חוסר יציבות בגן

קריאת_כיוון*
הצטרפות: 20 אפריל 2009, 03:59

חוסר יציבות בגן

שליחה על ידי קריאת_כיוון* »

פותחת את הדף הזה,מקווה שיהיה זמני וקצר..
צריכה תמיכה וליווי עם מה שקורה בגן של הגדולה שלנו .
היא בת 2.5 נכנסה לגן פעם ראשונה בתחילת השנה הנכחית.
שועלה היא מתוקית ורגישה ומעבר לתכונותיה הרבות אני יודעת שהיא רואה ה-כ-ל ולוקחת הרבה ללב...ילד אחר שבוכה לידה,מתחים באוויר...

והגן נחשב גן מקסים ומומלץ באזורנו..אנשים טובים - גם צוות וגם המשפחות שבאות אליו - אממה מתחילת השנה לא מפסיק להתחלף שם הצוות - מן רוטציות פנימיות כאלה בינם לבין עצמם..היו איזה 4 5 שינויים מתחילת השנה - כל פעם עם סיבות והסברים אחרים - הרבה מתוכם הגיעו אלינו ההורים והילדים כעובדה קיימת בבוקר אותו יום שהשינוי קורה ולפעמים אפילו אחרי כמה ימים שפתאום אני שמה לב ש"מישהו" חסר,שואלת על כך ומקבלת תשובה מעורפלת מאד ש"אה כן "אביגדור" כבר עבר לקבוצה של הקטנים ,במקומו תהיה אזמרלדה היא מקסימה והילדים יאהבו אותה את תראי" וכו'.. וכו'...
כרגע המצב באיזה שיא כזה שלפני כמה ימים נודע לנו - הורים וילדים - שאחת הגננות נאלצה לעזוב - שוב עם הסבר מעורפל ואוורירי מאד...
גננת אהובה ,שהילדים התחברו אליה מאד - בתי מאד נקשרה אליה וכשהיתה צריכה תמיכה וחיבוק היא היתה הכתובת המיידית..אשה מקסימה שהצליחה לקלוט אותה תוך שניות ולתת הרבה שקט וקרקע יציבה במקום המאד מאד זורם הזה - קצת מדי כבר לטעמי.

אז לעניין שלשמו אני פותחת את הדף
אני בהתלבטות רצינית..שנה הבאה נראה לי די בטוח שכבר לא נשאר בגן הזה ויש אופציות אחרות שיהיו טובות לנו,העניין הוא מה לעשות עד סוף השנה הנכחית?
להשאר איתה בבית לגמרי -יענו לעבור לחינוך בבית - זו לא ממש אופציה מבחינתנו - וגם אם הייתי מוצאת איזה סידור ביניים לפעילות ועזרה במהלך השבוע אני לא בטוחה שזה נכון להוציא אותה עכשיו לגמרי מהמסגרת ולחזור לשגרת גן בספטמבר..
מבולבלת מאד,בעקר עצבנית נורא על הצוות שמנהל שם את העניינם כרגע,לא מאמינה שיחול שינוי מהותי בהתנהלות שלהם ובנתיים יש ימים בסדר בגן ויש ימים ששועלונת חוזרת עייפה ועצבנית ונראה לי שהיא פשוט אבודה שם בברדק שממש לא קשור אליה...אווווף

מה אני עושה עד שנה הבאה?
לצאת מהגן לגמרי? לדלל נוכחות שם לפי אינטואיציה של איזה יום הולך להיות? לחפש גן ביניים עד שנה הבאה או מטפלת? יאללה איזה ברדק...

דרך אגב שיחות אתם נעשו ונאמרו בא נאמר שזה לא ממש "אור לגויים".

