ימני או שמאלי הצד הדומיננטי
-
אילה_בשדה_הדגן*
- הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
- דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*
האם ניתן לדעת מהו הצד הדומיננטי של אדם ?
מה כולל איבחון כזה ?,אם בכלל יש.
תודה
תודה
אני לא איש מקצוע
אבל מנסיון אישי הבנתי שצריך לבדוק
באיזה עין מביטים במשקפת
באיזה רגל בועטים בכדור
ויש עוד הרבה אפשרויות למבחן
אם בכל פעם נבחר צד אחר
סימן שאין דומיננטיות
אבל מנסיון אישי הבנתי שצריך לבדוק
באיזה עין מביטים במשקפת
באיזה רגל בועטים בכדור
ויש עוד הרבה אפשרויות למבחן
אם בכל פעם נבחר צד אחר
סימן שאין דומיננטיות
אופס חשבתי שמדובר על ציצים - מה מעדיף הינוקא צד ימין או צד שמאל ![:] :-]](./images/smilies/blush.gif)
< רק טוב מניקה כל היום אבל כככככל היום את התאומות המתוקות שלה, כנראה יש לכך תוצאות...>
< רק טוב מניקה כל היום אבל כככככל היום את התאומות המתוקות שלה, כנראה יש לכך תוצאות...>
ולענייננו-
בטיפת חלב אמרה לי האחות שברור כזה ניתן לעשות רק אחרי גיל 3, ובבדיקה פשוטה בודקים לאיזה כיוון פונה הילד כאשר קואים לו מאחור, לא סגורה על עד כמה זה אמין.
בטיפת חלב אמרה לי האחות שברור כזה ניתן לעשות רק אחרי גיל 3, ובבדיקה פשוטה בודקים לאיזה כיוון פונה הילד כאשר קואים לו מאחור, לא סגורה על עד כמה זה אמין.
-
אילה_בשדה_הדגן*
תודה על התגובות הזריזות.
אני רוצה ללמוד לעומק את הנושא , אשמח לדעות נוספות ואולי גם קישורים.
אני רוצה ללמוד לעומק את הנושא , אשמח לדעות נוספות ואולי גם קישורים.
-
הרגע_שלפני*
- הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
- דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*
לא יודעת אם זה קשור - כדי לבדוק עין דומיננטית האופטימטריסט אמר לי ליצור עם כפות הידיים משולש, בזרועות ישרות להרים את המשולש לפני פניי ולהסתכל עליו היושב מולי, דרך החור. העין שהוא רואה בתוך המשולש היא הדומיננטית שלי.
כדי לקבוע מי היא העין הדומיננטית יוצרים משולש עם כפות הידיים ומיישרים אותן. מכוונים את החלון שנוצר לאיזה חפץ. עוצמים פעם עין ימין ופעם עין שמאל. רק העין הדומיננטית תמשיך לראות את החפץ. אפשר גם לקרב את המשולש לאט לפנים ובאופן אוטומטי המשולש ידיע לעין הדומיננטית.
http://www.hunter-ed.com/sc/course/[po]ch3 dominant eye[/po].htm
http://www.hunter-ed.com/sc/course/[po]ch3 dominant eye[/po].htm
-
טרה_רוסה*
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
-
אילה_א*
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
יש מבחן שמעתיקים צורות
ימניים יעתיקו לימין ושמאליים לשמאול ומבולבלים צדדית (כמוני ) ישימו את הצורות במרכז
רק שתדעי שיש אופציה להיות גם וגם או לא זה ולא זה למשל אני כותבת בשמאל אבל גוזרת בימין (ואני גוזרת המון )
ימניים יעתיקו לימין ושמאליים לשמאול ומבולבלים צדדית (כמוני ) ישימו את הצורות במרכז
רק שתדעי שיש אופציה להיות גם וגם או לא זה ולא זה למשל אני כותבת בשמאל אבל גוזרת בימין (ואני גוזרת המון )
-
מירב_ב*
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
האם ניתן לדעת מהו הצד הדומיננטי של אדם?
בהחלט.
