השפעת שרי חינוך על החינוך

סבתא_לשמונה*
הצטרפות: 02 יוני 2005, 20:32
דף אישי: הדף האישי של סבתא_לשמונה*

שליחה על ידי סבתא_לשמונה* »

כל שר/ת חינוך רוצה להכניס את ערכיו למערכת החינוך, זו עובדה ידועה.
האם הם מצליחים?
המורים אינם מתייחסים להוראות בעניינים אלה. כמה בתי"ס אימצו את שירת התקווה בכל בוקר, את התלבושת האחידה ואת קימת התלמידים כאשר המורה נכנס לכתה?
בתיה"ס ניסו כבר תלבושת אחידה וקימה בפני המורה לפני שלושים שנה וראו שאין לזה דבר וחצי דבר עם חינוך. כל מורה עובד/ת לפי השקפות ותחושות אישיות.
המורים מתייחסים רק לשינויים בתוכניות הלימודים מפני שהם גוררים שינויים בבחינות אבל בנושאים ערכיים כל השרים נכשלו וגב' לימור לבנת כבר יודעת זאת היטב.
מורים הם טובים, בינוניים או גרועים בלי קשר להנחיות משרד החינוך.
את תוכניות הלימודים משנים בלי להתייעץ עם מורים ולכן כל שינוי רק מביא לכשלון נוסף.
גלית_ועמרי*
הצטרפות: 06 אפריל 2003, 00:11
דף אישי: הדף האישי של גלית_ועמרי*

שליחה על ידי גלית_ועמרי* »

בנושא התלבושת האחידה היא הצליחה, לפחות בעירנו, ביה"ס של הילדים שלי שהיה האחרון בעיר נכנע גם הוא ומהשנה הקרובה יש תלבושת \-:
קוראת_ולא_מבינה*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2005, 21:46

שליחה על ידי קוראת_ולא_מבינה* »

מה לתוכנית הלימודים בבתי הספר,שרי חינוך ומדיניות משרד החינוך לאתר שדן בחינוך ביתי
???
מבינה_ש*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2005, 22:39

שליחה על ידי מבינה_ש* »

אין קשר
נאוה_פרנס*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*

שליחה על ידי נאוה_פרנס* »

משיחות עם אנשים שונים במערכת החינוך,
השרה לימור לבנת הצליחה להרוס דברים שיכול לקחת שנים כדי לשקם.
סבתא_לשמונה*

_
_מה לתוכנית הלימודים בבתי הספר,שרי חינוך ומדיניות משרד החינוך לאתר שדן בחינוך ביתי
???_
האתר לא דן רק בחינוך ביתי. בינתיים, רוב הילדים אינם מתחנכים בחינוך ביתי ואין סיכוי שרוב האנשים יעברו לחינוך ביתי בעתיד הקרוב ולכן חשוב לדעת מה קורה בחינוך הרגיל.
_
בנושא התלבושת האחידה היא הצליחה, לפחות בעירנו, ביה"ס של הילדים שלי שהיה האחרון בעיר נכנע גם הוא ומהשנה הקרובה יש תלבושת
תלבושת אחידה היתה תלויה בהסכמת ההורים וכנראה בעירך ההורים הסכימו לרעיון הגרוע הזה. אני גרה בעיר גדולה ואף בית ספר לא הכניס תלבושת אחידה. על חולצות הטריקו של החינוך הגופני יש לוגו של ביה"ס, אבל זה היה גם לפני לימור לבנת בגלל תחרויות ספורט.
_
_משיחות עם אנשים שונים במערכת החינוך,
השרה לימור לבנת הצליחה להרוס דברים שיכול לקחת שנים כדי לשקם._
זה נכון, אבל הכוונה היא לקיצוצים הקשים במערכת, בעיקר באמנות ובמוסיקה אבל היא לא הצליחה בנושאים ערכיים.
סבתא_לשמונה*

