להתבגר או לא להתבגר

פשוט_אלון*
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

להתבגר או לא להתבגר

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

שלום לכולם, דף הגיגים וייעוץ.
בשנים האחרונות לא היה לי צורך "להתבגר",
ביליתי בהרבה מקומות שיכולתי להיות ילדותי בהם ולהתקבל מאוד ובברכה רבה, למעשה הילדותיות מאוד מאוד התקבלה בברכה:
פסטיבלים, חו"ל, עבודות מזדמנות, טיולים, קורסים שונים וכו' וכו'.

בימים האחרונים אני כותב קורות חיים מאוד רשמיים, מגיע לראיונות עבודה מאוד רשמיים,
ומרגיש שאני צריך להתנהג, לדבר ולהשמע בוגר ומבוגר,
אבל האמת היא שבפנים אני דיי ילדותי במובן של "עזבו אותך רשמיות ופוליטקלי קורקט תהיו תכלס וקלילים".
קרה לי בראיון עבודה רשמי אחד שפשוט לא יכולתי כבר והתחלתי לצחוק ולהצחיק וכמובן לא התקבלתי :-)

כדי להתקבל לחברה המסוימת שאני רוצה להתקבל אליה כרגע (עסקים, טק, סטארט-אפים) אני מרגיש שאני צריך:
פחות לחייך, להתלבש כראוי, להתגלח תמיד, להיות מסודר ומצוחצח, להיות רציני בדיבור, לדבר בשפה שלא זורמת לי מהפה כרגע,
כזו שצריכה לעשות רושם שיש לי אינטלגנציה 7000 איקיו לפחות, אין לי דאגות, וכמובן שום דבר זה לא בשביל כסף, הוא זורם לבנק בכל מקרה.

השאלה היא האם מוכר לכם ומתישהו הצלחתם להתרגל לזה, כך שזה מרגיש יותר טבעי וזה אולי אפילו נעים בסופו של דבר?
כאילו אני יושב עם בן אדם ובא לי לצחוק מולו ולהגיד לו צא מהסרט שלך! חייך שמח ודבר לעניין דיי עם הפוזות :-D

אני מוכרח לציין שאני יכול לסגל פוזות של עליתות, אבל זה לא כל-כך נעים כמו שאני יכול להתבטא בחופשיות ובזרימה.
אני מרגיש כאילו אני במשחק שעשועון "מי יותר מוצלח"
מצד שני אם אני חופשי וזורם, בין השאר יוצאות מילים כמו "סבבה, מגניב, אחי"... שישר עושות אותי קטן בסביבה האנושית הנ"ל,
ומורידה מהיחס המקצועי אליי, ממש כאילו שאם מדברים בשפה גבוהה יותר, האיכות של הבן אדם כמקצוען עולה או משהו כזה.

אתם חושבים שיש סיכוי להסתגל לדיבור כזה שיזרום בצורה טובה? עברתם אולי שינוי כזה בשלב מסוים בחיים?
אולי עדיף להימנע ממקומות כאלה מלכתחילה, לא לנסות להסתגל, ולהישאר עם זורמים ברמת הדיבור שאני מכיר?
מה דעתכם? |zzz|
ציפ_ציף*
הצטרפות: 05 מרץ 2006, 14:45

להתבגר או לא להתבגר

שליחה על ידי ציפ_ציף* »

אם אתה לא חייב עבודה כזאת בשביל כסף (פרנוסה בלע"ז) אז למה מכתחילה לבחור עבודה שלא בסגנון שלך?או אם אדייק,לעבוד עם אנשים שלא בסגנון שלך.

ועוד שאלה,אולי באמת אתה היום נמצא במקום בו השינוי דרוש לך.
אולי אתה פתאום מרגיש שיש זמנים שאפשר לשנות פאזה ,לעזוב רגע את הדאחקות בצד ולהכנס לעולם בוגר יותר?

מצד שני,ראבק,מה ,אם אנשים עובדים בהי-טק,מרוויחים טוב ואולי אפילו לובשים בגדים מגוהצים, אי אפשר גם להיות שמחים וקלילים??
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

להתבגר או לא להתבגר

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מזדהה המון. קשה לתאר כמה..
במשך שנים הקידום שלי בעבודה נפגע בגלל שלא שיחקתי את המשחק ה(לדעתי מטופש אדיוטי והזוי)זה. אני לא ממש הרגשתי צורך להצחיק או להתנהג ב"קלילות" אלא יותר להרגיש אותנטית ולא חנוטה, ולהתלבש כפי שנוח לי ולא כפי שהנורמה מכתיבה.
אחרי הרבה debating החלטתי לעשות ניסוי ומאד הקפדתי על כל הכללים, וזה עבד בגדול. אלא מה? זה פשוט לא היה שווה לי את המאמץ, אז אחרי קדנציה בעבודה הזאת פרשתי לגמרי מההייטק (לעת עתה ולעתיד הנראה לעין)

