כפיית פרידה מתינוק יונק
-
כרמל_האורחת*
- הצטרפות: 07 נובמבר 2005, 11:55
- דף אישי: הדף האישי של כרמל_האורחת*
כפיית פרידה מתינוק יונק
שוב אני... בעניין אחר. נראה לי שהפעם כישורייך (המקצועיים והבין-אישיים) יכולים לסייע לי.
העובדות: 1.אני אמא, מניקה את בני בן השנה
פניתי למנהלת ואמרתי שאני מניקה, תגובתה: בן שנה? אם הוא היה תינוק אני מבינה.. אבל לכל אחת יש סיבה, את צריכה לצאת כמו כולן!
אני רוצה לגשת אליה שוב ולנסות לדבר אל ליבה (האמהי?). אשמח מאוד לעצות איך ומה להגיד.
נ.ב אם יש דף מתאים לעניין אנא הפני אותי. המון תודה!
העובדות: 1.אני אמא, מניקה את בני בן השנה
- אני מורה מקצועית ועובדת כ-15 ש"ש
- דורשים ממני ללוות טיול שנתי למשך יומיים מלאים.
פניתי למנהלת ואמרתי שאני מניקה, תגובתה: בן שנה? אם הוא היה תינוק אני מבינה.. אבל לכל אחת יש סיבה, את צריכה לצאת כמו כולן!
אני רוצה לגשת אליה שוב ולנסות לדבר אל ליבה (האמהי?). אשמח מאוד לעצות איך ומה להגיד.
נ.ב אם יש דף מתאים לעניין אנא הפני אותי. המון תודה!
-
בשמת_א*
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
כפיית פרידה מתינוק יונק
הי כרמל האורחת.
לגבי דף מתאים, אני לא יודעת. כדאי שתחפשי בדף האינדקס מדור הנקה, כי אז תוכלי לקבל עוד עצות מחכימות.
דווקא לי אין.
החוצפה הזאת, שמעבידה תקבע בשבילך איך את תגדלי את התינוק שלך.
בן שנה הוא תינוק.
הוא יונק. זו הבחירה שלך.
האם יש לה זכות, כמעבידה, לכפות עלייך פרידה ליומיים מתינוקך?
האם יש לה זכות, כמעבידה, גם על הלילות שלך?
15 שעות בשבוע זה לא משרה מלאה, נכון? איפה בחוזה שלך כתוב שאת משועבדת לכל מטרה גם מעבר לשעות העבודה הסבירות? ממתי שעות עבודה בבית ספר כוללות גם עבודה בלילה - אלא אם כן המורה מסכימה?
אני לא מבינה ב"לדבר אל לבה".
אני לא מומחית לדיפלומטיה מהסוג הזה. זה נשמע לי נורא, כמו להתחנף לאנס כדי שלא יאנוס אותך. טקטיקות שלפעמים באמת עובדות, אבל אני לא מתמצאת בהן.
זה בדיוק רלבנטי להרצאה ששמעתי, על משפט והנקה, בכנס לה לצ'ה שהתקיים בשבוע שעבר בתל השומר. המרצה גם הזכירה דוגמאות מארה"ב, שם לא מכירים באמהות או בהנקה, ודורשים מנשים עובדות לנטוש את התינוקות היונקים שלהן ולנסוע לחו"ל לענייני עבודה ועוד כיוצא באלה.
מה יקרה אם את חוזרת אליה ואומרת לה: אני מצטערת מאוד. יש לי תינוק קטן, הבריאות שלו נמצאת במקום הראשון אצלי. כמו שלא אעזוב אותו לבד בבית כדי ללכת ללמד, אני גם לא אעזוב אותו לבד בלילה כדי לצאת לטיול שנתי. אני לא מוכנה שהוא ואני נשלם את המחיר הזה.
איפה הטיול? כמה הוא רחוק מהבית? האם יש אופציה שאת תלווי את הטיול ביום, ותחזרי בערב הביתה ותחזרי לטיול בבוקר?
לגבי דף מתאים, אני לא יודעת. כדאי שתחפשי בדף האינדקס מדור הנקה, כי אז תוכלי לקבל עוד עצות מחכימות.
דווקא לי אין.
החוצפה הזאת, שמעבידה תקבע בשבילך איך את תגדלי את התינוק שלך.
בן שנה הוא תינוק.
הוא יונק. זו הבחירה שלך.
האם יש לה זכות, כמעבידה, לכפות עלייך פרידה ליומיים מתינוקך?
