מאיזה גיל מותר להגדיר חינוך כביתי

יעל_ש*
הצטרפות: 17 ינואר 2009, 23:56

שליחה על ידי יעל_ש* »

מאיזה גיל מותר להגדיר חינוך כביתי?
דווקא מעניין...
והאם עם מטפלת בבית זה ביתי פחות?
כי אם כך אז בעצם יש מצב שאיזה 25 שנה נעסוק רק בכך? מעורר מחשבה.
אימשלו*
הצטרפות: 23 יוני 2009, 15:21

שליחה על ידי אימשלו* »

חינוך ביתי זה במקום בית ספר, לא?
אימשלו*
הצטרפות: 23 יוני 2009, 15:21

שליחה על ידי אימשלו* »

חוצמזה מותר להגדיר ממתי שרוצים.
ריש_גלית*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

שליחה על ידי ריש_גלית* »

זה באמת נושא ששווה לפתוח בשבילו דף?
יעל_ש*

שליחה על ידי יעל_ש* »

תמהה. אם התשובות ברורות במקום אחר למה הככר סוערת?
יעל_ש*

שליחה על ידי יעל_ש* »

וכבר הזמנתי בככר להפנות אותי לתשובה או לדף רלוונטי ולמחוק אם נכון ככה.
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

שליחה על ידי נועה* »

לדעתי, מגיל חינוך חובה, דהיינו 5.
ריש_גלית*

שליחה על ידי ריש_גלית* »

תכף הולכת לככר לראות על מה סערו הרוחות (כנראה הקיץ הזה מחרפן עוד כמה אנשים מלבדי). (-:
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

שליחה על ידי אילה_א* »

זה ידוע שבקיץ אנשים באתר נטרפים משטויות
אפילו יש דפים שלמים בנושא
אבל אני לא זוכרת את שמותיהם בגלל החום :-)
יעל_ש*

שליחה על ידי יעל_ש* »

לקישון יש את הקטע הזה (נדמה לי איפושהו ב"ספר משפחתי") שהוא מנסה להזכר אם כותבים אפריקה או ארפיקה...החום...נו...
ריש_גלית*

שליחה על ידי ריש_גלית* »

תודה אילה על העידוד.
ולעצם העניין, לפותחת הדף: קודם כל, הרוחות לא עד כדי כך סוערות בככר... שנית, המלים "מותר להגדיר" בכותרת הדף מובילות לכיוון מאוד פולמוסי, לטעמי בלי שום צורך אמיתי (מלבד הצורך להתדיין בלהט על שטויות, תופעת קיץ שכיחה אליבא דאילה א). אף אחד נותן רשות או אוסר להגדיר...
בקיצור, אני מיציתי את הדיון בינתיים (-:.
ציל_צול*
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

שליחה על ידי ציל_צול* »

אני עם גלית,
מרגישה שהגדרות יוצרות גדרות... זה הבסיס להיררכיות, דיכוטומיות ושיפוטיות. למה זה טוב?
אם יש הורים שהילד שלהם נשאר איתם בבית עד גיל שנה ועושה להם ממש טוב להגיד על עצמם שהם מחנכים בחינוך ביתי (למשל, כי כל החברים שלהם שלחו בגיל הזה למשפחתון) מי אני שאקח להם את העונג הקטן הזה? ואם יש הורים שהילדים שלהם בבית אבל חלק מהזמן הם עם מטפלת ועושה להם ממש טוב להגיד על עצמם שהם בחינוך ביתי, למה להתעסק בזה בכלל?
יש לנו כל כך הרבה הגדרות וגבולות גם ככה, יהיה נחמד אם חינוך ביתי יהיה חופשי מזה וכל אחד יוכל לעשות כאשר יחפוץ לבו וגם ירגיש טוב עם זה.
אני חושבת שההגדרה היא מאוד אישית והיא תלויה מאוד במה שההורים רואים כ base line שממנו ברור שהם שולחים את הילד למסגרת. כל זמן שהילד איתם בבית מעבר לקו הברור הזה (להם) יתפש בעיניהם כשהיה בחינוך ביתי. מי שתומך בחינוך ביתי ירצה להפוך את הקו הזה, שהוא כמובן אישי אבל מושפע גם מעמדות חברתיות ורחבות, לכמה שיותר רחוק.
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

שליחה על ידי יעלי_לה »

חינוך ביתי מגיל אפס?

