דילמת החשיפה של הניק
דילמת החשיפה של הניק
בכל פעם שאני מוצאת את עצמי באיזו סיטואציה עם מי מיושבי האתר, דבר ראשון אני נשאלת מהו הניק שלי. בין אם נפגשנו באיזה קומזיץ ובין אם סתם התקשרתי למישהו שמוכר קישואים בככר השוק, מהו הניק שלי.
אני יכולה להגיד שאני מהקוראות הפסיביות, אבל זה שקר ולכן נפסל על הסף.
אני יכולה להגיד שאני לא רוצה להגיד, אבל זה יוצר סיטואציה מביכה ולא נעימה, בפרט אם האדם שממול כן נחשף.
אז אני יכולה להגיד את הניק שלי וזה מה שאני עושה.
ואז אני מרגישה רע. חשופה, פגיעה, ערומה, נבוכה, עומדת מול אדם זר (לצורך הענין לא משנה שגם הוא נחשף, ואולי בכלל הוא לא כתב דברים אישיים כמוני באתר) שבפוטנציה יודע עלי בבת אחת דברים אישיים בהחלט, דברים שנכתבו מתוך מבצר האנונימיות המבורך שנופץ לכל עבר בשם הנימוס לזולת.
משנה ניק ובבת אחת מאבדת את כל התוכן שיצקתי לשמי עד כה, ואת חברי הוירטואלים אתו.
(נתוני פתיחה: ביישנית נורא גם ככה, חוששת ממפגשים גם ככה, משתתפת באתר כשנתיים עם שלוש החלפות של ניקים
).
אני יכולה להגיד שאני מהקוראות הפסיביות, אבל זה שקר ולכן נפסל על הסף.
אני יכולה להגיד שאני לא רוצה להגיד, אבל זה יוצר סיטואציה מביכה ולא נעימה, בפרט אם האדם שממול כן נחשף.
אז אני יכולה להגיד את הניק שלי וזה מה שאני עושה.
ואז אני מרגישה רע. חשופה, פגיעה, ערומה, נבוכה, עומדת מול אדם זר (לצורך הענין לא משנה שגם הוא נחשף, ואולי בכלל הוא לא כתב דברים אישיים כמוני באתר) שבפוטנציה יודע עלי בבת אחת דברים אישיים בהחלט, דברים שנכתבו מתוך מבצר האנונימיות המבורך שנופץ לכל עבר בשם הנימוס לזולת.
משנה ניק ובבת אחת מאבדת את כל התוכן שיצקתי לשמי עד כה, ואת חברי הוירטואלים אתו.
(נתוני פתיחה: ביישנית נורא גם ככה, חוששת ממפגשים גם ככה, משתתפת באתר כשנתיים עם שלוש החלפות של ניקים
-
ענת_ג*
- הצטרפות: 10 אוגוסט 2001, 16:57
- דף אישי: הדף האישי של ענת_ג*
דילמת החשיפה של הניק
אוי (-:
מבינה מאד. פעם פגשתי מישהי מקסימה בפארק, דיברנו דיברנו, היה ברור מהשיחה שהיא משתתפת באתר, ואז בשיא הסחבקיות שאלתי אותה מה הניק שלה. היא השתתקה והיתה נורא נבוכה ואז אמרה "אני עוד לא בשלה לחשוף את הניק שלי" או משהו כזה. לא קלטתי קודם איזו שאלה אדיוטית זאת. זה היה באמת מביך לי, אבל עוד הרבה יותר מביך לה, כאילו, מה זה סודות פתאם אחרי שעה שאנחנו מדברות בכיף...
אבל נראה לי לגמרי לגיטימי, להגיד בכל דרך "לא מגלה". זה יהיה גם תרגיל טוב, לכל המצבים האחרים בהם בגלל שלא נעים אנחנו מרצים את הזולת ומבאסים את עצמנו...
אולי תבקשי ממומחי הניסוח כאן נוסח שיענה על כל הדרישות.
(מנסיוני, הכי קל בשם האמיתי (-: )
מבינה מאד. פעם פגשתי מישהי מקסימה בפארק, דיברנו דיברנו, היה ברור מהשיחה שהיא משתתפת באתר, ואז בשיא הסחבקיות שאלתי אותה מה הניק שלה. היא השתתקה והיתה נורא נבוכה ואז אמרה "אני עוד לא בשלה לחשוף את הניק שלי" או משהו כזה. לא קלטתי קודם איזו שאלה אדיוטית זאת. זה היה באמת מביך לי, אבל עוד הרבה יותר מביך לה, כאילו, מה זה סודות פתאם אחרי שעה שאנחנו מדברות בכיף...
אבל נראה לי לגמרי לגיטימי, להגיד בכל דרך "לא מגלה". זה יהיה גם תרגיל טוב, לכל המצבים האחרים בהם בגלל שלא נעים אנחנו מרצים את הזולת ומבאסים את עצמנו...
