מגע עור לעור
-
טאו_להורות*
- הצטרפות: 02 מרץ 2008, 09:21
- דף אישי: הדף האישי של טאו_להורות*
מגע עור לעור
כשיולדת שואלת אותי אם מותר לה לקחת את התינוק להצמיד אותו , להפשיט אותו וסתם לחבק הפיוז נשרף לי.
היום היצעתי ליולדת שטענה שהפטמות שלה " לא טובות" סתם להפשיט את התינוקת, להצמיד לחזה ולהסתכל לה בעיניים.
כאשר חזרתי לחדר שוב, מצאתי אותה מאכילה בבקבוק במבט כזה מבקש ממני ! סליחה.
איך להעביר את המסר שהתינוק לא של בית חולים? איך להמשיך לעודד הנקה כשהבקבוקים נגישים והיולדות לא מבינות ופשוט פוחדות שהן " לא אמהות מספיק טובות"
היום היצעתי ליולדת שטענה שהפטמות שלה " לא טובות" סתם להפשיט את התינוקת, להצמיד לחזה ולהסתכל לה בעיניים.
כאשר חזרתי לחדר שוב, מצאתי אותה מאכילה בבקבוק במבט כזה מבקש ממני ! סליחה.
איך להעביר את המסר שהתינוק לא של בית חולים? איך להמשיך לעודד הנקה כשהבקבוקים נגישים והיולדות לא מבינות ופשוט פוחדות שהן " לא אמהות מספיק טובות"
-
טאו_להורות*
- הצטרפות: 02 מרץ 2008, 09:21
- דף אישי: הדף האישי של טאו_להורות*
מגע עור לעור
אני מנסה לקדם את ההנקה בבית חולים ונתקלת בהמון בורות .
אחיות שמאכילות יותר מ15 מ"ל ביום הראשון.
נשים שלא מאמינות ביכולת שלהן להניק
אמהות שלא מבינות את חשיבות ההנקה , החיבוק , הליטוף. כאלה שמבקשות לרחוץ את התינוק ואת עצמן בסבון ,רק לא להריח ולתת לתינוק את האפשרות להריח .
אני אשמח לקבל הסברים , עיצות, הפניות וסיפורים אישיים .
אחיות שמאכילות יותר מ15 מ"ל ביום הראשון.
נשים שלא מאמינות ביכולת שלהן להניק
אמהות שלא מבינות את חשיבות ההנקה , החיבוק , הליטוף. כאלה שמבקשות לרחוץ את התינוק ואת עצמן בסבון ,רק לא להריח ולתת לתינוק את האפשרות להריח .
אני אשמח לקבל הסברים , עיצות, הפניות וסיפורים אישיים .
-
טליה_אלמתן*
- הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
- דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*
מגע עור לעור
שמעתי הכנה להנקה של ג'ולי שור, והיא אמרה משהו שמאוד דיבר אלי והמחיש לי יפה את החשיבות של מגע עור בעור.
היא אמרה: "מה יותר נעים לכם עם בן הזוג? מה יותר מדליק אתכם? בגדים, או מגע עור בעור? אותו הדבר עבור התינוק!".
היא אמרה: "מה יותר נעים לכם עם בן הזוג? מה יותר מדליק אתכם? בגדים, או מגע עור בעור? אותו הדבר עבור התינוק!".
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מגע עור לעור
הפיוז נשרף לי
אולי קצת פחות שיפוטיות וביקורתיות יוכלו להועיל. אף אחד (בטח לא אשה אחרי לידה, ובטח אם זו לידה ראשונה) לא צריך שיטיפו לו ויכעסו עליו.
אמהות שלא מבינות
אולי הן מבינות אבל קשה להן?
ובכל מקרה: קצת יותר רכות והקשבה יועילו הרבה יותר.
אולי קצת פחות שיפוטיות וביקורתיות יוכלו להועיל. אף אחד (בטח לא אשה אחרי לידה, ובטח אם זו לידה ראשונה) לא צריך שיטיפו לו ויכעסו עליו.
אמהות שלא מבינות
אולי הן מבינות אבל קשה להן?
ובכל מקרה: קצת יותר רכות והקשבה יועילו הרבה יותר.