גם אני זכרתי ככה והתפלאתי על סימן השאלה... מצאתי:
חינוך ביתי מגיל 0
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

וואלה :-) יש גם חינוך חובה מגיל 3 ...שאז ילד בן 3 בבית מוגדר כאילו רשמית הוא בחינוך ביתי.
יעל_ש*

שליחה על ידי יעל_ש* »

אף אחד משני הדפים לא עוסק במה ששאלתי.
אבל אם לכולם חוץ ממני יותר נוח לא להגדיר סבבה לכם.
ממש לא שאלתי כדי להתפלמס אלא כדי להבין את הסערה בככר.
אבל יכול להיות שזאת בכלל לא סערה ואני עדיין סתם רגישה.
מאחלת לעצמי להישאר רגישה.
אפשר מצידי להפוך לדף למחיקה. כנראה שזה במילא מעניין רק אותי.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

אף אחד משני הדפים לא עוסק במה ששאלתי
סליחה, אני דווקא זכרתי שהדף הראשון עוסק בזה - אבל השם שלו מטעה. בפירוש היה דף שבו דנו בשאלה מאיזה גיל זה נחשב חינוך ביתי, ותיכף אמצא אותו (כדי לא לעבוד) :-)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

והאם עם מטפלת בבית זה ביתי פחות?
ברור שלא. אני לא מסכימה עם התגובה ההיא בככר השוק. למעשה יש הרבה אמהות שלא היו יכולות להשאיר את הילד בבית ללא מטפלת. ותלוי כמובן כמה שעות ביום/בשבוע המטפלת עובדת, האם היא נמצאת כשהאם נעדרת או במקביל לאם, וכולי.
ה_פולניה*
הצטרפות: 23 יוני 2009, 21:34
דף אישי: הדף האישי של ה_פולניה*

שליחה על ידי ה_פולניה* »

יעל,
היתה סערה. ופשוט בזמן האחרון, (אולי באמת זה הקיץ שמטריף את האנשים),
יש אנשים שחייבים להעביר אנרגיות שליליות באתר.
אם ימשיכו ככה, לא אתפלא אם האתר יקרוס באמת. יותר מדי פסימיות ורצון להיות צודקים.
די.
ולעיניננו,
נראה לי שחינוך ביתי הוא כפי שציל צול אמרה, הכל-בעיני המתבונן (זה גם מה שיצא לי במרגיעון :-) ).
אם בגיל שנה (כנראה לפחות עד גיל שנתיים), לא מכניסים למסגרת, זה בהחלט חינוך ביתי.
אם המטפלת היא רק כעזרה (כמו סייעת בגן), אז סבבה. אם לא, אז זה כבר לא חינוך ביתי, זה חינוך אצל מטפלת. (סוג של מסגרת).
שרית_אמיר*
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 17:51
דף אישי: הדף האישי של שרית_אמיר*

שליחה על ידי שרית_אמיר* »

מאיזה גיל מותר?
מי אמור להחליט?
מול מערכת החינוך אז זה גיל 5 שמבקשים אישור.
מול עצמך....?
כשילדי עוד לא היו בתיכנון אנחנו היינו מבחינתנו משפחה בחינוך ביתי.
ציל_צול*

שליחה על ידי ציל_צול* »

אהבתי...
יעל_ש*

שליחה על ידי יעל_ש* »

תודה. ממשיכה להקשיב.
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

גם.
ציל_צול*

שליחה על ידי ציל_צול* »

אילה, צחקתי נורא מהדף אופנה וירטואלית. לא נתקלתי בו עד עכשיו. תודה.
אז רגע, מה לדעתך אנחנו עושים עכשיו? או במילים אחרות - איך הוא קשור?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

_כשילדי עוד לא היו בתיכנון אנחנו היינו מבחינתנו משפחה בחינוך ביתי.
אהבתי..._
זה שיחדש לא נורמלי זה :-)

איפה הטאגליין של רוקדת בנושא הזה? משהו כמו: מי שטוען שתינוק בן שנה בבית זה חינוך ביתי, כאילו אמר שבגיל הזה הם אמורים להיות במסגרת.
מונו_נוקי_בשם_השר_לענייני_חינוך_בייתי*
הצטרפות: 01 יולי 2009, 09:53

שליחה על ידי מונו_נוקי_בשם_השר_לענייני_חינוך_בייתי* »

