להתחבר לממ''ד שבי
להתחבר לממ''ד שבי
בעיקבות השיחות על עיצוב בחללים קטנים ולאור המצב הבטחוני שהפך גם את חלקת האלוהים הקטנה שלי למקום בטוח פחות,נראה שבקצב הזה בקרוב מאוד אוכל לבקש כוס סוכר....מקטיושה.
אנחנו בשלבי תכנון של הבית ויש לנו תקציב מוגבל לבית של 100 מ"ר ,זה נחשב פצפון במושגים של המושבים פה וכל הזמן הממ"ד תקוע לנו כמו עצם בגרון ונתפס בעניינו כגוש בטון שתקוע לנו בבית ומזבז מטרים-רבועיים חשובים.
בתכנון אחד הוא נהייה חדר ארונות ענק ואפרורי ובתכנון שבא אחריו הוא נהייה חדר עבודה עמוס במדפים וספרים ומכשירי חשמל אפורים,כל הזמן מנסים להלביש לו תפקידים פונקציונאליים צדדיים, זורקים אליו את כל החפצים והתפקידים שלא מגיע להם מקום של כבוד בחיינו.
ולאור המצב הבטחוני אני שואלת את עצמי האם במידה של החמרה במצב הבטחוני ארצה לבלות ליילות שלמים עם משפחתי בתוך ארון/מזווה? ואייזה מסר זה מעביר לילדים שלי?
אז החלטתי שאני מנסה להתחבר לממ"ד כאל מקום שמגן שמכיל ושמרגיע כאל מרחב שבו יוכלו ילדיי להיות הכי מוגנים, מקום שבו לא צריך להסתכל בחרדה לתיקרה ואפשר לנשום לרווחה גם כשנשמעת אזעקה.
פתאום עבר לי רעיון ,שאני אפילו לא יודעת אם ניתן ליישמו מבחינת ההנחיות של הג"א לבניית ממ"ד, שאולי אהפוך את הממ"ד לחדר משחקים צבעוני,את כל הבובות והמכוניות נעמיד על מדפים ונעשה רצפת פרקט עץ או שטיח מקיר לקיר , נצבע את הקירות בצבע נעים ונשקיע באין סוף מגנטים שווים ביותר כך שדלת הפלדה הכבדה תהפוך לפינת המגנטים בבית, ואולי בכלל נתחיל מסורת של כתיבת הודעות משפחתיות ותלייתם במקום על המקרר על דלת הממ"ד ונהפוך אותו ללוח המודעות המשפחתי?! עוד רעיונות....?!
אני כותבת פה כדי לנסות,ביחד, למצוא פתרון לבעיית הממ"ד שרבים נתקלים בה, אולי סיעור מוחות בנושא יוכל לעזור לי ולאחרים להתחבר לממ"ד שבנו ושלנו,עד שיהיה לנו שלום.
אנחנו בשלבי תכנון של הבית ויש לנו תקציב מוגבל לבית של 100 מ"ר ,זה נחשב פצפון במושגים של המושבים פה וכל הזמן הממ"ד תקוע לנו כמו עצם בגרון ונתפס בעניינו כגוש בטון שתקוע לנו בבית ומזבז מטרים-רבועיים חשובים.
בתכנון אחד הוא נהייה חדר ארונות ענק ואפרורי ובתכנון שבא אחריו הוא נהייה חדר עבודה עמוס במדפים וספרים ומכשירי חשמל אפורים,כל הזמן מנסים להלביש לו תפקידים פונקציונאליים צדדיים, זורקים אליו את כל החפצים והתפקידים שלא מגיע להם מקום של כבוד בחיינו.
ולאור המצב הבטחוני אני שואלת את עצמי האם במידה של החמרה במצב הבטחוני ארצה לבלות ליילות שלמים עם משפחתי בתוך ארון/מזווה? ואייזה מסר זה מעביר לילדים שלי?
אז החלטתי שאני מנסה להתחבר לממ"ד כאל מקום שמגן שמכיל ושמרגיע כאל מרחב שבו יוכלו ילדיי להיות הכי מוגנים, מקום שבו לא צריך להסתכל בחרדה לתיקרה ואפשר לנשום לרווחה גם כשנשמעת אזעקה.
