החלפת שם
-
טרה_רוסה*
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
החלפת שם
איך לגרום ל כ ו ל ם להשתמש בשם החדש?
לבקש.
לבקש.
-
סאן_שיין*
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2004, 17:46
- דף אישי: הדף האישי של סאן_שיין*
החלפת שם
אני החלפתי שם לפני כמה שנים. רציתי הרבה זמן..כל יום הייתי קמה עם שם חדש ואף אחד לא לקח אותי ברצינות...ביום שהגיע השם הנוכחי שלי, תוך ימים ספורים כולם התחילו לקרוא לי בשם החדש (אפילו משפחה, חברים קרובים)..כשזה זה זה פשוט זה. בהצלחה 
-
שאול_ה*
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2004, 18:10
- דף אישי: הדף האישי של שאול_ה*
החלפת שם
כשמחליפים שם מחליפים מזל
כן.
לפי היהדות ישנם מספר אפשרויות: אפשר להוסיף שם ואפשר לשנות את השם הקיים.
לדוגמה: להוסיף את השם "חיים" לאדם שאינו כ"כ בקו הבריאות.
על פי היהדות ישנו טכס שינוי שם שמתבצע בבית הכנסת מול ספר תורה בנוכחות מיניין.
לאחר מכן יש לשנות את השם בכל המסמכים, וכמובן להיקרא בשם החדש.
איך אומרים לכולם? חלק יקבלו ויאמצו, חלק יזדקקו לשיכנוע אסרטיבי....כמו כל דבר בחיים.
שינוי השם אכן מביא לשינוי במסלול החיים.
מניסיון.
בהצלחה!
כן.
לפי היהדות ישנם מספר אפשרויות: אפשר להוסיף שם ואפשר לשנות את השם הקיים.
לדוגמה: להוסיף את השם "חיים" לאדם שאינו כ"כ בקו הבריאות.
על פי היהדות ישנו טכס שינוי שם שמתבצע בבית הכנסת מול ספר תורה בנוכחות מיניין.
לאחר מכן יש לשנות את השם בכל המסמכים, וכמובן להיקרא בשם החדש.
איך אומרים לכולם? חלק יקבלו ויאמצו, חלק יזדקקו לשיכנוע אסרטיבי....כמו כל דבר בחיים.
שינוי השם אכן מביא לשינוי במסלול החיים.
מניסיון.
בהצלחה!
-
טרה_רוסה*
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
החלפת שם
בהריון הראשון שלי לא הייתי מה שנקרא "מחוברת לעצמי"..., החלטתי על השם של ילדתי מראש.
כיום אני אם לילדה נוספת, את שמה היא קיבלה מספר שבועות לאחר הלידה, ולאורך כל אותם שבועות היא היתה "הילדה"... השם שלה מקסים ומתאים לה כל כך.
עם הילדה הראשונה יש לי הרגשה שהשם מחליש אותה. שמה בר. לפני מספר שבועות היא ביקשה ממני להחליף לה את השם אחרי שגילתה כי יש בו מעט אותיות...
אני מוצאת את עצמי מבולבלת, ולא רוצה לבלבל אותה גם. היא מצידה ממשיכה להזכיר לי, ואף עונה לשמות אחרים.
אשמח לשמוע הצעות.
כיום אני אם לילדה נוספת, את שמה היא קיבלה מספר שבועות לאחר הלידה, ולאורך כל אותם שבועות היא היתה "הילדה"... השם שלה מקסים ומתאים לה כל כך.
עם הילדה הראשונה יש לי הרגשה שהשם מחליש אותה. שמה בר. לפני מספר שבועות היא ביקשה ממני להחליף לה את השם אחרי שגילתה כי יש בו מעט אותיות...
אני מוצאת את עצמי מבולבלת, ולא רוצה לבלבל אותה גם. היא מצידה ממשיכה להזכיר לי, ואף עונה לשמות אחרים.
אשמח לשמוע הצעות.
-
ניצן_אמ*
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
החלפת שם
שדות, אני לא יודעת מה להגיד לך.