מאד פשוט
גיל0 -3 תינוק
גיל 3-5 שובב קטן
גיל 5-10 לילידי נובמבר עד יוני - חינוך בייתי
גיל 6-10 לילידי 21 ביוני עד 12 בנובמבר - חינוך בייתי
גיל 10-18- שובב גדול
גיל 18 ואילך- זה כבר אחריות של משרד אחר
בברכה.....
ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

איפה הטאגליין של רוקדת בנושא הזה? משהו כמו: מי שטוען שתינוק בן שנה בבית זה חינוך ביתי, כאילו אמר שבגיל הזה הם אמורים להיות במסגרת.
גגלי whole life unschoolers
לפני שעושים descholoing להורים, כל החיים הם מסגרת בית ספרית לא מדעת.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

לפני שעושים descholoing להורים, כל החיים הם מסגרת בית ספרית לא מדעת.
אה, את מתכוונת במובן הרחב של המילה :-P כמטאפורה.
ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

I don't do "חינוך ביתי" as such anyway.
אז זו סמנטיקה, לא מטאפורה.
אבל כן.
;-)
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

שליחה על ידי אילה_א* »

זה קשור כי זאת אופנת קיץ להתעצבן משטויות
ציל_צול*

שליחה על ידי ציל_צול* »

המממ... אני לא בטוחה שהעצבים על זה (לפחות שלי) הם כאלה שטות. זה באמת מעצבן כשמישהו מנסה להכתיב באיזה מילים אסור להשתמש או באיזה מילים חובה להשתמש בתחום שהוא כל כך פתוח. מילא אם היו איזה הגדרות משפטיות שאפשר לראות בהן קריאת כיוון. אפילו זה אין. אז כשמישהו מנצל את הכיכר כדי לגרום לאחרים להרגיש טיפשים או מגוכחים לא נראה לי שזה אדיוטי להתעצבן מזה והרי מזה הכל התחיל. זה תלוש לגמרי מהנושא עצמו. זה לעצם תרבות הדיון יותר מכל דבר אחר. להגיד לאיזו אמא שחושבת שהיא עושה חינוך ביתי בגיל שנה להתבייש ולעמוד בפינה אחרי שהיא פירסמה הודעה זה מעצבן. אותי.
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

מי שטוען שתינוק בן שנה בבית זה חינוך ביתי, כאילו אמר שבגיל הזה הם אמורים להיות במסגרת
זה עצוב... אבל זה סוג של אישור שהרי רוב התינוקות בגיל הזה נמצאים במסגרת ועל כן תינוקות שלא הם בחינוך ביתי. לא?
יעל_ש*

שליחה על ידי יעל_ש* »

או שזה אומר משהו על הגישה...
יעל_ש*

שליחה על ידי יעל_ש* »

התכוונתי על הגישה של הכותבות (והתכוונתי מהכרות)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

זה סוג של אישור שהרי רוב התינוקות בגיל הזה נמצאים במסגרת ועל כן תינוקות שלא הם בחינוך ביתי. לא?
לדעתי לא. בעיני מקומו הטבעי והמתבקש של בן שנה הוא בבית ולכן לא אטרח להמציא לזה שם. שמות יש להמציא למצבים אחרים, למשל שליחתו למסגרת.
ילדת_טבע*

