הכתמות קקי

רחל_ברמן*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*

הכתמות קקי

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

כן, יש כבר את הכתמות קקי והקשר לאלרגיה ואת הכתמות קקי ורגישות למזון, אבל יש עוד מה לומר על הכתמות קקי, קודם כל כי לא תמיד זה קשור לרגישויות (בעיקר כנראה אצל הקטנטנים ממש), וגם כי אפילו כשיש רגישות, צריך להתמודד עם ההכתמות עד שמגלים מה זה ומטפלים.

מה שגיליתי עם הקטנה שלי:
  • הכתמות יוצאות עם גזים. כשיש גזים יש הכתמות, ככה שטיפול בגזים יעזור גם לזה (אז אולי חזרנו לרגישויות, אבל אולי זה ניהול הנקה למשל).
  • הכתמות הם סימן שיש לה קקי שהיא מחזיקה בפנים, ואז בורח קצת כל פעם שיוצאים גזים. צריך לעבוד על להרגיע ולעזור לה לשחרר (וכמובן, כשיש גזים זה יכול להיות קשה...).
מבחינה טכנית, מה שעזר לנו להתמודד עם ההכתמות זה חיתולים רב פעמיים עם דפים. הדף סופג את רוב ההכתמה ואפשר להחליף רק אותו. אם יש הכתמה קצת יותר גדולה, יש לחיתולים שאנחנו משתמשים בהם (טוטס בוטס) לשונית לספיגה נוספת שאפשר לקפל ב-2 דרכים, אז מקפלים מחדש ככה שההכתמה למטה ומחזירים. אני מניחה שאפשר לקנות רק את הדפים ולהשתמש בהם גם בחיתול חד-פעמי (או אפילו להשתמש בנייר מטבח רב פעמי, העיקר שלא יתפרק לגורמים אם עושים פיפי).
יוטי_לונדון*
הצטרפות: 06 יוני 2007, 01:23
דף אישי: הדף האישי של יוטי_לונדון*

הכתמות קקי

שליחה על ידי יוטי_לונדון* »

הי רחל,
אני עושה מה שאת עושה, מחתלת בבית בר"פ עם נייר ארז ואם יש הכתמות אז בד"כ מספיק רק להחליף נייר ארז.

בחוץ אני מחתלת בח"פ וגם שם אני שמה נייר משתי סיבות:
1) חבל לי להחליף חיתול שלם (=זבל שלם) על הכתמה קטנה.
2) אני לא בטוחה שאני יכולה לראות פספוסים קטנים בח"פ אז אני יכולה לראות אם הנייר רטוב.

אני, אגב, מנקה עם מגבונים רגילים את הקקי, יש לי פח ליד רוב הדליים שפיזרתי בבית.
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

הכתמות קקי

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

_הכתמות יוצאות עם גזים. כשיש גזים יש הכתמות, ככה שטיפול בגזים יעזור גם לזה (אז אולי חזרנו לרגישויות, אבל אולי זה ניהול הנקה למשל).
הכתמות הם סימן שיש לה קקי שהיא מחזיקה בפנים, ואז בורח קצת כל פעם שיוצאים גזים. צריך לעבוד על להרגיע ולעזור לה לשחרר (וכמובן, כשיש גזים זה יכול להיות קשה...)._
יניקה לא יעילה יכולה לגרום לבועות אוויר בקיבה (כאלה שיוצאות ב"גרעפס")
גזים נגרמים מקושי או בעיה כלשהיא בעיכול (גם אצל מבוגרים) - את הגזים יוצרים החיידקים שבמעיים כשהם מעכלים את מה שאנחנו לא הצלחנו. נדיר שבועת אויר תצליח לעבור מהקיבה לתרסריון ואח"כ למעיים ולהגיע את כל הדרך למטה...
כך שזה בהחלט מחזיר אותנו לרגישיות למזון, או בניסוח יותר מדוייק - "חוסר סבילות" (רגישות יכולה לגרום למגוון סימפטומים, אם היא נובעת מחוסר סבילות למזון מסויים עולה הסבירות שזה יגרום לגזים)
לגבי הנקודה השניה, גם אם יש קקי ש"מחזיקים בפנים" נראה לי סביר שהוא יברח בצורה כזאת רק עם יש איזה קושי אמיתי בתפקוד של מע' העיכול. לא נראה לי הגיוני לייחס בעיות התנהגות לתינוקות לפני גיל שנה.
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

