[spoiler=מפגש אביבי - 3-5/4/2003]
[b][po]רני וחדוה כשר[/po][/b] (2003-02-01T19:11:00):
[b]בתחילת אפריל - 3 עד 5 באפריל, ימים חמישי-שישי-שבת[/b], אנו מתכננים מפגש טיולים נוסף, בדרום.*
עדכון 17 במרץ 2003
הפעם באזור הר הנגב - מכתש רמון, מצפה רמון ובסביבה.
לינה: קמפינג בבית ספר שדה הר-הנגב. במקום יש שרותים + מקלחות + מקום להקים אוהלים.
מחירים:לינה לאדם מגיל שלוש באוהל פרטי - 10ש"ח ללילה.
לינה לאדם האוהל בדואי כולל מזרון - 20ש"ח ללילה.
הכוונה לטייל במשך היום במסלולים משפחתיים ל"חלשי לכת" ובערב להגיע לחניון.
נפגשים במרכז המבקרים של מצפה רמון (הצופה לעבר מכתש רמון בקצה הדרום-מזרחי של הישוב) בצהריים של יום חמישי 3 באפריל בשעה 13:00.
כרגיל - עדכונים אחרונים ניתן למצוא כאן בדף או להתקשר אלינו.
[hr]
ואחרי הטיול - הנה כמה תמונות:
יושבים בצל הואדי בדרך לפרסת נקרות. לא הגענו. ישבנו וישבנו כמה שעות וחזרנו למכוניות. נו, מה לעשות - היה חם.
http:\\www.beofen-tv.co.il/pics/shravi-1.jpg
חוזרים בתוך הואדי לעין סהרונים.
http:\\www.beofen-tv.co.il/pics/shravi-2.jpg
בנינו אוהלים בחניון הקמפינג בבי"ס שדה הר הנגב. מקום נחמד ונקי. כדאי!
http:\\www.beofen-tv.co.il/pics/shravi-3.jpg
כמה שעות בצל האוהל הבדואי בחניון בארות.
http:\\www.beofen-tv.co.il/pics/shravi-4.jpg
http:\\www.beofen-tv.co.il/pics/shravi-6.jpg
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2003-04-01T08:36:00):
התוכנית היא כזאת:
יום חמישי נעשה טיול בבוקר למקדימים בבורות לוץ. מי שמעונין נא להיות איתנו בקשר בפלאפון:050751581
ב13:00 נפגש במרכז המבקרים שם נבקר בחי רמון ולאחר מכן נסע לקמפינג בבית ספר שדה הר-הנגב. התארגנות, אוהלים, ארוחת ערב, מדורה וכו.
מחירים: לינה לאדם מגיל שלוש באוהל פרטי - 10ש"ח ללילה.
לינה באוהל בדואי כולל מזרון - 20ש"ח ללילה.
ביום ששי אחרי ארוחת בוקר נסע לעין סהרונים ופרסת נקרות. כמה זמן יקח המסלול קשה לאמוד, ומכיוון שכך אין תוכנית מוגדרת לאחר כך, בשטח נראה מה יקרה, ואם יוותר זמן, נעשה מסלול קצר נוסף.
בשבת נסע צפונה יותר לכיוון נחל חווארים ונחל צין.
ביום ששי תהיה הפעלת אמנות בשטח, קורס בצילום בהדרכת הראל, ואם למישהו רעיון נוסף-יתקבל בברכה.
בענין המדורה - אם יש לכם מקום באוטו להביא עצים - תבורכו. בשטח לא נראה לי שיש עצים.
רונית - לנו יש ילדים גדולים, ויש עוד כמה, אתם מוזמנים.
בכל מקרה אנחנו בפלא: 050-751581
להתראות רני וחדוה.
[b][po]חגית נובק[/po][/b] (2003-02-03T23:49:00):
שני דברים:
[list=1]
[*] לקבוצת המשפחות "שלנו" (10 משפחות מאזור רחובות-מודיעין) יש תכנית שנרקמת כבר כמה שבועות לבלות בדיוק באותם תאריכים בגליל (אנחנו כבר מאורגנים עם צימרים והכל). לכן (אני אשאל את זה בעדינות) אולי אפשר לחשוב על תאריך שונה לסופשבוע בדרום, כדי שגם אנחנו נוכל להצטרף?
[/list]
[list=1]
[*] אני מכירה לפחות שלושה אתרים שאפשר להתמקם בהם באזור הר הנגב לקבוצה גדולה:
[/list]
א. חניון הרועה - חורשת אקליפטוסים גדולה מול הכניסה לקיבוץ שדה בוקר (צריך לבדוק אם יש שם שרותים. אני לא בטוחה לגבי זה).
ב. חנין בורות לוץ - חניון מסודר עם שרותים, ברזיות, ומעין סככות גדולות בנויות אבן ללינה. החניון ממוקם על הכביש שמחבר את כביש שדה-בוקר - מצפה-רמון עם כביש הגבול המערבי (דרך בה"ד אחד למי שמכיר). זה אזור מקסים ביופיו, אבל באפריל עלול להיות שם עוד די קר בלילה.
ג. חניון בארות - גם הוא מסודר עם שרותים, וברזיות, וממוקם בחלק המזרחי של מכתש רמון, בדרך לעין סהרונים (הדרך לשם היא דרך רכב טובה ועבירה לכל רכב). שם פחות קר בלילות, ויש שפע של מסלולי טיול באורכים שונים ובדרגות קושי שונות.
[b][po]ענת גיגר[/po][/b] (2003-02-09T20:02:00):
בבורות לוץ נפלא באפריל, יש מרבדים של פריחה @}
[b][po]רני וחדוה כשר[/po][/b] (2003-02-12T00:34:00):
במפגש זה אנחנו מתכוונים בעיקר לטייל לא לרבוץ. הרביצה מתוכננת לפארק הירדן.
כמובן שהמסלולים יותאמו לקצב ההליכה של תינוק מתענין.
חגית, סליחה, אבל לא נוכל להזיז את התאריך. הרבה תודה על האינפורמציה.
[b][po]מרב אמא[/po][/b] (2003-02-26T21:46:00):
בחניון בארות יש הרבה שרותים וברזים ואזור גדול מוצל. מצד שני, עלולים להיות שם עוד הרבה אנשים. בבורות לוץ, אם זכור לי נכון, אין יותר מדי צל אך זה באמת מקום מדהים. חניון הרועה קרוב מדי לכביש לטעמי והשרותים, אם אינני טועה, נמצאים בתחנת הדלק שמעברו השני {מינוס גדול!).
אני יכולה להציע עוד מקומות אם יש למשהו צלייה ענקית (או כמה).
מקומות בלי שרותים אך עם צל יש למכביר בצורת הלימנים הרבים שיש באזור.
(שגית, סליחה שעוד לא עניתי לך, זה יקרה בקרוב).
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2003-03-07T20:52:00):
יש גם חניון נחמד שנקרא חאן השיירות והוא נמצא 10 דקות דרומית לשדה בוקר- מקום נחמד מאד.
[b][po]מיץ פטל[/po][/b] (2003-03-08T19:32:00):
איזה כיף!!!!!!!
אני ממש שמחה על הרעיון .
אפשר גם בפארק הבשור ששם יש מקום נהדר לטייל.רק שצריך לבדוק מראש אם אפשר ללון שם.
פארק גולדה הוא גם מקום מתאים. יש בו אגם גדול,מצפה יפיפה. יש בו דשא ומתקנים.
בשני אלו יש מקום לשרותים איך אין מקום להתקלח.
יער להב גם יכול להתאים.יש בו הרבה עיצים. מסלולי סיור באיזור.לגבי שרותים צריך לבדוק איפה הם.
אממ.....זה מה שעולה לי בנתיים לראש.....
[b][po]אבא של יותם[/po][/b] (2003-03-08T22:06:00):
חאן השיירות הוא מקום נחמד אבל עולה קצת כסף לשהות בו.
[b][po]אמא של אופק[/po][/b] (2003-03-09T12:22:00):
יער להב קרוב לסבתא של אופק... יכול להיות רעיון טוב (ואז גם יהיו שירותים ומקלחות) אבל הייתי קצת חוששת עקב הקירבה ללקיה - ישוב בדואי לא ממש אוהד (הייתי נוכחת כמה פעמים בידויי אבנים).
אני הייתי מעדיפה את אזור מצפה רמון או שדה בוקר.
[b][po]אמא של אופק[/po][/b] (2003-03-10T11:43:00):
יש גם את מרכז ספיר בערבה, ישנתי שם פעם כשהייתי בתצפית עטלפים, אם זה עדיין כמו שהיה עם האגם - אז זה מקום מקסים
[b]דרומית[/b] (2003-03-14T21:14:00):
חאן השיירות הוא מקום נהדר ללינה עם ילדים. לפעמים עדיף לשלם עוד טיפה מאשר להתבאס, לא?
שווה גם לבדוק בחוות צל מדבר במצפה רמון(אצל זיו ספקטור). יש שם אוהלים גדולים מסודרים והמון מקום נוח לישון. לא מעודכנת לגבי מקלחות וכד'. אני ממצפה אז אם צריך עוד אינפורמציה...בכיף.
[b][po]ענת גיגר[/po][/b] (2003-03-15T07:39:00):
אם בתשלום אז יש גם את ממשית. אוהלים בדואים עם מזרונים, מקלחות מסודרות. ואפשר לצאת משם לטיולים ברגל.
[po]רני כשר[/po]* (פורים):
סוף-סוף הגענו לסיכום לגבי פרטי הטיול.
כאמור - הטיול יהיה באזור הר הנגב - מכתש רמון, מצפה רמון ובסביבה.
לינה: קמפינג בחניון בארות. במקום יש שרותים + מקלחות + מקום להקים אוהלים.
הכוונה לטייל במשך היום במסלולים משפחתיים ל"חלשי לכת" ובערב להגיע לחניון.
נפגשים במרכז המבקרים של מצפה רמון (הצופה לעבר מכתש רמון בקצה הדרום-מזרחי של הישוב) בצהריים של יום חמישי 3 באפריל בשעה 13:00.
כרגיל - עדכונים אחרונים ניתן למצוא כאן בדף או להתקשר אלינו.
מוזמנים להקשות לגבי פרטים נוספים וננסה (בעזרת כל מי שיוכל).
[b]דרומית[/b] (2003-03-19T17:50:00):
אל תוותרו על עין סהרונים, נחל ארדון. לשני האתרים אפשר להגיע עם רכב פרטי. לאתרים היותר 'פנימיים' צריך להגיע עם ארבע על ארבע. במצפה עצמה יכול להיות נחמד מאד לבקר ב' חי רמון', וכמובן בחוות האלפקות. למרות שרובכם מן הסתם אנשי טבע בכל זאת, הזדמנות להאכיל סוסים, גמלים ואלפקות שובבות.
לגבי הסעדה(המכתש פותח ת'תאבון ומצפה קצת מבולבלת בשטח הזה);סמי מהחניון לוקח די הרבה כסף לארוחות. מומלצת מסעדת השיפודיה באיזור התעשייה של מצפה רמון. היא פתוחה בשבתות ואולי גם שישי. במלון פונדק רמון מוכרים אוכל לפי משקל במחירים מאד סבירים ואיכות טובה בימי שישי בין 12-15 ויכול להיות שווה לקחת אוכל ולאכול בשטח. וכמובן, לא לשכוח לנקות אחר כך... (-: גם מסעדת החבית במרכז המבקרים חביבה מאד אבל לא זולה.
אגב, אני לא מקבלת אחוזים. מוגש לכם כשירות מכל הלב...
אם יהיו אירועים מקומיים בסופשבוע הזה אני אעדכן.
[b]הראל[/b] (2003-03-26T15:25:00):
רציתי להציע סדנת צילום לצעירים ולגדולים. הביאו מצלמות ( פוקט, רפלקס, דיגיטליות ואפשר גם חד פעמיות) וסרטים.
בין בישולים להליכה נתכנס לטובת הסדנא.
לפרטים: harelstanton.com
או: [email protected]
[b]דנה[/b] (2003-03-27T01:31:00):
אכן בולדרים, גבים מקסימים, ומערה - בדיוק בסדר הזה, אם הולכים מכיוון עין סהרונים למעלה דקלים. אם הפרסה מלאה, יש גב אחד ממש גדול בתוך קניונון שאפשר לעקוף אותו מלמעלה. אולי קצת מאתגר עם מנשא או זאטוטים אחרים על הידים/כתפים אבל אפשרי.
עוד מסלולים יפים המתאימים למשפחות: קיר האמוניטים וגיא זוחלים, הר מרפק ונחל מרפק, נחל ארדון גבעת חרוט והעמק האדום (למי שרוצה ללכת קצת יותר - יש בתוך בקעת ארדון דיונות מקסימות), יש בריכות מים במחצבות של החרסית - למזג אויר חם, לאורך המצוק הצפוני יש פארק פיסול סביבתי, ושווה לברר בביס"ש מה מצב הפריחה בבורות לוץ ואם היא עדיין בשיאה שווה ליסוע להסתובב שם.
אני עדיין לא יודעת אם נגיע, ואם כן אז מתי.
<דנה היתה מדריכה בביס"ש הר הנגב>
[b][po]רונית ספירר[/po][/b] (2003-03-29T20:59:00):
אנחנו פעם ראשונה מגיעם לטיול. מישהו באה עם ילדים גדולים? אנחנו מגיעים עם בן 9 ובת שנה וחצי.
[b]דרומית[/b] (2003-03-30T18:32:00):
שימו לב שב- 24-25 לאפריל מתקיים במצפה ארוע "מודעות לכדור הארץ" שכולל סדנאות, הפעלות לילדים, בתים פתוחים, הרצאות, דוכנים של מקומיים ועוד ועוד...
וחבר'ה, הלילות עדיין קרים...מאד...
[b][po]ענת גיגר[/po][/b] (2003-03-30T22:44:00):
3 ק"מ בערך מחניון בארות מגיעים לגבעת חרוט שזו גבעה (בעצם הר) עם תצפית יפה, ומתחתיו יש ואדי (נחל ארדון, נדמה לי) עם חולות צבעוניים. במרחק דומה נמצא גם עין סהרונים. אפשר ללכת בין שתי הנקודות האלה, אפשר לעשות את המסלול של פרסת נקרות שיוצא מעין סהרונים.
יש אפשרויות, בדרגות מאמץ שונות...
אני לא יודעת מה התוכניות של מארגני הטיול...
[b][po]ענת גיגר[/po][/b] (2003-03-30T23:49:00):
ומה דעתכם שנארגן מדורה כללית?
אנחנו גם נשמח להתארגן עם עוד אנשים להכנת ארוחה בערב שבת. בשביל זה יש קהילה, לא? ;-)
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2003-04-01T15:43:00):
בשני הלילות ישנים בבית ספר שדה הר- הנגב.
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2003-04-01T20:58:00):
ליאת,
אני מניח שבשבת נעשה לפחות שני מסלולים. אחד יהיה בבוקר (אולי אפילו מוקדם) לאורך שפת המכתש, קרוב לביס"ש. לאחר ארוחת הבוקר נתחיל בנסיעה דרומה, ונטייל בנחל חוורים, ליד שדה בוקר.
אז... קדימה. בואו!!!
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2003-04-01T23:08:00):
לכל המפקפקים,
אנו מקיימים את הטיול במועדו. על פי תחזית מזג האוויר באתר http://www.israelweather.co.il/week.asp?[po]city id[/po]=9, מצפה רמון הוא המקום הנעים ביותר לשהיה בסוף השבוע. אני מקווה שכל עם ישראל לא יבוא לבדוק אם זה נכון.
בכל מקרה, אם נראה שהטיולים המתוכננים אינם אפשריים בשל מזג האוויר, נמצא מסלולים חלופיים, הכוללים שהיה בצל + מים - ויש כאלו באזור!
אז...
כולם מוזמנים ותביאו הרבה מים.
[b]דרומית[/b] (2003-04-02T21:12:00):
אם יהיה חם מידי אז סעו לעין עבדת יש שם מים...תביאו בחשבון שמצפה או לא, חם כאן. היה כאן חם היום. לא הייתי ממליצה להסתובב במכתש ביום עצמו כי שם אין את הרוח שלפחות יש כאן על ההר. סעו לחוות האלפקות מקסימום.
תהנו...
[b]אורי[/b] (2003-04-05T10:38:00):
שמחנו לארח אתכם ללינה בהר הנגב, מקווים שנהניתם.
[b][po]ענת גיגר[/po][/b] (2003-04-05T16:36:00):
אנחנו הגענו כבר הביתה.
צריך לשנות את שם הדף [po]למפגש שרבי[/po], מה?
נסענו היום בסוף לעין עבדת והיה יפה ומלא מים רק שאסור היה להיכנס :-(
היה לנו ממש כיף עם כולם! איך זה שכל אנשי באופן כל כך ידידותיים?
[b][po]אביב חדש[/po][/b] (2003-04-05T16:38:00):
ענת - לא היה חם מדי?
[b][po]ענת גיגר[/po][/b] (2003-04-05T19:10:00):
אנחנו הגענו רק ביום שישי אחה"צ, ופספסנו את הטיול במכתש רמון בבוקר. אחה"צ היה נעים מאוד וגם בלילה ובבוקר. הבוקר טיילנו קצת רק אנחנו והתקפלנו הביתה.
במשך שעות היום היה חם מאוד. חם מדי לטייל ממש,. הבנתי שבעיקר היו רביצות בצל...
+}
[/spoiler]
[spoiler=מפגש בכרמל בכביש בית אורן - 31/10/2003]
[b]המפגש התקיים ב-31.10.2003 בחניון האגם. בין בית אורן לעתלית.[/b]
יזמה: [po]תבשיל קדרה[/po]
[b]בדרך[/b] (2003-10-27T10:04:00):
לאחר בירור מעמיק...
גם בחניון האגם גובים כסף רק ביום שבת.
[b]א.ילת[/b] (2003-10-27T15:14:00):
נכון. בחניון האגם גובים כסף בשבתות ובימי חג. וגם אם רוצים לערוך שם ארועים. אנחנו לא ארוע.
האם למישהו יש מפה 1:50000 שיוכל לבדוק את המסלול? האם כדאי להעביר מכוניות למטה, מסלול מעגלי או הלוך חזור?
מוזמנים לרשום הערות.
[b][po]אמא אדמה[/po][/b] (2003-10-27T19:22:00):
לבאים מהקריות עדיף לבוא מהכרמל ולרדת או מלמטה, מהכניסה לבית אורן?
[b]31.10[/b] בכרמל- עדכונים אחרונים!!!
המפגש יתקיים בחניון האגם- בין בית אורן לעתלית. ניפגש ב10:30.
התוכנית:
נפגשים בעשר ושלושים. לא לאחר, כדי ששומרי השבת יספיקו להנות ולחזור לביתם.
טיול קצר מחניון האגם למחצבות קדומים. בערך ק"מ וחצי. שם ננוח מעט ונשלח את הנהגים להביא את המכוניות מחניון האגם.
בערך באחת: פיקניק.
שוק קחתן של בגדי ילדים.
הביתה.
אנחנו נשתדל להתחיל ללכת כבר לפני 11. מי שמגיע באיחור- יכול להתחיל ללכת לכיוון מחצבות קדומים. מי שמעוניין לוותר על הטיול יוכל לחכות בחניון האגם או להגיע בסביבות אחת לחניון האגם ולחכות לנו.
נשמח לראותכם.
איך מגיעים לחניון האגם?
הפניה היא מכביש 4. אם נוסעים על כביש 2 יש לרדת במחלף עתלית (אם מגיעים מחיפה זהו המחלף הראשון. אם מגיעים מת"א זהו המחלף שאחרי זכרון יעקב).
כביש 4- צומת בית אורן. יש שם את בית כלא כרמל. יש לפנות מזרחה לכביש 721 לכיוון בית אורן. בתחילת הכביש יש שלט "הר הכרמל" (או משהו בסגנון).
הסבר למתקשים: למגיעים מדרום על כביש 4 יש לפנות [b]ימינה[/b]. למגיעים מכיוון חיפה על כביש 4 יש לפנות [b]שמאלה[/b]. למגיעים דרך מחלף עתלית יש לפנות [b]שמאלה[/b] ומייד [b]ימינה[/b].
בערך 4.5 ק"מ מצומת אורן יש פניה ימינה לכיוון חניון האגם. (קצת פחות מקילומטר לפניה יש פניה לחוות הבריאות של יערות הכרמל. אין צורך לפנות לשם).
אם הגעתם לבית אורן או למחצבות קדומים- סימן שעברתם. אם הגעתם לצומת דמון- על אחת כמה וכמה. מצ"ב מפה שמתארת את המסלול של הר ערקן ואפשר לראות שם את הפניה. (למעשה, רואים שם בבירור את הפניה לכיוון חוות הבריאות ואת הפניה "שלנו" קצת פחות טוב).
http://www.mototracks.co.il/maps/[po]mas maps[/po]/carmel.jpg
[b]א.ילת[/b] (2003-10-28T12:08:00):
עדיף מהכביש שעולה לנשר או לזה שעולה מהאוניברסיטה.
[b]רותי[/b] (2003-10-28T15:08:00):
אני חושבת שאם המפגש קרוב לכביש הישן (בית אורן עתלית) אז עדיף לנסוע מחיפה. (למרות שהנוף מכביש האוניברסיטה פשוט נפלא).
[b][po]בשמת א[/po][/b] (2003-10-31T18:30:00):
היה נהדר, אף על פי שנאלצנו לעזוב מוקדם.
עוד, עוד! עוד מפגשים!
ותודה וכל הכבוד לגילה, שיזמה ואירגנה בעזרת א.ילת ושות'.
[b][po]ענת שן לוי[/po][/b] (2003-11-01T16:25:00):
היה כייף מאד,
והיתה גם פרה משוגעת!
ורני כשר היה הרועה המוכשר שהציל אותנו מאימתה.
[b][po]אמא מתחדשת[/po][/b] (2003-11-01T20:03:00):
גם לי היה כייף (גם אם קצר). בעקבות תשומת הלב של אישי על כל הלא נימולים שהיו שם, אני חושבת לפתוח דף [po]נימול בין לא נימולים[/po] :-D
אולי בפעם הבאה נריה לא ירדם בדיוק כשיתחיל הטיול (ויתעורר בסופו) .....
[b][po]אמא אדמה[/po][/b] (2003-11-01T20:24:00):
היה כיף מאוד!
תודה מיוחדת לגילה ובשמת על ההקשבה והעצות הרבות.
[b]רעית[/b] (2003-11-03T23:13:00):
תיעוד של כמה חוויות מהמפגש, כולל הפרה שבאה לבקר, ניתן למצוא ב:
http://www.dotphoto.com/Go.asp?l=AmirMezer&P=beofen&AID=1129703&GID=55056&T=1
[b][po]שולמית ש[/po][/b] (2003-11-04T22:50:00):
רעית - תודה על התמונות! והיה נעים להכיר!
גייגרים - הברזתם...
נחמד הטיולונים האלו שלנו, גורם לנו לצאת ושאוף קצת טבע, בלי להתעצל ולדחות כל פעם למועד אחר.
+}
[/spoiler]
[spoiler=מפגש מדברי - דצמבר 2003]
[b]מפגש משפחות "באופן טבעי" ( + אורחים) ייערך בסוף השבוע של סוף חנוכה - חמישי-שישי-שבת 25 עד 27 בדצמבר 2003 בנאות הככר "פאטה מורגנה". המפגש יכלול טיולים בסביבה.[/b]
[list]
[*] [b]כללי[/b] - מקום בקצה העולם, אבל כולל שרותים + מקלחות + אוהל מרכזי לאוכל + מקום לעשות מדורה וכד'.
[*] [b]לינה[/b] - באוהלים גדולים (מספר משפחות ביחד) שלהם, כולל מזרונים. בנוסף, יש מקום להקים אוהלים פרטיים, כולל מזרונים ושאר השרותים במקום.
[/list]
בשלב זה (1 בדצמבר) המקום באוהלים הגדולים מלא, ומי שעדיין לא נרשם יש סיכוי שיצטרך להביא לעצמו אוהל (אלא אם כן יעשה החלפה עם אלו שכבר שיריינו את מקומם באוהלים הגדולים).
[list]
[*] [b]מחירים[/b] - באוהלים המשותפים - 55 ש"ח למבוגר ללילה, 35 ש"ח לילד (מעל גיל 4) ללילה.
[/list]
באוהלים עצמיים - 40 ש"ח ו-20 ש"ח בהתאמה.
בנוסף - "דמי השתתפות" למשפחה - 20 ש"ח למנויים, 30 ש"ח ללא מנויים, ללא תשלום ל [po]חבר קהילת באופן טבעי[/po].
[list]
[*] [b]הרשמה[/b] - חייבים הרשמה מראש. אנא הודיעו לנו טלפונית , וכן ידעו את כל מי שלא מחובר לפורום.
[*] [b]חימום[/b] - רוב הסיכויים שיהיה נעים. אם יהיה קר מאוד ניתן להכניס מפזרי חום לאוהלי השינה. באוהל המרכזי יש אח לחימום.
[*] [b]מכולת[/b] - שתיים, אחת בישוב ואחת בעין תמר.
[*] [b]טיולים[/b] - את המפגש ביום חמישי נתחיל בטיול לנחל פרצים. בשעה 11:00, ניפגש בחניון של נחל פרצים [b](שימו לב השעה התעדכנה)[/b]. הכניסה לחניון היא מכביש מס' 90 (כביש הבקעה-הערבה) ממש לפני מפעלי ים המלח, שלט יכוון אתכם ימינה לכיוון החניון. ביום שישי בשעה 10:00 בבוקר, מתוכנן מסלול קצר בנחל צין ליד מפל חצרה. למתכוונים להגיע ישר לטיול זה, יש להמשיך דרומה מצומת הערבה כ- 9 ק"מ עד לשלט המפנה ימינה לנחל חצרה (כ- 3 ק"מ דרומית לגשר נחל צין הגדול). נפגשים ליד קידוח עין עופרים 7 הנמצא על דרך העפר כק"מ מהכביש.
[/list]
על טיולים נוספים בסביבה יוחלט במפגש.
[list]
[*] [b]אוכל[/b] - באופן כללי מביאים אוכל לעצמכם. את ארוחות הערב של יום חמישי ויום שישי נבשל יחד בסירי פוייקה. נא להביא מצרכים לארוחות אלה (ירקות בישול, עוף וכו'). ארוחת בוקר וארוחות שטח - על פי ההתארגנות המקומית. כדאי להביא סירים גדולים, בנוסף לפוייקה'ים למי שיש.
[/list]
<עדכון אחרון 14 בדצמבר 2003>
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2003-11-23T12:45:00):
לכל מי שפוחד מהקור - באוהלים יהיו מפזרי חום, אם יהיה קר. האוהלים סגורים וחמימים, כך שלא צריך לדאוג מהקור. באוהל המרכזי הגדול יש אח עצים, כך שגם שם לא יהיה קר.
הבטחה של קורין.
ושוב...
כל מי שמתכוון להגיע מתבקש להודיע לנו [b]טלפונית[/b] או ב "דואל" [email protected] כדי שההזמנה שלנו ב"פאטה מורגנה" תהיה בתוקף. קיבלנו הארכה לגבי תשובה סופית, ובינתיים יש כבר כמה משפחות שנרשמו.
אז...
מחכים לטלפונים שלכם!
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2003-11-26T18:47:00):
ענת, נאות הכיכר זה בדרום בקעת ים המלח, 10 ק"מ מצומת הערבה. הפעם לא בחרנו את קצה העולם (בשנה שעברה ניסינו לארגן טיול בפארק תמנע אבל לא היו נרשמים). השנה יש כבר מספיק נרשמים, והאמת שעוד מעט לא יהיה מקום באוהלים ה"ציבוריים".
אז מהרו להרשם. יש מקום לעוד 2-3 משפחות וזהו! השאר יוכלו לישון באוהלים עצמיים.
[b][po]ארני ש[/po][/b] (2003-11-29T09:21:00):
מה לגבי כלי בישול , סירים וכו ? מה האפשרויות לקנות שם מוצרי מזון , יש מכולת או להביא הכל הכל מהבית?
[b][po]רני וחדוה כשר[/po][/b] (2003-12-01T20:22:00):
מספר תשובות לשואלים:
[list]
[*] המקומות באוהלים הגדולים התמלא, וכרגע יש מקום רק במתחם האוהלים העצמיים. אם יהיה קר (להלן לגבי הקור) תהיה אפשרות לבנות מספר אוהלים קטן בתוך האוהל הגדול. בכל מקרה, יש מקום מספיק וכן מספיק מזרונים (כ-200 סה"כ) גם לאוהלים עצמיים.
[*] באוהל המרכזי (שמשמש להתכנסות ואוכל ולא ללינה) יש אח עצים שיכול לשמש גם כפלטה. אולם, מלבד זאת [b]אין[/b] גז, והבישול יכול להיות רק על גזיות קטנות בתוך האוהל, או בעזרת כלב גז מחוץ לאוהל. בנוסף, בקרבת מקום יש בור לעשות מדורה, שם נבשל את הפוייקה'ים. לגבי כלי בישול - כדאי להביא כלים גדולים ככל היותר, כך שנוכל לבשל ביחד. עוד לא ברור (לנו) איך, אבל ננסה הפעם לערוך את האוכל (לפחות את ארוחת הערב) במשותף.
[*] יש מכולת (למעשה שתיים) בקרבת מקום - אחת בישוב ואחת בעין תמר.
[*] [b]לגבי הקור[/b] - קורין מבטיחה שגם אם יהיה קר - זה לא קור מקפיא, ורוב הסיכויים שיהיה נעים. בכל מקרה הזכירה לנו קורין שהם יושבים במקום החם ביותר בארץ.
[*] לגבי המפגש ביום חמישי - מסתמן מפגש טיולי בנחל פרצים, משום שביום חמישי יש את הסיכוי הטוב ביותר לא לפגוש ג'יפים במסלול. עוד לא סגור!
[/list]
[b]עתליה[/b] (2003-12-13T20:05:00):
מתאים להורים לבן שנה וחצי?
אגב, בעלי מוטרד מהקור, לפי מה שאמרת הלינה תהיה באוהל שלנו בתוך אוהל מרכזי מחומם?
[hr]
[h=2] לאחר המפגש [/h]
[hr]
[b]אבישלום[/b] (2003-12-27T23:19:00):
בהמשך לשיחה עם זיו (עם הפנטם שנראה כמו צלחת מעופפת)
כדי להוסיף את האתר שלך לגוגל, [url=http://www.google.com/addurl.html]תרשום אותו כאן[/url]
בנוסף
, כדאי לך לעשות אליו לינק מתוך האתר של באופן.
[hr]
>לא רציתי לפתוח דך חדש בשביל זה, אך אודה לכם אם מישהו יפנה את זיו לכאן <
[b][po]יונת שרון[/po][/b] (2003-12-28T08:38:00):
חזרנו, והיה נפלא! השמש, המדבר, הארוחות המשותפות, ובמיוחד [b]האנשים[/b]!
רק שחלקנו חלו קצת, אולי ממשהו באוכל, אולי ממשהו באויר? לא נורא, נתגבר. בינתיים אנחנו חושבים על המפגש שימשך שבוע שלם...
[b][po]עוף החול[/po][/b] (2003-12-28T17:32:00):
היה נפלא. נהננו מכל רגע.
בדרך חזרה התחלתי להרגיש רע. ממש רע. הנסיעה הביתה היתה סיוט. בחילות קשות, סחרחורות עד כדי עירפול הכרה. נאלצנו לעצור אצל קרובי משפחה להתאוששות.
הגענו הביתה רק אחרי חצות.
היום גם ליאור חולה ונבו מקיא את נשמתו וסובל מכאבי בטן.
בקיצור, אחרי שהסיוט יגמר אני אתפנה לפרט יותר על החלקים הטובים (שהיו בשפע)
[b][po]רועי שרון[/po][/b] (2003-12-28T18:03:00):
גם אצלנו זה בחילות והקאות. בהתחלה חשדתי במאכל עם חלב הקוקוס או באורז האדום, אבל אני חטפתי את זה מהילד הקטן, ויונת שעד היום הייתה בסדר חטפה את זה גם כן עכשיו, אז זה נראה ויראלי.
מכל השאר גם אני נהניתי מאד.
[b][po]ענת גיגר[/po][/b] (2003-12-28T19:02:00):
אולי זה הוירוס האכזרי שמסתובב ומכה על ימין ועל שמאל: בחילות קשות, הקאות, שלשולים...
גם אנחנו נהננו, ובאופן מיוחד מהאוכל...
רק היה קררררררררררררר בלילה
[b][po]רועי שרון[/po][/b] (2003-12-28T19:07:00):
אה, וגם, בפעם הבאה צריך למנות תורני פוייקה שידאגו לנקות אותם לאחר הארוחה. אחרת זה נשאר עד ליום המחר, וזה לא בריא במיוחד לפוייקה.
[b][po]אישה אחת[/po][/b] (2003-12-28T19:26:00):
גם אנחנו נהננו מאוד.
וגם אצלנו זיו חלה למחרת הוא קודח מחום S-: מה יש שם באוויר???
