יש אנשים שיכולים לשתות תה רותח ולאכול מרק מהביל מהסיר. אני לא אחת מהם, ולמרות שניסיתי לאמן את עצמי, אני תמיד מקבלת כויה בלשון..
אז התחלתי לחשוב - האם זה טבעי ו/או בריא לאכול אוכל כ"כ חם? לאדם הקדמון היו מדורות, אבל האם גופנו מותאם לאכול מזון שהורתח? האם טמפרטורת המזון האידיאלית היא לא פושר - כמו חום הגוף האנושי, נגיד? אם הולכים לפי ההנקה, ברור שלתינוק הטמפרטורה הטבעית היא חום הגוף. האם כך זה נמשך? ומה עם ליקוט ירקות בחורף?
טמפרטורת המזון
-
מים_שקטים*
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
- דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*
טמפרטורת המזון
אני קראתי שלאכול/לשתות מזון חם מאוד יכול לגרום לנסיגת חניכיים.
השפתיים והלשון משמשות גם כמנגנון הגנה מלהכניס דברים חמים/קרים מדי לגוף.
זו עוד דוגמא שהגוף שלנו עושה את העבודה שלו כדי לשמור עלינו - ואנחנו בכח מרגילים אותו למשהו שמזיק לנו.
השפתיים והלשון משמשות גם כמנגנון הגנה מלהכניס דברים חמים/קרים מדי לגוף.
זו עוד דוגמא שהגוף שלנו עושה את העבודה שלו כדי לשמור עלינו - ואנחנו בכח מרגילים אותו למשהו שמזיק לנו.
-
with_passion*
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
טמפרטורת המזון
כשזורקים חתיכה של "עוף" לתוך סיר מים רותחים - מה קורה? הבשר מתכווץ.. מה אתם חושבים קורה לחניכיים שלכם כשחושפים אותם למרק\תה\קפה... וכו? אין לי ספק שאנשים רבים סובלים מבעיות בחניכיים כתוצאה מהרתחת המזון ונוזלים במיוחד. אני אסיר תודה להוריי שלא הרגילו אותי לצרוך משקאות רותחים בנעוריי.. זה מדהים כמה המנהג הזה של לשתות חם שגור בתרבות שלנו.. וראוי לציין שרוב המשקאות שאנחנו שותים הם ידועים לתרבותינו רק בכמה המאות האחרונות - קפה ותה (מצמח התה - ירוק\שחור) וקקאו.. ואותם שותים עם הרבה סוכר שלא לדבר על הקפאין אותו צרכו תרבויות האדמה רק למטרות טקסיות ורפואיות..
כשחום הגוף שלנו מתחיל לעלות, אחרי 42 מעלות אנחנו מתחילים.. למות.. (החלבונים במוח מתפרקים בין השאר) - השינויי הכימי במזון (לו אנו קוראים "בישול") מתרחש אף הוא בסביבות הטמפרטורה הזו.. סיבה אחת מיני רבות להרגל הזה היא שהסוכר הוא דבר ממכר (ממכר לפי ההגדרה שלי זה משהו שקשה עד בלתי אפשרי להפסיק לצרוך אותו גם לאחר מודעות שאומרת להפחית עד להפסיק לגמרי) ובישול העמילנים הדומיננטיים כל כך בתרבות שלנו הופך אותם לסוכר. זה פותח כאן שיחה שלמה על איך מבחינה כימית בגוף ההתמכרות הזו מתרחשת - בפעם אחרת.
אני חושב שמה שקרה לנו זה שהגיעה ה"בצורת" והתחלנו למצוא כל מיני טריקים לצריכת מזון שאנו לא אוכלים בדרך כלל שהפכו אותו לטעים מאד (וכנראה גם ממכר) והיום אנו מוצאים את עצמינו רחוקים ומבולבלים מאד מהתזונא האידיאלית..
that's my blurb for now
כשחום הגוף שלנו מתחיל לעלות, אחרי 42 מעלות אנחנו מתחילים.. למות.. (החלבונים במוח מתפרקים בין השאר) - השינויי הכימי במזון (לו אנו קוראים "בישול") מתרחש אף הוא בסביבות הטמפרטורה הזו.. סיבה אחת מיני רבות להרגל הזה היא שהסוכר הוא דבר ממכר (ממכר לפי ההגדרה שלי זה משהו שקשה עד בלתי אפשרי להפסיק לצרוך אותו גם לאחר מודעות שאומרת להפחית עד להפסיק לגמרי) ובישול העמילנים הדומיננטיים כל כך בתרבות שלנו הופך אותם לסוכר. זה פותח כאן שיחה שלמה על איך מבחינה כימית בגוף ההתמכרות הזו מתרחשת - בפעם אחרת.
- צריך להבדיל בין מה שאנו צריכים במצבים קיצוניים של השרדות למה שצריך פשוט להתקיים בשפע ובבריאות.. הבישול והאש אפשרו להורינו הקדומים לצאת מהאזורים הטרופיים (גן עדן) למקומות עם מזג אוויר קיצוני יותר - והטכנולוגיה של הבישול והצייד באופן טבעי נעשו שימושיות יותר - אבל לאו דווקא הכרחיות. הבשר והדגנים הם מזונות קומפקטיים ונוחים מבחינות שונות אבל לאו דווקא אידיאלים.
אני חושב שמה שקרה לנו זה שהגיעה ה"בצורת" והתחלנו למצוא כל מיני טריקים לצריכת מזון שאנו לא אוכלים בדרך כלל שהפכו אותו לטעים מאד (וכנראה גם ממכר) והיום אנו מוצאים את עצמינו רחוקים ומבולבלים מאד מהתזונא האידיאלית..
that's my blurb for now
-
שוכנת_הצוק*
- הצטרפות: 11 מרץ 2007, 14:47
טמפרטורת המזון
כשזורקים חתיכה של "עוף" לתוך סיר מים רותחים - מה קורה? הבשר מתכווץ.. מה אתם חושבים קורה לחניכיים שלכם כשחושפים אותם למרק\תה\קפה
אאוץ'! אף-פם לא חשבתי על זה ככה.
דווקא מכירה שותי-רותח מושבעים שאין להם בעיות בפה בכלל, ולהפך, נשבעים לי שזה עוזר לגוף להילחם במחלות. אולי כי הם מבושלים ומשומרים בצורה שאפילו הווירוסים בוחלים בהם..
הבעיה שלי שאינני שותה ואוכלת רותח, וצריכה בד"כ להמתין שיתקרר (גם ככה אני או-כ-לת נו-רא ל-אט).
אאוץ'! אף-פם לא חשבתי על זה ככה.
דווקא מכירה שותי-רותח מושבעים שאין להם בעיות בפה בכלל, ולהפך, נשבעים לי שזה עוזר לגוף להילחם במחלות. אולי כי הם מבושלים ומשומרים בצורה שאפילו הווירוסים בוחלים בהם..
הבעיה שלי שאינני שותה ואוכלת רותח, וצריכה בד"כ להמתין שיתקרר (גם ככה אני או-כ-לת נו-רא ל-אט).