והצד הדומיננטי הוא לאו דווקא יחיד (ימין או שמאל). כלומר, דומיננטיות אצל אדם אחד יכולה להתבטא בידיים - ביד שמאל, בעיניים - עין ימנית, באוזניים - אוזן שמאל, ועדיין תהיה לו דומיננטיות טובה ומגובשת.
אני מכירה מישהי מצוינת שמתמחה (גם) באבחון דומיננטיות.
היא גם מאבחנת, גם מטפלת וגם מלמדת (מרצה).
אם מעניין אותך אשלח לך פרטים מלאים במייל.
ללימוד עצמי בנושא אני יכולה להמליץ לך על ספר או שניים. (כמובן לא זוכרת את שמם כרגע בעל פה...).
בהחלט.
והצד הדומיננטי הוא לאו דווקא יחיד (ימין או שמאל). כלומר, דומיננטיות אצל אדם אחד יכולה להתבטא בידיים - ביד שמאל, בעיניים - עין ימנית, באוזניים - אוזן שמאל, ועדיין תהיה לו דומיננטיות טובה ומגובשת.
אני מכירה מישהי מצוינת שמתמחה (גם) באבחון דומיננטיות.
היא גם מאבחנת, גם מטפלת וגם מלמדת (מרצה).
אם מעניין אותך אשלח לך פרטים מלאים במייל.
ללימוד עצמי בנושא אני יכולה להמליץ לך על ספר או שניים. (כמובן לא זוכרת את שמם כרגע בעל פה...).
-
ההולכת_בדרכים*
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
- דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*
אופס חשבתי שמדובר על ציצים - מה מעדיף הינוקא צד ימין או צד שמאל
גם לי זה עבר בראש... בכל זאת אנחנו באתר באופן טבעי, לא?
גם לי זה עבר בראש... בכל זאת אנחנו באתר באופן טבעי, לא?
-
תמרוש_רוש
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
האם ניתן לדעת מהו הצד הדומיננטי של אדם ?
ניתן לדעת. אבל למה זה חשוב? (שואלת באמת)
אין "אבחון", יש תצפית, ורשימה ארוכה של מטלות אותן אפשר לתת לבנאדם ולראות באיזה יד / רגל / עין הוא מבצע אותן.
לרוב האנשים אין דומיננטיות מוחלטת של 100%, כלומר שתי הידיים נושאות בעול במידה זו או אחרת, אבל לרוב האנשים יש בפירוש העדפה לצד מסוים, כך ש רוב המטלות ייעשו ביד / רגל / עין הזאת, גם אם לא כולן.
יש אנשים שהדומיננטיות אצלם מחולקת לפי מטלות ספציפיות ויש שלפי איזה קו מנחה גדול יותר. למשל: מטלות הכרוכות בכוח רב יבוצעו על ידי יד ימין, ושל דיוק ושליטה עדינה יבוצעו על ידי יד שמאל.
ככלל, ל"שמאליים" יש יותר נטייה לדומיננטיות מעורבת מאשר ל"ימניים". (סטטיסטית)
אין שום רע בדומיננטיות מעורבת כשלעצמה. אמנם, לפעמים היא מופיעה ביחד עם קושי מוטורי כלשהו - כגורם לקושי, כתוצאה שלו, או פשוט בצירוף מקרים ללא קשר סיבתי - אבל בהחלט לא תמיד.
בבדיקה פשוטה בודקים לאיזה כיוון פונה הילד כאשר קוראים לו מאחור
נשמע לי בדיקה לא אמינה במיוחד. איך תדעי אם כשקראת לו היית בדיוק מאחוריו ולא קצת בצד? ואיך את יודעת שהוא לא בדיוק התחיל איזו תנועה הצידה כשקראת לו?
(תמרוש מנסה לזכור מתי פעם אחרונה ראתה ילד בן שלוש שלא בתנועה
)
<פעם ראשונה בחיים שאני שומעת על הבדיקה הזאת>
ניתן לדעת. אבל למה זה חשוב? (שואלת באמת)
אין "אבחון", יש תצפית, ורשימה ארוכה של מטלות אותן אפשר לתת לבנאדם ולראות באיזה יד / רגל / עין הוא מבצע אותן.
