חסויה צריכה עזרה
חסויה צריכה עזרה
שלום לכולם אני בת 12 וחצי אני כבר שנתיים בחינוך הביתי הייתי בבית ספר עד חצי כיתה ה' עכשיו כל החברות שלי בחטיבת בניים מספרות לי כמה כיף להם בניסיון לגרום לי לבוא איתם לחטיבת בניים יש לי עכשיו תקופה של משבר אולי. אני לא יודעת כבר שבועייים שהמילה היחידה שיוצאת לי זה משעמם לי! אני לא בטוחה שאני רוצה ללכת לחטיבת בניים אני לא רוצה ל"חוות" את השיעורים המבחניםרק את הקטע של החברה דבר שלא יכול לקרות.. ומצד שני החינוך הביתי זה דבר הכי טוב כי בית ספר של היום זה לא מקום טוב בשביל ילדים... ויש לי היתלבטות האם לחזור לחטיבת בניים או לא הרי תמיד אפשר לחזור לחינוך הביתי ויש לי מחשבות על זה שאמא שלי כל כך אוהבת שני בחינוך ביתי כי זה הכי טוב ופתאום אני רוצה לנסות שוב בית ספר אני לא זוכרת מה זה עד כמה שזה נשמע לא הגיוני ולהראות למשרד החינוך והחברים שלי שהם "ניצחו" שמשעמם בחינוך הביתי שכבר שנתיים אני אומרת שלא משעמם ופתאום בבת אחת אין לי מה לעשות מה אני אמוה לעשות?
חסויה צריכה עזרה
נ.ב אחרי הצהריים יש לי להקה ביום שני וחמישי הגנה עצמית בראשון וחמישי אנגלית מאוקטובר בימי שלישי וכל השאר חברות וכו'
-
אהבה_טהורה*
- הצטרפות: 18 יולי 2007, 09:49
- דף אישי: הדף האישי של אהבה_טהורה*
חסויה צריכה עזרה
הי שלום חסוי
לא מדובר פה במלחמה ואין באמת מנצחים ומפסידים,
אלה החיים שלך וזכותך לשנות את דעתך או לרצות דברים שונים,
בזמנים שונים, אין לי תשובה על מה את צריכה לעשות, אני מגיבה יותר
לבעיתיות של הנאמנות לדברים שאמרת או חשבת פעם בעבר ואולי כבר לא מתאימים לך היום.
ולהראות למשרד החינוך והחברים שלי שהם "ניצחו" שמשעמם בחינוך הביתי שכבר שנתיים אני אומרת שלא משעמם ופתאום בבת אחת אין לי מה לעשות מה אני אמוה לעשות?
היה לך מתאים פעם ועכשיו כבר לא, זה לא סותר ולא הופך את החינוך הביתי למשעמם, את מתבגרת והצרכים שלך משתנים.
ועכשיו אני כן אציע משהו, את טוענת שאת לא מעוניינת בלימודים אלא רק בחברת בני גילך שזה לגיטימי וטבעי אז אולי תצטרפי לפעילויות אחר הצהריים של חברייך כגון:
צופים? בטוחה שיש עוד הרבה מסגרות מעניינות מחוץ לבית אחר הצהריים לבני גילך.
[בבית הספר מעניין רק בהפסקות, וההפסקות כל כך קצרות]
לא מדובר פה במלחמה ואין באמת מנצחים ומפסידים,
אלה החיים שלך וזכותך לשנות את דעתך או לרצות דברים שונים,
בזמנים שונים, אין לי תשובה על מה את צריכה לעשות, אני מגיבה יותר
לבעיתיות של הנאמנות לדברים שאמרת או חשבת פעם בעבר ואולי כבר לא מתאימים לך היום.
ולהראות למשרד החינוך והחברים שלי שהם "ניצחו" שמשעמם בחינוך הביתי שכבר שנתיים אני אומרת שלא משעמם ופתאום בבת אחת אין לי מה לעשות מה אני אמוה לעשות?
היה לך מתאים פעם ועכשיו כבר לא, זה לא סותר ולא הופך את החינוך הביתי למשעמם, את מתבגרת והצרכים שלך משתנים.
