ליטוף בטן בהריון
-
זרח_הפרח*
- הצטרפות: 20 מרץ 2010, 20:33
- דף אישי: הדף האישי של זרח_הפרח*
ליטוף בטן בהריון
חודש חמישי. מתחילים לראות בטן.
לאט לאט מתחילה התופעה שממנה חששתי - התחילו ליטופי הבטן.
אמנם זה עדיין "רק" בני משפחה מסויימים ובסיטואציות מסויימות - כשנפגשים ואומרים שלום, היד שלהם יורדת מאליה אל הבטן ונותנת "ליטופון".
אבל ברור לי שזאת רק ההתחלה, וזה מאוד לא נעים לי.
מה עושים?
להגיד במפורש "זה לא נעים לי, בבקשה אל תעשו את זה", יגרום להם הרגשה לא נעימה, ואין לי רצון כזה. אני מבינה שסך הכל הם לא עושים את זה מתוך איזו מחשבה שלילית.
מצד שני, למה שרק אני ארגיש לא נעים? זאת הבטן שלי ולא שלהם...
המחשבה היחידה שיש לי כרגע היא להמנע מ"חיבוקי שלום", להקפיד לומר שלום מרחוק, בלי חיבוקים ובלי נשיקות, ולהתחמק מההזדמנות שלהם להתקרב אלי לבטן.
מה דעתכם? ניסיונכם? המלצות? אולי אני פשוט לוקחת את זה קשה מדי...?
(מקווה שזה בסדר שפתחתי למען זה דף חדש, לא הצלחתי למצוא אף מילה בנושא בחיפוש...)
לאט לאט מתחילה התופעה שממנה חששתי - התחילו ליטופי הבטן.
אמנם זה עדיין "רק" בני משפחה מסויימים ובסיטואציות מסויימות - כשנפגשים ואומרים שלום, היד שלהם יורדת מאליה אל הבטן ונותנת "ליטופון".
אבל ברור לי שזאת רק ההתחלה, וזה מאוד לא נעים לי.
מה עושים?
להגיד במפורש "זה לא נעים לי, בבקשה אל תעשו את זה", יגרום להם הרגשה לא נעימה, ואין לי רצון כזה. אני מבינה שסך הכל הם לא עושים את זה מתוך איזו מחשבה שלילית.
מצד שני, למה שרק אני ארגיש לא נעים? זאת הבטן שלי ולא שלהם...
המחשבה היחידה שיש לי כרגע היא להמנע מ"חיבוקי שלום", להקפיד לומר שלום מרחוק, בלי חיבוקים ובלי נשיקות, ולהתחמק מההזדמנות שלהם להתקרב אלי לבטן.
מה דעתכם? ניסיונכם? המלצות? אולי אני פשוט לוקחת את זה קשה מדי...?
(מקווה שזה בסדר שפתחתי למען זה דף חדש, לא הצלחתי למצוא אף מילה בנושא בחיפוש...)
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
ליטוף בטן בהריון
לי באופן אישי זה בדר"כ לא מפריע.
אבל אם זה מפריע לך - אז כמו כל מגע לא מותאם, להגיד לא. שזה לא מתאים לך, שאת יודעת שאין כוונה שלילית אבל לך זה לא נעים.
אבל אם זה מפריע לך - אז כמו כל מגע לא מותאם, להגיד לא. שזה לא מתאים לך, שאת יודעת שאין כוונה שלילית אבל לך זה לא נעים.
-
פלוני_אלמונית*
ליטוף בטן בהריון
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
אני מאד לא אוהבת שנוגעיםלי בבטן. (הטוען לכתר בן חודש אז זה כבר פחות בעיה...). גם חושבת שזה לחלוטין לא במקום שעושים את זה (הגוף שלי גם כשאני בהריון). הייתי מעירה בנימוסשזה לא נעים לי. התלוי בזהות המלטף גם אומרת שזה לא לעניין לגעת בי. כפי שאמרת, למה שרק אני ארגיש לא נעים?
אני מאד לא אוהבת שנוגעיםלי בבטן. (הטוען לכתר בן חודש אז זה כבר פחות בעיה...). גם חושבת שזה לחלוטין לא במקום שעושים את זה (הגוף שלי גם כשאני בהריון). הייתי מעירה בנימוסשזה לא נעים לי. התלוי בזהות המלטף גם אומרת שזה לא לעניין לגעת בי. כפי שאמרת, למה שרק אני ארגיש לא נעים?
