מאשה דולב

עשב_השדה*
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*

מאשה דולב

שליחה על ידי עשב_השדה* »

תכתבי קצת על עצמך כאן
וכמו שבקשו ממני
אני מבקשת ממך
שתחלקי קצת מהעושר הרב שיש בך (-:
מאשה_דולב*
הצטרפות: 06 ינואר 2009, 11:20
דף אישי: הדף האישי של מאשה_דולב*

מאשה דולב

שליחה על ידי מאשה_דולב* »

שמי מאשה דולב
אתמול הושטה לי יד אוהבת , שעזרה לי לעבור את המחיצה הגבוהה ולהכנס לאתר. תודות רבות ל"עשב השדה". מה גם שגיליתי, להפתעתי, ששמי ביצבץ פה ושם, אז הנה אני.
לא, לא עולה מרוסיה, אלא דור שישי בארץ (צפת)!! והשם? ע"ש סבי משה - שאותו לא הכרתי, זה השם שהעניקו לי הורי. אחרי שנים של מאבקים פנימיים, באה השקט של קבלת עצמי וסגירת מעגל עם הורי.
לפיכך מאשה, (לא "חרצית", לא "אנפית" ואפילו לא "עופרת יצוקה"). הרווחתי את שמי ביושר.
עם בן זוגי האהוב, אריה, אנחנו היום תושבי כרכור. ביתנו נמצא בשוליים הצפוניים של כרכור. עד לפני כחצי שנה, מול פרדסים, היום מול אתר בניה. לפני כ7 שנים, עברנו כי רצינו טבע, היום השלמנו עם הרעיון, עוד מעט ואנחנו באמצע עיר.
אני מורה לפרמקלצ'ר. נחשפתי לתחום בעקבות איתי בננו, היושב היום בקוסטה-ריקה, מתכנן ומלמד פרמקלצ'ר.
פרמקלצ'ר למדתי, איך לא, אצל טליה שניידר מורה דגולה! הלימודים טלטלו אותי, בהדרגה השתנתה ההכרה שיש להעמיד את החיים על בסיס אחר.
כלומר לקחת אחריות על מעשי בעולם, כדי להקטין, את הנזקים שחיי גורמים. במילים אחרות להקטין את "טביעת הרגל האקולוגית" שלי ושל משפחתי.
מה עושים? מתכננים את החיים כך שמכסימום הדברים הנכנסים לבית ימוחזרו או ישרתו את סביבת הבית, לטובתו. דוגמאות? שימוש בכל המוצרים האורגנים שנפלטים מהמטבח ומהגינה, ליצירת קומפוסט מעולה, אותו אני מחזירה לאדמה. מים אפורים שמשמשים להשקייה, או תכנון נכון של הגינה, שיעצור את סחיפת מי הגשמים שיורדים בחצר. מסובך?? לא ממש, בעיקר שינוי של נקודת ההתיחסות לעולם.
ישנם עוד המון דברים קטנים וחשובים שנצרבו מאז בתודעה, חסכון במים, בחשמל או בכל אנרגייה אחרת, שימוש מושכל בחומרים שונים, תכנון של הצמחייה שבגינה כדי לחסוך מזגנים בקיץ (עדיין לא פתרנו את חימום הבית בחורף....) ועוד היד נטוייה.

בשנים שעברו מאז, היינו בכמה חוות בקוסטה-ריקה, שם פגשנו אנשים מופלאים שמשקיעים את מרצם וחייהם להחזיר את הטבע לטבע, אחרי שנים של הרס, כריתה, ריסוס ודישון.
אותה הכרה של חשיבות המזון אותו אני מכניסה לפה, הביאה להקמת הקואופראטיב האורגני, יחד עם מירב חופי שותפתי. אוכל אורגני ובכמויות - מעודד בעקיפין את המגדלים האורגנים. פחות ריסוסים ודישונים - פחות נזק לעולם וכמובן לאדם.
היום הבית והחצר שאנחנו גרים עליה , ובה גם אני מלמדת, זו מערכת של "בית-גן", הבית משפיע על החצר, ולהיפך החצר מקרינה ומשפיעה על הבית - זוהי מהות התכנון.
לאט לאט גמלה בי ההחלטה ללמד את מה שאני יודעת.
למדתי בהמשך אצל יאן בנאג, הראשון שהביא את הפרמקלצ'ר לארץ. חזרתי להשתלמות מורים אצל טליה.
בתחילת חודש פברואר יפתח קורס נוסף של פרמקלצ'ר. מוזמנים.
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

מאשה דולב

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

הי מאשה!
ברוכה הבאה לאתרנו. טוב לראות אותך גם פה!
ומזל טוב על פתיחת דף בית אישי @} (כשהקישור הזה מופיע בדף הוא מתייג אותו כדף בית אישי).
מעודד תלמידך.
עשב_השדה*

מאשה דולב

שליחה על ידי עשב_השדה* »