ועכשיו אני כן אציע משהו, את טוענת שאת לא מעוניינת בלימודים אלא רק בחברת בני גילך שזה לגיטימי וטבעי אז אולי תצטרפי לפעילויות אחר הצהריים של חברייך כגון:
צופים? בטוחה שיש עוד הרבה מסגרות מעניינות מחוץ לבית אחר הצהריים לבני גילך.
[בבית הספר מעניין רק בהפסקות, וההפסקות כל כך קצרות]
חסויה צריכה עזרה
תודה רבה את בהחלט צודקת ומאוד עזרת לי אבל עוד משהו קטן חברה אחרי הצהריים יש לי אך בבוקר היא חסרה לי מה לעשות? כי בבוקר אין בני גילי שלא הולכים לחטיבת בניים...
-
ג'ינ_ג'ית*
- הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
- דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*
חסויה צריכה עזרה
י שלי תחושה שיותר מחברה את רוצה להרגיש שייכת (?). הרי לפי כמות החוגים שיש לך ובגילך יש לך היכולת והנגישות להיפגש ולהכיר חברות וחברים בכל השעות מלבד בבוקר. אם הבנתי נכון יכול להיות שההתלהבות של החברות שלך מפתיחת שנת הלימודים גורמת לך לרצות להיות שייכת לקבוצה שלהן, לחוות איתן בדיוק את מה שהן חוות שם?
אם זה העניין, אז אולי עוד כמה שבועות יעברו ודברים יקבלו פרופורצייה. תחילת שנת הלימודים כמעט תמיד מרגשת בקטע החברתי. כולם נפגשים אחרי שהחופש נגמר, מחליפים חוויות, מתלהבים מהמסגרת שהופכת את המפגש החברתי לנוח וקבוע. עדיין אין את יציקת המבחנים והשיעורים והאפרוריות והבאסה להתעורר כל בוקר באותה שעה ליום ארוך ומלא מחוייבויות שרובן לא משהו. אחרי כמה שבועות המבחנים והלימודים, שלא לדבר על החיכוכים החברתיים וההתרגשות שדועכת משאירים את בית ספר במקומו הבעיקר מושמץ וזה כבר (עד כמה שזכור לי) פחות מלהיב.
אני במקומך הייתי מעבירה את התקופה העכשווית שהיא בעיקר של חגים- ככל האפשר עם החברות האלו בימים שאין בית ספר, ועוד חודש בוחנת מחדש את תחושת השעמום הזו.
מצד שני אם השעמום הזה נובע מרצון עמוק לחוות את הלימודים איתן אפילו רק בגלל המסגרת החברתית - אז לכי על זה. אני חושבת שהרעיון בחינוך הביתי הוא לאפשר לך להנות מהלמידה ומתקופת הגדילה שלך כמו שאת רואה לנכון ולא כפי שמשרד החינוך מחליט. אם את מתוך בחירה שלך מחליטה לחזור ללימודים, אז העבודה שמדובר בבחירה שלך מחזקת את העקרונות של החינוך הביתי ולא "בוגדת" בהן. כלומר זה שתלכי ללמוד לא מעיד לרגע שהפסדת למשרד החינוך. להיפך - עשית שימוש טוב בחופש הבחירה שלך, ואם עכשיו בא לך לחזור למסגרת של בי"ס אז שיקפצו כולם, כולל אמא אגב. ואם כבר אמא- אני חושבתש אם אמא שלך היתה יודעת שאת מרגישה צורך להיכנס בשם חסוי, או שאת חוששת לאכזב אותה או חוששת לבטא מחשבות על חזרה לבי"ס בפניה- היא היתה מרגישה שדווקא החשש שלך מלהביע את עצמך בצורה חופשית הוא זה שבעייתי ולא הרצון האמית והבריא שך לשנות מסגרת. בכלל, הורים בחינוך ביתי מתמוגגים כשהילדים שלהם חושבים אחרת ועצמאית ושונה מהם ולא חסרים דפים על ילדים שהחליטו ללכת לגן למרות שההורים רצו אחרת ומילאו דפים רבים פה באתר בגנות הגן. לא מעט הורים כיבדו את הרצון של הילדים שלהם וראו בכך שהילד שלהם חושב אחרת מהם ועצמאי לבחור בדרך השונה שלו - כאות להצלחה שלהם כהורים ולא כשום דבר אחר.