לרוב האנשים אין דומיננטיות מוחלטת של 100%, כלומר שתי הידיים נושאות בעול במידה זו או אחרת, אבל לרוב האנשים יש בפירוש העדפה לצד מסוים, כך ש רוב המטלות ייעשו ביד / רגל / עין הזאת, גם אם לא כולן.
יש אנשים שהדומיננטיות אצלם מחולקת לפי מטלות ספציפיות ויש שלפי איזה קו מנחה גדול יותר. למשל: מטלות הכרוכות בכוח רב יבוצעו על ידי יד ימין, ושל דיוק ושליטה עדינה יבוצעו על ידי יד שמאל.
ככלל, ל"שמאליים" יש יותר נטייה לדומיננטיות מעורבת מאשר ל"ימניים". (סטטיסטית)
אין שום רע בדומיננטיות מעורבת כשלעצמה. אמנם, לפעמים היא מופיעה ביחד עם קושי מוטורי כלשהו - כגורם לקושי, כתוצאה שלו, או פשוט בצירוף מקרים ללא קשר סיבתי - אבל בהחלט לא תמיד.
בבדיקה פשוטה בודקים לאיזה כיוון פונה הילד כאשר קוראים לו מאחור
נשמע לי בדיקה לא אמינה במיוחד. איך תדעי אם כשקראת לו היית בדיוק מאחוריו ולא קצת בצד? ואיך את יודעת שהוא לא בדיוק התחיל איזו תנועה הצידה כשקראת לו?
(תמרוש מנסה לזכור מתי פעם אחרונה ראתה ילד בן שלוש שלא בתנועה
<פעם ראשונה בחיים שאני שומעת על הבדיקה הזאת>
-
אילה_בשדה_הדגן*
בקישור שצורף (מענין , אתר של חובבי צייד בקרולינה , איך הגעת לזה ?) הצד של העין הדומיננטית הוא גם הצד של הגוף הדומיננטי, אבל לא תמיד.
-
אילה_בשדה_הדגן*
לדעתי , הדומיננטיות של צד ימין אצלי היא לא מתאימה לי , אלא משהו שהסתגלתי אליו,כי זו היתה ציפיה ממני.
אני חושבת שאני צריכה להיות יותר בהקשבה למה שהגוף שלי יכול.ללמוד לגבי זה.
אני חושבת שאני צריכה להיות יותר בהקשבה למה שהגוף שלי יכול.ללמוד לגבי זה.
-
מיכל_אמא_של_ליאור*
- הצטרפות: 18 ספטמבר 2003, 12:14
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_אמא_של_ליאור*
אילה , איזה מבחן זה שמעתיקים צורות ?
וגם ממליצה לך לצייר / לכתוב קו אופקי פשוט :
אם התחלת אותו מימין לשמאל הנטייה היא ליד דומיננטית שמאלית , ואם התחלת אותו בשמאל וסיימת בצד ימין הנטייה הידנית היא לדומיננטיות ימינית .
בהצלחה
וגם ממליצה לך לצייר / לכתוב קו אופקי פשוט :
אם התחלת אותו מימין לשמאל הנטייה היא ליד דומיננטית שמאלית , ואם התחלת אותו בשמאל וסיימת בצד ימין הנטייה הידנית היא לדומיננטיות ימינית .
בהצלחה
-
מי_מה*
- הצטרפות: 25 אפריל 2006, 19:47
- דף אישי: הדף האישי של מי_מה*
גם אחותי, כמו אילה א , כותבת בשמאל וגוזרת בימין, אבל היא משוכנעת שזה בגלל שככה לימדו אותה לגזור ורוב המספריים מותאמים ליד ימין דומיננטית.
לאחי , לעומת זאת, לא היה צד דומיננטי והוא סבל מסוג של דיסלקציה. חלק מהטיפול שלו היה לפתח צד דומיננטי (לצערי לא יכולה לחלוק יותר פרטים. הייתי ילדה די קטנה בעצמי ואני רק זוכרת שהיה איבחון ושהיה טיפול אבל לא זוכרת מה בדיוק עשו, למרות שחלק גדול נעשה בבית).