-
פלוני_אלמונית*
ליטוף בטן בהריון
לדעתי את לא לוקחת את זה קשה מדי! חבל שאין לי עיצות מעשיות. נראה לי שבמקומך הייתי עושה צעד אחורה ומגוננת על בטני עם הזרועות (כמובן לא בקפיצת קרב...).
להגיד דוגרי זו בטח הדרך הכי טובה, אבל אני לא יודעת אם אכן היה לי את האומץ לעשות את זה...
רק רציתי לספר על הבדל תרבויות מעניין - אני חיה במדינה אירופאית קרירה, וכאן אף אחד לא שולח את ידיו לבטן (למרות שכן יש חיבוק כשנפגשים ונפרדים).
יש כאלו ששואלים אם אפשר, ויש את אלה שאני רואה עליהם שהם כל כך רוצים... אז אם בא לי עליהם אני מציעה להם לגעת.
אתמול דיברתי עם אמא שלי בסקייפ (מצלמה והכל), וכשהיא אמרה "אוי, איך אני רוצה ללטף לך את הבטן", אפילו אז הרגשתי מן כיווץ כזה בתוכי...
להגיד דוגרי זו בטח הדרך הכי טובה, אבל אני לא יודעת אם אכן היה לי את האומץ לעשות את זה...
רק רציתי לספר על הבדל תרבויות מעניין - אני חיה במדינה אירופאית קרירה, וכאן אף אחד לא שולח את ידיו לבטן (למרות שכן יש חיבוק כשנפגשים ונפרדים).
יש כאלו ששואלים אם אפשר, ויש את אלה שאני רואה עליהם שהם כל כך רוצים... אז אם בא לי עליהם אני מציעה להם לגעת.
אתמול דיברתי עם אמא שלי בסקייפ (מצלמה והכל), וכשהיא אמרה "אוי, איך אני רוצה ללטף לך את הבטן", אפילו אז הרגשתי מן כיווץ כזה בתוכי...
-
אישה_במסע*
- הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55
ליטוף בטן בהריון
מה אם ללטף להם את הבטן בחזה?
אני טיפוס אסרטיבי, הניסוח שהצעת נראה לי מנומס מאוד מאוד מאוד, אני הייתי אומרת את זה בצורה ברורה וחד משמעית, ומגיבה בצורה ברורה מאוד לכל חציה של גבול. זה כשמדובר בקרובי משפחה. על אנשים אקראיים אפשר לצעוק, לגעת בהם בבטן בחזרה, ולהאשים בחוצפה.
למה לא נעים לך להגיד לאחרים שהם לא יכולים לגעת בגוף שלך איך שבא להם?
אני טיפוס אסרטיבי, הניסוח שהצעת נראה לי מנומס מאוד מאוד מאוד, אני הייתי אומרת את זה בצורה ברורה וחד משמעית, ומגיבה בצורה ברורה מאוד לכל חציה של גבול. זה כשמדובר בקרובי משפחה. על אנשים אקראיים אפשר לצעוק, לגעת בהם בבטן בחזרה, ולהאשים בחוצפה.
למה לא נעים לך להגיד לאחרים שהם לא יכולים לגעת בגוף שלך איך שבא להם?
-
עדי_א*
- הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 23:06
- דף אישי: הדף האישי של עדי_א*
ליטוף בטן בהריון
תשמעי, אני נשבעתי, נשבעתי בהן צדק בהריון הראשון שבהריון הבא האדם הראשון שנוגע לי בבטן אני תובעת אותו על הטרדה מינית. כי מדובר בהטרדה על רקע מין. שזה באמת לא יאומן שזה בכלל קורה, כי זה הרי מה שזה. מציקים לך פיזית כי את אישה.
עכשיו אני בסוף ההריון השני, ולא תבעתי אף אחד, אבל זה כי :
א. בהריון הראשון כבר השמעתי את האיום הזה, ואני חושבת שאני משכנעת שאני עצבנית.
ב. מה עשיתי בהריון הזה זה להיות יותר מוכנה לזה. אז אני פשוט זזה אחורה מהר. אנשים מבינים את הרמז, והרבה פעמים גם שואלים. אני אומרת שזה מביא לי ת'קריזה בקטע פמיניסטי; נראה לי חוצפה; חדירה לפרטיות; ביטוי לתפיסת האימהות בחברה הישראלית שגם היא, אגב, מביאה לי ת'קריזה.