[b][po]צפריר שפרון[/po][/b] (2003-12-28T20:49:00):
נראה שזה לא המקום ולא האוכל. הוירוס הזה חוגג בכל הארץ, והוא מצא לו הזדמנות מצוינת להתפשט דווקא אצלנו, אולי משום המעברים בין קור וצינה לנעים וחם (ליד התנור), שכן אז אנו מטבע הדברים לא בשיא עוצמתנו. ממזר הוירוס הזה.
בכל מקרה, המון אנשים וילדים סובלים בתקופה זו משלשולים, הקאות ועוד מרעין בישין.
מפעילים ומיעלים את המערכת החיסונית.
מעבר לכך, "הגנצה מישפוחה..."
מי ששכח סיר קטן (1 ליטר) או משהו כזה - הוא אצלנו.
[b]שרהלה[/b] (2003-12-28T21:01:00):
היה נהדר. ברכות החלמה לכל החולים.
עד שהצלחתי לשכנע את זוגי לבוא, הוא נהנה, אבל מערכת העיכול שלו מתלוננת. אני לא יודעת אם זה האוכל, אולי המיים? אני אכלתי הכל (!) וגם הילדים, מלבד איילת, שהתעלמה מהשפע של תבשילי גורמה שהונחו על השולחן ביום שישי, ובישלה לעצמה פירה. כולנו בריאים. דרך אגב, נשאר מרק, למי שעדיין רעב. הצענו אותו לכלבים והחתולים שלנו, והם לא התלהבו, אבל חיסלו.
כיוון שמתרכזים רק במזון, אז במסגרת המסקנות בבישולי הפויקה: עדיף טבח אחד, עם מגוון גדול של סו-שפים.
בכלל לא היה קר. רק בחוץ, בלילה. אבל אנחנו ישנו בסויטה הצמודה לאח עצים, והתכסנו בשמיכות פוך.
הכרתי אנשים חדשים, והישנים גילו שאני לא חד-הורית.
תודה לרועי על הבירה והמצב רוח, לניצן על המסלול והירידה מהמסלול, למזג האויר הנוח, ולמשפחתי שהעיזה ללכת אחרי למדבר לארץ לא זרועה.
>שמיל טוען שאני מקשקשת שטויות<
[b][po]גיא מ[/po][/b] (2003-12-28T21:13:00):
[url=http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/gmuntner/album?.tok=phyAdZABGFQ.Iq.3&.dir=/mifgash+midbari&.src=ph]הנה[/url] ילדי המשפוחה כובשים את הפיסגה באופן ספונטני (וטבעי כמובן)
תודה לכולם - למארגנים, למסיקים, למקלפים, לחותכים ולענקי הפויקה, למנגנים, לחברי עליית המשמר ולכל השאר.
[b][po]מיץ פטל[/po][/b] (2003-12-28T21:35:00):
למרות הביקור הקצר היה כמובן שוב נעים להיפגש, להתרגש, להכיר פנים נוספים שתמיד יש הרגשה שאני מכירה כבר שנים...,תודה לכולכם, שולחת אהבה מהדרום...
[b][po]רועי שרון[/po][/b] (2003-12-28T23:54:00):
אבישלום, לפי האתר של הפאנטאם -- שבלועזית נקרא [url=http://www.hang.ch/en]Hang[/url] -- הכתובת של זיו היא [email protected], וזהו האתר של [url=http://www.triohamaalot.com]טריו מעלות[/url] שבו הוא חבר.
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2003-12-29T00:59:00):
גם אצלנו התקיף הוירוס. עפרי היה "סמרטוט" במשך כל השבת, הקיא מספר פעמים, וגם רז לא ויתרה. אבל אחרי יום הםהתאוששו כמעט לגמרי.
חוץ מזה נהנו מאוד, כרגיל, וכבר אנו מתכננים את שני המפגשים הבאים: בפברואר ובאפריל. בעלון הקרוב נפרסם גם את התאריך של "שבוע פארק הירדן", וכן את התאריך של יום העיון בחודש מאי, אשר יתקיים השנה בפארק הלאומי של רמת-גן, ליד הספארי.
אני מצרף "תמונות" www.beofen-tv.co.il/pics/desert-2003/ של המפגש. מי שרוצה שאשלח אליו גם כמה סרטונים, שהם קצת יותר כבדים - מוזמן לבקש כאן [email protected] ואשמח לשלוח.
[b][po]ענת שן לוי[/po][/b] (2003-12-29T03:11:00):
איזה תמונות נפלאות! עוררו בי געגועים לכולכם ולמדבר.
של מי האצבע בקערה בתמונה 8?
[b]סינדי[/b] (2003-12-29T15:31:00):
היה לנו סופ"ש נפלא!
המקום, המדבר, הטיול, האוכל (יאמי!!) וכמובן החברים המקסימים (היותר מוכרים וגם החדשים).
תמיד כייף להכיר ולפגוש אנשים חדשים.
תודה לאל, אנחנו בריאים ללא קילקולים למיניהם... את מנת החולי שלי חטפתי ביום שישי בערב וזה הספיק לי לתקופה הקרובה!
תודה לכל מי שעזר, תמך טיפל ודאג לי.
הדרך הביתה הייתה נעימה עם עצירה לפיקניק באזור ב"ש וקפה באזור השפלה.
מחכים להפגש שוב בקרוב,
סינדי, יורם ושני
[b][po]ענת גיגר[/po][/b] (2003-12-29T16:07:00):
איזה תמונות יפות! מי הצלם?
האצבע בתמונה 8, אם אינני טועה, של [po]מיכל מ[/po], והקערה שלנו...
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2003-12-29T17:28:00):
סינדי, הקערה הכחולה שלך אצל משפחת שפרון (ביחד עם הקלחת הקטנה עם הידית הארוכה שמחכה לבעליה).
בנוסף, אספנו מעילון עם ריצ'רץ' וכובע בצבע קרם, וכן רצועת גרירה צהובה גדולה, שנשארה במקום ואם מישהו יודע על בעליה, נקשר ביניהם.
[po]ענת גיגר[/po], יש לי עוד תמונות (כולל תמונות שלך ושל שי), וכן סרטונים. אשמח לשלוח אליך אם את רוצה.
[b][po]ויויאן מיוחס[/po][/b] (2003-12-30T18:28:00):
התמונות יפיפיות !
שוב תודה לרני וחדווה!
המדבר היה קסום והחברה נפלאה.
טפו טפו טפו, אנחנו הצלחנו להתחמק מהוירוס.
מחכים כבר למפגש הבא!
[b][po]סיגל קאריו אדריאל[/po][/b] (2003-12-31T16:26:00):
באמת חוויה מצויינת!
גם עלינו פסח הוירוס, כך שהיו לנו רק חויות טובות.
תודה לכולם ונפגש במפגש הבא...
גם [b]שנה טובה[/b] לכל מי שמתחיל אותה מחר!
:-)
[b][po]אלונה רוטר[/po][/b] (2004-01-01T21:42:00):
תודה לרני וחדווה על החויה המקסימה ,ועל אפשרות לפגוש חברים ותיקים וחדשים.
תודה על תמונות ואני אשמח לקבל גם את הסרטון.
אני גם היתי רוצה להודות למי ששטף לי את הכלים ביום שישי בערב. (וגם מאוד מסקרן אותי לדעת מי זה?)
[b][po]דנה יחזקאלי[/po][/b] (2004-01-02T07:45:00):
אנחנו אמנם היינו ממש קצת, אבל מאד נהנינו. בעיקר מהרוגע, השלווה והזרימה הנעימה שהיתה בהתנהלות של הילדים, וכמובן גם של ההורים. היה יפה לראות איך דרור מוצא את עצמו בקלות בין ילדים קטנים או גדולים, בלבד או בחבורה, למרות שלא הכיר אף אחד. אפקט השבט עובד...
חוצמזה אני מאוהבת במדבר ושמחתי לנשום אותו קצת, במיוחד כשברור שיקח לנו עוד זמן לבלות בו שוב...
היה חסר לנו איזשהו קטע חברתי מאורגן בערב, אפילו משהו בסיסי כמו סבב הכרות או משהו כזה.
גם אני חטפתי את הוירוס, ובשבת הייתי אומללה - הקאות, שלשולים, חום ו...כאבים וכיווצים בגב ובבטן שהיו די דומים לצירים. כבר התחילו מחשבות והתכוננות אולי ללידה.... רצו טלפונים למיכל, המיילדת, אחותי וגיסי במקרה באו לבקר והתחילו לעזור בלסדר דברים אחרונים, לבשל אוכל וכו'.
פחדתי נורא שאני אתייבש, כי את כל מה ששתיתי הקאתי כל הזמן, אבל סוף טוב הכל טוב.
עדיין מצפים בסבלנות (להרגשתי, יש עוד איזה שבועיים, נחיה ונראה).
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2004-01-02T16:45:00):
אלונה, נשלח אליך את הסרטונים. שלחי אלי "דואל" [email protected] שאוכל להשיב.
וגם - אני יכול להלשין שקרין ([po]סיגל קאריו אדריאל[/po]) הביאה לברזיה קערה מלאה כלים שמצאה ללא בעלים פולנים, ואני עזרתי לה לשטוף אותם.
אנחנו נתחשבן במפגש הבא.
לגבי קרין - לטיפולך.
[b][po]מיכל מ[/po][/b] (2004-01-04T02:09:00):
המפגש היה עבורי חווייה גדולה ומרפאת.
תודה, כולכם, על יצירת סוג קסום של קשר-בין-אנשים, שגורם לפרוח ולשגשג...
[img]http://www.griefdenied.com/coach/images/flowers.jpg[/img]
[b][po]אלונה רוטר[/po][/b] (2004-01-04T21:10:00):
המון תודה לקרין ולך רני.
האי מייל [email protected]
[b]סינדי[/b] (2004-01-05T13:28:00):
איזה כייף לחבר פנים לשמות ולחוויות.
מחכה למפגש הבא.
>תודה לרני ומשפ' שפרון על שמירת הקערה<
[b]מיה[/b] (2006-01-27T19:10:27):
איפה אפשר לקנות פוייקה?
[b][po]עודד המחפש[/po][/b] (2006-01-29T17:51:42):
[po]מתכונים לפוייקה בבקשה[/po] , לקראת סוף הדף
[b][po]ליאת Skippy[/po][/b] (2006-01-29T20:32:04):
מיה,
היבואן מוכר פויקה במושב גינתון, ליד נתב"ג.
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2009-12-15T23:44:15):
יש מפגש מדברי השנה?
[b][po]גילית ט[/po][/b] (2009-12-16T16:35:28):
רני יש מפגש חורף השנה??
+}
[/spoiler]
[spoiler=טיול ברמות מנשה - 17/3/2004]
[b]רני כשר[/b]
חיפשנו, שאלנו, בררנו, אפילו עשינו טיול הכנה - אבל מסלול שאינו בדרך ג'יפים לא מצאנו ברמות מנשה.
אז נזכרנו בטיול שעשינו בשנה שעברה ברמת הנדיב, והחלטנו לחזור לשם שוב לבדוק מה השתנה (אנחנו אנשים שמרניים). אז, כמו בשנה שעברה, נפגש בשעה 10:30 בכניסה לגן הנדיב אשר ברמת הנדיב (בקצה הדרומי של זכרון יעקב). שם נערוך טיול רגלי, מעגלי, משפחתי, גם למעיין צור וגם (בתקווה שיהיה לנו כוח וזמן) לגנים עצמם. האביב פורח והמקום נהדר. בואו בהמוניכם. ארוחת צהריים בצל העצים שליד החניון.
התאריך - כאמור בכותרת - יום רביעי 17 במרץ 2004.
התפללו למזג אוויר טוב. אם יש חשש לסערה - תהיה דחייה.
מתאים גם לשומרי שבת!
פרטים בהמשך.
[hr]
[b][po]שרון ברקת[/po][/b] (2004-01-12T22:27:00):
[u]מתאים גם לשומרי שבת![/u]
אבל גם לאנשי תורה ועמל (כאלה שלומדים ו/או עובדים בסתם יום של חול)?
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2004-01-12T23:15:00):
ודאי, ודאי. בכ"ז, באופן טבעי- אנחנו לא מגיעים למקום המפגש לפני אחת עשרה בבוקר, לא מתחילים לזוז לפני שתים עשרה וגומרים לאכול קצת אחרי שלוש. מנקים- בערך בארבע וחצי. במחשבה שניה, לא רק שהעובדים בבוקר לא יוכלו להגיע, אלא גם העובדים אחה"צ לא יוכלו להגיע.
ובכ"ז- מאוד יפה מפגש אמצע שבוע שגם שומרי השבת יוכל להגיע.
שומרי השבת- האם הפעם תגיעו?
[b][po]מיכל מ[/po][/b] (2004-01-12T23:49:00):
[url=http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2856122,00.html]כתבה[/url]
תמונה [img]http://www.ios.org.il/clipimages/slide%20show%20wide/images/ramot%20menashe%203.jpg[/img]
ועוד אחת [img]http://www.ios.org.il/clipimages/slide%20show%20wide/images/ramot%20menashe%204.jpg[/img]
ועוד [img]http://www.ios.org.il/clipimages/slide%20show%20wide/images/ramot%20menashe-2.jpg[/img]
וגם זו [img]http://www.ios.org.il/clipimages/slide%20show%20wide/images/ramot%20menashe%205.jpg[/img]
מתוך [url=http://www.ios.org.il/index.asp]אתר השטחים הפתוחים בישראל[/url]
[b][po]מיץ פטל[/po][/b] (2004-01-13T00:07:00):
נשמע שכדאי למהר לטייל שם לפני שגם המקום המקסים הזה יכחד לעולמי עד!
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2004-01-13T00:32:00):
שרון, אם צריך, אוכל להוציא לך אישור שחרור מהעבודה או מהלימודים ליום הזה.
רק תזכיר לי מי המעביד שלך (או המורה שלך) ;-)
[b][po]בשמת א[/po][/b] (2004-01-13T10:22:00):
)-:
ולי לא יעזור "שחרור מהעבודה".
דווקא, דווקא קבעתם גם את הטיול הזה וגם את יום העיון על יום שבו יש לי גם ישיבת מחלקה (נו, אני יכולה להיעדר) וגם אני מלמדת (לא יכולה להיעדר). אוף אוף ואוף.
[b][po]אורית אוקו ערוסי[/po][/b] (2004-01-13T13:37:00):
אוף אוף אוף
רוצה גםםםםםםםםםםםםםם!!!!!
[b][po]שרון ברקת[/po][/b] (2004-01-13T15:20:00):
רני/חדוה
זאת בדיוק הבעיה, שאין לי מעביד. אם היה לי הייתי בכיף מבריז ליום בריאות, אבל להבריז לעצמי זה כבר מסובך יותר
יום רביעי זה יום ש-[po]נועה ברקת[/po] לומדת בו, וגם במקרה שלה אני חושש שהפתק למורה צריך להיות פנימי...
אז או שנתפלל לגשם, או שנצליח למצוא דרך להגיע, או ש(שוב) לא
[b][po]ורד לב[/po][/b] (2004-01-13T22:48:00):
ואני בדיוק אז נמצאת, כנראה באזור שלכם :-)
בד"כ אני ממש ממש ממש לא מתוכננת קדימה, אבל יש איזה קליניקה בצפון...וכבר נרשמתי...וזו הזדמנות לבקר חברים....
צחוקים אתכם.
אבל נראה, עוד הכל יכול להשתנות עד אז |אפרוח|
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2004-01-14T08:00:00):
ואני... בעלי במילואים.
נראה אם זה כן או לא ימנע ממני להגיע.
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2004-01-18T03:14:00):
אני מאוד מקווה להגיע. רמות מנשה זה נחל השופט (עמק השלום)? גילה, אני ממש מקווה שתבואי!
[b][po]שוש ד[/po][/b] (2004-01-19T22:38:00):
ממש באיחור, אבל - מחר יוצאת הפגנה למען מנהור קטע 18 של כביש חוצה ישראל, שעומד להרוס את רמות מנשה. יוצאים ממועצה איזורית מנשה ב- 8:30 בבוקר. לפרטים - 04-6288398 (מירי)
ממש באיחור, אבל אולי משהו נוסע בדיוק מחר בכביש... או ירצה להתעדכן ולתרום למאבק.
[b][po]אמא אדמה[/po][/b] (2004-01-20T20:14:00):
איפה זה בדיוק?
[b][po]אם פי 3[/po][/b] (2004-01-20T21:05:00):
איזור יקנעם - זכרון יעקב. אחד המקומות היפים בארץ לטעמי (אבל אולי בגלל שיש לזה "ריח של בית" מבחינתי - זה האיזור בו נולדתי וגדלתי.
[b][po]צביה בריקלפרידמן[/po][/b] (2004-03-04T07:58:00):
נשמח לבוא! (חוץ מבעלי שנספר גם ברשימות העובדים בימי חול.) אנחנו אחד מתוך קבוצת השומרי שבת שמתקשים לבוא בדרך כלל. זה גם הפעם הראשונה שאני כותבת לאתר הזה לכן שלום לכולם והנה היכרות קצרה: אנחנו ישראל (האב), צביה (האם), אליעזר(בן כמעט 15), ימין (בן 12), מיכל (בת 8), ואברהם (בן 3). אנחנו גרים במעלה אדומים. בטוח שחלק מכם (לפחות מש' כשר) מכירים אותנו. אנחנו מחנכים בבית בארץ כבר 5 שנים לפחות אבל קצת ביישנים. :-]
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2004-03-08T22:36:00):
נבוא: עינבל, גיל וליה(בת 9 וחצי..........חודשים)
מתי נפגשים? האם ליד מעין אמי או במקום אחר?
[b][po]אילנה אילן[/po][/b] (2004-03-10T18:21:00):
ענבל,
אני אשמח לפגוש אותך בטיול. אם תזהי אותי את מוזמנת להציג את עצמך...
להתראות!
אילנה
[b][po]חדוה ורני כשר[/po][/b] (2004-03-12T08:03:00):
סוף סוף החלטנו. פרטים בראש הדף. בואו בהמוניכם לטיול ברמות מנשה שעבר לרמת הנדיב.
[b][po]חדוה ורני כשר[/po][/b] (2004-03-12T08:32:00):
הדף לא הופיע במה חדש, ועכשו כן.
[b][po]אביב חדש[/po][/b] (2004-03-12T10:55:00):
[u]אנחנו אנשים שמרניים[/u]
חה חה חה!!! :-D
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2004-03-14T11:59:00):
שלום
האם הטיול פתוח לכולם?
אם כן, יש לי שתי בנות 4 ושנתיים, האם הטיול מתאים להם?
תודה סיגלית.
[b][po]בשמת א[/po][/b] (2004-03-14T12:41:00):
הטיול פתוח לכולם.
הטיול מתאים לכולם, אבל בת השנתיים בוודאי תצטרך עזרה (מנשא, על הכתפיים) בטיול בחיק הטבע.
אני אביא חבילת טיטולים חד פעמיים אקולוגיים למשקל 4-9 קילו, כמעט שלמה, במחיר סמלי לראשון שיבקש.
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2004-03-14T12:50:00):
בשמת, תודה על התשובה המהירה. סיגלית.
[b][po]אמא אדמה[/po][/b] (2004-03-14T13:13:00):
מישהו מגיע עם [po]מנשא קובבה[/po] ?
אם כן, אשמח לנסות...
[b][po]ה עוגיה[/po][/b] (2004-03-14T16:43:00):
בשמת - אני מבקשת (חיתולים...) תודה
[po]אמא אדמה[/po] - אני אגיע עם הקובבה. תוכלי לנסות.
[b][po]בשמת א[/po][/b] (2004-03-14T17:07:00):
אה, עוגיונת! אז תזכירי לי, כי הרי זה יהיה באוטו ואני לא אסחב עם זה לטיול...
[b][po]אמא אדמה[/po][/b] (2004-03-14T18:37:00):
עוגיה, סוף סוף נפגשים!
[b][po]צופה מהצד[/po][/b] (2004-03-14T19:30:00):
האם מותר לבוא סתם ככה, לבד, בלי הילד (בגן) והבעל (במילואים), ובלי להכיר אף אחד באופן אישי, ובלי לכתוב עד עכשיו מילה באתר???
[b][po]בשמת א[/po][/b] (2004-03-14T20:01:00):
צופה מהצד: בטח! ברוכה הבאה!
אם אזכור אדביק על עצמי מדבקה עם השם שלי וזה יעזור לזהות אותי... (-:
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2004-03-14T21:21:00):
אנחנו לא נהיה השנה. לצערי, אבל עם סיבה טובה.
בשנה שעברה מזג האוויר דחה את הטיול בשבועיים עד שהתאים לי.
השנה לא זכרתי לבקש את זה (-:
[b][po]ירוק עד[/po][/b] (2004-03-15T06:07:00):
גם אני אהיה בטיול ואנו ניפגש,
אני אוהב אותך...
[b][po]צופה מהצד[/po][/b] (2004-03-15T11:46:00):
בשמת - תודה! זו בדיוק ההזמנה לה ציפיתי כשכתבתי את שאלתי... :-)
נעים לקבל תשובה לבבית, ונעים שהיא ממך (אני, כאמור, צופה מהצד, וכבר די הרבה זמן, ולכן "מכירה" את הכותבים כאן).
אבוא, ואחפש מדבקה...
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2004-03-15T22:53:00):
עוגיה- גם אני רוצה לנסות את הקובבה. צופה מהצד- גם אני אשים מדבקה. את מוזמנת לטייל ולהנות.
ולאילנה אילן- איך בדיוק אזהה אותך??? מעולם לא נפגשנו...
ודבר אחרון- צפוי מזג אוויר נפלא! כבר מחכה!
[b][po]ה עוגיה[/po][/b] (2004-03-16T00:25:00):
הנה סימני זיהוי לכל המעוניינת: יהיה לי קובבה אדום-כתום על הגב ובתוכו ילדה מ-א-מ-מ-ת.
זהו. עכשיו לא תוכלו לפספס.
<וכל מי שרוצה סיבוב על הקובבה מוזמנת לבקש>
[b]בדרך[/b] (2004-03-16T09:00:00):
הטיול מתאים גם להריוניות מתקדמות ביותר?
<בדרך מרגישה צורך לשאוף קצת אויר פסגות לפני הבום הגדול...>
[b][po]ליאת skippy[/po][/b] (2004-03-16T09:40:00):
(ב"ה) גם אנחנו נבוא.
אם לא אשכח, אביא מדבקות, כך שכל מי שירצה, יוכל להזדהות, ואולי חדשים ירגישו כך יותר בנוח.
בשמת,
אם עוגיה לא תיקח את הטיטולים, אנחנו מס' 2 בתור.
[b][po]אם פי 3[/po][/b] (2004-03-16T10:41:00):
בדרך - אם אני לא טועה, בשנה שעברה הייתי בשבוע 36, בטיול ברמת הנדיב. זה היה הטיול האחרון שלי (כי כבר התחיל להיות לי בכל זאת קצת קשה. בתשיעי הרגשתי שזה יותר מדי לי). ככה שזה כמובן אישי, אבל סביר שתוכלי להנות (ואם יהיה קשה, פשוט תלכי לאט יותר. בטוח תהיה לך חברה. אני עשיתי את זה בקצב של ילדים תזזיתיים בני 4 - כשלא נסרחתי מאחריהם כשהם עם אבא).
השנה, לצערי, הפסדתי כבר יותר מדי ימי עבודה בשביל שאוכל להרשות לעצמי יום כיף כזה.
למזלי, בשביל לשאוף אוויר, מספיק לצאת כאן (בעבודה) החוצה.
תהנו גם בשבילנו!
[b][po]אמבט ים[/po][/b] (2004-03-16T20:11:00):
איך בדיוק מגיעים?, ואיפה פוגשים אתכם אם מאחרים?
[b][po]שיר החופש[/po][/b] (2004-03-16T21:29:00):
מי עוד בא?
יהיו גם ילדים "גדולים"?
[po]שיר החופש[/po]
[po]עולם קטן של טבע[/po]
[b][po]בשמת א[/po][/b] (2004-03-16T21:31:00):
הילדה שלי בת שש וחצי, תהיה. אבל היא יותר קטנה ממך, שירה.
[b][po]שיר החופש[/po][/b] (2004-03-16T21:55:00):
חשבתי לכתוב מעל גיל 8,9,10 אבל התחרטתי...
[b][po]ניצן לן[/po][/b] (2004-03-16T22:30:00):
אירית אומרת שכדאי להביא פנסים כדי שאפשר יהיה להכנס לנקבה בעין צור.
ניצן.
[b][po]תמר מ[/po][/b] (2004-03-17T08:39:00):
נתקענו בלי אוטו, טוב לא ממש בלי אלא עם החיפושית וקשה לה להגיע עד זכרון.
אז אם למישהו יש מקום באוטו ברגע האחרון..נשמח להצטרף.
אנחנו מרמת גן.
[b][po]אמא אדמה[/po][/b] (2004-03-17T19:46:00):
איזה כיף היה היום!
הכל כל כך פורח וצבעוני, מזג אוויר מפנק , טבע במיטבו ואנשים טובים באמצע הדרך.
תודה על מפגשים פוריים שכאלה ל [po]אמא מתחדשת[/po] ונריה, דוגמן המנשאים,
ל [po]ה עוגיה[/po] וביתה המ-א-מ-מ-ת שתפסה לה חרופ בשמש תחת עץ האורן,
ל [po]לוטם מרווני[/po] ובעלה שפרשו בשיא (איך הייתה הארוחה במסעדה?),
ל [po]יולי פעלולי[/po] ו [po]שי אבא של הילי[/po] תמיד כיף לפגוש אתכם (ואת הילי, כמובן),
ל [po]ענת גביש[/po] שאמנם לא יצא לנו לדבר הרבה אבל איזה כיף היה להכיר אותך סופסוף..
ל אירית לן על ההשתתפות הפעילה בסעודה (הסלט כרובית היה סוף הדרך),
ל [po]שירי בן דב[/po] המתוקה, תודה על המחמאות והברכות מכל הלב...
ואחרונים חביבים לבדרך ובעלה שעשו מאמץ בשבוע כל כך מתקדם ובאו לקדם את הצירים. שתהיה לידה קלה ומרגשת.
[b][po]שי אבא של הילי[/po][/b] (2004-03-17T20:54:00):
התחדשנו לנו בטיול הזה בזכות כל האנרגיות הקסומות שלכם
תודה ל [po]אמא אדמה[/po], אלישע ויעד המלך, ל [po]ה עוגיה[/po] על הטיפים של הגינה,
וגם לרני - החכמנו בזכותך.
אפילו טוואי האלון היה על הכיפאק.
להתראות לכולם בפעם הבאה...
[b][po]ענת גביש[/po][/b] (2004-03-17T22:42:00):
באמת היה כיף! ממש גירשו אותנו מהדשא בסוף. כרגיל קצר מדי ואם היה פחות קר ושומר פחות כועס היינו נשארים עוד ועוד ועוד.
היה טוב לראות את כל הפנים החדשות עם השמות המוכרים (-: וגם את הפנים המוכרות ...
מהחוויות החזקות של היום: אכלנו אספרגוס טרי שגדל בר במקום, וחטפתי זרם מהגדר החשמלית המז@##X& שמשום מה מקיפה שם את כל השטח. זה היה בנסיון לתלוש את שי איתן שהחליט לגדול בדיוק בין הכבלים שם. למי שלא יודע: צריך לגעת [b]בשני[/b] החוטים כדי לקבל זרם, והמכה היא חזקה מאד מאד.
ובכל זאת היה נפלא{@
[b][po]בשמת א[/po][/b] (2004-03-17T22:48:00):
[u]האנרגיות הקסומות[/u]
בדיוק חשבתי לי איזה כיף זה להיות עם כל כך הרבה פנים מאירות ויופי - לא רק הטבע, לא רק האנרגיות של המקום (קסומות, לדעתי. יש משהו באתר הזה) אלא האנשים - מאור הפנים, טוב הלב, החברות הטבעית שזורמת בכולם. הלוואי שכל הארץ היתה [po]באופן טבעי[/po]!
[b][po]בשמת א[/po][/b] (2004-03-17T22:53:00):
[u]לתלוש את שי איתן שהחליט לגדול בדיוק בין הכבלים[/u]
ואני הזכרתי את זה בדף [po]בקשה מיוחדת של בשמת[/po] ... נקווה שהוא גדל קצת היום, כי את מה שהוא אכל הוא קילקל עם משהו שהוא אלרגי אליו.
אז מתי [po]המפגשים הבאים[/po] ?
[b][po]ליאת skippy[/po][/b] (2004-03-17T23:51:00):
א-פרופו [u]זרם מהגדר החשמלית המז@##X&[/u] :
[list=1]
[*] יש לי חבר שאבא שלו עבד בחברת חשמל שנים רבות. הוא לא מתחשמל מכלום!
[/list]
הוא טוען שהגוף מתרגל איכשהו.
הדר התחשמל מהגדר הזו פעמיים היום! אז אולי בעתיד הוא יהיה פחות [u]"רגיש"[/u]
[list=1]
[*] מסקנה וודאית: זה לא מרפא צינון ושיעולים. לפחות לא על אותו יום.
[/list]
אבל היה כיף, גם המקום וגם החברה, וצר לי על המדבקות ששכחתי... ( - רשימת תירוצים חלקית: אני מניקה, ילדתי לפני פחות מששה שבועות, וכו')
[b]בדרך[/b] (2004-03-18T09:35:00):
גם אנחנו נהנינו מאד. מהפריחה @}. מהאנשים :-). מהתינוקות במנשאים |תינוק|
ומהתחושה החמה שעטפה הכל (())
חבל שנאלצנו לעזוב באמצע - אבל מבטיחים לחזור בשלישיה (מישהו באמת ציין שהתינוק שלנו היה הכי שקט...)
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2004-03-18T15:05:00):
חייבת לשתף אתכם!
היה נפלא@}- האור שזרח וקרן מפני המשתתפים, שלל הילדים החופשיים והמאושרים, נהנתי להביט בילדים ובהורים, מתפעמת ונפעמת שמצאנו את הקהילה הזו, בה השמש והשמיים אינם מובנים מאליהם, בה לתת היא זכות ולא פריבילגיה.
תודה ל [po]אמא מתחדשת[/po] ונריה המקסים, על השימוש במנשא צד הנוח במיוחד, על פתיחות והנעימות והחברה.
תודה ל [po]ה עוגיה[/po] ואור המתוקה (אני עדיין מחייכת רק מלחשוב על אור והחיוך המדהים שמלווה אותה) על החברה, על ניסיון הקובבה (טוב, ליה עדיין מתנגדת להנשא על הגב, כנראה שהציצי של אמא חייב להיות בהישג יד).
תודה לקרן האור המאושרת, הלא היא [po]אמא אדמה[/po] הזורחת והמקסימה ולמשפחתה הנעימה.(חזרנו למסעדה בה אכלתי לפני הלידה, היה סימפטי וטעים ומצאנו חנות מקסימה עם צעצועי עץ ובובות תיאטרון מצ'כיה- שעשו לי חשק ליצר כאלו בעצמי).
תודה לטל, ליעל, לאילנה אילן (שממש דימיינתי אחרת) ולכולם@}@}@}
מזמן לא נהננו ככה מטיול משפחות!
תודה!
הנה קישור לתמונות: הראשונה עם המנשא הנוח:
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=317&msgid=29027375
השניה- היה כל כך נעים להניק באווירה הזו, כשכמעט כל התינוקות סביב יונקים גם- אז הנה תמונת הנקה צנועה מאוד!
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=317&msgid=29022660
נ.ב.
יש לי גם תמונה מקסימה עם [po]אמא מתחדשת[/po]- אז אם את מעונינת- תכתבי לי או תתקשרי ותני לי את האימייל שלך ואשלח!
+}
[/spoiler]
[spoiler=מפגש מדברי מרץ 2005]
[b]רני כשר[/b]
[h=2]תאריך חדש לטיול - 3 עד 5 במרץ 2005[/h]
[b]מפגש משפחות "באופן טבעי" ( + אורחים) ייערך בסוף השבוע הראשון במרץ - ימים חמישי-שישי-שבת 3 עד 5 במרץ 2005 בכפר הנוקדים[/b].
[b]כפר הנוקדים[/b] שוכן בבקעת קנאים שבמדבר יהודה, בצד הכביש מערד למצדה. הכפר הוא נאת מדבר עטורה בעצי דקל גבוהים ובבוסתן של עצים ארצישראליים, הנזכרים במקרא. האירוח במקום נעשה באוהלים בדווים עשויים משיער עזים (עמידים לכל מזג אוויר) ובסוכות עשויות מכפות תמרים. הרצפות מכוסות במחצלות ובשטיחים. הלינה על גבי מזרונים. באתר יש מקלחות מים חמים ושירותים. מלבד האוהלים קיימת אפשרות ללון בחדרי אירוח ממוזגים עם שירותים צמודים. פרטים נוספים על המקום ניתן לקבל בטל' -9950097 - 08, פקס 9957326 - 08.
[b]מחירים[/b] - באוהלים המשותפים - 40 ש"ח לאדם ללילה (מעל גיל 4). לבאים ללילה אחד - המחיר הוא 50 ש"ח ללילה.
בנוסף - "דמי השתתפות" למשפחה לכל הסופשבוע - 20 ש"ח למנויים, 30 ש"ח ללא מנויים, ללא תשלום ל [po]חבר קהילת באופן טבעי[/po].