אין לי הרבה עצות, חוץ מאשר שאם זה מה שאתה רוצה לעשות, אז שחק את המשחק, זה מתוגמל מאד.
הרעיונות שלי, שעזרו לי להרגיש יותר אנושית היו ללבוש גרביים שונות זו מזו, גופיית סופרמן מתחת לחולצת הכפתורים, לעלות לגג פעמיים ביום להסתכל על הנוף ולנהל שיחת טלפון כיפית עם מישהו שמבין אותי, למצוא לי בעבודה עוד אחד או שניים כמוני (תמיד יש!) ולבלות איתם את הזמן החופשי (ארוחות צהריים, הפסקות קפה) בצחוקים שיוצא מיץ מהאף... ואז לפסוע לישיבת הנהלה ולהיות הכי מקצועית שאני יכולה להיות.

מאחלת הצלחה...
פשוט_אלון*

להתבגר או לא להתבגר

מצד שני,ראבק,מה ,אם אנשים עובדים בהי-טק,מרוויחים טוב ואולי אפילו לובשים בגדים מגוהצים, אי אפשר גם להיות שמחים וקלילים??
לדעתי לא, לפחות לא בחברות,
כפרילאנסר היום אני מתנהג איך שבא לי עם הלקוחות שלי, וממש לא מעניין איך הם מדברים או איך אני מדבר.
במשרדים אני מרגיש שיש תחרותיות גבוהה בין כולם, כולם רוצים לעשות רושם, להפגין רצינות, ושלא נדבר על שיחות עם הביג-בוס או על ראיונות עבודה.

למעשה כפרילאנסר ללקוחות דווקא נחמד להיתקל בשיחה עם אדם לא מובן במיוחד ושכונתי,
שגם מוציא אותם מהסרט של הרצינות והעניבות, ומביא להם גם שמחה, גם עבודה מעולה וגם בזמן.

מאוד יכול להיות שמתאים לי יותר להיות פרילאנסר, אבל בכל זאת לפעמים אני חושב,
"אולי צריך להתבגר?"
"אולי גם הם נהנים ואני פשוט צריך להיכנס לקטע ויהיה לי גם שם כיף?" (כרגע זה נראה לי ממש לא כיף)
סך הכל אני מרגיש הרבה יותר שמחה בצורת דיבור קלילה של "מה ענייייינים!!!, היייי חבוב! מה קורה אח שלו!!"
אני מכור לשמחה שמביא העניין, זה יעציב אותי להפסיק ולהיות רשמי כל הזמן, אבל אני חושב אולי אני מפספס משהו כיפי אחר?
אני מאוד אחראי ורציני בעבודה, יש לי שכל וקולט מה שמדברים איתי,
רק צורת הדיבור הטבעית שלי היא מאוד לא רשמית.. זה קצת בעייתי, ואני יודע לשחק אותה רשמי, אבל בסוף אני תמיד לא מצליח!
כי קשה לי להבין למה אי אפשר לעבוד בשמחה גלויה לברך ולחבק את כולם, ובמקום צריכים להיות רשמיים.
אני תוהה האם שווה לי לשחק את המשחקים האלה, (אני אשרוד גם בעבודות שלא במקומות כאלה זה בטוח)

השאלה שאני שואל אתכם ואת עצמי היא
האם סך הכל דיבור והתנהגות רשמית גם יכולה להרגיש טוב כמו שהדיבור וההתנהגות השמחה ילדותית מרגישה טוב ?
כי זאת נראה לי דילמה שהרבה חווים בשלב מסוים.
זו החלטה שמשפיעה המון על החיים, כי אני יודע שאם אני אחליט לשנות את השפה שלי אני אצליח, אבל זה יכול ממש לשנות אותי, ואני לא יודע אם זה נכון..
|H|
סוסת_פרא*
הצטרפות: 29 ספטמבר 2007, 21:16
דף אישי: הדף האישי של סוסת_פרא*

להתבגר או לא להתבגר

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

נראה לי שהשאלה היא בכלל לא להתבגר או לא להתבגר, אלא: האם לשחק משחק של רצינות וכובד ראש שלא תואם אותי - רק בשביל להתקבל במקום מסוים, או להיות קליל כפי שאני - במחיר שאולי לא אתקבל.

