התלבטות לגבי טיפול אורטודנטי

רפואה וטיפול אלטרנטיבי באופן טבעי
מיכל_צמות*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של מיכל_צמות*

שליחה על ידי מיכל_צמות* »

לא מצאתי דף בעניין, מניחה שגם זה יהיה דף זמני.
אני מתלבטת לגבי טיפול אורטודנטי לילד. האורטודנט טוען כמובן שזה נורא חושב. והסביר על מבנה הפה ועל החניכיים ועל כך שכל הלסת מסתדרת אחרת.
לי זה מרגיש כאילו זה טרנד כזה - שכולם הולכים לאורטודנט ומסדרים את השיניים - ומשהו שהוא יותר אסטטי ולא משהו שהוא חשוב מבחינה בריאותית או משפיע בריאותית לטווח ארוך.
האורטודנט אמר (שניים שונים אמרו זאת, אגב) שחשוב מאד לעשות את זה עכשיו, כי אחר כך זה כבר יהיה יותר מסובך - כי בגיל גדול יותר זה כרוך גם בעקירה של שיניים.
אני בכלל תוהה על המהות - האם זה באמת חשוב, במהות הבריאותית.
אשמח לשמוע מבעלי ידע בעניין.
זרח_הפרח*
הצטרפות: 20 מרץ 2010, 20:33
דף אישי: הדף האישי של זרח_הפרח*

שליחה על ידי זרח_הפרח* »

בתור מישהי שלא עשו לה שום טיפול, ולהיפך - אורתודנטים טענו שאני לא צריכה שומדבר, אני די מצטערת על זה.
יש לי שני ניבים תחתונים מסובבים על הצד. זה לא חמור מספיק בשביל לשים גשר ולהתאמץ, אז אף אחד לא טרח.
חוצמזה שזה מעצבן אותי אסתטית (נגיד כרגע שזה פחות חשוב), אלה שיניים שאני פחות יכולה לשמור נקיות, כי יש להן צד שלם שהוא לא צחציח, וכמות אבן השן שם מצטברת.
אני מניחה שעם השנים זה ישפיע בצורה זו או אחרת.
היום יש, כמובן, אפשרות לטפל, אבל ללכת בגיל 30 עם גשר זה ממש לא דומה לללכת בגיל 15 עם גשר, יחד עם כל השכבה...

ואם נניח שזה רק עניין אסתטי, האם זה ייראה לך פחות חשוב? לפעמים משהו כזה קטן יכול לשנות דימוי עצמי שלם של בנאדם... אולי שווה כן לשנות את זה אם אפשר?
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

שליחה על ידי יעלי_לה »

אין לי תובנות לגבי המהות הבריאותית.
אבל כן יש קצת מחשבות על כל היתר.
אני עברתי טיפול אורטודנטי ארוך (מגיל 12 עד גיל 17) וכואב (בעיקר בשלב הרסן. אני זוכרת שעות על שעות של כאבים. עד היום יש לי צלקות בצד הפנימי של החניכיים, מהחיכוך עם המתכת של הרסן), שעלה לי בכתר אחד לפחות (אחת השיניים שהיה כלואה בתוך טבעת של רסן לא זכתה לניקוי במשך כמה שנים, כי אי אפשר היה להגיע אליה בשום אופן).
שנאתי את איך שנראיתי עם כל האינסטרומנטים (בהתחלה הרסן, שכאב לי מדי לישון אתו אז הייתי הולכת אתו ביום; אח"כ הגשר, אח"כ הפלטה והגומיות).
בדיעבד הצטערתי שהסכמתי לזה.
בין היתר בגלל המסר שהפנמתי בשנים האלה - שאני לא מספיק יפה עם שיניים בולטות, ושבשביל להיות יפה צריך לסבול כאב.
אני חושבת על ג'ינה דייוויס למשל. איזה שיניים בולטות ואיזו יפהפייה.
האמת שהשיניים שלי היו בולטות בטירוף. בטירוף! אבל אני ממש לא בטוחה שהן לא היו מסתדרות - לפחות קצת - מעצמן, ככל שהלסתות שלי היו גדלות יחד אתי.
מיכל_צמות*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של מיכל_צמות*

שליחה על ידי מיכל_צמות* »

תודה זרח הפרח ויעלי לה על התגובות.
ואם נניח שזה רק עניין אסתטי, האם זה ייראה לך פחות חשוב? לפעמים משהו כזה קטן יכול לשנות דימוי עצמי שלם של בנאדם... אולי שווה כן לשנות את זה אם אפשר? אין שם משהו בולט או מפריע לילד. יש משהו שהאורטודנט אומר שכדאי. אם לילד היה מפריע - הסיפור היה אחר. אבל אני גם לא רוצה עכשיו לא לעשות - ואחר כך שיפריע לו, כמו שכתבת שמפריע לך עד היום - לעומת השיקול של הכאב - ושל כל האינסטומנטים והמסר הנלווה...
בעצם בכל אחת מהבחירות - כן או לא, יש מסר.
לכן, חשוב לי להבין גם מה ההיבט הבריאותי.
עכשיו מבינה שזה יכול גם לפגוע - כמו שיעל כתבה - שיש לה צלקות. לא יודעת איזה סוגי פגיעות נוספים יכולים להיות מזה.
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

גם אני במשך כמה שנים הלכתי עם טבעות, עם גשר ועם רסן.