האם יש לה זכות, כמעבידה, גם על הלילות שלך?
15 שעות בשבוע זה לא משרה מלאה, נכון? איפה בחוזה שלך כתוב שאת משועבדת לכל מטרה גם מעבר לשעות העבודה הסבירות? ממתי שעות עבודה בבית ספר כוללות גם עבודה בלילה - אלא אם כן המורה מסכימה?
אני לא מבינה ב"לדבר אל לבה".
אני לא מומחית לדיפלומטיה מהסוג הזה. זה נשמע לי נורא, כמו להתחנף לאנס כדי שלא יאנוס אותך. טקטיקות שלפעמים באמת עובדות, אבל אני לא מתמצאת בהן.
זה בדיוק רלבנטי להרצאה ששמעתי, על משפט והנקה, בכנס לה לצ'ה שהתקיים בשבוע שעבר בתל השומר. המרצה גם הזכירה דוגמאות מארה"ב, שם לא מכירים באמהות או בהנקה, ודורשים מנשים עובדות לנטוש את התינוקות היונקים שלהן ולנסוע לחו"ל לענייני עבודה ועוד כיוצא באלה.
מה יקרה אם את חוזרת אליה ואומרת לה: אני מצטערת מאוד. יש לי תינוק קטן, הבריאות שלו נמצאת במקום הראשון אצלי. כמו שלא אעזוב אותו לבד בבית כדי ללכת ללמד, אני גם לא אעזוב אותו לבד בלילה כדי לצאת לטיול שנתי. אני לא מוכנה שהוא ואני נשלם את המחיר הזה.
איפה הטיול? כמה הוא רחוק מהבית? האם יש אופציה שאת תלווי את הטיול ביום, ותחזרי בערב הביתה ותחזרי לטיול בבוקר?
-
תבשיל_קדרה*
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
כפיית פרידה מתינוק יונק
כרמל, צאי לטיול עם התינוק.
ממה שאני זוכרת, טיולים שנתיים הם כאלה שעם מנשא גב טוב לא תהיה לך בעיה לטייל.
את יכולה לבקש מתלמידים עזרה בנשיאת ציוד מינימלי שלך - מפוזר ביניהם (מים, אוכל, דברים של התינוק), אני מאמינה שישמח אותם להשתתף ככה.
ממה שאני זוכרת, טיולים שנתיים הם כאלה שעם מנשא גב טוב לא תהיה לך בעיה לטייל.
את יכולה לבקש מתלמידים עזרה בנשיאת ציוד מינימלי שלך - מפוזר ביניהם (מים, אוכל, דברים של התינוק), אני מאמינה שישמח אותם להשתתף ככה.
-
תבשיל_קדרה*
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
כפיית פרידה מתינוק יונק
אגב, נראה לי שאם תגידי למנהלת "אני רוצה לטייל, עם התינוק", יהיה לך קלף מסוג "אני לא מתחמקת, בואי תעזרי לי".
-
אילה_א*
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
כפיית פרידה מתינוק יונק
צאי לטיול עם התינוק.
בדיוק גללתי למטה לכתוב אז תביאי את התינוק איתך אבל חכמים ממני כבר כתבו את זה לפני
נוטוב העיקר שזה נכתב .
בדיוק גללתי למטה לכתוב אז תביאי את התינוק איתך אבל חכמים ממני כבר כתבו את זה לפני
נוטוב העיקר שזה נכתב .
-
רוקדת_לאור_ירח*
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
כפיית פרידה מתינוק יונק
אכן כרמל - אני מורה, הייתי בערך בהיקף משרה שלך או קצת פחות כשדרשו ממני להגיע להשתלמות בת 3 ימים (2 לילות ) והיתה לי בת 10 חודשים בבית. לא רק שהיא יונקת (עד עכשיו, רבע לשלוש) אלא אני חד הורית. אבא בתמונה ובכל זאת...
בסוף הבאתי אותה. והשתלמות זה לא טיול, זה היה הרבה הרבה יותר קשה כי הייתי אמורה לשבת , להקשיב ואפילו לבצע מטלות למיניהן. חלק מהזמן אבא שלה בא והסתובב איתה קצת, חלק הייתי איתה במנשא ויצאתי כשהיה צריך, הפסדתי קצת חלקים, כולל כאלה שמאד מעניינים אותי.