[b]הרשמה[/b] - חייבים הרשמה מראש. אנא הודיעו לנו טלפונית 04-6800933, וכן ידעו את כל מי שלא מחובר לפורום.
ביום הראשון, המפגש [b]לא[/b] יהיה במצפה מואב שבערד, אלא [b]בתל ערד[/b], מעט מערבית לערד. הסיבה העיקרית היא שאנחנו רוצים להשאר באזור כפר הנוקדים בימים שישי ושבת, מבלי להאלץ לנסוע בשיירות ארוכות למרחקים גדולים ולעבור דרך העיר ערד.
בתל ערד יש כמה אפשרויות, אותן אנו רוצים לברר עם אלו שמתכוונים להגיע כבר ביום חמישי בצהריים (מפגש בכניסה לגן הלאומי בשעה 13:00).
עלות כניסה קבוצתית (30 משלמים לפחות) לאתר : 11 ש"ח למבוגר, 5 ש"ח לילד מעל גיל 5.
[list=1]
[*] סיור עצמי בתל ערד + סיור בשמורת האירוסים (נברר בינתיים מה מצב האירוסים שם) - תשלום בכניסה כנ"ל.
[*] סיור מודרך באתר ע"י הארכיאולוג יהודה גוברין (שעובד באתר, ועשה סקר ארכיאולוגי בחבל יתיר). זמן משוער - שעה וחצי. מתאים למבוגרים ותינוקות נישאים. עלות - 500 ש"ח להדרכה + כניסה לאתר כנ"ל.
[/list]
עלות ההדרכה מבוססת על השתתפות מינימלית של כ-20 משפחות לפחות. במקרה כזה העלות הכוללת עשויה להיות:
עבור אפשרות 1 - תשלום בכניסה בלבד (כ-30 ש"ח למשפחה בממוצע במחיר קבוצתי, קרוב ל-50 ש"ח למשפחה אם לא נהיה מספיק לקבוצה). בעלי מנוי מטמון לא משלמים כלל, ובעלי כרטיסי אשראי מסויימים מקבלים הנחות שונות.
עבור אפשרות 2 - תשלום בכניסה (כ-30 ש"ח למשפחה בממוצע) + 25 ש"ח למשפחה להדרכה, סה"כ כ-55 ש"ח למשפחה.
נשמח לקבל "דואל" [email protected] מכל מי שמתכוון להגיע ומעוניין גם בהדרכה כדי שנוכל לתאם את ההדרכה.
[b]טיולים[/b] - יום שישי - נסיעה לכיוון מצדה, סיור קצר בנחל צאלים עליון (למשפחות) ובברכת צפירה (למיטיבי לכת) + משהו נוסף + אפשרות לעליה למצדה בסוף היום מצד הסוללה (תשלום כמו בכל גן לאומי - כדאי מנוי מטמון).
שבת - הליכה באזור כפר הנוקדים (ללא נסיעה במכונית - מתאים לשומרי שבת).
[b]אוכל[/b] - חמישי בערב ושישי בערב - ארוחה משותפת. יהיו כמה פויק'ה עם בשר ואחד לפחות צמחוני. בנוסף כל משפחה מוזמנת להכין שני מאכלים משותפים נוספים, כגון אורז, סלט, תבשיל וכד'. יש להביא ירקות קשים לפויקה (תפו"א, בטטה, גזר, קלרבי וכד'), וכן בשר שמתאים לקדירה.
ארוחות בוקר וצהריים יתארגנו אד-הוק במקום, במסגרות מזדמנות, אך לא במסגרת משותפת כוללת.
אנו נקבל מטבח-חדר אוכל שיש בו שולחנות וכסאות, כיריים עם שתי להבות, ומקרר (אין פריזר). בנוסף יש מתקנים לעשות על האש (עליהם נעשה את הפויק'ה) וכן מקום מסודר למדורה (לא ליד חדר האוכל). מי שיכול מוזמן להביא עצים לבערה.
נייד שיהיה אתנו בימי הטיול: 057-5751581/2
<עדכון אחרון 1 במרץ 2005>
[hr]
[b]שאלות (ותשובות) שנשאלו בסבב הקודם[/b]:
[list]
[*] האם המפגש מתאים גם ליהודים אורטודוקסים השומרים שבת.
[/list]
תשובה: אם אין בעיה של "תחום שבת" אז בשבת נטייל בלי מכוניות.
[list]
[*] האם יש הורים שמגיעים עם תינוקות? בתי בת חמישה וחצי חודשים ואני מתלבטת אם הטיול יכול להתאים לה.
[/list]
תשובה: ברור שכן. לא? ([po]תבשיל קדרה[/po])
[list]
[*] כפר הנוקדים זה בנוקדים? מחוץ לקו?
[/list]
תשובה: לא, אלה מקומות שונים.
[list]
[*] מה, אנהאטה, יש לך כלב? חשבתי שרק חתולים. (קדמה לכך כמובן שאלה של אנהאטה...)
[/list]
תשובה: לא. זה היה בעקבות דף [po]הכניסה לכלבים וילדים אסורה[/po]. שכחתי את ה :-)
[list]
[*] צריך להביא שקי שינה / שמיכות?
[/list]
אפשר להתארגן על אוכל משותף? לא בא לי לסחוב שוב כמויות הסטריות של אוכל שאחר כך אצטרך לסחוב את רובו חזרה הביתה...
תשובות: כן. צריך להביא שקי שינה או שמיכות. נתארגן חלקית על אוכל משותף - ראו למעלה.
[list]
[*] מעולם לא היינו במפגש כזה. יש לי מס' שאלות -האם אנשים שאתם לא מכירים גם מוזמנים ? ז"א עוברי אורח שמידי פעם נכנסים לאתר. האם כולם שם מכירים את כולם ויש מין אחוות ותיקים כזו שלא מכניסה אנשים מבחוץ? מה כמות האנשים שבד"כ מגיעים והאם יש פעילויות כלשהן (לילדים או בכלל) שיהיו במקום.
[/list]
סליחה על מבול השאלות אבל אני מתעניינת ולכן שואלת. אשמח אם תוכלו לנדב עוד מידע.
תשובה ([po]ארני ש[/po]): אנחנו הגענו שנה שעברה בלי אף אחד , לא נוצרו חברויות נפש אבל נוצר בסיס הכרות לקראת מפגשים הבאים . בכל זאת נהננו עד בלי סוף . ממומלץ .את יכולה לחפש אנשים שאת מכירה מהאתר אבל אני לא עשיתי את זה דיברתי עם מי שישב לידנו לאכול וכאלה רק.
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2005-01-20T18:27:38):
בהמשך לשאלה הראשונה- מה לגבי כשרות?
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2005-01-20T18:30:46):
[u]האם יש אופציה לאוהל פרטי רק למשפחה שלנו? (מובן שזה יעלה יותר)[/u]
אותה שאלה מהאיש שלי.
[b][po]תזמורת הים[/po][/b] (2005-01-20T18:32:54):
[u]מלבד האוהלים קיימת אפשרות ללון בחדרי אירוח ממוזגים עם שירותים צמודים[/u]
ציטוט מהכתוב בפתיח.
[b]גלי[/b] (2005-01-22T22:17:00):
מה זה קושי רגיל? האם הדרך עבירה לצעדים של גיל שנתיים וארבעה חוד'?
(גלי מתחילה להתעצל...)
[b]סינדי[/b] (2005-01-23T10:51:34):
הי
אני אגיע עם שני ואולי יורם יצטרף ללילה אחד.
מחכה בקוצר רוח
:-D
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2005-01-23T11:14:02):
גלי,
יכול להיות שבגיל כזה תצטרכי חלק מהדרך לקחת אותו על הידיים או במנשא. מדובר בשביל "הררי" אך לא תלול.
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2005-01-23T13:14:01):
יתכן שנגיע.
[b][po]ליזה ליזה[/po][/b] (2005-01-24T11:17:35):
נגיע ללא ספק, איזה כיף!!!
<אתקשר להרשם בימים הקרובים>
[b][po]דקל נור[/po][/b] (2005-01-24T13:17:26):
[u]יתכן שנגיע.[/u]
[b][po]פאפא דוק[/po][/b] (2005-01-30T22:30:42):
נראה שנגיע
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2005-01-31T11:22:51):
האם שרלה באה? אני צריכה בדיוק ללדת...
[b][po]פלונית אלמונית[/po][/b] (2005-02-01T12:52:46):
האים המפגש מתקיים בכל מזג-אויר?
[b]גלי[/b] (2005-02-01T13:23:05):
[u]יהיו כמה פויק'ה עם בשר[/u]
חבל שאנשים שמתיימרים להיות מחוברים כל כך לנושאים הקשורים לטבע, לאקולוגיה ולסביבה לא יכולים לצאת עם איזשהו מסר הנוגד התעללות בבעלי חיים ואכילתם (ו/או תוצרתם). מי אתם חברי הקהילה ומה בעצם המפגש הזה מייצג ואיזה מסר הוא מעביר? חינוך ביתי, הנקה, מה? למה אי אפשר להתאפק סופשבוע אחד מלאכול בשר ולו רק בשביל לכבד את אלה שכל כך מפריעה להם התמונה המאוד לא אסתטית של קבוצת אנשים החגים סביב סיר של בשר? אני יודעת שיש מחלוקת בין הטורפים לצמחוניים שבינינו ושלמרות זאת יש איזשהו מכנה משותף לכולנו, אך איך אתה חושבים מרגיש צמחוני שמגיע לחינגת בשר שכזאת? סופשבוע אחד ללא בשר יעשה לכולנו רק טוב!
[b][po]ליאת וניב דור כהן[/po][/b] (2005-02-01T14:43:29):
אנחנו איתך גלי
גם לנו אין בעיה עם אנשים שאוכלים בשר, אבל איכשהוא כל רעיון באופן טבעי לא מסתדר עם תמונה של סביאת בשר
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2005-02-01T15:25:40):
[u]כל רעיון באופן טבעי לא מסתדר עם תמונה של סביאת בשר[/u]
האדם הוא טורף, באופן טבעי. יש טורים ויש צמחונים ויש באמצע. אין קשר בין הנה, חינוך ביתי וצמחונות. באמת שאין!
[b]נינהלה[/b] (2005-02-01T15:38:13):
[list=1]
[*] האם זה רק למשפחות ?? או גם זוג יכול להגיע?
[*] כמה שעות הליכה??
[*] האם אפשר או אי אפשר להביא את הכלבה המשפחתית?
[/list]
[b]גלי[/b] (2005-02-01T15:39:26):
[u]האדם הוא טורף, באופן טבעי.[/u]
בוא לא ניכנס לויכוח הזה, זה לא המקום.
צמחוני בהכרח יפגע ממפגש כזה כשריחות הבשר החרוך יחלחלו אל אפו.
יש פה רק בקשה - סופשבוע אחד בלי בשר!
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2005-02-01T15:48:18):
[po]פלוני אלמונית[/po] - נדבר עם שרלה בקשר לכך.
[po]פלונית אלמונית[/po] - במקרה של מזג אוויר סגרירי במיוחד המפגש ידחה.
לגלי, ול [po]ליאת וניב דור כהן[/po] -
המצב הוא שבקרב הקהילה רוב האנשים אוכלים בשר ויש גם צמחונים. לכן יש גם פויקה לצמחונים. אפשר שסופשבוע אחד ללא בשר יעשה לכולנו טוב, אבל כפי שאנחנו לא מונעים באופן אקטיבי שום פעולה שקשורה בבחירה של אנשים, כך גם לגבי הבשר.
כלומר, גם אמהות שאינן מיניקות (בכלל/עד גיל חצי/שנה/עד גיל שנה/עד גיל שלוש/עד בר-מצוה) מוזמנות, מעולם לא גירשנו מישהו שנוהג לעשן, לא בדקנו בחיתוליהם של הילדים לגבי מנהגי המילה של הוריהם, וכן לא ביררנו אם האוכל שהאנשים הוא כשר/כשר למהדרין/כשר על-פי עדות הסינים.
וזאת מעבר לעובדה שגם אני באופן אישי חושב ש
[u]האדם הוא טורף, באופן טבעי[/u]
לגבי
[u]אבל איכשהוא כל רעיון באופן טבעי לא מסתדר עם תמונה של סביאת בשר[/u]
כבר נאמר בהרבה מאד הזדמנויות - רעיון [po]באופן טבעי[/po] אינו אמור ואינו יכול להסתדר עם שום דבר שעל פניו נראה שהוא לא (מסתדר), לדוגמא "שתיית קוקה-קולה", "צריכת סמים קלים (כמו חשיש/ניקוטין)", או "אכילת מוצרי סויה מהונדסת/לא אורגנית" וכד'.
אנחנו בסך הכל עושים את הבחירות שלנו בחיים. אחרים עושים את הבחירות שלהם אחרת. זה בסדר לכאן ולכאן.
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2005-02-01T20:07:44):
[u]המצב הוא שבקרב הקהילה רוב האנשים אוכלים בשר[/u]
האם נעשה סקר בנידון.
[u]מעולם לא גירשנו מישהו שנוהג לעשן[/u]
יהיו אוהלים ללא עשן ?
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2005-02-01T20:55:16):
כדי שיהיה ברור - אנחנו לא מאשרים ולא אוסרים אכילת בשר - לא משנה אם הוא טרי/כשר/טעים/עשוי מסויה.
יהיו פויקים לאוכלי בשר וגם לצמחונים. כל אחד יהיה מוזמן להשתתף...
או לא.
[u]המצב הוא שבקרב הקהילה רוב האנשים אוכלים בשר[/u]
בכל המפגשים עד היום היו הרבה טורפים. יכול להיות שלא הרוב, אבל זה לא משנה. כמו שאין איסור לעשן (כמובן שמטעמי נימוס - לא בקרבת אחרים ולא בתוך חללים סגורים) כך אין איסור על אכילת בשר.
לגבי חיתולים חד-פעמיים - אנו שוקלים לרכוש מכשיר איתור מיוחד, ולא לאפשר לחיתולים כאלו להתקרב למרחק של כ-5 ק"מ מהמחנה.
[b]פמפרס - ראו הוזהרתם![/b]
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2005-02-01T21:41:17):
[u]לגבי חיתולים חד-פעמיים[/u]
כיוון שיהיה קר. האם ניתן להשתמש בחיתולים למבוגרים ?
רק בשעות החשיכה.
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2005-02-03T10:36:45):
עד מתי ניתן להרשם?
[b][po]מיכל שץ[/po][/b] (2005-02-04T11:29:33):
רציתי לשאול, האם יש טעם להגיע למפגש למי שלא יכול לטייל , אני אהיה בסוף שביעי, מספיק רחוק מהלידה (אני מקווה) אבל, איך שהעניינים נראים כרגע, אני לא ממש בכושר לטיול. מה קורה אם באים ולא מטיילים? (או שאסור ?;-))
ומצטרפת לזה
[u]עד מתי ניתן להרשם?[/u]
וכמה עולה הצימרים? (יש הנחה לבאי המפגש? צריך להזמין באופן נפרד?)
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2005-02-04T11:58:25):
ניתן יהיה להשאר במחנה. אני מניח שתהיה פריחה ויהיה ירוק, כך שיהיה גם נעים אפילו לטייל 20 מ' החוצה.
כדאי להרשם עד שבוע לפני הטיול.
אני לא יודע כמה עולים הצימרים - כדאי להתקשר ולברר בטלפונים הנ"ל, ולהגיד שאתם שייכים לקבוצת באופן טבעי ושבטח מגיע לכם הנחה (אני לא קבעתי אתם את העניין הזה).
[b][po]הרה ומהרהרת[/po][/b] (2005-02-04T19:05:59):
אז ככה, אני מנסה לדמיין את עצמי קמה 4-5 פעמים בלילה קר ומדברי לפיפי, זולגת מהאוהל לעבר השירותים, קופאת עד לשד עצמותיי ארבע-חמש פעמים בלילה.
קר במדבר, גם לא בחורף.
ולכן למרות שכבר כמעט נרשמנו, נראה לי שנוותר. החדר עולה 240 שקל לזוג מבוגרים, ללילה -המון כסף. וחלק מהעניין זה לישון ביחד, באוהלים.
אז אלא אם [po]רני כשר[/po] יספר שיש שירותים צמודים או אוהל מיוחד להריוניות מאותגרות פיפי - נראה לי שנאלץ לבטל...
[b]פלוני[/b] (2005-02-04T19:22:36):
מה עם סיר לילה ?
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2005-02-04T20:52:24):
בטח יש באוהל פינה-הכי-קרובה-לשירותים, לא?
[b]אבישלום[/b] (2005-02-05T01:24:55):
לא הבנתי, יש מזרנים או שצריך להביא ?
[b]נינהלה[/b] (2005-02-05T10:08:12):
למה לא עונים לי??
האם זה רק למשפחות ?? או גם זוג יכול להגיע?
כמה שעות הליכה??
האם אפשר או אי אפשר להביא את הכלבה המשפחתית?
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2005-02-05T10:24:05):
[u]האם זה רק למשפחות ?? או גם זוג יכול להגיע?[/u]
זוג יכול להגיע. לגבי הכלבה- אני אדבר בשם עצמי- לי לא תפריע כלבה בתנאי שהיא ידידותית ולא תלקק לי את הפרצוף:-P
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2005-02-05T10:25:36):
[u]יש מזרנים[/u]
יש. ישנים על שקי שינה משלכם על מזרונים קיימים.
ואכן יש בעיה- השירותם רחוקים וקר לצאת לשם. בפארק הירדן קמתי 3 פעמים לשירותים וזה היה מיגע. קשה לי לדמיין את הקור.
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2005-02-05T10:28:48):
[u]למה לא עונים לי??[/u]
מתי?
[u]האם זה רק למשפחות ?? או גם זוג יכול להגיע?[/u]
גם למשפחות. גם לזוגות.
[u]כמה שעות הליכה??[/u]
ככה וככה. מתאים למשפחות. לא קשה. לא הרבה הליכה. יתכן שהרבה ישיבה. נראה...
[u]האם אפשר או אי אפשר להביא את הכלבה המשפחתית?[/u]
שאלה קשה. לנו יש כלבה שאנחנו משאירים ב"פנסיון לכלבים" שלוקח עבורה 35 ש"ח ליום, כולל אוכל ולינה על הספה של בעלת הבית. כך אנו יכולים להתפנות לטפל בשלל הילדים שלנו.
[b]עדיף[/b] לדעתי בלי כלבים (או חתולים, או איגואנות, לצורך העניין).
קשה לי להגיד "אל תביאו". אבל כדאי לברר גם עם כפר הנוקדים.
[u]לא הבנתי, יש מזרנים או שצריך להביא ?[/u]
יש. לא צריך להביא. אבל אין כריות!
[u]אז אלא אם [po]רני כשר[/po] יספר שיש שירותים צמודים או אוהל מיוחד להריוניות מאותגרות פיפי[/u]
מה עם בקבוק? (לא לתינוק, לך!)
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2005-02-05T10:49:20):
גם זוגות מוזמנים.
משך הטיול - יש למעלה קישור עם פרטים על הטיול של יום חמישי. בכל מקרה, הטיולים מתוכננים בד"כ גם לילדים בני שנתיים-שלוש שלא רוצים מנשא. זה לא מאוד מהר, לא מאוד הרבה (-;
כלבה - תשאלי במקום - מופיעים למעלה מספרי טלפון. שימי לב שיש ילדים שמפחדים מכלבים. זו לא סיבה לא להביא אותה, אבל זה דורש מכם אחריות רבה (כלומר: להיות רגישה גם לילדים שבדיוק נמצאים מעט רחוק מההורים שלהם ונתקלים להפתעתם בכלב).
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2005-02-05T12:39:49):
[u]מה עם בקבוק?[/u]
גם אני מאותגרת פיפי-3-4 פעמים לפחות. איך בקבוק יעזור? אני לא חושבת שאשה יכולה להשתין לבקבוק. גבר אולי:-D.
[b][po]אדמה טובה[/po][/b] (2005-02-05T22:33:25):
[u]אני לא חושבת שאשה יכולה להשתין לבקבוק.[/u]
אבל לקערה או לסיר - יכולה.
אף אני, מאותגרת שלפוחית גם ללא הריון, תוהה מה אעשה בנדון.
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2005-02-05T23:35:32):
אני יודעת!
אם יש כל כך הרבה מטיילות-בלילה, אפשר לעשות את זה בזוגות (-:
[b][po]יונת שרון[/po][/b] (2005-02-06T00:14:48):
[u]גם זוגות מוזמנים.[/u]
וגם רווקים!
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2005-02-07T13:57:04):
וילדים?
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2005-02-07T17:17:37):
[u]וילדים? [/u]
מה פתאום!
[b][po]no one[/po][/b] (2005-02-07T17:47:01):
[u]אני לא חושבת שאשה יכולה להשתין לבקבוק. גבר אולי.[/u]
בדגימות שתן בד"כ הן משתינות לתוך שקית ואת התכולה מעבירים לבקבוק
[b][po]אביב חדש[/po][/b] (2005-02-07T23:17:55):
[u]בדגימות שתן בד"כ הן משתינות לתוך שקית ואת התכולה מעבירים לבקבוק[/u]
[b]הן[/b] משתינות לכוסית שפתחה גדול מזה של בקבוק.
אבל הזוגי סיפר לי שכשהיה בארה"ב עם האקסית שלו, הם ישנו במיניואן שלהם וכדי לא לצאת לשירותים בלילה (קור, דובים), היה לכל אחד מתקן לעשות בו פיפי. לבנות יש אחד מותאם.
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2005-02-09T14:45:44):
|Y|נרשמנו!
[b]מיכל[/b] (2005-02-09T21:31:26):
אפשר להביא כלבים? יותר נכון כלבות? יש לנו שתי כלבות ואנחנו לא ממש יודעים איך הן יסתדרו וכמה כלבים אחרים יבואו, יש אפשרות לברר כמה ואיזה כלבים מגיעים?...
[b][po]אישה אחת[/po][/b] (2005-02-09T21:58:11):
[u]שבת - הליכה לנחל רחף עליון[/u]
בתור אחת שעשתה את המסלול הזה מלמטה למעלה ולמעלה למטה ה מ ו ן פעמים. זה מסלול די קשה. ומנסיון העבר שלי עם טיולי באופן ;-) וכשצריך לסחוב קטנטנים, אנחנו נשאר בחלק התחתון שלו כל היום... D-:
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2005-02-14T18:43:01):
האם ישנה אפשרות להגיע ביום חמישי אחרי הצהריים ישר לכפר הנוקדים? 11 בבוקר זו אולי השעה שבה נצא מחיפה, אם לא יותר מאוחר;-)
[b]פלונית[/b] (2005-02-15T14:58:00):
בתי בת 9 חוד', איפה היא תישן ? כבר קרה לנו שהיא התעוררה וזחלה לה לדרכה ולכן היא לא ישנה איתנו, אודה לתשובתכם בהקדם
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2005-02-15T18:31:20):
[u]האם ישנה אפשרות להגיע ביום חמישי אחרי הצהריים ישר לכפר הנוקדים?[/u]
מדינה חופשית (-:
[u]כבר קרה לנו שהיא התעוררה וזחלה לה לדרכה ולכן היא לא ישנה איתנו[/u]
מה הכי גרוע? היא תזחל על איזה זר? אין מה לאוג - סביר שהזר הזה ממילא ער בשביל התינוק שלו שהתעורר מבכי של תינוק בוכה אחר :-D
[b][po]ליזה ליזה[/po][/b] (2005-02-15T20:31:21):
[u]כבר קרה לנו שהיא התעוררה וזחלה לה לדרכה ולכן היא לא ישנה איתנו[/u]
אתם יכולים לנסות [po]מזרונים על הרצפה[/po] (נראה לי שזה גם מה שיהיה בכפר הנוקדים).
[b][po]ארני ש[/po][/b] (2005-02-17T18:20:29):
אנחנו מחפשים זוג ידיים פנויות להתלוות אלינו , לעזור בטיפול בפעוטה.
אם יש רווק\ה או זוג ללא ילדים שירצה ליסוע אתנו או להפגש שם , להצטרף אלינו לארוחות ובכלל (הוצאות כספיות עלינו )בבקשה צרו אתי קשר מראש.
תודה.
[b]דורה[/b] (2005-02-18T22:25:05):
שלום אנשים יקרים.
לאחרונה הצטרפנו כמנויים לעלון "באופן" ואנו מתענגים על כל מילה. נשמח להגיע למפגש המדברי ולפגוש אישית באנשים שמאחורי המילים.
שאלות: יש לנו תינוקת קטנה, שאנו מעוניינם כמובן להביא- האם הקור המדברי (בעיקר בלילה) לא בעייתי? לגבי המסלולים- האם ניתן לעשותם כשהיא במנשא? (בהתחשב בכך שברגיל היא לא קלה לנו ואנחנו לא ממש בכושר).
[b]יערת[/b] (2005-02-19T12:50:57):
ארני, אני מתפלאת עליך!
(או שזה סוג של דרבון לבוא..)
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2005-02-20T13:57:22):
[b]דורה[/b]
הקור המדברי כנראה ממש לא מורגש בתוך האוהלים המחוממים של המקום.
את המסלולים בהחלט כדאי עם מנשא שנוח לכם ולה.
[b]איילה[/b] (2005-02-20T17:21:26):
[u]גם לנו אין בעיה עם אנשים שאוכלים בשר[/u]- ולא מנסה לשנות אנשים ו/או את ההרגלים שלהם. מי שאוכל בשר שיהיה לו בתאבון ומי שלא שיהיה לו משהו אחר בתאבון.
[u]פמפרס - ראו הוזהרתם![/u] - אז טיטולים זה בסדר?
[b]דורה[/b] (2005-02-20T22:51:32):
תודה לוטם.
מקווים להפגש עם כולכם.
[b][po]ענ בל[/po][/b] (2005-02-21T08:49:33):
אני מעוניינת להצטרף עם עוד חברה ועם הילדים כמובן לטיול בשבת. לא נצטרף השנה לכל הימים.
האם אני צריכה להרשם לטיול או מספיק שכתבתי כאן?
[b]מתלבטים[/b] (2005-02-24T06:39:15):
סליחה, שאלה.
כשר במטבח המרכזי במפגש מדברי?
האם יאכלו חזיר? סרטנים לא עלינו?
אנחנו דתיים עם שתי בנות קטנות וחמודות ומעוניינים פעם ראשונה לראות מה זה החיה הזו שנקראת באופן טיבעי.
אנחנו בעד מטבח צמחוני.
[b][po]יונת שרון[/po][/b] (2005-02-24T09:28:55):
אין ממש מטבח -- אנשים מביאים כלים מהבית. יש פויקות, ובטח יכינו סלטים ודברים כאלה.
סרטנים לא ראינו עוד במפגשים, ואני מתחייבת לא לזרוק חזירים ושפנים לכלים ציבוריים. :-)
[b]דורה[/b] (2005-02-24T12:16:50):
[u]אין ממש מטבח[/u]
היות שגם אנו חדשים לא לגמרי ברור לנו עניין האוכל.
קודם כל, רשום בפתח דף זה, בהסבר הכללי, שכן יש מטבח- חדר אוכל. מה הגרסה הרשמית?
מעבר לזה, לגבי בוקר וצהריים לא לגמרי הצלחנו להבין- האם עלינו להביא את האוכל לארוחות אלו עמנו? האם עלינו להכינו מראש בבית?
האם כל אחד אחראי להתארגן עליהן באופן עצמאי במקום? (דהיינו להכין בעצמו, מה שייצור עומס על שתי להבות הכיריים שבמטבח).
[b][po]נחשון אפיק[/po][/b] (2005-02-24T13:57:22):
רני שלום, האם אתם עדיין בעניין הפעילות "לגעת באדמה" בתל ערד ? 0528239646 נחשון
[b]דיג[/b] (2005-02-24T13:58:37):
[u]סרטנים לא עלינו?[/u]
אני העבור דרך ים המלח, אז אם אתם רוצים אני אביא לכם גם פרות ים.
[b][po]עודד המחפש[/po][/b] (2005-02-24T14:21:02):
אפשר לעשות סטייק מפרות ים?
אני אישית מעדיף שניצל מעוף-ים.
[b][po]ענת גיגר[/po][/b] (2005-02-24T23:33:19):
למתלבטים,
מתארגנת ארוחה מרכזית שבה כל אחד תורם מתבשיליו, כך שלא תוכלו לסמוך על הכשרות של כל הסירים של כולם. הפויקה, הסיר המרכזי, הוא לרוב בשרי (בד"כ לא מכניסים אליו מוצרי חלב).
את התוספות תוכלו לאכול מהכלים שלכם, וכמובן, לשבת לאכול עם כולם בצוותא.
לדורה, במטבח-חדר אוכל, אם אני מבינה נכון, הכוונה היא למקום לבשל בעצמנו, ולמקום לאכול, ולא למקום שמישהו אחר מבשל בו.
האוכל לבוקר צהריים: כל משפחה מתארגנת, ואפשר להתחבר כמה משפחות יחד לארוחה בצוותא, אבל אין התארגנות מרכזית.
רצוי להביא גזיות נוספות להכנת תוספות לארוחת ערב, כדי לא ליצור עומס במטבח המרכזי.
<נדמה לי שהבנתי נכון>
[b][po]מיץ פטל[/po][/b] (2005-02-25T21:35:27):
אנו מתכוונים להגיע ביום שבת או שישי.(ללא לינה)
האם יש צורך בתשלום ואם כן כמה?
יש מי שישאר באזור הכפר ולא יצא לטיולים הרגליים?
[b][po]שואל ביישן[/po][/b] (2005-02-25T21:51:25):
[u]ואפשר להתחבר כמה משפחות יחד לארוחה בצוותא[/u]
איך יודעים למי להצטרף?
ואם אף אחד לא ירצה לצרף אותי ?
אני לא יודע לבשל, האם אוכל להביא אוכל בתמורה לבישול ?
האם חייבים לאכול אוכל מבושל ?
מה קורה בשבת, האוכל יבושל כבר ביום שישי ?
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2005-02-25T22:35:43):
[u]מתארגנת ארוחה מרכזית שבה כל אחד תורם מתבשיליו, כך שלא תוכלו לסמוך על הכשרות של כל הסירים של כולם. הפויקה, הסיר המרכזי, הוא לרוב בשרי (בד"כ לא מכניסים אליו מוצרי חלב).[/u]
לא מדויק. ראי מה שרני כתב - יש פויקה (אחת או שתיים) שנשמרת צמחונית, ולכן גם כשרה, ויש פויקה אחת בשרית. כך או כך - זה יבושל בשבת.
ביישן,
אם אתה לא יודע לבשל - אתה מוזמן להצטרף "תמורת" שטיפת כלים, חיתוך סלט ושאר עבודות-של-מי-שחושב-שהוא-לא-יכול-לתרום :-D
לא חייבים לאכול מבושל. בכלל, לא חייבים כלום. באמת. כן מומלץ להנות :-)
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2005-02-27T08:50:24):
אנו רוצים להודיע על שינוי בתוכנית הטיול :
ביום הראשון, המפגש [b]לא[/b] יהיה במצפה מואב שבערד, אלא [b]בתל ערד[/b], מעט מערבית לערד. הסיבה העיקרית היא שאנחנו רוצים להשאר באזור כפר הנוקדים בימים שישי ושבת, מבלי להאלץ לנסוע בשיירות ארוכות למרחקים גדולים ולעבור דרך העיר ערד.
בתל ערד יש כמה אפשרויות, אותן אנו רוצים לברר עם אלו שמתכוונים להגיע כבר ביום חמישי בצהריים (מפגש בכניסה לגן הלאומי בשעה 13:00).
עלות כניסה קבוצתית (30 משלמים לפחות) לאתר : 11 ש"ח למבוגר, 5 ש"ח לילד מעל גיל 5.
[list=1]
[*] סיור עצמי בתל ערד + סיור בשמורת האירוסים (נברר בינתיים מה מצב האירוסים שם) - תשלום בכניסה כנ"ל.
[*] סיור מודרך באתר ע"י הארכיאולוג יהודה גוברין (שעובד באתר, ועשה סקר ארכיאולוגי בחבל יתיר). זמן משוער - שעה וחצי. מתאים למבוגרים ותינוקות נישאים. עלות - 500 ש"ח להדרכה + כניסה לאתר כנ"ל.
[/list]
עלות ההדרכה מבוססת על השתתפות מינימלית של כ-20 משפחות לפחות. במקרה כזה העלות הכוללת עשויה להיות:
עבור אפשרות 1 - תשלום בכניסה בלבד (כ-30 ש"ח למשפחה בממוצע במחיר קבוצתי, קרוב ל-50 ש"ח למשפחה אם לא נהיה מספיק לקבוצה). בעלי מנוי מטמון לא משלמים כלל, ובעלי כרטיסי אשראי מסויימים מקבלים הנחות שונות.
עבור אפשרות 2 - תשלום בכניסה (כ-30 ש"ח למשפחה בממוצע) + 25 ש"ח למשפחה להדרכה, סה"כ כ-55 ש"ח למשפחה.
נשמח לקבל "דואל" [email protected] מכל מי שמתכוון להגיע ומעוניין גם בהדרכה כדי שנוכל לתאם את ההדרכה.