לאחי , לעומת זאת, לא היה צד דומיננטי והוא סבל מסוג של דיסלקציה. חלק מהטיפול שלו היה לפתח צד דומיננטי (לצערי לא יכולה לחלוק יותר פרטים. הייתי ילדה די קטנה בעצמי ואני רק זוכרת שהיה איבחון ושהיה טיפול אבל לא זוכרת מה בדיוק עשו, למרות שחלק גדול נעשה בבית).
-
טרה_רוסה*
בן זוגי הוא דוצדדי, לא דיסלקט. הוא יכול לעשות כמעט כל דבר בשני הידיים ובשני הרגליים. יש לו העדפות לכל משימה מבחינת יד או רגל, אבל אם הוא צריך להחליף צד, אין לו בעיה.
ההעדפה של צד היא סקאלה. זה לא שחור-לבן. יש אנשים שהם ימניים יותר מוחלטים ויש אנשים שהם ימניים אבל יכולים להשתמש לפעמים גם בצד שמאל וכן הלאה. הבדיקה עם סיבוב הראש אחורה היא בדיקה ידועה. אם חוזרים עליה כמה פעמים אז מבטלים את העניין של המקריות. היה לי ידיד שחקר את הנושא לדוקטורט והשתמש בין היתר בבדיקה כזאת (נוח לבדיקת צדדיות של בעלי חיים שלא כותבים או בועטים
).
אגב, אני יודעת שהתינוקת שלי שמאלית כבר מגיל חודשים - פשוט ראיתי שהיא מושיטה את היד לאחוז משהו, זו כמעט תמיד יד שמאל (טוב, אולי היא דוצ, כמו אבא
)
ההעדפה של צד היא סקאלה. זה לא שחור-לבן. יש אנשים שהם ימניים יותר מוחלטים ויש אנשים שהם ימניים אבל יכולים להשתמש לפעמים גם בצד שמאל וכן הלאה. הבדיקה עם סיבוב הראש אחורה היא בדיקה ידועה. אם חוזרים עליה כמה פעמים אז מבטלים את העניין של המקריות. היה לי ידיד שחקר את הנושא לדוקטורט והשתמש בין היתר בבדיקה כזאת (נוח לבדיקת צדדיות של בעלי חיים שלא כותבים או בועטים
אגב, אני יודעת שהתינוקת שלי שמאלית כבר מגיל חודשים - פשוט ראיתי שהיא מושיטה את היד לאחוז משהו, זו כמעט תמיד יד שמאל (טוב, אולי היא דוצ, כמו אבא
-
מיצי_החתולה*
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
לדעתי , הדומיננטיות של צד ימין אצלי היא לא מתאימה לי , אלא משהו שהסתגלתי אליו,כי זו היתה ציפיה ממני. אמא שלי ושני אחיה נולדו שמאליים, ונכפתה עליהם השימוש ביד ימין לכתיבה (עם קשירת היד והכל
). היא אמנם כותבת בימין, אבל כל דבר אחר - היא עושה בשמאל.
-
אילה_בשדה_הדגן*
תודה למגיבות.
-
טרה_רוסה*
מכירה מישהי שגדלה בבית ילדים בקיבוץ, כיום כבת 40, שקשרו לה את היד.
-
אילה_א*
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
כן חוסר דומיננטיות של אחד הצדדים הולך בדרך כלל עם עוד ברכה כמו דיסלקציה או רגישות לכל מיני דברים
הבדיקה ההיא שכתבתי עליה הייתה חלק ממבחנים כוללים שעשיתי פעם היו בערך עשר צורות על דף והיה צריך להסתכל עליהם ואז לצייר מהזכרון
ולפי איפה בדף שציירת יכלו לדעת אם אתה ימני שמאלי או באמצע
הבדיקה ההיא שכתבתי עליה הייתה חלק ממבחנים כוללים שעשיתי פעם היו בערך עשר צורות על דף והיה צריך להסתכל עליהם ואז לצייר מהזכרון
ולפי איפה בדף שציירת יכלו לדעת אם אתה ימני שמאלי או באמצע
-
אמא_צעירה*
- הצטרפות: 19 ינואר 2004, 15:18
- דף אישי: הדף האישי של אמא_צעירה*
שאלה מטורפת.
