כמה כסף אתם נותנים כדמי כיס
כמה כסף, אם בכלל, אתם נותנים לילדים ובעיקר לבני הנוער שלכם כדמי כיס קבועים?
בהנחה שהם לרוב אוכלים בבית, או לוקחים אוכל מהבית לבית ספר ולא קונים שם. בהנחה שאת הבגדים והנעליים, ציוד נדרש ללימודים, טיולי תנועות נוער וכן הלאה אנחנו קונים איתם או נותנים להם בנפרד.
בהנחה שאין מחסור וגם אין שפע גדול.
וגם- שמטלות הבית שהם עושים לא מתוגמלות בכסף.
בידיעה שלכל אחד ולכל גיל צרכים משלו, שלא כל אחד מהם יכול לעבוד בחופשות, ושאין להם מקור אחר לכסף (מתנות מהסבים למשל).
ומתי הפסקתם עם דמי כיס קבועים?
אצלי זה כך:
בת ה-7, שמקבלת כחצי שקל בשבוע ומשלשלת ישר לקופת חרס, טוענת שבגיל 8 היא תנפץ את הקופה ותהיה עשירה.
בן 11 מקבל 5 שקלים בשבוע, ופעם בכמה חודשים קונה עוד ספר.
בת 14 מקבלת 50 שקלים לחודש, ומבקשת עוד כמעט כל שבוע. לסרט או בילוי אחר, למתנה ליומולדת של חברה וכן הלאה. היא עושה קצת בייביסיטר בחופשים, וזה עוזר לה ולנו.
בהנחה שהם לרוב אוכלים בבית, או לוקחים אוכל מהבית לבית ספר ולא קונים שם. בהנחה שאת הבגדים והנעליים, ציוד נדרש ללימודים, טיולי תנועות נוער וכן הלאה אנחנו קונים איתם או נותנים להם בנפרד.
בהנחה שאין מחסור וגם אין שפע גדול.
וגם- שמטלות הבית שהם עושים לא מתוגמלות בכסף.
בידיעה שלכל אחד ולכל גיל צרכים משלו, שלא כל אחד מהם יכול לעבוד בחופשות, ושאין להם מקור אחר לכסף (מתנות מהסבים למשל).
ומתי הפסקתם עם דמי כיס קבועים?
אצלי זה כך:
בת ה-7, שמקבלת כחצי שקל בשבוע ומשלשלת ישר לקופת חרס, טוענת שבגיל 8 היא תנפץ את הקופה ותהיה עשירה.
בן 11 מקבל 5 שקלים בשבוע, ופעם בכמה חודשים קונה עוד ספר.
בת 14 מקבלת 50 שקלים לחודש, ומבקשת עוד כמעט כל שבוע. לסרט או בילוי אחר, למתנה ליומולדת של חברה וכן הלאה. היא עושה קצת בייביסיטר בחופשים, וזה עוזר לה ולנו.
אנחנו נותנים סכום השווה לגילם. בת ה-10 מקבלת עשרה שקלים, בן ה-6 בהתאמה. כל יום הולדת מעלים בשקל אחד.
רוב ההוצאות ממומנות בדומה לאלה שציינת. לעיתים יש דיון לגבי משחק או ספר שהם מעונינים בו ואנחנו מכוונים לכך שישתמשו בדמי הכיס.
דרך ההתנהלות עם דמי הכיס מעודדים התמודדות עם שיקולים של חיסכון אך גם הנאה מהוצאות מתאימות.
רוב ההוצאות ממומנות בדומה לאלה שציינת. לעיתים יש דיון לגבי משחק או ספר שהם מעונינים בו ואנחנו מכוונים לכך שישתמשו בדמי הכיס.
דרך ההתנהלות עם דמי הכיס מעודדים התמודדות עם שיקולים של חיסכון אך גם הנאה מהוצאות מתאימות.
אנחנו לא נותנים דמי כיס בכלל, וגם לא משלמים על השתתפות במטלות הבית.
