הקטנת סיכון מוות בעריסה ע''י מוצץ

עלי_מרווה*
הצטרפות: 27 פברואר 2004, 02:21
דף אישי: הדף האישי של עלי_מרווה*

שליחה על ידי עלי_מרווה* »

http://www.starmed.co.il/News/1878
האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים הוציאה תיקונים והנחיות חדשות באשר להקטנת הסיכון למוות בעריסה.
תגובותכם?
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

התינוק מתרגל להירדם תוך כדי מציצת מוצץ, במקום תוך כדי מציצת שד, ולכן השינה שלו קלה יותר משל תינוק שיודע להירדם "בלי עזרה".
השינה הקלה יותר עוזרת במניעת המוות בעריסה, כך הבנתי.
עדיף שד על מוצץ, אבל עדיף מוצץ על כלום.
עלי_מרווה*

שינה קלה יותר?
למה את מתכוונת?
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

כרגע |יד1| אבל בקרוב אעתיק את תגובת האירגונים תומכי ההנקה העולמיים באנגלית.
שורה תחתונה:
מי שכתב את ההמלצות הנ"ל לא מבין מהחיים שלו בהנקה.
מוצץ אינו מומלץ לתינוקות יונקים.
הנקה ושינה משותפת נמצאו במחקר כמונעי מוות בעריסה.
מחרפן כמה שיש רופאים חאפרים.

מזכיר מה שראיתי בטלביזיה לפני כמה ימים: הרדימו ילדה (בהדסה?) בחומר שמסוכן לילדים, והיא נשארה עם שיתוק מוחין. הרופאים לא עודכנו שהחומר אסור לשימוש בילדים (הצוות במחלקה השניה כן עודכן).
עלי_מרווה*

בשמת, תחזרי מהר,
כי בתור אחת שמגדלת את ילדיה ללא מוצץ, לצידה במיטה, לרוב על הצד ורק תוך כדי הנקה, אני ממש קפצתי...
בעצם עדיין קופצת!

ועוד הזלזול שלהם בביביסנס שהציל לי את ילדתי הבכורה באותה הפעם הכואבת שהיא ישנה במיטתה לבד! רק לחשוב מה יכל לקרוא אם הוא לא היה שם ולא היה מצפצף...
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

ועוד הזלזול שלהם בביביסנס שהציל לי את ילדתי הבכורה
על זה דווקא קראתי את אמא ל-5 שהסבירה שמחקרים מצאו שהוא לא יעיל, ולרוב גורם יותר נזק מתועלת.
כשהוא צפצף את בטוחה שהיא באמת הפסיקה לנשום? כי הטענה היתה שכשהוא כבר מצפצף זה אחרי הפסקת נשימה כל כך גדולה שקטן הסיכוי להציל...

הלכתי לחפש את מה שיש לי וראיתי שזה משהו שכנראה אסור לצטט אותו כלשונו (לא ברור לי למה).
זה אומר בחריפות בערך את מה שכתבתי, שההמלצות האלה לא מבוססות על שום מחקר.

טוב, אולי אצטט קצת:

"The AAP revised SIDS prevention recommendations, which interdict ANY bed-sharing and recommend pacifiers for ALL infants, represent a truly astounding triumph of ethnocentric assumptions over common sense and medical research. There are many physician members of the Academy who do not agree with these recommendations."

שימי לב למשפט "ניצחון מדהים באמת של הנחות אתנו-צנטריות על פני השכל הישר והמחקר הרפואי".
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

_שינה קלה יותר?
למה את מתכוונת?_
כי הוא מחפש את המוצץ (או השד) כדי להמשיך ולישון.
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

שליחה על ידי עדי_יותם* »

הנה משהו שאפשר לצטט - תגובת ליגת לה לצ'ה הבינלאומית (שמכילה גם את הציטוט שהבאת. את מוזמנת לערוך איך שתרצי).

LLLI Responds to AAP Policy Statement on Sudden Infant Death Syndrome

Schaumburg, IL (October 2005) La Leche League International (LLLI) is concerned about the October 10, 2005 policy statement on Sudden Infant Death Syndrome (SIDS) issued by the American Academy of Pediatrics (AAP) Task Force on SIDS. The recommendations about pacifiers and cosleeping in the statement reflect a lack of basic understanding about breastfeeding management.

Pacifiers, which are recommended in this policy statement, are artificial substitutes for what the breast does naturally. Breastfed babies often nurse to sleep for naps and bedtime. The recommended pacifier usage could cause a reduction in milk supply due to reduced stimulation of the breasts and may affect breastfeeding duration.

LLLI recognizes that safe cosleeping facilitates breastfeeding. One important way cosleeping can help a mother’s milk supply is by encouraging regular and frequent feeding. Well-known research on safe cosleeping practices by Dr. James McKenna, Director of the Mother-Baby Behavioral Sleep Laboratory at the University of Notre Dame was disregarded by the task force.

