חיבור לאלמנט האדמה

כותבת_ותיקה_באתר*
הצטרפות: 13 אפריל 2011, 08:55

חיבור לאלמנט האדמה

שליחה על ידי כותבת_ותיקה_באתר* »

לא יודעת איך עליתי על זה, אבל עכשיו זה ברור לי- אמנות, בייחוד כתיבה אצלי הוא רוח, או אויר.
כסף הוא אדמה או מתכת, (מתכת מעשירה את האדמה)
הריון משוייך לאלמנט האדמה- ואני א ו ה ב ת להיות בהריון.
אני מחפשת מאכלים שיחברו אותי לאדמה, שיחזקו לי את אלמנט האדמה בחיי.
אני מניחה ששורשים יכולים לעשות את העבודה.
גם טכניקה לעיסוי יכולה להתאים.
הגשמה- גשם- צריך אדמה, כדי לקיים את הדברים שהוא רוצה להגשים- צמחים.
יש כאן מעגל.
כותבת_ותיקה_באתר*

חיבור לאלמנט האדמה

בהיעדר חיבור חזק לאדמה, יש תחושה של חופש- (לעיתים גדול מידיי)
מהמקום הזה- מחוסר האיזון הזה, אני חושבת שאני יוצרת.
הוא טבוע בי חזק מאוד, אני מכירה את חוסר האיזון, לכיוון הספציפי הזה, מאז שאני זוכרת את עצמי.
בשביל להביא דברים אל הפועל, אני צריכה להתחבר לצרכים אחרים.
זה לא שהם לא קיימים, כשאני לא מחוברת אליהם. הם שם תמיד, אבל אני לא מחוברת אליהם, וכשאני מתחברת אליהם, בלית ברירה, זה בלית ברירה, ולא מתוך שיקול דעת ויצירתיות, אלא ממצב של פאניקה שלא מועילה לאף אחד- והכי פחות מועילה לי.
יש עליתי פה על משהו.
סקאלד_מודרני*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2007, 16:28
דף אישי: הדף האישי של סקאלד_מודרני*

חיבור לאלמנט האדמה

שליחה על ידי סקאלד_מודרני* »

גם לי לא יזיק להתחבר יותר לאדמה :-P
נועה_ברוך*
הצטרפות: 18 יוני 2004, 15:22
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברוך*

חיבור לאלמנט האדמה

שליחה על ידי נועה_ברוך* »

בהיעדר חיבור חזק לאדמה
ממש לאחרונה גיליתי שלא חסרה לי אדמה כפי שחשבתי, אלא היא לא נמצאת במקומות הנכונים :-)
בנתיים לא אצליח להסביר את זה כי בעצמי לא מספיק מבינה.
בכל מקרה, הגילוי הזה שיחרר אצלי חשיבה של חוסר. וזה כשלעצמו כבר היה מאוד מבורך.
ההרגשה שהיתה לי היא "אני לא מצליחה להביא דברים למימוש גשמי, לא רואה מספיק תוצאות במציאות".
בפועל, זה גם לגמרי לא נכון, הרבה דברים הוצאתי לפועל בשנים האחרונות, אבל תחושת החוסר בנושאים מסויימים ממשיכה היתה לכרסם בי.
נושאים שקשה לי לטפל בהם, שאני פחות מתחברת עליהם, והעדפה בולטת לאוויר - רוח. זה "העולם שלי"

מאז הגילוי הזה אני מתייחסת לעצמי קצת פחות בביקורת, ובעיקר יכולה להתחיל להתבונן בעצמי בעיניים חדשות.
אני גם יותר מבינה ורואה איפה האדמה היא בעודף, או לא כ"כ במקום :-)
למשל חשיבה מקובעת, דפוסים תקועים, וכאלה :-P

בעיקרון אדמה היא שילוב של 3 היסודות - אוויר, אש, מים. היא התוצר.
אם נחזור לכסף - כסף הוא תוצר של חשיבה, עשיה, תקשורת.. ועוד.
כותבת_ותיקה_באתר*