[b][po]ארני ש[/po][/b] (2005-02-27T10:44:46):
איפה קונים פוייקה?
[b][po]עגור לבן[/po][/b] (2005-02-27T16:04:32):
לגבי כלבים - לאחר בירור עם כפר הנוקדים, אם אין אפשרות אחרת, ואין עם מי להשאיר את הכלב/ה והכלב/ה ממושמעים/לא מופרעים, והם ישארו בהשגחתכם כל הזמן (קשורים ולא מסתובבים חופשי) אז זה בסדר. העניין הוא שיש במקום גמלים וחמורים שלא מתלהבים מכלבים וגם יש שם כלב זקן וחולה שרצוי לא להתקרב אליו.
[b][po]משפחה רעבתנית[/po][/b] (2005-02-27T20:36:22):
איך עובד הסידור עם הפויקה. מה גודל הסיר? אם אנחנו מביאים בשר וירקות איך יודעים מה וכמה מי הביא?
אף פעם לא הכנו אוכל בפויקה. איך בדיוק זה מתבשל? מישהו מכין בישביל כולם מהמצרכים שמביאים?
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2005-02-27T20:47:26):
[u]ארוחה משותפת[/u]
[u]אורז, סלט[/u]
[u]ירקות קשים לפויקה (תפו"א, בטטה, גזר, קלרבי וכד'), וכן בשר שמתאים לקדירה.[/u]
האם מדובר במזון אורגני ?
[b][po]טרה רוסה[/po][/b] (2005-02-27T20:49:06):
כמה אפשר לדבר על אוכל ?
[b][po]ליזה ליזה[/po][/b] (2005-02-27T21:39:34):
[u]כמה אפשר לדבר על אוכל ?[/u]
מנסיון - כל הזמן :-D
[b][po]עודד המחפש[/po][/b] (2005-02-27T23:11:30):
[u]כמה אפשר לדבר על אוכל ?[/u]
טרה, זה לא יפה לדבר בפה מלא. קודם תגמרי את הביס בבקשה ;-)
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2005-02-27T23:15:00):
שומעים את הפרורים עד כאן.
[b][po]יונת שרון[/po][/b] (2005-02-28T01:05:53):
לגבי הפוייקה, ראו: [po]מתכונים לפוייקה בבקשה[/po].
לגבי ההתחשבנות לגבי כמויות המזון: למה לכם להכנס לזה? תביאו כמות שמספיקה לכם, אולי עם טווח בטחון, ושבו לקלף ולחתוך עם כולם. ממילא בפויקה הכל מתערבב...
ואם אתם ממש נחמדים, תוכלו לעזור לנקות את הפויקה אחרי הארוחה.
בכל מקרה, אם יהיו הרבה אנשים אז לא כדאי לסמוך רק על הפויקות. יכול להיות שכדאי להביא גם גזיה ולהכין אוכל עליה.
[b][po]ענת שן לוי[/po][/b] (2005-02-28T01:16:27):
[u]איפה קונים פוייקה?[/u]
ראיתי כבר בכמה בחנויות כלי בית, (אפילו בקניון בחדרה) או בחנויות שמייבאות דברים מהמזרח. ושתהיי מוכנה למחיר, גודל סביר למדורת שבט עולה בסביבות 350-300 ש"ח.
[b][po]עודד המחפש[/po][/b] (2005-02-28T08:16:28):
[u]אם יהיו הרבה אנשים[/u]
איך נדע? רני?
[b][po]ארני ש[/po][/b] (2005-02-28T12:20:51):
אנחנו בכל מקרה מביאים גזיה ,עודד, אולי שתיים כך שאם יהיו הרבה אנשים אפשר על הגזיות לעשות כמה נגלות של בישולים (אורז , למשל )
[b][po]עודד המחפש[/po][/b] (2005-02-28T12:33:44):
גם אנחנו נביא גזיה, אבל פשוט התעניינתי כמה אנשים כבר נרשמו.
[b][po]א ילת[/po][/b] (2005-02-28T20:42:50):
שאלות על שבת.
מתי (בערך) יוצאים לטיול?
מתי מתקפלים?
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2005-02-28T21:32:37):
[u]יהיו כמה פויק'ה עם בשר ואחד לפחות צמחוני[/u]
כמה יהיו ?
כמה אנשים על פויק'ה ?
האם ניתן לערב בין הפויק'ה, או שכל אחת ואחד ירשמו לאחת ספציפית ?
האם יהיו פויק'ה כשרות. ואם כן בהכשר של איזה גוף ?
תודה
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2005-02-28T21:33:46):
[u]גם אנחנו נביא גזיה[/u]
גמנחנו
[b][po]יונת שרון[/po][/b] (2005-03-01T07:42:27):
פלוני, לא ברור לי אם אתה מתבדח או רציני. במפגש יהיו [b]אנשים[/b]. אין מוסד שמארגן שום דבר. אין שומרי סף לפויקות שבודקים מי לוקח ומי לא, מי תרם בטטות ומי קילף ושטף כלים.
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2005-03-01T16:37:13):
[u]פלוני, לא ברור לי אם אתה מתבדח או רציני[/u]
זאת שאלתי, האם רק בטטה או גם יונקים שונים ומשונים ?
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2005-03-01T20:37:11):
מעט עדכונים.
נרשמו יותר משלושים משפחות, רובן יבואו ביום חמישי, מיעוטן ביום שישי. המסלולים הסופיים יסגרו במקום בהתאם לתנאי השטח (עבירות, מזג אוויר), אבל בכל מקרה הכוונה לטייל גם ביום שישי וגם בשבת, בתקווה לצאת בכל יום בסביבות 9-10 ולחזור אחר-הצהריים. בשבת אנו רוצים לוותר על נסיעה במכונית, אבל יתקיים בכל זאת טיול של מספר שעות, ובשעות אחה"צ הלא-מאוחרות נצא חזרה צפונה.
המפגש ביום חמישי יתקיים בתל ערד, אולם לא תהיה הדרכה מסודרת (מחוסר מתעניינים). נסייר בתל ואולי גם בשמורת האירוסים, ומשם נסע לכיוון כפר הנוקדים. מי שירצה יוכל לערוך קניות בערד ולהמשיך לכפר.
לגבי האוכל - יהיו כנראה לפחות 4 פוייק'ס (אם יהיו עוד - נשמח). מי שיכול להביא מעט עצים למדורה (ולפויקה) כדאי שיביא. מהניסיון הקצר שיש לנו עם הפויק'ס עם הרבה אנשים - לא כדאי להסתמך עליו כמנה עיקרית או בלעדית. כל משפחה מוזמנת להכין תבשילים בנוסף לפויקה, ובטח יהיו גם סלטים שיחתכו במקום. לא כדאי גם להסתמך על הגז הציבורי, ולהביא בנוסף גזיות פרטיות לבישול.
כפי שנזכר בדיון למעלה - יהיה גם בשר על צורותיו השונות, יש להניח שעשוי בעיקר מיונקים ומציפורים, וכל אחד יכין אותו למאכל כראות עיניו וחיכו (חלק בטח בתוך הפויקה, וחלק לא).
[u]במפגש יהיו אנשים. אין מוסד שמארגן שום דבר[/u]
כל מי שעדיין לא היה במפגשים של "באופן" שיתכונן למפגש לא מאורגן בו כל אחד עושה מה שהוא רוצה ומוזמן לארגן את סביבתו. מעין "אתר באופן טבעי" אבל לא וירטואלי. אנחנו משתדלים להמעיט בתוכניות קשיחות, ומנסים לזרום בהתאם לעניינים.
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2005-03-01T21:42:52):
[u]יהיו כנראה לפחות 4 פוייק'ס[/u]
[list]
[*] אוכל חלבי.
[*] אוכל בשרי.
[*] אוכל טעים.
[/list]
לשם מה הרביעית ?
[b][po]עודד המחפש[/po][/b] (2005-03-02T00:10:20):
[u]מעין "אתר באופן טבעי" אבל לא וירטואלי.[/u]
מה, כשמישהו יגיד משהו חכם, אי אפשר יהיה לגריין אותו??
[b]טל[/b] (2005-03-02T02:35:19):
מחפשת טרמפ צפונה בשבת (2 מקומות)
[b][po]גלינה המכשפה הצפונית[/po][/b] (2005-03-02T13:52:27):
כשרשום שיש מקרר זה אומר שאפשר להביא אוכל כגון חומוס וגבינות ולשמור אותם ליום שבת בקירור?
אם אי אפשר, מה אתם מביאים לארוחת בוקר וצהריים ביום שבת?
האם ביצים טריות חייבות קירור?
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2005-03-02T15:33:19):
[u]מה אתם מביאים לארוחת בוקר וצהריים ביום שבת?[/u]
מי שטורח בערב שבת, יאכל בשבת.
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2005-03-02T16:21:41):
ביצים טריות לא חייבות קירור.
אנחנו מביאים לחמניות,פיתות וירקות וטחינה גולמית לארוחות בוקר וצהריים. וממרח שוקולד.
[b]פולניalמוני[/b] (2005-03-02T21:48:38):
ומה אם גשם?
http://www.ims.gov.il/scripts/tachazit/tachazit.asp
[b][po]גיל ו[/po][/b] (2005-03-03T00:38:58):
[u]ומה אם גשם?[/u]
נראה לי שיכול להיות נחמד במקום החום |H|
[b]יהודה[/b] (2005-03-05T20:35:25):
לפי הבנתי המחלקות לגבי תל ערד, הינה האם יש קשר בין התנ"ך לממצאים בשטח.[url=http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/taleley/haim1-2.htm]כאן[/url]
[url=http://www.parks.org.il/BuildaGate5/general2/[po]data]תל ערד[/url] card[/po].php?U=no&SiteName=parks&ItemID=389953209&ValuePage=Card1
[b][po]אביב חדש[/po][/b] (2005-03-05T21:57:48):
חזרנו הביתה!
היה כיף, תודה למארגנים. אווירה טובה, אנשים מצויינים, חיבור פנים לניקים ולשמות ([po]עודד המחפש[/po] לדוגמא, [po]ליזה ליזה[/po], [po]עדי יותם[/po] (סתאאאם)).
הטיול שהיה ביום שישי היה יפהפה, אבל לא כל כך התאים לפעוטות, והם היו צריכים להיות במנשא.
אנחנו ויתרנו על הטיול של שבת לטובת רביצה, והתערבבות, והיה נפלא.
המקום - כפר הנוקדים, מקום מצויין. אוהלים גדולים ומחוממים, מים חמים במקלחות נקיות, אוהל מטבח ענק ומסודר, ארוחת ערב משותפת נהדרת. אין מילים.
דברים שהפריעו לי:
[list]
[*] שוב, טיול קצת קשה למשפחות עם פעוטים. צריך לחשוב על אלטרנטיבה לפעם הבאה.
[*] כאנשי באופן, הייתי מצפה שכל אחד ייקח את בקבוקי המים הריקים שלו למיחזור, ואת הקרטונים - כנ"ל. עזבנו כמעט אחרונים, והלכלוך (למרות שאנשי המקום ניקו אחרינו), לא החמיא לנו. בקבוקים, עטיפות, קרטונים, שאריות אוכל גולמי ועוד. למרות ההתארגנות המהירה לפני העזיבה ליער יתיר, אפשר היה להשקיע בניקיון המקום, באיסוף של דברים מפוזרים.
[/list]
תודה רבה למשפחות המארגנות - כשר ושפרון!
הקטנה רוצה ללכת לישון עכשיו באוהל...
[b][po]מיץ פטל[/po][/b] (2005-03-06T00:25:02):
למרות שהגענו רק היום ולא דהרנו בשבילי יער יתיר,הצלחנו לספוג מהאוריה המיוחדת שיש במפגשים הללו.זה ממלא את המצברים,את הנשמה לפגוש אתכם ולהביט בנוף המדברי המדהים הזה.
מסכימה עם אביב לגבי עניין הניקיון אחרנו,ורוצה להוסיף כי המכוניות שחנו ממש קרוב ,מלבד שהלחיצו אותי ,היוו גורם מפריע לנוף ולאוירה הקסומה שהיתה.
הולכת אחריכם גם לסוף המדבר.
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2005-03-06T09:29:58):
[u]עזבנו כמעט אחרונים, והלכלוך (למרות שאנשי המקום ניקו אחרינו), לא החמיא לנו. בקבוקים, עטיפות, קרטונים, שאריות אוכל גולמי ועוד[/u]
בדרך כלל, במפגשים בהם יש רביצה, המקום צובר לכלוך ושאריות במשך השהייה, אם כי נראה נקי במהלך המפגש, ומלוכלך יותר עם הפינוי. מה שמקובל הוא שכל אחד שאורז אוסף את כל מה שנראה שלו (ואת הלכלוך הכללי באזור), ולאחרונים נשאר הניקיון הסופי של כל המתחם. כך זה היה בפארק הירדן בכל השנים (בהם תמיד נשארנו אחרונים), וכך גם במפגשים אחרים.
לכן, מי שנשאר אחרון אחראי להשאיר את המקום נקי בשם כולם, וכן לקחת שאריות שאינן פסולת (כמו כלים/בגדים) שנשכחו, ולהודיע עליהם כאן כ"אבדות".
לגבי המיחזור - היינו שמחים לקחת את מה שניתן היה למיחזור - בקבוקי פלסטיק, קרטונים וכד', אם רק היה לנו לאן להביא את זה, וגם היה מקום באוטו. אולי בפעמים הבאות כדאי מראש לרכז פסולת כזו ביחד, ולבדוק אפשרות של פינוי משותף (לדוגמא, להביא את זה לערד למקום המתאים). במהלך המפגש ניסינו גם לרכז פח של פסולת אורגנית לטובת הגמלים/חמורים/סוסים, אבל זה לא כל-כך הלך, אולי כתוצאה מה"צפיפות" היחסית שהיתה באולם האוכל. בכל מקרה, היה טוב אילו מישהו/מישהם היו לוקחים על עצמם מטלות שכאלו, אולי אפילו מראש, משום שגם כך היה עלינו עומס אירגוני רב (מנהלות מקומיות, אירגון הטיולים, איסוף כסף, השתקת "ילדי בת-מצווה" רעשניים באמצע הלילה וכד').
[b]המפגש הבא - יום עיון בפארק הלאומי ברמת-גן - פרטים בקרוב[/b]
[b]עדיובל[/b] (2005-03-06T09:49:54):
מצרפים לינק לאתר בו תוכלו לראות ולהזמין תמונות מהמפגש.
מאד נהננו. תודה גדולה לכל המארגנים.
שיהיה שבוע טוב!
http://beofen-tv.pic.co.il
[b][po]עודד המחפש[/po][/b] (2005-03-06T09:52:50):
נמצא זוג נעלי התעמלות נייק לבנות גבוהות מידה 40 (נדמה לי). נייק איר (פעם זה היה נחשב. היום אין לי מושג מה נחשב).
ניתן לקבלן אצלנו.
[b][po]יער נורווגי[/po][/b] (2005-03-06T10:32:13):
לאחותי נעלם הנייד שלה במפגש. רוב הסיכויים שהוא נגנב - היא חושבת שהשאירה אותו בתרמיל כשיצאנו לטייל ביום שישי - אבל אם בכ"ז מישהו מוצא נייד נשמח לשמוע.
[b][po]זוטא לבנה[/po][/b] (2005-03-06T11:06:01):
מאוד נהננו!
היתה אווירה טובה, אנשים נחמדים, אוהלים נעימים ויפים, מדורה, פויקה, מדבר..
והיה כמובן נדב, שהילד שלנו (בן השלוש) הזכיר כמעט בכל משפט מהרגע שהתעורר ועד שנרדם.
היה לי קשה קצת להתרגל לקצב (האיטי איטי איטי) כנראה לזה צריך לפחות שמונה ימים.
גם אצלנו חושבים על לעבור לאוהל...
תודה רבה למארגנים!
[b][po]ליאת Skippy[/po][/b] (2005-03-06T11:47:25):
לנו היה מאד כיף.
לגבי מסיבת הבת מצוה הקולנית - הייתי סולחת על הכל, אלמלא השירים שהדר אוהב נוגנו אחרי שהוא נרדם (נומה נומה ייי ו- בני בני ילד רע למי שמתעניין) ...
לגבי הפריצה למכוניות (גם לנו פרצו :-( ) - אחי סיפר לי שהם משלמים לשומר, שישמור להם על המכוניות כשהם מטיילים בדרום. מבאס אבל אולי כדאי לשקול את האפשרות. בפרט, שכשחזרנו לאסוף את חפצינו בסוף היום הארוך של אתמול, וסיפרנו לאנשי המקום שפרצו לנו, הם סיפרו לנו בחזרה שלפני זמן מה פרצו למכונית וגנבו ממנה את הרדיו דיסק ואת ה---- מצבר! הם היו צריכים להגיע רגלית לאיזה תחנת דלק כדי להתקשר להזמין גרר ומצבר...
לגבי הטיול בנחל קידוד - נראה לי שאלמלא מזג האויר היה יכול להיות הרבה יותר קל. סה"כ המסלול עצמו מאד נחמד. אם כי לילדים מתחת לגיל 4 - 5 (???) קשה ללכת את כולו ברגל, ובפרט את סופו. כנראה.
אז אולי מישהו יקח אחריות גם על נושא מזג האויר בפעם הבאה, אם רני וחדוה זה עמוס מדי? ;-)
[b]סליחה[/b] לכל מי שהפרענו לו לישון בלילה :-(
[b]תודה[/b] למארגנים בפרט ולמשתתפים בכלל :-)
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2005-03-06T12:10:18):
סיר סגול, שהיה תלוי על איזה מוט של הגדר ליד חד"א.
לקחנו בטעות, כי חשבנו ששלנו, והופתענו לגלות שניים כאלה באוטו...
ימסר תמורת סימני היכר ;-)
[b][po]אביב חדש[/po][/b] (2005-03-06T12:13:01):
רני -
[u]שכל אחד שאורז אוסף את כל מה שנראה שלו (ואת הלכלוך הכללי באזור)[/u]
בדיוק זה העניין. למרות הלחץ שבאריזה, זה מה שהייתי מצפה מכל אחד שיעשה.
[u]אם רק היה לנו לאן להביא את זה, וגם היה מקום באוטו[/u]
אם יש מקום בהלוך לכל בקבוקי המים, יש מקום גם בחזור (אם לא משתמשים בהם ריקים שוב בבית, אפשר למעוך אותם כדי שיהיו שטוחים ואז בטוח יש מקום.
אם לא השתמע שנהנינו - אז [b]כן[/b], נהננו [b]מ א ו ד[/b]
[b]סינדי[/b] (2005-03-06T13:47:46):
עודד,
נעלי ההתעמלות היו שלי והשארתי אותם למישהי למדוד והיא כנראה לא לקחה אותם, אז מי שרוצה מוזמנת לפנות לעודד או שתמסרו אותם לנזקקים (או לזקוקים).
אנחנו נהנינו [b]מאד מאד[/b]. מהכל!
זה כמו לחזור הביתה כל פעם מחדש ולגלות שיש לך עוד כמה "בני דודים" שלא הכרת...
ותמיד נעים להכיר.
ולסיום היה לי כייף כל הדרך הביתה ;-)
[b]תודה רבה[/b] למשפ' כשר ושפרון
מחכה למפגש הבא @}
[b][po]ארני ש[/po][/b] (2005-03-06T13:55:13):
גם אנחנו נהנו , דוקא השתדלנו בעניין הזבל (לוקחת על עצמי הפרדת זבל אורגני בשנה הבאה)
הנעלייםצ שנמצאו שייכות , נדמה לי ,לסנדי.
רצנו לבירכת צפירה ולא הספקנו להפרד כמו שצריך ובסוף גם שם לא טיילנו (דרך לא עבירה לפרייבט) אז חבל שלא נשארנו להסתלבט אתכם עוד קצת...
[b]סינדי[/b] (2005-03-06T14:35:44):
ארני,
ממש 8 דקות לפני שכתבת, כתבתי בדיוק מעליך שהם שלי והם למסירה :-D
[b][po]ליאת Skippy[/po][/b] (2005-03-06T18:09:12):
אנחנו לא ידענו שבאחרויתנו לאסוף את מה שנשכח, אך בכל זאת אספנו קצת:
זוג גרבי ילדים - צבי נינג'ה
שמיכת פליס צבעונית
כף עץ
צלחת פלסטיק עם ציור
הבעלים החוקיים, מוזמנים לקבל ממני את רכושם.
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2005-03-06T18:29:02):
סינדי - קרש חיתוך שלכם אצלינו.
[b][po]יהודית שפמן[/po][/b] (2005-03-06T19:56:25):
תודה רבה למארגנים.נהנו מאוד.
[b][po]סיגל ב[/po][/b] (2005-03-06T20:16:04):
איזה כיף היה!
חזרנו מעולפים וזחלנו למיטה כולנו בתשע וחצי בערב, וזה למרות שדווקא ביום האחרון בחרנו לא לעשות כלום מעבר לרביצה היפופותמית מעמיקה ומכובדת.
דברים שנעמו לנו מאוד:
[list]
[*] החברה! היה כיף גדול עבורי לפגוש כל כך הרבה פנים שמאחורי הניקים. מנצלת את ההזדמנות לומר באופן מרוכז כמה היה לי נעים ומעניין להכיר את כולכם. @}
[*] הארוחות המשותפות היו מקסימות טעימות ומהנות ביותר.
[*] למרות הטרק האתגרי ומזג האוויר הלא ידידותי הטיול היה מהנה והנוף - עוצר נשימה.
[*] ההופעה ביום שישי בערב היתה משובחת...!
[/list]
בקיצור, היה מעולה, נהנינו מאוד ומשפחת אפרסקים מודה מאוד מאוד למשפחות כשר ושפרון על הארגון ועל הבילוי המשותף.
תודה רבה! @}
[b][po]נונה בי[/po][/b] (2005-03-06T20:57:11):
גמנחו נהננו עד מאוד והצטערנו לעזוב מקדם בבוקר שבת ואפילו לא נפרדנו כמו שהיינו רוצים :-(
[u]היה כיף גדול עבורי לפגוש כל כך הרבה פנים שמאחורי הניקים_ ולגלות כמה הדמיון שלי והמציאות לא חפפו כלל _מנצלת את ההזדמנות לומר באופן מרוכז כמה היה לי נעים ומעניין להכיר את כולכם.[/u]
[u]הארוחות המשותפות היו מקסימות טעימות ומהנות ביותר.[/u] |Y| ולמי שהכין את נזיד העדשים והגזר בערב השני :-9 נשמח לקבל [po]מתכונים של קטניות ואורז[/po]
[u]ההופעה ביום שישי בערב היתה משובחת...![/u] ומי שנשאר להדרן עוץ לי גוץ לי הרוויח בגדול
תודה רבה @}
[b][po]דנה יחזקאלי[/po][/b] (2005-03-06T22:58:38):
אני חושבת ששכחנו את הנעליים של עוץ לי גוץ לי באוהל חדר אוכל.
האם מישהו מצא נעלים במידה 26 של נמרוד בצבע אדום עם פסים כחולים?
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2005-03-06T23:16:10):
[u]האם מישהו מצא נעלים במידה 26 של נמרוד בצבע אדום עם פסים כחולים?[/u]
כן, נדמה לי שהם אצל [po]אביב חדש[/po]. יור בורדו מאדום, לא?
[u]ומי שנשאר להדרן עוץ לי גוץ לי[/u]
נכון! נכון!
[u]מי שהכין את נזיד העדשים והגזר בערב השני[/u] זו אני.
מתכון? עושים ככה בערך. אכתוב אם אזכור מחר.
[b][po]ניצן לן[/po][/b] (2005-03-06T23:32:12):
לנו לא חזרה מלחיה שקופה עם מכסה כחול (Tupperware). אז אם מישהו מצא...
[b][po]נונה בי[/po][/b] (2005-03-06T23:35:35):
עד שיפתח דף [po]אבידות ומציאות בכפר הנוקדים[/po]
חסרה לנו קערה חומה מפלסטיק
[po]תבשיל קדרה[/po] |Y|
[b][po]ב דרך[/po][/b] (2005-03-06T23:58:18):
ולנו חסרה מצקת פלסטיק שחורה עם חורים (בין כף למצקת)
וגופיה צהבהבה של תינוק (שרוולים ארוכים, תיקתקים, של שילב)
תודה גם מאיתנו {@
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2005-03-07T08:05:05):
לנו חסרים ארבע-מאות זחלים דובונים עם פרווה אדמדמה ופס לבן בצדדים.
תודה על הבילוי, האווירה והאנשים@}
[b][po]ענ בל[/po][/b] (2005-03-07T08:34:15):
מפגש ראשון בשבילי.
הגעתי עם מיץ פטל. היה נעים מאוד. גם להכיר מעט מהאנשים, את הפנים מאחורי השמות.
אוהבת את האוירה. בסך הכל הגענו בשבת. זה לא היה מספיק......נחכה לפעם הבאה.
[b]עדיובל[/b] (2005-03-07T09:16:04):
מצרפים שוב את לינק התמונות. באתר זה ניתן להזמין תמונות סטילס. http://beofen-tv.pic.co.il
מי שרוצה, יכול לכתוב לנו למייל: [email protected] ונשלח לו את התמונות המבוקשות (עפ"י המספרים המופיעים מתחת לכל תמונה).
אפשר כמובן גם סתם להזכר בכייף...
[b][po]ש מים וארץ[/po][/b] (2005-03-07T09:32:29):
תמונות יפות, ואנשים יפים וילדים יפים, ונופים....
@}
[b][po]לוונדר סגול[/po][/b] (2005-03-07T10:15:00):
[u]http://beofen-tv.pic.co.il[/u]
נפתח לי דף ריק
[b]עדיובל[/b] (2005-03-07T11:01:46):
לנסות לחכות כמה שניות. נכנסתי ללינק שצרפת וזה עולה.
[b][po]סיגל ב[/po][/b] (2005-03-07T11:37:13):
יופי של תמונות! |*|
זה כיף למצוא את עצמנו בתמונות שמישהו אחר צילם. כאילו לראות את עצמנו דרך עיניכם.
תודה רבה! @}
[b]סינדי[/b] (2005-03-08T18:48:28):
עדי ויובל
תודה רבה על התמונות המקסימות.
עכשיו אני גם יודעת איפה שני הייתה חלק מהזמן... ;-)
[b][po]שרה לה[/po][/b] (2005-03-08T20:03:33):
בבקשה, מי שרקח את הקוסקוס עם הירקות , שהופיעו על שולחן ערב שבת, הבת הצנומה שלי הכריזה עליו כעל מעדן, מה שמביא אותי לבקש את דרך ההכנה. תודה.
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2005-03-09T08:48:17):
בכלל חשבתי לבקש לפתוח דף מתכוני מפגש מדברי
כי היו ממש מעדנים!
[b][po]ליאת Skippy[/po][/b] (2005-03-11T09:09:38):
רני, חדוה, בעלי נסיון,
כמה זמן לחכות עד שאשמע מבעלי האבדות, בטרם מלאימה אותן?
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2005-03-11T09:48:11):
בואי נגיד ככה...
יש אצלינו כסאות מפרקירדן שמשום מה לא דרשו אותם (למרות שהחלפתי מילה עם הבעלים).
בינתיים - הם בגינה שלנו, והילדים נהנים (-:
+}
[/spoiler]
[spoiler=מפגש מדברי - דצמבר 2005]
[b]רני כשר[/b]
מפגש משפחות "באופן טבעי" ( + אורחים) ייערך בסוף השבוע - חמישי-שישי-שבת 8 עד 10 בדצמבר 2005 ב "חוות הגמלים ממשית" www.mamshit.co.il. המפגש יכלול טיולים בסביבה (פרטים בהמשך).
[b]מיקום כללי[/b] - קרוב לממשית - 6 ק"מ מזרחית לדימונה.
במקום נקבל אוהל גדול ללינה + שרותים + מקלחות.
[b]מחירים[/b] - 50 ש"ח למבוגר ללילה, 40 ש"ח לילד (מעל גיל 3) ללילה (בהנחה שיהיו כ- 20 משפחות. אם יהיו רק 10 משפחות המחיר לילדים כמו המחיר למבוגרים). בנוסף - "דמי השתתפות" למשפחה לכל המפגש - 20 ש"ח למנויים, 30 ש"ח ללא מנויים, ללא תשלום ל [po]חבר קהילת באופן טבעי[/po].
[b]תכנית[/b]
יום חמישי
15:30 - מפגש בחוות הגמלים בממשית - טיולון שקיעה רגלי לגבעה שמעל המאהל.
יום שישי
עין יורקעם -הליכה נוחה של 20 דק' בכל כיוון. גב במעוק סלע לבן בנחל חתירה, מדרגות רומיות, מים, סימני חבלים עתיקים בסלע. סה"כ כשלוש שעות.
נסיעה לכיוון החולות הצבעוניים במכתש הגדול - מקום 'חציבה' מורשה, פנאן ופעילות לילדים בצל אקליפטוסים. למי שיהיה כוח - הסנפיר הקטן - מסלול מעגלי של טיפוס אל אחת מהמצלעות של המכתש וירידה ממנו חזרה לחולות הצבעוניים. שעה בערך, תצפית מכתש יפה, מאובנים לרוב.
שבת
נחל ממשית - ירידה אל ואדי ממשית ואל מערכת סכרים נבטית בריטית. 3 ק"מ רגועים - כשלוש שעות. איסוף בכביש שיורד דרומה מצומת רותם.
לאחר מכן - סיור באתר הארכאולוגי ממשית. הכניסה בתשלום.
פיזור
[b]הרשמה[/b] - חייבים הרשמה מראש. אנא הודיעו לנו טלפונית. נכון להיום (30/11) - אין יותר מקום באוהל הגדול, ואנחנו מנסים לבדוק אפשרויות לינה נוספות.
[b]אוכל[/b] - באופן כללי מביאים אוכל לעצמכם. את ארוחות הערב של יום חמישי ויום שישי נבשל יחד בסירי פוייקה + מאכלים "תומכים" נוספים (אורז/ירקות/מרק/סלט). נא להביא מצרכים לארוחות אלה (ירקות בישול, עוף וכו'). ארוחת בוקר וארוחות שטח - על פי ההתארגנות המקומית. כדאי להביא סירים גדולים, בנוסף לפוייקה'ים למי שיש. אין מקום מרכזי לבישול, כלומר צריך להביא גזיות. ננסה לקבל כמה שולחנות, אבל הבישול יהיה מחוץ לאוהל והכנתו בסמוך.
<עדכון אחרון 30 בנובמבר 2005>
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2005-11-09T22:02:46):
[u]נקבל אוהל גדול ללינה + שרותים + מקלחות.[/u]
וגם מזרונים, בדומה למה שהיה שנה שעברה בכפר הנוקדים, או שרק אוהל?
יש חימום באוהל?
אוכלים באוהל, או בסמוך? יש מקום מקורה בשביל זה?
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2005-11-09T22:25:44):
_וגם מזרונים, בדומה למה שהיה שנה שעברה בכפר הנוקדים, או שרק אוהל?
יש חימום באוהל?_
לפי האתר - כן וכן: מזרונים וחימום.
[b]הדר[/b] (2005-11-09T22:35:35):
יש עניין שדתיים יבואו?
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2005-11-09T23:01:58):
ענין או אפשרות?
[b]בלה[/b] (2005-11-10T07:18:16):
אפשר לבוא ביום שישי בצהריים?
ואיך נרשמים, אני חדשה באתר?
[b][po]לא נעים לי[/po][/b] (2005-11-10T07:54:25):
עבור מה צריך לשלם לרני וחדוה? היינו בפארק הירדן. בימים שהיינו (סוף השבוע השני) לא היו פוייקים משותפים, ושמחתי שהבאנו אחד משלנו, לא היה משהו שקיבלנו מעצם התשלום עבור הכניסה לפארק בחברי הקהילה.
האם צריך לשלם מכיוון שסידרו לנו מחיר הוגן?
[b]אמא[/b] (2005-11-10T08:01:59):
כנ"ל צודקת. לא נדרשת כאן הכנה מוקדמת או יוצאת דופן, הכל על בעלי המקום, זה חלק מהשירות. אז עבור מה לשנורר עוד 20-30 שקלים? לא נשמע יפה, בעיקר כשלא מתלווה הסבר לעניין הגביה.
[b][po]עדי יותם[/po][/b] (2005-11-10T09:07:29):
איזה כיף שיש שוב מפגש! נשתדל להגיע.
שוב תודה למארגנים על כל פעילותם המבורכת ([po]מפגשי באופן טבעי שווים תשלום[/po] (-; )
[b][po]יונת שרון[/po][/b] (2005-11-10T09:15:33):
[u]לא נדרשת כאן הכנה מוקדמת או יוצאת דופן[/u]
אם כך מעניין איך זה שאף אחד אחר לא לוקח על עצמו לארגן מפגשים כאלה...
לא נעים לך ואמא, אם תנאי המפגש לא מקובלים עליכן – אתן ממש לא חייבות להשתתף.
[b][po]מיכלול ה[/po][/b] (2005-11-10T09:46:41):
יש למישהו ניסיון עם לינה בחוץ בחורף קר עם תינוקות קטנים?, אני חוששת קצת מהקור בלילה.
