אוסף מתכונים
-
טרה_רוסה*
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
אוסף מתכונים
גם אתן אוספות מתכונים מעיתונים? גם לכן יש ערימה של גזירי עיתון שאולי פעם תכינו את התבשיל? האם אי פעם השתמשתן בגזירים הללו? למה אני לא מצליחה לזרוק אותם לפח?
-
יוחננ_ית*
- הצטרפות: 19 מרץ 2004, 09:58
- דף אישי: הדף האישי של יוחננ_ית*
אוסף מתכונים
תקבעי זמן מסוים, נגיד שנתיים, וגיזרי עיתון שלא השתמשת בהם למתכונים בשנתיים האחרונות, כנראה שכבר לא תשתמשי (כנ"ל בגדים שלא לבשת, כלים במטבח שלא השתמשת בהם) - אז תזרקי אותם!
-
ה_עוגיה*
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
אוסף מתכונים
גיזרי עיתון שלא השתמשת בהם למתכונים בשנתיים האחרונות, כנראה שכבר לא תשתמשי
זה לא ממש מדויק.
הבעיה עם גזירי עיתון עם מתכונים היא שאי אפשר לדעת מה יש שם ולאתר אותו בעת הצורך.
לפני כמה שנים כשהיה לי קצת זמן לקחתי ערימה כזאת של מתכוני עיתונים והדבקתי על דפי קרטון. אחכ מספרתי את הדפים ושמתי בקופסא.
כתבנו תוכנה מתאימה (שמרכזת מידע על המתכונים שברשותי: רכיבים, סוג המתכון וכד' עם אפשרות לשאילתות לפי קטגוריות שעניינו אותי), ישבתי שעות ארוכות להכניס את המידע למחשב, והיום כשאני עושה חיפושים על מתכונים אני מגיעה לפעמים למתכונים מאותם גזירי עיתון שבכלל לא ידעתי שיש לי.
היום כשיש לי מתכון שאני רוצה לשמור לעצמי אני ישר מכניסה אותו למחשב, בלי לשמור עותק נייר שלו (זה רק מחייב אותי להכניס גם הוראות הכנה שאני לא טורחת להכניס אם המתכון נמצא גם על הנייר איפושהו). ניירות זה סתם כאב ראש.
הכתיבה לא לקחה יותר מדי זמן. אני "עיצבתי" ועוג כתב את הקוד (כאילו יחד איתי).
מה שלוקח זמן זה להכניס את הכל אחכ למחשב. אפשר בתשלומים....
זה לא ממש מדויק.
הבעיה עם גזירי עיתון עם מתכונים היא שאי אפשר לדעת מה יש שם ולאתר אותו בעת הצורך.
לפני כמה שנים כשהיה לי קצת זמן לקחתי ערימה כזאת של מתכוני עיתונים והדבקתי על דפי קרטון. אחכ מספרתי את הדפים ושמתי בקופסא.
כתבנו תוכנה מתאימה (שמרכזת מידע על המתכונים שברשותי: רכיבים, סוג המתכון וכד' עם אפשרות לשאילתות לפי קטגוריות שעניינו אותי), ישבתי שעות ארוכות להכניס את המידע למחשב, והיום כשאני עושה חיפושים על מתכונים אני מגיעה לפעמים למתכונים מאותם גזירי עיתון שבכלל לא ידעתי שיש לי.
היום כשיש לי מתכון שאני רוצה לשמור לעצמי אני ישר מכניסה אותו למחשב, בלי לשמור עותק נייר שלו (זה רק מחייב אותי להכניס גם הוראות הכנה שאני לא טורחת להכניס אם המתכון נמצא גם על הנייר איפושהו). ניירות זה סתם כאב ראש.
הכתיבה לא לקחה יותר מדי זמן. אני "עיצבתי" ועוג כתב את הקוד (כאילו יחד איתי).
מה שלוקח זמן זה להכניס את הכל אחכ למחשב. אפשר בתשלומים....
-
טרה_רוסה*
אוסף מתכונים
אולי גם מסמך וורד יעשה את העבודה? פשוט לחפש לפי מילים.
-
ה_עוגיה*
אוסף מתכונים
אבל מה בעצם ההבדל?
להקליד את כל הטקסט הזה (חומרים, כמויות, הוראות הכנה) תצטרכי במילא.
