טיפול בעשביה

ארני_ש*
הצטרפות: 21 ספטמבר 2003, 07:18
דף אישי: הדף האישי של ארני_ש*

טיפול בעשביה

שליחה על ידי ארני_ש* »

יש לי שטח של דונם שאני רוצה להפוך לגן אורגני , הכל מכוסה שיחי טיון דביק ענקיים שבעזרת טוריה עקרתי חלק מהם וזה רק גרם להם לפרות ולרבות .
האם יש דרך לסלק אותם (לפחות את רובם ) מהשטח על ידי הדברה ביולוגית , או דרך אחרת שאינה קוטלי עשבים ???
א_ב*
הצטרפות: 10 דצמבר 2003, 12:49

טיפול בעשביה

שליחה על ידי א_ב* »

שלום ארני ש טיון דביק מהווה מטרד קשה אם לא מעונינים בוא לתכונותיו הרפואיות (וגם להדברה אורגאנית של מחלות פטריות אולי וכמעכב נביטה ראו מאמר:http://www.snunit.k12.il/sachlav/biotea ... tayun.html וכן : http://www.snunit.k12.il/bioteach/uploa ... vangd.html )
כשאת מתכוונת לגן אורגני זה גן ירק או גן נוי ?
נסי מאמר זה, יש לבדוק אם חיטוי סולארי יקטול גם טיון : http://www1.snunit.k12.il/[po]heb journals[/po]/mada/314174.html
ארני_ש*
הצטרפות: 21 ספטמבר 2003, 07:18
דף אישי: הדף האישי של ארני_ש*

טיפול בעשביה

שליחה על ידי ארני_ש* »

תודה תודה , עדיין לא קראתי את המאמרים . חשבתי על חיטוי תרמי , חבל שפיספסתי את הקיץ לזה . אקרא . אני מתכוונת לגן ירק .
תות_שדה*
הצטרפות: 19 פברואר 2002, 21:05
דף אישי: הדף האישי של תות_שדה*

טיפול בעשביה

שליחה על ידי תות_שדה* »

יש לנו חצר של דונם (וקצת) היא פרחה כל-כך יפה, סביונים חרציות ופרגים. עכשיו הכל מתחיל להתייבש והחצר פשוט עשבייה אחת גדולה, כך שאי אפשר לשבת ולהסתובב שם (גם מסוכן בגלל נחשים).
העשבייה די גבוהה (בעיקר חרציות), האם יש דרך פשוטה וזולה לנקות?
כמובן שאני לא רוצה חומרי הדברה כי הילד שלנו משחק בחוץ וגם מכניס חול לפה...

הא והכי חשוב: זול. כי אנחנו עוזבים בעוד 3 חודשים אבל בכל זאת, הייתי שמחה שהחצר תשמש אותנו גם בתקופה הזאת...

אשמח לשמוע כל רעיון!
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

טיפול בעשביה

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

העשבייה די גבוהה (בעיקר חרציות), האם יש דרך פשוטה וזולה לנקות?
אפשר לקצור את העשב עם גרין משין (להזמין גנן), עם מכסחת דשא, או עם מגל או חרמש.

כמובן שאני לא רוצה חומרי הדברה כי הילד שלנו משחק בחוץ וגם מכניס חול לפה...
גם אם היית רוצה זה לא היה פותר לך את הבעיה. קוטלי עשבים מונעים את הצמיחה של העשבים, ולא מעלימים עשבים קיימים.
תות_שדה*

טיפול בעשביה

שליחה על ידי תות_שדה* »

תודה על התשובה המהירה!

עם מכסחת דשא
זה לא יהרוס את המכסחת? בכל זאת, זה קצת יותר עבה מדשא...
מגל או חרמש
וזה לא ייקח שעות?
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

טיפול בעשביה

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

מה שיכול להרוס מכסחת זה אבנים וכאלה, אבל הגבעולים העבים של העשבים לא הורסים את המכסחת. יש בסביבה שלי הרבה שעושים כך. זה נוח במיוחד בשטחים שטוחים ורחבים.