-
גברת_פלפלת*
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
מגע עור לעור
אולי קצת פחות שיפוטיות וביקורתיות יוכלו להועיל
נו, די כבר עם השיפוטיות הזו והביקורתיות הזו על אנשים ש'שופטים ומבקרים'. מה היא בסך הכל אמרה? שכואב לה לראות אמא שמוותרת כי לא ניתנו לה הכלים? שנקרע לה הלב על תינוק ועל אמא שלו שהתרבות שלנו הרגילה לחטא ולשפשף ועושות שידיף ריח של ד"ר פישר? שאם התינוק לא מריח מצחנת מרכך כביסה הוא לא 'מריח כמו תינוק'?
אף אחד (בטח לא אשה אחרי לידה, ובטח אם זו לידה ראשונה) לא צריך שיטיפו לו ויכעסו עליו.
איפה ראית בדבריה כעס או הטפה? אני ראיתי רק צער וניסיון כן ואמיתי לעזור.
טאו להורות
אני לא רוחצת את התינוק שלי בסבון. היום חיבקו ונישקו והריחו אותו, והתענגו על הריח. בת דודתי שאלה אותי: את משתמשת במרכך (!) שיער? אמרתי לה- לא! גם לא בסבון. ואת רואה איזה ריח מדהים יש לו? אנחנו לא עובדים במכרות. לא צריך סבון (נו, פעם ב-)
קשה להפנים את זה. קשה כי האמא עד לא מזמן הייתה מקבלת תינוק רחוץ ולבוש אחרי הלידה. קשה כי גם אנחנו רגילים לבשמים וקרמים וסבונים ובכלל- כמה אנשים את מכירה היום שמריחים כמו עצמם?
ו'קצת' שיפוטיות וביקורת עלינו:
קשה כי המערכת הזאת מסואבת ומגעילה (כן, עם המון ביקורתיות ושיפוט). קשה כי מגיל חודשיים שואלים אותי בפליאה: 'את עוד מניקה??' 'כל הכבוד!!'.
מה כל הכבוד? ממתי זה נהיה ביג דיל להניק תינוק? ממתי נעשינו חברה דפוקה כל כך שחברה יושבת לידי עם מחשוף הזוי בנדיבותו ושואלת אותי 'לא מפריע לך להניק ככה שכולם רואים' (אני עם חולצת הנקה, ועוד יושבת בפינה נסתרת). למה אני צריכה להתבייש? למה אני צריכה להיות מופרעת? החברה שלנו מופרעת.
אמהות ששואלות אם 'מותר להן' לגבי התינוק שלהן. לאן נעלם הדחף החייתי של כל אם לשמור ולהגן ולהחזיק את הגור שלה קרוב אליה? מה זה הגועל הזה שמייעצים אחיתופלים למיניהם לנשים הרות- אל תקחי ביות, את צריכה לישון ולנוח. <ושהתינוק יצרח וירצה את אמא וידחפו לו בקבוק במקום ואז אולי תידפק ההנקה- לא נורא- אפשר תמיד לתת בקבוק גם ככה אין לך מספיק חלב וגם זה יהרוס לך את הציצים(את זה האחרון שמעתי במו אוזניי)>
מתנצלת מראש. אני מאוד כועסת ולוחמנית. כואב לי על כל התינוקות האלה ועל האמהות שלהם שבאופן שיטתי משבשים ומייבשים להן את האמהות ואת החלב.
נו, די כבר עם השיפוטיות הזו והביקורתיות הזו על אנשים ש'שופטים ומבקרים'. מה היא בסך הכל אמרה? שכואב לה לראות אמא שמוותרת כי לא ניתנו לה הכלים? שנקרע לה הלב על תינוק ועל אמא שלו שהתרבות שלנו הרגילה לחטא ולשפשף ועושות שידיף ריח של ד"ר פישר? שאם התינוק לא מריח מצחנת מרכך כביסה הוא לא 'מריח כמו תינוק'?
אף אחד (בטח לא אשה אחרי לידה, ובטח אם זו לידה ראשונה) לא צריך שיטיפו לו ויכעסו עליו.
איפה ראית בדבריה כעס או הטפה? אני ראיתי רק צער וניסיון כן ואמיתי לעזור.