פתאום עבר לי רעיון ,שאני אפילו לא יודעת אם ניתן ליישמו מבחינת ההנחיות של הג"א לבניית ממ"ד, שאולי אהפוך את הממ"ד לחדר משחקים צבעוני,את כל הבובות והמכוניות נעמיד על מדפים ונעשה רצפת פרקט עץ או שטיח מקיר לקיר , נצבע את הקירות בצבע נעים ונשקיע באין סוף מגנטים שווים ביותר כך שדלת הפלדה הכבדה תהפוך לפינת המגנטים בבית, ואולי בכלל נתחיל מסורת של כתיבת הודעות משפחתיות ותלייתם במקום על המקרר על דלת הממ"ד ונהפוך אותו ללוח המודעות המשפחתי?! עוד רעיונות....?!
אני כותבת פה כדי לנסות,ביחד, למצוא פתרון לבעיית הממ"ד שרבים נתקלים בה, אולי סיעור מוחות בנושא יוכל לעזור לי ולאחרים להתחבר לממ"ד שבנו ושלנו,עד שיהיה לנו שלום.
-
בביתה_במדבר*
- הצטרפות: 23 פברואר 2008, 19:04
להתחבר לממ''ד שבי
רעיון נחמד....
אני התלבטתי בקול רם בדף על עיצוב בחלל קטן לגבי השימוש בממ"ד.
לנו יש צורך בשתי חדרי שינה אז חשבתי לעשות חדר אחד גדול ואחד קטן, ומתוך תפיסה דומה לזו שהצגתם כאן , רציתי להפוך דווקא את הממ"ד לחדר הגדול והמרווח יותר כדי שיהיו שתי חדרים בעלי יתרון אחד וחיסרוןאחד ולא חדר מושלם וחדר רגוע מידיי, אבל בגלל שבאמת לא נעים לישון בו החלטתי להחליף בין החדרים.
הרעיון של רצפת פרקט בממ"ד יכול להיות מעולה? האם לפי ההנחיות של הג"א זה מותר? אפשר גם לשחק עם התאורה ולהשקיע בזה, ואולי גם לעשות עיצובים מגבס כולל רהיטי גבס ונישות בקיר מלוות בתאורה, ואייך האקוסטיקה של הממ"ד? אולי אפשר להשתמש באקוסטיקה השונה שלו בדרך כלשהיא?
אם יש פה מעצבי פנים ואדריכאלים שלמדו את נושא הממ"ד אשמח לשמוע מהם רעיונות, כל מי שאני מכירה שבונה בית תמיד מקלל את הממ"ד הזה, באמת הגיע הזמן שנשלח לו קצת אהבה !
אני התלבטתי בקול רם בדף על עיצוב בחלל קטן לגבי השימוש בממ"ד.
לנו יש צורך בשתי חדרי שינה אז חשבתי לעשות חדר אחד גדול ואחד קטן, ומתוך תפיסה דומה לזו שהצגתם כאן , רציתי להפוך דווקא את הממ"ד לחדר הגדול והמרווח יותר כדי שיהיו שתי חדרים בעלי יתרון אחד וחיסרוןאחד ולא חדר מושלם וחדר רגוע מידיי, אבל בגלל שבאמת לא נעים לישון בו החלטתי להחליף בין החדרים.
הרעיון של רצפת פרקט בממ"ד יכול להיות מעולה? האם לפי ההנחיות של הג"א זה מותר? אפשר גם לשחק עם התאורה ולהשקיע בזה, ואולי גם לעשות עיצובים מגבס כולל רהיטי גבס ונישות בקיר מלוות בתאורה, ואייך האקוסטיקה של הממ"ד? אולי אפשר להשתמש באקוסטיקה השונה שלו בדרך כלשהיא?
אם יש פה מעצבי פנים ואדריכאלים שלמדו את נושא הממ"ד אשמח לשמוע מהם רעיונות, כל מי שאני מכירה שבונה בית תמיד מקלל את הממ"ד הזה, באמת הגיע הזמן שנשלח לו קצת אהבה !
-
עדינה_ניפו*
- הצטרפות: 10 ספטמבר 2003, 17:33
- דף אישי: הדף האישי של עדינה_ניפו*
להתחבר לממ''ד שבי
שלום בית
אני מתחברת מאד לרעיון של הדף הזה.
גם אני כתבתי בדף על עיצוב חללים קטנים בנושא הממ"ד.