מאשה
כשבפרמקלצ'ר מדברים על "כל אנרגיה אחרת" אז מדברים על הגופנפש? או על יחסי אנוש?קהילה?
על האקולוגיה של המערכת הסגורה שהננו ושל מערכות יחסים?...........
למה הכוונה? זוהי אמירה מאד פתוחה.
(-:
עשב_השדה*

מאשה דולב

שליחה על ידי עשב_השדה* »

@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}@}
הייתי פה בשביל להקפיץ את הדף למה חדש
ויש חדש
קורס פרמאקלצ'ר מתחיל ב13 למאי
פרטים אצלי בדף בית
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

מאשה דולב

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

אחד הסרטים המדהימים ביותר שראיתי: home
שעה וחצי של צילומים מהממים מכל העולם, וגם - מסר סביבתי מהטובים ביותר שיש.
פנו לעצמכם את הזמן ושבו לראות. חובה!
עשב_השדה*

מאשה דולב

שליחה על ידי עשב_השדה* »

מאשה העברתי לך מככר השוק
מאשה_דולב*
הצטרפות: 06 ינואר 2009, 11:20
דף אישי: הדף האישי של מאשה_דולב*

מאשה דולב

שליחה על ידי מאשה_דולב* »

למה חשוב ורצוי ללמוד פרמקלצ'ר?
כיום לא מפסיקים לדבר על אקולוגיה, על משבר האקלים והדלק, על משבר המים והאם צריך או לא צריך לשלם את הקנסות על הביזבוז.... האמת, נמאס כבר לשמוע.
כל המשברים הללו - הם מעשי ידי אדם. יש האומרים שאנחנו בדקה ה-90 לתקן את מה שהרסנו ואחרים גורסים שהמצב אבוד ואין דרך חזרה.
בעולם ישנה היום תנועה שהולכת וגדלה של אנשים שהיו רוצים לראות עולם נקי יותר, ויודעים שאין זמן, השינוי חייב לבוא ומהר.
ללמוד פרמקלצ'ר, משמעו לקחת חלק, מתוך אחריות אישית, לשנות דברים בחיי היום-יום, ולהביא לתודעה שאפשר אם רוצים לשפר, לא להפוך עולמות אלא בצעדים מדודים.
כדי להיות יותר ברורה, אתן דוגמא, יש לי בחצר ערמת קומפוסט. משפחתי, מזה שנים מטמינה בערימה את שאריות המטבח והן הופכות לקומפוסט משובח לגינה. הגינה קטנה,
עליה גדלות חסות (קטנות), קצת כרוב, בצל ירוק, אפונה, צנוניות, לא הרבה אבל מספיק לצריכה ביתית.
תגידו - במה שינית את העולם? לא הרבה. הפחתתי למינימום את כמות הפסולת שיצאה מהבית. את שאריות המטבח הפכתי לזבל עשיר לגינה, גידלתי את המזון שלי
ולא נזקקתי למזון מרוסס, שמשאיר אדמה ומים מזוהמים. באמת לא הרבה, אבל תתארו לכם שכל אחד יעשה מעט, איזה אפקט מצטבר זה יהיה!
רוצים עוד דוגמא? כבר לפני שנים הבינו פעילי סביבה את הקשר בין כריתת עצים לשינויים במזג האוויר. בארה"ב קמה תנועת מחאה תוססת שיצאה נגד חברות הכריתה.
בחורה צעירה (הייתה אז בת 20) עלתה על עץ סקוואויה בן מאות שנים, וישבה עליו שנתיים תמימות, בגובה של 60 מטר מעל פני האדמה (עברו עליה שני חורפים בקור של צפון קליפורניה!), היא ידעה
שברגע שכף רגלה תדרוך על האדמה יורידו את העץ,. היא הסכימה לסיים את מחאתה כשהחברה חתמה על מסמך, מול עורכי דין ומול התקשורת והעולם המשתאה שעקב אחרי המאבק שלה.
אישה אחת עם תעצומות נפש. התוצאה הייתה שהיא העלתה את המאבק נגד כיתת העצים לסדר היום הציבורי באה"ב ובעולם כולו. (שמה ג'וליה בטרפליי).
תרומתי לעולם? אני יודעת ללמד פרמקלצ'ר - ואומרים שאני עושה את זה טוב.
למי זה מתאים? לכל אחד שמוכן לקחת פסק זמן בחיים, לבחון מחדש את ההתנהלות שלו ושל משפחתו ולשנות ב'קטנה'....
הקורס יתקיים בכרכור - מחירו 1950 ש"ח, מי שיביא איתו חבר או בן זוג יקבל הנחה, יש אפשרות לברטר, או לחלוקה נוחה של התשלום ובלבד שתבואו ללמוד!
עשב_השדה*

מאשה דולב

שליחה על ידי עשב_השדה* »

יש מאשה כל הכבוד
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”