טאו להורות
אני לא רוחצת את התינוק שלי בסבון. היום חיבקו ונישקו והריחו אותו, והתענגו על הריח. בת דודתי שאלה אותי: את משתמשת במרכך (!) שיער? אמרתי לה- לא! גם לא בסבון. ואת רואה איזה ריח מדהים יש לו? אנחנו לא עובדים במכרות. לא צריך סבון (נו, פעם ב-)
קשה להפנים את זה. קשה כי האמא עד לא מזמן הייתה מקבלת תינוק רחוץ ולבוש אחרי הלידה. קשה כי גם אנחנו רגילים לבשמים וקרמים וסבונים ובכלל- כמה אנשים את מכירה היום שמריחים כמו עצמם?
ו'קצת' שיפוטיות וביקורת עלינו:
קשה כי המערכת הזאת מסואבת ומגעילה (כן, עם המון ביקורתיות ושיפוט). קשה כי מגיל חודשיים שואלים אותי בפליאה: 'את עוד מניקה??' 'כל הכבוד!!'.
מה כל הכבוד? ממתי זה נהיה ביג דיל להניק תינוק? ממתי נעשינו חברה דפוקה כל כך שחברה יושבת לידי עם מחשוף הזוי בנדיבותו ושואלת אותי 'לא מפריע לך להניק ככה שכולם רואים' (אני עם חולצת הנקה, ועוד יושבת בפינה נסתרת). למה אני צריכה להתבייש? למה אני צריכה להיות מופרעת? החברה שלנו מופרעת.
אמהות ששואלות אם 'מותר להן' לגבי התינוק שלהן. לאן נעלם הדחף החייתי של כל אם לשמור ולהגן ולהחזיק את הגור שלה קרוב אליה? מה זה הגועל הזה שמייעצים אחיתופלים למיניהם לנשים הרות- אל תקחי ביות, את צריכה לישון ולנוח. <ושהתינוק יצרח וירצה את אמא וידחפו לו בקבוק במקום ואז אולי תידפק ההנקה- לא נורא- אפשר תמיד לתת בקבוק גם ככה אין לך מספיק חלב וגם זה יהרוס לך את הציצים(את זה האחרון שמעתי במו אוזניי)>
מתנצלת מראש. אני מאוד כועסת ולוחמנית. כואב לי על כל התינוקות האלה ועל האמהות שלהם שבאופן שיטתי משבשים ומייבשים להן את האמהות ואת החלב.
מגע עור לעור
הנושא 'מגע עור לעור' מתקשר לי דווקא למה שקורה כל מקלחת, לי ולקטנה יש 'מנהג' שאחרי מקלחת שתינו עטופות
במגבת (רק בגב) ומתחבקות...אני כל כך...כל כך....מתענגת על הרגעים המתוקים האלו ופשוט שואבת מהם כוח ומתארת לעצמי שגם היא.... גם זכור לי שכשהפסקתי להניק הייתי ממשיכה לפשוט את החולצה כשהייתי מאכילה בבקבוק ולהניח אותה עלי....
מן אינסטיקט כזה שהרגיש שזה הדבר הנכון....
במגבת (רק בגב) ומתחבקות...אני כל כך...כל כך....מתענגת על הרגעים המתוקים האלו ופשוט שואבת מהם כוח ומתארת לעצמי שגם היא.... גם זכור לי שכשהפסקתי להניק הייתי ממשיכה לפשוט את החולצה כשהייתי מאכילה בבקבוק ולהניח אותה עלי....
מן אינסטיקט כזה שהרגיש שזה הדבר הנכון....
מגע עור לעור
מגע עור לעור מזכיר לי אמא שאני מכירה שהיתה מתרחצת עם התינוק הפצפון ומניקה אותו באמבטיה כשהם עטופים מים.
אמא שלי האכילה אותנו מבקבוק כשהיא ללא חולצה וללא חזיה, ואנחנו היינו צמודים אליה כמו תנוחת הנקה. היא עשתה את זה כך ברוב ההאכלות בחודשים הראשונים (לא יכלה להניק, לצערה).