חיבור לאלמנט האדמה

ממש לאחרונה גיליתי שלא חסרה לי אדמה כפי שחשבתי, אלא היא לא נמצאת במקומות הנכונים
איך גילית???
לכשלעצמי, אני אדם לא ביקורתי במיוחד. לא כלפי עצמי, ולא כלפי אחרים.
ומדוע אני דווקא שמחה על גילוי החוסר.
כי אחפש- אמצא- ואז יהיה לי.
את מציגה לי אסכולה, לפיה,צריך תמיד לשמוח מחצי הכוס המלאה. אנסה לשתות את המים שיש לי, להשתמש בתכונות שיש לי, לעשות שימוש לאלמנטים, שיושבים בי חזק ויציב.
מהפך
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

חיבור לאלמנט האדמה

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

גם לי לא יזיק להתחבר יותר לאדמה

חלום, נדמה לי שהאנרגיה של השם שבחרת לך קצת הפוכה מאנרגיה של חיבור לאדמה, לא?

ממש לאחרונה גיליתי שלא חסרה לי אדמה כפי שחשבתי, אלא היא לא נמצאת במקומות הנכונים

נראה לי שגם אצלי כך.
חסרה לי אדמה במובן החיובי שלה - של תחושת תמיכה, של קרקוע, של יכולת לטפל בעניינים פיננסיים וכד'.
אך יש לי הרבה אדמה במובן של תחושת כבדות, קושי לזוז.

אם כך, השאלה החשובה היא - איך מעבירים את האדמה מהמקום שיש בו עודף למקום שיש בו חוסר?
אהבת_עולם*

חיבור לאלמנט האדמה

נראה לי שזה דומה לדף צ'אקרות מרכזי האנרגיה, שמדובר בו על איך לפתוח צ'אקרות מסוימות.
כיוון שגם כאן אפשר לראות את השאלה 'איך להתחבר לאלמנט האדמה' כ-'איך לפתוח איך הצ'אקרה הראשונה שהיא הצ'אקרה של החיבור לאדמה'.
סקאלד_מודרני*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2007, 16:28
דף אישי: הדף האישי של סקאלד_מודרני*

חיבור לאלמנט האדמה

שליחה על ידי סקאלד_מודרני* »

חלום, נדמה לי שהאנרגיה של השם שבחרת לך קצת הפוכה מאנרגיה של חיבור לאדמה, לא?

לא אני בחרתי בשם :-)
נועה_ברוך*

חיבור לאלמנט האדמה

איך גילית???
בשנה האחרונה הידע שלי הורחב במידה ניכרת בנוגע למערך (הנראה ושאינו נראה) המרכיב את הפלנטה :-)
זה נשמע מאוד פלצני, אולי, אבל בשבילי היו אלו גילויים שסידרו את החיים, כמובן בשילוב עם ידע נוסף, כלים והרבה עבודה אנרגטית.
אז אני מגלה יותר ויותר, כל הזמן, וגם מבינה יותר ויותר, כל הזמן. זהו תהליך של התפתחות ולימוד.
הגילוי הספציפי הזה קרה בעקבות מפגש עם רפלקסולוגית מדהימה, היא לומדת יחד איתי והשפה בנינו 'אחידה' (ברמת זיהוי, אבחון, טיפול)
היא ראתה את כף הרגל שלי ובכך יכלה לשקף לי מצב שהוליד הבנה חדשה :-)
(המלצות חמות חמות ניתן בשמחה לקבל אצלי! זו חוויה וטיפול משמעותי ביותר)

_ומדוע אני דווקא שמחה על גילוי החוסר.
כי אחפש- אמצא- ואז יהיה לי._
זו גישה איכותית, חכמה ונפלאה @}
כל חוסר הוא הזדמנות ואתגר עבורנו.

_את מציגה לי אסכולה, לפיה,צריך תמיד לשמוח מחצי הכוס המלאה. אנסה לשתות את המים שיש לי, להשתמש בתכונות שיש לי, לעשות שימוש לאלמנטים, שיושבים בי חזק ויציב.
מהפך_
אכן מהפך, והוא רק ברמה המחשבתית אבל תביני איזה כוח יש לחשיבה, וזהו האוויר :-)
כל האלמנטים קיימים בכולנו, בכל הרמות - פיזית - נפשית - אנרגטית.
החשיבה לעשות שימוש בחזק היא 'עתיקה' ברמה הזו שאת צריכה לפתוח את עצמך כל הזמן לעוד ועוד שימוש בערוצים/כלים שאינם מוכרים לך!
זוהי החשיבה 'העתידית' שהיא כבר לגמרי נמצאת בהווה!
החשיבה שלך, שפותחת מקום לאפשרויות טובות יותר, ברמת אלמנט האדמה (למשל), רק היא כבר תתחיל לחולל אצלך שינויים והתמרות @}
נועה_ברוך*