מה שחשוב זה שתהני מההחלטה שלך, אם זה אפשרי לחכות עוד חודש או שבועיים אז הייתי הולכת על ההמתנה והנסיון להנות עם החברות בחגים ולאחר החגים לראות אם ישתנה אצלך משהו ולללכת בעקבות השינוי הזה. מה שלא יהיה - בהצלחה
אם זה העניין, אז אולי עוד כמה שבועות יעברו ודברים יקבלו פרופורצייה. תחילת שנת הלימודים כמעט תמיד מרגשת בקטע החברתי. כולם נפגשים אחרי שהחופש נגמר, מחליפים חוויות, מתלהבים מהמסגרת שהופכת את המפגש החברתי לנוח וקבוע. עדיין אין את יציקת המבחנים והשיעורים והאפרוריות והבאסה להתעורר כל בוקר באותה שעה ליום ארוך ומלא מחוייבויות שרובן לא משהו. אחרי כמה שבועות המבחנים והלימודים, שלא לדבר על החיכוכים החברתיים וההתרגשות שדועכת משאירים את בית ספר במקומו הבעיקר מושמץ וזה כבר (עד כמה שזכור לי) פחות מלהיב.
אני במקומך הייתי מעבירה את התקופה העכשווית שהיא בעיקר של חגים- ככל האפשר עם החברות האלו בימים שאין בית ספר, ועוד חודש בוחנת מחדש את תחושת השעמום הזו.
מצד שני אם השעמום הזה נובע מרצון עמוק לחוות את הלימודים איתן אפילו רק בגלל המסגרת החברתית - אז לכי על זה. אני חושבת שהרעיון בחינוך הביתי הוא לאפשר לך להנות מהלמידה ומתקופת הגדילה שלך כמו שאת רואה לנכון ולא כפי שמשרד החינוך מחליט. אם את מתוך בחירה שלך מחליטה לחזור ללימודים, אז העבודה שמדובר בבחירה שלך מחזקת את העקרונות של החינוך הביתי ולא "בוגדת" בהן. כלומר זה שתלכי ללמוד לא מעיד לרגע שהפסדת למשרד החינוך. להיפך - עשית שימוש טוב בחופש הבחירה שלך, ואם עכשיו בא לך לחזור למסגרת של בי"ס אז שיקפצו כולם, כולל אמא אגב. ואם כבר אמא- אני חושבתש אם אמא שלך היתה יודעת שאת מרגישה צורך להיכנס בשם חסוי, או שאת חוששת לאכזב אותה או חוששת לבטא מחשבות על חזרה לבי"ס בפניה- היא היתה מרגישה שדווקא החשש שלך מלהביע את עצמך בצורה חופשית הוא זה שבעייתי ולא הרצון האמית והבריא שך לשנות מסגרת. בכלל, הורים בחינוך ביתי מתמוגגים כשהילדים שלהם חושבים אחרת ועצמאית ושונה מהם ולא חסרים דפים על ילדים שהחליטו ללכת לגן למרות שההורים רצו אחרת ומילאו דפים רבים פה באתר בגנות הגן. לא מעט הורים כיבדו את הרצון של הילדים שלהם וראו בכך שהילד שלהם חושב אחרת מהם ועצמאי לבחור בדרך השונה שלו - כאות להצלחה שלהם כהורים ולא כשום דבר אחר.