אני רוצה קצת להרחיב בעניין וגם להגיד שנתת לי כמה רעיונות נחמדים.
אז קודם כל אנחנו ממש לא רוצים להשתמש בממ"ד כחדר מגורים בכל מקרה.
יש בו חלון אחד קטן, הוא חשוך והוא אטום מאד ועשוי מחומרים לא נעימים במיוחד.
אבל - כמה דברים,
אני, ממש בן אדם לא היסטרי בכלל, נוסעת לשדרות כל הזמן ולא מותרדת או חשה פחד מזה, אבל לאחרונה שומעים את הקסאמים פה כל כך חזק, אחד אפילו נפל לא רחוק מאיתנו. כל היום בומים מרעידים (טוב, אנחנו בקרוואן, אולי הבתים הבנויים רועדים פחות).
אבל עכשיו הסכנה קרובה לבית, למרחב המוגן הקטן שלנו ופתאום אני קצת נלחצת ופתאום מחשבה על ממ"ד קצת מרגיעה אותי.
אז יהיה ממ"ד (לא כי אני בוחרת ועד עכשיו ממש עיצבן אותי האילוץ הזה אבל עכשיו זה כן מרגיע אותי אז מה טוב ובוא כמו שאת אומרת נמצא את הממ"ד שבנו, הרי אין ברירה, אי אפשר לבנות בלעדיו.)
אז, אני ממש מתלהבת מהרעיון של לעשות את הממ"ד לחדר ארונות.
כרגע אני חייה בקרוואן ויש לנו חדר אחד שהוא רק חדר ארונות.
החדר גודלו 7.5 מר. ואני מאד אוהבת אותו (כאשר הוא מסודר).
אני מאד אוהבת בכלל ארונות בגדים פתוחים לאורך הקירות, אם הבגדים מקופלים ומסודרים עליהם יפה.
לא קל לשמור על הסדר הזה אני יודעת, אבל אני משתדלת כי המראה הצבעוני הזה לאורך הקירות הוא ממש מעניין לטעמי.
פעם עבדתי בשביל מעצבת אופנה איזוטרית (הייתי מאין עוזרת אישית שלה, לא בשום דבר שקשור באופנה. אופנה זה ממני והלאה!)
וממנה נדבקתי בחיה הזאת של ארונות בגדים פתוחים.
גם את כל התלויים, הכל אצלה היה בחוץ ונגלה, נגיש וקל ועושה חשק להתלבש!
תהיה כמובן גם מראה גדולה בחדר.
ופוף נח בפינה כך שאחד מתלבש לו, בוחר ומחליף בגדים ובנתיים השני יושב ומנהלים שיחה לרגע...
אני גם, שאני באה מארה"ב מאד אוהבת מה שנקרא walk in closets , היו לי בוא נאמר לא מעט חוויות "מעניינות" בחדרי הארונות שלי ברווקותי!
חדר עם אווירה משלה, ממש לא אפרורית!
אני מתחברת מאד לרעיון של הדף הזה.
גם אני כתבתי בדף על עיצוב חללים קטנים בנושא הממ"ד.
אני רוצה קצת להרחיב בעניין וגם להגיד שנתת לי כמה רעיונות נחמדים.
אז קודם כל אנחנו ממש לא רוצים להשתמש בממ"ד כחדר מגורים בכל מקרה.
יש בו חלון אחד קטן, הוא חשוך והוא אטום מאד ועשוי מחומרים לא נעימים במיוחד.
אבל - כמה דברים,
אני, ממש בן אדם לא היסטרי בכלל, נוסעת לשדרות כל הזמן ולא מותרדת או חשה פחד מזה, אבל לאחרונה שומעים את הקסאמים פה כל כך חזק, אחד אפילו נפל לא רחוק מאיתנו. כל היום בומים מרעידים (טוב, אנחנו בקרוואן, אולי הבתים הבנויים רועדים פחות).
אבל עכשיו הסכנה קרובה לבית, למרחב המוגן הקטן שלנו ופתאום אני קצת נלחצת ופתאום מחשבה על ממ"ד קצת מרגיעה אותי.
אז יהיה ממ"ד (לא כי אני בוחרת ועד עכשיו ממש עיצבן אותי האילוץ הזה אבל עכשיו זה כן מרגיע אותי אז מה טוב ובוא כמו שאת אומרת נמצא את הממ"ד שבנו, הרי אין ברירה, אי אפשר לבנות בלעדיו.)