Also, the obvious omission of input by the AAP’s Section on Breastfeeding may account for the fact that breastfeeding management issues were not taken into consideration. Dr. Nancy Wight, President of the Academy of Breastfeeding Medicine, comments that this statement “represents a truly astounding triumph of ethnocentric assumptions over common sense and medical research.” Dr. Wight also states, “There are many physician members of the AAP who do not agree with these recommendations.”

Although the authors do state that breastfeeding is beneficial and should be promoted, their recommendations about pacifier use and cosleeping could have a negative impact on a mother’s efforts to breastfeed. The statement causes confusion for parents and falls seriously short of being a useful and comprehensive policy.

LLLI, a non-profit organization that helps mothers learn about breastfeeding, has an international Professional Advisory Board. The LLLI Center for Breastfeeding Information is one of the world’s largest libraries of information on breastfeeding, human lactation, and related topics. Monthly meetings are offered to pregnant women and nursing mothers and babies to learn about breastfeeding management. To find local groups call 800 LA LECHE or visit www.lalecheleague.org
עלי_מרווה*

כשהוא צפצף את בטוחה שהיא באמת הפסיקה לנשום? כי הטענה היתה שכשהוא כבר מצפצף זה אחרי הפסקת נשימה כל כך גדולה שקטן הסיכוי להציל...
בשמת, כשהוא ציפצף, היא היתה כחולה כולה ועשתה נסיונות כושלים להשתעל כדי לנשום. טוב שעשינו קורס החייאת תינוקות...
נשארנו באשפוז מעל שבוע ובמעקב - מעל חצי שנה. היא אובחנה ב"ריפלוקס" וקיבלה טיפוס מונע של הסמכת מזון, דבר נורא לתינוקת בגיל חודש...
אין שום ספק שהביביסנס הציל את חייה. יצאה לי להתייעץ לא פעם מאז עם מומחים באפניאות (הפסקות נשימה) ולגלות כמה המקרה הזה יוצא דופן וניסי. אבל הוא לא היחיד שקרה בארץ, בו תינוקות כן ניצלו הודות לביביסנס... נראה לי שכבר כתבתי בפירוט על כך בדף על יעילות ביביסנס. עוד שבועיים אנחנו חוגגים בע"ה יומולדת 4!
עלי_מרווה*

עדי, בשמת וטליה, תודה שהתיחסתן!
אני לא נרגעת מהחוצפה שבהמלצות רפואיות...
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שליחה על ידי יונת_שרון* »

למי שאין כוח לקרוא את כל האנגלית, השורה התחתונה: המוצץ הוא חיקוי לשד, וההשפעה שלו (כנגד מוות בעריסה) לא עדיפה על ההשפעה של יניקה תוך כדי שינה יחד עם האם. רק שימוש במוצץ עלול לפגוע בהנקה, לכן אם התינוק ממילא יונק אז עדיף לתת לו את הדבר האמיתי.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

מה שאסור לצטט אולי תשקלי למחוק
ציטטתי אך ורק את מה שכן מותר היה לצטט.
לגבי החשדות, באמת כדאי למחוק.
יפעת_אמא_של_תינוקי*
הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 21:55

שליחה על ידי יפעת_אמא_של_תינוקי* »

שלום לכולם. הדף הזה בא לי משמיים..
התינוקי שלי בן חודש וחצי, ישן עם אבאמא במיטה. הוא לא אוהב לשכב על הגב ולהרדם כך ולכן לרוב ישן על הבטן. רק יונק, אין מוצץ. אין גם בייביסנס. האם אני ממש מסכנת אותו
??. אני מקבלת את התחושה (אנשים ומאמרים, טיפת חלב) שאני עושה הכל לא בסדר. לנו נראה שככה טוב לו אבל מאוד מפחדים מעניין המוות בעריסה (למרות שהכל גם ככה כתוב למעלה...). שאלתי היא: האם שמעתן על איזה מזרן משופע שעליו ישן התינוק? מישהי זרקה לי איזה משפט על זה אבל אני לא מכירה. המזרן הזה אמור לעזור להם להרדם על הגב.
אשמח לתגובות
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

יפעת, אני רק יכולה לצטט לך מה שהאחיות בטיפת חלב האוסטרלית אמרו במפורש לחברה שלי שילדה לפני חודש:
(במאמר מוסגר: הן מאוד מאוד פרו-הנקה, מאוד מקצועיות, ויודעות גם איך לעזור בתכלס, ולא רק לנאום נאומים)

הן שאלו אותה איפה היא משכיבה את התינוק.
היא אמרה: במיטה שלו.
אז הן אמרו לה, שההגבלה היחידה לשינה במיטה משותפת, היא אם ההורים הם על השפעת סמים ו/או אלכוהול. היחידה.
הם לא המליצו לה מפורשות להשכיב אותו במיטה שלה, מן הסתם כי הדעה הכללית בחברה עדיין שוללת את זה, וגם אולי מתוך נימוס אוסטרלי שלא להתערב להם בחיים האינטימיים, אבל הקפידו מאוד להבהיר לה שאין שום סיבה אמיתית אחרת להרחיק את התינוק ממיטת ההורים.
תשובה רשמית ממי שיודע על מה הוא מדבר.
(כמובן שצריך גם את ההגבלות הבטיחותיות: ללא חריץ בין הקיר למיטה, מזרון מוצק וכו'. על זה את צריכה להקפיד).