מה שחשוב זה שתהני מההחלטה שלך, אם זה אפשרי לחכות עוד חודש או שבועיים אז הייתי הולכת על ההמתנה והנסיון להנות עם החברות בחגים ולאחר החגים לראות אם ישתנה אצלך משהו ולללכת בעקבות השינוי הזה. מה שלא יהיה - בהצלחה
חסויה צריכה עזרה
לנאווה היקרה
יש לך את הכתובת אימל של הבן שלך אני אשמח לדבר איתו על הנושא
גם שיתפתי את אימא שלי כמובן והליכה חלקית לבית ספר צריך לברר ולקבל אישור ממנהלת חטיבת הבניים
עזרתי לי מאוד תודה
יש לך את הכתובת אימל של הבן שלך אני אשמח לדבר איתו על הנושא
גם שיתפתי את אימא שלי כמובן והליכה חלקית לבית ספר צריך לברר ולקבל אישור ממנהלת חטיבת הבניים
עזרתי לי מאוד תודה
חסויה צריכה עזרה
ג'ינ ג'ית
תודה רבה לך אתם ממש עוזרים לי ומחזקים אותי רק דבר אחד אמא שלי יודעת הכל ולא מונעת ממני זה פשוט שאני יודעת שטוב לה שאני לא בבית ספר ומה שרשמת בהתחלה על השייכות ותחילת שנה אכן נכונים תודה רבה לכולם אני אשמח מאוד עם תוכלו עם יש לכם ילדים בגילי או חברים שאתם מכירים שהילדים שלי בגילי אשמח לשתף את מה שאני חושבת גם בבני גילי לא שחס וחלילה לא עזרתם לי עזרתם לי מאוד להבהיר את מה שאני מרגישה תודה רבה
תודה רבה לך אתם ממש עוזרים לי ומחזקים אותי רק דבר אחד אמא שלי יודעת הכל ולא מונעת ממני זה פשוט שאני יודעת שטוב לה שאני לא בבית ספר ומה שרשמת בהתחלה על השייכות ותחילת שנה אכן נכונים תודה רבה לכולם אני אשמח מאוד עם תוכלו עם יש לכם ילדים בגילי או חברים שאתם מכירים שהילדים שלי בגילי אשמח לשתף את מה שאני חושבת גם בבני גילי לא שחס וחלילה לא עזרתם לי עזרתם לי מאוד להבהיר את מה שאני מרגישה תודה רבה
-
נאוה_פרנס*
- הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*
חסויה צריכה עזרה
חסויה יקרה,
הבן שלי בגילך ממש והיה עד כה בחינוך ביתי.
למעשה, הוא עדיין בחינוך ביתי - יש לי אישור.
עם זאת, הוא ביקש ללכת השנה לביה"ס. הסיבות שלו, כמו שלך - חברתיות בעיקרן.
הוא רוצה להיות "חלק מהחבר'ה" רוצה להבין על מה הם מדברים, לחוות חוויות דומות לשלהם.
ני אישית החלטתי לאפשר לו.
ביקשתי שייקח מערכת חלקית אבל חשוב לו להיות "כמו כולם"
בינתיים, עד סוכות הוסכם עם ביה"ס שהוא יגיע למערכת מלאה.
אחרי החגים הוא אולי ישאיר את מה שזמני - קבוע.
כאימא, מול משרד החינוך - אני מתכוונת לשמור לעצמי את הזכות הזאת להיות אחראית על החינוך של הבן שלי.
כאימא, מול הבן שלי, אני ממשיכה לבחון כל צעד.
אם ארגיש שמערכת מלאה פוגעת בו, אתעקש לקצץ אותה גם אם הוא יכעס.
כל זמן שטוב לו - טוב לי, ואני שמחה על הצלחותיו.
יתכן שהוא ירצה להמשיך ללכת לביה"ס עד סוף י"ב,
יתכן שהוא יבחר בעתיד ללמוד רק את מה שמעניין אותו,
ואולי הוא עוד יחזור לחינוך הביתי, ואולי יפיק ממנו יותר.....
כרגע הוא מאושר ומצליח להשתלב.
הליכה לביה"ס אינה נצחון המערכת ולא כישלון של החינוך הביתי.
לדעתי, גדולתו של החינוך הביתי היא במגוון האפשרויות הגלומות בו, וביכולת להתאים את ההחלטות לצורכי הילד הפרטי - בכל רגע.
מה נכון לך - רק את יודעת, ובמידה מסויימת אולי גם אימא שלך.
שוחחת איתה על מחשבותייך אלו?
אני לא יכולה לייעץ לך מה לעשות אבל אני מבינה את הצורך שעולה בך.
חלק מזה קשור לגילך ולצרכים שלך שמשתנים.
מה חושבים הורייך על האפשרות של הליכה חלקית לביה"ס? האם ביה"ס שאת רשומה בו ישתף פעולה?
הבן שלי בגילך ממש והיה עד כה בחינוך ביתי.
למעשה, הוא עדיין בחינוך ביתי - יש לי אישור.
עם זאת, הוא ביקש ללכת השנה לביה"ס. הסיבות שלו, כמו שלך - חברתיות בעיקרן.
