כוחו של מחשב

א_ל_א_ן*
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

כוחו של מחשב

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

מהו הכוח של המחשב- התקשורת החדשה.
לא נולדנו לתוך עולם המחשבים.
עד כמה המחשב עושה טוב, כבמה לאמנות.
הרבה שנים, חשבתי, שמי שמפרסם דברים באינטרנט, לא מצליח לפרסם במקום אחר...
נכון, אבל האינטרנט- יש לו כבר כוח משלו...
כוכו של האינרנט רק כקידום מכירות.
אינטרנט- אינטרסנט???
אני מרגישה שאני מפספסת כאן, ובגדול!!!
אשמח לתובנות מכל הסוגים, ולחוויות אשיות של חשיפה...
עשב_השדה*
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*

כוחו של מחשב

שליחה על ידי עשב_השדה* »

אלאן, בעיני הכח הוא אדיר
זהו שדה פעולה שגם אני לא נולדתי לתוכו,
צריכה למידה הסתגלות למדיה הזו, הסכמה להשתנות, לפתוח ערוצים באפן חדש, אחר
לדוגמא
אמונתי הפרטית היא שלא מתאים ולא טבעי לפגוש בן זוג (למשל) דרך האינטרנט
זה נראה לי כמו מודעות הפנויים פנויות של העיתון לפני 25 שנה
אבל כנראה שבמציאות אני טועה
זה אולי לא טבעי, כי בטבעי קודם פוגשים בן אדם, רואים , שוהים , נמשכים ומסתקרנים ואחכך מתחילים לחשוף פרטים לאט לאט
באינטרנט זה הפוך, לי זה לא מתאים, אבל אני תוהה אם זה בגלל שלא הסכמתי להסתגל למחשב וכוחו...........
או עוד דוגמא
מעדיפה להתפרסם מפה לאוזן, אבל במציאות של המחשב והאינטרנט זה כמעט "אם אין לך אתר אתה לא קיים".....
לפחות ככה זה נראה לי
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

כוחו של מחשב

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

_זה נראה לי כמו מודעות הפנויים פנויות של העיתון לפני 25 שנה
אבל כנראה שבמציאות אני טועה_
המציאות אינה המציאות של לפני 25 שנה. לפני 25 שנה לאנשים צעירים היו יותר הזדמנויות להיפגש בדרכים אחרות, היו פחות צעירים קרייריסטיים שלא היה להם פנאי, אנשים יותר הלכו ברגל נסעו באוטובוס ואלה היו מקומות שאפשר יותר להכיר בהם ספונטנית. אנשים נטו להינשא ולהקים משפחה צעירים יותר לכן התחתנו עם החבר מהתיכון או מהצבא, מקסימום מהאוניברסיטה. כאשר המציאות משתנה (וגם אני הייתי מעדיפה להכיר בדרך שתיארת רק שאין לי כמעט שום סיכוי להכיר באופן ספונטני באורח החיים הנוכחי שלי) אנשים מתאימים את עצמם למציאות.

