הנקה בגיל שלושה שבועות

סברין*
הצטרפות: 20 יולי 2012, 15:21

הנקה בגיל שלושה שבועות

שליחה על ידי סברין* »

שלום לכן ,
לפני שלושה שבועות ילדתי תינוקת מקסימה במשקל 3.040 ק'ג . את ההנקה הראשונה לא הצלחתי לעשות בחדר לידה . יום לאחר הלידה (ילדתי בחצות) כשהגעתי להניק את בתי בחדר ההנקה לא הצלחתי כי הפיטמה הייתה שטוחה והיועצות שהיו שם לא עזרו לי וגרמו לי לוותר ולתת לה תמ"ל . הייתי עייפה מהלידה .. ולא ויתרתי על ההנקה בבית החולים כל הזמן ניסיתי לחבר אותה לשד ולא הצלחתי לאחר כל ניסיון כזה בבית החולים נתתי לה בקבוק תמל . לצערי הרב אני כבר שלושה שבועות אחרי הלידה ועדיין לא מצליחה להניק הנקה בלעדית . בעזרת משאבה ידנית הצלחתי לגרום לפיטמה לצאת קצת והיא כבר מצליחה לתפוס ולינוק . במעקב בטיפת חלב היא ירדה במשקל בשבועיים הראשונים והמליצו לי לתת לה תמל אחרי כל הנקה כי היא לא נרגעת אחרי ההנקות. לצערי הרב בשבוע השלישי היא לפעמים מסרבת לתפוס את השד ובוכה בכי חזק שקשה לי לעמוד בפניו ואני מתחילה לבכות . ממש קשה לי ואני ממש רוצה שזו תהיה תהיה הנקה בלעדית דרך אגב. בעלי כל הזמן בעבודה ורוב השמן אני עם התינוקת בבית והתיאבון ירד לי ממש עד כדי כך שאני אוכלת פעם אחת ביום וגם אז זה פרוסה עם גבינה או פרוסה עם חילבה .ואני יודעת שזה לא בסדר להנקה אבל המצב רוח שלי על הפנים. בנות . תעזרו לי ממש קשה ואני לא רוצה לוותר על הנקה . להפך אני רוצה לוותר על התמל .
אורלי_נ*
הצטרפות: 09 ינואר 2011, 10:49
דף אישי: הדף האישי של אורלי_נ*

הנקה בגיל שלושה שבועות

שליחה על ידי אורלי_נ* »

יועצת הנקה. ואחת טובה עם המלצות.
תניקי סביב השעון, תהיי מוצץ. לכו למיטה ואל תצאו.
אני בשוק שבכלל את מצליחה להניק, שאפו יש לך יונקת עקשנית ונפלאה :-)
המון תמיכה מכל כיוון, גם מהאינטרנט.
תנסי טיפות חלב של תפוח לי מאוד מאוד עזרו קוראים להם מאמי מילק.
תשתי הרבה.
תאכלי.
ותקראי על בייבי בלוז.
בבקשה תשתפי מישהי קרובה ברגשות שלך.
ותכתבי כאן איך מתקדם.
מקשיבה לך, שבת שלום יקירה :-)
אורלי_נ*
הצטרפות: 09 ינואר 2011, 10:49
דף אישי: הדף האישי של אורלי_נ*

הנקה בגיל שלושה שבועות

שליחה על ידי אורלי_נ* »

אני ממליצה לתת את התוספת של התמל באמצעות צינורית דקה שמוצמדת לפיטמה שלך בזמן שאת מניקה.
נראה שהיא מתחילה להבחין בין הבקבוק לבינך עדיף למנוע את זה.

אל תתני מוצץ בכלל.
כל פיפפס תניקי ואם את יכולה אז גם כשהיא שקטה ורגועה.
תתפלאי אבל ימים ספורים כאלו יכולים לחולל ניסים.
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

הנקה בגיל שלושה שבועות

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

קודם כל,אני מאוד מעריכה את הנחישות שלך ואת הכוונה.

המטרה הראשונה שלך היא להזין את התינוקת. בפרט שכל כך חם והיא חייבת נוזלים.גם אם זה יהיה הנקה וגם אם תמ"ל.נוזלים.

