, מה לא ומה לפעמים. לאורך שנים גם שאלתי בעלי חתולים אחרים מה החתול שלהם אוכל ואוהב.
בהתחשב בעובדה שאני מגדלת חתולים כבר עשרות שנים, אני יכולה להעיד, בדיוק כמו עם המלצות תזונה לנו ולילדינו, שהכל הוא עניין של ניסוי, תעיה, שכל ישר והתבוננות במציאות. גם אם מישהו כתב באופן נחרץ משהו, אפילו הוא רופא/דיאטן/וטרינר, אני לא ממש מתייחסת לזה כאל תורה מסיני. אבל זו אני וכך אני מתנהלת בעולם. אני מכירה לא מעט אנשים שחייבים לקבל תשובה מ"מומחה" ולא סומכים על עצמם בקבלת החלטות. לגיטימי לגמרי. גם זה וגם זה.
מיאו*

מזון לבעלי חיים

שליחה על ידי מיאו* »

אני פשוט מנסה להתייחס גם לצורה ולא רק לתוכן. את באמת חושבת שזה מקפיץ אותי?

את בדר"כ מאוד כועסת על אותה צורה שנתפסת אליה והתגובות שלך מתפקסות בזום קיצוני לאותה נקודה במקום לכל השאר. את גם לא משתכנעת שהבעיה היא בפרשנות ולא בהודעה מלכתחילה. אז כן נשמע שזה יותר ממקפיץ אותך.

אין לי מה להוסיף לעניין זה מלבד מה שכתבתי.. אולי להוסיף שוב שאני מאמינה שכדאי להעשיר את הידע שלנו מנסיוננו ומנסיון אחרים והאינטרנט הוא כר מצוין לכך. דיונים לא נועדו רק להשמיע אלא גם לפתוח את הראש, בטח בתחום כל כך לא מפותח - גידול בעלי חיים, ולא רק להסתמך על ניסוי ותעייה בדלת אמותייך שמטבעו מקבע וצר מאוד. מומחים או לא זה לא האישיו, כשמפנים אותך לאינטרנט הכוונה לרשתות חברתיות, לדיונים, למאמרים, לעוד ניסיון של אחרים. בהצלחה בכל מקרה. נדמה לי שזה מיצה את עצמו (מבחינתי).
רוזמרין*

מזון לבעלי חיים

שליחה על ידי רוזמרין* »

נדמה לי שזה מיצה את עצמו לגמרי
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מזון לבעלי חיים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מה דעתכם על "ביו דוג"? אוכל לכלבים וחתולים טבעי לגמרי: קציצות עוף ועצמות טריים,גזר,תפוח אדמה,פטרוזיליה,ביצים,שמן דג סלמון,שמן כבד מדג בקלה,שמן פשתן,שמן נבט חיטה.
מתוך האתר https://sites.google.com/site/biodogme/
http://www.facebook.com/biodog.co.il
שליחת תגובה

חזור אל “בעלי חיים”