טעיתי. יש בי"ס אחד שבו התלמידות לובשות תלבושת אחידה - "בית יעקב". כידוע, בי"ס זה שייך לחינוך החרדי והתלבושת האחידה קיימת מאז ומתמיד. אפילו התסרוקת ואורך החצאיות הם אחידים. בחורף ובקיץ לובשות התלמידות גרביים עבות לא שקופות ורק הנעליים שונות...
אמא_של_נבט*
הצטרפות: 14 מאי 2005, 07:06

שליחה על ידי אמא_של_נבט* »

לשרי החנוך השפעה מרובה על החנוך בארץ ואל לנו להקל ראשנו ביכולתם . הם אינם משפרים ומקלקלים את טיב המורים אך הם בהחלט משפיעים בתזרימי הכסף שלהם . זו עשיה פוליטית גרידא והיא אינה קשורה להיבטים חינוכיים . דוגמא - בתקופתה הקצרה של שולמית אלוני זכה בית הספר הדמוקרטי בחדרה לתקצוב משמעותי ואף לפרס חנוך . אמנון רובנשטיין היה השר שפתח את המכללות . ולבנת - היא אחראית על סגירת תעודת הוראה בתל חי ,העברת אוהלו לרמת הגולן , ממון אין סופי למכללת אריאל , ועוד כל מיני החלטות הזויות לגבי העמקת האמירות הלאומיות בבתי הספר .
החנוך הנו פוליטי כל עוד לא יופרד משרד החנוך מן הממשלה ולכן זכות השולט לעשות כראוי בעיניו גם אם אין זה ראוי בעיני .( חבל שלא שואלים אותי )

אבל אם כבר מדברים על השפעת משרד החנוך על החנוך ,בעיני ההשפעה העקרית והנוראית מכל שבגללה אעשה הכל שבני לא יגיע בעתיד לשום מוסד חנוכי .
הוא ששום שר לא חשב לשנות את תבנית החנוך הלאומי בישראל .מהיום שנכנסים למערכת הילד מתוכנת להיות חייל ,לוותר על יכולת הבקורתיות ,לעמוד דום ביום הזכרון ולא להכיר בכלל ביום זכויות הילד .
ויש עוד המון דוגמאות כאלו ,נראה לי שהבהרתי את הנקודה .

זהו בקצרה מה שיש לי להגיד על השפעת שרי החנוך לדורותיהם .
אמא_של_יונת*
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

אמנון רובנשטיין היה השר שפתח את המכללות .
הוא גם הראשון שנתן אישור לחינוך ביתי.
סבתא_לשמונה*

אין לי ספק שלשרי החינוך יש השפעה המועברת באמצעות הזרמת כספים לכיוון בו הם מעוניינים. גם ראשי הערים מטעם הליכוד אומרים שיוסי שריד היה שר החינוך בעל התודעה החברתית החזקה מכל שרי החינוך ולאחר שאהוד ברק סילק אותו החינוך נפגע מאוד. יוסי שריד גם הכניס שירים של משוררים פלשתינאים לתוכנית הרשות בספרות אבל אני חוששת שרק מעט מאוד מורים לימדו אותם.
לימור לבנת היא אולי שרת החינוך הגרועה ביותר שהיתה לנו אבל עדיין, לפחות עד עתה, לא הצליחה לשנות ערכים בבתיה"ס.
יש הרבה דברים יותר גרועים במערכת מאשר לעמוד דום ביום הזכרון. אני מסכימה שאסור לוותר על יכולת הביקורתיות, אבל זו בעייה של חלק מהמורים ושום שר חינוך לא ישנה את זה, כמו שיש הורים שאינם יכולים לקבל ביקורת של ילדיהם.
אשר לחינוך הביתי, הוא טוב באותה מידה שההורים מתאימים לו, ויש גם הורים שיתכנתו את ילדיהם לקראת הצבא. הכל תלוי בהשקפת עולמם.
_
החנוך הנו פוליטי כל עוד לא יופרד משרד החנוך מן הממשלה ולכן זכות השולט לעשות כראוי בעיניו גם אם אין זה ראוי בעיני .( חבל שלא שואלים אותי )
מה האלטרנטיבה? חינוך פרטי? מי מסוגל לשלם? חינוך של הרשויות המקומיות כמו בהרבה מדינות? כל הלכלוך של הפוליטיקה המקומית יהיה בתוך מערכת החינוך.
אמא_של_נבט*
הצטרפות: 14 מאי 2005, 07:06