חיבור לאלמנט האדמה

_חסרה לי אדמה במובן החיובי שלה - של תחושת תמיכה, של קרקוע, של יכולת לטפל בעניינים פיננסיים וכד'.
אך יש לי הרבה אדמה במובן של תחושת כבדות, קושי לזוז._
אהבת עולם, כדי להבין טוב את האדמה (כולל ברמות הגבוהות) נדרש לא מעט ידע שגם לי יש קמצוץ בלבד ממנו.
כתבתי למעלה שאדמה אינה קיימת לבד אצל אנוש, להבדיל מכסא.
הצרכים שלך אולי מרגישים לך כמו חוסר באדמה, בפועל הם משולבים עם אלמנטים אחרים.
למשל תחושת כבדות וקושי לזוז הם קלאסיקה של עודף מים באדמה, מה שיוצר בוץ. כשאת בבוץ קשה לך לזוז, המים מושכים למטה, לעבר, ויש שם עומסים רגשיים דווקא.
קרקוע, תמיכה, אוכל להרחיב עליהם בזמן אחר, כרגע חיבת לרוץ. מצטערת.

אם כך, השאלה החשובה היא - איך מעבירים את האדמה מהמקום שיש בו עודף למקום שיש בו חוסר?
מדובר על עבודה בכמה רמות - מחשבתית, נפשית, תודעתית. הכל במקביל. כזו היא האדמה :-) דורשת מאיתנו הרבה עבודה...
היא מקובעת ותהליכית, ולכן פירוק של נושא אחד מוביל אותך לדבר הבא, וחוזר חלילה :-( זה קורה כי האדמה כאן רוויה במים והקשר הזה קשה מאוד להתרה.
העבודה ברמת האדמה לכן חייבת להיות אנרגטית גבוהה, אחרת יקח לך גילגולים על גילגולים לזוז :)
נועה_ברוך*

חיבור לאלמנט האדמה

_נראה לי שזה דומה לדף צ'אקרות מרכזי האנרגיה, שמדובר בו על איך לפתוח צ'אקרות מסוימות.
כיוון שגם כאן אפשר לראות את השאלה 'איך להתחבר לאלמנט האדמה' כ-'איך לפתוח איך הצ'אקרה הראשונה שהיא הצ'אקרה של החיבור לאדמה'._
כל הצ'קרות מורכבות מכל 4 האלמנטים.
בבקשה אל תקחי את זה לכיוון צ'קרה ראשונה. ממש לא..
וכבר כתבתי בדף ההוא שאין לעבוד על צ'קרה אחת בלבד. בכל מקרה את עובדת על כל הגוף :-)
אהבת_עולם*

חיבור לאלמנט האדמה

נועה, זה מעניין מה שאת כותבת על אדמה רוויה במים. לא חשבתי על זה כך.
איך זה ייראה למשל אצל בן אדם שיש לו אדמה שאינה רוויה במים? יש לך איזו תמונה?

זה קורה כי האדמה כאן רוויה במים והקשר הזה קשה מאוד להתרה.
'כאן' התכוונת אצלי, או אצל אנשים בכלל?
(אני מרשה לעצמי לנחש שזה משותף ללא מעט אנשים)

אם כך שאלת השאלות: איך מוציאים את המים מהאדמה?

העבודה ברמת האדמה לכן חייבת להיות אנרגטית גבוהה
אשמח לשמוע על איזה סוגי עבודה למשל את מדברת.
נועה_ברוך*

חיבור לאלמנט האדמה

שזה משותף ללא מעט אנשים
לגמרי משותף לרוב האנושות. זה ה "סיפור" של העידן שמסתיים.