אולי תבקשי ממומחי הניסוח כאן נוסח שיענה על כל הדרישות.
(מנסיוני, הכי קל בשם האמיתי (-: )
דילמת החשיפה של הניק
מבינה כל כך. קוראת וכותבת באתר כבר כשנה ועדיין בלי ניק קבוע... וכמובן בלי דף בית, וכמובן בלי לפתוח אף פעם דף בעצמי... והאמת היא שאני מתכננת "לצאת מהארון" לבחור ניק אחד, וגם להכיר את הקהילה באופן פחות וירטואלי, אבל אין לי אומץ... ביישנית נורא גם ככה, חוששת ממפגשים גם ככה ועוד מרגישה שיש לי מיומנויות חברתיות נמוכות גם ככה...
דילמת החשיפה של הניק
ויש אפשרות נוספת- לא להסחף ולהחשף לגמרי(-משפט ששווה גריון), בפורום אחר שתי חברות טובות פעילות ג"כ ואפעם אני לא אשאל שם או אשתף בפרט אישי בניק הרגיל שלי אלא בפלוני אלמוני.
ככה אני שולטת במי יודע עלי מה.
>נקודה למחשבה<
ככה אני שולטת במי יודע עלי מה.
>נקודה למחשבה<
-
ענת_רז*
- הצטרפות: 17 פברואר 2008, 12:35
- דף אישי: הדף האישי של ענת_רז*
דילמת החשיפה של הניק
אני מתייחסת למרחס הוירטואלי כאל כל מפגש חברתי המוני, ולא כאל מפגש עם חברות קרובות. ככה אני לא מובכת מפרטים אינטימיים מדי שנחשפים. באמת אם יש שאלות יותר מדי אינטימיות עדיף להשתמש בניק אלמוני. גם ככה זה לא חיוני לבניית אישיותך הוירטואלית שידעו שיש לך טחורים
.
-
אהבת_עולם*
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
דילמת החשיפה של הניק
אני שואלת 'אפשר לשאול מה הניק שלך? רק אם את רוצה להגיד...'
פלונית ביישנית (2011-02-24T09:01:35):
דף למחיקה ?
קרוטונית מהמרק הגדול (2011-02-24T12:47:47):
לדעתי כן.
טול טול (2011-02-24T16:50:56):
גם לדעתי
ע ע ע (2011-02-24T18:21:04):
לדעתי לא.
הדף הזה היה בשבילי וואחד שיעור בטאקט.
עולם חדש מופלא (2011-02-24T18:30:47):
_לדעתי לא.
הדף הזה היה בשבילי וואחד שיעור בטאקט._
גם לדעתי
אביבה (2011-02-24T18:34:50):
לא כדאי למחוק לדעתי
פלונית ביישנית (2011-02-24T18:53:23):
אז לא למחיקה
אורי יורמן (2011-02-24T19:08:09):
_הדף הזה היה בשבילי וואחד שיעור בטאקט.
גם לדעתי_
קרוטונית מהמרק הגדול (2011-02-24T20:25:22):
אז אולי אפשר לאחד עם חשיפת פרטים אישיים ? (שמתחיל כמקרה פרטי וממשיך למקרים כללים יותר).
ע ע ע (2011-02-24T21:10:05):
אז אולי אפשר לאחד עם חשיפת פרטים אישיים
מה הקשר?
קרוטונית מהמרק הגדול (2011-02-24T21:16:58):
שניהם מדברים על נושא קרוב מאוד?
ע ע ע (2011-02-24T21:23:35):
בעיניי, זה מדבר בעיקר על השאלה "אז מה הניק שלך?" ומאיר אותה כחסרת טאקט, וכן על הצורך להשאיר את הקשר בין דמותנו הוירטואלית מול זו הממשית - חסוי. בהקשר של הקהילה.
בעוד שהשני מדבר על זהירות ברשת. בכלל.
קרוטונית מהמרק הגדול (2011-02-24T22:02:11):
נו, אז אולי לאחד עם דמותנו הווירטואלית?
אם לא אז לא.
ע ע ע (2011-02-24T22:08:29):
על פניו כן (לגמרי שייך), אבל הוא עלול ללכת שם לאיבוד. נראה לי שמגיע לו שימצאו אותו
זו דעתי
אהבת עולם (2011-02-24T23:40:17):
_לדעתי לא.
לצורך העניין, יש בדף הזה בסך הכול 6 הודעות - ושיעורים בטאקט אפשר ללמוד גם במקומות אחרים (למשל אף פעם אל תשאלו אישה אם היא בהריון).
אני דווקא לא רואה סיבה מיוחדת לשמור את הדף הזה.
אלא אם מתעקשים.