בנוסף אני חושבת שהטכנולוגיה גורמת לנו לחשוב שאנחנו צריכים דברים מסויימים. לפני 20 שנה הסתדרנו כולנו נפלא בלי סלולרי. לי ישסלולרי מיושן ובזמן האחרון אני מתחילה לחשוב שהיה יעיל אם היתה לי מצלמה בסלולרי. האם לפני עשור חשבתי על זה? לא. היה לי סלולרי ושמחתי שאפשר לדבר בו.
המחשב מרגיל אותנו וממכר אותנו לשימוש בו.
יש לזה יתרונות וחסרונות.
אני לא חושבת שמשהו הוא יותר טוב או יותר רע כי הוא באינטרנט, האינטרנט הוא כלי. אפשר לקדם בו אמנות טובה ואפשר לקדם בו זבל. לי מאד מפריע עניין הרייטינג. שמה שקבע איכות הוא הכמות.
חשבתי על זה קודם כי ראיתי בפייסבוק תחרות של סיפור קצרצר, כזה שמסמסים. אפשר להצביע למי שהסיפור שלו הכי מוצלח. מי יזכה? כמובן מי שיש לו הכי הרבה חברים בפייסבוק שהצביעו בעדו.
העניין הזה קיים גם בטלויזיה (אין לי אבל אני מעודכנת) בתוכניות כמו "כוכב נולד". זה קצת כמו הדייטים מהאינטרנט שהוזכרו קודם: פתאום מישהו נהיה כוכב בין לילה. עד לא מזמן זמר היה מכתת רגליו בהופעות וצומח מלמטה. מופיע בברים, במקומות קטנים ולאט לאט דרכו צומחת למעלה, לאט אוסף מעריצים וחומר משלו. פתאום לא, בום טראח. הרבה פעמים אלו גם אנשים שלא למדו (לא שלמידה היא המדד היחיד לאיכות ומקצועיות, אבל היא יכולה להועיל ומראה על רצינות הרבה פעמים) בעוד שאנשים עדיין לומדים ברימון מוסיקה ועדיין נאלצים לחזר אחרי חברות התקליטים ואחרי תחנות השידור.

זה באמת לא פשוט.
לאינטרנט המון כוח, ומאד קשה למצוא בתוכו מה באמת טוב. גם מאד קל לשכוח מאיפה באתי ומה חשוב לי בתוך כל הים הזה.
העולם של ימינו הוא עולם של שיווק, גם אם אנחנו לא רוצות.
מצד שני, אם משהו משווק זה לא אומר בהכרח שהוא רע או שטחי.
מהמחשב*
הצטרפות: 06 מאי 2010, 22:32

כוחו של מחשב

שליחה על ידי מהמחשב* »

אם יש לך משהו לומר, האינטרנט היא מדיה מצויינת. יש פורומים, פייסבוק, אפשר להקים אתר, בלוג... ומה שטוב, שניתן לקשר הכל עם הכל: את מדברת עם מישהו, אז את שותלת קישור לדברים שלך במקום אחר.

הבעייה היא אצל אנשים שאין להם מה לומר, והם נורא רוצים להיות נוכחים באינטרנט. לזה אין הרבה פתרונות, חוץ מלעסוק בשיווק ופרסום.
עשב_השדה*

כוחו של מחשב

שליחה על ידי עשב_השדה* »

"מהמחשב" , לא הבנתי...
כל מי שאומר משהו חושב שיש לו מה לומר לא?
יש כאן פרדוקס במה שאמרת או שלא הבנתי
סבתי ז"ל נהגה לומר שלכל סיר יש מכסה, אני משערת שזה עובד גם בעניין המשהו לומר,
דברים שלא יעניינו אותי עשויים לעניין מישהו אחר מאד,
וזה גם היופי וגם הרדידות שיכולה להיות במדיה הזו,הערך של מה נאמר או האינטיליגנציה או הרמה הם לא
קנה מידה יציב או ברור, והכל אפשרי ומכיוון שכך זה כאוטי וקשה לדלות מתוך הבליל הזה את מה שבאמת מחפשים
בעולם הלא ממוחשב היתה תחושה, די מטעה שיש סולם ערכים, שיש איכות מול המוניות , שיש רוב נחות מול מיעוט אקסקלוסיבי,
מה שהמחשב עושה זה אולי לחשוף את העובדה שהסדר לכאורה שהיה קיים אינו יציב ואינו מוחלט, פתאום כל אחד יכול להיות כל דבר
ולבלוט מבחינת האיכות הופך להיות אתגר ,ואםילו להחליט מהו איכותי נהיה דורש תשומת לב יותר,ולפעמים מפתיע יותר
עולם חדש................
מהמחשב*

כוחו של מחשב

שליחה על ידי מהמחשב* »

אין הבדל בין פרסום באינטרנט לבין פרסום על נייר: בכל מקרה המהגג נתון לחסדי הקהל שלו, ששופט אם הכתוב מעניין אותו או לא.