למה לא להכניס את זה לתוכנה שתאפשר לך חיפוש יותר מתוחכם (נגיד - מתכונים מסוג Y שאינם מכילים X), להוציא רשימת קניות, להוציא רשימת מתכונים עם כמויות מוכפלות לפי הרצון והצורך, לקשור מתכונים קשורים וכד'?
אגב, יש תוכנה כזאת (שעושה את רוב הדברים שאמרתי) שגם מאפשרת יבוא ויצוא של מתכונים. ראיתי שיש לה הרבה משתמשים בקרב הגולשים בפורומי האוכל והיתרון בשימוש בתוכנה כזאת היא שאנשים מפרסמים את המתכון כקובץ מוכן ליבוא (סיומת mat , אולי יצא לך להיתקל). זה חוסך עבודה.
אם את רוצה ללכת על מסמך פשוט אז נראה לי שדווקא באקסל תקבלי ערך מוסף של הכפלת כמויות (יש באקסל חיפוש לפי מילים?)
להקליד את כל הטקסט הזה (חומרים, כמויות, הוראות הכנה) תצטרכי במילא.
למה לא להכניס את זה לתוכנה שתאפשר לך חיפוש יותר מתוחכם (נגיד - מתכונים מסוג Y שאינם מכילים X), להוציא רשימת קניות, להוציא רשימת מתכונים עם כמויות מוכפלות לפי הרצון והצורך, לקשור מתכונים קשורים וכד'?
אגב, יש תוכנה כזאת (שעושה את רוב הדברים שאמרתי) שגם מאפשרת יבוא ויצוא של מתכונים. ראיתי שיש לה הרבה משתמשים בקרב הגולשים בפורומי האוכל והיתרון בשימוש בתוכנה כזאת היא שאנשים מפרסמים את המתכון כקובץ מוכן ליבוא (סיומת mat , אולי יצא לך להיתקל). זה חוסך עבודה.
אם את רוצה ללכת על מסמך פשוט אז נראה לי שדווקא באקסל תקבלי ערך מוסף של הכפלת כמויות (יש באקסל חיפוש לפי מילים?)
-
טרה_רוסה*
אוסף מתכונים
מה שמה של התוכנה?
-
ה_עוגיה*
אוסף מתכונים
אם אני זוכרת נכון - מדובר בתוכנת מטעמים
-
הדף_של_מיכלי*
- הצטרפות: 14 יוני 2004, 23:11
- דף אישי: הדף האישי של הדף_של_מיכלי*
אוסף מתכונים
אני בדיוק עכשיו מורידה את התוכנה, אבל לא נראה לי הכי נוח שהמתכונים במחשב (אלא אם כן הוא במטבח)
וכן יש לי ולאימי המון גזרי עיתונים, ופעם בכמה זמן אנו זורקות את מה שנראה כי לא ננסה עקב מחסור באמצעים טכניים וכ"ו
וכן יש לי ולאימי המון גזרי עיתונים, ופעם בכמה זמן אנו זורקות את מה שנראה כי לא ננסה עקב מחסור באמצעים טכניים וכ"ו
-
תבשיל_קדרה*
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
אוסף מתכונים
נראה לי שדווקא באקסל תקבלי ערך מוסף של הכפלת כמויות
נדמה לי שגם וורד יודע (אם מותקן אקסל במחשב).
נדמה לי שגם וורד יודע (אם מותקן אקסל במחשב).
-
ה_עוגיה*
אוסף מתכונים
מיכלי, לא יודעת אם "מטעמים" מאפשרת את זה אבל אצלי יש אפשרות לבחור "מתכונים נבחרים" (לצורך העניין - ארוחה) ולקבל את כל המתכונים שנבחרו, יחד, ברצף. נכנסים 4-5 מתכונים בעמוד, בלי דוחק.
עכשיו תחשבי שאת נכנסת למטבח להכין ארוחה ויש לך איזה 4 מנות להכין. אם תפצלי את זה לתת מתכונים (בצק, מילוי, רטבים, תוספות) תקבלי איזה 8 מתכונים שונים לפחות.
מה יותר נוח, להחזיק 4 ספרים פתוחים במטבח או דף אחד מודפס בצורה ברורה ומסודרת משני צדדיו?