על טיול בכלל לא הייתי חושבת פעמיים. אפילו השנה היה ברור שלא מבקשים ממני יציאה ליומיים, בספטמבר. נראה לי שבפעם הבאה אני כבר אתנדב, כי גיליתי את הלילות בלעדיה פה ושם...
אבל, וזה אבל גדול, זה בא ממני. כשהיא היתה תינוקת לא היה סיכוי שהייתי נוסעת בלעדיה בשום אופן.
טיול זה קל והילדים בטוח יהנו ממנו והוא מהם.
בסוף הבאתי אותה. והשתלמות זה לא טיול, זה היה הרבה הרבה יותר קשה כי הייתי אמורה לשבת , להקשיב ואפילו לבצע מטלות למיניהן. חלק מהזמן אבא שלה בא והסתובב איתה קצת, חלק הייתי איתה במנשא ויצאתי כשהיה צריך, הפסדתי קצת חלקים, כולל כאלה שמאד מעניינים אותי.
על טיול בכלל לא הייתי חושבת פעמיים. אפילו השנה היה ברור שלא מבקשים ממני יציאה ליומיים, בספטמבר. נראה לי שבפעם הבאה אני כבר אתנדב, כי גיליתי את הלילות בלעדיה פה ושם...
אבל, וזה אבל גדול, זה בא ממני. כשהיא היתה תינוקת לא היה סיכוי שהייתי נוסעת בלעדיה בשום אופן.
טיול זה קל והילדים בטוח יהנו ממנו והוא מהם.
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
כפיית פרידה מתינוק יונק
אבל מורה שיוצאת לטיול אמורה להשגיח על תלמידיה, לעזור להם, להיות אחראית להם בנסיעה, בהליכה, בארוחות, בערב ובלילה.
בני כמה התלמידים? מה יחס מורים-תלמידים בטיול? מה הציפיות ממורה מלווה?
האם תוכלי להתפנות גם לתינוק וגם לתלמידים?
בני כמה התלמידים? מה יחס מורים-תלמידים בטיול? מה הציפיות ממורה מלווה?
האם תוכלי להתפנות גם לתינוק וגם לתלמידים?
-
בשמת_א*
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
כפיית פרידה מתינוק יונק
מה זה "להתפנות לתינוק" אם הוא בן שנה, יונק, במנשא, ובטיול? האם השאלות שלך באות מהתמצאות בטיולים כאלה ובתינוקות כאלה?
כפיית פרידה מתינוק יונק
אמנם הדף ניפתח לפני יותר משנה, אבל עיינתי בחוק עבודת נשים, שם אין התיחסות מפורשת לנושא של אם מניקה וסרוב שלה לעבוד בעבודת לילה. אך יש פיסקה בחוק שלדעתי (הלא משפטית) יכלה לסייע במקרים כאלו. הפיסקה היא : שעובדת יכולה לסרב לעבוד בלילה מטעמים משפחתיים , ואסור למעביד לסרב לקבלה לעבודה בגין זה.
מנסיון (בהקשרים אחרים. כשאמרתי למעסיק שחוק עבודת נשים מחייב אותו לא להפלות אותי או לפגוע בי... זה עבד)
מנסיון (בהקשרים אחרים. כשאמרתי למעסיק שחוק עבודת נשים מחייב אותו לא להפלות אותי או לפגוע בי... זה עבד)
כפיית פרידה מתינוק יונק
נאלצתי להפסיק את מה שכתבתי כי ביתי בת הרבע ל6. (שנים לא חדשים) קראה לי.
לאמא שמתמודדת עם מעסיק שמחייב אותה לעזוב תינוק יונק. היתי אומרת למעסיק: אני מוכנה לתרום, ככל שרק אני יכלה לעבודה, אך לא אוכל לנטוש תינוק יונק, (ורומזת לו בדרך זו או אחרת) כי על פי חוק אתה לא יכול להפלות אותי רק בגלל היותי מניקה ואי יכולתי לעבוד בשעות הלילה.
דרך אגב לי היה מקרה הפוך. עשיתי שמניות באוויר על מנת למצוא מחליפה לאם מניקה, כדי שלא תאלץ לצאת לטיול של מס ימים.... (מבלי לשאול את האם) ואחרי שסידרתי לה מחליפה קיבלתי ממנה תלונה על כך שלא הוצאתי אותה לטיול. (היתה זקוקה לכך הן כלכלית והן נפשית.... כפסק זמן....לבסוף הוצאתי אותה לטיול אחר.)