הוא רוצה להיות "חלק מהחבר'ה" רוצה להבין על מה הם מדברים, לחוות חוויות דומות לשלהם.
ני אישית החלטתי לאפשר לו.
ביקשתי שייקח מערכת חלקית אבל חשוב לו להיות "כמו כולם"
בינתיים, עד סוכות הוסכם עם ביה"ס שהוא יגיע למערכת מלאה.
אחרי החגים הוא אולי ישאיר את מה שזמני - קבוע.
כאימא, מול משרד החינוך - אני מתכוונת לשמור לעצמי את הזכות הזאת להיות אחראית על החינוך של הבן שלי.
כאימא, מול הבן שלי, אני ממשיכה לבחון כל צעד.
אם ארגיש שמערכת מלאה פוגעת בו, אתעקש לקצץ אותה גם אם הוא יכעס.
כל זמן שטוב לו - טוב לי, ואני שמחה על הצלחותיו.
יתכן שהוא ירצה להמשיך ללכת לביה"ס עד סוף י"ב,
יתכן שהוא יבחר בעתיד ללמוד רק את מה שמעניין אותו,
ואולי הוא עוד יחזור לחינוך הביתי, ואולי יפיק ממנו יותר.....
כרגע הוא מאושר ומצליח להשתלב.
הליכה לביה"ס אינה נצחון המערכת ולא כישלון של החינוך הביתי.
לדעתי, גדולתו של החינוך הביתי היא במגוון האפשרויות הגלומות בו, וביכולת להתאים את ההחלטות לצורכי הילד הפרטי - בכל רגע.
מה נכון לך - רק את יודעת, ובמידה מסויימת אולי גם אימא שלך.
שוחחת איתה על מחשבותייך אלו?
אני לא יכולה לייעץ לך מה לעשות אבל אני מבינה את הצורך שעולה בך.
חלק מזה קשור לגילך ולצרכים שלך שמשתנים.
מה חושבים הורייך על האפשרות של הליכה חלקית לביה"ס? האם ביה"ס שאת רשומה בו ישתף פעולה?
-
נאוה_פרנס*
- הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*
חסויה צריכה עזרה
חסויה, זה מה שהתכוונתי שתעשי - רק למחוק את המספר.
אני כותבת בגלוי ועומדת מאחורי כל מילה
מרגיעון: כרוחב הראות - עומק הרעות
אני כותבת בגלוי ועומדת מאחורי כל מילה
מרגיעון: כרוחב הראות - עומק הרעות
חסויה צריכה עזרה
את יכולה לתת לי את כתובת האימל של הבן שלך שאוכל לדבר גם עם בני גילי בתודה מראש
חסויה צריכה עזרה
נ.ב מחקתי את הכתובת והכל...
-
עורכת_עם_ערכים*
- הצטרפות: 08 יוני 2007, 02:34
- דף אישי: הדף האישי של עורכת_עם_ערכים*
-
ע_ע_ע*
- הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:36
- דף אישי: הדף האישי של ע_ע_ע*
חסויה צריכה עזרה
חסויה!
אפשר להצטרף לתנועת נוער כלשהי, אני ממליצה על המחנות העולים אבל יש גם את הנוער העובד,
השומר הצעיר, אולי אפילו בחברה להגנת הטבע יש היום סוג של תנועת נוער.
זה עונה מאד על צורך ההשתייכות לקבוצה, במיוחד אם לא כל הנערים מגיעים מאותה כיתה (ובדרך כלל הם לא).
זה עונה על צורך בעשייה משמעותית (תלוי באיזו תנועה)
חפשי מדריך או מדריכה שאת מוצאת איתם שפה משותפת, הציעי את שעות השעמום שלך לסיוע בטיפוח
המחנה / קן, בהקמת גינת ירק קטנה לידו, ועוד כל מיני אפשרויות. את יכולה להיות מעין עוזרת הדרכה,
אני מניחה שיש לך הרבה ידע שימושי שלילדים רבים אין, למשל בבישולים ואפיה אולי, בחומרי יצירה שונים
בהפעלת ילדים צעירים.. לא יודעת כי אני לא מכירה אותך אבל את יודעת על עצמך אז חפשי במה את
יכולה ורוצה לסיע בו. אולי לא כל רעיון יתקבל אבל תמיד שווה לנסות..