ע ע ע (2011-02-25T00:30:34):
לצורך העניין, יש בדף הזה בסך הכול 6 הודעות
לא אמרנו שהגודל לא קובע?
ושיעורים בטאקט אפשר ללמוד גם במקומות אחרים
מה הקשר?
אלא אם מתעקשים
בקטנה.

אהבת עולם (2011-02-25T00:51:47):
מה הקשר?
מה זה מה הקשר?
בימים האחרונים העורכות מוחקות כאן המון דפים, באמירה שבמילא יש על זה כבר דיונים בדפים אחרים, וזה לא שווה שמירה וכו'.
אז כנ"ל בדף הזה.
בשביל זה שלמישהו אחד או שני אנשים זה עשה איזו תובנה שלא בהכרח קשורה ישירות לנושא של הדף ואפשר להגיע אליה גם מדיון על הרבה נושאים אחרים, זו לא סיבה מספיק טובה לשמור את הדף.
(לא אכפת לי הדף הספציפי אם יישמר או לא.
רק מוזר לי, שאחרי שאני בעצמי, שלא אוהבת למחוק, הפנמתי את הקריטריונים למחיקה שהולכים כאן לאחרונה ולפיהם זה נראה די ברור שאין לדף הזה זכות קיום, ולכן החלטתי לצדד במחיקתו - פתאום גם עורכים, כמוך, שמוחקים בעצמם המון דפים דומים - מסיבות אישיות פתאום רוצים לשמור, ופתאום נעלמים השיקולים ה'קרים' שבשמם מחקו הרבה דפים אחרים - של 'טובת האתר', 'ריבוי דפים', 'עומס במה חדש' וכו').
ועדיין, מצדי שהדף יישאר.
ע ע ע (2011-02-25T01:11:37):
_בימים האחרונים העורכות מוחקות כאן המון דפים, באמירה שבמילא יש על זה כבר דיונים בדפים אחרים, וזה לא שווה שמירה וכו'.
אז כנ"ל בדף הזה._
מה הקשר בין הדיון בדף הזה לדיון בדף על ההריון או כל דף אחר שמעלה סוגיית טקט?
הנושא הוא לא טקט. הנושא הוא הסוגיה עצמה.
מקווה שאני ברורה.
מסיבות אישיות פתאום רוצים לשמור
זו לא בדיוק סיבה אישית. אני כבר למדתי ממנו מה שהייתי צריכה.
אני חושבת שהוא חשוב. ומאוד רלוונטי לאתר, לקהילה. (לא ממש מידע שאפשר למצוא במקום אחר ברשת...)
הקריטריונים למחיקה שהולכים כאן לאחרונה ולפיהם זה נראה די ברור שאין לדף הזה זכות קיום
כנראה פספסתי פה משהו.
חלוקית נחל (2011-02-25T02:50:08):
אני גם בעד להשאיר.
לא נתקלתי בדף שמחקו אותו כשמשהו ביקש להשאיר. ניהלו דיון-כן. הגיעו להסכמה-כן אבל למחוק באופן שרירותי אני לא נתקלתי...
אכן סוגיה רלבנטית,
וגם לי אין פה סיבה אישית, מי שמכיר אותי יודע מי אני, ומי שלא, ברגע שמזהה שאני כותבת באתר, שואל אותי בד"כ מה הכינוי...
קרוטונית מהמרק הגדול (2011-02-25T09:39:15):
אני חושבת שהוא חשוב. ומאוד רלוונטי לאתר, לקהילה. (לא ממש מידע שאפשר למצוא במקום אחר ברשת...)
זה לא מידע - זה שיתוף של תחושה אישית. ואפשר למצוא כזה בכל פורום, לפני ואחרי מפגש "בחיים האמיתיים".
דיון עריכה לגבי הדף
פלונית ביישנית (2011-02-24T09:01:35):
דף למחיקה ?
קרוטונית מהמרק הגדול (2011-02-24T12:47:47):
לדעתי כן.
טול טול (2011-02-24T16:50:56):
גם לדעתי
ע ע ע (2011-02-24T18:21:04):
לדעתי לא.
הדף הזה היה בשבילי וואחד שיעור בטאקט.
עולם חדש מופלא (2011-02-24T18:30:47):
_לדעתי לא.
גם לדעתי
אביבה (2011-02-24T18:34:50):
לא כדאי למחוק לדעתי
פלונית ביישנית (2011-02-24T18:53:23):
אז לא למחיקה
אורי יורמן (2011-02-24T19:08:09):
_הדף הזה היה בשבילי וואחד שיעור בטאקט.
גם לדעתי_
קרוטונית מהמרק הגדול (2011-02-24T20:25:22):
אז אולי אפשר לאחד עם חשיפת פרטים אישיים ? (שמתחיל כמקרה פרטי וממשיך למקרים כללים יותר).