לאמא שמתמודדת עם מעסיק שמחייב אותה לעזוב תינוק יונק. היתי אומרת למעסיק: אני מוכנה לתרום, ככל שרק אני יכלה לעבודה, אך לא אוכל לנטוש תינוק יונק, (ורומזת לו בדרך זו או אחרת) כי על פי חוק אתה לא יכול להפלות אותי רק בגלל היותי מניקה ואי יכולתי לעבוד בשעות הלילה.
דרך אגב לי היה מקרה הפוך. עשיתי שמניות באוויר על מנת למצוא מחליפה לאם מניקה, כדי שלא תאלץ לצאת לטיול של מס ימים.... (מבלי לשאול את האם) ואחרי שסידרתי לה מחליפה קיבלתי ממנה תלונה על כך שלא הוצאתי אותה לטיול. (היתה זקוקה לכך הן כלכלית והן נפשית.... כפסק זמן....לבסוף הוצאתי אותה לטיול אחר.)
כפיית פרידה מתינוק יונק
ואחרי שסידרתי לה מחליפה קיבלתי ממנה תלונה על כך שלא הוצאתי אותה לטיול.
)-:
איזה מין דבר מצחיק זה החיים, לפעמים, הא? כל הכבוד לך כך או כך, ומן הסתם החכמת והחכמנו כולנו מהקטע הזה. (לשאול, לשאול! (-: )
ולכרמל האורחת: בדיוק גללתי למטה לכתוב אז תביאי את התינוק איתך אבל חכמים ממני כבר כתבו את זה לפני
מה עשית בסוף?
)-:
איזה מין דבר מצחיק זה החיים, לפעמים, הא? כל הכבוד לך כך או כך, ומן הסתם החכמת והחכמנו כולנו מהקטע הזה. (לשאול, לשאול! (-: )
ולכרמל האורחת: בדיוק גללתי למטה לכתוב אז תביאי את התינוק איתך אבל חכמים ממני כבר כתבו את זה לפני
מה עשית בסוף?
כפיית פרידה מתינוק יונק
סליחה על האופ-טופיק:
אבל עיינתי בחוק עבודת נשים,
tאמא איפה אפשר לשאול אותך שאלה בקשר לחוק הזה? אולי כאן ותמחקי אחר כך? (ברור לי שאת לא משפטנית אבל אולי יש לך מושג):
עצמאית, 12 שנים באותו מקום עבודה, ספקית שירות תמורת חשבוניות, שנה אחרי לידה.
מה הן הזכויות, אם יש בכלל, לחזרה לעבודה באותם תנאים?
(אם יש דף מתאים יותר אשמח להפנייה)
אבל עיינתי בחוק עבודת נשים,
tאמא איפה אפשר לשאול אותך שאלה בקשר לחוק הזה? אולי כאן ותמחקי אחר כך? (ברור לי שאת לא משפטנית אבל אולי יש לך מושג):
עצמאית, 12 שנים באותו מקום עבודה, ספקית שירות תמורת חשבוניות, שנה אחרי לידה.
מה הן הזכויות, אם יש בכלל, לחזרה לעבודה באותם תנאים?
(אם יש דף מתאים יותר אשמח להפנייה)
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
כפיית פרידה מתינוק יונק
בשמת,
אני כותבת רק מנסיוני כאמא לשניים שעברו את גיל שנה, בילו המון במנשאים וטיולים, בלינה משפחתית, שבאו איתי לעבודה,
לפגישות וכנסים וינקו הרבה הרבה מעבר לגיל הזה.
אצלי בגיל כזה מדובר בתינוק דעתן שכבר מתנייד גם בכוחות עצמו, רוצה לזחול/ללכת ולא תמיד בזמנים שמתאימים לשאר
המטיילים, שמבקש לצאת מהמנשא אחרי שעה-שעתיים כדי לחלץ עצמות ולחקור את הסביבה בעצמו ולא בהכרח
מעוניין לחזור למנשא כשממשיכים ללכת. גם הצורך שלו ביניקה לא תמיד מתואם עם הפסקות המנוחה והאכילה של
שאר המטיילים. אין בעייה בכלל לטייל איתו, אבל אז מי שנושא את התינוק יהיה מרוכז בעצמו ובצרכי התינוק יותר
מאשר בתפקוד כמורה מלווה בטיול, שמוטלת עליו גם אחריות מעבר לכך.
