מה לעשות עם היבלית הזאת

עשב_בר*
הצטרפות: 25 נובמבר 2009, 10:34

מה לעשות עם היבלית הזאת

שליחה על ידי עשב_בר* »

יש לנו שטח גדול מסביב לבית, אנחנו מגדלים בו ירקות, שתלנו הרבה עצים, תבלינים, פרחים, הבעיה היא שהגינה מתמלאת בעשביה, במיוחד איפה שיש השקיה אבל גם באופן כללי.
יהיה קשה מאוד לחפות בעיתונים\קרטונים שטח כל כך גדול ובינתים היבלית משתלטת ומציקה לצעירים וגם לבוגרים בגינה,
אנחנו משתדלים לחפות את הגינה בגזם, שאריות עלים וכל מה שגם ככה יוצא ממנה, אבל עד שכל האדמה הטובה הזאת תהיה מחופה בשכבה מספיק עבה....
בהתחלה נלחמנו ביבלית תלשנו אותה כמו מטורפים אבל היא קשוחה מאיתנו, נכנענו ועכשיו עם הגשמים בכלל, היא פולשת לכל פינה, צומחת לגובה, גונבת מים ואור מהצמחים ששתלנו
הצילו!!!!!
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מה לעשות עם היבלית הזאת

שליחה על ידי יעל* »

אתם בטוחים שזו יבלית?
אולי פשוט עשב חורפי?
זה מזדחל, או רק צומח לגובה? (אם צומח רק לגובה ולא מזדחל - לא יבלית)
יש לזה גוון ירקרק-משגע, או ירוק-עייף? (אם ירקרק-משגע, כנראה לא יבלית)

אם זה לא יבלית אלא עשב חורפי, זה נהדר ויספק לכם הרבה חומר חיפוי באביב.
עשב_בר*

מה לעשות עם היבלית הזאת

שליחה על ידי עשב_בר* »

אכן זה מזדחל, כשמושכים מגלים שהמקור רחוק
והגוון ירוק אפרורי משהו
הזרעים צומחים על גבעול ארוך שמתפצל לארבע אצבעות דקיקות של זרעים צפופים.

יש לנו הרבה סוגים של צמחית בר בשטח , היא נעימה, חיננית ולפעמים גם פורחת, אנחנו מרגישים את חשיבותה לגינה,
כולל סרפדים,חמציצים, גדילן, חוביזה, סביונים, חרציות,פרגים, כלניות, שיבולת שועל ועוד

האם היבלית גורמת נזקים משמעותים לגינה לדוגמא: חונקת צמחים, וגונבת להם מזון מהקרקע?
[מסכנה, לא נעים לי לדבר עליה ככה, למרות שאני בעצם מנסה להשמיד אותה, גם היא סך הכל רוצה לחיות]
עשב_בר*

מה לעשות עם היבלית הזאת

שליחה על ידי עשב_בר* »

אגב השם -מה לשעות עם העשביה הזאת?
התשובה היא- שהעשביה הזאת, גוזלת שעות עבודה בגינה :-)
דנה_ה*
הצטרפות: 13 אפריל 2004, 22:21
דף אישי: הדף האישי של דנה_ה*

מה לעשות עם היבלית הזאת

שליחה על ידי דנה_ה* »

גם לנו יש עשבייה - מה שעוזר זה לחשוב על זה בתור זר פרחים ועשבים חורפי ומקסים.
קן_לציפור*
הצטרפות: 08 יולי 2005, 23:50
דף אישי: הדף האישי של קן_לציפור*

מה לעשות עם היבלית הזאת

שליחה על ידי קן_לציפור* »

אני אשתף אותך באיך אני מתמודדת עם כל ה"עשביה" הזו, ש"חונקת" לי את הגינה:
הולכת לגינה ואומרת, עם כל הוצאה של העשביה ועקירתה - שאני עוקרת כרגע את מה שאין לי צורך בו עוד בחיי.
ואם אני יכולה לפרט מה, אז כל גבעול עקור, מקבל שם ותיאור.
(למשל: אני עוקרת עכשיו את חוסר המנוחה שלי.. וכו')

