מאכלי עדות להנקה

גברת_פלפלת*
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

מאכלי עדות להנקה

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

אני רוצה לעשות 'מחקר' קטן על מאכלי עדות בהנקה.
אני חושבת שאפשר ללמוד הרבה מהמזון שנהוג היה להגיש ליולדת ולמניקה. אני, למשל, חצי תימניה ואחרי הלידה קיבלתי מאמא שלי (כפי שהיא קיבלה מאמה בזמנו) תמרים (מג'הול), מלא פירות יבשים, תה שעשוי מקליפת פולי הקפה (ללא קפאין) ונקרא גישר, שקדים ואגוזים ותבשיל שעשוי מחיטה חמאה וחלב (לא הכי להיט מבחינה בריאותית, אבל מה זה טעים ומזין..).
האמת? טעם האוכל שאכלתי בתקופה ההיא עדיין עומד על קצה לשוני ואני מתגעגעת..
אני אשמח לשמוע מה נהוג להכין אצלכן (אצלכן בעדה (-; ) וכך לנסות לשחזר מידע נפלא שעובר מאם לבתה.
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

מאכלי עדות להנקה

שליחה על ידי ורד_לב* »

איזה רעיון נפלא לדף!
>ורד מחכה לקרוא עוד<

אצלנו בעדה הפולנית- רומנית לא ידוע לי על מאכלים מיוחדים, אם כי בטוח יש...
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

מאכלי עדות להנקה

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

אצלנו נחשב נזיד עדשים כמאכל המומלץ ביותר ליולדת. מג'דרה כזו עם אורז ועדשים בלי בצל. אצלנו- אנחנו כמה דורות בארץ, מחסידי צפת, אני מניחה שזה ספרדים ואשכנזים גם יחד.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מאכלי עדות להנקה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

בירה שחורה ומיץ תפוזים פז
מעדות הקיבוצניקים
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

מאכלי עדות להנקה

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

מרק עוף.
<נחשו מאיזו עדה>
מיכל*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

מאכלי עדות להנקה

שליחה על ידי מיכל* »

תמרים (מג'הול), מלא פירות יבשים, תה שעשוי מקליפת פולי הקפה (ללא קפאין) ונקרא גישר, שקדים ואגוזים
איזה קטע, ילדתי לפני חודשיים ומסוף הריון ועד עכשיו (הנקה מלאה) מה שהכי מתחשק לי זה תמרים (מג'הול) שקדים ואגוזים. יש לי מלא בבית ואני יכולה לאכול מהם כל היום כמעט.
טוב, האמת שאני יכולה לאכול כל היום נקודה. יש לי תיאבון מטורף עם ההנקה. אולי בגלל זה אני לא ממש יורדת במשקל, תמרים ואגוזים-לא הכי דיאטטי...
גם תה מתחשק לי כל הזמן. אולי כי נהיה סתיו. אני שותה תה קמומיל.(מצויין לגזים של הקטנטן)
גברת_פלפלת*

מאכלי עדות להנקה

תאכלי! תאכלי!! הכל ירד בסוף.. אני עכשיו, שנה אחרי הנקה ובתת משקל של 3 קילו מתחת לגבול התחתון ולא מצליחה לעלות. ואני כמעט בכיתי שבוע אחרי הלידה כשלא הצלחתי להיכנס לג'ינס שלי מלפני ההריון (תמימות של הריון ראשון- הרי כשהתינוק יוצא כל הבטן יורדת, לא?).
אז אל דאגה, את רק חודשיים אחרי לידה!

אני זוכרת שאמא שלי שטפה לי את כל הפירות היבשים ויבשה לי על מגבת, שאוכל לנשנש לי להנאתי..
ר_ו_ב_י_נ_א*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2005, 14:42
דף אישי: הדף האישי של ר_ו_ב_י_נ_א*

מאכלי עדות להנקה

שליחה על ידי ר_ו_ב_י_נ_א* »

מאכלים מסורתיים לאמהות מניקות בהודו

אני קיבלתי פירות יבשים ועוגיות חילבה ( לא טעימות בכלל. אבל עושות חלב משהו משהו...)
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

מאכלי עדות להנקה

שליחה על ידי במבי_ק* »

ועוגיות חילבה

מאיפה? מה הטעם? קשה לי לדמיין עוגיות מהדבר הזה? אני אוהבת חילבה, אבל זה הכי מסריח ואחרי כמה זמן אי אפשר לאכול יותר..
גברת_פלפלת*

מאכלי עדות להנקה

נו, במבי, ומה אצלכם אוכלים בהנקה?
קלמנ_טינה*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 12:57
דף אישי: הדף האישי של קלמנ_טינה*

מאכלי עדות להנקה

שליחה על ידי קלמנ_טינה* »

מהמורשת ההונגרית: תה קמומיל.
מהמורשת של אמא שלי: תירס מתוק ("תירס חלב"), שקדים, בירה שחורה.
מהמורשת שלי (כלומר, מה אכלתי בפועל): מים (!!!) ועוגיות מכל סוג ומין (רצוי עוגיות גרנולה ועוגיות כוסמין עם שוקולד חרובים 9-: )
[-:
היה לי ממש קשה להפסיק עם זה. ההנקה בחודש הראשון גרמה לי לתשוקה בלתי נשלטת למתוק, גם באמצע הלילה.
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

מאכלי עדות להנקה

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מרק קובה אדומה כמובן, קציצות בשר עירקיות, טחינה, עמבה ביתית (מלאה חילבה!) לא חריפה מדי...
אבל השוס? מה שלי בא הכי הכי טוב?
סלט ערבי ענק ולא קר(!) קצוץ דק דק דק באהבה גדולה, עם הררי פטרוזיליה וגרידת לימון... וואי וואי וואי איזה פינוק זה... אין יותר טוב מזה. בכלל, גרידת לימון בסלט ישר מעלה את סבתא שלי ע"ה בעיני רוחי, וזה, ביחד עם חיוך של "אחחחח. יא ספתה..." ישר מגביר חלב.

ומלא סלטי ירקות שונים משונים (בארוחה עירקית מסורתית אין אין אין מצב שלא יהיו חמישה עשר סוגי סלטים על השולחן... גזר, חצילים, דלעת, עדשים, קישואים, מנגולד, רק תגידו שם של ירק...:-9)
במבי_ק*

מאכלי עדות להנקה

שליחה על ידי במבי_ק* »

אני בלי עדה, אבל מכינה לעצמי בזמן האחרון - (למדתי אצל טרה רוסה מבעלה):

כדורי פירות יבשים. אני משתמשת במטחנת קפה. שקדים, אגוז ברזיל או שניים, שומשום, פשתן, משמש יבש (אורגני, זה טוב לברזל), צריך להיות יחס כזה שהפרי היבש (משמש/ תמר/ צימוקים) הופך את הרסק הזה לדביק, עושים מזה כדורים וזה גם טעים ונראה לי שגם טוב לחלב.

חוצמזה, אני אוכלת חילבה ותה שומר (מתגנת לדף, למרות שאין לי ממש עדה. חצי פולניה חצי יקית, ואף אחד לא הביא לי כלום מיוחד, חוץ מאוכל טעים מכל הסוגים. אז אני מעדת-במבי).
במבי_ק*

מאכלי עדות להנקה

שליחה על ידי במבי_ק* »

מתגנת

מתגנבת
שליחת תגובה

חזור אל “מדור הנקה שאלות ותמיכה”