וזה לא ייקח שעות?
לא. עם חרמש זה ממש צ'יק צ'ק, ועם מגל זה גם הרבה יותר מהר ממה שנדמה. חשוב להשחיז היטב את הכלים לפני השימוש.
תות_שדה*

טיפול בעשביה

שליחה על ידי תות_שדה* »

ועכשיו לשאלה שאלתית:
יש מקומות שמשכירים מכסחות דשא?
שרון_ג*
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

טיפול בעשביה

שליחה על ידי שרון_ג* »

לא יודעת איפה את גרה, אבל בסביבה שלי, למשל, יש חנות של צרכי בנין וגינון שמשכירה כל מיני מכשירים כאלה.
א_ב*
הצטרפות: 10 דצמבר 2003, 12:49

טיפול בעשביה

שליחה על ידי א_ב* »

שימוש בקוטלי עשבים למניעת עשביה בצורה שיטתית הוא רעיון גרוע ביותר
ראשית זה רעיל ביותר {למרות שמדינת ישראל מרססת בראוונד-אפ, שדות של בדוואים (הנמצאים בסיכסוך משפטי על חזקה) ממטוס כאשר מגוריהם נמצאים בשטח הריסוס}

שנית ישנם צמחים עמידים בפני סוגים שונים של קוטלים (ינבוט וסאידה לראוונד-אפ) ויש צורך בשינוי תדיר על מנת לשמור שלא ישתלט על השטח עשב אחד חזק. מה שגם מיקר עלויות (מספר חומרים לא זולים), ניתן לראות זאת בצידי דרכים מרוססים ובחצרות של מושבים, שדות ינבוטים ואחרים.
שלישית חייבים להבין שבשטח מושקה (לא חשוב עם בחורף או גם בקייץ) תמיד יצמחו חיים. זה מרדף ללא קץ.

אני ממליץ או לזרוע באופן מסיבי במשך כמה עונות צמחי בר שישלטו בחורף בשטח ויכוסחו באביב המאוחר למשל: פרגים, תורמוס, כרמלית, פישתה, אפונה ריחנית, לוע הארי, כובע נזיר, אמנון ותמר, חרציות ועוד. זה לא ימנע עשביה אחרת לגמרי אבל עם עישוב מדי פעם במשך שנתיים-שלוש ניתן להגיע לשדה יפה.

ניתן לשלב או לחילופין לשתול צמחים אשר לא יזדקקו להשקיה כלל וימנעו עשביה מפאת גודלם כמו רוזמרין, מורן החורש, ליקופילום, ועוד זה אומר שתוך מספר שנים המקום יהפך מבתה לגריגה (משדה של חד-שנתיים לקדם-חורש ירוק עד) אולם לטווח הארוך (6 עד 600 שנים) זה יחסוך ניקוש/עישוב/ריסוס/חירמוש/וקישקוש.

קשה לשכנע אנשים לשתול על שניים שלושה דונם מאחורי הבית כמה אלפי שתילים משום שמדובר באלפי שקלים אך לטווח הארוך מדובר בגינה מדהימה וגם חסכונית, ישנם צמחים רבים אשר עמידים למזיקים ומחלות אינם צורכים מים כלל למעט השקיה בשנתיים הראשונות (ויש כאלו שגם את זה לא), אינם מאפשרים לעשביה לצמוח וגם פורחים !
פלוני_אלמוני*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

טיפול בעשביה

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

האם מישהו יודע האם ניתן לרסס בנפט על שבילי חצץ שצצה בהם עשביה לאחר הגשמים?
אם לא בנפט, מה האפשרויות האחרות לריסוס אורגני/ביולוגי של עשביה?

תודה
ליאת_טאוב*
הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*

טיפול בעשביה

שליחה על ידי ליאת_טאוב* »

במקום לרסס אפשר לעבות את החיפוי (במקרה הזה חצץ) או להנות מעשבייה יפה של חורף. אפשר לקרוא לזה "אחו" ואז זה מרגיש יותר נוח לא להילחם בעשבים.
אלה_לי_לה*
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

טיפול בעשביה

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

לרגל הגינה החדשה אשמח להמלצות, מה לשתול בירושלים ויהנה?
איך להכין את האדמה, שהוזנחה לבר ומלאת עשבי חורף נפלאים? איך להפוך את האדמה בלי לפגוע בכל השלשולים הנפלאים והענקיים שחיים כאן?
איך למנוע מהקומפוסט להפוך לבית גידול לשבלולי השדה? כרגע גרים שם בערך 60 וממשיכים להגיע חדשים כל יום, אני חושבת שיש להם רשת חברתית :-)
מהיכן אפשר להשיג זרעים ושתילים ברי קיימא?

