חירבון בלתי פוסק

נגה*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 01:01

חירבון בלתי פוסק

שליחה על ידי נגה* »

תינוק בן שישה חודשים, יונק בלבד, מחרבן כל הנקה ולפעמים בין הנקות. לא היה אכפת לי כל כך אם זה היה רק במשך היום, אבל זה ככה גם בלילה - קם לינוק, מחרבן וחוזר לישון. אני לא משאירה אותו עם קקי כי זה לא נוח לו, ולפעמים ההחלפה מעירה אותו לגמרי מעבר לזה שבשביל להחליף חיתול אני קמה לגמרי במקום הנקה מתוך שינה.
בקיצור - חירבון בלתי פוסק, מישהו נתקל בזה, למי יש פתרונות? זה כבר חודשיים ככה. אין שיניים.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

חירבון בלתי פוסק

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

מה השתנה לפני חודשיים?
משהו בתזונה שלו? שלך?
התחחלת לעבוד? (והוא לקבל בקבוק עם תמל או שאוב)
התחלת לתת לו ברזל?
נגה*

חירבון בלתי פוסק

שליחה על ידי נגה* »

אני מנסה לחשוב על לפני חודשיים... אני לא חושבת שמשהו השתנה, הוא איתנו בבית ורק יונק (לא מתחשק לי להתחיל עם מוצקים בחורף, אני מתעצלת לנקות את האוכל מהריצפה), אנחנו לא נותנים לו ברזל או ויטמין די.
שבועיים שלושה אחרי הלידה הוא הפסיק לחרבן בלילה ואז חזר. במקביל גם יש לו לפעמים קקי ירוק, אבל הטקסטורה לא השתנתה, זה קקי של הנקה ולרוב לא מסריח במיוחד.
הוא ישן טוב כל הלילה וגם כשהוא קם לאכול או לחרבן זה פחות או יותר מתוך שינה - החלפת החיתול מעירה אותו לפעמים.
לא נראה שהוא סובל ממשהו, יש לו מצברוח טוב רוב הזמן.
הוא באמת תינוק מושלם, לא נעים לי להתלונן על דבר פעוט (כמו השינה שלי, אוי איזה פולניה אני :-))
טלילה*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2005, 03:31

חירבון בלתי פוסק

שליחה על ידי טלילה* »

קם לינוק, מחרבן וחוזר לישון

אם זה סדר הפעולות הקבוע אז איך שהוא מתחיל לאותת שהוא צריך לחרבן (התפתלויות והתנתקויות מהציצי) שחררי את החיתול, החזיקי אותו בירכיים פסוקות מעל קערה ותגידי לו לעשות (פששש פשששש). כשמסיים תעלי את החיתול חזרה ותשכיבי אותו חזרה לישון.

בהצלחה!
תפוח_אדמה*
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

חירבון בלתי פוסק

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

אצלנו המעבר למוצקים הוריד משמעותית את התדירות של הקקי.
נגה*

חירבון בלתי פוסק

שליחה על ידי נגה* »

תודה טלילה, יחד עם זאת אני מחפשת פתרון שלא ידרוש ממני ערנות מלאה. עוד נקודה היא שהחירבונים שלו הם כמו זרנוקים וקערה לא תתפוס את הריקושטים - אני אצטרך ללכת לכיור.
תפוח אדמה התדירות היתה דומה לשלנו או סבירה?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

חירבון בלתי פוסק

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

בטעות קראתי את הניק "חיבוק בלתי פוסק"... נכנסתי והופתעתי...\-: כנראה קוראת מה שרוצה לקרוא... בכל מקרה..(()) לא מבינה בתחום המדובר.. שיהיה בהצלחה.
תפוח_אדמה*