יאללה שפכו עלי אור מחכמתכם...
תודה
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

חוסר יציבות בגן

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

לא בטוחה שזה נכון להוציא אותה עכשיו לגמרי מהמסגרת ולחזור לשגרת גן בספטמבר..
למה?
שגרת בית היא לא יותר יציבה מאשר גן?
tאמא*
הצטרפות: 02 מרץ 2005, 16:22

חוסר יציבות בגן

שליחה על ידי tאמא* »

אני שלפתי את ביתי כמה ימים לפני פסח (בת שלוש וארבע) גם בשל חוסר יציבות בגן בעיקר מצד הילדים . כל פעם ילד אחר עזב. הסתובבתי עם כאבי בטן ולב במשך מס ימים אבל היא הסתגלה במהרה לסביבה החדשה ומסרבת ללכת לגן הישן. (בעקבותיה באה חברה נוספת מהגן) כשהיא הלכה בעקבות חברה אחרת. (בס"כ שלוש בנות יחד מהגן הקודם). ודווקא היום שמתי לב שהיא משחקת גם עם ילדים אחרים לאוו דווקא עם הבנות מהגן שלה הקודם.
מאחלת לכם בהצלחה על כל החלטה שתעשו. ( בדרך כלל הילדים מסתגלים יותר מהר מהאמהות.)
סאלוש*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 12:14

חוסר יציבות בגן

שליחה על ידי סאלוש* »

שלום לך אשה יקרה,

הבעיה היא לא רק בתחלופת הצוות, אלא במה שגורם לתחלופה הזו. מה קורה שם?...

אני חושבת שצריכים לפעמים ללכת עם הלב ולא רק עם התוכניות ההגיוניות. אני לא אומרת את זה תמיד, אבל לגבי ילדים, ועוד קטנים... החיים מורכבים כל כך, וקשה לתכנן ולדעת מה בדיוק יהיה טוב. כרגע את עושה משהו שקשה מאוד לאם לעשות, שולחת את ביתך הצעירה למקום שלא נראה לך טוב עבורה. זה מצב קשה בשבילך וגם לפי מה שכתבת, בשבילה.

רוב האנשים שגולשים כאן באתר (כולל אני) לא רואים בעיה גדולה בהשארות של בת שנתיים וחצי בבית. אני חושבת שכדאי ללכת על גן חדש רק אם זה יהיה הגן שבו תבקר בשנה הבאה, לא שיהיו שלושה גנים בפרק זמן קצר כל כך.
תפוח_אדמה*
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

חוסר יציבות בגן

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

רוב האנשים שגולשים כאן באתר (כולל אני) לא רואים בעיה גדולה בהשארות של בת שנתיים וחצי בבית. אני חושבת שכדאי ללכת על גן חדש רק אם זה יהיה הגן שבו תבקר בשנה הבאה, לא שיהיו שלושה גנים בפרק זמן קצר כל כך.
מסכימה מאד. בגיל שנתיים וחצי לא קשה למצוא חברה, והיא גם בטח מכירה ילדים מהגן שאפשר לראות אחה"צ. אני שלפתי ילד בן שנתיים במפתיע ממשפחתון, מאז הוא בבית, בהתחלה עם כל מיני סבתות ובנות דוד וקצת עם חברה שלי ועכשיו איתי. והתקופה שהוא היה עם משפחה מתחלפת אמנם היתה נטולה את היציבות שנוטים כל כך להלל, אבל היתה תקופה מעצימה ומאושרת מאד בחייו, כנראה בגלל השהות עם אנשים מוכרים שאוהבים אותו.
קריאת_כיוון*
הצטרפות: 20 אפריל 2009, 03:59

חוסר יציבות בגן

שליחה על ידי קריאת_כיוון* »

תודה על התגובות שלכן
לסאלוש..כמו שכתבתי קודם אני לא ממש מצפה לפתרון ושינוי מהותי בעניין התחלופות בדיוק בגלל המקום הזה שכנראה מעיד על איזו דינמיקה פנימית לא מאוזנת או עקבית...בכל מקרה שוקלת את האפשרות שהיא תהיה אתנו בבית (יש אחות קטנה אתי בבית - האיש עובד מלא)...

היום ממש חשבתי שהיא לא תלך ואחרי שעה וחצי בבית היא ביקשה בעצמה ללכת לגן אז לקחתי אותה..היה לה יום מאד נחמד...
בנתיים עד שאקבל החלטה יותר מגובשת נראה לי שאני אצמצם טיפה את השעות..
ולקוסמת - שגרת בית היא סבבה כשרוצים אותה - אני לא בטוחה שאני במקום הזה כרגע של להיות עם שתיהן בבית..אבל בהחלט שוקלת את זה...
תודה לכן על התגובות
אמשיך לעדכן..
שליחת תגובה

חזור אל “התמודדויות יומיומיות קטנות”