האם עלולה להיות השפעה להתנהגות ההורים על הדומיננטיות?
גילינו לאחרוננה שבגלל שאנחנו יושבים מולה באוכל, הנטייה היא להגיש לה ביד ימיננו. כלומר, ליד שמאלה.
וזה קורה כל הזמן. 80-90%.
האם היא עלולה להתרשם מזה ולקבע את הדומיננטיות לפי ההרגל?
ניסינו עכשיו להתחיל לתת לה גם בימין....
האם עלולה להיות השפעה להתנהגות ההורים על הדומיננטיות?
גילינו לאחרוננה שבגלל שאנחנו יושבים מולה באוכל, הנטייה היא להגיש לה ביד ימיננו. כלומר, ליד שמאלה.
וזה קורה כל הזמן. 80-90%.
האם היא עלולה להתרשם מזה ולקבע את הדומיננטיות לפי ההרגל?
ניסינו עכשיו להתחיל לתת לה גם בימין....
-
מרת_פרת_משה*
- הצטרפות: 24 ספטמבר 2014, 15:36
- דף אישי: הדף האישי של מרת_פרת_משה*
יש בהחלט אפשרות שילד יתרגל לבצע פעולה מסוימת באחת הידיים, אם באופן מתמיד היא מתבצעת רק מצד אחד (מכל מיני סיבות, לאו דווקא התנהגות ההורים). מכאן ועד להשפיע על העדפת צד באופן כללי- הדרך רחוקה. קצת למעלה בדף יש דוגמאות לאנשים "מומרי דומיננטיות" שלמדו למשל רק לכתוב ביד ימין, אך את כל היתר מבצעים בשמאל. כלומר, גם כשזה מכוון וממש מתאמצים, קשה לומר שיש פה שינוי בהעדפת צד.
ראית משהו שהדאיג אותך אצלה?
ראית משהו שהדאיג אותך אצלה?
-
אמא_צעירה*
- הצטרפות: 19 ינואר 2004, 15:18
- דף אישי: הדף האישי של אמא_צעירה*
אני מרגישה שהיא מתחילה להעדיף לאכול בשמאל, אבל זה לא עקרוני עדיין. שנינו ימניים, ואני מרגישה עליה שההעדפה שלה עדיין לא נקבעה, כמו שאמור להיות בגיל שנה ורבע+, וסליחה שלא הבהרתי עד הסוף, התכוונתי ל לקבע את הדומיננטיות לפי ההרגל את ההעדפה באוכל.
לא נראה לי נוח כל כך להיות שמאלי ליד שולחן מלא באוכלים ימניים
השאלה שלי היא באמת האם יש לי השפעה תיאורתית ומעשית בנידון. (למעשה את העט שנתתי לה היא החזיקה שוב, בשמאל כמה פעמים. אבל נתתי לה בימין שלי, היא לא לקחה אותו מרצונה, כך שהכל יכול להיות...)
ולא, אני לא רואה בשמאליות מום. D-: אני רואה בה בנאדם יצירתי במיוחד עם שילוב של יכולות ייחודיות D-:
ובכל זאת זה יכול להיות קצת לא נוח
לא נראה לי נוח כל כך להיות שמאלי ליד שולחן מלא באוכלים ימניים
השאלה שלי היא באמת האם יש לי השפעה תיאורתית ומעשית בנידון. (למעשה את העט שנתתי לה היא החזיקה שוב, בשמאל כמה פעמים. אבל נתתי לה בימין שלי, היא לא לקחה אותו מרצונה, כך שהכל יכול להיות...)
ולא, אני לא רואה בשמאליות מום. D-: אני רואה בה בנאדם יצירתי במיוחד עם שילוב של יכולות ייחודיות D-:
ובכל זאת זה יכול להיות קצת לא נוח