[b][po]תמר מ[/po][/b] (2005-11-10T12:55:16):
האם יש באיזור מקום לקניית אוכל?
[b][po]תמר מ[/po][/b] (2005-11-10T12:56:29):
עכשיו ראיתי באתר שיש .
[b]הדר[/b] (2005-11-10T12:59:52):
השאלה לגבי שומרי שבת אם יש אפשרות?.
או שאפשר אפילו להיות רק חמישי וחצי משישי
[b]אמא[/b] (2005-11-10T15:25:06):
יונת, למה לתקוף?! היוזמה אכן מבורכת, אבל אולי מישהו יסביר, מה נדרש מהמארגנים חוץ מיוזמה (שבדר"כ לא עולה בכסף) וטלפון אחד (אולי שניים) לחווה בממשית? יש כאן אנשים שמכבדים שקיפות ונדמה לי שלא צריך להרגיש מאויימים ע"מ לספק אותם בתשובה הוגנת.
[b][po]יעל נוי[/po][/b] (2005-11-10T16:04:21):
לא נמאס לכם לקטר כל פעם מחדש על על ה- 20 או 30 שקלים שמשפחת כשר "מתעשרת" על חשבון חברי הקהילה.
זה כבר מתחיל להביך אפילו אותי (שכידוע איני נמנית על חברי "קהילת באופן").
מי שקשה לו לממן את משפחת כשר שלא יטריח את עצמו להגיע למפגש.
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2005-11-10T16:10:14):
[u]השאלה לגבי שומרי שבת אם יש אפשרות?.[/u]
כן.
כמובן אפשר לבוא רק לחלק מהזמן.
אפשר לבוא לכל הזמן, ולא לחלל שבת (אתם, בלי קשר למה שאחרים עושים). למשל - העובדה שאחרים מבשלים במדורה לא מחייבת אתכם להשתתף, אתם בהחלט יכולים לבשל אוכל לעצמכם לפני כניסת השבת.
אתם יכולים להתקשר למקום, ולשאול אם יש אפשרות לחבר פלטה איפשהו.
אתם יכולים להתקשר למשפחת כשר ולבקש שיחברו ביניכם ובין שומרי שבת אחרים שמתכוונים להגיע.
[b][po]שרה לה[/po][/b] (2005-11-10T16:10:31):
הדף מתחיל לשעמם.
מה עם הכלב?
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2005-11-10T18:36:43):
_הדף מתחיל לשעמם.
מה עם הכלב?_
תני סיכוי, עוד לא עברו 24 שעות מהפתיחה.
[b]רקסי[/b] (2005-11-10T23:24:10):
[u]מה עם הכלב?[/u]
מישהו קרא לי?
<מחפש איזה פויקה נטוש>
[b][po]יונת שרון[/po][/b] (2005-11-11T04:54:53):
[u]אולי מישהו יסביר, מה נדרש מהמארגנים חוץ מיוזמה (שבדר"כ לא עולה בכסף) וטלפון אחד (אולי שניים) לחווה בממשית?[/u]
את מוזמנת לנסות לארגן כמה מפגשים בעצמך ולראות מה נדרש לשם כך. אני יודעת שאני באופן אישי לא מעוניינת לעסוק בדברים שכרוכים בזה.
ואגב, אולי יוזמה לא עולה כסף, אבל היא [b]שווה[/b] כסף. אולי בגלל שהביקוש ליוזמה גדול מההצע.
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2005-11-11T07:29:00):
[u]מה נדרש מהמארגנים חוץ מיוזמה[/u]
להיות "בתפקיד" תוך כדי. ברור לי שאילו אני או בעלי היינו "עם משימה", הילדים שלנו היו מתחרפנים.
[b][po]ארני ש[/po][/b] (2005-11-13T09:32:31):
מעבר לשני הטלפונים לממשית צריך גם לערוך רישום זה אומר לקבל שיחות הביתה לתת מידע לירשום , לבטל , להוסיף אורחים, לתכנן מסלולים ולהוביל אותם...
[b][po]ארני ש[/po][/b] (2005-11-13T09:33:47):
אני שוב פונה לדליה ומשפחתה פה באין דף בית ומזמינה אותם להצטרף אלינו.
[b]עינ[/b] (2005-11-13T11:47:09):
[u]מעבר לשני הטלפונים לממשית[/u]
לבדוק מה קורה עם הכלבים.
כן / לא / מתי/ איך /קשור/מותר וכדו'
[b]דליה[/b] (2005-11-13T22:30:11):
ארני
תודה תודה
אנחנו נוסעים לסיני אוטוטו וזה עושה וי לשבועות הקרובים
[b]צוויליך[/b] (2005-11-13T22:30:54):
טוב, לגבי הכלבים,
יש שם הרבה גמלים ולא ניראה לי שירשו שכלבים יהיו שם לא קשורים.
מקווה שלא ביאסתי חובבי וכחנות !!! :-)
אם צריך עזרה בעצה לגבי טיולים באיזור, אני מכיר כמה.
[b][po]חדוה כשר[/po][/b] (2005-11-14T09:44:41):
צוויליך, נשמח להצעות. תוכל להתקשר?
[b][po]לילך מ[/po][/b] (2005-11-16T11:37:59):
אנחנו נבוא כמובן, פעם שעברה הייה נורא כייף
[b][po]רונית דיטל[/po][/b] (2005-11-17T00:22:21):
בא לי גם..
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2005-11-17T01:23:44):
מי בא?
צריך להרשם!
[b][po]ורדי תיק[/po][/b] (2005-11-17T14:55:53):
איך נרשמים?
[b][po]על הידיים כל הזמן[/po][/b] (2005-11-17T15:15:43):
חדשה באתר.ומתמוגגת.
אני מקווה שאני מסתדרת באתר.יש לי דף בית חדש
נראה לי ממש מסקרן המפגש מה צריך לעשות כדי להרשם.והאם מקבלים גם אנשים חדשים? שגם נהנים מהרצף הטבעי!
[b][po]אמא של יונת[/po][/b] (2005-11-17T15:20:44):
[u]מה צריך לעשות כדי להרשם.[/u]
לפנות לרני כשר בדף [po]באופן טבעי[/po] (שם הפרטים להתקשרות) .
[b][po]ארני ש[/po][/b] (2005-11-17T19:15:29):
[u]מקבלים גם אנשים חדשים?[/u]
כן אפילו אם הם לא נהנים מהרצף .
אני יודעת שחדשים תמיד מדמיינים שכולנו אוכלים רק ירקות אורגנים , אז זה לא ככה , מותר להביא שימורים , וכל מה שאתם רגילים לאכול בטיולים , וגם מוצרי התינוקות שהתינוק שלך צורך , זה לא שכולם פה בלי חיתולים וכאלה .
[b][po]אמא חדשה[/po][/b] (2005-11-17T20:01:24):
[u]יש למישהו ניסיון עם לינה בחוץ בחורף קר עם תינוקות קטנים?, אני חוששת קצת מהקור בלילה.[/u]
[b][po]על הידיים כל הזמן[/po][/b] (2005-11-17T21:53:16):
[u]וגם מוצרי התינוקות[/u]
[u]שהתינוק שלך צ[/u]
טוב אז אם נגיע אביא את הציצי שלי.........
[b][po]ליאת Skippy[/po][/b] (2005-11-19T22:30:27):
שנה שעברה היה לילה אחד ממש לא קר, ואחד ממש כן קררררר.
אז יש להם תנורים ואתם יכולים להביא אתכם שמיכת פוך. זה מה שאנחנו עשינו ולא היה לנו קר בלילה, גם לא בזה שהיה בו קרררר במיוחד.
למי שלא מורגל לשמוע בכי של תינוקות אחרים ורעשים שונים באופן כללי, בזמן שהוא מנסה לישון, ממליצה בחום להביא גם אטמי אזניים :-)
[b]מאותגרת[/b] (2005-11-19T22:54:45):
סליחה על השאלה הדבילית אבל איך מסתדרים עם האוכל מאותגרי הבישול בשטח?יש אפשרות לקבל פשוט רשימה של כמויות ופחות או יותר אילו מוצרי מזון להביא? (ומה זה פויקה<)
[b][po]ארני ש[/po][/b] (2005-11-20T18:51:15):
אפשר להביא לחם וממרחים , ירקות ופירות למשך היום , גם קופסאות שימורים וחטיפים .
אם אין גזיה וסירים , לערב אפשר להביא עוף , ירקות שורש , ולהצטרף לפוייקה של מישהו , ממילא אוכלים במשותף .
פויקה - סיר עבה המתאים לבישול על מדורה .
[b][po]עדינה מאוד[/po][/b] (2005-11-20T23:45:19):
להדר, אנחנו עשינו את זה פעם- נשארנו כמה שאפשר ביום שישי על מנת להגיע לשבת בזמן. היה קשה לעזוב אבל ממש שמחנו שעשינו זאת.ננסה אולי הפעם..
[b][po]ליאת Skippy[/po][/b] (2005-11-21T08:46:15):
[u]איך מסתדרים עם האוכל מאותגרי הבישול בשטח?[/u]
[list]
[*] אפשר להביא אוכל מוכן קפוא שיפשיר לאיטו ועד ארוחת ערב שבת, יהיה לכם מופשר ומוכן לאכילה (למשל, עוף בגריל או פשטידה).
[*] אפשר להסתפק בשימורים, ואפשר לתכנן איזו ארוחה בקדירה: מבשלים בבת אחת את כל המרכיבים. אל תשכחו להביא גזיה בשביל זה.
[/list]
[list]
[*] אפשר להביא דברים להכנה על האש, עם מנגל חד פעמי (או רב פעמי) קנוי או מאולתר (תבנית אלומיניום חד פעמית מלאה פחמים ורשת מהתנור שלכם עליה): נקניקיות, ירקות (חצי מבושלים - מזרז את ההכנה על האש).
[/list]
[b]שאלה:[/b] יש שם מקום בו מותר להבעיר אש בשביל הפויקה-ים / בשביל מדורת קומזיץ?
[b]הוליסטי[/b] (2005-11-21T12:24:32):
[b]לגבי כלבים[/b]
ביקרתי במקום לפני מספר ימים ויש שם כלבים, גם לא קשורים. בכל מקרה עדיף לברר עם המקום.
[b]אוהלים מחוממים[/b]
באוהל היה מאוד נעים, הלילה לא היה ממש קר, אז אי אפשר לדעת על דצמבר. צריך לדאוג לבגדים חמים לתינוקות למהלך הלילה.
המקלחות ממש כיפיות :-)
[b]לגבי ארוחת בוקר[/b]
יש אפשרות אולי לברר על ארוחת בוקר של המקום ? כמה עולה ואם בכלל אפשרי ?
הארוחה בבוקר הייתה ממש נחמדה ומזינה.
[b]מתלבטים[/b] (2005-11-25T18:26:26):
מה אם נירשמים ובסוף מחליטים לא להגיע?
[b][po]והילד הזה הוא אני[/po][/b] (2005-11-27T21:25:14):
וואו, אני רוצה לבוא. לא באתי למפגש הקודם (למרות שהיה יותר קרוב אלי) ועכשיו בא לי כן... אבל כמובן שצריך לשכנע את הבעל (שבכלל חושב שצריך לגמול אותי מהאתר ולא מבין שמי שזקוק לגמילה, זה הילד מהחיתולים...).
אז סיפרתי לו, והוא אמר וואלה נשמע נחמד, ואז אמרתי לו, שזה בשבת, אבל יש עוד דתיים בבאופן, ושבטח חלק יגיעו למפגש. ואז הוא התחיל עם כל השאלות האלה של הבנים: יהיה מניין? וספר תורה מניין ימצא לנו? בקיצור, החלטתי לפתוח דף חדש [po]דוסים במפגש מדברי דצמבר 2005[/po] בואו להתפקד ולמצוא פתרונות כדי שכולנו נוכל להגיע ולהנות. טוב?
[b][po]עודד המחפש[/po][/b] (2005-11-27T22:20:20):
יש פרטים לגבי הטיולים?
בשנה שעברה הטיולים היו קשים, כנראה קשים מדי למשפחות עם ילדים קטנים (רובנו כאלה, לא?).
מקווה שהשנה הם יהיו יותר קלים.
[b][po]שגית רי[/po][/b] (2005-11-28T14:11:27):
10-15 דקות נסיעה מהחווה יש את החולות הצבעוניים שבמכתש הקטן (או הגדול? שכחתי..) מקום נחמד מאד להתרוצץ ולהתלהב מהצבעים.
ובעיר ממשית אפשר לעשות טיול ואולי גם הדרכות. וזה לא קשה לילדים וגם לא להורים שלהם.
ואם יהיו מספיק מעוניינים, אולי אפשר לצאת לטיול גמלים. (לא יודעת מחירים או כמה אנשים מינימום צריך..)
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2005-11-30T09:19:24):
[u]יש פרטים לגבי הטיולים?[/u]
אנחנו מתלבטים אם להגיע בחמישי או בשישי, ונשמח לפרטים נוספים בהקדם. תודה!
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2005-11-30T18:10:33):
_בשנה שעברה הטיולים היו קשים, כנראה קשים מדי למשפחות עם ילדים קטנים (רובנו כאלה, לא?).
מקווה שהשנה הם יהיו יותר קלים._
עדכנו את תכנית הטיולים. הם יהיו קלים ונעימים.
בנוסף - ההרשמה ללינה באוהל הגדול סגורה כרגע ואנו מבררים אפשרויות לינה נוספות במקום.
[b]טל[/b] (2005-12-01T12:27:25):
מחפשת טרמפ לשניים. לי ולבני בן ה 3. אנחנו מאוד נחמדים ושקטים ובעיקר נורא מנומסים.
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2005-12-01T16:29:56):
[u]מה אם נירשמים ובסוף מחליטים לא להגיע?[/u]
???????????????
[b][po]עודד המחפש[/po][/b] (2005-12-02T01:30:47):
יש אפשרות לינה אחרת (חדרים)?
יש לנו חברים שרוצים אולי לבוא, אבל לא יכולים לישון באוהל.
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2005-12-02T08:50:46):
הצלחנו להשיג אוהל נוסף (חצי) כך שיש מקומות לינה נוספים.
[u]יש אפשרות לינה אחרת (חדרים)?[/u]
אין שם חדרים, ואי אפשר להציב שם אוהלים עצמיים.
[u]מה אם נירשמים ובסוף מחליטים לא להגיע?[/u]
כרגע זה לא נורא (אבל כדאי בכל זאת להודיע). אם יהיו נרשמים נוספים, יתכן שנאלץ לדחות משפחות, כך שאי-הגעה לאחר הרשמה פירושה מניעה ממשפחה אחרת להגיע.
[b][po]ארני ש[/po][/b] (2005-12-03T12:43:24):
הי טל
אץפ יכולים להצטרף אלינו , נעשה מקום .
נראהלי שהנבוא עם האוטו של אבא שלי .
[list]
[*] }
[/list]
[/spoiler]
[spoiler=טיול פריחה - מרץ 2006]
[b]טיול פריחה במרומי הכרמל ביום שלישי @} כא' באדר תשס"ו 21/3/2006[/b]
בתוכנית:
טיול במסלול הכחול מחורשת הארבעים עד לתצפית על המפרץ, וחזרה. שעתיים הליכה משפחתית.
נפגש ב-10:00 בחניון חורשת הארבעים למבצע נקיון, ולאחר מכן נמשיך בטיול המתאים לתינוקות נישאים, זוחלים, וההולכים בכוחות עצמם.
כולכם מוזמנים.
אם מגיעים מנשר, עולים עד לכביש מס' 672 ופונים ימינה לכיוון אוניברסיטת חיפה. ליד סימן ק"מ 43 , לפני אוניברסיטת חיפה, פונים ימינה.
הסבר למגיעים מצומת בית אורן: ממשיכים צפונה בכביש 672, חולפים על פני צומת דמון ולפני אוניברסיטת חיפה (ליד סימן ק"מ 43) פונים ימינה. ראש השביל המסומן בכחול נמצא כ- 500 מטרים מהכביש, לאחר שחולפים על פני תחנת כיבוי אש.
[hr]
[b][po]בשמת א[/po][/b] (2006-03-04T22:05:52):
יופי. אנחנו נבוא.
[b][po]נועה בר[/po][/b] (2006-03-05T12:34:20):
גם אנחנו נבוא.
[b][po]יעלי לה[/po][/b] (2006-03-05T12:42:10):
וואו! אולי נבוא (אם לא יקרה משהו מפתיע עד אז, אצטרך טרמפ מקריית חיים)
[b]מירב[/b] (2006-03-05T12:49:13):
...רגע, לא דובר על טיול לנגב? אה... חבל.
[b]צוויליך[/b] (2006-03-05T23:30:44):
[u]טיול לנגב[/u]
מישהו אמר [b]חבל הבשור[/b] ?
(סתם להפריח רעיונות)
<הכרמל זה מתחת חיפה, נכון?>
[b][po]חמי והדס[/po][/b] (2006-03-07T22:39:42):
יש מצב שזה עובר יום? זה היום היחידי בשבוע שאנחנו לא יכולים):
[b][po]ענת גיגר[/po][/b] (2006-03-08T21:00:57):
צוויליך, אנחנו איתך. תגיד מתי ונגיע. (או לפחות נשתדל). עד הכרמל... לא בטוח...
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2006-03-12T09:37:54):
הוספתי פרטים לגבי הטיול. כולם מוזמנים.
[b][po]יעלי לה[/po][/b] (2006-03-12T10:03:02):
טוב, אני באה. אבל בינתיים אני אכן צריכה טרמפ. מישהו בא מהקריות / עכו / נהריה?
[b]צוויליך[/b] (2006-03-12T23:13:03):
ענת,
אחלה! מתאים לי איזה יום עצל באיזור הבשור, הכרמל רחוק נורא ויום שלישי [b]כל כך[/b] תפוש לי עד שהבשור נשמע בשורה טובה.
האמת שהיום הוזכר בביתנו המושג "חצי האי סיני"!
יש שם פריחה? חוץ מהפרגים שהבדואים מגדלים בהרים.
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2006-03-13T10:02:52):
המסלול המדובר אורכו כחצי קילומטר. זה בהחלט מסלולון קליל ויפהפה.
[b][po]הערסית מהשכונה[/po][/b] (2006-03-13T21:39:45):
אתם מאוד נחמדים. איך בידיוק אני סוחבת 13 קילו על הגב אה?! ועוד חצי קילומטר!
זרקו איזה מילת עידוד ואני באה (רגע -איפה הבת של חווה נעלמה עוד פעםםם!)
(הערסית מתכוונת לבוא בעילום שם)
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2006-03-13T22:14:29):
ערסית,
אין לך ערס שיסחוב? אין חברים עם עגלת שטח שישאילו לך ליום?
דחילאק - לא נסתדר בלעדייך!
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2006-03-13T22:20:32):
[u]זרקו איזה מילת עידוד ואני באה[/u]
ערסית! ערסית!
ערסית! ערסית!
(שאמשיך?)
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2006-03-13T23:23:19):
[u]ערסית! ערסית![/u]
תבואי תראי תלכי.
[b][po]רוקדת לאור ירח[/po][/b] (2006-03-14T16:49:03):
כנראה שנגיע. לא לגמרי הבנתי איפה זה מההסבר, אבל נמצא כבר נראה לי.
[b]צוויליך[/b] (2006-03-14T20:59:53):
ערסית, [url=https://www.istock.co.il/Images/sells/476/1.gif]קבלי[/url] !!
[b][po]אמא דובה[/po][/b] (2006-03-15T01:44:59):
ערסית.....
אם אין ברירה אנחנו נבוא לסחוב לך אחרי שנחבר גלגלים לכיסא אוכל.....(או למנשא גב).
[b][po]חמוטל בת חוה[/po][/b] (2006-03-16T22:32:44):
סליחה
איך בדיוק אני אמורה להגיע לשם בלי אוטו? יש תחבורה ציבורית לשם?
יא ערסית, את יכולה לקנות ממני מנשא. אבל אז תצטרכי להזדהות!!! יש לי בוורוד מקסים!!! להביא לך?
על השיעור פוריות שלי כבר אמרתי?
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2006-03-16T22:54:36):
חמוטל, יש תחבורה ציבורית לאוניברסיטת חיפה. את יורדת בתחנה של הרב תכליתי, ממשיכה משם רגלית דרומה עד שאת מגיעה לחורשת הארבעים. דרך אחרת-
מהתחנה של הרב תכליתי את יורדת חזרה לכביש הראשי ועומדת בתחנה שלכיוון עוספיא, מתאמת עם מישהו מבאופן שמגיע מכיוון חיפה- להקפיץ אותך 50 מטרים לנקודת ההתחלה.
[b][po]יעלי לה[/po][/b] (2006-03-17T10:20:21):
[u]ממשיכה משם רגלית דרומה עד שאת מגיעה לחורשת הארבעים[/u]
לוטם, בכמה זמן הליכה את מעריכה את זה?
(ואילו קווים מגיעים לאוניברסיטה?)
[b]גיל[/b] (2006-03-17T23:06:01):
לגבי תחבורה ציבורית - ממרכזית המפרץ מגיע קו 141 ניתן למצוא את זמני הנסיעה באתר של אגד.
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2006-03-19T09:07:05):
_לוטם, בכמה זמן הליכה את מעריכה את זה?
(ואילו קווים מגיעים לאוניברסיטה?)_
הליכה של 10 דקות.
קוים- בפעם האחרונה שנסעתי עוד לאהיתה מרכזית המפרץ- היה את 37א, 24. מהדר. תבררי באתר של אגד. אגב אני כנראה לא אגיע, אולי רק לסיום בסביבות 12.
[b][po]הילה ב[/po][/b] (2006-03-19T10:44:26):
תגידו יש מקום לפיקניק? אחרי ואם כן אז לאיזה סוג מדורתי או מוכן מהבית?
[b][po]ניצן אמ[/po][/b] (2006-03-19T12:25:34):
הזוגי שלי טס לארה"ב מחר,
ואני קצת חוששת להגיע לבד בלי להכיר אפחד... :-S מישהו מסכים לתת לי יד?
[b][po]יעלי לה[/po][/b] (2006-03-19T12:32:09):
אני מבטיחה לתת לך יד אם אגיע. :-)
[b][po]יולי פעלולי[/po][/b] (2006-03-19T13:06:53):
אנחנו מגיעים.
[b][po]ורד לב[/po][/b] (2006-03-19T21:15:16):
מישהו מאזורנו מגיע?
לצורכי העברת נייר אורז.
[b][po]תמר מ[/po][/b] (2006-03-19T22:09:43):
יש שני מסלולים?
המפגש בשעה 10 הוא הראשון או השני?
אני עם קטנה בת שנה וארבע שמתעקשת ללכת לבד בקצב מאוד מאוד מ-או-ד איטי ולא מוכנה ידיים או מנשא ועם גדולה בת 4.
אני עדיין מתלבטת אם להצטרף.
[b]גיל[/b] (2006-03-19T23:44:34):
[u]תגידו יש מקום לפיקניק? אחרי ואם כן אז לאיזה סוג מדורתי או מוכן מהבית?[/u]
בחורשת הארבעים יש מקום לפיקניק מדורתי. יש שם גם שולחנות עץ.
[u]יש שני מסלולים? המפגש בשעה 10 הוא הראשון או השני?[/u]
אם הבנתי נכון, יש מסלול אחד ומפגש אחד בשעה 10:00.
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2006-03-20T07:57:50):
יש לי שני מקומות מיגור לאוניברסיטה.
[b]גיל[/b] (2006-03-20T15:28:56):
אם מישהו מתלבט האם להגיע ...
אפשר להוריד מצגת עם תמונות מפריחת האביב בכרמל בשנת 2003 בכתובת:
http://www.guyshachar.com/[po]Flowers Spring Israel guy rev2[/po].pps
ולהשתכנע :-)
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2006-03-20T17:20:32):
[b]מביאה ספרים למסירה[/b]
הלוחשת לתינוקות
11 דקות של קואלו
ועוד כל מיני.
[b][po]תמר מ[/po][/b] (2006-03-20T21:12:03):
אנחנו מגיעות. מקווה שלא יהיה לי קשה מידי עם הקטנה.
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2006-03-21T09:00:51):
כאן מזג האוויר רוחני מאוד, ז"א הרוחות חזקות ומעיפות דברים בחוץ (חלון ברזל, שולחן, עציצים). מקווה שישתפר מזג האוויר.
[b][po]יעלי לה[/po][/b] (2006-03-21T17:49:00):
איזה כיף היה!
[b][po]זוטא לבנה[/po][/b] (2006-03-22T10:18:53):
גם אנחנו מאוד נהנינו!
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2006-03-22T14:47:17):
היה יפהפה , הבטחתי מגדיר סחלבים [url=http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2380,00.html]בבקשה[/url]
אני הותשתי, בפעם הבאה עם הבן זוג, ככה מסלול עם אפרוח על הגב ואפרוחית-עז הרים בדרך...פששש.
אבל לפגוש את כל האנשים- היה תענוג! (וגם את כל הפרחים- מלא סחלבים!!!)
[b][po]חן נושי[/po][/b] (2006-03-22T14:51:19):
באמת היה נורא כיף!
תודה לכולם ובעיקר למארגנים.
[b][po]יעלי לה[/po][/b] (2010-12-07T20:38:10):
בימים האחרונים נזכרתי בטיול הזה.
+}
[/spoiler]
[spoiler=מפגש מדברי - דצמבר 2006]
[b]מפגש משפחות "באופן טבעי" ( + אורחים) ייערך בסוף השבוע - חמישי-שישי-שבת 14עד 16בדצמבר 2006 ב "חוות הגמלים ממשית" www.mamshit.co.il. המפגש יכלול טיולים בסביבה (פרטים בהמשך).[/b]
מיקום כללי - קרוב לממשית - 6 ק"מ מזרחית לדימונה.
במקום נקבל אוהל גדול ללינה + מזרונים + חימום באוהל + שרותים + מקלחות.
מחירים - 45 ש"ח למבוגר ולילד (מעל גיל 3) ללילה. בנוסף, "דמי השתתפות" למארגנים - 30 ש"ח למנויים, 40 ש"ח ללא מנויים, למשפחה לכל המפגש. ללא תשלום ל [po]חבר קהילת באופן טבעי[/po].
אוכל משותף בארוחות ערב (כל אחד מכין לחוד ואוכלים ביחד). חשוב להביא בגדים חמים לערב וללילה. ציוד הליכה - כמובן. כלי אוכל (עדיף רב-פעמיים).
[h=4]יש להרשם בטלפון: 04-6800933[/h]
[b]תכנית מפורטת[/b] (פחות-או-יותר, נתונה לשינויים):
מפגש ביום חמישי 14/12 בשעה 13:00 ב"חרבת עניים" ביער יתיר. פרטים איך להגיע [url=http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2800216,00.html]כאן[/url] (תאור כללי של האזור ובהמשך איך להגיע) וגם [url=http://www.kkl.org.il/kkl/hebrew/[po]nosim]כאן[/url] ikaryim[/po]/yeharot/parkimveyearot/ (לבחור ב"דרום-->יער יתיר"). נטייל קצת באזור ולפני החושך (בסביבות 16:00) ניסע לחוות הגמלים בממשית.
ביום שישי נצא אחרי ארוחת בוקר בשעה 09:30 לכיוון שדה בוקר. הכוונה לעשות מסלול קצר של כמה שעות באזור, או בנחל נוקד או בנחל חוורים - בהתאם לזמן ולחשק.
בשבת נטייל באזור חוות הגמלים - נסייר בעתיקות ממשית (בתשלום למי שאין כרטיס "מטמון" של רשות הטבע והגנים) ונלך במסלול המעגלי בנחל ממשית (כמו בשנה שעברה).
ניתן לתפוס אותנו (אם תהייה קליטה) בסלולריים: 057/050-5751581 (חדוה ורני).
<עדכון אחרון - 11 בדצמבר 2006>
[b][po]כלב בן יפונה[/po][/b] (2006-10-29T14:09:49):
אבא שואל אם אפשר להביא את צאצאיו
[b][po]רוזה לי[/po][/b] (2006-10-29T17:02:16):
עקרונית, אני אשמח להגיע, אבל אני לא ניידת.
אם מישהו מתכוון להגיע לשם מאיזור תל אביב/רמת השרון אשמח להצטרף אם אפשר.
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2006-10-29T17:59:10):
חבל שדתיים לא יכולים לבוא.
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2006-10-29T19:20:26):
חבל שיש כאלה שחושבים שדתיים לא יכולים לבוא
[b]נעמה[/b] (2006-10-30T06:37:08):
אנחנו רוצים לבוא.כל המשפחה-אבא, אמא ,ו-3 ילדים.
מגיעים מבאר אורה,ליד אילת.
זו השנה הראשונה שלנו בחינוך ביתי ואף פעם עוד לא הגענו למפגשים כאלו .
יש "נהלים" מיוחדים שכדאי לדעת עליהן מראש? דברים שצריך להביא? משהו שצריך להכין? איך זה בדיוק?בערך?
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2006-10-30T07:47:54):
[u]כלב בן יפונה: אבא שואל אם אפשר להביא את צאצאיו[/u]
מניסיון העבר בטיולים הקהילתיים, בעיקר במקומות "סגורים" כמו בממשית, יש עדיפות גבוהה שהכלבים [b]לא[/b] יגיעו לטיול. הכלבה הפרטית שלנו נשארת אצל הבייביסיטר הקבועה שלה.
היות שמדובר במקום גבוה, צריך לזכור שיהיה קר בלילה, ולכן כדאי לבוא מצויידים בהתאם. את ארוחות הערב אנו מקיימים בשיתוף כך שכל משפחה מכינה את מזונה בעצמה ובארוחה עצמה מניחים את הסירים ב"מרכז" וכולם אוכלים מכולם ועם כולם.
[u]חבל שדתיים לא יכולים לבוא.[/u]
הדתיים, מכל הדתות, מוזמנים בהחלט לבוא, ומניסיון העבר, רוב הנוכחים בטיולים הם דתיים (בצורה זו או אחרת). בכל מקרה, מי שדתי ויש לו בעייה כלשהיא לבוא מוזמן לפרט אותה כאן וננסה למצוא פתרונות.
<מובן שנשמח למצוא גם לחילונים בעיות ופתרונות, בהתאם>
[b][po]נתי בהריון[/po][/b] (2006-10-30T08:16:27):
האם אפשר לתת תיאורי מסלולים של הטיולים כי נשמע נחמד רק שאני אהיה בחודש כמעט תשיעי ורוצה לדעת אם אני אוכל ללכת גם.
וכל הכבוד על היוזמה והארגון!
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2006-10-31T07:09:43):
[u]מובן שנשמח למצוא גם לחילונים בעיות ופתרונות, בהתאם[/u]
האם השמחה היא על הבעיה או על מציאת פיתרונה ?
[b][po]ליאת Skippy[/po][/b] (2006-10-31T08:21:13):
לדעתי, גם וגם :-)
[b][po]ארני ש[/po][/b] (2006-10-31T21:26:14):
להריונית:
כיוון שיוצאים לטיולים וחוזרים לממשית יש כאלה שנשארים.את יכולה להצטרף למפגש אך לא לצאת למסלולים .
לא תהיי לבד .
[b][po]קשת בענן[/po][/b] (2006-10-31T22:48:13):
הדתיים שואלים מה התכנית לשישי בערב ושבת?
כי אם יש כוונה לנסוע/ לשמוע מוסיקה או לנגן/ לבשל/ או לעשות מסלולים ארוכים בשבת או ערב שבת,
והדתיים מוזמנים להוסיף לרשימה,
אז יש לנו בעיה להיות נוכחים .
הייתי שמחה מאד להגיע.
יש פתרונות?
ברמת העקרון חשובה לי גם אוירת שבת כהלכתה , ואני אשמח אם יהיו פתרונות ויבואו עוד דתיים כדי שנוכל להסתדר לנו ביחד.
(אולי זה לכשלעצמו סוג של פתרון?!
[b][po]בידי בם בם[/po][/b] (2006-10-31T23:03:24):
האם [po]חבר קהילת באופן טבעי[/po] יכול להיות בן אנוש בלבד או גם חיות אחרות מתקבלות ?
[u]בכל מקרה, מי שדתי ויש לו בעייה כלשהיא לבוא מוזמן לפרט אותה כאן וננסה למצוא פתרונות.[/u]
אחת המצוות בדת שלי היא לצרף את בן המשפחה ההולך על ארבע לטיולים כיפיים בטבע, כל עוד התנהגותו אינה פוגעת בסדר הציבורי. כנ"ל לגבי בעליו.
[b][po]עודד המחפש[/po][/b] (2006-11-01T00:37:46):
רגע רגע, האם זה במקום תמנע? שינוי בתכניות?
או שאני מתבלבל? (כתוב לי פה "דבר חלש - אתה מבלבל את המרגיעונים" אז אולי גם אני התבלבלתי)
[b][po]ליאת Skippy[/po][/b] (2006-11-01T08:41:18):
משיבה בשם רני:
כן, [b]במקום תמנע.[/b]
לגבי חברי באופן טבעי ההולכים על ארבע -
איכשהו, למרות האמירות המרגיעות מהסוג של [u]כל עוד התנהגותו אינה פוגעת בסדר הציבורי. כנ"ל לגבי בעליו[/u] נוצרים מצבים בהם התנהגותם כן פוגעת בסדר הציבורי.