ע ע ע (2011-02-24T21:10:05):
אז אולי אפשר לאחד עם חשיפת פרטים אישיים
מה הקשר?
קרוטונית מהמרק הגדול (2011-02-24T21:16:58):
שניהם מדברים על נושא קרוב מאוד?
ע ע ע (2011-02-24T21:23:35):
בעיניי, זה מדבר בעיקר על השאלה "אז מה הניק שלך?" ומאיר אותה כחסרת טאקט, וכן על הצורך להשאיר את הקשר בין דמותנו הוירטואלית מול זו הממשית - חסוי. בהקשר של הקהילה.
בעוד שהשני מדבר על זהירות ברשת. בכלל.
קרוטונית מהמרק הגדול (2011-02-24T22:02:11):
נו, אז אולי לאחד עם דמותנו הווירטואלית?
אם לא אז לא.
ע ע ע (2011-02-24T22:08:29):
על פניו כן (לגמרי שייך), אבל הוא עלול ללכת שם לאיבוד. נראה לי שמגיע לו שימצאו אותו
אהבת עולם (2011-02-24T23:40:17):
_לדעתי לא.
לצורך העניין, יש בדף הזה בסך הכול 6 הודעות - ושיעורים בטאקט אפשר ללמוד גם במקומות אחרים (למשל אף פעם אל תשאלו אישה אם היא בהריון).
אני דווקא לא רואה סיבה מיוחדת לשמור את הדף הזה.
אלא אם מתעקשים.
ע ע ע (2011-02-25T00:30:34):
לצורך העניין, יש בדף הזה בסך הכול 6 הודעות
לא אמרנו שהגודל לא קובע?
ושיעורים בטאקט אפשר ללמוד גם במקומות אחרים
מה הקשר?
אלא אם מתעקשים
בקטנה.
אהבת עולם (2011-02-25T00:51:47):
מה הקשר?
מה זה מה הקשר?
בימים האחרונים העורכות מוחקות כאן המון דפים, באמירה שבמילא יש על זה כבר דיונים בדפים אחרים, וזה לא שווה שמירה וכו'.
אז כנ"ל בדף הזה.
בשביל זה שלמישהו אחד או שני אנשים זה עשה איזו תובנה שלא בהכרח קשורה ישירות לנושא של הדף ואפשר להגיע אליה גם מדיון על הרבה נושאים אחרים, זו לא סיבה מספיק טובה לשמור את הדף.
(לא אכפת לי הדף הספציפי אם יישמר או לא.
רק מוזר לי, שאחרי שאני בעצמי, שלא אוהבת למחוק, הפנמתי את הקריטריונים למחיקה שהולכים כאן לאחרונה ולפיהם זה נראה די ברור שאין לדף הזה זכות קיום, ולכן החלטתי לצדד במחיקתו - פתאום גם עורכים, כמוך, שמוחקים בעצמם המון דפים דומים - מסיבות אישיות פתאום רוצים לשמור, ופתאום נעלמים השיקולים ה'קרים' שבשמם מחקו הרבה דפים אחרים - של 'טובת האתר', 'ריבוי דפים', 'עומס במה חדש' וכו').
ועדיין, מצדי שהדף יישאר.
ע ע ע (2011-02-25T01:11:37):
_בימים האחרונים העורכות מוחקות כאן המון דפים, באמירה שבמילא יש על זה כבר דיונים בדפים אחרים, וזה לא שווה שמירה וכו'.
אז כנ"ל בדף הזה._
מה הקשר בין הדיון בדף הזה לדיון בדף על ההריון או כל דף אחר שמעלה סוגיית טקט?
הנושא הוא לא טקט. הנושא הוא הסוגיה עצמה.
מקווה שאני ברורה.
מסיבות אישיות פתאום רוצים לשמור
זו לא בדיוק סיבה אישית. אני כבר למדתי ממנו מה שהייתי צריכה.
הקריטריונים למחיקה שהולכים כאן לאחרונה ולפיהם זה נראה די ברור שאין לדף הזה זכות קיום
כנראה פספסתי פה משהו.
חלוקית נחל (2011-02-25T02:50:08):
אני גם בעד להשאיר.
לא נתקלתי בדף שמחקו אותו כשמשהו ביקש להשאיר. ניהלו דיון-כן. הגיעו להסכמה-כן אבל למחוק באופן שרירותי אני לא נתקלתי...
אכן סוגיה רלבנטית,
וגם לי אין פה סיבה אישית, מי שמכיר אותי יודע מי אני, ומי שלא, ברגע שמזהה שאני כותבת באתר, שואל אותי בד"כ מה הכינוי...
קרוטונית מהמרק הגדול (2011-02-25T09:39:15):
זה לא מידע - זה שיתוף של תחושה אישית. ואפשר למצוא כזה בכל פורום, לפני ואחרי מפגש "בחיים האמיתיים".