יש לנו ילדים בני 9, 7 ,4.
אנחנו נותנים כסף למה שצריך לדעתנו.
לבני (9) יש כ 200 ש''ח (כבר שכחתי מאין) שהוא יכול למשוך (מארנקי) כל פעם שבא לו שאקנה לו דבר שאני לא מעוניינת לקנות. אבל הוא ממשיך לחסוך אותם...
יש לנו ילדים בני 9, 7 ,4.
אנחנו נותנים כסף למה שצריך לדעתנו.
לבני (9) יש כ 200 ש''ח (כבר שכחתי מאין) שהוא יכול למשוך (מארנקי) כל פעם שבא לו שאקנה לו דבר שאני לא מעוניינת לקנות. אבל הוא ממשיך לחסוך אותם...
-
לוטם_מרווני*
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
בני 11 ו9. מקבלים קצבה חודשית של 25 שח כל אחד בצרכנייה של הקיבוץ. הם משתמשים בזה בשביל ממתקים וקרטיבים. חוץ מזה הם מקבלים מקרובי משפחה כסף כמתנות יום הולדת וחוסכים לכל מיני מטרות שיש להם.
אז אצלנו בת 11.5 מקבלת 50 ש"ח לשבוע.
בן 8.5 מקבל 100 לחודש (חצי).
היא קונה לפעמים שייק אחרי בי"ס, לפעמים קונה ממתקים עם חברות למרות שאני לא אוהבת את זה. לפעמים שישי בערב עם חברות - פיצה או משהו כזה, סרט, בריכה. היא קונה מתנות קטנות לחברות. אם מצליחה לחסוך יכולה לקנות בגד. התחלנו לא מזמן עם סכומים משמעותיים כאלה כי היא הגיעה לתסכול גדול שלחברות שלה יש ולה אין ואני לא מרשה לה ממתקים. ראיתי שזה מתסכל מדי והחלטתי לתקצב.
את הסכומים הגדולים שמקבלים לימי הולדת מהמשפחה הם חוסכים אצלי.
בן ה - 8 בעיקר חוסך את הכסף שלו, לפעמים קונה ממתקים קצת.
בגדים וציוד ספורט אני קונה.
בן 8.5 מקבל 100 לחודש (חצי).
היא קונה לפעמים שייק אחרי בי"ס, לפעמים קונה ממתקים עם חברות למרות שאני לא אוהבת את זה. לפעמים שישי בערב עם חברות - פיצה או משהו כזה, סרט, בריכה. היא קונה מתנות קטנות לחברות. אם מצליחה לחסוך יכולה לקנות בגד. התחלנו לא מזמן עם סכומים משמעותיים כאלה כי היא הגיעה לתסכול גדול שלחברות שלה יש ולה אין ואני לא מרשה לה ממתקים. ראיתי שזה מתסכל מדי והחלטתי לתקצב.
את הסכומים הגדולים שמקבלים לימי הולדת מהמשפחה הם חוסכים אצלי.
בן ה - 8 בעיקר חוסך את הכסף שלו, לפעמים קונה ממתקים קצת.
בגדים וציוד ספורט אני קונה.
-
דנד_י*
- הצטרפות: 01 ינואר 2014, 13:31
- דף אישי: הדף האישי של דנד_י*
בן 5 - שקל (שהולך לאיבוד בכל פעם מחדש)
בן 7 - 4
בן 9 - 10
משתמשים לקנייה של ממתקים במכולת, ולקנייה של הפתעות לעצמם - צעצועים, הפתעות בשקל, כאלה דברים.
בן ה9 בעיקר חוסך. לא ברור עדיין לאיזו מטרה, הכסף נחסך אצלנו.
בן 7 - 4
בן 9 - 10
משתמשים לקנייה של ממתקים במכולת, ולקנייה של הפתעות לעצמם - צעצועים, הפתעות בשקל, כאלה דברים.
