ללמוד לבד בבית בגיל 14

אילת*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2003, 17:08

ללמוד לבד בבית בגיל 14

שליחה על ידי אילת* »

הבן שלי בן 14 מתנגד ללכת לבית הספר אבל מוכן ללמוד בבית . האם יש למישהו ניסיון או ידע איך עושים את זה?
נשמח לקבל יעוץ והכוונה בנושא.
שרית_אמיר*
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 17:51
דף אישי: הדף האישי של שרית_אמיר*

ללמוד לבד בבית בגיל 14

שליחה על ידי שרית_אמיר* »

הלימוד בבית מאוד פשוט, אינציקלופדיות - מחפשים ערך שמענין ולומדים ונוברים בנושא.
קל שבעתיים דרך האינטרנט.
והיה והוא רגיל ממש כמו בית ספר שיש למשל מקצוע -הסטוריה נושא- מרד בר כוכבא שוב ללחוץ בגוגל והאינפורמציה זורמת.
והיה ורוצה לדעת מה אמורים ללמוד בני גילו וללמוד זאת באופן עצמאי יש מספר אתרים שמידעים על החומר הנלמד בשכבת כל גיל.
תרצי הכוונות יותר ספציפית את יכולה לפנות לדף בית שלי.
בהצלחה
רחל_ברמן*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*

ללמוד לבד בבית בגיל 14

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

האיש שלי עשה את זה בגיל 16 (דרך האוניברסיטה הפתוחה). אני אנסה לשלוח אותו לכאן לחלוק מנסיונו.
איתי_וייס*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2009, 00:35

ללמוד לבד בבית בגיל 14

שליחה על ידי איתי_וייס* »

הי, אני האיש של רחל שעשה את זה בגיל 16. מה שעשיתי היה לעוף מבית ספר (פעמיים) ובמקום לחפש בית ספר דפוק שהיה מוכן לקבל אותי כדי איך שהוא להעביר את כיתה י"א וי"ב פשוט ויתרתי על הרעיון. מה שעשיתי היה קורסים באונברסיטה הפתוחה. הייתי פריק של מחשבים אז למדתי מחשבים. ככה העברתי שנתיים. היה סופר אחלה שבעולם. היו ימים שהייתי לומד בכיף מהבוקר עד הלילה. הייתי עוד בקשר עם כמה חברים מלפני זה וגם הכרתי חברים חדשים (מכל מיני גילאים). היה פשוט מעולה. בשלב מסוים גיליתי שמתימטיקה הרבה יותר מעניינת אותי והתחלתי להשקיע יותר בקורסים במתימטיקה. לאחר הצבא (לצערי הרב לא היה לי מספיק ידע ואומץ אז כדי לסרב להתגייס אבל מה שכן הייתי תמיד עולה לשמירה עם ספר של האוניברסיטה הפתוחה תחת המעיל) החלטתי שאני רוצה ללמוד רק מתימטיקה.

כדי להתקבל לאונברסיטה העברית קבעתי פגישה עם יושב ראש החוג למתימטיקה. נתתי לו גליון ציונים ולאחר שיחה קצרה הוא אמר לי שהוא מקבל אותי לשנה ב'. אחרי התואר הראשון עשיתי שני ולאחריו דוקטורט. היום אני עובד באונברסיטה. המצב לא רע.

בקיצור, בתלות במה שהבן שלך רוצה לעשות, פחות או יותר הכל אפשרי. צריך רק להעיז, לא ללכת בדרך הרגילה (אם הייתי מנסה להתקבל לאונברסיטה בדרך הרגילה היו מעיפים אותי מכל המדרגות), ולא לקבל 'לא' כתשובה. אם תרצי לדעת יותר או אם יש לך שאלות ספציפיות את מוזמנת לשאול. במידת הצורך אפשר גם בטלפון (עדיף סקייפ).

המון בהצלחה

איתי
חוה_בת_חיים*
הצטרפות: 12 מאי 2005, 22:58
דף אישי: הדף האישי של חוה_בת_חיים*

ללמוד לבד בבית בגיל 14

שליחה על ידי חוה_בת_חיים* »

הייתי פריק של מחשבים אז למדתי מחשבים.
זה הדבר החשוב ביותר . לברר עם הנער מהי התשוקה הכי גדולה שלו בקשר ללימודים.
יתכן שמתבררת איזו תשוקה ללמוד משהו "אחר" . זה הזמן להגשים אותה.
ולא להישאר לבד אלא ליצור דרכים באופן לקניית ידע באופן עצמאי .
יתכן והתשוקה האמתית איננה בתחום אקדמי . אפשר ללמוד כשוליה אצל מישהו אשר עוסק בתחום הנחשק . אח"כ ממשיכים לפי האופציות והתשוקות אשר נפתחות .
יש הבדל גדול בין לעזוב בית ספר בגיל 16 או בגיל 14 .
אולי תפרטי על איזה רקע מתרחש הרצון הזה לעזוב את ביה"ס , ומה "בראש" של הנער?
חוה_בת_חיים*
הצטרפות: 12 מאי 2005, 22:58
דף אישי: הדף האישי של חוה_בת_חיים*

ללמוד לבד בבית בגיל 14

שליחה על ידי חוה_בת_חיים* »

מטריד אותי השם של הדף.
נשמע כאילו , O.K , הנער לא ילך לבית הספר אבל ימשיך בבית לבד את השטויות שעושים בבית הספר . הייתי , במקום לבד מכניסה את מוטיב העצמאות . ילמד בבית באופן עצמאי .
גילוי נאות:
אני עצמי בגיל 16 עזבתי בית ספר אחד (חקלאי) והחלטתי אפילו להישאר כתה העיקר להשיג את הלימודים העיוניים הומניסטיים בבית ספר אחר.
+למדתי קיץ שלם בבית להשלים חומרים + מורה פרטי לאנגלית.
לעומתי , בני , הפסיק ללכת לבית הספר בגיל 16 והלכתי אתו ב"דרך התשוקות" שהצעתי כאן.
איתי_וייס*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2009, 00:35

ללמוד לבד בבית בגיל 14

שליחה על ידי איתי_וייס* »

למען הסר ספק:

1) על להשלים בגרות מזמן ויתרתי ובעצם (למרות עצות מלא מעט אנשים סטנדרטיים) מעולם לא עשיתי אף לו בגרות אחת. פסיכומטרי גם לא עשיתי.

2) אני בגיל 14 לא עשיתי שום דבר חוץ מלשחק משחקי מחשב כל היום (וכל הלילה) ולהבריז בסיטונאות מביצפר.

3) הגישה של אמא שלי לכל העניין היתה מאוד רגועה. היא ידעה שאני לא מידרדר לסמים או משהוא כזה ובטחה בי ובשיקול הדעת שלי. זו נקודה קריטית!

איתי
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

ללמוד לבד בבית בגיל 14

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

תלוי מה הוא רוצה ללמוד ומה קורה איתו מבחינה חברתית.
מה עם מפגשים עם נוער בחינוך ביתי?
שליחת תגובה

חזור אל “אודות החינוך הביתי”