לי באופן אישי, זה עושה את כל העבודה הזו, הרבה יותר... איך נגיד... משמעותית :-)
עשב_בר*

מה לעשות עם היבלית הזאת

שליחה על ידי עשב_בר* »

(למשל: אני עוקרת עכשיו את חוסר המנוחה שלי..
רעיון מצויין, אני אנסה את זה, אבל עדיין מדובר בכמה דונמים, זאת עבודת פרך

מה שעוזר זה לחשוב על זה בתור זר פרחים ועשבים חורפי ומקסים
דנה, אל הפרחים והעשבים שצומחים כאן באופן טבעי, אני בהחלט מתייחסת ככה, היבלית היא ממש אגרסיבית, היא מעלימה תחתיה דברים שאנחנו שתלנו וקשה להתייחס אליה בכזאת ידידותיות, בכל אופן היא לא באה רק בחורף היא משגשגת גם בקיץ איפה שיש השקיה, עד עכשיו נלחמנו בה והשקענו הרבה מאמץ, עכשיו אפשר להגיד שהיא ניצחה וההשתלטות שלה ממש מפחידה.

מה שמחזיר אותי לשאלה
האם היבלית גורמת נזקים משמעותים לגינה לדוגמא: חונקת צמחים, וגונבת להם מזון מהקרקע?
וגם לשאלה: מה לעשות עם העשביה הזאת [גוד דאם איט]?
אנד_לוסיה*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2009, 22:35
דף אישי: הדף האישי של אנד_לוסיה*

מה לעשות עם היבלית הזאת

שליחה על ידי אנד_לוסיה* »

מובן שזה מאוד לא מקובל כאן, אבל אם זה שטח גדול שאת רוצה לגדל עליו דברים אחרים, צריך כנראה לרסס. כמובן לא כשהילדים בסביבה, ולא לפני שיורד גשם. למען האמת, אני לא רואה שום דרך אחרת להשתלט על יבלית בשטח של כמה דונמים. היא שולחת שלוחות מתחת לאדמה ובאופן כללי היא חיה רעה. מאוד. וגם החילף המצוי המפלצתי שפשוט אי אפשר לעקור אותו.
אבל זה לא פותר לך את הבעיה אם בשטח כבר שתולים דברים אחרים. במקרה כזה צריך לעשב ו/או להפוך את האדמה כשהיא קצת יבשה -- גם זה המון עבודה; אם זה כמה דונמים צריך הייתי אומרת טרקטור -- או לחכות לסוף העונה ולרסס לפני השתילה/זריעה, כך את לא מרעילה את מה שנשתל.
אני לא מתלהבת מריסוס, בוודאי שלא ברעלים כימיים, אבל לפעמים אין ברירה.
אנד_לוסיה*

מה לעשות עם היבלית הזאת

הנה קישור שמישהו נחמד שם לי בדף הבית, וסותר (כמעט) את כל מה שכתבתי קודם:
http://www.ecolution.co.il/index.php
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

מה לעשות עם היבלית הזאת

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

לדעתי, אם מישהו רוצה גינה מרוססת,או גינה נקיה, שיבחר.
להזכיר, גינה נחשבת לאורגנית רק אם עברו 3 שנים בלי שום ריסוס.

עצות:תרנגולות.אפשר להכין מסגרת של רשת לולים ניידת,להכניס שמה את התרנגולות ופשוט לאחל להן בתאבון.הן לא ישאירו עלה.לא ממה שזרעתם ולא מהעשב.סטריליות.

אם יש לכם שטח של כמה דונמים,אני קודם כל מקנאה..צריך להחליט על מעגלים.
יש את מעגל הירקות ועשבי התיבול-מעגל קטן שאפשר לעשב בנחת .
מזכירה שאפשר לאסוף למיכל את כל הירוקים ואחר כך להכין רסק ירוק מרענן ומחזק.