אז, אני ממש מתלהבת מהרעיון של לעשות את הממ"ד לחדר ארונות.
כרגע אני חייה בקרוואן ויש לנו חדר אחד שהוא רק חדר ארונות.
החדר גודלו 7.5 מר. ואני מאד אוהבת אותו (כאשר הוא מסודר).
אני מאד אוהבת בכלל ארונות בגדים פתוחים לאורך הקירות, אם הבגדים מקופלים ומסודרים עליהם יפה.
לא קל לשמור על הסדר הזה אני יודעת, אבל אני משתדלת כי המראה הצבעוני הזה לאורך הקירות הוא ממש מעניין לטעמי.
פעם עבדתי בשביל מעצבת אופנה איזוטרית (הייתי מאין עוזרת אישית שלה, לא בשום דבר שקשור באופנה. אופנה זה ממני והלאה!)
וממנה נדבקתי בחיה הזאת של ארונות בגדים פתוחים.
גם את כל התלויים, הכל אצלה היה בחוץ ונגלה, נגיש וקל ועושה חשק להתלבש!
תהיה כמובן גם מראה גדולה בחדר.
ופוף נח בפינה כך שאחד מתלבש לו, בוחר ומחליף בגדים ובנתיים השני יושב ומנהלים שיחה לרגע...
אני גם, שאני באה מארה"ב מאד אוהבת מה שנקרא walk in closets , היו לי בוא נאמר לא מעט חוויות "מעניינות" בחדרי הארונות שלי ברווקותי!
חדר עם אווירה משלה, ממש לא אפרורית!
-
טרה_רוסה*
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
להתחבר לממ''ד שבי
לפני שהתחלנו לבנות ראיתי אצל מישהו ממד גדול שהוסב לחדר טיפולים. הוא היה כל כך נעים בהשוואה לממדים אחרים שראיתי, שהחלטתי לבנות אצלינו גם ממד גדול. בנינו ממד בגודל של חדר רגיל - 3 על 3.5 מר. הוא משמש לי כחדר עבודה + המחשב + כל הניירת של הבית + כלי עבודה ועוד כל מני דברים שצריכים מקום. הוא לא כל כך חשוך - יש חלון גדול של מטר על מטר.
בשלב כלשהו בבנייה הצטערתי על הממד הגדול, זה היה נראה לי ממש בזבוז, אבל אז הייתה תקופת הקטיושות ופתאום זה כבר לא היה נראה לי חבל (הבית היה עדיין בבנייה, אז לא "השתמשנו" בממד). אם חושבים שמתישהו יהיה צריך להשתמש בממד, עדיף שהוא יהיה חדר נעים ולא חדר ארונות - מה תעשו? תצטופפו כולם בין המדפים?
קחו בחשבון שממד גדול מייקר מעט את הבנייה, כי יש יותר בטון וברזלים.
יש הרבה אנשים שבונים לפי החוקים, ואחרי שמקבלים אישור, משנים או מוסיפים מה שרוצים (נגיד - פרקט). לא נראה לי שמותר נישות מגבס, כי בממד יש טיח מיוחד שלא עף מההדף או משהו כזה.
בשלב כלשהו בבנייה הצטערתי על הממד הגדול, זה היה נראה לי ממש בזבוז, אבל אז הייתה תקופת הקטיושות ופתאום זה כבר לא היה נראה לי חבל (הבית היה עדיין בבנייה, אז לא "השתמשנו" בממד). אם חושבים שמתישהו יהיה צריך להשתמש בממד, עדיף שהוא יהיה חדר נעים ולא חדר ארונות - מה תעשו? תצטופפו כולם בין המדפים?
קחו בחשבון שממד גדול מייקר מעט את הבנייה, כי יש יותר בטון וברזלים.
יש הרבה אנשים שבונים לפי החוקים, ואחרי שמקבלים אישור, משנים או מוסיפים מה שרוצים (נגיד - פרקט). לא נראה לי שמותר נישות מגבס, כי בממד יש טיח מיוחד שלא עף מההדף או משהו כזה.
-
עדינה_ניפו*
להתחבר לממ''ד שבי
אם חושבים שמתישהו יהיה צריך להשתמש בממד, עדיף שהוא יהיה חדר נעים ולא חדר ארונות - מה תעשו? תצטופפו כולם בין המדפים?