שליחה על ידי אמא_של_נבט* »

ראשית נכונים דבריך כי יש מי שגם בחנוך הביתי ימצא כי חנוך לאומי או גיוס לצבא הם נכונים , נכון פה באמת נכנסת השקפת העולם שלי שאינה אובייקטיבית .
שנית, האופציות האחרות אולי שוות בדיקה . לומר לך שזה עדיף אני ממש לא יכולה להבטיח , אבל תחושה שלי אחרי שנים של אמונה בשוויון ובסוציאליזים . התחושה היא שבין כה וכה נוצרות מעמדות חברתיות בחנוך , בעלי היכולת הכלכלית יביטיחו לילדהם את הטוב ביותר בחנוך הפרטי , ( אגב גם משרד החנוך מבטיח להם הצלחה יתרה ) בעלי האידאלים ישלחו ילדהם לחנוך אלטרנטיבי כל שהוא הרבה פעמים גם אם ידם אינה משגת זאת .
וועדת דוברת אם תתמש ודאי וודאי תגביר את המעמדות ,שכן בתי הספר הפרטיים לא יעלמו הם רק יתעצבו באופן מובהק יותר בעזרת הכסף .
כלומר האפשרות של חנוך פרטי אולי לא כל כך גרועה במדינה ליברלית , המגזר החרדי עושה זאת שנים על חשבוננו מדוע שלא יעששו זאת על חשבונם ואנו נעשה זאת על חשבוננו ?
ואולי השיטה כן צריכה להיות כמו ארה"ב ?
ואולי לתת למערך החנוך מן רשות נפרדת ,נדמה לי שבברזיל זה מה שעשה פאולו פיררה .
זה בהחלט דבר שצריך לתת עליו את הדעת ,אבל בוודאות התקונים הקוסמטיים שכל שר בתורו מכניס בהחלט לא יביאו את השינוי .
אני אמשיך לחשוב על זה ואולי אצליח לבטא רעיון מבוסס יותר ,בינתיים זה מה שיש לי להציע .
סבתא_לשמונה*

לאמא של נבט
הרעיונות שלך באמת מעניינים אבל כל פתרון שתלוי ביכולת הכלכלית של ההורים פסול.
גם היום בתיה"ס הטובים הם אלה שידם של ההורים משגת להוסיף כספים לקופת בית הספר. הסיפור שמשרד החינוך מאזן ע"י תוספת תקציב הוא זריית חול בעיניים.
רשות נפרדת? מי יבחר את מפעיליה?
ועדת דוברת היא עוד אחת מעשרות ועדות שקמו ונפלו ולא הביאו שום תועלת והרבה פעמים גרמו נזק.
אצלנו במשפחה מתגייסים לצבא לא מתוך אהבת הצבא אלא מפני שזה החוק.
בני בזמנו אמר: הרי אם אסרב יצטרך מישהו אחר ללכת במקומי.
אנחנו סוציאליסטים לא במובן של ברית המועצות לשעבר אלא מתוך השקפת עולם ורחוקים מלאומנות כרחוק מזרח ממערב ומאמינים בשתי מדינות לשני עמים, אבל כל זמן שהחוק מחייב שרות צבאי אנו מקיימים אותו.
אני לפעמים חושבת: אילו היו אומרים לאבי המנוח, שהיה בין מיסדי ההגנה, שניניו עדיין יצטרכו לשרת בצבא הוא היה צוחק - הוא האמין שתהיה לנו מדינה שתחיה בשלום עם כל שכנותיה...
שליחת תגובה

חזור אל “אודות החינוך הביתי”