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

טוב, עכשיו אני אתן את הדעה הממשית והאמיתית שלי:
אין דבר כזה חינוך ביתי. זה סתם שם. שם שמגדיר קבוצה שמגדיר גישה שמגדיר מעמד חברתי שמגדיר מה שהוא לא מגדיר, זו סתם מילה. כמו שאנשים פה אימצו את השם "באופן" וכל דבר הוא "באופני" או "לא באופני".
אני מאמינה שמי שלוקח אחריות על החינוך של הילדים שלו ולא שולח אותם לתוך המערכת הוא "חינוך ביתי". הרי לא תבואו ותגידו שאמא שילדה מתחנך בבית והיא לוקחת לו מורה פרטי למתימטיקה, כימיה, ביולוגיה, היסטוריה וכו' שהוא נמצא במסגרת, נכון? נוסיף לכך שכשהמורה נמצא האמא יוצאת לסידורים וקניות, הוא בטוח לא יהיה אנסקולינג אבל בהחלט הומסקולינג, הילד מתחנך בבית בסופו של יום וזה בכלל לא משנה איפה האמא תהיה, אולי במקום סידורים וקניות היא יוצאת לעבודה של כמה שעות?
מה ההבדל בין זה לבין סבתא שנשארת עם הילד? מה ההבדל בין זה לבין דודה שנשארת עם הילד? מה ההבדל בין זה לבין חברה שנשארת עם הילד? מה ההבדל בין זה לבין להביא מטפלת באין שבט וכפר שלם לגידול הילד זמין?
ואם הורה נמצא עם הילד בשעות הבוקר ואז בשתיים מתחיל לרוץ איתו לחוגים ופעילויות אז גם הוא לא מחנך בבית או שבגלל שזה בשעות שבית הספר עובד אז הוא כן?
התחושה היא שהמתלהמים שומרים את צירוף המילים "חינוך ביתי" לאיזו אליטה שכזו שמקריבה את עצמה על מזבח החינוך הביתי. ההורים עושים הכל ולכן הם הם הראויים לכינוי "מחנכים בבית"?
אני אמא לשני ילדים, הגדולה שלי אוטוטו בת ארבע (עוד שנה חוק חינוך חובה) והצעיר בן שנה וחצי, אני מחנכת בבית ואני לא מתביישת להגיד את זה. זה מה שאני עושה. כששואלים אותי במה אני עוסקת אני אומרת בפה מלא (וידיים מלאות) "חינוך" (גם כן מילה מעצבנת ברמת הקונוטציות) ואין זה משנה לי בכלל ברמת הגישה שלי שהילדים שלי טרם הגיעו לגיל כרונולוגי של חוק חינוך חובה, זה נתון יבש ולא נוגע לי כלל של משרד החינוך. מי נתן להם לקבוע מתי הילדים נחשבים למתחנכים בבית ומתי לא? אנחנו הרי לא נותנים להם לקבוע לנו שום דבר אחר אז דווקא את זה?
ורגע, בשדרות, חוק חינוך חובה מתחיל בגיל ארבע אז שם זה אחרת? אם אתם גרים בשדרות אז זה בסדר באשקלון כבר לא? מה זה האבסורד הזה?
ויש עוד אנשים שנכנסים כל פעם בככר או בכל דיון ומציינים שמתחת לגיל שקבע משרד החינוך אתם בעצם לא מחנכים ויותר דבילי מזה, יש אנשים שמקשיבים ומפנימים או מתעצבנים?
האם הגיל ממש משנה או שאולי מישהו שם ממש ממש מתקרבן שקשה לו בכלל לחשוב על כך שיש אי שם כאלו שנעזרים בכל מיני עזרים כדי לאפשר לעצמם לא לשלוח את הילדים למסגרת כל הזמן שהם יכולים?
אז תגידו ש"כן, אבל היא תשלח את הילד לגן בגיל חמש". אבל איזה מין טיעון זה? ואולי את שהילד שלך כבר קיבל את חותמת הגומי של משרד החינוך במחוז מגורייך שהוא ב"חינוך ביתי" (בן 5) תשלחי את הילד שלך עוד שנה (כיתה א') לבית הספר, אז גם את לא בחינוך ביתי? מה זה השטויות האלה?! החותמות האלו הן נבואיות, חתומות באבקת כוכבים ומי שהוחתם יודע כבר בודאות שגם בגיל 12 הילד לא, רחמנא ליצלן, ידרוש להכנס למערכת או בגיל 15 ירצה ללכת ללמוד במסגרת, עם מישהו אחר לחלוטין ואולי אפילו בעיר אחרת קרקסנות למשל (אבוי! גם הם לא בחינוך הביתי! ואני הייתי בטוחה שהם המייסדים!!!)?

מי שטוען שתינוק בן שנה בבית זה חינוך ביתי, כאילו אמר שבגיל הזה הם אמורים להיות במסגרת
סלוגן נחמד, אבל לא יותר מזה. אולי עובד יופי ברמת ה פעוט בבית דעי את אשר תשיבי אבל לא יותר מזה. ותסלח לי הקופירייטרית, זה שהגדרות המערכת רקובות לא נותן לנו לגיטימציה להרקב בהגדרות זהות. דווקא אנשים חושבים ושואלים אל להם להתפס לנתונים שוליים ועידריים שכאלו.
משפט כזה הוא שסתום זמני ולדעתי עושה בפועל יותר נזק מאשר מועיל. אולי זה גורם למי ששם בחוץ לחשוב על המיקום המזעזע של בן השנה בתוך מעון יום לעומת זרועותיה החמות של האם (או סבתא, או אחות או שכנה או מטפלת בשכר יומי) אבל שולל בביטול ממי שכן מתיחס ברוב אחריות למושג "חינוך ביתי" ולא כמטבע לשון, את הזכות המלאה שלו להיות במקום הזה ולדעתי כן יש מקום כזה גם בגיל חודש, בגיל שעה, בגיל הרגע החליק מהרחם.