בין המדפים?
במחשבה שלי לאורך הקירות יש מדפים ושידה או ארון... לא באמצע החדר.
החדר הוא יחסית פנוי ופתוח.
אולי תלוי כמה בגדים יש לכם?
אצלי בכל מקרה יש המון מחשבה על איכסון יעיל בבית שמפנה כמה שיותר שטח ומרחב בבית וגם בממ"ד.
בין המדפים?
במחשבה שלי לאורך הקירות יש מדפים ושידה או ארון... לא באמצע החדר.
החדר הוא יחסית פנוי ופתוח.
אולי תלוי כמה בגדים יש לכם?
אצלי בכל מקרה יש המון מחשבה על איכסון יעיל בבית שמפנה כמה שיותר שטח ומרחב בבית וגם בממ"ד.
-
טרה_רוסה*
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
להתחבר לממ''ד שבי
בדרך כלל שבונים חדר ארונות הוא דיי קטן בגודל, אבל אם את מתכננת חדר גדול, אז ההערה לא רלוונטית.
-
עדינה_ניפו*
להתחבר לממ''ד שבי
אני מתכננת את הגודל המינימלי שדורשים, 9 מר.
נראה לי גודל סביר מכל הבחינות אבל יכול להיות שאני טועה,שלא ישאר מקום רב, אני לא הכי טובה בלאמוד גודל או מרחק....
נראה לי גודל סביר מכל הבחינות אבל יכול להיות שאני טועה,שלא ישאר מקום רב, אני לא הכי טובה בלאמוד גודל או מרחק....
-
רוני_בלוני*
- הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
- דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*
להתחבר לממ''ד שבי
יש אנשים שאצלם הממ"S משמש כחדר נוסף לכל דבר (בעיקר בדירות).
נדמה לי שהממ"ד לא נכלל בארנונה. לכן אולי בכל זאת כדאי לבנות אותו גדול יותר.
אצלנו, אנחנו בניננו ממ"ד הכי קטן שאפשר, משמש כחדר ארונות בעיקר ועקב גודלו משמש גם כמחסן לחומרי יצירה ומחסן נעליים ומחסןןןןןן לאין סוף של דברים. לרוב אין שם סדר.
על קיר אחד יש בגדים (די מסודר) אבל יתר המרחב משמש לאחסון. חלון גדול דווקא.
נדמה לי שהממ"ד לא נכלל בארנונה. לכן אולי בכל זאת כדאי לבנות אותו גדול יותר.
אצלנו, אנחנו בניננו ממ"ד הכי קטן שאפשר, משמש כחדר ארונות בעיקר ועקב גודלו משמש גם כמחסן לחומרי יצירה ומחסן נעליים ומחסןןןןןן לאין סוף של דברים. לרוב אין שם סדר.
על קיר אחד יש בגדים (די מסודר) אבל יתר המרחב משמש לאחסון. חלון גדול דווקא.
להתחבר לממ''ד שבי
דף נחמד!
גם אנחנו הגענו לתיכנון הבית עם אנטי וכעס לממ"ד במיוחד כשאת שאר הבית אנחנו בונים מאדמה.
אבל באמצע היתה מלחמת לבנון השניה והגודל המינימלי של הממ"ד גדל מ5-6 מ"ר ל9 מ"ר שזה כבר גודל סביר לחדר.
הפסקנו להילחם בממ"ד והפכנו אותו מחדר קטנציק של פחות מ6מ"ר שכנראה היה הופך למחסן לא נעים לחדר אורחים/עבודה/מחשב נעים ואולי כשהילדים יגדלו יותר, מישהו מהם ירצה להפוך אותו לחדר שלו (כי אין לנו בתכנון חדר לכל ילד)
הרעיון הוא שבאמת צריך ממ"ד כחלל מוגן וגם בגודלו המינימלי הוא בכל זאת חלל בבית וחבל לבזבז אותו על מחסן מבולגן..עדיף להפוך אותו למקום שנעים לשהות בו. גם כי בכלל עדיף שיהיה נעים לנו בבית שלנו, בלי חללים חשוכים מבולגנים שאנחנו מחביאים מאחורי דלת סגורה וגם למקרה שבאמת נצטרך לשהות שם, לא עלינו, בעיתות מצוקה..