מה הקשר בין רצינות ו'כבדות' לבין בגרות???
האם אינך חושב שאתה, קליל ושמח כפי שאתה, אולי בוגר יותר מאותם 'רציניים' ו'חשובים'?
ציפ_ציף*

להתבגר או לא להתבגר

שליחה על ידי ציפ_ציף* »

כן,גם אני לא הייתי מקבילה את זה לילדותיות או בגרות,אלא תגובות טיבעיות,חופשיות ושמחות מול התנהגות רישמית והולמת (שאותי לא הולמת בד"כ:-))
פשוט_אלון*

להתבגר או לא להתבגר

האם אינך חושב שאתה, קליל ושמח כפי שאתה, אולי בוגר יותר מאותם 'רציניים' ו'חשובים'???
בטוח שזה יותר בוגר חכם נכון ומה לא להיות קליל ושמח מהמון בחינות: איכות חיים, חיים ארוכים מה לא :-)
אבל אם היה מילון מונחים של החברה שלנו, ע"פ מילון זה לדעתי בוגר=הוא אדם רציני בהתנהגות ובהתנהלות שלו. לכן השימוש במושגים הנ"ל.

גם אני לא הייתי מקבילה את זה לילדותיות או בגרות,אלא תגובות טיבעיות,חופשיות ושמחות מול התנהגות רישמית והולמת
זה נכון לי כרגע, הדילמה הגדולה שלי האם אפשר לעשות שההתנהגות הרשמית תהיה תגובה טבעית חופשית ושמחה, זה כרגע סותר אצלי,
אבל אולי אפשר להנות מהסגנון הזה, ולא בצחוק ציני על ההתנהלות הזו, אלא באמת להרגיש שמחה מלומר דברים כמו:
"אני מתעסק בעיקר ב.... שלום רב.......... ברצוני ליידע אותך......... להלן דו"ח....... רצ"ב מסמך..... אחזור אליך בהקדם........."
אצלי זה (במקרה הטוב)
"תשמע אני........ מה המצב....... תשמע ........ תראה את זה/קבל את זה........ שנייה אני חוזר אליך......." :-)
(במקרה הפחות טוב)
"תשמע אחי...... מה העניינים בן אדם?........ תשמע נשמה...... קבל!......... שנייה אני בא........"

ככל שזה יותר קליל זה נשמע לי הרבה יותר נחמד וכיפי! אבל אני מרגיש שאני צריך לבלום את עצמי לפעמים כדי שתהיה לי פרנסה! :-D
חמו_מה*
הצטרפות: 15 יולי 2007, 14:54
דף אישי: הדף האישי של חמו_מה*

להתבגר או לא להתבגר

שליחה על ידי חמו_מה* »

האם סך הכל דיבור והתנהגות רשמית גם יכולה להרגיש טוב כמו שהדיבור וההתנהגות השמחה ילדותית מרגישה טוב ?_ _כי זאת נראה לי דילמה שהרבה חווים בשלב מסוים

אלון, אלון, אלון, אלון...
תשמע, אני יכולה לכתוב מגילה שלמה בנושא, אבל אני אבחר במקום 4 מילים: לך על מי שאתה.
אל תנסה לבנות מסכה של מישהו שאתה לא מתחבר אליו, אין טעם.
אם תהיה באמת עם מי שאתה, משוחרר ושלם במקום שאתה נמצא בו, אז כבר תגיע גם לרבדים היותר רציניים שלך, בלי לנסות לעשות רושם על מישהו, אלא תמצא עם עצמך את המקומות הפחות קלילים - אבל מתוך אמת.

מבחינת רפרטואר המילים : סבבה וכדומה. אולי כדאי פה ושם לשדרג את הביטויים, ובכל זאת להשאר קליל וספונטני. מה דעתך?
נו, בכל זאת כתבתי מגילה בסוף... (הנושא קרוב לליבי)
פשוט_אלון*

להתבגר או לא להתבגר

אם תהיה באמת עם מי שאתה
אני יכול להשתנות ולהחליף גישות חיים הרבה, אבל אני תמיד נשאר אני.. ( :-) )
כבר היו לי גילגולים והתהפכויות רצינות בחיים בגישה שלי לאנשים, זה עוד גילגול שאני חושב שאני יכול לעבור אם אני בוחר,
לא כמסכה (מה שקורה היום בראיונות אישיים למשל), ממש שינוי והפיכה לבן אדם רציני הרבה יותר ביום יום, שמתבטא ברצינות ולוקח דברים בכובד ראש ממש.
זה לא המקום אני מניח בו אשמע את הדעה: תתעורר אתה כבר לא ילד, כל רגע שתבזבז בדיבור והתנהגות ילדותית, תצטער בפנסיה.
אבל אני מאוד מעריך אנשים שאומרים לי דברים כאלה מנסיון, כמו אלו שאומרים לי את ההפך מנסיון: אתה צעיר, תהנה ותשטתה כמה שיותר.
דילמה דילמה,
נראה לי הכי נכון כרגע עבורי זה להתפשר ולאזן את העניין, לא להיות סטלן לגמרי אבל גם לא להיות ברוקר...
קצת לרדת מ"שטותניק" יותר לכיוון של "נחמד נחמד אבל לא שטותניק".. לבינתיים :-)
חמו_מה*
הצטרפות: 15 יולי 2007, 14:54
דף אישי: הדף האישי של חמו_מה*

להתבגר או לא להתבגר

שליחה על ידי חמו_מה* »

אבל אני תמיד נשאר אני.. זה לא שטותניק זה?