דעתי האישית והפרטית בלבד, שאינה מחייבת אף אחד, היא שאם יש לך בטחון מלא, מעל כל צל של ספק ושאר הקלישאות הרלוונטיות, שהתנהגות ההולך על ארבע ובעליו תהיה כזו, כפי שתיארת, שיבוא.
< מזכירה שיש שם גמלים (בעיקר נאקות, אבל זה בטח לא משנה עבור כלב, נכון?), סוסים, חמורים (אולי אתונות ולא חמורים) ועוד. הרבה הולכי-על-4-חברי-באופן-טבעי, נוטים להתנהג בצורה שונה כשהם מריחים הולכי-על-4 באופן כללי וכאלה בפרט, ולחרוג ממנהגם הרגוע, לטובת התפרעות ברמה כזו או אחרת. >
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2006-11-03T09:20:01):
[u]הדתיים שואלים מה התכנית לשישי בערב ושבת?[/u]
בדרך כלל עושים ארוחת ערב משותפת ויושבים מסביב למדורה או בתוך האוהל ושרים. היות שכמעט כל הנוכחים (במפגשים ב-12 השנים האחרונות) אינם שומרי מצוות כפי שאת ([po]קשת בענן[/po]) מגדירה והם כן נוהגים [u]לנסוע/ לשמוע מוסיקה או לנגן/ לבשל/_ בשבת, לכן אם _יש לנו בעיה להיות נוכחים[/u] הפתרון היחיד כאן הוא פשוט לא להיות נוכחים בעת האירועים המסוימים הללו.
[u]ברמת העקרון חשובה לי גם אוירת שבת כהלכתה[/u]
תמיד בערב שבת ובשבת עצמה יש אוירה מיוחדת של שבת, אם כי אני לא בטוח שה"הלכתה" של כולם דומה. בדרך כלל לפני ארוחת ליל שבת אנו מתאספים, מישהו עושה קידוש, שרים שירי שבת וכד', אבל יכול להיות שאצל חלק משומרי המצוות חלק מהמנהגים נחשבים כ"חילול שבת" כך שגם כאן יתכן שיהיה למישהו בעיה להיות נוכח.
[u]ואני אשמח אם יהיו פתרונות ויבואו עוד דתיים כדי שנוכל להסתדר לנו ביחד (אולי זה לכשלעצמו סוג של פתרון?![/u]
למרות שלי אין שום בעיה להיות נוכח באוירת שבת ובמנהגי שבת כפי שאת מגדירה אותם, הרי שאם לך יש בעיה להיות נוכחת במנהגי השבת שלי, יתכן באמת שהפתרון הוא להתאסף מספר משפחות בעלי "ראש דומה" לגבי עניינים אלו, לפרוש הצידה ולעשות זאת כך שלא יראו את מנהגי השבת של האחרים.
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2006-11-03T11:08:21):
רני, הגישה שלך מרעננת ונעימה, תודה @}
[b][po]גבעה ירוקה[/po][/b] (2006-11-04T00:01:12):
אני חושבת להגיע,עם פיצקי,ואולי הגדולות יאותו להיצטרף. אם אדע על עוד מתבגרים/מתבגרות שיהיו במיפגש,זה יכול בהחלט להשפיע על נכונותן...
זו תהיה פעם ראשונה שלי אז בטח יהיו לי עוד שאלות.
[b]דו[/b] (2006-11-04T12:15:35):
גבעה הי, מה גילן של המתבגרות שלך? גם אני התחלתי לחשוב על האפשרות, שלי בת 12 ולא יודעת אם אוכל לסחוב אותה איתי. וגם לי זו הפעם הראשונה אז יש גם חששות שקשורים אלי. לך אין? (והמרגיעון: אפשר להזמין הזדמנויות...)
[b][po]גבעה ירוקה[/po][/b] (2006-11-05T09:22:17):
יש לי(לנו) סריה.... בערך:13,14,15,ו-16... אני מאמינה שהצעירות יאותו להגיע אם אבטיח להן חברה בת גילן,בנות ואף בנים.... לפחות חלק מהן (אסתפק בזה בהחלט..(-: )
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2006-11-05T09:44:52):
יש כמה נערים/ות בגילאים כאלה בקהילה. סביר שלפחות חלקם יגיעו.
[b][po]תזמורת הים[/po][/b] (2006-11-05T10:41:41):
אנחנו באים עם בן 13 ובן 8.
[b][po]חדוה כשר[/po][/b] (2006-11-05T16:47:26):
לנו יש כמה מתבגרים (12-14) שבאים לטיול, ועוד כמה גדולים יותר שאני עוד לא יודעת אם הם באים.
<חדוה מדברת בשמה ובשם משפחתה המורחבת>
|יש||יש||יש||יש|
[b][po]גבעה ירוקה[/po][/b] (2006-11-05T21:02:47):
דו,עכשיו שמתי לב שכתבת שיש לך חששות,אז רציתי לשאול למה את התכוונת,אם זה בגלל שזו פעם ראשונה אז טבעי שיהיו,מה אם לא ארגיש בנוח,וכו' אבל זה חלק מהחיים לא?... אני תמיד לוקחת בחשבון שאולי משהו לא יהיה בדיוק מתאים לי...ובכל זאת ממש מתחשק לי לבוא! (-:
ואני כמובן אשמח מאד שיהיו עוד כאלה שזו להם פעם ראשונה.
>אני מזמינה לי הזדמנות להכיר אנשים חדשים....<
ויופי שיהיו כמה מתבגרים,מקווה שאפילו עוד...
[b]דו[/b] (2006-11-05T21:39:05):
גבעה, צודקת בהחלט. שוקלת בחיוב. תודה.
[b][po]תזמורת הים[/po][/b] (2006-11-06T23:06:39):
רציתי לשמוע מהורים מנוסים איך מתמודדים עם הנושאים הבאים:
[list]
[*] איך מסתדרים עם הרדמה של תינוק באוהל שיש בו עוד אנשים ורעש? התינוק שלי לא מאלה שיכולים להרדם גם באמצע דיסקוטק :-P. הוא זקוק לחדר שקט ונטול גירויים... ומה קורה בלילה כשתינוק בוכה- כל האחרים לא מתעוררים ממנו? יש כזה דבר אטמי אזניים לתינוקות? ;-)
[*] מה עושים עם חיתולי בד? יש מקום לתלות לייבוש? זו הפעם הראשונה שאנחנו נוסעים אתו ללון מחוץ לבית ולא בא לי להדרדר לח"פ, בפעם הראשונה אחרי 9 חודשים, דווקא במפגש של באופן...
[/list]
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2006-11-07T21:24:12):
האם אפשר להגיע ליום או יומיים? לחילופין האם אפשר לבוא לפעילות ולא להשאר לישון?
[b][po]עודד המחפש[/po][/b] (2006-11-07T21:37:12):
[u]איך מסתדרים עם הרדמה של תינוק באוהל שיש בו עוד אנשים ורעש?[/u]
קורה באמת שתינוק אחד מתעורר (למשל שלנו...) ומעיר אחרים אחריו. לפעמים זה יכול אפילו לגרום להיכרות נעימה עם מישהו שלא הכרת עדיין והילד שלו התעורר גם (ככה קרה אצלנו...) אין פתרונות קסם כנראה. אם התינוק שלך לא יכול לישון כשיש קצת רעש אז הוא יצטרך כנראה להירדם רק כשהוא עייף מאוד מאוד והרעש כבר לא יפריע לו.
[u]יש מקום לתלות לייבוש?[/u]
תביאי חבל ותקשרי בתוך או מחוץ לאוהל. זה יתייבש. בכל מקרה כדאי להביא מספיק חיתולים כדי לא להיתקע במקרה שיהיה קר וזה לא יתייבש מספיק מהר.
[b][po]תזמורת הים[/po][/b] (2006-11-07T21:56:44):
[u]לפעמים זה יכול אפילו לגרום להיכרות נעימה עם מישהו שלא הכרת עדיין[/u]
:-)
אני תמיד שמחה להכיר אנשים נחמדים. אבל כשהבן שלי מתעורר בלילה הוא לא במצב רוח מתאים לסמול טוק...
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2006-11-07T23:39:53):
[u]האם אפשר להגיע ליום או יומיים? לחילופין האם אפשר לבוא לפעילות ולא להשאר לישון?[/u]
אפשר ממש כל מה שרוצים.
[b]רלי[/b] (2006-11-12T00:37:46):
האם כולם ישנים במרחב אחד? זו יכולה להיות גם בעיה לדתיים.
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2006-11-12T16:31:10):
[u]האם כולם ישנים במרחב אחד?[/u]
כן. או שניים.
[b][po]אופיר א[/po][/b] (2006-11-15T08:32:59):
כמה ימים מראש צריך להירשם?
[b]סינדי[/b] (2006-11-15T14:38:13):
אהלן,
עקב יומולדת של אמא, אנחנו לא נגיע הפעם לצערי הרב
ועד הפעם הבאה... נמשיך להתגעגע!
[b][po]פרח בר[/po][/b] (2006-11-23T10:45:26):
שמחה להצתרף ולצרף את משפחתי לטיול נחמד שכזה @}
שמחה מאד להכיר פנים חדשות ואנשים טובים
עצובה לראות שהזמן באתר קצוב מפאת סכנת סגירתו...s-:
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2006-11-23T16:35:40):
שלום פרח בר.
הניק שבחרת כבר תפוס באתר. את יכולה לבחור ניק אחר
[b][po]עירית לוי[/po][/b] (2006-11-23T22:11:13):
[u]הניק שבחרת כבר תפוס באתר.[/u]
כבר לא תפוס, החלפתי לשמי האמיתי :-)
אבל זה ממש ממש טרי (וגם יש ממנו [po]העברה אוטומטית[/po] אלי) ולכן באמת יכול לבלבל.
ברוכה הבאה {@
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2006-11-27T23:40:17):
שוקלים להירשם בפעם הראשונה אז יש לנו מספר שאלות:
[list=1]
[*] עד כמה קר בלילה - האם ישנים לבושים, יש שמיכות או צריך להביא? האם שמים כובעים בשינה? מה הטמפרטורות לפי הערתכם בלילה?
[*] מה הנסיון שלכם להגיע עם ילדים בני שנה וחצי בערך? האם זה אפשרי בכלל?
[*] האם יש אפשרות בתשלום נוסף לישון עם התינוק איפשהו בתוך בנין? (פולדים שהוא יצתנן)
[/list]
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2006-11-28T08:46:18):
[u]האם ישנים לבושים, יש שמיכות או צריך להביא?[/u]
צריך להביא. קר.
[u]ילדים בני שנה וחצי בערך[/u]
לנו לא יצא, אבל יש תמיד טון תינוקות.
[u]בתשלום נוסף לישון עם התינוק איפשהו בתוך בנין[/u]
תסתכלי באתר של המקום.
[b]פולניה[/b] (2006-11-28T08:58:02):
פולניה שואלת, (איך לא-)
מה עם אוכל?
מביאים ומכינים יחד או שבתשלום ניתן לרכוש שם?
ומה לגבי שמיכות? צריך להביא שק"ש? (אין לנו...)
[b][po]Hilla Kr[/po][/b] (2006-11-28T09:53:28):
נראה כיף :-)
ארוחת בוקר כלולה בתשלום?
ארוחת צהריים אישית?
הטיולים המתוכנים כרוכים בתשלום נוסף?
להורים הטריים החוששים, מנסיון (סופ"ש קישורי אמהות בממשית), יש יתרון עצום לכך שהתינוקות שמתעוררים ב5 בבוקר, מתחילים לשחק בחול בלי להעיר את ההורים. קסם. שקלתי להביא ארגז חול לחדר השינה.
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2006-11-28T13:17:01):
[u]מה עם אוכל?[/u]
[u]אוכל משותף בארוחות ערב (כל אחד מכין לחוד ואוכלים ביחד).[/u]
בשאר הארוחות - כל אחד מביא לעצמו, ואוכל, ומכבד.
[b][po]Hilla Kr[/po][/b] (2006-11-28T13:24:45):
ומה עם ארוחת בוקר?
ראיתי באתר שבעקרון הלינה היא עם ארוחת בוקר. נכון גם אצלינו? או שבגלל שזה איזה דיל, אנחנו לא נקבל ארוחת בוקר? ואם הדיל שלנו לא כולל, יש אפשרות לקבל בתשלום נוסף? אם כן, כמה?
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2006-11-28T13:45:04):
לא כולל ארוחת בוקר.
האם יש אפשרות? לוידעת.
[b][po]Hilla Kr[/po][/b] (2006-11-28T14:13:37):
תודה!
[b][po]ליאת Skippy[/po][/b] (2006-11-28T15:14:20):
יש שם גם חדרים בתשלום אחר.
באוהל, עלול להיות קר מאד, למרות שכשקר, מפעילים שם תנור - יעיל למדי.
שנה שעברה אאל"ט, לילה ראשון היה נעים, לילה שני היה קר וגשום. במפתיע.
לא חייבים שק"ש. אפשר להביא סדינים ושמיכות.
אם תרצי לישון ערומה מתחת לשמיכה (או מעליה) אני לא חושבת שמישהו יגיד לך משהו. (לי זה לא יפריע. טוב, אולי אם את ממש נראית פיצוץ, עד כדי כך שבעלי יסתכל רק עליך במקום לשמור על הילדים, או במקום להסתכל עלי, אז זה עלול להפריע לי :-) )
ילד בן שנתיים ובן שנה הסתדרו יופי רוב הזמן. מדי פעם הפריעו לאחרים לישון, אבל זה די מובן מאליו כשישנים כולם יחד באוהל ענק משותף, נכון?
מומלץ מנשא או אולי אפילו מנשא גב, לטיולים.
הטיולים לא בתשלום נוסף.
רכיבה על גמלים (נאקות, למי שמדקדק בפרטים) כן בתשלום נוסף. גם אם זה רק סיבוב קטן בתוך הרחבה (מאנז'?)
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2006-11-28T18:06:51):
ראו הודעה אחרונה ב [po]חברים בחינוך ביתי[/po] של אלכס על בקשה לטרמפ למפגש מב"ש.
[b]Alex[/b] (2006-11-30T16:25:47):
Hi Friends,
I am a new person in yuor community and I am wiling to come (together with my wife and a little son - 3.5 years old), but we have no car and do not know how to reach the target place using buses only.
Could somebody answer me how to reach us (or even there is some kind person who has vacant places in his car - :-) -
Great thanks in advance
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2006-11-30T17:53:47):
שירותים מקלחות
האם משותפים?
האם יש דרך להבטיח לילדים/ות פרטיות?
[b][po]Hilla Kr[/po][/b] (2006-12-01T17:45:45):
אלכס,
אני לא יודעת מאיפה אתה מגיע, אבל יש רכבת שמגיעה לדימונה 5 פעמים ביום חמישי, ו3 בשישי.
המרחק מדימונה לממשית הוא פחות מ10 ק"מ להערכתי, כך שמישהו יוכל לקפוץ להביא אותך משם, כשתגיע.
אני עדיין לא יודעת אם אבוא. אם אכן אבוא, לא אכפת לי להיות המקפיצה.
יש גם רכבת חזרה במוצאי שבת שיוצאת מדימונה ב18:45
קישור לאתר הרכבת:
http://www.israrail.org.il/
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2006-12-03T22:52:08):
_שירותים מקלחות
האם משותפים?
האם יש דרך להבטיח לילדים/ות פרטיות?_
יש מקלחות משותפות
ויש גם תאים פרטים
[b][po]אמא נמש[/po][/b] (2006-12-04T09:16:25):
אולי אפשר לרכז את כל באינפו' בראש הדף
זה יהיה יותר ברור ונח מאשר לדלות פרטים
אנחנו מתלבטים עדיין אם נגיע אבל יעזור לנו להחליט אם נדע
מה הסידור לגבי ארוחות ומסלולי הטיולים
[b][po]Alex Binun[/po][/b] (2006-12-04T11:49:28):
Hello Hilla,
Thanks for your help,
We (my wife, son and me) are coming from Beer-Sheva. Friday Morning we will come to Dimona by train. Write me when do you want to pass Dimona (the railway station) . Then I will answer you which train (at which time) will be chosen by me.
Yulia, Alex
[b][po]Hilla Kr[/po][/b] (2006-12-04T11:50:07):
שלום אלכס!
אני עדיין לא יודעת אם אבוא.
בעצם ההצעה שלי, לך, להגיע לדימונה בתחבורה ציבורית (רכבת לדעתי נוחה יותר מאשר אוטובוס). ואז מישהו שכבר הגיע לממשית, ופרק את כל המשפחה והציוד, יוכל לקפוץ לדימונה להביא אותך.
פשוט קשה לי להאמין שיהיה מישהו עם 3 מקומות ריקים במכונית שיכול לקחת אתכם טרמפ'.
שוב, אם אבוא, אשמח להקפיץ, אותך. אבל אני לא בטוחה שאבוא.
[b][po]Alex Binun[/po][/b] (2006-12-04T12:03:34):
Hi Hilla
How can I know whether somebody had arrived and finished preparations ? Or maybe there are some coordinators that can be reached.. Anyway - I will arrive at Dimona (railway); then I will ask people how to go...
Alex
[b][po]Hilla Kr[/po][/b] (2006-12-04T12:04:24):
אלכס, מצטערת, אבל אני באמת עדיין לא בטוחה שאבוא.
לדעתי, תבקש מס טלפון ממישהו שבטוח מגיע (לפי הדף). ואז תוכל להתקשר ולשאול מי יכול לבוא.
[b][po]אופיר א[/po][/b] (2006-12-04T18:28:00):
שלחתי מייל לגבי חדרים ומחירים והנה התשובה שקיבלתי:
בעקרון יש מספר חדרים לא צימר מפואר אלא חדר
פשוט ונוח
בסיס האירוח אצלנו הוא מינימום לינה וארוחת
ערב או בוקר
או כמובן שתי ארוחות
המחירים לינה+ ארוחת ערב+ ארוחת בוקר 180
למבוגר
140 לילד מגיל 3
תוספת לחדר 50 ש"ח לאדם
לינה וארוחת בוקר 100 למבוגר 80 לילד
לינה וערב 140 למבוגר 110 לילד
[b][po]Hilla Kr[/po][/b] (2006-12-04T20:33:40):
תודה אופיר,
העניין הוא שאנחנו משלמים כבר על הלינה ב"דיל" מאורגן. מעניין כמה תעלה לנו תוספת של האוכל בלבד.
ומעניין אם גם לנו החדר הוא בתוספת 50 ש"ח בלבד.
אולי פשוט אתקשר לשאול:-)
[b][po]דינ דן[/po][/b] (2006-12-05T05:13:56):
אופיר שלום
תוכל למסור יותר פרטים - עם מי יצרת קשר? טלפון וכד..
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2006-12-05T07:35:49):
יש למעלה קישור לאתר של חוות הגמלים. בטח יש שם איפשהו "צור קשר".
[b][po]אמא נמש[/po][/b] (2006-12-05T13:11:11):
כמה אנשים כבר נרשמו?
[b][po]Hilla Kr[/po][/b] (2006-12-05T13:15:59):
טוב, אין אפשרות לרכוש ארוחות בנפרד :-(
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2006-12-05T13:58:21):
[u]כמה אנשים כבר נרשמו?[/u]
נרשמו עד כה כעשרים משפחות. בשבוע הקרוב בטח ירשמו עוד. הזמנו מקום לכשלושים משפחות.
[u]טוב, אין אפשרות לרכוש ארוחות בנפרד[/u]
הארוחות מתנהלות כפי שמפורט למעלה, בשיתוף ולחוד בהתאם לארוחה. לגבי הזמנות מיוחדות יש להתקשר ל "אתר" www.mamshit.co.il ולשאול.
[b][po]Hilla Kr[/po][/b] (2006-12-05T14:57:51):
אז זה מה שכתבתי. אם לא הובן, [b]התקשרתי, ואין אפשרות לרכוש ארוחות בנפרד.[/b]
ובכלל היא לא מעונינת בהזמנות מיוחדות. קיבלנו מחיר קבוצתי כדי שלא תצטרך להתעסק עם בודדים.
[b][po]אופיר א[/po][/b] (2006-12-05T21:56:59):
הי,
כתבתי להם מייל ע"י צור קשר ואת התשובה שהם שלחו לי, הבאתי לכאן.
[b][po]Alex Binun[/po][/b] (2006-12-07T14:05:01):
Hii Friends,
I will come to Dimona Friday morning (around 11.00 - to teh railway station); then we (my wife, son ane me) will march to Mamshit. Can somebody (who is sure that he will be already at the site, unpacked) give me his cellular - I will ask him to pick us...
Alex
[b][po]Alex Binun[/po][/b] (2006-12-08T15:44:57):
יש לי שאלות:
[list]
[*] האם יש מקרר?
[*] בעזרת מה מבשלים - יש תנור גז, או תנור חשמלי, או בכלל מדליקים מדורה?
[*] האם יש בכלל חשמל שם?!
[*] האם אפשר להשתמש שם בקומקום חשמלי?
[*] האם יש תאורה חשמלית באוהל?
[*] איזה סוג של תנור חימום יש באוהל?
[*] האם יש שם כלי אוכל (כפיות, סכינים, סירים, כערות, .....) או זה צריך לגרור מהבית?
[*] האם יש שם חלב, סוכר, מלח, קפה,...?
[*] האם יש אפשרות לשכור שמיכות בחווה? אין חשק לגרור את כל זה :-).
[/list]
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2006-12-08T23:41:10):
[u]האם יש מקרר?[/u]
יש מקרר לא גדול במיוחד, אבל אפשר לשים בו דברים.
[u]בעזרת מה מבשלים - יש תנור גז, או תנור חשמלי, או בכלל מדליקים מדורה?[/u]
יש מקום למדורה. מבשלים על כיריים שכל אחד ואחת מביאים מהבית.
[u]האם יש בכלל חשמל שם?![/u]
בשנה שעברה סידרנו תאורת פרוג'קטורים לשולחנות האוכל. מלבד זאת יש תאורה באוהלים (שצריך לכבות בלילה. ננסה לשים נורות "מוחשכות" ואם יש למישהו נורות של חדש חושך זה יהיה מעולה), וכן תאורה בשבילים.
[u]האם אפשר להשתמש שם בקומקום חשמלי?[/u]
לא. אין שקעי חשמל זמינים.
[u]איזה סוג של תנור חימום יש באוהל?[/u]
יש מפוח חשמלי בעל מנוע מחוץ לאוהל שזורק אוויר חם לתוך האוהל.
[u]האם יש שם כלי אוכל (כפיות, סכינים, סירים, קערות, .....) או צריך לגרור מהבית?[/u]
כן. צריך להביא מהבית.
[u]האם יש שם חלב, סוכר, מלח, קפה,...?[/u]
לא.
[u]האם יש אפשרות לשכור שמיכות בחווה? אין חשק לגרור את כל זה .[/u]
לא. צריך להביא מהבית. :-(
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2006-12-10T10:58:33):
האם המפגש פתוח לכולם??או שיש "חברי מועדון"?
[b]רותי[/b] (2006-12-10T15:11:14):
שלום לכם!!!
האם כולם זוגות ומשפחות? רק אני בלי? יכול להיות? איפה כל הרווקים רווקות גרושים פרודות לבד מרצון וכו'? אתם שם? תבואו או שאהיה יחידה ביחידותי?
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2006-12-10T15:16:48):
אפשר לקבל פרטים על הטיולים? בעיקר - האם יהיה טיול ביום שישי, לאן ובאיזו שעה יוצאים?
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2006-12-10T20:51:07):
ניתן עדיין להירשם אנחנו זוג עם שני ילדים
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2006-12-11T00:18:02):
[u]אפשר לקבל פרטים על הטיולים?[/u]
עדכון לגבי המסלולים ומועד המפגש - בהקדמה למעלה.
[u]האם המפגש פתוח לכולם??או שיש "חברי מועדון"?[/u]
המפגש פתוח רק למי שרואה את עצמו חלק מהקהילה. הא, וגם לאורחים שרק בוחנים אפשרות להצטרף.
[u]האם כולם זוגות ומשפחות?[/u]
רוב הנרשמים משפחות עם ילדים. לא רק.
[u]תבואו או שאהיה יחידה ביחידותי?[/u] - לא ממש יחידה, ובטח לא בודדה.
[b][po]אנה בי[/po][/b] (2006-12-11T17:28:31):
[u]האם כולם זוגות ומשפחות? רק אני בלי? יכול להיות? איפה כל הרווקים רווקות גרושים פרודות לבד מרצון וכו'? אתם שם? תבואו או שאהיה יחידה ביחידותי?[/u]
רותי, אני מקווה שנבוא (בס"ד) ונביא חבר שלנו שהוא רווק.
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2006-12-12T14:22:37):
שלום.
האם ידועים הפרטים לגבי הטיולים. מרחק הליכה, גיל מינימלי מומלץ וכדו' ?
תודה
[b][po]גבעה ירוקה[/po][/b] (2006-12-12T22:29:16):
הבנות מבקשות לדעת...מה גילאי המתבגרים האחרים שיהיו? חשוב להן לא להיתקע עם חבורת מבוגרים וילדים קטנים,בגילן זה בזבוז זמן משווע!
שלנו בגיל-13,14,15 שתבינו(מי שיש לו ילדים בגיל הזה יודע) אם הן לא ימצאו עניין בחברה,חבל על הזמן.... S-:
[b]סינסתטית[/b] (2006-12-13T07:32:32):
לי יש בנות 11 ו-8.5, אם זה עוזר (-:
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2006-12-13T07:47:56):
[u]האם ידועים הפרטים לגבי הטיולים. מרחק הליכה, גיל מינימלי מומלץ וכדו' ?[/u]
הטיולים מפורטים בקוים כלליים בתחילת הדף. בכל מקרה מדובר על טיולים לא ארוכים ולא קשים, מתאימים להורים עם ילדים על מנשאים או אפילו למתחילי הליכה.
[u]הבנות מבקשות לדעת...מה גילאי המתבגרים האחרים שיהיו?[/u]
מהצד שלנו אנו מביאים בת אחת בת 14, בן ובת בני 12 ויהיה עוד בן אחד כזה לפחות.
[b][po]ארני ש[/po][/b] (2006-12-17T07:57:33):
תודה לכולם . נהננו מאוד .
גם שכחנו את החנוכיה שלנו, אם מישהו אסף אותה נשמח לדעת ולקבלה חזרה בהזדמנות .
(היא די קלאסית בצורתה עשויה ממתכת)
[b][po]אמיר אוסי נהוראי ונעה[/po][/b] (2006-12-17T08:25:51):
נהננו מאוד גם אנחנו וגם נהוראי ונעה , היה מעניין ,
המשכנו את השיחה בעניין חינוך ביתי וכנראה הילדים לא ירפו עד שנעבור לזה.
חג חנוכה שמח.
מאמיר אוסי נהוראי ונעה.
נ.ב. ניצן יש תמונות של הבנות אם אתה מעוניין תשלח את המייל.
[b][po]אסנת ש[/po][/b] (2006-12-17T08:59:34):
גם אנחנו מאוד נהננו.
תודה למפיקים. @}
רק חזרנו הביתה והגדול רוצה לחזור שוב לחוות הגמלים.
[b]נעמה...[/b] (2006-12-17T14:14:07):
מראה.
המפגש הזה שימש לי מראה,להתבונן בעצמי החדשה,במי שהפכתי להיות בשנה האחרונה.
ראיתי אנשים מיוחדים.אנשים שעסוקים מרבית זמנם בליצור ולעצב את חייהם,בדרכם. אנשים שלא כל כך חשוב ומעניין להם מה האחרים עושים.
אנשים שעוטפים עצמם בתוך התא המשפחתי המצומצם,ברכות ובאהבה,אבל כלפי חוץ-חושפים עור קשה ומחוספס משהו,לא הכי נעים.
נזכרת איך בעבר הלא רחוק התרחקתי מאנשים כאלו.קראתי להם קרים ומנוכרים,לא חברותיים בעליל.חיים בבועה.
והיום,היום אני מתבוננת בהם ורואה אותי.
מראה.
ראיתי את עצמי משתקפת בדמות בני,מטפס על ההרים,בלי שום שביל,בלי רשות,בלי צורך באישור מאף אחד. לא מעניין אותו מה אחרים חושבים. הוא עסוק מדי בלרדוף אחרי ציפור נדירה על הצוק.
לא מתעניין בחברה סביבו ,לא מחפש את קרבתם,אבל גם לא נמנע מהם.
התבוננתי.לא יודעת אם אהבתי כל מה שאני רואה,אבל יודעת שמה שראיתי,זו הייתי אני. מה שהפכתי להיות בשנה האחרונה.
מראה
ראיתי את השונות והייחוד של כל אחד מכם,ממי שהיה שם,וראיתי את השונות שלי.לא בטוחה שראיתי הכל. מי שמסתכל עליי מבחוץ מדווח על מוזרויות...
ראיתי עצמי בוהה באש המדורה,מחליפה צבעים,
אני שם,ולא שם
איפה אני???
מופיע לי "מרגיעון" : באופן טבעי כולנו שייכים
מתה על המרגיעונים האלו. איך תמיד הם מגיעים בזמן ובמקום הנכון...
נעמה
זו מהמראה , שניצבה מולכם,מול עצמה.
[b][po]ארני ש[/po][/b] (2006-12-17T18:04:27):
נעמה איזה יופי כתבת . האמת שהתחברתי לכל מילה שלך .
אני לא יודעת מי את כי באמת הטיול הזה הייתי מנוכרת ובתוך עצמי בקושי דיברתי עם אנשים , אבל בדרכי הייתי נוכחת .
משפט אחד שקשה לי לעיכול :
[u]אנשים שעוטפים עצמם בתוך התא המשפחתי המצומצם,ברכות ובאהבה,אבל כלפי חוץ-חושפים עור קשה ומחוספס משהו,לא הכי נעים.[/u]
ניראה לי ביישנים .
[b][po]סיגל ב[/po][/b] (2006-12-17T18:10:57):
היה נהדר.
תודה לכולם.
[b][po]אנה בי[/po][/b] (2006-12-17T18:51:18):
מאד מאוד נהננו. תודה לכולם @}
נעמה, כתבת מאוד יפה.
נהננו להיות "שכנים" שלכם באוהל. אנחנו כל הזמן נזכרים בשיעור בפרשת שבוע.מאוד התלהבנו ואנחנו מתביישים בעצלנות שלנו (שלא עשינו את זה בבית עד עכשיו).
תודה וד"ש לכולם מילד בלונג'ינגי שמאוד אוהב מכוניות :-)
[b]נעמה...[/b] (2006-12-17T20:12:16):
[po]ארני ש[/po] תודה על הניסוח ההולם. אכן , קל לי יותר להשלים עם התדמית שלי כביישנית,מאשר להודות שמשהו מכישוריי הסוציאליים לקוי או משובש
[b][po]ארני ש[/po][/b] (2006-12-18T20:24:53):
מישהו מצא את החנוכיה שלנו ???
[b]אני[/b] (2006-12-19T00:29:43):
[u]אנשים שעוטפים עצמם בתוך התא המשפחתי המצומצם,ברכות ובאהבה,אבל כלפי חוץ-חושפים עור קשה ומחוספס משהו,לא הכי נעים.[/u]
מה, יש עוד אנשים שמרגישים כך עם עצמם? שמאז הפכו למשפחה די בודדו עצמם מהסביבה?
[b][po]ארני ש[/po][/b] (2006-12-19T06:53:29):
ההפך , לא בודדתי עצמי מהסביבה. דוקא בארבע שנים האחרונות נוצרו לי המון קשרים חברתיים , דרך מסגרות באופן השונות. ששרים משמעותיים ואותנטיים , כמו שנוצרו לי בימי בית הספר , הצבא , הלימודים...
דוקא לפני באופן בשנים שכאדם מבוגר עבדתי לא הצלחת לבסס קשרים ארוכי טווך ומשמעותיים כי לא התאמת לאנשים סביבי .
עם זאת יש משהו במפגשים מסוג זה שקצת יוצר תחושת ניכור ,
כאילו זו פגישת שבט אבל בפועל עם רוב האנשים האלה נפגשם פעמים ספורות בשנה אז איזה בסיס משותףלשיחה כבר יש .
אולי יש כאלה יותר תקשורתיים אבל אותי סוג כזה של מפגש די משתק חברתית .
לגבי הסביבה היומיומית, יש משהו באורח חיים משפחתי שמבודד מהסביבה , כי רוב הקשרים החברתיים נוצרים במסגרת העבודה, או עם הורים אחרים מהגן .
אבל כמו שאמרה חברתי [po]לילה טוב[/po] אפשר להחליף את העדר , נראה לי שמי שהולך למפגשים של חינוך ביתי יוצר לעצמו חברה אלטרנטיבית אינטנסיבית שבשבילי היא מאוד מספקת , (למרות שכמעט לא הולכתלמפגשים הצלחתי לבסס לי כמה חברות טובות )
[b][po]ארני ש[/po][/b] (2006-12-19T06:54:34):
אנימבינה שהחנוכיה כבר אבודה ...