הרעיון של חדר משחקים נשמע מאד נעים.
גם אנחנו הגענו לתיכנון הבית עם אנטי וכעס לממ"ד במיוחד כשאת שאר הבית אנחנו בונים מאדמה.
אבל באמצע היתה מלחמת לבנון השניה והגודל המינימלי של הממ"ד גדל מ5-6 מ"ר ל9 מ"ר שזה כבר גודל סביר לחדר.
הפסקנו להילחם בממ"ד והפכנו אותו מחדר קטנציק של פחות מ6מ"ר שכנראה היה הופך למחסן לא נעים לחדר אורחים/עבודה/מחשב נעים ואולי כשהילדים יגדלו יותר, מישהו מהם ירצה להפוך אותו לחדר שלו (כי אין לנו בתכנון חדר לכל ילד)
הרעיון הוא שבאמת צריך ממ"ד כחלל מוגן וגם בגודלו המינימלי הוא בכל זאת חלל בבית וחבל לבזבז אותו על מחסן מבולגן..עדיף להפוך אותו למקום שנעים לשהות בו. גם כי בכלל עדיף שיהיה נעים לנו בבית שלנו, בלי חללים חשוכים מבולגנים שאנחנו מחביאים מאחורי דלת סגורה וגם למקרה שבאמת נצטרך לשהות שם, לא עלינו, בעיתות מצוקה..
הרעיון של חדר משחקים נשמע מאד נעים.
-
אמא_בבית*
- הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
- דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*
להתחבר לממ''ד שבי
כמה שידוע לי, אי אפשר לשים רצפת פרקט בחדר ממ"ד. מה שכן, אפשר לצבוע אותו באיזה צבע שרוצים ולשים בו כמובן מה שרוצים. את החלון שלו, אפשר לעשות חלון הזזה שנכנס לתוך הקיר כך שלא רואים את חלון הברזל אלא רק את המסגרת עם חלון זכוכית.
אם יש איפה לאחסן את הדלת של הממ"ד, אפשר לאחר קבלת טופס ארבע, להחליף אותה לדלת רגילה ואם יש התראות או אפשרות שנצטרך להיות שם, להחזיר את הדלת המקורית. (זה פשוט להוציא מהצירים ולהכניס)
אני כן הייתי משאירה שם מספיק מקום לפחות לשתי מיטות אם לא יותר כדי שיהיה אפשר להשתמש בו ליעוד המקורי שלו.
השקענו כל כך הרבה כסף בלבנות ממ"ד ובסוף, בשעת אזעקה, לא יהיה לנו מקום בו?
אם יש איפה לאחסן את הדלת של הממ"ד, אפשר לאחר קבלת טופס ארבע, להחליף אותה לדלת רגילה ואם יש התראות או אפשרות שנצטרך להיות שם, להחזיר את הדלת המקורית. (זה פשוט להוציא מהצירים ולהכניס)
אני כן הייתי משאירה שם מספיק מקום לפחות לשתי מיטות אם לא יותר כדי שיהיה אפשר להשתמש בו ליעוד המקורי שלו.
השקענו כל כך הרבה כסף בלבנות ממ"ד ובסוף, בשעת אזעקה, לא יהיה לנו מקום בו?
להתחבר לממ''ד שבי
למה אסור פרקט? אייזה , בעסה, זה יכול להכניס המון חמימות לחדר.
והאם מותר שטיחים מקיר לקיר?
ואם לא - יש שטיחים של פרקט שקונים לפי מידה ו/או שטיחי ענק נעימים שיכולים לעשות את העבודה.
וציור קיר מותר?
ואפשר בכלל לתלות משהו על קירות של ממ"ד (אי אפשר הרי לתקוע מסמר בתוך בטון...)
והאם מותר שטיחים מקיר לקיר?
ואם לא - יש שטיחים של פרקט שקונים לפי מידה ו/או שטיחי ענק נעימים שיכולים לעשות את העבודה.
וציור קיר מותר?
ואפשר בכלל לתלות משהו על קירות של ממ"ד (אי אפשר הרי לתקוע מסמר בתוך בטון...)
להתחבר לממ''ד שבי
אנחנו ציפרנו את הממ"ד בחלון שפונה לנוף הכי יפה בבית ,ריחמנו עליו (ועל הילד שיצטרך בעתיד לגור בו)בגלל שהוא עשוי מבטון ....