כאמא שילדה פעמיים בבית חולים, באמד מהם חדר האשפוז שאחרי הלידה היה פרטי לחלוטין כולל מקלחת ושירותים, אני חושבת שלא היה לי נעים להיות ממש חשופה, כי אין הרגשה של פרטיות. לדעתי, להרבה נשים שמניקות בפעם הראשונה, זו גם ההתיחסות הראשונה שלהן ממש לשדיים של עצמן, יש בזה משהו מאד מאד פרטי, ובית חולים זה לא מקום נעים או אינטימי לאפשר את ההיכרות הזו.
<יצא קצת פסימי, אבל אני ממש לא>
אמא שלי האכילה אותנו מבקבוק כשהיא ללא חולצה וללא חזיה, ואנחנו היינו צמודים אליה כמו תנוחת הנקה. היא עשתה את זה כך ברוב ההאכלות בחודשים הראשונים (לא יכלה להניק, לצערה).
כאמא שילדה פעמיים בבית חולים, באמד מהם חדר האשפוז שאחרי הלידה היה פרטי לחלוטין כולל מקלחת ושירותים, אני חושבת שלא היה לי נעים להיות ממש חשופה, כי אין הרגשה של פרטיות. לדעתי, להרבה נשים שמניקות בפעם הראשונה, זו גם ההתיחסות הראשונה שלהן ממש לשדיים של עצמן, יש בזה משהו מאד מאד פרטי, ובית חולים זה לא מקום נעים או אינטימי לאפשר את ההיכרות הזו.
<יצא קצת פסימי, אבל אני ממש לא>
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מגע עור לעור
מאד מזדהה עם מה ש אמא נמרה כתבה- אצל נשים רבות אוירת בית החולים חוסמת את ההתנהגות הטבעית שלהן מכמה סיבות: אחת הסיבות זה עצם ההימצאות במקום שהוא מקום ציבורי בסיטואציה מאד פרטית וסיבה נוספת היא שלפעמים צוות בית החולים משדר ליולדת שהיא לא יודעת כלום ושהתינוק שייך לבית החולים (צריך הרבה אסרטיביות כדי להבהיר לצוות שלא כך הם פני הדברים) ובטח יש עוד סיבות.
מגע עור לעור
מה שאני שואלת עומד להתאים לכותרת של הדף הנושן הזה, לאו דווקא לתוכן שלו:
איך שוהים עם התינוק זמן ארוך עור לעור בלי לקפוא מקור?
שמיכה, בסדר, אבל החלק העליון של האמא (כתפיים ושות') עדיין חשוף, ועוד דבר - נראה לי שקשה לתינוק לזוז בחופשיות על הבטן ({{}}הנקה אינסטינקטיבית{{}}) כשיש שמיכה גדולה מעליו ומעל אמא שלו.
ולא, לא את כל הבתים ניתן לחמם ברמה כזאת שיהיה נעים לשהות בהם בעירום, כל עוד לא שיא הקיץ באמצע הצהריים.
אז מה עושים?
איך שוהים עם התינוק זמן ארוך עור לעור בלי לקפוא מקור?
שמיכה, בסדר, אבל החלק העליון של האמא (כתפיים ושות') עדיין חשוף, ועוד דבר - נראה לי שקשה לתינוק לזוז בחופשיות על הבטן ({{}}הנקה אינסטינקטיבית{{}}) כשיש שמיכה גדולה מעליו ומעל אמא שלו.
ולא, לא את כל הבתים ניתן לחמם ברמה כזאת שיהיה נעים לשהות בהם בעירום, כל עוד לא שיא הקיץ באמצע הצהריים.
אז מה עושים?
-
אנונימי
מגע עור לעור
כאשר האם שוכבת על המיטה ונשענת על כריות, ניתן בקלות יחסית בעזרת כריות נוספות ליצור מעין אוהל עם השמיכה, בצורה כזו שיש שמיכה שמונחת בקלות מלמעלה...
-
חוט_השני*
- הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
- דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*
מגע עור לעור
אפשר גם יצירתיות בלגזור חולצות:-)
מגע עור לעור
תודה רבה פאולינה, רעיון.
חוט השני - תפרטי?
חוט השני - תפרטי?
-
חוט_השני*
-
חוט_השני*
מגע עור לעור
אני גזרתי גופיות עם שרוול ארוך רק בחזה כך שהגב והכתפיים נשארו מכוסים
-
חוט_השני*
מגע עור לעור
הקליפ המשעשע קשור לשם הדף ולא לשאלת החולצה
מגע עור לעור
הסרטון מעולה D-:
לגבי הגזירה לא בדיוק הבנתי - אולי יש לך איזו תמונה?