לכן, אני ממליצה לך וממש מבקשת ממך: פני למרפאת הנקה או ליועצת הנקה.
לא שום דבר אחר.
גם אם זה יקר.
את צריכה לשבת שם שעות על שעות ולהניק.את צריכה מעקב צמוד של כמה שבועות.

אם את רוצה תכתבי באיזה אזור את בארץ, אולי יהיו פה חברות שיקפצו .

את חייבת לטפל בעצמך.תשבי עם בן זוגך ותראו מי יכול לארגן לך אוכל במשך היום.הוא יכול להכין ושאת רק תחממי במיקרו? קחי בחשבון שהתינוקת אמורה להיות במצב כזה צמודה לציצי .אין לך זמן להתעסק.רק לשלוח יד לצלחת.

.בכל מקרה הוא יכול לקנות קג' אגוזים קלופים לא קלויים,קשיו,שקדים, פיסטוקים וכ' ותמרים ופירות העונה ואת זה את מנשנשת בזמן ההנקה , עם בקבוק מים .
זה טיפול נמרץ בהנקה ,שכולל את הביקור במרפאת הנקה ושעות שאת יושבת איתה נון סטופ.

שיהיה לכן המון בהצלחה.
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

הנקה בגיל שלושה שבועות

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

היי סברין,
קודם כל (())(())
את אמא נפלאה ואת עושה את מיטב יכולתך במצב לא פשוט.
תראי את הדברים החיוביים:
  1. את רוצה להניק ועושה מאמצים בכיוון |יש|
  2. את מתמידה ויש לך סבלנות לנסות ולחבר את התינוקת לשד שוב ושוב. |יש|
  3. הצלחת לעזור לפטמות שלך לבלוט החוצה ולאפשר לתינוקת לתפוס אותן |יש|
  4. "ההנקה עדיין לא בלעדית" - כלומר הצלחת להגיע משום דבר בכלל למצב של הנקה חלקית! |יש|
  5. את נותנת תמ"ל לתינוקת שלך כהשלמה, בתור פתרון ביניים, ועוזרת לה לגדול ולהתפתח |יש|
  6. "היא לפעמים מסרבת לתפוס את השד ובוכה בכי חזק" - נכון שזה קורע לב, אבל "לפעמים" אומר שזה לא קורה כל פעם! כלומר יש הנקות יותר חלקות! זה נהדר.
  7. את פונה לעזרה כשאת שקוקה לה - פה באתר |יש||יש||יש|
  8. את מודעת לצורך שלך בטיפול ואוכל טוב. מעולה!
אבל, את כבר יודעת שכל זה לא מספיק, כי בשלושה שבועות האלה חווית קשיים לא מעטים:
  • פטמות שטוחות שבהתחלה מקשות על ההיצמדות והאחיזה של התינוקת
  • מחסור חמור בעזרה מקצועית וסבלנית בחדר הלידה ובבית החולים
  • יכולת מוגבלת של טיפת חלב לעזור לך בעצות פרקטיות איך לשפר את האחיזה ולתמוך בהנקה
  • ועכשיו, תינוקת שיודעת שקשה לה, קצת מבולבלת בין הפטמות שלך לבקבוק ולא בטוחה איך בעצם היא אמורה לינוק.
  • ואת לבד בבית רוב היום.
ברור שאת עייפה מאוד, שאין לך זמן וכוח לאכול, קשה לך כשהתינוקת בוכה, ומצב הרוח בהתאם. זה לא קל (())

אז מה את יכולה לעשות? לאיזה מין סוג של עזרה את זקוקה?
אני הייתי חושבת בשני כיוונים:
  • הנקה:
קודם כל, כדאי לפנות ליועצת הנקה מוסמכת, אשת מקצוע שבאמת מבינה בהנקה, שתוכל לסייע לך לשפר את האחיזה של התינוקת, להפחית בהדרגה את התמ"ל ואולי לשקול צורות הזנה אחרות (כמו שהזכירו פה את הצינורית, למשל. זה פתרון אפשרי אבל לא פשוט, וכדאי להשתמש בו עם ליווי מקצועי. ואולי יש פתרונות יותר טובים ופשוטים).
אם תכתבי איפה את בארץ נוכל להמליץ לך על יועצות. בפורום הנקה בתפוז יש רשימה די עדכנית של יועצות הנקה.