ההבדל הוא בהפצה, ואולי אף לפני זה, בעלות הפרסום עצמו: לפרסום על נייר יש עלויות ניכרות. ועכשיו לכי תפיצי את זה...
לעומת זאת, באינטרנט, אין לך שום עלות לא בפרסום המקורי, ולא בהפצה. אם את מרגישה שיש לך איזו בשורה משמעותית אל האנושות הסובלת, תכתבי בבלוג, תקימי אתר עם מאמרים, תעלי צילומים, תצלמי ווידיאו, תכתבי על כך בפורומים וטוקבקים עם קישורים לדבריך, תשלחי מיילים בתפוצת נאט"ו... בסופו של דבר הציבור ישפוט, בדיוק כמו במקרה של פרסום על נייר. תקבלי משובים ישר, כך שממש מהר תוכלי לדעת אם דיברת לעניין, או שסתם חירטטת.
עשב_השדה*

כוחו של מחשב

שליחה על ידי עשב_השדה* »

"מהמחשב"
מכיוון שאני לא מיומנת בהפעלת כוחו של המחשב, אשמח לקבל הדרכה קלה באופן שבו ניתן לבצע את הצעותיך
מסכימה שכוחו של המחשב בהפצה הוא א. אקולוגי,כי לא צריך לכרות יער בכל פעם שרוצים להפיץ משהו, וב. רחב יריעה ומקסימלי ביכולת התפוצה שלו,
מצחיק שמה שעוצר אנשים כמוני זה פשוט חוסר ידע טכני,ופחד קמאי משינוי מציאות מוכרת,
בכלל כרגע אני מתמודדת עם הסוגיה הזו של חשיפה ויציאה לאור, וזה בעיקר דורש ממני שני דברים, שנוי בתפיסת המציאות וידע טכני
אז אם בא לך , אני מוכנה לכל עזרה
עשב_השדה*

כוחו של מחשב

שליחה על ידי עשב_השדה* »

אני רק חולקת על
בסופו של דבר הציבור ישפוט, בדיוק כמו במקרה של פרסום על נייר. תקבלי משובים ישר, כך שממש מהר תוכלי לדעת אם דיברת לעניין, או שסתם חירטטת.
כי משובים אם מגיעים, אינם תמיד השיפוט המדויק,
אני יודעת אם אני מדברת לעניין מתוך הדברים
משובים יכולים אולי לתת אינדיקציה לגבי הנגישות של הקוראים והדיוק התקשורתי שלי אל קהל היעד שלי
גם את זה, אני מאמינה ניתן ללמוד מתוך ניסוי וטעיה,
מהמחשב*

כוחו של מחשב

שליחה על ידי מהמחשב* »

אשמח מאוד להדריך אותך להרחבת השימוש שלך במדיה האינטרנטית, שנותנת מרחב אינסופי של דיאלוג ולמידה.
עד שינתקו לנו את הפלאג :-\

_כי משובים אם מגיעים, אינם תמיד השיפוט המדויק,
אני יודעת אם אני מדברת לעניין מתוך הדברים
משובים יכולים אולי לתת אינדיקציה לגבי הנגישות של הקוראים והדיוק התקשורתי שלי אל קהל היעד שלי
גם את זה, אני מאמינה ניתן ללמוד מתוך ניסוי וטעיה,_

כמו שבשיח פנים אל פנים את מתנהלת לפי משוב בן השיח שלך, כך גם בשיח האינטרנטי. אני לא רואה שום הבדל בין השיח הפיזי, המודפס והאינטרנטי. בכל אחד מהמקרים, תמיד מדובר בבני אדם, על חוכמתם וחולשתם. השאר הם רק כלים: הקול, המילה המודפסת, המילה המוקלדת, המושרת, המצולמת, המומחזת והמצויירת. מאחורי כל מילה ניצב אדם. יש איזה מרגיעון ברוח זו...
שליחת תגובה

חזור אל “מה כדאי לערוך”