זאת מבלי להזכיר את הלילה. האם אחרי שהרדמת תינוק תרצי להשאיר אותו בחדר באכסניה בהשגחת מורים/תלמידים אחרים
כדי להסתובב בין תלמידייך העסוקים בצביעת שכניהם לחדר? להמשיך להסתובב איתו במנשא בין החדרים כדי להשגיח
שהילדים לא יתפרעו, שילכו לישון מתישהו, שלא יציקו זה לזה או יגרמו נזקים לרכוש? את זה אני כותבת מזכרוני הקלוש
כתלמידה ומסתמכת על נסיונה של אמי כמורה לילדי חטיבת ביניים וחוויותיה מטיולים כאלה.
בעיני, לכן השאלות שהעליתי קריטיות להבנת המצב וייתכן שמוטב לא לצאת לטיול כזה עם תינוק אלא להבהיר למנהלת מה המצב,
כדי להעביר את האחריות אליה או לחמוק מהמטלה או לדחות את המחויובות לטיול מאוחר יותר.
בכלל לא שמתי לב עד עתה שהשאלה המקורית עלתה לפני שנה ולא ברור מה קרה בסופו של דבר.
(בטח יש גם אספקט ביטוחי בטיול שביה"ס או משרד החינוך לא ייקח על עצמו ולא ירצה להיקלע למצב של אחריות על אדם נוסף).
אני כותבת רק מנסיוני כאמא לשניים שעברו את גיל שנה, בילו המון במנשאים וטיולים, בלינה משפחתית, שבאו איתי לעבודה,
לפגישות וכנסים וינקו הרבה הרבה מעבר לגיל הזה.
אצלי בגיל כזה מדובר בתינוק דעתן שכבר מתנייד גם בכוחות עצמו, רוצה לזחול/ללכת ולא תמיד בזמנים שמתאימים לשאר
המטיילים, שמבקש לצאת מהמנשא אחרי שעה-שעתיים כדי לחלץ עצמות ולחקור את הסביבה בעצמו ולא בהכרח
מעוניין לחזור למנשא כשממשיכים ללכת. גם הצורך שלו ביניקה לא תמיד מתואם עם הפסקות המנוחה והאכילה של
שאר המטיילים. אין בעייה בכלל לטייל איתו, אבל אז מי שנושא את התינוק יהיה מרוכז בעצמו ובצרכי התינוק יותר
מאשר בתפקוד כמורה מלווה בטיול, שמוטלת עליו גם אחריות מעבר לכך.
זאת מבלי להזכיר את הלילה. האם אחרי שהרדמת תינוק תרצי להשאיר אותו בחדר באכסניה בהשגחת מורים/תלמידים אחרים
כדי להסתובב בין תלמידייך העסוקים בצביעת שכניהם לחדר? להמשיך להסתובב איתו במנשא בין החדרים כדי להשגיח
שהילדים לא יתפרעו, שילכו לישון מתישהו, שלא יציקו זה לזה או יגרמו נזקים לרכוש? את זה אני כותבת מזכרוני הקלוש
כתלמידה ומסתמכת על נסיונה של אמי כמורה לילדי חטיבת ביניים וחוויותיה מטיולים כאלה.
בעיני, לכן השאלות שהעליתי קריטיות להבנת המצב וייתכן שמוטב לא לצאת לטיול כזה עם תינוק אלא להבהיר למנהלת מה המצב,
כדי להעביר את האחריות אליה או לחמוק מהמטלה או לדחות את המחויובות לטיול מאוחר יותר.
בכלל לא שמתי לב עד עתה שהשאלה המקורית עלתה לפני שנה ולא ברור מה קרה בסופו של דבר.
(בטח יש גם אספקט ביטוחי בטיול שביה"ס או משרד החינוך לא ייקח על עצמו ולא ירצה להיקלע למצב של אחריות על אדם נוסף).
כפיית פרידה מתינוק יונק
לאמא, לצערי אין לי מושג לגבי חזרה לעבודה של עובדת פרי לנסרית אחרי חופשת לידה. (חופשה ללא תשלום). אני היתי מתיעצת עם שי"ל שרות יעוץ לאזרח. טלפון 1-800-50-60-60 יושבים שם עורכי דין מתנדבים ויכולים לענות על שאלות מסוג זה. (יש מספר סניפים של שי"ל בארץ לקבלת קהל)
יש להם גם פורם באינטרנט,תגוגלי שירות יעוץ לאזרח.
יש להם גם פורם באינטרנט,תגוגלי שירות יעוץ לאזרח.