להתחבר לממ''ד שבי
לנו יש בית של 100 מ"ר ואנחנו גרים בגבול הצפון אז ברור שיש ממ"ד.
בנינו אותו בגודל של 2 על 4 והוא משמש כחדר של הילד הגדול. החדר לילדה הוא בערך אותו גודל.
החדר לא נראה כממ"ד. צבוע בצבעים נעימים ויש שם שולחן כתיבה, מדפים ארון ומיטה זוגית.
האמת שמעולם לא השתמשנו בו כממ"ד אבל אם באמת נצטרך אז לא תהיה בעיה.
מוסיפים עוד מזרונים שני מזרונים על הרצפה, שקעים לחשמל ולטלפון יש שם וזהו.
בנינו אותו בגודל של 2 על 4 והוא משמש כחדר של הילד הגדול. החדר לילדה הוא בערך אותו גודל.
החדר לא נראה כממ"ד. צבוע בצבעים נעימים ויש שם שולחן כתיבה, מדפים ארון ומיטה זוגית.
האמת שמעולם לא השתמשנו בו כממ"ד אבל אם באמת נצטרך אז לא תהיה בעיה.
מוסיפים עוד מזרונים שני מזרונים על הרצפה, שקעים לחשמל ולטלפון יש שם וזהו.
-
ניצן_אמ*
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
להתחבר לממ''ד שבי
למה אסור פרקט? אייזה , בעסה, זה יכול להכניס המון חמימות לחדר.
ולמי בדיוק אכפת אם תשימי פרקט על אף שאסור? אז אסור... סו ווט?
ולמי בדיוק אכפת אם תשימי פרקט על אף שאסור? אז אסור... סו ווט?
להתחבר לממ''ד שבי
לניצן אמ - הבנתי שאם אסור אז לא אקבל אישורים וזה ייתקע את המשך הבנייה ו/או את הכניסה לבית.
אבל אולי באמת אפשר אחרי האישור להכניס פרקט.
ולניצן ולכל השאר:
האם מותר לעשות יותר מחלון אחד בחדר? מותר חלון ע-נ-ק?
יש לכם עוד רעיונות יצירתיים לשדרוג או התחברות לממ"ד ?!
ולניצן ולכל השאר:
יש לכם עוד רעיונות יצירתיים לשדרוג או התחברות לממ"ד ?!
-
ניצן_אמ*
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
להתחבר לממ''ד שבי
לזה התכוונתי.
לזה התכוונתי.
להתחבר לממ''ד שבי
אחרי האישור אפשר לעשות עוד המון דברים, בכלל באופן כללי...
לא יודעת בקשר ליותר מחלון אחד אבל נשמע לי שאי אפשר. ויש גדלים קבועים לחלון שצריך לבחור מבניהם. אם אפשר עדיף בהרבה (בעיניי) שהתריסי הדף יהיו כאלה על מסילה שנכנסים לקיר ונעלמים.
_והאם מותר שטיחים מקיר לקיר?
וציור קיר מותר?
ואפשר בכלל לתלות משהו על קירות של ממ"ד_
נראה לי שכל מה שהוא קוסמטי ואסתטי אפשרי (והכרחי, בעיניי) בממ"ד. לבטון לא אכפת מה יהיה מצוייר עליו (אולי יונת שלום..) ואפשר לקדוח בקיר כדי לתלות דברים.
לא יודעת בקשר ליותר מחלון אחד אבל נשמע לי שאי אפשר. ויש גדלים קבועים לחלון שצריך לבחור מבניהם. אם אפשר עדיף בהרבה (בעיניי) שהתריסי הדף יהיו כאלה על מסילה שנכנסים לקיר ונעלמים.
_והאם מותר שטיחים מקיר לקיר?
וציור קיר מותר?
ואפשר בכלל לתלות משהו על קירות של ממ"ד_
נראה לי שכל מה שהוא קוסמטי ואסתטי אפשרי (והכרחי, בעיניי) בממ"ד. לבטון לא אכפת מה יהיה מצוייר עליו (אולי יונת שלום..) ואפשר לקדוח בקיר כדי לתלות דברים.