[b]נעמה...[/b] (2006-12-23T23:02:28):
לגבי התובנות שלי מהמפגש עם עצמי ואיתכם("אנשי באופן"),ניסיתי לנסח משהו יותר ידידותי עבורי,כדי שאוכל להמשיך להתבונן בעצמי במראה(ולהזכר בהשתקפות שלכם בה,בי)
מי שמעניין אותו,יכול לבקר בדף שלי _[po]חיים חדשים במדבר 2 [/po]
[b][po]גבעה ירוקה[/po][/b] (2006-12-25T16:21:04):
גם אני נהנתי מאד,למרות שהבנות רצו הביתה ברגע שהגענו... הגעתי בלי ציפיות-עצם התעוזה לעשות משהו שונה,לצאת מהבועה,עשה לי כלכך טוב,פגשתי חבורה שנראתה נינוחה וחמה ומענינת ,לצערי לא הגעתי ממש להכרויות,מפאת הצורך למצוא פתרונות למינהם,ועזבנו כבר בבוקר למחרת.אבל אנסה שוב,אולי רק עם פיצקי,אולי בהזדמנויות אחרות.בכל מקרה היה לי נהדר! תודה! (-:
+}
[/spoiler]
[spoiler=מפגש מדברי - דצמבר 2007]
[b]מפגש משפחות "באופן טבעי" ( + אורחים) ייערך בסוף השבוע - חמישי-שישי-שבת 27 עד 29 בדצמבר 2007 ב [url=http://www.afrika.co.il/]חוות האנטילופות[/url] בערבה. המפגש יכלול טיולים בסביבה (פרטים בהמשך).[/b]
מיקום כללי - בין מרכז ספיר למושב צופר.
במקום נקבל אוהלים גדולים ללינה + מזרונים + חימום באוהל + שרותים + מקלחות + מקום להכנת אוכל וארוחות משותפות.
מחירים - 55 ש"ח למבוגר ולילד (מעל גיל 3) ללילה. בנוסף, "דמי השתתפות" למארגנים - 30 ש"ח למשפחה לכל המפגש.
אוכל משותף בארוחות ערב (כל אחד מכין לחוד ואוכלים ביחד). חשוב להביא בגדים חמים לערב וללילה. ציוד הליכה - כמובן. כלי בישול, גזיות, כלי אוכל (לא חד-פעמי).
חשוב להרשם מראש בטלפון: 04-6800933.
[b]מסלולים:[/b]
מפגש: יום חמישי 27.12 בשעה 13:00 בעיר אובות - תמר המקראית (אם באים מכביש 90 פונים ימינה בצומת עין חצבה לכיוון מעלה עקרבים ואחר כך שמאלה לעיר אובות. נוסעים עד הסוף ואתם במקום הנכון. אם באים ממעלה עקרבים פונים ימינה לעיר אובות). נסתובב במקום (כולל בחורבות תמר המקראית) עד בערך 14:00 ואז נצא לסיור בשמורת חולות שיזף.
ביום שישי נטייל במסלול "נחל ורדית-ברק".
בשבת נטייל באזור הקרוב, אולי בעין שחק או נחל שחק, אולי עין זך או עין תמיד. עוד לא הוחלט סופית.
המסלולים מותאמים למשפחותֵי-לכת, ובדרך כלל נעשה בקצב של כקילומטר בשעתיים.
ניתן לתפוס אותנו (אם תהייה קליטה) בסלולריים: 057/050-5751581 (חדוה ורני).
<עדכון אחרון - 21 בדצמבר 2007>
[b]בלה[/b] (2007-11-11T17:27:18):
יופי!
איזה כיף!
תודה! {@
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2007-11-11T17:46:02):
שווה!
[b][po]ארני ש[/po][/b] (2007-11-12T06:49:45):
מחכים בקוצר רוח !!!
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2007-11-13T19:54:15):
לא נקפא מקור??
[b][po]פרח ושגיא[/po][/b] (2007-11-14T19:57:16):
שלום לחברים ולמארגנים,
אנו זוג ממושב עין-יהב, קרוב לחוות האנטילופות, (אנו גם בני המקום).
אתם באים לערבה בתקופה נהדרת, החורף נפלא בערבה, בדצמבר קר בלילות, וביום נעים מאוד.
נשמח לעזור בכל מידע על האזור. 052-4260773
יש לנו מסעדה בעין-יהב, "Bamboo Grill", אנו גם עושים "take away" של אוכל אסיאתי (מוקפצים, סושי ועוד...) במחירים נוחים מאוד,
אפשר ליצור קשר עם פרח: 052-4260773
[b][po]תזמורת הים[/po][/b] (2007-11-14T20:14:35):
מקווים להצליח להגיע השנה |Y|
[b][po]תמר מסיני[/po][/b] (2007-11-14T21:17:26):
ואולי תמשיכו אח"כ אלינו , לסיני....
[b][po]סהר לבנה[/po][/b] (2007-11-15T20:50:46):
ואני אשקיף עליכם בלילות של ירח מלא
[b][po]יפעת פ[/po][/b] (2007-11-19T14:51:09):
שנים התייחסתי אל הערבה כאזור שנמצא בדרך לאילת. כיום אני גרה בערבה וגיליתי כאן פנינות נסתרות של יופי מדברי. שקט לרוב. שמים מלאי כוכבים. פארק שעשועים (טבעי) ענק לילדים. אפשר לטפס להתגלגל לחפור לאסוף לבנות לחקור ולגלות. מזג האוויר בחורף נהדר. השמש החורפית חמה ונעימה. הלילות קרים אז אפשר להתחמם בצוותא סביב המדורה. בכל אופן בתור צפונית לשעבר הקור פה נסבל יותר (אין אפקט מקרר של רוח).
בקיצור תבואו למפגש. אנחנו מחכים לכם. ואם למישהו יש שאלה אשמח לענות.
[b]עוז[/b] (2007-11-25T15:10:28):
יש מישהו שומר שבת בקבוצה?
מה תוכנית הפעילות, והאם זה מתאים לשומרי שבת?
[b]לילך[/b] (2007-11-25T21:26:27):
האם אתה עוז הבן של דנה ויריב עם כן טאי רוצה לדבר איתך
[b][po]ארני ש[/po][/b] (2007-11-27T07:07:54):
יש טעות בתאריך בטור הצד , כתוב 21 ל12 .
[b]יהלומית[/b] (2007-11-27T18:41:12):
שלום,
אני משתתפת פסיבית מזה מספר שבועות. התאהבתי באתר (כנראה בזכות האנשים הנהדרים שמשתתפים בו).
אשמח להגיע למפגש אבל יש לי חשש מסוים. יש לי בין היתר תינוק בן 3 חודשים.
האם מתאים להגיע בקור של דצמבר עם פיצפונצ'יק?
[b]j[/b] (2007-11-27T20:33:30):
יהלומית
אני יכולה לספר לך שהייתי בסופ"ש בשטח, באזור הערבה בדצמבר שנה שעברה עם תינוק בן חודשיים וחצי ובלילה היה קרררררררר נורררררא.
זה לא היה קל, אפילו שהוא היה במנשא רוב הזמן זה בהחלט פגע בהנאה.
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2007-11-27T20:43:01):
[u]האם מתאים להגיע בקור של דצמבר עם פיצפונצ'יק?[/u]
לדעתי זו לא בעיה.
יש לך מנשא? יש לך מעיל גדול?
בטח יהיה קצת קר לפשפש, ואולי יהיה [b]לך[/b] קר להיניק, אבל חוץ מזה אני לא רואה בעיה.
[b]בלה[/b] (2007-11-27T21:35:18):
[u]יש טעות בתאריך בטור הצד , כתוב 21 ל12 .[/u]
ארני, התאריך שמעל לכותרת [po]מפגש מדברי דצמבר 2007[/po] הוא הסעיף השני מהכותרת שלמעלה [po]לקטים מטיילים[/po]. גם לי לקח זמן להבין איפה הטעות....
[b]יהלומית[/b] (2007-11-27T23:11:21):
ולמי שהיתה באזור האם קר רק בלילה או גם ביום (מכיוון שרוב הזמן הוא יונק זה יהיה קצת בעייתי אם
אני אהיה קפואה)? המקום נראה לי מקסים רק המזג אוויר מרתיע.
[b]j[/b] (2007-11-28T10:42:32):
קר רק בלילה. ביום נעים ואפילו חם.
[b]שאלה[/b] (2007-12-02T00:20:29):
[u]במקום נקבל אוהלים גדולים ללינה[/u]
מה מספר האנשים הלנים באוהל ? האם נקבל אוהל גדול לכולם או אוהלים קטנים למשפחות ?
תודה.
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2007-12-02T11:23:14):
[u]נקבל אוהלים גדולים ללינה + מזרונים + חימום באוהל + שרותים + מקלחות + מקום להכנת אוכל וארוחות משותפות.[/u]
צריך להביא גזיה, סיר.
אוכל שאתם אוהבים לאכול/לבשל.
מחצלות תמיד טוב.
שקי שינה או שמיכות. אפשר לבנות על המזרונים.
מים יהיו (אפילו מקלחות). כדאי להביא קנקלים כדי למלא בשביל הטיולים.
[b][po]אום אל קיצקיצ[/po][/b] (2007-12-02T21:14:25):
אופס, כבר דצמבר ורק עכשו גיליתי את המפגש... אפשר עוד להירשם?
[b]בלה[/b] (2007-12-02T23:37:10):
[u]אפשר עוד להירשם?[/u]
[u]חשוב להרשם מראש עד סוף החודש בטלפון: 04-6800933[/u]
תתקשרי, הם בטח לא יגידו לך לא.... (-: ודצמבר רק התחיל.
[b][po]נ ע מ ה[/po][/b] (2007-12-07T09:16:36):
אולי במקרה במקרה במקרה,מישהו יוצא מהמפגש ביום שישי בצהריים-אחרה"צ לכוון המרכז ויכול לתת לאמא+3 ילדים טרמפ?
[b][po]עודד המחפש[/po][/b] (2007-12-10T23:29:50):
יש כבר פרטים לגבע הטיולים?
[b]זהר[/b] (2007-12-11T00:18:55):
האם ניתן לרכוב באזור במסלולי שטח קצרים עם הילדים?
[b][po]בלה שנדמה לה[/po][/b] (2007-12-12T18:22:18):
[u]האם ניתן לרכוב באזור במסלולי שטח קצרים עם הילדים?[/u]
את/ה מתכוון/נת עם האופניים? או עם רכב 4X4? או עם רכב רגיל?
[b]זהר[/b] (2007-12-12T22:22:23):
השאלה היא לגבי רכיבת שטח עם אופני הרים + 2 ילדים קטנים
[b][po]בלה שנדמה לה[/po][/b] (2007-12-15T21:36:24):
זהר, הלכתי לראות במפה המתאימה כדי לענות לך, אבל גיליתי שאין לנו המפה הרלוונטית.... /-:
תיכף יבוא מישהו שמכיר את האזור טוב ממני. (-:
[b][po]יפעת פ[/po][/b] (2007-12-17T15:10:07):
יש מסלולים לאופנים. בעלי והילדים (7 ו-9) רוכבים בשטח כמעט כל סוף שבוע. המסלול המועדף עליהם הוא מספיר לכיוון נחל נקרות, אבל ידוע לי שיש גם ליד מואה (דרך הבשמים) מסלולים נוחים לאופנים. מסלולים נוספים הם בשמורת שיזף נחל שחק אבל הם יותר רחוקים מאזור הלינה. אני בטוחה שתוכל גם להתייעץ עם בעלי חוות האנטילופות.
[b]זהר[/b] (2007-12-17T18:13:01):
אני מגיע למפגש עם רכב מסחרי, שיש בו שני מקומות פנויים. אני מתחיל את המסע שלי דרומה ביום חמישי עם שני ילדי וההתחלה בעין ורד (ליד אבן יהודה).אם מישהו מעונין להצטרף ולהתחלק בדלק, אשמך מאוד. כמו כן יש לי מקום לכל זוג אפניים. אני אביא את האפניים המשפחתיים שלנו בכל מקרה. האם ישנם עוד אנשים המעונינים לרכוב במסלול שטח לא ארוך ולא קשה עם הילדים?
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2007-12-21T11:54:28):
שימו לב - עדכון מסלולים למעלה.
[b][po]עודד המחפש[/po][/b] (2007-12-21T19:03:32):
תודה על העדכונים.
שאלה:
האם יהיו מקררים לאחסון מזון, כמו שהיה בכפר הנוקדים?
[b]סינדי[/b] (2007-12-24T15:53:40):
האם זה המסלול המתוכנן ליום שישי?
http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Tiyulim/maslulim/Arava/Arava1/ms1408.htm
מהאתר המצורף זה לא נראה ממש לילדים קטנים או עצלנים גדולים ... ;-)
[b][po]נ ע מ ה[/po][/b] (2007-12-24T17:20:02):
דווקא לנו זה מתאים יופי: מסלול אתגרי לילדים הגדולים (עם אבא...)ואני (בהריון) עם הקטנה בת השנתיים,נשמח לחברת עוד אימהות שיישארו במחנה לארח לנו חברה...
אגב,אצלנו בת ה 9 עשתה את המסלול רק עם אבא בשעתיים,אבל בטח לקבוצה גדולה זה ייקח הרבה יותר.זה ללא ספק מסלול אתגרי,אבל שווה. תלוי גם מאיפה מתחילים. מאיפה באמת? (שאלה למארגנים...)
[b][po]ורדה בן ארי[/po][/b] (2007-12-24T17:28:10):
הי נעמה !!! אור ואני נהיה בוודאי עם אלו שישארו במחנה. נשמח לחברתכם.
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2007-12-24T18:29:25):
אוי. זה מה שהיה חסר כדי לשכנע אותי לנסות להפוך עולמות כדי להגיע.
אוף. אין מצב.
[b][po]עירית מגיד[/po][/b] (2007-12-24T21:51:26):
[b]מחפשת טרמפ לערבה[/b] ביום ה מאיזור ת"א, שני מקומות, לי ולביתי(בת 3) ואם לא לנסיעה הלוך/חזור, אז למסלולי הטיולים שיהיו שם.
נא להתקשר 03-6311796
בתודה מראש
[b]זהר[/b] (2007-12-24T22:38:24):
עירית, הצעתי טרמפ מספר הודעות קודם אם את מעונינת.
[b][po]אום אל קיצקיצ[/po][/b] (2007-12-25T10:37:19):
הקור בלילות השבוע באזור המרכז גורם לי להשתפן כשאני חושבת על מה שמחכה לנו בערבה. יש סיכוי שבאוהלים יהיה ממש חמים ונעים?
[b][po]עודד המחפש[/po][/b] (2007-12-25T12:30:49):
[u]יש סיכוי שבאוהלים יהיה ממש חמים ונעים[/u]
באוהלים כנראה יהיה חמים ונעים, אבל הבעיה בחוץ - מרגע שיורדת השמש ועד שנכנסים לאוהל, וגם בבוקר עד שמתחמם (פחות נורא). אם כל הכנות האוכל והאכילה הן ממש בחוץ (ולא כמו שהיה בנוקדים למשל, מין סככה חצי סגורה) אז יהיה כנראה קר.
מישהו יודע איך זה שם?
<היום הבן שלי שאל מתי נוסעים ל"מפגש האנטילופות"...>
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2007-12-26T12:03:25):
ראו עידכון לגבי מקום המפגש, שלא תגיעו במקרה לארומה בתחנת הדלק של עין חצבה.
[b][po]חופש גדול[/po][/b] (2007-12-26T12:16:13):
שווה להגיע בשישי אחה"צ?
[b][po]עירית מגיד[/po][/b] (2007-12-26T18:36:54):
[b]זהר אשמח להצטרף אליך[/b] אך לא ציינת איך אפשר ליצור איתך קשר. אשמח אם תתקשר (אפשר עד חצות ויותר) 03-6311796
עירית
[b][po]מיכל צמות[/po][/b] (2007-12-27T16:54:25):
איזה כייף לכם! אתם אמורים להיות שם כבר עכשיו - מקווה שנהנים!!! @}
[b][po]Hilla Kr[/po][/b] (2007-12-30T07:59:38):
נו...
איך היה?
[b]זהר[/b] (2007-12-30T10:34:24):
תודה על כיף של טיול, חוויות מענגות וחברים חדשים.
מזהר ראם ופז.
[b][po]ארני ש[/po][/b] (2007-12-30T17:34:37):
הטיול היה נהדר בעיני.
תודה רבה למארגנים ולכל המשתתפים .
חזרתי הביתה עם שני קולפנים אז למי שחסר קולפן - הוא קיבל בית חם ויחכה לכם אצלי .
[b][po]קרן קיימת[/po][/b] (2007-12-30T20:39:55):
המדבר פשוט מדהים וכ"כ נפלא שאפשר לחיות בשבט אפילו לרגע קט, ולא פחות חשוב - חזרנו הביתה בשלום. תודה.
[b][po]שרה לה[/po][/b] (2007-12-31T07:53:18):
היה נפלא. הצימר המפנק היה מרווח דיו, חם דיו, וידידותי למשתמש. בריכת הגופרית המעוצבת היוותה מרכז עינוג ומפגש לכל טווח הגילאים. הטיולים היו מאמצים, מפחידים, מאתגרים, וכיפיים. האוכל והיין משובחים. החברה מגוונת ומאירת פנים. הידד למארגנים! הידד לפורצי הדרך לאילת (מעלה עקרבים) ומסמני נחל גוב (הטיול של יום שבת, מצומצם המשתתפים)!
לציוד שהחזרנו נוספה שמיכת פליז אדומה. יעל?
[b][po]נר kiss[/po][/b] (2007-12-31T09:36:06):
היה נפלא, מצמיח, מעורר, מאתגר, מחבר, פותח ועוד כל מיני...
הדבר הכי טוב שקרה לי ולזוג שלי בטיול של יום שישי, היא העובדה שלא קראנו את התוכנית של המסלול ופשוט זרמנו עם מה שהיה, זה היה נפלא מאחר שלזוג פחד גבהים... אז עם כל הלחץ והפחד היה חיבור מופלא, וצמיחה משותפת לכל המשפחה.
תודה על החברה הנעימה, על היוזמה, על האירגון ועל לקיחת האחריות.
הכל היה מדוייק להפליא. תודה.
[b][po]יעל שלו[/po][/b] (2007-12-31T23:59:33):
גם לנו היה כיף, למרות שהתפדלאנו בנושא הטיולים (איה התינוקת החליטה ששעות הלילה הקפואות במדבר טובות לעירנות - מקווים שלא הפרענו יותר מדי את מנוחת השכנים). תודה לכולם.
שרהלה, השמיכה האדומה לא שלנו. בננו הגדול שמח להוסיף אותה לערכת השמיכות שלו אבל לא ידע לאמר במדויק איזה חלק ביקום שלח אותה אליו.
[b][po]אורנה אופיר[/po][/b] (2008-01-01T23:14:29):
גם לנו היה כיף, חלקינו התפדלענו מאוד כמו יעל והח'ברה וחלקינו דווקא שעט קדימה בטיול של יום שישי (צליל ויובל האמיצים ומלאי המרץ). לא הסתרתי את זה שהיה פחות חם באוהלים ממה שקיוויתי, אבל חזרנו בריאים ושלמים ומלאי חוויות וגם אבניםמעניינות.
בשבת נסענו דרך ים המלח צפונה ועלינו למרכז הארץ דרך ירושלים, המסלול היה יפייפה.
תודה למארגנים. מה, פעם הבאה רק בפרק הירדן?
[b][po]אורית אוקו ערוסי[/po][/b] (2008-01-11T12:11:58):
לקח לי זמן להיכנס ולכתוב כאן, אבל החלטתי בכל זאת..
אינני יודעת כמה מהמטיילים נכנסים ליקרוא באתר, או כמה מהקוראים היו בטיול, ובכל זאת, מה שאני רוצה להגיד נוגע לכולם.
הקהילה שלנו יחידה ומיוחדת!! אין כמוה!!
אנחנו היגענו מאפריקה לא מכבר, מבדידות חברתית גדולה, והתקבלנו שוב בזרועות פתוחות אצל אנשי באופן.
בטיול הזה קיבלתי עזרה מאנשים הזרים לי לגמרי,כשבעלי שכב חולה; שלחתי את שתי בנותי לטיול ביום שישי, כי רציתי להישאר ולעזור לחולה, והן קיבלו כל כך הרבה תמיכה ועזרה, בלי שביקשתי ישירות.
בהתחלה חשבתי שאני מפספסת משהו מפני שבעלי חלה, אבל מהר מאוד הבנתי שלא.
בעצם הרווחתי.
הרווחתי את ההבנה שיש לנו קהילה יוצאת דופן, תומכת, עוזרת ונעימה להפליא!
כשחיינו באפריקה פגשתי אנשים מכל רחבי העולם.
כולם מאוד נחמדים, באמת.
אבל משהו היה חסר כל הזמן.
עכשיו מצאתי את שהיה חסר לנו...
תודה לכולכם
+}
[/spoiler]
[spoiler=מפגש מדברי - דצמבר 2008]
[b]מפגש משפחות [po]באופן טבעי[/po] ( + אורחים) ייערך בסוף השבוע - חמישי-שישי-שבת 18 עד 20 בדצמבר 2008 באזור מצפה רמון.[/b]
מקום הלינה נקבע ל [url=http://www.adama.org.il/EventsSystem/default.aspx]האנגר אדמה[/url] במצפה רמון.
עלויות: 90 ש"ח למבוגר (מעל גיל 13) ו-60 ש"ח לילד (מגיל 3 עד 13) ללילה. [b]מחיר זה כולל ארוחת בוקר[/b]. התחייבנו לסכום מינימלי לתשלום לצורך שיריון המקום עבורנו, ושילמנו מקדמה ע"ס 1/4 מהמחיר הצפוי (ההתחייבות היא על 10,000 ש"ח סה"כ, המקדמה שולמה בהתאם). לכן נבקש מהנרשמים לשלוח אלינו המחאה [b]לפקודת באופן טבעי[/b] ע"ס לפחות 1/4 מהסכום שאתם אמורים לשלם. שאר התשלום יתבצע בצ'קים (לתאריך 19/12/2008) או במזומן (לא בכרטיס אשראי) במפגש עצמו. בנוסף, תשלום ל [po]באופן טבעי[/po] - 40 ש"ח למשפחה לכל המפגש (התשלום במפגש).
[h=3]מסלולים[/h]
[b]מפגש: יום חמישי 18.12.2008[/b] בשעה 10:30 ב"חניון הרועה" - על כביש 40 מול הכניסה למדרשת שדה בוקר. לאחר שנקפיץ מכוניות לחניון העליון של עין עבדת, ניסע לנקודת תחילת המסלול ונטייל במסלול הארוך של עין עבדת (דרומית לשדה בוקר).הטיול הוא בשמורת טבע "פתוחה לקהל", בתשלום. [url=http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Tiyulim/maslulim/HarHnegev/HarHnegev1/ms1335.htm]כאן[/url] ניתן לראות את תאור המסלול ו [url=http://www.parks.org.il/BuildaGate5/general2/[po]data]כאן[/url] card[/po].php?ItemID=572344087&SiteName=parks&NewNameMade=123&ValuePage=&BuyerID=201696318&Clubtmp1 תיאור מפורט יותר מטעם "רשות הטבע והגנים". את המפה ניתן לראות [url=http://hinuch.education.gov.il/gfi/default.aspx?index=40&id=1335.]כאן[/url]
[b]ביום שישי[/b] נרד למכתש רמון ונטייל במסלול [url=http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Tiyulim/maslulim/HarHnegev/HarHnegev1/ms1315.htm.]פרסת נקרות מעלה דקלים[/url] כדי לראות את מפת המסלול צריך לגלוש ל [url=http://hinuch.education.gov.il/gfi/default.aspx?index=40&id=1315.]כאן[/url]
[b]בשבת[/b] נטייל בתוך המכתש - למנסרה ולקיר האמוניטים (פירוט בהמשך).
למי שלא היה אף פעם בטיול כזה - בשעות היום אנו מטיילים ביחד, במסלולים המתאימים למשפחות (פחות אתגרי משנה שעברה), כאשר כל משפחה דואגת לאוכל שלה בעצמה. בערב אוכל משותף (כל אחד מכין לחוד ואוכלים ביחד). בבוקר (הפעם) אוכל משותף מהמטבח של זוהר בהאנגר אדמה, והאוכל לטיול (ארוחת צהריים) באחריות כל משפחה. חשוב להביא בגדים חמים לערב וללילה. ציוד הליכה - כמובן. כלי בישול, גזיות, כלי אוכל (לא חד-פעמי).
[b]חשוב[/b] להרשם מראש בטלפון: 04-6800933.
<עדכון אחרון - 02/12 09:34>
[b]פילנפילית[/b] (2008-11-13T10:11:32):
יש!
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2008-11-13T10:49:11):
יש!!!
[b][po]כוח האמונה[/po][/b] (2008-11-13T20:57:59):
ישנים בחוץ? באזור מצפה רמון מאוד מאוד קר בלילה ולעומת זאת באזור הערבה ואילת ממש נעים... ויש שם גם מסלולי טיול מקסימים.... בכל אופן מגניב! אחלה! תענוג!
[b][po]שכן של פילנפיל[/po][/b] (2008-11-13T22:30:11):
אוף! |אוף|
בדיוק ב-18 יש לנו משהו, אז נוכל להגיע רק ביום שישי (או שאולי כמו בשנה שעברה נגיע בלילה, אבל זה לא היה כל כך כיף).
[b][po]נ ע מ ה[/po][/b] (2008-11-14T03:01:11):
כן,כן
באזור הערבה ואילת באמת פחות קר בלילה ויותר נעים ביום
בכל מקרה-מקווה שהפעם נגיע ,לאיפה שלא יהיה...
שחר בתי תשמח לארגן מפגש וירטואלי מקדים למפגש האמיתי ב [po]דף הילדים הביתיים[/po]
כדי לקצר את זמן המבוכה הראשוני שבדר"כ מלווה מפגשים מהסוג הזה (בעיקר לשכמותינו שעדיין לא מכירים הרבה מחברי הקהילה באופן אמיתי (כלומר-שלא מבעד למסך המחשב)
אם יש לכם ילדים שעשויים לשמוח ממפגש מקדים שכזה-אנא הפנו אותם לדף ההוא.
[b]דלילה[/b] (2008-11-17T12:08:58):
האם הטיולים מתאימים לילדה בת שנה וחצי?
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2008-11-17T14:41:42):
זה תלוי במנשא שיש להורים שלה.
[b]דלילה[/b] (2008-11-18T11:59:30):
יאמו כמובן :-)
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2008-11-18T21:34:05):
אז זה תלוי ביכולת הטיול של ההורים ולא של התינוקת, לא ככה?
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2008-11-18T21:34:45):
כלומר - לדעתי מתאימים, אבל אין לי מושג מי ומה אתם :-)
[b][po]סקאלד מודרני[/po][/b] (2008-11-18T22:17:18):
[u]מפגש משפחות "באופן טבעי" ( + אורחים)[/u]
מי האורחים?
[b][po]אליהו הנביא[/po][/b] (2008-11-18T22:27:00):
[u]מי האורחים?[/u]
אפשר לבוא?
[b][po]פלוני אלמhf[/po][/b] (2008-11-18T22:36:14):
[u]אפשר לבוא?[/u]
רק אם תביא את נביאי הבעל
[b]חומי[/b] (2008-11-19T08:39:04):
אני חדש כאן ורוצה לבוא אך איני יודע מה המדיניות לגבי כלבים.
האם ניתן לבוא איתם
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2008-11-19T10:30:36):
חומי,
אם אתה מבטיח להיות עם בעליך, ולא להשתולל עם החבר'ה באופן שמפחיד/מפיל ילדים קטנים, נראה לי שאין מניעה שתבוא.
אבל זה גם תלוי במקום הספציפי בו ישנים. לפעמים הם לא מרשים.
[b][po]טאו להורות[/po][/b] (2008-11-19T17:42:31):
מקווה שאוכל להצטרף .
טיול בערבה בחודש דצמבר !כמה מפתה!
אני מצטרפת פעם ראשונה. אשמח לקבל יותר פרטים.
איפה?
כמה ?
האם זה טיול נודד?
יש סיכוי לליקוט או בשמורה?
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2008-11-19T21:00:15):
פרטים נוספים לגבי מקום לינה, עלויות וכו' - בפתיח.
[b]וחשוב יותר[/b] - הרשמה לטיול עד יום ראשון הקרוב. אנו חייבים לתת תשובה למקום הלינה כדי שישריינו לנו מקום. אם לא יהיו מספיק נרשמים (הבטחנו בסביבות 20 משפחות) לא נוכל לשריין את המקום במחיר הנקבע למעלה.
[b][po]נ ע מ ה[/po][/b] (2008-11-19T21:54:09):
רגע,רגע,פוס...
אני רק הצעתי את מחוזותינו הנידחים בערבה כמקום למפגש,אבל המארגנים מתכננים משהו באזור מצפה רמון.
בכל מקרה,נשמח להפגש,איפה שלא יהיה...
[b]שואלת[/b] (2008-11-20T23:40:39):
[u]אם נהיה מעל חמישים איש, נשלם 65 ש"ח לאדם מעל גיל שלוש[/u]
ללילה?
[b][po]תמר מסיני[/po][/b] (2008-11-20T23:54:02):
מפגש מידברי...הייתי בטוחה שנפגשים בסיני...
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2008-11-21T05:49:22):
_אם נהיה מעל חמישים איש, נשלם 65 ש"ח לאדם מעל גיל שלוש
ללילה?_
כן
[b][po]פלוני אלמhf[/po][/b] (2008-11-21T07:41:34):
[u]מפגש מידברי...הייתי בטוחה שנפגשים בסיני..[/u]
סיני זהו הממדבר היחידי העולם ?@!
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2008-11-21T09:10:09):
איך האוהל מחומם?
[b][po]ישמור השם[/po][/b] (2008-11-21T09:30:31):
[u]איך האוהל מחומם?[/u]
באהבה.
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2008-11-21T09:11:53):
[u]אם נהיה פחות המחיר יהיה 80 ש"ח למבוגר ו-70 ש"ח לילד.[/u] ילד זה מעל גיל 3?
[b][po]תמר מסיני[/po][/b] (2008-11-21T13:18:26):
[u]סיני זהו הממדבר היחידי העולם ?@![/u]
קצת יותר מדברי מאיזור מצפה רמון....
אבל לא נתווכח, כל אחד והמדבר שלו...
[b][po]עדי ל[/po][/b] (2008-11-25T12:53:08):
חדוה ורני,
הצטערנו לשמוע על הבחירה ללון במקום הזה.
אנחנו מאוד רוצים לבוא אבל דעתנו על חוות הבודדים אינה טובה, וזו אינה דעתנו בלבד.
לחוות מסוג זה יש השלכות פוליטיות נרחבות :
מדיניות פוליטית צבועה כלפי אוכלוסיה בדואית - בחווה הזו מקיימים חקלאות אורגנית כשקילומטרים ספורים משם מרססים בכוונה שדות חיטה של בדואים להרסם וכמובן מונעים מהם קיום חקלאות שלהם ושטחי מחיה לאוכלוסיה נרחבת.
פה מדובר בחוות של משפחות בודדות שמקבלות שטחים עצומים על חשבון שטחים ציבוריים, כולל אלו שכולנו רוצים לטייל בהם בשישי-שבת המדובר.
מצרפת לינק, כתבה אחת מיני רבות על החוות הללו ומשמעותן
http://www.teva.org.il/?CategoryID=216&ArticleID=1748&Page=2
אודה לכם באם תקראו ואולי תשנו את מקום הלינה.
הצעתי את האנגר אדמה אבל יתכן שהוא יקר מידי?
אם יש צורך בעזרה בחיפוש אחר מקום אחר, אשמח לעזור.
מה דעתכם?
[b]שלום[/b] (2008-11-25T17:56:31):
_הצטערנו לשמוע על הבחירה ללון במקום הזה.
אנחנו מאוד רוצים לבוא אבל דעתנו על חוות הבודדים אינה טובה, וזו אינה דעתנו בלבד._
מצטרף לבקשה
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2008-11-26T07:29:37):
עדי היי,
פנינו להאנגר אדמה אבל בגלל מיעוט הנרשמים איננו יכולים לקחת על עצמנו את התשלום. גם לנו חווה זו אינה נראית, ולא נתנו לה את התחיבויותינו, אבל כרגע אין לנו אף אופציה אחרת באזור זה. אנחנו נשמח לבוא להאנגר אבל צריך הרשמה יותר מסיבית עם התחיבות ברורה לבוא. אם יש לך רעיונות נוספים - נשמח לשמוע. נשמח אם כל מי שרוצה לבוא ועדין לא נרשם יעשה זאת ממש עד סוף השבוע הזה.
[b][po]עדי ל[/po][/b] (2008-11-26T12:42:41):
מעתיקה מכיכר השוק:
[b]מפגש משפחות [po]באופן טבעי[/po] ( + אורחים) ייערך בסוף השבוע - חמישי-שישי-שבת 18 עד 20 בדצמבר 2008 באזור מצפה רמון[/b]palm<ראו בדף [po]מפגש מדברי דצמבר 2008[/po]>
רני וחדוה כשר מארגנים את המפגש. מקום הלינה עדיין לא נקבע סופית.
