בוקר טוב,
יישר כוח על פועלך. עד שיחליטו לאן ואם להעביר את הדף, אענה כאן.
קודם כל, כפי שאמרת - מה ז"א שינוי העולם - זה יכול להיות שינוי לכל כיוון, אז דבר ראשון צריך להגדיר את מהות השינוי הרצוי. אני מתמקד כאן בקיום פשוט.
שנית, יש הרבה דברים שיש לשנות בעולם ואני חושב שצריך להעמידם על עיקרים. אם אתה יכול לעשות פעולה אחת שינבעו ממנה תוצאות רבות, אז כמובן שעדיף. הדבר גם מאפשר גם התלכדות סביב נושא אחד, במקום שכל אחד יקדם פרויקט בודד. לדוג' מאבקים סביבתיים - לא חסר במה להלחם הפלרה, זיהום ועוד ועוד עד אין קץ. גם המלחמה בהם היא עד אין קץ. אך לו היה אפשר למצוא עיקר אחד שעליו עומדים כל אלה ולנטרל אותו, או אז היו נפתרות או נפתרות חלקית כל אותן הבעיות.
אני חושב שעיקר זה הוא הילודה העודפת כפי שניסיתי לפרט באריכות בדף
תכנון משפחה לאור המשבר הסביבתי.
זהו פתרון לבעיות אקולוגיות, ואף פותר את בעיית המיעוטים במדינת ישראל ובכל מקום בו היא קיימת.
אנשים רבים חושבים שהמאבק הזה לא ריאלי אבל אני חושב שכן כי:
זה הכרחי ואנשים יבינו זאת בצורה מוחשית במוקדם או במאוחר, ושנית אני חושב שזה הרבה יותר ריאלי מאשר אינספור מאבקים נקודתיים שהינם מאבקים יומיומיים ודורשים מהאדם הממוצע אכפתיות של צדיק. אותם מאבקים נקודתיים יהיו לשווא אם לא תפתר בעיית הילודה ואנשים מודעים לכך (תמיד תשמע אותם אומרים - גם כך העולם נכחד).
לכן אני חושב שצריך להתרכז בזה, כולנו יחד. מוכרחים ליצור סדר עדיפויות בכל מאבק יעיל.
אפשר לגדוע עץ חולה ליד גזעו או שאפשר להתאמץ על כך ענף וענף (בעוד הענפים ממשיכים לצמוח בצד השני).