-
הטילים_באים*
- הצטרפות: 07 מרץ 2008, 03:22
להתחבר לממ''ד שבי
בתור פסימיסט מקצועי (ורמת גני שחטף טילים עיראקיים) אני מתייחס לאפשרות שיגיעו טילים בעתיד כסבירה ביותר. לכל מקום. זו מלחמת העתיד (האמת, כבר במלחמת העולם השנייה לונדון נהרסה ממתקפת טילים גרמניים) לכן, כל מי שבונה היום צריך לקחת זאת בחשבון. בעיני עדיף מקלט (ממ"ד יחזיק מעמד מול 250 ק"ג חומר נפץ?) אך אם יש מגבלות, מסתפקים במה שיש.
לכן אני גם מחלק את התהליך ל-2: קודם עושים מה שצריך כדי לקבל את האישור. לאחר מכן, עושים מה שרוצים: פרקט, צבעים עליזים...
לגבי חלון גדול: אני שוב מזכיר את תכלית הממ"ד: הגנה מפני טילים. ככל שהחלון גדול יותר, כך גם הסכנה. סליחה שהפרעתי לכן בדיון האסתטי...
לכן אני גם מחלק את התהליך ל-2: קודם עושים מה שצריך כדי לקבל את האישור. לאחר מכן, עושים מה שרוצים: פרקט, צבעים עליזים...
לגבי חלון גדול: אני שוב מזכיר את תכלית הממ"ד: הגנה מפני טילים. ככל שהחלון גדול יותר, כך גם הסכנה. סליחה שהפרעתי לכן בדיון האסתטי...
-
עדינה_ניפו*
להתחבר לממ''ד שבי
מותר רק חלון אחד.
לפני כמה זמן קיבלתי את התקנון המדויק מאדריכל אבל אני לא זוכרת בדיוק את הגודל מקסימלי שמותר, משהוא כמו קצת יותר ממטר על מטר אם אני זוכרת נכון.
מותר רק חלון אחד.
לפני כמה זמן קיבלתי את התקנון המדויק מאדריכל אבל אני לא זוכרת בדיוק את הגודל מקסימלי שמותר, משהוא כמו קצת יותר ממטר על מטר אם אני זוכרת נכון.
-
בשמת_א*
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
להתחבר לממ''ד שבי
חדר השינה שלנו יש בו רק חלון אחד, של מטר על מטר. וזה חדר של 3.2 על 3.4 בערך. נראה לי סביר לגמרי.
לגבי רצפת פרקט: אני תוהה למה אסור רצפת פרקט. האם זה פוגע במשהו בבטיחות הממ"ד?
גם אני, כמו הטילים באים, בהחלט לוקחת בחשבון שהממ"ד ישמש כמקלט. זו אגב עוד סיבה לכך שאני רוצה לשים אותו במרתף. ואני בהחלט חושבת לא רק על הגנה קונבנציונאלית אלא גם כימית וביולוגית.
חדר השינה שלנו יש בו רק חלון אחד, של מטר על מטר. וזה חדר של 3.2 על 3.4 בערך. נראה לי סביר לגמרי.
לגבי רצפת פרקט: אני תוהה למה אסור רצפת פרקט. האם זה פוגע במשהו בבטיחות הממ"ד?
גם אני, כמו הטילים באים, בהחלט לוקחת בחשבון שהממ"ד ישמש כמקלט. זו אגב עוד סיבה לכך שאני רוצה לשים אותו במרתף. ואני בהחלט חושבת לא רק על הגנה קונבנציונאלית אלא גם כימית וביולוגית.
-
אמא_בבית*
- הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
- דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*
להתחבר לממ''ד שבי
מצאתי תקנות לבניית ממ"ד וכתוב שם בסעיף ציפויים וחיפויים שאין הגבלות ביחס לריצוף. אני זוכרת שכשאנחנו בנינו, היה אסור פרקט. אולי זה השתנה, שווה לבדוק. בכל מקרה, התקנות האלה נועדו לשמור על כך שהממ"ד יוכל לתפקד בהגנה מפני טילים לכן לא הייתי עושה שם משהו שיכול לעוף על האנשים היושבים שם או לסכן אותם.
תקנות: http://www.architecture.org.il/[po]pdf other[/po]/law takanot1992.pdf
תקנות: http://www.architecture.org.il/[po]pdf other[/po]/law takanot1992.pdf
-
ע_ע_ע*
- הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:36
- דף אישי: הדף האישי של ע_ע_ע*