אם כך שאלת השאלות: איך מוציאים את המים מהאדמה?
מלבד עבודה אנרגטית שעושה את זה מדהים יש צורך והכרח בעבודת מודעות. בלי הסכמה אין שינוי, והשינוי הוא זה ה-מבוקש.
מודעות היא בעצם העבודה על הנפש (מים) בעזרת הבנות וראיה "גבוהה" (אש ואויר)
אנחנו שקועים עמוק בבוץ הזה, ולכן עוד ועוד ועוד עבודת מודעות ומוכנות לשחרר התקעויות הקשורות בעבר, ברגשות, במוסכמות שאבד עליהן הכלח.
זה לא פשוט, אלו הרגלים של שנים, דורות, לפעמים גלגולים.

בפועל לא מוציאים מים אלא את האיכויות הנמוכות שלהם. מחליפים אותם באיכות גבוהה יותר, בעזרת התמרות, או ביסודות אחרים.
איזון, כמובן.

ועכשיו אני מזהה גם את "השיא" של עידן ה- "בא-לי" , יענו, הבחירה החופשית. רוצה-לא רוצה.
הילדים של היום מגיעים עם רצון עז וידיעה מה הם רוצים. אנחנו עדיין תקועים ב- "לא בא לי", זה מה שעובר אליהם.. (אל הילדים)
הם באים עם אלמנטים אחרים באדמה, אנחנו עדיין לא יודעים לזהות את זה..
כותבת_ותיקה_באתר*

חיבור לאלמנט האדמה

נועה, ראיתי כמה, ובערך מה (אקרא מחר לפרטי פרטים) שכתבת, ואני מרגישה שנתברכתי 'להכיר' אותך. תודה על נוכחותך כאן...
אהבת_עולם*

חיבור לאלמנט האדמה

תודה נועה.
אני מנסה להבין את מה שאת כותבת על המים באדמה.
בהתחלה הבנתי את דברייך כאילו שאמורים להיות בנו 4 היסודות רק שלא יהיו מעורבבים.
כלומר, שלא טוב שהמים יהיו מעורבבים באדמה, אבל כן שתהיה אדמה לחוד ומים לחוד. האם לא ככה?
נניח שנצליח להוציא את המים מהאדמה - הרעיון זה להוציא אותם מאיתנו לגמרי? או רק להפריד אותם מהאדמה אבל להמשיך להשתמש בהם כ'מים'?

_ועכשיו אני מזהה גם את "השיא" של עידן ה- "בא-לי" , יענו, הבחירה החופשית. רוצה-לא רוצה.
הילדים של היום מגיעים עם רצון עז וידיעה מה הם רוצים. אנחנו עדיין תקועים ב- "לא בא לי", זה מה שעובר אליהם.. (אל הילדים)
הם באים עם אלמנטים אחרים באדמה, אנחנו עדיין לא יודעים לזהות את זה.._

התכוונת שעידן ה'בא לי' זה דבר חיובי? ואיך זה קשור לאדמה?

עדיין לא הבנתי על איזו עבודה את ממליצה ברמה הפרקטית.
האם את מדברת על עבודה שעושים לבד? לא נראה לי שאני יודעת לעשות לבד שינויים בDNA, פתיחת קודים או איזונים של היסודות...
אם לא לבד - האם יש לך המלצות ספציפיות להדרכה, הנחיה, הכוונה וכו' בתחום העבודה הזו?
נועה_ברוך*