הכתמות קקי

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

לגבי הנקודה השניה, גם אם יש קקי ש"מחזיקים בפנים" נראה לי סביר שהוא יברח בצורה כזאת רק עם יש איזה קושי אמיתי בתפקוד של מע' העיכול. לא נראה לי הגיוני לייחס בעיות התנהגות לתינוקות לפני גיל שנה.
לא מסכימה.
מסכימה שזו לא בעית התנהגות ברמת ה"דווקא" אבל לא מסכימה עם כך שהם לא עוצרים קקי (או פיפי, אם כי פיפי יותר קשה לעצור).
גם אני נתקלתי באותה התופעה עם בני הלא מחותל. למען האמת את עובדת עצירת הקקי גיליתי לתדהמתי כבר כשהיה בן שבועיים.
תינוק שמקשיבים לו ויודע ואוהב להתרוקן במקום מסויים בתנוחה מועדפת יחכה לתנוחה ולמקום כדי להתרוקן כשבינתיים יתאפק. אם יקח הרבה זמן בגלל חוסר בשלות המערכת כן יפלוט מידי פעם צואה ככל שהלחץ גובר ואם לא יענה יעשה על עצמו לפחות חלקית. הדבר נכון ביותר גם לגבי פיפי וכתוב בכל דפי ה בלי חיתולים .
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

הכתמות קקי

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

יש גם הכתמות קקי שבאות יחד עם עיטוש או שיעול - הסוגרים משתחררים לרגע מהתנופה ויוצא קקי.
אני חושבת שבגיל 3 וחצי חודשים (דניאל שלי! |L|) זה נורמלי עדיין, כי השליטה בסוגרים עדיין מתפתחת. ואני מאוד מאוד מקווה שאני צודקת... :-P
אמא_ללי*
הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*

הכתמות קקי

שליחה על ידי אמא_ללי* »

אני חושבת שבגיל 3 וחצי חודשים (דניאל שלי! heart) זה נורמלי עדיין, כי השליטה בסוגרים עדיין מתפתחת. ואני מאוד מאוד מקווה שאני צודקת...
גם אני רואה את וזה נראה לי נורמלי לחלוטין, הרבה בשבועות הראשונים והולך ופוחת עם הזמן ככל שהשליטה מתפתחת.
ונדמה לי שיש גם הכתמות קקי שיוצאות כשמשתחרר פיפי והסוגרים נפתחים לצורך זה. רואה את זה בפשפוש לפעמים, היא משתינה ויוצאת גם טיפה של קקי.

ופתאום עולה לי עוד תהייה בנושא - עם הבת הגדולה שלי, שגדלה לגמרי בתוך חיתולים ח"פ, אני לא זוכרת את ההכתמות האלה. אז יכול להיות שאני לא זוכרת כי לא הייתי עסוקה בזה אז, אבל עולה לי עכשיו עוד אפשרות: אולי עצם ההכתמות הן אינדיקציה להתפתחות של השליטה בסוגרים???? (על פני ניוון). כי יוצא קצת, אבל התינוק בוחר לחכות אם השאר כדי להתרוקן כשלוקחים אותו ולא בחיתול. סתם מחשבה.
סלט_פירות*
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

הכתמות קקי

שליחה על ידי סלט_פירות* »