מה שכן, אני תופסת את העניין הפוך מ אישה במסע , אם זה אנשים (ובעיקר נשים, בגברים לא יצא לי כמעט להיתקל בתופעה) קרובים, אז אני נותנת את כול ההרצאה, אם מדובר באישה מאוחרי בסופר אני פשוט זזה אחורה, ואפילו מחייכת.
שורה תחתונה: שבוע 35+ כמה ימים, מישהי אחת שלומדת איתי נגעה לי בבטן, והשלמנו אח"כ. כך שבשבילי זה עבד.
אה, ויש דף לא ממש באותו נושא אבל בעיני ממש קשור אף פעם אל תשאלו אישה אם היא בהריון .
עכשיו אני בסוף ההריון השני, ולא תבעתי אף אחד, אבל זה כי :
א. בהריון הראשון כבר השמעתי את האיום הזה, ואני חושבת שאני משכנעת שאני עצבנית.
ב. מה עשיתי בהריון הזה זה להיות יותר מוכנה לזה. אז אני פשוט זזה אחורה מהר. אנשים מבינים את הרמז, והרבה פעמים גם שואלים. אני אומרת שזה מביא לי ת'קריזה בקטע פמיניסטי; נראה לי חוצפה; חדירה לפרטיות; ביטוי לתפיסת האימהות בחברה הישראלית שגם היא, אגב, מביאה לי ת'קריזה.
מה שכן, אני תופסת את העניין הפוך מ אישה במסע , אם זה אנשים (ובעיקר נשים, בגברים לא יצא לי כמעט להיתקל בתופעה) קרובים, אז אני נותנת את כול ההרצאה, אם מדובר באישה מאוחרי בסופר אני פשוט זזה אחורה, ואפילו מחייכת.
שורה תחתונה: שבוע 35+ כמה ימים, מישהי אחת שלומדת איתי נגעה לי בבטן, והשלמנו אח"כ. כך שבשבילי זה עבד.
אה, ויש דף לא ממש באותו נושא אבל בעיני ממש קשור אף פעם אל תשאלו אישה אם היא בהריון .
ליטוף בטן בהריון
יש לי כל כך הרבה מה לכתוב על זה אבל כל כך מעט זמן אז מאוד בקיצור -
בעיני זה מאוד מאוד מאוד לא לעניין שמלטפים את בטן
בהריון הראשון זעמתי, כעסתי, הסתגרתי, כשהייתי חייבת לצאת לעולם הייתי מודעת כל רגע למרחק ממני לבן אדם שממול וליכולת הנסיגה וההתרחקות שלי במקרה שישלח ידיים
היו מקרים שהפתיעו אותי (לא ציפיתי מהם) וזה חירפן אותי
אח"כ הבנתי שזה לא נגדי, ואז אם ידיים היו נשלחות הייתי פשוט מושיטה את ידיי במין תנועה אוטומטית ומרחיקה את ידיהם, למדתי לסגל חיוך כך שהמשכתי בשיחה בצורה נעימה אבל פיזית לא נתתי להם לגעת
בהריון השני עשיתי אותו הדבר אבל פחות כעסתי על העולם על זה שזה קורה
(הייתי בתקופה פחות רגישה בחיים שלי, הייתי יותר יציבה)
הרגשתי כמו במין אומנות לחימה - הייתי ממש שולחת את הידיים שלי קדימה ומרחיקה את שתי הידיים שנשלחו אל הבטן שלי לפני שהן הגיעו לשם (מפתח יופי של אינסטינקטים...)
(לא היה לי כח להסביר במילים. בהתחלה הייתי עושה את זה אבל אז נמאס לי).
ואגב בעיני זה מאוד מאוד קשור ל אף פעם אל תשאלו אישה אם היא בהריון
בהצלחה!!!
