טבעיות של לידת מים
-
דנה_ה*
- הצטרפות: 13 אפריל 2004, 22:21
- דף אישי: הדף האישי של דנה_ה*
טבעיות של לידת מים
מישהי שאלה אותי היום שאלה שלא הצלחתי לענות, ובטח לך יש תשובה - היא שאלה אותי למה קוראים ללידת מים,לידה טבעית? הרי סביר להניח שנשים לא היו יולדות במים (ואולי כן.). לא ידוע לי על יונק אחר שיולד במים, ואפילו יונקים שחיים במים, כגון כלבי ים, יוצאים מן המים לפני הלידה.
אני יודעת שמים נהדרים ללידה, במיוחד להרגעה ולשיכוך הכאבים, אבל האם זו באמת לידה טבעית?
אני יודעת שמים נהדרים ללידה, במיוחד להרגעה ולשיכוך הכאבים, אבל האם זו באמת לידה טבעית?
-
אם_פי_3*
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
טבעיות של לידת מים
מה זה טבעי, מה זו לידה טבעית?
גם מסאז' ונרות הם לא "טבעיים" ללידה ובטח שלא כדור פיזיו, או מכשיר טנס.
הלידה היא טבעית, לדעתי, במובן שאין בה התערבויות רפואיות (או שיש מעט. אפילו בלידה שלי, שהיתה בהחלט טבעית היו קצת בדיקות נרתיקיות וקצת דופלר - מה שאומר שהיא לא היתה 100% טבעית, אבל מספיק קרובה לכך, בשביל שאוכל להגדירה ככזו).
(אגב, יונקים שיולדים במים, אני מנחשת: דולפינים ולוויתנים - אבל זה באמת לא רלוונטי...).
מעבר לכך, נראה לי בהחלט סביר שנשים שחיו ליד מקורות מים, נעזרו בהם גם בלידה - אבל זה רק ניחוש.
גם מסאז' ונרות הם לא "טבעיים" ללידה ובטח שלא כדור פיזיו, או מכשיר טנס.
הלידה היא טבעית, לדעתי, במובן שאין בה התערבויות רפואיות (או שיש מעט. אפילו בלידה שלי, שהיתה בהחלט טבעית היו קצת בדיקות נרתיקיות וקצת דופלר - מה שאומר שהיא לא היתה 100% טבעית, אבל מספיק קרובה לכך, בשביל שאוכל להגדירה ככזו).
(אגב, יונקים שיולדים במים, אני מנחשת: דולפינים ולוויתנים - אבל זה באמת לא רלוונטי...).
מעבר לכך, נראה לי בהחלט סביר שנשים שחיו ליד מקורות מים, נעזרו בהם גם בלידה - אבל זה רק ניחוש.
-
דנה_ה*
טבעיות של לידת מים
דרך אגב, בדיוק קראתי שהגורים של היונקים שיולדים במים (דולפינים ולוויתנים) צריכים לעלות אל אוויר העולם כדי להתחיל לנשום. כל עוד הם במים - הם לא נושמים. סתם עובדה מעניינת.
גם לי נראה סביר שנשים שגרו ליד מקורות מים השתמשו בהם, לפחות לזמן ההריון והצירים. אולי לא בהכרח לשלב השני של הלידה.
ובכל זאת, אני משאירה את השאלה "מה זו לידה טבעית" עדיין פתוחה בשבילי.
גם לי נראה סביר שנשים שגרו ליד מקורות מים השתמשו בהם, לפחות לזמן ההריון והצירים. אולי לא בהכרח לשלב השני של הלידה.
ובכל זאת, אני משאירה את השאלה "מה זו לידה טבעית" עדיין פתוחה בשבילי.
-
אם_פי_3*
טבעיות של לידת מים
גם גורי-אדם לא מתחילים לנשום כל עוד הם במים, בחום פיזיולוגי.
יש כאלה (למרות שהמסקנות הן שזה מסוכן מדי, ולא מומלץ לעשות כך) שמשאירים את התינוק דקות ארוכות מתחת למים - כל עוד המים לא קרים מדי (שוק שגורם להתחלת הנשימה), והתינוק מעולם לא יצא לאוויר - הוא יסתדר (וגם חבל הטבור, שלא נחשף לאוויר, ימשיך לתפקד, אאל"ט.
יש כאלה (למרות שהמסקנות הן שזה מסוכן מדי, ולא מומלץ לעשות כך) שמשאירים את התינוק דקות ארוכות מתחת למים - כל עוד המים לא קרים מדי (שוק שגורם להתחלת הנשימה), והתינוק מעולם לא יצא לאוויר - הוא יסתדר (וגם חבל הטבור, שלא נחשף לאוויר, ימשיך לתפקד, אאל"ט.