עד שאת מגיעה ליועצת: תשתדלי להניק אותה לפני שהיא נהיית רעבה ועצבנית, כשהיא עוד בשלב של להסתכל סביב בחיפוש אחרי הפטמה, להוציא לשון החוצה, למצוץ אגרופים... כל אלה (ודומים להם) הם איתותים של "אני רוצה לינוק". אם תניקי אותה לפני שהיא מגיעה לשלב הקיטורים והבכי, תהיה לה יותר סבלנות ויכולת לתפוס את השד.
ועוד טיפ: עור לעור. אם את יכולה להניק עם מינימום בגדים ובדים שיחצצו ביניכם, זה עוזר להיצמדות וליניקה. את גם יכולה לעודד אותה (במילים ובהבעות) לפתוח פה גדול ולהושיט את הלשון קדימה, כי זה יעזור לה לינוק "נכון".
  • תמיכה כללית
בעניין הזה, המטרה היא שתקבלי תזונה טובה, ארבע-חמש פעמים ביום, שתייה זמינה אל היד, ושיהיה לך עם מי לדבר ולהיות במשך היום ולאן לצאת, לפחות ארבעה ימים בשבוע. רוב האמהות מרגישות הרבה יותר טוב כשהן נמצאות בחברת אמהות אחרות - ובצדק!

אבל אני לא רוצה להגיד לך איך להגיע לשם, כי יש המון דרכים. אפשרות טובה היא שתשבי עם בעלך ו/או עם קרוב משפחה אחר, תעשו רשימה של כל המשאבים שלכם, ותחשבו ביחד איך הכי טוב לעשות את זה (ומי יעשה את הטלפונים הראשוניים).
הרבה משפחות צעירות מצאו שעזרו להם דברים כמו גיוס אנשים קרובים, פניה גם לאנשים קצת פחות קרובים (למשל בבקשה שיכינו לך אוכל ויקפיאו בחמגשיות שיהיה קל לחמם ולאכול), עוזרת בית בתשלום (אפילו שעתיים פעם בשבוע למשך ארבעה שבועות יכולים לחולל הבדל עצום!)(כן, זה לא פינוק, זה אלמנטרי), ומציאת קבוצות אמהות, פעילויות לאמהות או מפגשי לה-לצ'ה באזור שלך שתוכלי ללכת אליהם, למצוא חברות חדשות בשלב שלך ולהרגיש שמבינים אותך.
ואני לא אזכיר בשלב זה את רצפת האגן שלך, אבל רוב הסיכויים שגם היא זקוקה לעזרה...

עובדת חיים פשוטה: כדי לטפל כהלכה בתינוק בשבועות הראשונים, האם צריכה שיטפלו בה. אי אפשר "להסתדר לבד". כלומר אפשר, בטח שאפשר, אבל המחיר גבוה עד כדי אכזריות.
(גבוה יותר מעוזרת שבועית ושתי יועצות הנקה, זה בטוח)
@}@}@}
אוה+1.5*
הצטרפות: 08 ינואר 2012, 19:29

הנקה בגיל שלושה שבועות

שליחה על ידי אוה+1.5* »

כל הכבוד על ההתמדה!
אני מכירה אישית אמהות שהתייאשו לגמרי מהנקה אחרי הרבה פחות קשיים.
למרות שלכל אחת יש את תעצומות הנפש שלה, לי את נשמעת כמו אמא מעולה, שיודעת מה טוב לילדה שלה ואת עובדת מאוד קשה כדי לאפשר לה את זה.
יש לי המלצה על יועצת הנקה, היא מאיזור טבעון בצפון, אבל אם זה רחוק לך היא בטח תוכל להמליץ לך על מישהי באיזור שלך:
קמליה סגל: 0523479303
בנוסף, יש את הקו של ליגת לה לצ'ה, לא נעזרתי בהם, אבל היעוץ חינמי ואולי יכול לתת לך כיוון. http://www.lllisrael.org.il/
לפעמים גם בטיפות חלב יש ייעוץ טוב, תראי איך מרגישה אתם.
בכל מקרה, ממה שאני יודעת, זה שאת מניקה בכלל זה אומר שאפשר להעצים את ההנקה להנקה מלאה.
אל תוותרי, את עושה את מה שהכי טוב לבת שלך וגם עבורך.
שיהיה בהצלחה ובבריאות טובה!
אוה
שליחת תגובה

חזור אל “התפתחות התינוק”