מעגל של עצי בוסתן-לכסות בגזם מסביב לכל עץ ומה שלא ממש מתקרב לעץ לעבור עם חרמש או מגל באביב ,או התרנגולות החביבות.אם העצים גדולים אפשר גם לקשור חמור או עז..
אפשר לפזר זרעים של אספסת או קיטניות שאולי יגברו על היבלית .גם אותם לגזום לפני הפריחה,להעשיר את האדמה.
ש_חף*
הצטרפות: 25 פברואר 2009, 15:50

מה לעשות עם היבלית הזאת

שליחה על ידי ש_חף* »

אם אפשר, עזים. אפשרות אחרת, לכסות במחטים של אורן / ברוש, הורג את הצמחים מתחת, בלי כימיקלים.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה לעשות עם היבלית הזאת

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

עד כמה שאני יודעת, חקלאים שעובדים על שטחים של כמה דונמים עושים חיטוי תרמי בעזרת כיסוי בניילונים.
שווה לדבר עם חקלאי כזה.
זה יוצא לא זול, אבל אולי עדיף במידת מה על ריסוס.

ליאת טאוב
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה לעשות עם היבלית הזאת

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שחף, האם ניסית לחפות במחטים?
זה הרג לך צמחי בר חזקים?
ועזים - האם ראית שאחרי רעיה אין התחדשות מחוזקת של צמחים כאלו?
עשב_בר*

מה לעשות עם היבלית הזאת

שליחה על ידי עשב_בר* »

אנדלוסיה, אנחנו לא רוצים לכמקל את הגינה, יש קוטלי עשבים אורגנים אבל הם לא אפקטיבים, בכל אופן תודה על הקישור.
אילה בשדה דגן, אהבתי את הרעיון של החיפוי בגזם, מסביב לחלק מהעצים שמנו כבר ערמה ענקית של עלים, התרגשנו וחשבנו שזהו, אבל אז היא פשוט יצאה שוב מלמעלה, אבל אנחנו מתכוונים להמשיך עם הקו הזה בתקווה שיום אחד זה ישתנה.

אפשר לפזר זרעים של אספסת או קיטניות שאולי יגברו על היבלית
גם הרעיון הזה מדבר אלי
הכיוון של התרנגולות שפוגעות גם במה שזרענו לא נראה לי, למרות שאנחנו מתכוונים לגדל תרנגולות בעתיד.

האם הבעיה נובעת מזה שהקרקע עמדה עירומה שנים, עד שבאנו לפני שלוש שנים והתחלנו להפרות?
יכול להיות שהמצב ישתנה כשיהיה פה ג'ונגל? שמתי לב שתחת העצים הבוגרים בגינה אין את הבעיה הזאת, מה הסיבה לזה?
אפשרות אחרת, לכסות במחטים של אורן / ברוש
אין לנו את העצים האלה בגינה

עד כמה שאני יודעת, חקלאים שעובדים על שטחים של כמה דונמים עושים חיטוי תרמי בעזרת כיסוי בניילונים
אנסה לברר גם על זה.
תודה

אני כבר מרגישה יותר טוב,יהיה נחמד אם אנשים שהגינה שלהם התגברה על היבלית יספרו איך זה קרה, וחוץ מזה, תמשיכו עם הרעיונות היצירתים@}
אנד_לוסיה*

מה לעשות עם היבלית הזאת

כן, בלי לכמקל יותר קשה, כמובן. גם אני מתלבטת בעניין. מה שאת מתארת קורה גם אצלנו: באנו לבית עם גינה מוזנחת מאוד, וברגע שהתחלנו להשקות צמחו כל הווילדע חייעס האלה, ואחרי הגשם עוד כמה מחבריהן. כאמור, הבעיה עם היבלית היא שהיא שולחת שלוחות מתחת לאדמה, כך שגם אם את מכסחת אותה ומונעת ממנה לפרוח ולזרוע את עצמה, היא עדיין מתפשטת. נדמה לי שהכי טוב באמת להפוך את האדמה, אף על פי שזאת עבודה קשה אם מדובר בשטח גדול.
מחטי אורן לא בעיה למצוא ולהביא, אבל לפי דעתי הן לא יעשו רושם על היבלית. התרנגולות נשמעות כמו רעיון מצוין, אבל צריך לעשות את זה לפני שזורעים.
ליאת, לגבי החיטוי עם הניילון, את מדברת על ניילון בלבד? כי עד כמה שאני יודעת שמים בתוך הניילון הזה מתיל ברומיד, שזה רעל מזעזע והורג את כל מה שיש באדמה.
מצ'רה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