כי יוצא קצת, אבל התינוק בוחר לחכות אם השאר כדי להתרוקן כשלוקחים אותו ולא בחיתול
בדיוק!
זה מה שקורה אצלינו. כשיש הכתמה, זה בדר"כ סימן לקקי משמעותי בדרך, שיוצא בדר"כ כבר בכיור.
וכשיש גזים, והם משתחררים לא בחיתול - יש קצף ומעט טיפות קקי.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

הכתמות קקי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

יצא לי תינוק סופר-רגיש: שילוב של הכתמות קקי, קקי ירוק-זית מימי (עם גרגרים אבל מימי), וטוסיק עם 2 ריבועים אדומים, ממש כוויות :-/
בכל החלפה אני מציעה לו גם להתרוקן בכיור, והוא משחרר עוד כמות קטנטנה. אפילו אחרי זה הוא יכול לעשות את ההמשך דקה אחרי שהחיתול החדש עליו.
לא יודעת אםילו מאיםה להתחיל. הורדתי מהתפריט פירות הדר, מוצרי חלב ועגבניות. שוקלת להחליף סוג חיתול (היה קודם פמפרס והאגיס לסירוגין, עכשיו רק פמפרס).
|יד1|
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

הכתמות קקי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

שמתי דזיטין לרוב - עזר לו להירגע ולא לצרוח בזמן ההחלפות. עדיין אדום נורא.
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

הכתמות קקי

שליחה על ידי סיגל_ב* »

שוקלת להחליף סוג חיתול (היה קודם פמפרס והאגיס לסירוגין, עכשיו רק פמפרס).
עברי לבמבו נטורל (אחת עשרה מוכרת אותם בחנות שלה).
והכי עדיף - בד.
ובכל מקרה, עד שיגיעו חיתולי במבו - שימי פשוט טטרה סתם עטוף. ולאוורר פה ושם כמה שאת יכולה.

שמתי דזיטין לרוב
מה זה?
תשפריצי בכל פעם חלב אם. בכמויות. ותמרחי.
ואחרי ההחלפה מרחי קלנדולה של וולדה או המשחה היעודית שלהם לפריחת חיתולים.

הורדתי מהתפריט פירות הדר, מוצרי חלב ועגבניות.
הורדה של מוצרי חלב באה לידי ביטוי רק אחרי שבועיים. לגוף לוקח זמן להיפטר מהחלבון.
עוד חשוד שהייתי מורידה בשלב ראשון: קמח לבן. ואולי בכלל גלוטן אבל זה מעט מרחיק לכת להתחלה.
אם תראי שאתם נכנסים לתקופת גזים, אני ממליצה על איילת מטוטלת (ראי הדף על הקוליק, ומה שכתבתי שם לפני יומיים). היא תבנה לך תפריט מותאם לך אישית, וזה יפתור לך את ההתלבטות מה כן ומה לא, ואולי תגלי שמוצרי חלב עיזים או עגבניות את דווקא כן יכולה!

מצטערת שקצת דילגתי על שלב ההתפעלות מסיפור הלידה המטלטל, וניגשתי ישר לעניינים...:-)
(אבל התפעלתי, כאמור... סתם קוצר זמן ותראי איך נפגשנו כאן פתאום...)
(וגם עשית לי חשק לכתוב את הסיפור שלי שאולי עוד ייכתב פעם....)
(ואת כל ההשתפכות האישית אמחק אחרי שתקראי כי מה לזה ולהכתמות קקי, עם כל הכבוד, ויש.)
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הכתמות קקי

שליחה על ידי בשמת_א* »

לדעתי אייפק יותר מדוייק מהמטוטלת, כי יכולות להיות רגישויות לדברים שאינם מזון כלל, ואיילת לא תעלה עליהם. (אח, חבל שמטפלת האייפק שהיתה גרה במרחק חמש דקות הליכה ממך עברה דירה).
אבל ממש נשמע כמו אלרגיה )-:
חזקי ואמצי!
שליחת תגובה

חזור אל “גידול ילדים ללא חיתולים”