כאבי שיניים חוזרים ילד בן 5

רפואה וטיפול אלטרנטיבי באופן טבעי
עינת*
הצטרפות: 26 ינואר 2003, 12:56

שליחה על ידי עינת* »

שלום לכל קהילת באופן טבעי,

אני זקוקה לעזרתכם...

בני, בן 5.5 חווה כאבי שיניים אחת לכמה חודשים למשך כחודש - עד מספר חודשים החל מגיל 3 בערך ואולי אפילו לפני.
כמובן לקחנו אותו להמון בדיקות וצילום אחד אצל רופאי שיניים. לא מצאו כלום.
יש לזה סימפטומים של בקיעת שיניים - עצבנות, חוסר שקט, הרגעה עם אוכל קר (גבינה, גלידה). רופא שיניים אחד אמר לי עוד לפני הבדיקה שמה שנרגע עם אוכל קר זה לא חור בשן - כי חורים בשן אינם נרגעים ממאכלים קרים ואף להפך. ואכן בבדיקה, כאמור לא התגלה כלום.
יש לכם רעיון כלשהוא מה זה יכול להיות?
באופן כללי איזור הפנים שלו מאוד רגיש (לא אוהב להרטיב את הפנים וכו') וחשבתי שאולי פשוט מדובר על צמיחת השיניים הקבועות. נשמע הגיוני? אבל כל כך להרגיש את זה? ולאורך כל כך הרבה זמן?
אשמח לכל שיתוף וסעור מוחות.
לילה טוב
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אין לי מושג, אבל אם אתם בקטע של אנשי מקצוע אז הייתי בודקת גם:
אוזניים
קרניוסקרל
פאולה
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

עצבנות, חוסר שקט, הרגעה עם אוכל קר (גבינה, גלידה)
סימפטומים מובהקים של מחסור בברזל (IRON, לא המוגלובין המכונה בטעות "ברזל") ומחסור ב-B12.
ניסיתם בדיקת דם?

לנושא האנמיה (שגורמת בין היתר לצורך עז במאכלים קרים, כולל לפעמים ללעוס קרח) צריך לבדוק לא רק מאגרי ברזל אלא גם פריטין וטרנספרין ועוד גורמים (ברגע שאומרים לרופא/ה ברזל, פריטין, טרנספרין, הם ישלחו לבדיקה מלאה, אבל אם הרופאה שלך מתווכחת איתך או שהרופא זלזל בדברייך ולא רשם את כולם לבדיקה - תחליפי רופאה).
לנושא ה-B12, תתעלמי מהסקאלה שהם רושמים. מתחת ל-500 = מחסור. אם קיבלתם מאה ומשהו, מאתיים ומשהו - המחסור חמור מאוד.

תבדקי האם אוכל הרבה קמח, סוכר ומוצרי חלב? האם קיבל חיסונים או אנטיביוטיקה בשנים האחרונות?

כל אלה, לא בהכרח. זו רק אחת ההשערות לגבי מה שזה יכול להיות.
שליחת תגובה

חזור אל “רפואה וטיפול אלטרנטיבי”