למרות חסרונות מסויימים, אני ממש שמחה שעשו לי את זה.
גם היו לי שיניים בולטות, שאני לא בטוחה שבהמשך החיים הייתי חושבת שזה יפה.
ויותר מזה - היו לי שיניים ממש לא במקום, אחת צידית-קדמית בלסת העליונה צמחה מלמעלה, ממש לא בטור של השיניים אלא גבוהה מעליהן (הלמטה שלה היה בקו של הלמעלה של שאר השיניים), אני מכירה איש עם שיניים כאלה וזה נורא מכוער. ואחת בכלל צמחה לי ממש באמצע החיך - שזה בכלל משהו שלא יודעת מה הייתי עושה עם זה אם לא היו עושים לי יישור.
במצבים כאלה אני חושבת שברור שכדאי לעשות יישור.
אבל אם השיניים רק קצת בולטות ולא מצב קיצוני כמו שהיה אצלי, אולי זה לא שווה את כל ההשקעה, הכסף, הכאב והמאמץ.

החסרונות - כמובן שזה כואב.
אצלי זה לא כאב כל הזמן, אבל במיוחד כל פעם אחרי ביקור אצל רופא השיניים שהיה מותח לי את הטבעות - היו לי כמה ימים של כאבים והיה קשה לי לאכול על השיניים האחוריות.
אה, נזכרתי גם שחוט הברזל שאיתו היה מותח את הטבעות היה שורט לי את פנים הלחי מאחורה. אז במשך כמה ימים הייתי שמה על זה חתיכת מסטיק כדי שלא ישרוט.

דבר נוסף - עקרו לי בשביל זה 4 שיניים !!! 2 למעלה ו-2 למטה (בצדדים, לא טוחנות, איך קוראים להן?). הרופא אמר שהשיניים שלי רחבות מדי, ולכן אין מקום בתוך הפה, ולכן השיניים הקדמיות בולטות.
אז יש לי היום פחות 4 שיניים מלשאר האנשים, אבל לא בטוח שזה מפריע לי. לא רואים הבדל, ולא יודעת אם זה משנה משהו מבחינת הלעיסה. אז אני לא בטוחה אם זה ממש חיסרון, מלבד זה שעקירה זה כמובן לא נעים.
אבל מי שמיישרים לו בלי עקירה - זה לא רלוונטי.

חסרון נוסף - מבחינה אסתטית. זה לא כ"כ יפה. ובמיוחד שגם ככה הייתי בשולי החברה עם ביטחון עצמי נמוך, זה לא הוסיף. (מצד שני, גם ככה הייתי עם ביטחון עצמי נמוך ולא מקובלת, לא בטוח שזה עשה את המצב יותר גרוע).
אז יש כאן את ההבט האסתטי בשנים של היישור - לעומת ההבט האסתטי בשנים הבוגרות. האם עדיף לפגוע במראה החיצוני מספר שנים כדי להיראות טוב יותר בשנים הבאות, או להפך?

כמו כן, יותר בקלות היה נתקע אוכל בין השיניים ובברזלים. זה גם משפיע מבחינה אסתטית ואולי על הביטחון העצמי.
אבל כאן אולי קצת מודעות יכולה לעזור - לזכור אחרי הארוחה לבדוק ולנקות. ואם מתביישים בפטרוזיליה שתקועה בין השיניים, אז לא כדאי לחייך באמצע האוכל :-).

ועוד דבר - היו איזורים שהיה לי יותר קשה לצחצח בגלל זה, והתפתחה אצלי הרבה אבנית, שגרמה לדלקת חנייכים ולנסיגת חניכיים בשנים הבוגרות שלי. אני חושבת שנסיגת החניכיים שיש לי חלקה התחילה אז.
אז גם כאן - אולי זו לא סיבה לא לעשות יישור, אבל צריך לשים לב לנקות היטב, ולהשתדל להגיע גם למקומות בעייתיים.

יתרון אחד ששכחתי לכתוב - הטיפול שלי היה בימי חמישי, ככה שהיה לי פטור מבית הספר בימים האלה :-), וככה גם נפטרתי משיעור ערבית שלא סבלתי עם מורה שהפחידה אותי.
משה*
הצטרפות: 10 פברואר 2004, 14:25

שליחה על ידי משה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם יש המלצות לאורטודנט "טבעי/הוליסטי/אחר" /שיוכל ליעץ לגבי ניב כלוא? האם הכרחי תמיד להתערב התערבות חודרנית - לעקור, לפנות מקום לשן הבשר שלא בקעה, ואז למשוך ולכוון את השן הנטויה למקומה הטבעי בקשת השיניים? היש אלטרנטיבות?
יש למישהו נסיון עם ניב חלב שנשאר ולא נוצרו שום בעיות? (הילדה בת 14, ואין לה שום בעיה בשיניים, הבעיה היא בתצלום הפנורמי)
כל מידע או הפניה יתקבלו בברכה!!
תודה,
משה
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

כותבת לגבי ניב כלוא- אמנם באיחור של כמה שנים אבל למען הדורות הבאים: ד"ר יצחק טייב מדסה ירושלים פתר אצלנו בעשרים דקות בעיה של ניב כלוא שנמשכה שנים, והרבה רופאים אחרים לא הצליחו לפתור. מומלץ בחום רב.
שליחת תגובה

חזור אל “רפואה וטיפול אלטרנטיבי”