חירבון בלתי פוסק

התדירות לא היתה גבוהה כמו אצלכם, זה באמת קצת קיצוני, אבל הוא היה מכונת קקי משומנת היטב. כמעט כל הנקה ביום, בחלק מהלילות גם בלילה. בגיל הזה זה כבר עבר אבל הוא התחיל לאכול מוצקים נורא מוקדם.
תפוח_אדמה*

חירבון בלתי פוסק

אה, ואני חושבת שטלילה התכוונה שלפעמים אם מחזיקים ככה יוצא יותר קקי ואולי זה יכול להוריד את התדירות.
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

חירבון בלתי פוסק

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

אצלנו זה היה סימן לאלרגיות למזון.
בהתחלה דברים שאני אכלתי ועם החשיפה למוצקים רגישות לדברים שהיא טעמה.
זה לא התחיל מיד עם הלידה, הרגישות התפתחה לאט וגם יש הבדל בין תינוק בן חודש שכל הזמן מחרבן לבין חצי שנה כך שעם הזמן זה יותר בלט לי.
בגיל הזה כבר זיהיתי קקי בלילה עם מחלה בדרך כלל, או עם שלשול שנבע מבעיות עיכול וכאבי בטן.
איך הוא חוץ מזה? הוא תינוק רגוע וחייכן? איך היציאות? אני יודעת שאצל תינוקות זה נוזלי אבל השאלה אם יש גם הכתמות ממש קטנות, אם הצבע תמיד חרדלי או שיש צבעים נוספים.
והכי הכי חשוב: מה אומר לך לבך? האם זה רק מציק לך לנקות הרבה או שנראה לך שיש כאן עניין מעבר לזה?
נגה*

חירבון בלתי פוסק

שליחה על ידי נגה* »

הממ... יכול להיות שמרכיב הנוזל בהפרשות גדול מדי, אין לי הרבה למה להשוות כי זה ככה מאז שהוא נולד ולא שיניתי כלום בתזונה. הוא שמח, חייכני ובריא.
אתמול בלילה בפעם השנייה שהוא קם רק החזקתי אותו והוא חירבן, כמה דקות טובות, לא היה לי כוח להחליף אז פשוט הנחתי אותו במיטה והוא קם בבוקר - אבל זה בטח לא עושה טוב לישבן לישון עם קקי.
יש לי תחושה שזה משהו מעבר לעובדה שיש לי הר חיתולים משומשים, שאולי זה גורם לספיגה לא טובה של חומרים מזינים.
תפוח_אדמה*

חירבון בלתי פוסק

יש ריר בקקי? זה יכול להיות גם סימן לבעיות....(אם כי לא בהכרח).
את יכולה להתיעץ עם יועצת הנקה, או עם הקו החם של לה לצ'ה, אולי הן יוכלו לעזור יותר מאיתנו.
עוברת_אורח*
הצטרפות: 15 פברואר 2003, 19:04
דף אישי: הדף האישי של עוברת_אורח*

חירבון בלתי פוסק

שליחה על ידי עוברת_אורח* »

אם זה ירגיע אותך, גם אצלנו זה היה ככה. להערכתי החלפנו 15 חיתולי קקי ביום. יום אחד זה הפסיק, אם כי אני די בטוחה שקודם זה הפסיק בלילה.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

חירבון בלתי פוסק

שליחה על ידי פלונית* »

בהחלט יכול להיות אלרגיות.
בםרט אם יש קקי ירוק. אני הרגשתי שקקי ירוק זה סימן לרגישות.
הייתי ממזמינה את בשמת א לחוות דעה. ומציעה כמובן טיפול אייפק לאבחון ואם יש צורך אז גם טיפול.
פלונית*

חירבון בלתי פוסק

שליחה על ידי פלונית* »

בםרט
בפרט

שיטת אייפק
נגה*

חירבון בלתי פוסק

שליחה על ידי נגה* »

באלרגיות אתן מתכוונות למשהו שאני אוכלת או למשהו בסביבה?

היום הטוסיק שלו היה אדום מהקקי שלא ניקיתי לו בלילה... אולי הוא חומצי מדי או משהו בסגנון.