<מאז כבר אין אצלי מצב שפותחים ספר ועף עליך קמח. קצת עצוב...>
עכשיו תחשבי שאת נכנסת למטבח להכין ארוחה ויש לך איזה 4 מנות להכין. אם תפצלי את זה לתת מתכונים (בצק, מילוי, רטבים, תוספות) תקבלי איזה 8 מתכונים שונים לפחות.
מה יותר נוח, להחזיק 4 ספרים פתוחים במטבח או דף אחד מודפס בצורה ברורה ומסודרת משני צדדיו?
<מאז כבר אין אצלי מצב שפותחים ספר ועף עליך קמח. קצת עצוב...>
-
הדף_של_מיכלי*
- הצטרפות: 14 יוני 2004, 23:11
- דף אישי: הדף האישי של הדף_של_מיכלי*
אוסף מתכונים
עוגיה
חשבתי שחלק מהקסם של ספרי הבישול הם הכתמים שנוצרים עליהם (ככמה את יודעת אם מתכון הוא טוב או לא)
חשבתי שחלק מהקסם של ספרי הבישול הם הכתמים שנוצרים עליהם (ככמה את יודעת אם מתכון הוא טוב או לא)
-
ה_עוגיה*
אוסף מתכונים
כן. יש קסם בספרים מוכתמים
וגם יש קסם בנעלי העבודה הישנות שלי
אבל הן פתוחות מקדימה ונכנסים משם חול ומים
והסוליה סדוקה לגמרי
<עוגיה מנסה לרמוז שמה שמקסים זה לאו דווקא מה שפרקטי>
<נו טוב. עוגיה מאוהבת במגפיים האוסטרליות החדשות שלה>
מיכלי, אם הכל היה בספרים אז אולי לא הייתי מגיעה לתוכנה ההיא
אבל הכל התחיל מגזרי עיתון
ומבעיה של איתור מתכונים
ויצא שזה גם ענה על קושי טכני של הצבת ספרים במטבח
<אצלנו קוראים ספרי בישול בכל מקום חוץ מאשר במטבח>
וגם יש קסם בנעלי העבודה הישנות שלי
אבל הן פתוחות מקדימה ונכנסים משם חול ומים
והסוליה סדוקה לגמרי
<עוגיה מנסה לרמוז שמה שמקסים זה לאו דווקא מה שפרקטי>
<נו טוב. עוגיה מאוהבת במגפיים האוסטרליות החדשות שלה>
מיכלי, אם הכל היה בספרים אז אולי לא הייתי מגיעה לתוכנה ההיא
אבל הכל התחיל מגזרי עיתון
ומבעיה של איתור מתכונים
ויצא שזה גם ענה על קושי טכני של הצבת ספרים במטבח
<אצלנו קוראים ספרי בישול בכל מקום חוץ מאשר במטבח>
אוסף מתכונים
אני גם אוספת המון מתכונים - גם מהעיתון וגם אלקטרוניים (מה Junk mail).
בעיה אחת היא שכשאני כבר רוצה להשתמש במשהו שנדמה לי שיש לי - אני אף פעם לא מוצאת...
בעיה אחת היא שכשאני כבר רוצה להשתמש במשהו שנדמה לי שיש לי - אני אף פעם לא מוצאת...
-
ברונית_ב*
- הצטרפות: 07 אפריל 2003, 14:16
- דף אישי: הדף האישי של ברונית_ב*
אוסף מתכונים
אני כבר לא אוספת מתכונים מעיתונים. כשבא לי משהו שאני לא יודעת להכין - אני נכנסת לאינטרנט ויוצאת עם מתכון.
כן שומרת בקופסה מתכונים שבאו מ אנשים , עוגות מעניינות שנתקלתי בהן פיזית, ובעיקר מתכונים של אמא שלי. במקרה שלה, אגב, עדיף להסתכל עליה בפעולה ולכתוב תוך כדי, מאשר לקבל את המתכון בטלפון (-;
כן שומרת בקופסה מתכונים שבאו מ אנשים , עוגות מעניינות שנתקלתי בהן פיזית, ובעיקר מתכונים של אמא שלי. במקרה שלה, אגב, עדיף להסתכל עליה בפעולה ולכתוב תוך כדי, מאשר לקבל את המתכון בטלפון (-;