-
דנה_ה*
טבעיות של לידת מים
הוא יסתדר
יכול להיות שכך התפתחו הלוויתנים? מתינוקות באופן טבעי שהוריהם נמנעו מלחתוך את חבל הטבור, ובסופו של דבר הם הסתגלו לחיים מתחת למים. עם הזמן הם פיתחו סנפירים ולמדו לאכול דגים (הרבה אומגה 3, בריא מאוד), עד שהגיעו למצב שבו הם היום? (-;
יכול להיות שכך התפתחו הלוויתנים? מתינוקות באופן טבעי שהוריהם נמנעו מלחתוך את חבל הטבור, ובסופו של דבר הם הסתגלו לחיים מתחת למים. עם הזמן הם פיתחו סנפירים ולמדו לאכול דגים (הרבה אומגה 3, בריא מאוד), עד שהגיעו למצב שבו הם היום? (-;
-
אם_פי_3*
-
טרה_רוסה*
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
טבעיות של לידת מים
יש תיאוריה שלבני אדם היתה תקופה באבולוציה שהיו שוכני מים.
-
טרה_רוסה*
טבעיות של לידת מים
קשה למצוא קישורים נורמליים על התיאוריה הזאת. הנה אחד
עיקרי טיעוני התיאוריה מול תיאוריית הסאוונה
עשיתי גם חיפוש עם המילים Aquatic Ape ו-Water Birth ויצאו הרבה תוצאות של אתרים על לידת מים.
עיקרי טיעוני התיאוריה מול תיאוריית הסאוונה
עשיתי גם חיפוש עם המילים Aquatic Ape ו-Water Birth ויצאו הרבה תוצאות של אתרים על לידת מים.
-
נועה_ברקת*
- הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
- דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*
טבעיות של לידת מים
יכול להיות שכך התפתחו הלוויתנים? מתינוקות באופן טבעי שהוריהם נמנעו מלחתוך את חבל הטבור
נשמע הגיוני....
וגם הדולפינים.
נשמע הגיוני....
וגם הדולפינים.
-
דנה_ה*
טבעיות של לידת מים
האם אפשר להוסיף אלמנט מעט מיסטי שעולה בדעתי כרגע?
חשבתי על לידה במים ונזכרתי במקווה. לפני שנישאתי, הלכתי עם יקירי לכנרת וטבלתי שם, לבד (הרב אישר). כשטובלים במקווה, כל הגוף צריך להיות מתחת למים, ובנוסף, הטקס אמור לטהר את האישה. דומה מאוד לתינוק ברחם, לא? הוא שרוי במים, וכולו נקי וטהור, נטול חיידקים. בעת ההיא חשבתי, כי כדי להיוולד לחיי הנישואין, אני צריכה לחזור, ולו רק לכמה רגעים, למצב העוברי הזה. אלא שהפעם, מי שיולד אותי הוא לא אימי הביולוגית, אלא אימי הגדולה - אמא אדמה. ומי הכנרת שימשו לי באותו יום כרחם חמים.
כשאישה יולדת, היא מולידה עצמה לתוך האימהות. וכשהיא נמצאת במים, היא נמצאת, במידה מסויימת, במצב דומה לזה של תינוקה העומד להיוולד.
מעניין אם יש עוד טקסי מעבר (בתרבות שלנו או באחרות) שבהם משתמשים במים, ובמיוחד בטבילה במים. כרגע עולה לי רק ההטבלה הנוצרית, שבה בעצם התינוק או האדם הופך לנוצרי (הוא נולד לפי אמונתם חסר דת, והופך לנוצרי רק אחרי ההטבלה).
<סטייה קטנה מהאבולוציה של הקופים והלוויתנים, אני יודעת. אבל הייתי חייבת..>
חשבתי על לידה במים ונזכרתי במקווה. לפני שנישאתי, הלכתי עם יקירי לכנרת וטבלתי שם, לבד (הרב אישר). כשטובלים במקווה, כל הגוף צריך להיות מתחת למים, ובנוסף, הטקס אמור לטהר את האישה. דומה מאוד לתינוק ברחם, לא? הוא שרוי במים, וכולו נקי וטהור, נטול חיידקים. בעת ההיא חשבתי, כי כדי להיוולד לחיי הנישואין, אני צריכה לחזור, ולו רק לכמה רגעים, למצב העוברי הזה. אלא שהפעם, מי שיולד אותי הוא לא אימי הביולוגית, אלא אימי הגדולה - אמא אדמה. ומי הכנרת שימשו לי באותו יום כרחם חמים.
כשאישה יולדת, היא מולידה עצמה לתוך האימהות. וכשהיא נמצאת במים, היא נמצאת, במידה מסויימת, במצב דומה לזה של תינוקה העומד להיוולד.
מעניין אם יש עוד טקסי מעבר (בתרבות שלנו או באחרות) שבהם משתמשים במים, ובמיוחד בטבילה במים. כרגע עולה לי רק ההטבלה הנוצרית, שבה בעצם התינוק או האדם הופך לנוצרי (הוא נולד לפי אמונתם חסר דת, והופך לנוצרי רק אחרי ההטבלה).
<סטייה קטנה מהאבולוציה של הקופים והלוויתנים, אני יודעת. אבל הייתי חייבת..>
-
שרה_ק*
- הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
- דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*
טבעיות של לידת מים
אם יולדים במים חמימים, כמה זמן התינוק יכול להשאר מתחת למים בלי צורך לנשום, וכמה זמן השיליה והחבל הטבור ימשיך לתפקד?