ובכלל, מה ממליצים?
תודה
אלה
נטע_ש*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*

טיפול בעשביה

שליחה על ידי נטע_ש* »

אלה, אני קניתי מגל וקצרתי את כל העשביה (או לחילופין אם יש לך להשיג מוט חשמלי כזה שקוצר עשביה או דשא)
העשביה מעולה כזבל ירוק, אז אספתי חלק ממנה לערימה בצורת מלבנית שתהיה הערוגה לירקות. לא חייבים להפוך את האדמה על מנת לשתול או לזרוע, ראי פרמקלצ'ר, או בקיצור לחפות את האדמה עם עשביה קומפוסט וקרטונים/עיתונים לדוגמא.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

טיפול בעשביה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לא חייבים להפוך את האדמה על מנת לשתול או לזרוע
אני אשמח לדוגמא מוצלחת של גינת ירק שלא הפכו בה את האדמה אפילו פעם אחת.
חיפוי הוא לא תחליף לאוורור של הקרקע. בטח לא בירושלים, שם האדמה יכולה להיות אבנונית במיוחד.
העצה הכי טובה שיש לי - צריך ללמוד את האדמה שלך. כל פיסת קרקע שונה, כל אקלים שונה, כל מיקרו אקלים שונה ממשנהו. אין ברירה, צריך לנסות, לטעות, להצליח וללמוד.
אלה - השלשולים שלי לא נפגעים אם אני הופכת אדמה ומייד משקה ומחפה אותה, כדי למנוע התייבשות שלה.
לגבי הקומפוסט - האם הוא רטוב מאוד? האם הוא מתחמם? אם רטוב - להוסיף חומר יבש. אם הוא לא מתחמם - צריך לבדוק אם הוא יבש או רטוב מידי ולהגיב בהתאם.
אלה_לי_לה*
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

טיפול בעשביה

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

הקומפוסט רטוב בגלל מזג האוויר, לא מתחמם בצורה מורגשת מבחוץ, אבל גם לא מריח בכלל, ועומד כבר חודשיים.
החשש שלי הוא שהמעדר יחתוך בהם, לא הייתי רוצה לפצוע אותם.

אשמח להמלצות לשתילה וזריעה :)
בנתיים לאט לאט עוקרת את העשביה מהשורש ושומרת אותה בערימה לקומפוסט

תודה
נטע_ש*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*

טיפול בעשביה

שליחה על ידי נטע_ש* »

אני אשמח לדוגמא מוצלחת של גינת ירק שלא הפכו בה את האדמה אפילו פעם אחת.
בגינה הקודמת שלי לא הפכתי את האדמה אף פעם. קצרתי את העשב הירוק בסוף החורף, חיפיתי בקרטונים והמון זבל ירוק וגם קומפוסט, וכששתלתי/זרעתי, פשוט עשיתי חור בחיפוי והכנסתי את השתיל לגומה קטנה שיצרתי. ממש פשוט. אולם זה לא היה בירושלים... אז אין לי מושג איך זה שם.
אני חושבת שאם לא מוציאים לאורך השנים את השורשים, אז האדמה עשירה ומאווררת באופן טבעי.
חיים_זיו*
הצטרפות: 18 מאי 2015, 17:34

טיפול בעשביה

שליחה על ידי חיים_זיו* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

לדעתי כדאי לאתר או לפתח מכשיר ידני הנכע באמצעות גלגלים (בדחיפה) והוא יקצוץ את השביה. אם אתם מכירים מכשיר כזה אנא שלחו קישור.
רומנו*
הצטרפות: 15 אפריל 2016, 16:34

טיפול בעשביה

שליחה על ידי רומנו* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

חרמש מוטורי. מגל כמו של פעם. חרמש על גלגלים. יש אפשרות להרכבת חוט 4ממ או סכין 3 צלעות או שרשרת צרסקת
שליחת תגובה

חזור אל “בלוגים”