חיבור לאלמנט האדמה

_בהתחלה הבנתי את דברייך כאילו שאמורים להיות בנו 4 היסודות רק שלא יהיו מעורבבים.
כלומר, שלא טוב שהמים יהיו מעורבבים באדמה, אבל כן שתהיה אדמה לחוד ומים לחוד. האם לא ככה?
נניח שנצליח להוציא את המים מהאדמה - הרעיון זה להוציא אותם מאיתנו לגמרי? או רק להפריד אותם מהאדמה אבל להמשיך להשתמש בהם כ'מים'?_
היסודות הם המרכיבים אותנו. ואין יסודות בודדים בבריאה זו.
מציעה לך להיכנס לאתר של נילי בכר הפשטות שבאלוהות ולחפש מאמרים בעניין והכי טוב ללכת להרצאת מבוא לקראת קורס (כל הזמן נפתחים עוד ועוד קורסים, אפשר להתעדכן דרך הדף שלה בפייסבוק)
בגדול, מה שהיה "נכון" או מתאים לנו בעבר, הולך ומשתנה. בעידן המסתיים מים ואדמה היו "שולטים" ז"א המשפיעים העיקריים עלינו בכל הרמות פיזית-נפשית-רוחית-תודעתית-אנרגטית. לתוך זה נולדנו, כך הורינו התנהגו-חיו, וכך אנו גדלנו והתחנכנו. וכך זה התקיים לדורות.
יותר ויותר מגיעות היום השפעות של האלמנטים אש ואויר, ואנו יותר ויותר "נשלטים" בידי מציאות אחרת, שמשתנה בקצב מהיר (יחסית לבריאה).
זה לא שאלמנטים אלו לא היו קיימים קודם אך הפוטנציאל שלהם היה נסתר/רדום/לא בשימוש. מה שלא בשימוש מצטמק ונחלש.
ההתעוררות אליה דוחפים האש והאויר נובעת מהשפעות שונות ולכן השתנות קורית. בקצב משתנה. תלוי הרבה באדם החי במרחב של בחירה חופשית.
השינוי אינו מתאים לכולם, והינו פרי של בחירה, למרות שיש "לחץ" של אלמנטים אחרים שמשפיע על כולנו יותר ויותר.
לא כל אחד סובל טוב את השינוי, מוכן לו, או רוצה בו. יש כאלו שאין להם כל רצון לשנות. טוב להם :-)

כפי שכבר כתבתי מספר פעמים, אין אנוש "אדמה" נפרד מאלמנטים אחרים. זה יכול להתקיים רק בחומר מאוד דחוס = כסא.
האדמה היא תיאור של רכיב בעל אופי ותכונות, אבל לא פשוט להסביר אותו ברמה מילולית (לי לפחות :-) ).
כפי שאת יודעת רוב האדם מאוד מורכב, ולכן אין לצפות שיסוד אחד לא "יתערבב" ביסוד אחר.

כשאני כותבת "להפריד מים מאדמה" כמובן שזה לא עניין טכני, למרות שבפועל - בהתנהגות, חשיבה, מודעות, יש אפשרות לתשומת לב וניסיון להשפיע, ויש לכך יופי של תוצאות. אלו בדיוק התוצאות שהעידן החדש מביא עימו - יותר אויר ואש = חשיבה ורצון תקף יוצרים מציאות.

המים - הם אלו "עושי הצרות" של ההתפתחות אל עבר השימוש ביותר אויר ואש.
אי אפשר ואין צורך להוציא מים, שוב, לא מדובר בחומר ברמה הפיזית שלו, אלא ברכיב משמעותי ביותר שיש ללמוד איך להשתמש בו ברמה אחרת, מעודנת הרבה יותר, רמה שמתאימה להתפתחות של היום.
המים הם חיוניים, הכרחיים, נהדרים ללא ספק, בכמות ובאיכות כזו שתורמת לאנוש ולא עוצרת אותו או תוקעת אותו בבוץ.
אי אפשר "להוציא" שום אלמנט בניתוח :-) אלו רכיבים שבנו. עלינו ללמוד לשלוט בהם אך הם אנחנו.
מים בשימוש "חדש" יהיו ברמת איכות הרבה יותר גבוהה ומעודנת, ואז האדמה תהיה רוויה ביכולות בריאה @}
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

חיבור לאלמנט האדמה

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

דף מעניין.
לפי האסטרולוגיה יש אנשים שבפירוש אין להם אדמה במפה...
דרכים לחזק אדמה - ללבוש בגדים חומים בפלג גוף תחתון, לעשות הליכה (לא ריצה), לעבוד באדמה,
לאכול מאכלים כתומים...
נועה_ברוך*