שותפות בתנועת נוער טובה יכולה לצקת משמעות ותוכן לתוך החיים שנדמים לעיתים כמשעממים
וכל זאת יחד עם חבורה שעושה דברים במשותף, עם מטרה משותפת, זה הרבה יותר מגבש ומייצר חברות
מאשר להיות באותה כיתה ולהיות כל הזמן עסוקים בתחרות על ציונים או על תכונות וברכילות אחד על השני.
זה נכון שתנועות נוער לרב קשורות לתנועה פוליטית ואידיאולוגית, ואולי נדמה שאנשי חינוך ביתי נרתעים
מחינוך אידיאולוגי, אבל מצד שני גם חינוך ביתי הוא אידיאולוגי ואפשר ליצור שפה משותפת ודיון
מרתק בין אנשים שמגיעים מחינוך תנועתי לבין אנשים שמגיעים מחינוך ביתי, לשני הצדדים יש הרבה
מה ללמוד זה מזה וגם הרבה במשותף, שניהם חותרים לקדם עולם טוב יותר.
אם את מרגישה שאת לא מוצאת את עצמך בתנועה מסויימת, בגלל החברה המדריכים או התכנים,
אולי בתנועה אחרת זה יהיה מאד שונה, תמיד אפשר לנסות.
שתמצאי לך משמעות ועניין והרבה חברי אמת. שיהיה בהצלחה!
אפשר להצטרף לתנועת נוער כלשהי, אני ממליצה על המחנות העולים אבל יש גם את הנוער העובד,
השומר הצעיר, אולי אפילו בחברה להגנת הטבע יש היום סוג של תנועת נוער.
זה עונה מאד על צורך ההשתייכות לקבוצה, במיוחד אם לא כל הנערים מגיעים מאותה כיתה (ובדרך כלל הם לא).
זה עונה על צורך בעשייה משמעותית (תלוי באיזו תנועה)
חפשי מדריך או מדריכה שאת מוצאת איתם שפה משותפת, הציעי את שעות השעמום שלך לסיוע בטיפוח
המחנה / קן, בהקמת גינת ירק קטנה לידו, ועוד כל מיני אפשרויות. את יכולה להיות מעין עוזרת הדרכה,
אני מניחה שיש לך הרבה ידע שימושי שלילדים רבים אין, למשל בבישולים ואפיה אולי, בחומרי יצירה שונים
בהפעלת ילדים צעירים.. לא יודעת כי אני לא מכירה אותך אבל את יודעת על עצמך אז חפשי במה את
יכולה ורוצה לסיע בו. אולי לא כל רעיון יתקבל אבל תמיד שווה לנסות..
שותפות בתנועת נוער טובה יכולה לצקת משמעות ותוכן לתוך החיים שנדמים לעיתים כמשעממים
וכל זאת יחד עם חבורה שעושה דברים במשותף, עם מטרה משותפת, זה הרבה יותר מגבש ומייצר חברות
מאשר להיות באותה כיתה ולהיות כל הזמן עסוקים בתחרות על ציונים או על תכונות וברכילות אחד על השני.
זה נכון שתנועות נוער לרב קשורות לתנועה פוליטית ואידיאולוגית, ואולי נדמה שאנשי חינוך ביתי נרתעים
מחינוך אידיאולוגי, אבל מצד שני גם חינוך ביתי הוא אידיאולוגי ואפשר ליצור שפה משותפת ודיון
מרתק בין אנשים שמגיעים מחינוך תנועתי לבין אנשים שמגיעים מחינוך ביתי, לשני הצדדים יש הרבה
מה ללמוד זה מזה וגם הרבה במשותף, שניהם חותרים לקדם עולם טוב יותר.
אם את מרגישה שאת לא מוצאת את עצמך בתנועה מסויימת, בגלל החברה המדריכים או התכנים,
אולי בתנועה אחרת זה יהיה מאד שונה, תמיד אפשר לנסות.
שתמצאי לך משמעות ועניין והרבה חברי אמת. שיהיה בהצלחה!
חסויה צריכה עזרה
אוי, פתאום שמתי לב שזה מלפני שנתיים...