אם זה ירגיע אותך, גם אצלנו זה היה ככה. להערכתי החלפנו 15 חיתולי קקי ביום. יום אחד זה הפסיק, אם כי אני די בטוחה שקודם זה הפסיק בלילה.
זה אכן עוזר לדעת שיש עוד קאקרים...

ההפרשות היו ריריות תקופה, עכשיו הן כל כך נוזליות שהן נספגות כולן בחיתול, וזה לא מהחיתולים הסופר סופגים אלא חיתול נייר אקולוגי שכזה.
אומ_איליי*
הצטרפות: 24 פברואר 2008, 22:20
דף אישי: הדף האישי של אומ_איליי*

חירבון בלתי פוסק

שליחה על ידי אומ_איליי* »

גם אצלנו עכשיו ככה היא בת 7 חודשים ואוכלת מוצקים אני חושבת שזה שיניים, אצלנויש גם חום וככה היא בפעם הקודמת של השיניים,
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

חירבון בלתי פוסק

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

נראה לי שכל קקי שנשאר על הטוסיק כל הלילה ישאיר אודם וצריבה..
רוקדת_לאור_ירח*

חירבון בלתי פוסק

_אם זה ירגיע אותך, גם אצלנו זה היה ככה. להערכתי החלפנו 15 חיתולי קקי ביום. יום אחד זה הפסיק, אם כי אני די בטוחה שקודם זה הפסיק בלילה.
זה אכן עוזר לדעת שיש עוד קאקרים..._
לי דווקא ההרגעות האלה עזרו להיות שאננה כשהמצב היה לא טוב.עם הזמן זה החמיר בעוד שחשדתי כשזה עוד היה קטן. אם יש לך הרגשה שמשהו לא בסדר, כן ממליצה על אבחון אייפק. אצלנו האבחון עבד יותר מהטיפול אבל האבחון היה מאד חשוב כי ידעתי מה לא לאכול ומה לא לתת לה כשכבר אכלה מוצקים.
אם יש ריר בקקי או צבע ירוק זה יכול להעיד על בעיה.
רוקדת_לאור_ירח*

חירבון בלתי פוסק

ועוד דבר: בגיל הזה כבר עוקבים פחות בתכיפות אחרי המשקל. כדאי לעקוב, לראות שלא נעצרת לו העליה במשקל בצורה משמעותית, אצלנו בדיוק הרווח בשקילות בדיוק בגילאים האלה יצר מצב בו תקופה ארוכה לא נשקלנו והיתה עצירה בעליה במשקל מעבר למה שאמור להיות בגיל הזה.
לא להיכנס להיסטריה, כן לעקוב אחרי פרמטרים של גדילה.
פלונית*

חירבון בלתי פוסק

שליחה על ידי פלונית* »

משהו שאת אוכלת ככל הנראה. (יכול להיות מוצרי חלב, גלוטן, סוכר לבן, פירות הדר, עגבניות וכו' וכו').
את יכולה לנסות להוריד כל מיני דברים מהתפריט אבל חבל, זה יקח זמן ויוציא אותך מדעתך להבין מה.
שיטת אייפק. גם תאבחן את האלרגיה וגם תנקה אותה ככה שלא תצטרכי להוריד דברים מהתפריט שלך.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

חירבון בלתי פוסק

שליחה על ידי בשמת_א* »

_משהו שאת אוכלת ככל הנראה. (יכול להיות מוצרי חלב, גלוטן, סוכר לבן, פירות הדר, עגבניות וכו' וכו').
את יכולה לנסות להוריד כל מיני דברים מהתפריט אבל חבל, זה יקח זמן ויוציא אותך מדעתך להבין מה.
שיטת אייפק. גם תאבחן את האלרגיה וגם תנקה אותה ככה שלא תצטרכי להוריד דברים מהתפריט שלך_
גם אני חותמת על זה.