חיבור לאלמנט האדמה

התכוונת שעידן ה'בא לי' זה דבר חיובי? ואיך זה קשור לאדמה?
האדמה מושפעת משאר היסודות. ה'בא לי' הוא שילוב של מספר יסודות 'נמוכים', הרבה מים.
המזיז הראשי של הרוח - היא הנפש (המלאה במים). לאן נושבת הרוח - לשם הרפסודה שטה.
עכשיו יש לי מצב רוח רע - לא בא לי לזוז. עכשיו בא לי עוגה/סטייק/חיבוק.
עם הצורך הזה אנחנו מזדהים, אבל הצורך הזה הוא רגשי, לא צורך עמוק - נשמתי, שמחובר לאמת, לידיעה, לדרך גבוהה - יודע מאיפה בא ולאן הולך.
התייחסות מוגברת ל - 'מה אני רוצה?' שמגיע בד"כ כמענה לחוסר, מענה לצרכים רגשיים.
להבדיל מבחירה מודעת, מושכלת, שקולה שיודעת מה טוב/נכון לי. מה אני רוצה- ולשם אני הולך. בלי בלבלה רגשית, בלי שאלה, אך בהחלט בעינים פקוחות.
כאלו הם יותר ויותר הילדים של היום. יודעים מה רוצים/צריכים ברמות עמוקות. לצערי הם משתמשים ב'בא לי' כל הזמן וזה מבלבל אותנו לחשוב שזה 'רגשי' ולא צורך-דרישה. ובנוסף, הם מושפעים מאיתנו - המוצפים ומונעים רגשית, או בהזדהות עם רגש.
לעומת הילדים, אנו (רובנו) שגדלנו אחרת, מלאי חוסר, הולכים חזק לכיוון שמבקש למלא את החוסר, לתת לו מענה (רגשי) ולא מענה פנימי עמוק. מהסיבה שאבד הקשר עם הבסיס הפנימי העמוק. החיבור אליו רעוע, מיושן, חלוד, מרוב חוסר שימוש.

אז לא. ה'בא לי' ממש לא חיובי. (בעיני)
אבל יש אנשים שנמצאים בשלב חשוב בדרך לשחרור הרגש ומעבר לעידן החדש, וכרגע הם "חוגגים" על ה'בא-לי'
נותנים מענה לחוסרים, שלב חשוב, הכל באיזון :-)
מי שלוקח את זה עמוק מידי לחיים ומאמין שאפשר וכדאי לחיות כך - זה שלו. בכל מקרה מצפה לנו "עבודה" בכל שלב שבו אנו נמצאים @}
נועה_ברוך*

חיבור לאלמנט האדמה

עדיין לא הבנתי על איזו עבודה את ממליצה ברמה הפרקטית.
ברמה הפרקטית אני ממליצה על לימוד ועבודה אנרגטית בדרך "הפשטות שבאלוהות" (קישור כאן בדף וגם בדפבית שלי).
בתהליך מזורז (יחסית :-)) ומאוד אפקטיבי מתרחשת העבודה בכל הרמות במקביל - תודעתית, נפשית, פיזית וכמובן אנרגטית.
בוודאי ובוודאי שיש כל הזמן צורך לעבודת מודעות, מוכנות, הבנה, הסכמה, הכלה - של החדש.
זה חדש. מאוד! לא קל לקלוט, לתפוס, להתחבר, מי שזה נכון לו - מגיע.

לבד - בסופו של דבר כולנו עושים את הדרך. כל אחד את דרכו. שינויים ברמות עומק דורשים כוחות.
כמו שלהזיז סלע את נדרשת לכוח, כך גם להזיז שינויים רגשיים-נפשיים - תודעתיים - אנרגטיים.
לבד זה קשה הרבה יותר, לא בלתי אפשרי אבל בטח יקח שנים :-)
יש כאן הזדמנות לקפיצה מאוד משמעותית, בשילוב עם הקפיצה אל העידן החדש. מבחינתי אין טוב מזה. זו החוויה האישית שלי וההמלצה שלי.
אהבת_עולם*

חיבור לאלמנט האדמה

נועה, שוב תודה על התשובה המפורטת.

היסודות הם המרכיבים אותנו. ואין יסודות בודדים בבריאה זו.

כן, אני מבינה שבן אדם לא יהיה מורכב נגיד רק ממים או רק מאדמה וכו'.
אבל חשבתי שאולי יש שתי אפשרויות: שיהיו בתוכנו כל היסודות אבל חלק מהם בנפרד, או שיהיו בתוכנו כל היסודות אבל מעורבבים אחד בשני. האם אני טועה?
כמו שנגיד גם בטבע - יש מים שהם בעיקר מים, נגיד נחל או נהר, ויש מים עם אדמה - בוץ או ביצה.
גם בטבע הם מתקיימים לפעמים במעורבב ולפעמים בנפרד.
אז היה נראה לי שמים כשהם בתוכנו במצב היותר נקי שלהם, הם חיוביים. ואולי כשהם מעורבבים עם דברים אחרים, זה פחות רצוי?