מכל מה שקראתי - את לא מסכנת את התינוק. להיפך: יניקה ושינה עם אדם אחר יותר יעילה להפחתת הסיכון למוות בעריסה (התעוררויות רבות, פחות שינה כבדה שכוללת הפסקות נשימה) הרבה יותר מאשר השכבה על הגב, בטח יותר מהצפצפה הדבילית הנקראת בייבי-סנס.

האנשים שסביבך לא לגמרי יודעים על מה הם מדברים. יש המון דעות קדומות בעניין של שינה עם ההורים, ויש איזו תנועה אמריקאית מאוד ששוללת את זה מסיבותיה התמוהות, ולא ממש עם קשר למציאות. חברה שלי טוענת שהם נורא מקדמים את עניין ה"עצמאות והאינדיבידואליות" של תינוק, אומרים שזה טוב לפתח את העצמאות שלו - היכולת לישון לבד - החל מגיל חודש. תחליטי בעצמך אם זה נשמע לך הגיוני או רצוי.
אני מאוד ממליצה לך לקרוא את הספר של ד"ר סירס "הורים גם בלילה", ושם יהיו את כל השאלות והתשובות, והוא יחזק אותך ויעודד אותך לנהוג בדרך שאת מרגישה שהיא הנכונה.

נ.ב. אין לי ילדים עדיין. רק קראתי את הספר :-).
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

בטח יותר מהצפצפה הדבילית הנקראת בייבי-סנס.
:-D
יפעת_אמא_של_תינוקי*
הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 21:55

שליחה על ידי יפעת_אמא_של_תינוקי* »

חן חן על התמיכה. היום היינו בביקורת בטיפת חלב. מיותר לציין שהאחות מאוד לא התלהבה מהדרך בה בחרנו לגדל את הצאצא (ללא חיסונים בנתיים וכל השאר). האם אתן מכירות רופא ילדים מומלץ שיתמוך בגישה שלנו באופן טבע י:-) ? אולי מישהו בגישה אנתרופוסופית או רפואה אלטרנטיבית?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

לא חייבים לספר הכל לאחות טיפת חלב :-)

האם אתן מכירות רופא ילדים מומלץ שיתמוך בגישה שלנו באופן טבע י ?
תציצי לקראת סוף הדף האם לקחת אנטיביוטיקה - יש שם המלצה על לפחות רופא אחד (ד"ר אניספלד אם אינני טועה).
עלי_מרווה*

אני זוכרת גם המלצה להשכיב את הילד טיפה באלכסון. הסבירו לנו לשים מגבת מקופלת מתחת לראש המזרן וכך ליצור את האלכסון. לא ממש השתמשנו כי מתחת למזרן של אבאמא זה לא עובד במילא...
וכן, אם כבר לבד בעריסה, אז לפחות באלכסון ועם הצפצפה... ראי את סיפורי למעלה. אבל הכי מומלץ - להתכרבל ביחד על המטרס. לילה טוב וחמים!
שיר*
הצטרפות: 23 פברואר 2003, 13:59

שליחה על ידי שיר* »

אין דף רק על מוות בעריסה.(אולי כדאי שיהיה? או להפוך את הדף הנוכי לדף כללי?)
אבל ראיתי שההשערה היא שמציצה (הנקה או מוצץ) מונעת מוות בעריסה בגלל שכך שנתו של התינוק קלה יותר והוא לא נכנס לשינה עמוקה.
אני חייבת לומר שבעניין השינה המשותפת אני מרגישה הפוך. הבת שלי קמה יותר פעמים בלילה ושנתה קלה יותר כאשר היא ישנה בעריסה שלה, כאשר היא ישנה איתי השינה שלה עמוקה יותר והיא קמה פחות לינוק במהלך הלילה. איך זה מסתדר לדעתכם?
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שליחה על ידי יונת_שרון* »

כשהיא איתך: היא מתעוררת קלות, מרגישה אותך לידה -- ונרדמת חזרה.
כשהיא בלעדיך: היא מתעוררת קלות, מרגישה את חסרונך -- וקוראת לך.
שליחת תגובה

חזור אל “שינה וילדים”