יש מקצועות בעולם, שבהם התכונות הכל כך טבעיות שלך הם נכס...
רק צריך למצוא את המקום הנכון לך, והשאר יסתדר מעצמו.
מניסיון.
מחמומה שהייתה שטותניקית, ותיקבר שטותניקית
פשוט_אלון*

להתבגר או לא להתבגר

אז שטותניקים נשארים שטותניקים? אני אחשוב על זה, רגע אבל אם אני שטותניק אני לא אחשוב על ברצינות בכלל... איזו שטות.. :-D

אבל דווקא המקצועות שאני נהנה מהם הם לא שטותניקיים ולא מאפשרים במיוחד שטותניקיות,
בתכלס אני לא שטותניק, אני מצליח להרים דברים פרוייקטים רציניים לאוויר, אני רק מתנהג כמו שטותניק כדי שיהיה שמח !
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

להתבגר או לא להתבגר

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

לדעתי בראיון עבודה ובעבודה עצמה לא מתנהגים אותו דבר בכלל. ברור שבראיון עבודה לא אומרים אחי וסבבה אבל אח"כ במשרד למי זה מפריע? יש איזה שהם כללי התנהגות שלא מקובלים בראיון כמו להגיד למנחה- תהיה קליל. לא בשביל זה אתה שם. אבל אח"כ במשרד מה הבעיה להיות עצמך? כמובן כל עוד זה לא פוגם בעבודה עצמה.
תהיה עצמך בראיון עבודה אבל אל תחבל לעצמך, וכשתתקבל תעשה את העבודה בכיף ותהיה עצמך. אם זה יסתדר לך אז סבבה, אתה במקום המתאים. אם לא- אולי זה לא באמת המקום בשבילך.
כל זה בהנחה שאלה הדברים שאתה רוצה לעשות (כלומר לעבוד בהיי טק וכאלה). לא התעניינת בדף אחר בליצנות רפואית?
חני_בונה*
הצטרפות: 05 פברואר 2005, 19:09
דף אישי: הדף האישי של חני_בונה*

להתבגר או לא להתבגר

שליחה על ידי חני_בונה* »

הי אלון,
נראה שאתה ממש בכיוון. מה שעולה לי הוא: לתת מקום לשני הקולות שעולים בך: לזה שיש צורך בשינוי, ולשני שמתנגד לשינוי.
אהבה
חני
ציפ_ציף*

להתבגר או לא להתבגר

שליחה על ידי ציפ_ציף* »

אני מרגישה ממך שאתה בסך הכל עומד במקום של התבוננות ורצון להשתפר,אין כאן פסילה של חיים שמחים וזורמים אלא רצון כן לקחת את החיים עם יותר אחריות,זה נשמע טוב.
הרי ברור שאתה לא תשתנה בשביל עבודה,תמיד תשמור את הרוח הצעירה שבך.

מקסימום אחרי שתחזור מהעבודה השווה והמרויחה שלך,תעלה ל"באופן טבעי" ותמשיך להשטתות איתנו D-:
מזדהה עם חמומה-שטותניק ישאר שטותניק, ואני מוסיפה :כל עוד הוא בוחר בזה כמובן...
פשוט_אלון*

להתבגר או לא להתבגר

|*| גם לא לקחת אחריות, כי אני אחראי מספיק לדעתי, יותר לשנות את השפה שאני מדבר בה.
ציפ_ציף*

להתבגר או לא להתבגר

שליחה על ידי ציפ_ציף* »

אחריות במובן שאני לא מפסיד הזדמנויות טובות רק בשביל סגנון דיבור.
<מקווה שעכשיו אני יותר מובנת...>
פשוט_אלון*

להתבגר או לא להתבגר

עכשיו הבנתי... :-) חשבתי התכוונת שהייתי ילדותי גם במובן של חסר אחריות.
זה נכון, לקחת אחריות ולשים לב מה יוצא מהפה ולאן זה מוביל זה מאוד אחראי.
שליחת תגובה

חזור אל “צמיחה אישית והתגברות על בעיות”