כלומר, אם כן יהיו לי הרבה מים, אבל לא במעורב עם אדמה, זה כן חיובי?
או שבכל מקרה הרבה מים זה בעייתי?

אני גם משערת שזה תלוי מה המינון של השילוב.
למשל, אם אדמה תהיה לחלוטין בלי מים, כלומר יבשה לגמרי - זה ממש לא טוב.
ואם תהיה ספוגה במים - זה בוץ, וזה טובעני.
אבל אדמה כדי להיות טובה ופורה כן צריכה להיות לחה, כלומר יש בה מידה מסוימת של מים.

אם אשליך את זה על העולם הרגשי - להיות מופעלת כל כולי מרגש זה לא בריא.
להיות חסרת רגש = אדמה יבשה, זה בטח לא רצוי.
אבל שיהיה לי רגש במידה הנכונה - זה בדיוק טוב.

עדיין אני חוזרת לשאלה לעיל - גם אם אצליח להפוך את האדמה שלי לרטובה פחות, האם כן כדאי שיהיה בתוכי איזה נחל זורם לצד אדמה?

ודרך אגב, המורה שלי ליוגה בהודו, התייחס לצ'אקרות - ולדבריו, הצ'אקרה השנייה (של איברי המין) הנקראת 'סוואדישטנה' - רוב האנשים נמצאים בה, והיא הבעיה של האנושות.
זו הצ'אקרה הקשורה למים, ושם מרוכזים הרבה מהרגשות הנמוכים, כמו פחד, קנאה, אובר רגשנות, רחמים עצמיים, התבחבשות בעבר וכו' וכו'.
הרצון שלו היה שנלמד לחזק את הצ'אקרה המרכזית של אזור הטבור שקשורה לאש, כדי שנהיה פחות במים (וגם כמובן הלב ומעלה).

נכון שהוא דיבר על צ'אקרות וכאן מדובר על יסודות, אבל זה לא סותר.
ונכון מה שאמרת ש-כל הצ'קרות מורכבות מכל 4 האלמנטים.
להבנתי, כל צ'אקרה כן קשורה באופן בסיסי לאחד האלמנטים (ראשונה - לאדמה, שנייה - למים, שלישית - לאש, רביעית - לאוויר, לא זוכרת בדיוק למה העליונות).
אבל גם כל צ'אקרה מורכבת מכל האחרות.
ככה ניתן למצוא מים שבאדמה, אדמה שבאדמה, אש שבאדמה וכו'.
(אני חושבת שזה כמו ביהדות בספירת העומר: השבוע הראשון הוא חסד, אבל כל יום הוא - חסד שבחסד, גבורה שבחסד, תפארת שבחסד וכו'. השבוע השני גבורה. אבל מתחלק ל- חסד שבגבורה, גבורה שבגבורה וכו' וכו',
ועדיין - כן יש את האלמנט הבסיסי של כל שבוע בנפרד, שזאת ההשפעה העיקרית של אותו שבוע. כן יהיה הבדל למשל בין חסד שבגבורה - שאז המוטיב העיקרי הוא גבורה, לבין גבורה שבחסד - שאז המוטיב העיקרי הוא החסד.
מקווה שזה לא מבלבל מדי שהכנסתי את הנושא הזה, כי נראה לי שיש קורלציה מסוימת בין זה לבין צ'אקרות ואלמנטים).

ועוד שאלה:
אם האנושות הולכת לכיוון של אוויר ואש, שכפי שהבנתי ממך מדובר בכיוון חיובי, של התפתחות -
אז האם יש טעם לחזק את האדמה? (מטרת הדף הנוכחי)
אולי צריך להפך?
נועה_ברוך*