לא אטרח להמציא לזה שם
כמו שאמרתי, מסכימה שזה רק שם, אבל הגיל הוא לא נתון פה, מבחינתי הדין זהה הן לגיל שנה והן לגיל 8. בשני המקרים אני לא מאמינה ש"מסגרת" זה פתרון. אבל פה מתחיל דיון של מה זו "מסגרת" הלו גם זה סתם שם. ומי שם אותך לשפוט שמטפלת זה "מסגרת" מול חוג אחר הצהריים שהוא לא "מסגרת"? עניין של קונוטציה? אז עכשיו קונוטציה היא השופטת? ואמא שמשעה עשר בבוקר עד שתים עשרה מושיבה את הילד מול שולחן עם חברת וספר זו לא "מסגרת"? ואולי הגיע הזמן להתבגר ולהתסכל בתוך הקנקן ולא בצורתו החיצונית ולבוז ולשפוט קנקנים אחרים? (קרוטונית, לא מכוון אליך אלא למתלהמים עורפי הראשים אגודל למעלה אגודל למטה).

דיברתי די.
הולכת "לחנך" את ילדי.
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

רוצה להגיד משהו איך שזה נראה מהצד
כל הגדרה, באה לכסות קבוצה כלשהי . הכיסוי תמיד חלקי.
מה פירוש צבע שחור? יש שחורים שאנחנו מכנים אותם כך למרות שהם אפור כהה מאד, חום כהה מאד וכולי. יש שחור מבריק, ויש שחור מט(שחור של תקליט לא נראה כמו עור של אדם שחור). אבל כשאנחנו רואים משהו שחור אנחנו יודעים שזה שחור.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

(קרוטונית, לא מכוון אליך אלא למתלהמים עורפי הראשים אגודל למעלה אגודל למטה).
אני דווקא חושבת שכתבת יפה מאוד. למרות שלא החלטתי אם אני מסכימה איתך :-)
אנחנו עכשיו בחינוך ביתי לחודשים יולי-אוגוסט :-P
ילדת_טבע*

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

אנחנו עכשיו בחינוך ביתי לחודשים יולי-אוגוסט
לכי על זה ובגדול! (())
ציל_צול*

שליחה על ידי ציל_צול* »

באופן כללי אני מעריכה מאוד ותמיד כל מי שבועט בהגדרות. הגדרות הן סוג של כורח וכל מי שלא רואה עצמו כבול לכורח הזה זוכה בגדול בחופש שלו להיות מי שהוא.
אני חושבת שהדף הזה עוסק בשלב שהוא צעד אחד הלאה, כאשר אנשים כן מרגישים כפופים להגדרות הללו או לכל הפחות מכבדים אותן.
אני משתדלת לנהוג כמו שרון

אני מבינה לגמרי את הצורך שלה להדגיש שהיא בחרה לטפל לבד בילדה, ולא להביא אותו למוסד כלשהו לטיפול.

ולכבד את הצורך של אנשים אחרים בהגדרות, בעיקר בפעמים שבהן ברור שזה עושה להם משהו טוב. אם מישהו בוחר בהגדרה שמאירה אותו באור שלילי יהיה לי אולי יותר דחוף לומר משהו על זה, אבל כאשר מדובר במשהו שבאורח כזה או אחר מעלה את ההערכה העצמית ושביעות הרצון העצמית אני מעדיפה פשוט ללת לזה להיות.
גם ככה ההורות היא מורכבת ויש בה חלקים לא פשוטים ואם מישהו מוצא בכל העניין המסואב הזה של הגדרות נחמה או נחת אני לא רואה צורך לקלקל.
זה לא מונע ממני, כמובן, להצטרף לעמדתה של ילדת טבע ולהתנגד, במהותי, להגדרות כאלה.
יעל_ש*

שליחה על ידי יעל_ש* »

איך אני אוהבת איך שילדתטבע כותבת...
שליחת תגובה

חזור אל “אודות החינוך הביתי”