בן ה9 בעיקר חוסך. לא ברור עדיין לאיזו מטרה, הכסף נחסך אצלנו.
-
עוד_אמא_ל_2*
- הצטרפות: 20 מאי 2014, 10:03
לשני תיכוניסטים - 50 ש"ח לחודש לכל אחד.
שניהם גם עובדים ומרווחים קצת. הגדולה נסעה לחו"ל כבר פעמיים מעבודה שלה!
זה לא לנסיעות ולא לבגדים.
לא משלמים על שום דבר שהם עושים בבית.
נראה לי שנפסיק בסוף י"ב.
שניהם גם עובדים ומרווחים קצת. הגדולה נסעה לחו"ל כבר פעמיים מעבודה שלה!
זה לא לנסיעות ולא לבגדים.
לא משלמים על שום דבר שהם עושים בבית.
נראה לי שנפסיק בסוף י"ב.
בן 5 - שקל (שהולך לאיבוד בכל פעם מחדש)
(-:
משתמשים לקנייה של ממתקים במכולת הם הולכים לבד או איתך? אצלי הולכים ביחד פעם בשבוע, אבל הקנייה היא על חשבוני...ככה יש לי מעקב כלשהו על כמות ואיכות הממתקים. אצל הגדולה זה כמובן אחרת, אני יודעת שהיא קונה גם ממתקים לפי העטיפות בחדר, ומתאפקת לא להעיר לה על הכמויות.
(-:
משתמשים לקנייה של ממתקים במכולת הם הולכים לבד או איתך? אצלי הולכים ביחד פעם בשבוע, אבל הקנייה היא על חשבוני...ככה יש לי מעקב כלשהו על כמות ואיכות הממתקים. אצל הגדולה זה כמובן אחרת, אני יודעת שהיא קונה גם ממתקים לפי העטיפות בחדר, ומתאפקת לא להעיר לה על הכמויות.
-
דנד_י*
- הצטרפות: 01 ינואר 2014, 13:31
- דף אישי: הדף האישי של דנד_י*
הם הולכים לבד, בעיקר כדי שהקטן לא יראה ולא ישמע, כי אנחנו מנסים להרחיק ממנו כל מקור לסוכר.
לצערי הם קונים את הכי מלא סוכר וצבעוני.
אני מבהירה להם כשאני איתם שאני לא מסוגלת לקנות להם את זה, זה פשוט מגעיל אותי.
אז הם קונים לעצמם...
ולצערי מאז שהפסקנו סוכר בבית, וזה אומר בלי עוגיות קווקאר, ובלי עוגות פצפוצים וכאלה דברים, אז הם בהחלט מחפשים את זה בחוץ, פעם ביום בערך.
לא מצאתי פתרון לעניין הזה עדיין.
פעם זה היה בהחלט פעם בשבוע.
לצערי הם קונים את הכי מלא סוכר וצבעוני.
אני מבהירה להם כשאני איתם שאני לא מסוגלת לקנות להם את זה, זה פשוט מגעיל אותי.
אז הם קונים לעצמם...
ולצערי מאז שהפסקנו סוכר בבית, וזה אומר בלי עוגיות קווקאר, ובלי עוגות פצפוצים וכאלה דברים, אז הם בהחלט מחפשים את זה בחוץ, פעם ביום בערך.
לא מצאתי פתרון לעניין הזה עדיין.
פעם זה היה בהחלט פעם בשבוע.
איך לדעת למה לייעד את דמי הכיס? הרי הכל אני קונה עד עכשיו.
אני רוצה לתת דמי כיס כדי שילמדו לנהל לעצמם קופה משלהם, להחליט על מה להוציא ומה לא בטווח הארוך. מתחילים בקטן בגלל הגיל.
אני רוצה לתת דמי כיס כדי שילמדו לנהל לעצמם קופה משלהם, להחליט על מה להוציא ומה לא בטווח הארוך. מתחילים בקטן בגלל הגיל.