מה לעשות עם היבלית הזאת

שליחה על ידי מצ'רה* »

מסביב לחלק מהעצים שמנו כבר ערמה ענקית של עלים
אם העצים מושקים בטפטוף אפשר לחפות סביבם בקרטונים. שום יבלית לא תצליח לצאת מהם.
שמתי לב שתחת העצים הבוגרים בגינה אין את הבעיה הזאת, מה הסיבה לזה?
הצל.

_אפשרות אחרת, לכסות במחטים של אורן / ברוש
אין לנו את העצים האלה בגינה_
נורא קל להשיג מחטי אורן. הארץ מלאה חורשות אורנים.
עשב_בר*

מה לעשות עם היבלית הזאת

שליחה על ידי עשב_בר* »

אם העצים מושקים בטפטוף אפשר לחפות סביבם בקרטונים. שום יבלית לא תצליח לצאת מהם.
טוב אז זה השלב הבא, קרטונים!
האם לשים משהו על הקרטונים? עלים, ענפים, אדמה? להרטיב אותם או שזה רק יקל על היבלית לעבור דרכם?
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

מה לעשות עם היבלית הזאת

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

מתוך הקומפוסט והגזם עולה עשב.קל לעקור אותו.

גזם של עצי מחט אפשר לבקש מקק"ל.
או המועצה המקומית.

את הקרטונים תקבעו עם אבנים .עדיף כמה שפחות השקיה ,לפיכך טפטפות מכוונות לכל עץ זה עדיף ,או צינור שמוביל את המים האפורים.
עשב_בר*

מה לעשות עם היבלית הזאת

שליחה על ידי עשב_בר* »

העצים מושקים עם טפטפות
האם החומרים המרדימים שיש באורנים לא יעצרו את הצמיחה של העצים הצעירים?
וגם את הקרטונים אפשר להצמיד לגזע של העץ [כי העשב ממש נצמד לגזע] בלי לפגוע בעץ?
ולא הבנתי אם אפשר לכסות את הקרטונים בעלים וגזם,בנוסף לאבנים שיחזיקו אותם, מבחינה אסטתית?
תודה רבה על העזרה@}
מצ'רה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

מה לעשות עם היבלית הזאת

שליחה על ידי מצ'רה* »

האם לשים משהו על הקרטונים? עלים, ענפים, אדמה? להרטיב אותם או שזה רק יקל על היבלית לעבור דרכם?
אולי אבנים - שלא יעופו ברוח. (אם זה מכוער בעיניך אפשר לכסות באדמה או עלים...)
להרטב הם כבר ירטבו לבד, מהגשם.

האם החומרים המרדימים שיש באורנים לא יעצרו את הצמיחה של העצים הצעירים?
לא.הם מונעים רק נביטה, לא צמיחה של צמחים קיימים (בגלל זה אני בספק אם זה יכחיד את היבלית)

וגם את הקרטונים אפשר להצמיד לגזע של העץ [כי העשב ממש נצמד לגזע] בלי לפגוע בעץ?
לא צריכה להיות בעיה.
שפירית*
הצטרפות: 11 יוני 2002, 22:47

מה לעשות עם היבלית הזאת

שליחה על ידי שפירית* »