בעיני זה מאוד מאוד מאוד לא לעניין שמלטפים את בטן
בהריון הראשון זעמתי, כעסתי, הסתגרתי, כשהייתי חייבת לצאת לעולם הייתי מודעת כל רגע למרחק ממני לבן אדם שממול וליכולת הנסיגה וההתרחקות שלי במקרה שישלח ידיים
היו מקרים שהפתיעו אותי (לא ציפיתי מהם) וזה חירפן אותי
אח"כ הבנתי שזה לא נגדי, ואז אם ידיים היו נשלחות הייתי פשוט מושיטה את ידיי במין תנועה אוטומטית ומרחיקה את ידיהם, למדתי לסגל חיוך כך שהמשכתי בשיחה בצורה נעימה אבל פיזית לא נתתי להם לגעת
בהריון השני עשיתי אותו הדבר אבל פחות כעסתי על העולם על זה שזה קורה
(הייתי בתקופה פחות רגישה בחיים שלי, הייתי יותר יציבה)
הרגשתי כמו במין אומנות לחימה - הייתי ממש שולחת את הידיים שלי קדימה ומרחיקה את שתי הידיים שנשלחו אל הבטן שלי לפני שהן הגיעו לשם (מפתח יופי של אינסטינקטים...)
(לא היה לי כח להסביר במילים. בהתחלה הייתי עושה את זה אבל אז נמאס לי).
ואגב בעיני זה מאוד מאוד קשור ל אף פעם אל תשאלו אישה אם היא בהריון
בהצלחה!!!
-
זרח_הפרח*
- הצטרפות: 20 מרץ 2010, 20:33
- דף אישי: הדף האישי של זרח_הפרח*
ליטוף בטן בהריון
תודה על ההתייחסות! איזה כייף לדעת שאני לא המוזרה...
עדכון מהיום - הגעתי לבקר את אמא שלי, והיא מייד הושיטה לי יד לבטן. וכל האגרסיות שאספתי בנושא יצאו עליה. קצת יותר ממה שהגיע לה...
היא פטרה את זה ב"אבל אני לא כולם", ואני אמרתי בתגובה ש"מה לא ברור בזה לא נעים לי". היא נעלבה, ואני התבאסתי.
אוף. אני יודעת שהכוונה לא רעה, אבל זה פשוט מוציא אותי מדעתי
הולכת לקרוא את הדף המדובר למעלה.
עדכון מהיום - הגעתי לבקר את אמא שלי, והיא מייד הושיטה לי יד לבטן. וכל האגרסיות שאספתי בנושא יצאו עליה. קצת יותר ממה שהגיע לה...
היא פטרה את זה ב"אבל אני לא כולם", ואני אמרתי בתגובה ש"מה לא ברור בזה לא נעים לי". היא נעלבה, ואני התבאסתי.
אוף. אני יודעת שהכוונה לא רעה, אבל זה פשוט מוציא אותי מדעתי
הולכת לקרוא את הדף המדובר למעלה.
-
פלוני_אלמונית*
ליטוף בטן בהריון
אולי תתקשרי אליה ותסבירי לה?
ליטוף בטן בהריון
אני לא נתתי שילטפו לי את הבטן אם לא רציתי. ובדרך כלל לא רציתי.
ליטוף בטן בהריון
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
אני חושבת שקצת נסחפתם.ליטוף של בטן זו תחושת אמפטייה וקירבה שאנשים מרגישים כלפי אשה בהריון וכלפי העובר שלה.איך זה לעזזל קשור למין? כמו שנהוג להתחבק ולהתנשק בזמן שניפגשים ואף אחד, אגב, לא אומר: הגוף שייך לי ,הלחייים שייכות לי-כך לטוף בטן הוא סוג של קירבה שאחד חש ומביע כלפי השני.למי שזה מפריע שלא יחבק ולא ינשק ויישאר במערה החשוכה והקרירה שלו.
אני חושבת שקצת נסחפתם.ליטוף של בטן זו תחושת אמפטייה וקירבה שאנשים מרגישים כלפי אשה בהריון וכלפי העובר שלה.איך זה לעזזל קשור למין? כמו שנהוג להתחבק ולהתנשק בזמן שניפגשים ואף אחד, אגב, לא אומר: הגוף שייך לי ,הלחייים שייכות לי-כך לטוף בטן הוא סוג של קירבה שאחד חש ומביע כלפי השני.למי שזה מפריע שלא יחבק ולא ינשק ויישאר במערה החשוכה והקרירה שלו.
ליטוף בטן בהריון
גילנ, אני גם לא רואה את זה בתור הטרדה מינית. אבל זה כן חוצפה והטרדה אישית וגם לי זה לא נעים. ואני בהחלט חושבת שלפני שנוגעים בי כדי לשאול אם זה בסדר. וזה שאשה בהריון לא אומר שהגוף שלה הופך לרכוש הציבור. ואני כן מחבקת אנשים קרובים לי ולא חושבת שאני חיה במערה.