"האנגר אדמה" הינו מקום נוח ליציאה לטייל ממנו ומקסים ללינה ושהייה בו : אני מבקשת לקדם את ההרשמה לטיול, אשר נזקקת ל[b]התחייבות של משפחות מראש, על מנת לשריין לנו מקום בהאנגר.[/b]
העלות בו ללילה: 90 ש' למבוגר -מעל 13 ו 60 לגילאי 3-13 ,כולל ארוחת בוקר.
<אני אשמח לקיים מיפגש יצירתי בשימוש חוזר בחומרים לכל הבאים,אולי יצירת בובות בשאריות בדים> אז יאללה, הרשמו (ותתחייבו blink) ובואו, יהיה מקסים!*
[b][po]עדי ל[/po][/b] (2008-11-26T16:47:53):
האנגר אדמה הוא מקום מצויין, נעים (נלון בתוך ההאנגר, דבר חשוב בלילות קרים באזור זה)
הוא פנוי בתאריכים הללו והחלל בו יאפשר לנו מיפגש נעים (למי שמכיר את אזור הישיבה שלהם.. פשוט כייף גדול)
שירותים ומקלחות נוחים מאוד, וגם השטח הצמוד להאנגר, של מס' דונמים, נהדר למשפחות עם ילדים. נוכל לבשל בו את הארוחות הנוספות, וגם להיות ולהתרשם מבניה מקסימה שהם עשו שם של מס' יחידות אירוח , בלבני אדמה. מקסים.
אני, כפי שכבר הבנתם, אוהבת את המקום מאוד.
מקווה שנצליח להתארגן, דרושות עוד 5-6 משפחות.
[b][po]זאבה גדולה[/po][/b] (2008-11-26T17:10:40):
נשמע טוב, אפשר להצטרף?
(פרטים טכניים עוד צריכים להיסגר)
הבנתי שזה לא כל כך מתאים לגילאי שנה וחצי ושנתיים וחצי?
[b][po]עדי ל[/po][/b] (2008-11-26T18:02:25):
אנחנו מגיעים עם ילד בן שנתיים ושמונה חודשים.
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2008-11-26T18:58:42):
[u]זה לא כל כך מתאים לגילאי שנה וחצי ושנתיים וחצי?[/u]
למה?
[b][po]בדואית לשעבר[/po][/b] (2008-11-26T22:50:23):
בחוות ממשית עושים "חגיגת חיסול" בטרם סוגרים את החווה סופית... בינואר 09. במסגרת החגיגה יש מחירי חיסול... שווה להתעניין...
[b][po]ר ו ת ה[/po][/b] (2008-11-27T00:13:44):
אנחנו נשמח להצטרף
אנחנו זוג עם ילד בן 2.4
איך נרשמים?
[b][po]עדי ל[/po][/b] (2008-11-27T00:20:19):
מתקשרים לחדוה ורני 04-6800933
ומבקשים להירשם
אתם בעיניין של האנגר אדמה? מכירים את המקום?
[po]ר ו ת ה[/po] איזה כייף שאתם באים :-)
[b][po]עדי ל[/po][/b] (2008-11-27T12:35:41):
שמחה שנוספו עוד מס' משפחות לטיול |יש|
[b]שאלו אותי מס' אנשים לגבי תנאי הלינה [/b]
|תמר| בהאנגר אדמה הלינה אינה באוהל (חשבתי שזה משתמע מהשם.. אבל לאור הפניות אלי אני מחדדת) :
גם אני חוששת מהקור בתקופה זו בלילה בדרום... ולכן ההעדפה את ההאנגר שנותן מענה לזה. לנים בתוך ההאנגר. אנחנו כבר לנו שם מס' פעמים : לעיתים רק בשק שינה ומי שרוצה יכול גם להקים את האוהל (גם אינטימי למשפחה ) בתוך ההאנגר וישנים בתוכו (אנחנו מביאים פוך :-) ) , יש שם מזרנים לכולם.
נעים שם . יש 7-8 מקלחות ושירותים בתוך ההאנגר. אזור ישיבה "זרוק" מקסים עם פינת שתיה חמה 24 שעות , הרבה מרחב בפנים ובחוץ להסתובב, להשתולל וסתם למצוא פרטיות לדבר עם אנשים וגם חללים שמתאימים לפעילות משותפת.
אני מציעה להציץ באתר שלהם http://www.adama.org.il/AdamaPages/AboutUS.aspx
[b]נועה[/b] (2008-11-28T12:26:36):
ניסיתם לבדוק את חץ בשקט? יש להם גם אתר. הם נמצאים במצפה רמון.
[b]נטע[/b] (2008-11-28T19:35:54):
נכנסתי לאתר של אדמה. נשמע ממש שווה. אני בעד.
[b]צוויליך[/b] (2008-11-28T19:54:09):
האנגר אדמה מתאים מאוד מאוד...
חלל ענק, אפשרויות שינה מגוונות (כולן עם עיניים עצומות), חצר ענקית עם זולות ופינת משחקים לילדים, המתחם סגור ומאפשר להורים ראש שקט בנוגע לילדים שנוטים לשעוט בחבורות בין המרחבים השונים.
לגבי בישולים כדאי לברר.
יש ארנבות ועשבי תה (בנפרד), חניה צמודה, 20 דק' צעידה רגועה אל המצוק המדהים של הרמון והמון ספות ישנות עם בדים יפים וכן חתול ג'ינג'י ערס אבל סטלן.
שלא לומר שצוויליך ישמח לפגוש כמה מהניקים פנים אל [po]פני קים[/po] ...
[b][po]עדי ל[/po][/b] (2008-11-28T22:16:57):
_לגבי בישולים כדאי לברר
יש ארנבות ועשבי תה_
צוויליך, הארנבות לא למאכל :-)
ועכשיו כשיודעת שאתה בא, אני שוב מחליטה להגיע :-)
[b][po]תזמורת הים[/po][/b] (2008-11-29T19:01:31):
חץ בשקט קטן מדי למפגש של באופן (ובכלל ריק מדי לילדים לטעמי, חוץ מלשחק באבנים אין שם מה לעשות).
האנגר אדמה מקסים! אם זה יהיה שם כנראה נגיע.
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2008-11-30T12:36:27):
סגרנו עם [url=http://www.adama.org.il/EventsSystem/default.aspx.]האנגר אדמה[/url] פרטים בפתיח. מי שמתכוון לבוא מתבקש מאד להירשם בהקדם.
בתודה, המארגנים.
[b][po]תזמורת הים[/po][/b] (2008-11-30T18:07:20):
אנחנו נגיע. (עוד לא נרשמתי אבל יבוצע עד מחר)
[b][po]עודד המחפש[/po][/b] (2008-12-01T11:22:34):
[u]אנחנו נגיע.[/u]
אפשר להזמין את רוטב הפסטה שלך? :-)
[b][po]תזמורת הים[/po][/b] (2008-12-01T20:03:51):
:-) קבענו
[b][po]עדי ל[/po][/b] (2008-12-01T20:06:41):
אני חושבת שלא נהוג לאכול בהאנגר אדמה מה שהיה פעם חי...
חדוה ורני : האם נאמר לכם שאנחנו מתבקשים לאכול במתחם רק אוכל צמחוני?
<שלא נפגע במנהגי המקום>
[b][po]עודד המחפש[/po][/b] (2008-12-02T09:54:54):
[u]אני חושבת שלא נהוג לאכול בהאנגר אדמה[/u]
גם בבית אני לא נוהג לאכול אדמה.
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2008-12-02T10:11:07):
לעין עבדת - לא לשכוח את "כרטיס מטמון" למי שיש.
המסלול של פרסת נקרות - איזה יופי!
[b][po]עדי ל[/po][/b] (2008-12-02T10:47:26):
[u]גם בבית אני לא נוהג לאכול אדמה[/u]
כנראה ששם זה מה שתאכל :-)
וברצינות - המקום צמחוני. חשוב לוודא ולהתארגן בהתאם.
[b]צוויליך[/b] (2008-12-02T20:53:51):
[u]המקום צמחוני[/u]
דומני שאין משהו עקרוני נגד בשר במקום.
זוהר מבשל צמחוני, אכן.
שוב, כדאי לשאול (אל תעמדו בתור: "אני רק שאלה").
או בלי פולקע, מה יש, יפלו השמיים - - -
<מסיר אחריות במקרה שיפלו השמיים. לא אמרתי. פורשתי שלא כהלכה. משהו>
[b]שואלת[/b] (2008-12-02T21:25:41):
האם יש מצב לבוא רק לשישי או רק לשבת ללא לינה וללא ארוחה. ?
וכמה צריך אם כן לשלם על ילד ועל מבוגר?
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2008-12-03T21:17:36):
אפשר לבוא רק לטיולים, רק צריך לתאם שעות וכד'. מחיר ההשתתפות הוא 40 ש"ח למשפחה.
[b]שאלה[/b] (2008-12-03T21:53:27):
נשאל כאן קודם והפנו אותי אליך רני, אבל נראה לי שאתה לא בקשר עם הדף בית שלך- אז
השאלה שלי היא אם ידוע לך על משפחות דתיות שיצטרפו למפגש?
בבקשה לא למחוק את השאלה עד שרני יראה אותה, תודה.
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2008-12-03T22:29:53):
ביינתים לא נרשמו משפחות דתיות לטיול.
[b][po]תזמורת הים[/po][/b] (2008-12-04T11:24:08):
נשמח לקבל תשובה רשמית לגבי נושא האוכל (האם אפשר להביא בשר או לא).
[b][po]עדינה מאוד[/po][/b] (2008-12-04T12:58:48):
שלום לכולם, יצאנו מההקפאה...(-:
אנחנו חושבים להגיע לסופ"ש ...ואנחנו דתיים (וואו!) אנחנו מבררים אפשרות לישון בהאנגר ביום חמישי בלילה ואילו בליל שבת לישון באחד המבנים שיש להם שם. לשם כך נביא איתנו אוכל מוכן מהבית לשבת. וגם פלטה לחימום.
אני מחכה מהם לתשובה האם ניתן לעשות זאת.
נשמח לעוד דוסים לתפילה וארוחה ...הארוחות בשבת עבור הדוסים- עלינו! (נוסיף קצת מים למרק...)
להת'
[b][po]עדינה מאוד[/po][/b] (2008-12-04T15:40:10):
מבירור שערכתי עם אדמה:
אפשר לישון במבנים , זה יוצא יותר יקר בהרבה...
הבעיה היא שא"א לאכול בתוך המבנה בו ישנים, וגם לא לחמם שם את האוכל ...ונראה שלאכול בחוץ זה קר מאוד בערב, אז צריך לחשוב אם נוכל לערוך סעודת שבת בהמולה שתהיה בהאנגר? הבעיה היא לא כל כך טכנית אלא יותר רוחנית (-:
אנחנו צריכים לחשוב על זה...
[b][po]הערסית מהשכונה[/po][/b] (2008-12-09T14:53:22):
היי עדינה מאוד (איזה ניק!)...כן אפשר לאכול בחלל המרכזי של ההאנגר (כן. בפנים לא בחוץ)...כבר ערכנוו שם דיי הרבה סעודות לילי שבת עם הרבה שירים ויין ואוכל טוב
אל תדאגי ,תביאי מה שצריך אנחנו כבר נטפל בלוגיסטיקה
אני "החדרנית" וצוויליך "החזן" וזהר "אבהבית"
מחכים לכם
לא לדאוג יהיה בסדר
[b][po]הערסית מהשכונה[/po][/b] (2008-12-09T14:55:39):
לגבי הכלבים ..הוממ... קצת בעייתי ....הכלב האחרון ששוטט חופשי בהאנגר אכל לנו את כל הארנבות ואת (השאר מתו מהתקפת לב!)....
אם הכלב טוב לב , צימחוני, דבוק לבעליו ואדיש...אז ניראה לי שאפשר להביא אותו...:-)
[b]צוויליך[/b] (2008-12-09T22:48:29):
[u]וצוויליך "החזן"[/u]
???
[b][po]הערסית מהשכונה[/po][/b] (2008-12-10T09:15:03):
נו..אתה יודע.....נומישמר ויורם טהרלב ו....אקורדיון (קידוש החלוץ העיברי!)
[b][po]נ ע מ ה[/po][/b] (2008-12-10T14:15:45):
מי שאנחנו מכירים מגיע?
(נעמה חוטפת רגליים קרות רגע לפני...)
[b][po]פלונית כרגע[/po][/b] (2008-12-10T14:41:59):
[u]נו..אתה יודע.....נומישמר ויורם טהרלב ו....אקורדיון (קידוש החלוץ העיברי!)[/u]
אם יורשה לי, אני מניחה שלא לזה התכוונה [po]עדינה מאוד[/po].
[po]ולעדינה מאוד[/po] אולי תבדקי אפשרות ארוחה במדרשה\ ישיבה גבוהה\ישיבה תיכונית?
ממה שאני מכירה הם מסבירי פנים למדי.
[b][po]הערסית מהשכונה[/po][/b] (2008-12-10T17:17:45):
אוףףף.....אף פעם אין מפלט כאן מפלונים אלמונים (שתיהיו לי בריאים)
אז אני שוב מסבירה : ארוחת ערב ביום שישי תיהיה בתוך חלל ההאנגר המחומם . נשב על כריות מסביב לשולחנות נמוכים. נעשה קידוש, צוויליך ישיר שירים , נבצע את הלחם נשכשך אותו במלח , נגיד "המוציא" ...ונזנק על האוכל...:-)
לא טוב?
לא צריך
[b][po]הערסית מהשכונה[/po][/b] (2008-12-10T17:19:44):
נעמה...הלו הלו.......את לא באה-אני באה אלייך (מאיימת הערסית)
[b][po]עודד המחפש[/po][/b] (2008-12-10T17:42:01):
[u]מי שאנחנו מכירים מגיע?[/u]
אנחנו. (מחממי רגליים)
[b][po]שיר לי[/po][/b] (2008-12-10T20:20:57):
יש לי זיכוי להנגר אדמה, אשמח לברטר,
שירלי
050-716-0411
[b]צוויליך[/b] (2008-12-10T21:10:34):
[u]צוויליך ישיר שירים[/u]
[b]ה א ל ל ל ו ???[/b]
<תקשיבי, אה? אני יודע בדיוק איפה את גרה, זה שעברת דירה שלא יגרום לך לחוש שאננה יא אום-אל-סנג'ר, אה? מחר ב04:45 אני מעיר אותך עם תינוק מחוץ לחלון שישיר לך חיזונים>
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2008-12-10T21:43:12):
האם גם "קוראים סמויים" כמוני יכולים להצטרף ולהשתתף?
מאוד מתחברת לרוח האתר וגם להנגר אדמה..
[b][po]הערסית מהשכונה[/po][/b] (2008-12-11T12:18:27):
היי עודד
יהיה מאוד מעניין להפגיש את הגמדים שנולדו באותה בריכה.......
מעניין אם המיילדת באה....
[b][po]הערסית מהשכונה[/po][/b] (2008-12-11T12:21:09):
רני , תוכל אולי לשכנע את [b]המיילדת[/b] להגיע?
ואם אפשר שתביא את עוגת הגבינה המפוארת....
עלי ה[b]מלוחיה[/b]...
ד.נ עין איילה
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2008-12-11T14:18:21):
סליחה. תקלה. אין לי בסלולרי את המספר של האישיות הנ"ל.
הנושא יטופל בהקדם.
[b][po]הערסית מהשכונה[/po][/b] (2008-12-13T10:23:39):
או ..סוף סוףבאת...איתך זה כבר פגישת מחזור
אולי נעשה לכל הילדים שנולדו עם אותה מיילדת באותה (חצי)שנה תמונה משותפת בבריכה!!!
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2008-12-13T16:21:45):
[u]נשמח לקבל תשובה רשמית לגבי נושא האוכל (האם אפשר להביא בשר או לא).[/u]
המקום שמארח אותנו מגיש אוכל צמחוני בלבד, אבל היות שאנו לא אוכלים את ארוחות הערב בכלים של המקום אלא בכלים שלנו בלבד, ניתן לאכול מזון בשרי מבושל/משומר. לא "על האש".
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2008-12-13T18:35:03):
האם זה שלא ענו לשאלתי לגבי קוראים שמעונינים להצטרף לסופ"ש אומר שזהו מפגש סגור לחברי הקהילה בלבד?
שזה בסדר כמובן רק חשוב לי לדעת...
[b][po]תזמורת הים[/po][/b] (2008-12-13T19:41:51):
ממש לא סגור. כל מי שרוצה להגיע מוזמן.
[b]נועה[/b] (2008-12-13T21:18:37):
לדתיים יש אפשרות ללון במדרשת אור לדרום.זה במרחק הליכה (עירנית)של רבע שעה מההאנגר.
[b][po]עודד המחפש[/po][/b] (2008-12-14T00:14:19):
[u]האם זה שלא ענו לשאלתי לגבי קוראים שמעונינים להצטרף לסופ"ש אומר שזהו מפגש סגור לחברי הקהילה בלבד?[/u]
כן, זה מפגש רק לחברי הקהילה. אבל אם את רוצה להיות חלק מהקהילה - הרי את כבר חלק ממנה, ומוזמנת למפגש.
[b][po]עודד המחפש[/po][/b] (2008-12-14T00:20:17):
אוי, בכלל לא ראיתי שהיה עדכון בדף ושהיתה בקשה לשלוח צ'ק בדואר.
נראה לי שעכשיו כבר מאוחר מדי, לא?
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2008-12-14T17:16:37):
בימים האחרונים ביטלו כמה משפחות, והגענו אל "מתחת להתחייבות שלנו". כלומר, נאלץ לשלם יותר ממה שיהיה לנו.
כולם מוזמנים לגייס עוד כמה משפחות לטיול, ואם לא בא לכם פתאום לבוא ונרשמתם, קחו בחשבון שזה עלול לגרום לנו לבעייה, מעבר לעניין המקדמה (גם אם איננו מחזירים את המקדמה לאלו ששלחו מקדמה ולא באו, הרי שעדיין נצטרך להשלים איכשהו את השלושה-רבעים הנותרים).
[b][po]לוטם מרווני[/po][/b] (2008-12-15T14:45:19):
מעתיקה מככר השוק-
[po]שיר לי[/po] (13.12.2008 12:31):
יש לי זיכוי של 160 ש"ח להאנגר אדמה - אשמח מאד לברטר (אשמח להצעות).
ראיתי שיהיה שם מפגש אז זה בטח יהיה שימושי למישהו/י מכאן.
שירלי
050-716-0411
[b]אפרת[/b] (2008-12-16T20:58:55):
היי לכל המגיעים לטיול
אנחנו זוג + ילדה בת שנה וחצי נורא רוצים להגיע ונתקענו בלי הרכב שהיה אמור להיות לנו.
האם יש מישהו מהמרכז עם מקומות ברכב? גם אם יש לכם רק מקום אחד או שניים זה בסדר כי נוכל להתפצל
אפשר ליצור איתנו קשר בטלפון 0524-345663
וחדווה אם מצאת את הטלפון של האישה שחשבת עליה אנא הודיעי לנו
תודה.
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2008-12-16T21:43:34):
שלום,
אנחנו שומרי שבת ומעוניינים להגיע. נשמח לשמוע אם יש משפחות נוספות שומרות שבת.
לאה 0502722332
[b][po]תבשיל קדרה[/po][/b] (2008-12-17T07:43:24):
למעלה כתבה [po]עדינה מאוד[/po] שהם מתכוונים לבוא.
[b]נועה[/b] (2008-12-17T08:57:54):
אהלן אפרת,
אנחנו מתכננים להגיע ברכבת לבאר שבע ומשם באוטבוס לשדה בוקר (וכך גם לחזור). זה מסתדר יופי מבחינת זמנים.
מוזמנים להצטרף.
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2008-12-17T12:23:51):
הבנתי שהם לא נרשמו. לא יודעת איך ליצור איתה קשר.
[b][po]עדי ל[/po][/b] (2008-12-20T23:23:01):
נהננו. מאוד. הרגליים נזכרו כמה טוב ללכת בדרכים. כל הגוף. הלב התרחב.
תודה לכל מי שהיו ועשו את זה נעים, כולל אלו שלא הספקנו להכיר..
תודה לחדוה ורני וחגית !
[b]מצאנו ואספנו לפני שעזבנו את ההאנגר - אולי זה שייך לכם? :[/b]
כובע פליז אפור
חולצה של בן שנתיים אדום/כחול עם כיס מקדימה
קערת פלסטיק כתומה לסלט
וגם את הכלי איחסון שלכם, [po]ר ו ת ה[/po] ובו ברוקולי שמחר נזלול :-)
[b][po]ארני ש[/po][/b] (2008-12-21T07:33:43):
גם אני מצטרפת לתודה .
ומחכים כבר לשנה הבאה.
[b]נועה[/b] (2008-12-21T08:29:32):
_נהננו. מאוד. הרגליים נזכרו כמה טוב ללכת בדרכים. כל הגוף. הלב התרחב.
תודה לכל מי שהיו ועשו את זה נעים, כולל אלו שלא הספקנו להכיר..
תודה לחדוה ורני וחגית !_
מרגישה כך גם.
תודה תודה
[b][po]עודד המחפש[/po][/b] (2008-12-21T13:13:00):
גם אנחנו נהנינו מאוד!
תודה ולהתראות בקרוב.
[b][po]תזמורת הים[/po][/b] (2008-12-23T14:58:35):
[b]מישהו איבד מכנסיים?[/b]
לקחנו בטעות זוג מכנסיים לא לנו! דגמח, ארוכים, אפורים, עם שרוך במתניים. בערך מידה 42, יכולים להתאים גם לגבר וגם לאשה. בטח שייכים למישהו משכנינו, ישנו בחדר הכי קיצוני (היינו הזוג עם 2 ילדים, בן 3 ובן 10).
נשמח להשיב לבעלים החוקיים... אני בדפבית.
[b][po]עודד המחפש[/po][/b] (2008-12-24T02:50:58):
היום הכנתי מרק עגבניות א-לה-רני, אך לא חריף (לבקשת בני הבית ולצערי) ויצא משו משו. לא בדיוק כמו של רני, אבל טעים.
@} תודה רני! (ואם בא לך לכתוב פה את המתכון אני אשמח כי אני לא בטוח שזכרתי הכל בעל פה).
[b][po]עדי ל[/po][/b] (2008-12-24T12:14:31):
גם אני אשמח למתכון. במתכונת החריפה שלו שחיממה אותי טוף טוף בערבו של יום שישי :-)
[b][po]תזמורת הים[/po][/b] (2008-12-24T15:17:22):
[u]יום הכנתי מרק עגבניות א-לה-רני[/u]
הי! רוצים מתכון בבקשה!
[b][po]פלוני אלמונית[/po][/b] (2008-12-24T22:17:59):
קפצתי לביקור באתר לכתוב תודה גדולה ממני ומהילדים
הרבה חומר למחשבה עלה בי בהליכה חזרה במעלה המסלול (עם שני ילדים קטנים עייפים ושניים עם עודף מרץ)
תודה לכל החברים החדשים הנפלאים
תודה לכל ילד שהתחבר עם ילד תואם בגיל מילדיי
תודה לנדיבות של המארגנים להזמין אותנו להיות חלק מהשבט למרות שאנחנו די אורחים
תודה לעדי על ההפעלה לילדים והאירוח סביב שולחן השבת
תודה למקום הנפלא שהיינו, רקדנו, ישנו, הכרנו, התפעלנו וצברנו רעיונות ותקווה
תודה לה' יתברך
מירבי
[b][po]רני כשר[/po][/b] (2008-12-26T11:07:52):
[u]מרק עגבניות א-לה-רני[/u]
הוספתי את המתכון ל [po]מתכוני מרקים[/po]. בתיאבון.
+}
[/spoiler]
היו זמנים טיולי העבר של הקהילה
חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”
מעבר אל
- חינוך וחינוך ביתי
- ↲ חינוך ביתי
- ↲ אודות החינוך הביתי
- ↲ למידה
- ↲ חברה
- ↲ קהילה
- ↲ ההחלטה על חינוך ביתי
- ↲ פרנסה
- ↲ אתגרים ומכשלות
- ↲ הורים לילדי חינוך ביתי
- ↲ חוויות מהחיים
- ↲ בלוגים
- ↲ אנשים
- ↲ תעודות וציונים
- ↲ פעילות
- ↲ עמותות וארגונים בחינוך הביתי
- ↲ מדינה וחברה
- ↲ חינוך ביתי מול הרשויות
- ↲ חינוך
- ↲ חינוך ממוסד בגיל הרך וקשייו
- ↲ חינוך ממוסד בבתי הספר
- ↲ מסגרות אלטרנטיביות
- ↲ מחפשים מסגרת
- ↲ מה ללמד את ילדינו?
- ↲ חינוך ופוליטיקה
- ↲ גישות שיטות ומחנכים
- ↲ בעיות (אמיתיות ומדומות)
- ↲ שונות
- קהילת 'באופן טבעי'
- ↲ קהילת באופן
- ↲ דפים לשירות הקהילה
- ↲ התבטאות
- ↲ הקהילה - בוירטואליה ובמציאות
- ↲ דפי נבירה עצמית-קהילתית
- ↲ כינויים ואנשים באתר
- ↲ קהילות פנימיות והתפקדויות
- ↲ מחמאות ותגובות לאתר
- ↲ עלון באופן טבעי
- ↲ צ'יק צ'ק
- ↲ גיוס מנויים ותשלום
- ↲ בנימה אישית
- ↲ סקרים
- ↲ מפגשים של הקהילה
- ↲ דפים ופעילויות בקהילה
- ↲ דפים אישיים
- ↲ ילדי באופן
- ↲ הפעלות, משחקים ופנאי
- ↲ דפי משחק
- ↲ טיפים ורעיונות
- ↲ תכנים נוספים באופן טבעי
- ↲ יהדות ורוחניות באופן טבעי
- ↲ לשישי שבת וחגים
- ↲ חדר השינה וארון הבגדים היהודי
- ↲ סוכות
- ↲ חנוכה
- ↲ יום כיפור
- ↲ חגים ומועדים יהודיים
- ↲ טיפוח באופן טבעי
- ↲ שיער
- רוח ונפש
- ↲ אובדן, משבר וריפוי
- ↲ אובדן ומוות
- ↲ התמודדות וטקסים
- ↲ ליווי לקראת מוות
- ↲ מחלה חיים ומוות
- ↲ משפחה וחברים
- ↲ תאונות דרכים
- ↲ נפגעי פעולות איבה
- ↲ לידה, נשמות ותמותה
- ↲ אובדן הריון ותמותת תינוקות
- ↲ הורים שכולים
- ↲ אומנים
- ↲ דיונים כלליים, מחשבות והרהורים על אובדן הריון
- ↲ טיפול פסיכולוגי
- ↲ מדיטציות והתבודדות
- ↲ צמיחה אישית והתגברות על בעיות
- ↲ תרבות הרוח
- ↲ פילוסופיה
- ↲ מוסר ואתיקה
- ↲ פילוסופיה
- ↲ הגות
- ↲ הוגים ודעות
- ↲ היסטוריה
- ↲ לשיבוץ
- ↲ שפות ולשון
- ↲ לימוד עברית, קרוא וכתוב, דקדוק וכיו"ב
- ↲ בלשנות ולשונאות
- ↲ שפות אחרות
- ↲ משחקי מילים
- ↲ חגים ומעגל השנה
- ↲ מועדים לאומיים
- ↲ מועדים אזרחיים
- ↲ מועדים פגאניים
- ↲ מועדים ירוקים
- ↲ מעגל השנה בטבע ואנחנו
- פוריות, הריון, לידה
- ↲ הריון ולידה
- ↲ הריון
- ↲ לפני ההריון
- ↲ תכנון הריון
- ↲ תזונה והריון
- ↲ בדיקות בהריון
- ↲ הריון - כללי
- ↲ הריון מתקדם
- ↲ היבטים נפשיים בהריון
- ↲ הריונות חוזרים
- ↲ הריון והקשר עם הסביבה
- ↲ תיעוד הריון
- ↲ התעמלות בהריון
- ↲ בעיות נפוצות בזמן ההריון
- ↲ בעיות לא כל כך נפוצות בזמן ההריון
- ↲ הריון בר סיכון (לאם, לעובר או לשניהם)
- ↲ עוד עניינים רפואיים והריון
- ↲ כאב בלידה
- ↲ מדור לידה
- ↲ אחרי הלידה
- ↲ לאחר הלידה
- ↲ סיפורי לידה
- תינוקות ופעוטות
- ↲ טיפוח ונשיאה
- ↲ חיתולים
- ↲ חיתולים והחלפת חיתולים
- ↲ גידול ילדים ללא חיתולים
- ↲ צרכים ויציאות
- ↲ חיתולים רב פעמיים
- ↲ חיתולים חד פעמיים אקולוגיים
- ↲ גמילה מחיתולים
- ↲ מנשאים
- ↲ סוגיות מנשאים
- ↲ מנשאי גב/בטן, לנשיאה בתנוחה זקופה
- ↲ מנשאים נוספים
- ↲ באופן-כללי
- ↲ התפתחות והנקה
- ↲ התפתחות התינוק
- ↲ מדור הנקה שאלות ותמיכה
- המשפחה
- ↲ הורות ומשפחה
- ↲ ייעוץ ועזרה
- ↲ תכנון משפחה
- ↲ להפוך להורים
- ↲ התמודדויות יומיומיות קטנות
- ↲ הילדים משתלבים בחיינו
- ↲ בנים לעומת בנות
- ↲ חוויית ההורות
- ↲ מה זה הורות?
- ↲ גירושין ומשפחות מורכבות
- ↲ משפחות חד הוריות ואחרות
- ↲ אימוץ ואומנה
- ↲ רעיונות לפעילויות עם ילדים
- ↲ אמהות, אבות ועזרה הדדית
- ↲ תגובות של הסביבה
- ↲ גם הורים הם בני אדם
- ↲ המשפחה המורחבת
- ↲ אמא שלי ואני
- ↲ בחירת שם
- ↲ דברים שמעלים חיוך
- ↲ שמחות משפחתיות
- ↲ אתגרים בהורות
- ↲ ילדים מרביצים להורים
- ↲ ילדים ופגיעות מיניות
- ↲ לנסוע בלי הילדים?
- ↲ גיל ההתבגרות
- ↲ עקרון הרצף
- ↲ התפישה
- ↲ היישום
- ↲ דיונים על היישום
- ↲ דיונים על התפישה
- ↲ סביבה וקהילה
- ↲ קישורים
- ↲ התמודדות עם אלימות
- ↲ אלימות והתעללות בזוגיות
- ↲ אלימות מינית וילדים (ואיך להישמר)
- ↲ על אלימות יותר יומיומית של ילדים, כעס והתקפי זעם
- ↲ על סיפורי אלימות מהתקשורת
- ↲ זוגיות ומערכות יחסים
- ↲ זוגיות
- ↲ חתונה ואירועים זוגיים
- ↲ קיטורים בזוגיות
- ↲ קשיים ואתגרים בזוגיות
- ↲ ייעוץ זוגי
- ↲ פרידה מזוגיות
- ↲ זוגיות קצת אחרת
- ↲ מין ומיניות
- ↲ על אלימות מינית וטראומות מיניות
- ↲ בני נוער ומיניות
- ↲ תעשיית המין
- ↲ מחלות מין
- ↲ מין ומיניות
- ↲ רווקות ורווקים
- ↲ מחפשים אהבה
- ↲ עוד לא הורים
- ↲ גם קשור, איכשהו
- הגוף ובריאותו
- ↲ מחזוריות ושינה
- ↲ שינה
- ↲ שינה וילדים
- ↲ שיטות הרדמה
- ↲ שינה ומנוחה
- ↲ שינה באוויר הפתוח
- ↲ דפים שמתחילים כבקשה לעצות
- ↲ חלומות
- ↲ וסת ומחזור חודשי
- ↲ וסת ומחזור חודשי
- ↲ בריאות וטיפוח הגוף
- ↲ שמירה על הגוף
- הסביבה
- ↲ טבע וגינון
- ↲ גינון וחקלאות
- ↲ אתרים מומלצים
- ↲ אקולוגיה באופן טבעי
- ↲ משברים אקולוגיים
- ↲ צמצום כמויות הזבל
- ↲ אנרגיה
- ↲ בעלי חיים וטבע
- ↲ בעלי חיים
- הבית
- ↲ ניהול ועיצוב הבית
- ↲ תחזוקת בית
- ↲ כביסה
- ↲ שיפוץ ועיצוב
- ↲ ניקיון וסדר
- ↲ מטבח
- ↲ פליי ליידי
- ↲ חימום וקירור
- ↲ שונות בינתיים
- ↲ תחזוקה ושיפוצים
- ↲ בבית באופן טבעי
- ↲ ארכיטקטורה ושפת תבניות (כריסטופר אלכסנדר)
- ↲ חיים בחוץ לארץ
- ↲ חוץ לארץ
- ↲ החיים במדינה זרה
- ↲ לידה בחו"ל
- ↲ חינוך ביתי בחו"ל
- ↲ הגירה
- ↲ מסעות בחו"ל
- תזונה
- ↲ עקרונות תזונה
- ↲ מידע כללי על תזונה נכונה
- ↲ שיטות ותורות תזונה
- ↲ מזונות וחסרים