עונה במקום ליאת לגבי חיטוי הקרקע
מתיל ברומיד אסור בחקלאות מזה כמה שנים (לא חוקי, אבל לא יכולה להתחייב שאף מגדל לא משתמש בזה), הוא אכן רעל מזעזע.
חיטוי סולרי הומצא כתחליף לשימוש במתיל ברומיד, משקים את הקרקע ופורשים ניילון שחור, לתקופה ארוכה ככל הניתן (אדמה היא משאב כלכלי עבור חקלאים, והזמינות שלה נמוכה בארץ).
לפעמים מעבדים אל תוך האדמה (מתחת לניילון) שאריות צמחים, צמחים שונים למטרות שונות
מצליבים מתפרקים ומשחררים תרכובות שנקראות גלוקוזינולטים, שקוטלים פתוגנים בקרקע - נבגי פטריות וגם חיידקים שעלולים לפגוע בצמחים, קטניות מעשירות את הקרקע בחנקן.
החיטוי הסולרי לא יוצר "ואקום ביולוגי" בקרקע, זאת אומרת אין לו מדיניות אדמה חרוכה :-), יש השרדות של מיקרואורגניזמים בקרקע אחריו - וזה חשוב! ממש ממש חשוב, כי בדיוק כמו על הידיים שלנו,
אם הורדנו את הפלורה הטבעית, יבואו ויתיישבו כל החיידקים האלימים באמת, וזה לא רצוי, לכן יש עדיפות לסולרי על מתיל ברומיד.
בכל אופן, בענייני יבלית - הניילון השחור ימנע מהזרעים אור, אלה שינבטו ימותו, החום יחסל חלק מהזרעים (בתקווה).
מעולם לא עשיתי חיטוי סולרי, אשמח לדעת אם עבד.
בהצלחה.
ש_חף*
הצטרפות: 25 פברואר 2009, 15:50

מה לעשות עם היבלית הזאת

שליחה על ידי ש_חף* »

שחף, האם ניסית לחפות במחטים?
אף פעם לא הייתה לי בעיה של גינה עם צמחים, אז לא מדברת מניסיון אישי של הדברה. אבל כמו שענו מעלי, מחטי אורן ודומיהם הם רעילים אז מונעים צמיחה מכל מה שהוא לא הם.
ועזים - מודה, לא חשבתי רחוק עד כדי לשאול האם הצמחים יחזרו. במחשבה שניה, עזים גם יכולות לאכול צמחים טובים, ואז קצת מוציא את הפואנטה מכל הפרויקט.
אבל אם כבר מדברים על עזים, חייבת לשתף.. בשמורת הטבע עינות צוקים (לשעבר עין פשח'ה) הייתה שריפה גדולה שכילתה את הכול לפני בערך עשור, ואחרי זה נתנו לצמחיה לגדול פרא. הבעיה הייתה שגדלו בעיקר קנים (קנה, אין דבר כזה קנה סוף) וכאלה, שיצרו ג'ונגל בלתי עביר של צמחים שנשרפים בקלות. מדובר בשטח עצום אז לגזום ידנית זה לא פיתרון, חשבו מה לעשות..
הביאו גמלים שהיו סבבה, אבל לא אוכלים הרבה, אז לא ממש פרקטי. העיפו אותם הביאו עזים, שאוכלות הכול, אבל רגישות לכל הגופרית שיש שם. העיפו את העזים, הביאו חמורים, שגם אוכלים הכול וגם לא מתים בקלות. אמממה, החמורים יותר מדי מבסוטים, ומתרבים והופכים לחיות פרא. אז מדי פעם רש(ע)ות הטבע והגנים, ביחד עם הבדואים באזור, עושים מסע ציד ולוכדים כמה מהחמורים לשימוש אישי. והבדיחה אומרת שהיום יש שם 120 חמורים, וכל קישור למספר הזה במקום אחר הוא על אחריות השומע בלבד :-)
<ש חף בהתקף נוסטלגיה פתאומי לימים בהם עבדה כמדריכה>
ארז_שריג*
הצטרפות: 27 ינואר 2016, 00:58

מה לעשות עם היבלית הזאת

שליחה על ידי ארז_שריג* »

היי. כתבתי עכשיו מדריך באתר בידיים בנושא, אולי יוכל להיות לעזר.
http://www.bayadaim.org.il/2016/01/רקוויאם-ליבלית/
שליחת תגובה

חזור אל “בלוגים”