ובכל מקרה - זה מצריך עוד שמיכה מעל בשביל התינוק, לא?
לגבי הגזירה לא בדיוק הבנתי - אולי יש לך איזו תמונה?
ובכל מקרה - זה מצריך עוד שמיכה מעל בשביל התינוק, לא?
-
חוט_השני*
מגע עור לעור
או שמיכה מעל או שגם התינוק וגם האמא עם חולצה פתוחה בחזית וסגורה מאחור. חולצת כפתורים למשל.
-
חוט_השני*
מגע עור לעור
הנסיון שלי הוא משיא החורף ורוב הזמן היינן עור לעור במיטה בחדר מחומם למידה שיהיה נעים גם אם לא לבושים 
בעונה הזו אפשר בהחלט להיות ללא חולצה בכלל ורק שמיכה נעימה מעל התינוק. גם המכתימים קטנות יבצבצו זה לא הרטבתי בעייתי כי מה שהכי מחמם זה ה מגע עור לעור
בעונה הזו אפשר בהחלט להיות ללא חולצה בכלל ורק שמיכה נעימה מעל התינוק. גם המכתימים קטנות יבצבצו זה לא הרטבתי בעייתי כי מה שהכי מחמם זה ה מגע עור לעור
-
חוט_השני*
מגע עור לעור
המכתימים= אם כתפיים
-
אמא_של_נושקי_וטלהצ'וק*
- הצטרפות: 20 אפריל 2012, 10:05
מגע עור לעור
הסרטון מעולה
D-: אהבתי
מגע עור לעור
הוספתי משהו יפה בעניין לדף נחמד לראות מסביב{{}}.
מגע עור לעור
אוי, עוד לא הגבתי על זה!
אז דבר ראשון תודה על התגובה @}
דבר שני אני רוצה להבהיר שכרגע מדובר רק על תינוק שבתכנון, אז לא ידוע באיזו עונה זה יהיה (-:
דבר שלישי - אני מתחילה להבין שאולי השאלה הייתה מתאימה יותר לדף הנקה אינסטינקטיבית{{}}, כי זה בעצם מה שטורד את מנוחתי. אם הרעיון הוא סתם לרבוץ ביחד, לישון וכו', אז שמיכה מעל היא אחלה. אבל כשתינוק מנסה לינוק נראה לי שהשמיכה עלולה מאוד להגביל.
מה שהכי מחמם זה ה מגע עור לעור{{}}
קשה לי לבנות על זה. למשל כשאני ב{{}}מגע עור לעור עם האיש, זה הכי כיף בעולם והכול, אבל לחמם - לא ממש. אני תמיד זקוקה לעוד שמיכה. עם תינוק זה אמור להיות שונה?
אז דבר ראשון תודה על התגובה @}
דבר שני אני רוצה להבהיר שכרגע מדובר רק על תינוק שבתכנון, אז לא ידוע באיזו עונה זה יהיה (-:
דבר שלישי - אני מתחילה להבין שאולי השאלה הייתה מתאימה יותר לדף הנקה אינסטינקטיבית{{}}, כי זה בעצם מה שטורד את מנוחתי. אם הרעיון הוא סתם לרבוץ ביחד, לישון וכו', אז שמיכה מעל היא אחלה. אבל כשתינוק מנסה לינוק נראה לי שהשמיכה עלולה מאוד להגביל.
מה שהכי מחמם זה ה מגע עור לעור{{}}
קשה לי לבנות על זה. למשל כשאני ב{{}}מגע עור לעור עם האיש, זה הכי כיף בעולם והכול, אבל לחמם - לא ממש. אני תמיד זקוקה לעוד שמיכה. עם תינוק זה אמור להיות שונה?
מגע עור לעור
בכל אופן שגם התינוק וגם האמא עם חולצה פתוחה בחזית וסגורה מאחור זה נשמע לי רעיון טוב, ובבוא היום אבדוק את זה. שוב תודה!
-
חוט_השני*
מגע עור לעור
יפה שאת חושבת על פרטים כאלו בשלב כזה:-)