חיבור לאלמנט האדמה

_שיהיו בתוכנו כל היסודות אבל חלק מהם בנפרד, או שיהיו בתוכנו כל היסודות אבל מעורבבים אחד בשני. האם אני טועה?
כמו שנגיד גם בטבע - יש מים שהם בעיקר מים, נגיד נחל או נהר, ויש מים עם אדמה - בוץ או ביצה.
גם בטבע הם מתקיימים לפעמים במעורבב ולפעמים בנפרד._
בטבע - העולם הנראה לעין, ומתקיים פיזית, כחומר, אפשר להפריד חומרים.
בגוף - למשל בתוך הדם, ישנם מספר רכיבים אשר השילוב והאיזון בינהם הוא היוצר את התפקוד הבריא.
אנרגטית - כל היסודות קיימים בכל, ועדיין, לפעמים, אחד מהם יכול להיות יותר דומיננטי, לזמן מסויים. או אחר בחוסר.
יש בהחלט רגעים שבהם את יותר מים או יותר אש (או יסוד אחר) אבל זה לצורך מסויים.
בעיקרון, אני לא חושבת שאני יכולה הרבה יותר להרחיב, לא בטוחה שאני יודעת מספיק ולא מרגישה נוח להעלות השארות שאינן מבוססות.

חשוב שתביני שזה לא החומר שאנחנו מדברות עליו, אלא איכות.
איכות שקיימת בפיזי, בנפשי, בתודעתי, מחשבתי.
ויש דרגות איכות. רמה נמוכה יותר או גבוהה יותר, וזה לא אפשרי למדוד בכלים של חומר, שוב, אלא של איכות - דחוס יותר או מעודן יותר וזוהי סקאלה מגוונת.

מים כשהם בתוכנו במצב היותר נקי שלהם, הם חיוביים. ואולי כשהם מעורבבים עם דברים אחרים, זה פחות רצוי?
אין כאן שיפוט של טוב יותר, אלא מצב נתון. מים גבוהים ומעודנים הם המים אליהם יש לשאוף, אז הם משתלבים מצוין עם שאר היסודות.
השאיפה היא לעידון היסודות ולמצב הגבוה שלהם.

אשלים תשובות מאוחר יותר :-)
אהבת_עולם*

חיבור לאלמנט האדמה

חשוב שתביני שזה לא החומר שאנחנו מדברות עליו, אלא איכות.

ברור. אחרת על מה כל הדיון? :-)

תודה...
נועה_ברוך*

חיבור לאלמנט האדמה

ברור. אחרת על מה כל הדיון?
נכון :-) כשמדברים 'גבוה' יותר נוטים לפעמים לשכוח שזה לא רק המושגים שונים, אלא כל התפיסה. ולכן היה חשוב להדגיש ולהזכיר, ובעיקר כי השתמשת במושגים מאוד חומריים מהטבע.

_אם האנושות הולכת לכיוון של אוויר ואש, שכפי שהבנתי ממך מדובר בכיוון חיובי, של התפתחות -
אז האם יש טעם לחזק את האדמה? (מטרת הדף הנוכחי)
אולי צריך להפך?_
ממש לא להפך. חשוב לדעת מאיפה באנו ולאן אנחנו הולכים.
יסוד האדמה משמעותי ביותר, כמו שאר היסודות, ולכן גם אותו ניתן לחזק.
נועה_ברוך*

חיבור לאלמנט האדמה

בעיקרון, אני לא חושבת שאני יכולה הרבה יותר להרחיב, לא בטוחה שאני יודעת מספיק ולא מרגישה נוח להעלות השארות שאינן מבוססות.
אני רוצה לדייק את המשפט הזה ולומר:
  1. אני לא מרגישה שאני יודעת מספיק כדי לכתוב כאן בפירוט בנושא היסודות.
  2. לא בטוחה שאני מעוניינת להמשיך את הדיון לכיוון שאליו הוא מתקדם. ברמה התיאורטית עבורי זה עקר לנסות לדייק בהסברים על כל יסוד.
האנוש כמכלול בעל יכולות מגוונות מעניין ומושך אותי הרבה יותר.
:-)
אשמח אם כותבת ותיקה באתר תכתוב מה שלומה ואיך היא מתחברת לאדמה @} (וכך גם אחרים ואחרות)
כותבת_ותיקה_באתר*

חיבור לאלמנט האדמה

שכחתי להתחבר לאדמה- חופש גדול עכשיו- הילדים- החיבור האולטימטיבי לאדמה (אחרי הריון כמובן) סביבי 24/7. ואין לי צורך לחיבור נוסף
שליחת תגובה

חזור אל “אודות החינוך הביתי”