-
טרה_רוסה*
טבעיות של לידת מים
אפשר לעבור הטבלה לנצרות גם בגיל מבוגר.
-
אם_פי_3*
טבעיות של לידת מים
תיאורטית, עד יציאת השיליה - כלומר, כל עוד הוא מקבל אספקת חמצן גם בלי לנשום.
מעשית, המתנה מעלה את הסיכון לחסר בחמצן - לא לשאיפת מים - ומקובל להוציא את התינוק (לפחות ראש) מהמים מיד, תוך כמה לאחר יציאתו למי העולם (-; - מצד שני - גם לא מומלץ לעשות את זה מהר מדי, כי זה עלול לגרום לטראומה ולקרעים בחבל הטבור.
בקיצור: מיד, אבל בעדינות ובלי לחץ.
עוד על תהליך התחלת הנשימה בלידה בכלל ובלידת מים בפרט
מעשית, המתנה מעלה את הסיכון לחסר בחמצן - לא לשאיפת מים - ומקובל להוציא את התינוק (לפחות ראש) מהמים מיד, תוך כמה לאחר יציאתו למי העולם (-; - מצד שני - גם לא מומלץ לעשות את זה מהר מדי, כי זה עלול לגרום לטראומה ולקרעים בחבל הטבור.
בקיצור: מיד, אבל בעדינות ובלי לחץ.
עוד על תהליך התחלת הנשימה בלידה בכלל ובלידת מים בפרט
-
מונו_נוקי*
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
טבעיות של לידת מים
בנושא האבולוציה
אגב התאוריה שאדם חי פעם במיים נדמה לי שהיא של דסמונד מוריס ומפוקפקת למדי........
אגב התאוריה שאדם חי פעם במיים נדמה לי שהיא של דסמונד מוריס ומפוקפקת למדי........
-
ארני_ש*
- הצטרפות: 21 ספטמבר 2003, 07:18
- דף אישי: הדף האישי של ארני_ש*
טבעיות של לידת מים
זו תיאוריה יותר רחבה מדסמונד מוריס ובאה להסביר את מאגרי השומן התת עורי שלנו (שאנו חולקים עם מעט יונקים , רובם יונקי מים )ואת העובדה של מיעוט הפרווה .
לגבי לידות במים , ממאות סיפורי הלידה שקראתי השנה (עוד התמכרות מוזרה ...) נראה לי שחלק גדול מהנשים משתמשות במים בעיקר לשלב הכאבים והצירים וממש סמוך לידה עוברות ליבשה מתוך נוחות .
לגבי לידות במים , ממאות סיפורי הלידה שקראתי השנה (עוד התמכרות מוזרה ...) נראה לי שחלק גדול מהנשים משתמשות במים בעיקר לשלב הכאבים והצירים וממש סמוך לידה עוברות ליבשה מתוך נוחות .
-
מונו_נוקי*
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
טבעיות של לידת מים
כן, אבל כאמור ההנחה המקובלת שאין קשר בין האדם ויונקי מיים, הם התפצלו בזמנים אחרים באבולוציה.
-
אם_פי_3*
טבעיות של לידת מים
ארני - יש הרבה שאכן עוברות לקרקע מוצקה לקראת יציאת התינוק - אבל יש גם רבות (כוללותי) שלא, שנשארות במים, והתינוק יוצא אל המים - באתר שקישרתי למעלה אוספים רשימת שמות - ויש כבר כמה אלפים (בכל העולם, כולל ישראל, אבל יש גם תינוקות-מים רבים שלא רשומים שם).
-
אמא_של_יונת*
- הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*
טבעיות של לידת מים
יש תיאוריה שלבני אדם היתה תקופה באבולוציה שהיו שוכני מים.
לפי הספר "צלקות האבולוציה", התיאוריה על קוף האדם האקוואטי היא של המחברת, איליין מורגן.
לפי הספר "צלקות האבולוציה", התיאוריה על קוף האדם האקוואטי היא של המחברת, איליין מורגן.
-
יונת_שרון*
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
טבעיות של לידת מים
אני רוצה להביא דברים על דיוקם:
- דסמונד מוריס אינו מקבל את תיאוריית "הקוף האקואטי".
- מי שהציע לראשונה את הרעיון היה זואולוג בשם הארדי, ומי שהפיץ את רעיונותיו והמשיך אותם היא העיתונאית איליין מורגן. ספרה "צלקות האבולוציה" תורגם לעברית.
- התיאוריה מסבירה לא רק את השומן התת-עורי והעור החלק, אלא עוד שורה ארוכה של תכונות (כמו סוג הבלוטות שיש לנו לזיעה, כיוון הנחיריים, הליכה זקופה, ראש גדול, מבנה מערכת הנשימה, ועוד).
- תיאוריית "הקוף האקואטי" לא גורסת שאנחנו קרובים לדולפינים יותר מאשר לקופים, אלא שאחרי התפתחות קופי האדם, חלק מהם עברו לחיים במים (לפחות באופן חלקי) ומהם התפתחו בני האדם. כל זה היה הרבה אחרי ההתפצלות בין אבותינו לבין אבות הדולפינים.