גם אצלנו וגם אצל כל מי ששמעתי - התופעה שאת מתארת העידה על אלרגיות.

גם אני ממליצה בחום לקצר את דרך הייסורים וללכת ישר ל שיטת אייפק, שיבדקו ויגידו לך למה האלרגיה.
יופי שהוא חייכן ומתפתח היטב, אבל הבעיה שזה עלול להחמיר עם הגיל, ובמיוחד כשמתחילים גם להוסיף מזון מוצק.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

חירבון בלתי פוסק

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

גם אני ממליצה בחום לקצר את דרך הייסורים וללכת ישר ל שיטת אייפק, שיבדקו ויגידו לך למה האלרגיה.
לגמרי.
רוקדת_לאור_ירח*

חירבון בלתי פוסק

יופי שהוא חייכן ומתפתח היטב, אבל הבעיה שזה עלול להחמיר עם הגיל, ובמיוחד כשמתחילים גם להוסיף מזון מוצק
לגמרי. אצלנו לקח ממש הרבה זמן עד שהיה עיכוב בגדילה ועד ששמתי לב שזה לא נורמלי וכל זה בגלל אנשים שאמרו לי באינטרנט ש"לא נורא שזה ירוק" לא נורא שזה 15 פעמים ביום, זה תקין". אמרת שמשהו לא מרגיש לך טוב עם זה.
better safe then sorry
נגה*

חירבון בלתי פוסק

שליחה על ידי נגה* »

אני אקרא את הדף על השיטה ואשוב :-)
נגה*

חירבון בלתי פוסק

שליחה על ידי נגה* »

תודה
נגה*

חירבון בלתי פוסק

שליחה על ידי נגה* »

אפשר להעביר את הדף לשם!
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

חירבון בלתי פוסק

שליחה על ידי אילה_א* »

האם הוא גומר את כל החלב בשד עד שאת מרגישה מרוקנת לגמרי?
מרגע שעשיתי שינוי כזה
ונתתי לה לינוק המון מאותו שד והוא היה כמעט ריק (יש לי המון חלב אז הוא אף פעם לא ממש ריק )
זה שינה את כל מערך הקקי והצבע שלו
נסי ותהני
באופן_לייט*
הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 23:58
דף אישי: הדף האישי של באופן_לייט*

חירבון בלתי פוסק

שליחה על ידי באופן_לייט* »

בתור אמא לשני קעקרים אני מרגישה קצת לא נוח עם מה שנראה לי כדאגנות .
הבת שלי היתה לא מכונת קקי אלא נמפעל קקי. זה היה ככה כל הזמן. בגיל שנתים היא עוד עשתה קקי בין 5 ל 8 פעמים ביום.
אני זוכרת שגם אני דאגתי שמא היא לא סופגת חומרי תזונה שונים כתוצאה מהקעקריות שלה. ואפילו חשבתי לעשות לה בדיקות ספיגה (אולי גם עשינו כשהיתה בת 2+ ועדיין חירבנה 8 פעמים ביום, לא זוכרת).

גם היום בת 4.8 היא עדיין עושה קקי כמה פעמים ביום. היא ילדה רזה, וזה כנראה הטבע שלה - חילוף חומרים מהיר. היא גדלה, מתפתחת, צומחת וכו'.

הייתי עוקבת אחר גדילה כמו שהציעה רוקדת כי זה נראה לי פרמטר חשוב.
נגה*

חירבון בלתי פוסק

שליחה על ידי נגה* »

חילוף חומרים מהיר
זה יש לאבא שלו ולאחיו הגדול, מוציא-מכניס-מוציא.

ואולי אפשר לצרף את הדף הזה לרשימת הדפים שפותחים בבעיה ורק מעצם הדיבור עליה היא נפסקת - פסק החירבון הלילי.
שליחת תגובה

חזור אל “מדור הנקה שאלות ותמיכה”