אני החלפתי שם בגיל שמונה עשרה. זה היה לאחר שנים רבות שלא אהבתי את השם שלי. לא בחרתי לי שם בעצמי, אלא אימצתי את השם שאמא שלי רצתה לתת לי כשנולדתי. (ניצן)
עבורי זה היה תהליך ארוך ומורכב, ומאד דרמטי. אני לא יודעת איך הוא משפיע על ילדים קטנים כל כך. במובן מסויים יש שבר של הזהות, ותקופת מעבר לא קלה שבה מרגישים מעט חסרי זהות. אני מתארת לעצמי שלילד זה עשוי להיות קשה לפחות אם לא יותר מאשר למבוגר.
ההצלחה ה"טכנית" של לגרום לאנשים אחרים לאמץ את השם היתה תלויה, אצלי לפחות, במעבר מסגרת. כשהתגייסתי הצגתי את עצמי בנחישות בשם החדש וזה תפס, אבל זה עניין חיצוני והרבה פחות משמעותי מהתהליך הפנימי.
בבית ההורים עד היום קוראים לי בשם המקורי.
מה על לעשות וריאציה על השם הנוכחי? ככה השינוי יכול שיהיה לא מערער. (סתם לדוגמא, ענבר)
ועוד דבר. אני לא יודעת איך ילדים אחרים חיים עם השם שלהם, אבל אני לא חייתי בנוחות עם שלי ולבסוף שיניתי אותו. אולי הדברים שהיא אומרת היום כן מבשרים על הבאות.
מקווה שלא בלבלתי אותך יותר...
אני החלפתי שם בגיל שמונה עשרה. זה היה לאחר שנים רבות שלא אהבתי את השם שלי. לא בחרתי לי שם בעצמי, אלא אימצתי את השם שאמא שלי רצתה לתת לי כשנולדתי. (ניצן)
עבורי זה היה תהליך ארוך ומורכב, ומאד דרמטי. אני לא יודעת איך הוא משפיע על ילדים קטנים כל כך. במובן מסויים יש שבר של הזהות, ותקופת מעבר לא קלה שבה מרגישים מעט חסרי זהות. אני מתארת לעצמי שלילד זה עשוי להיות קשה לפחות אם לא יותר מאשר למבוגר.
ההצלחה ה"טכנית" של לגרום לאנשים אחרים לאמץ את השם היתה תלויה, אצלי לפחות, במעבר מסגרת. כשהתגייסתי הצגתי את עצמי בנחישות בשם החדש וזה תפס, אבל זה עניין חיצוני והרבה פחות משמעותי מהתהליך הפנימי.
בבית ההורים עד היום קוראים לי בשם המקורי.
מה על לעשות וריאציה על השם הנוכחי? ככה השינוי יכול שיהיה לא מערער. (סתם לדוגמא, ענבר)
ועוד דבר. אני לא יודעת איך ילדים אחרים חיים עם השם שלהם, אבל אני לא חייתי בנוחות עם שלי ולבסוף שיניתי אותו. אולי הדברים שהיא אומרת היום כן מבשרים על הבאות.
מקווה שלא בלבלתי אותך יותר...
החלפת שם
אני חיה בקהילה שבה מאד מקובל להחליף שמות לתקופות משתנות, ככלי בהתפתחות אישית. גם ילדים של אנשים בקהילה מחליפים לפעמים את שמם, וכולנו משתדלים לכבד את זה.
מנסיוני, גם בסביבה הרחבה יותר בה אנו חיים, כשמישהו מודיע בפשטות ובלי להתנצל שהחליף את שמו - הסביבה מקבלת את זה.
הכי קשה הולך בדרך כלל עם ההורים ומשפחת המוצא, אבל גם הם יכולים ללמוד ולהתרגל במשך הזמן.
נורא כיף להחליף שם. יש בזה המון טריות. ולא צריך מיד להחליף בת.ז. - אפשר להתנסות כמה זמן בתחושה של השם החדש, ואז ליידע בהדרגה את המעגלים השונים - ובסוף להשלים את התהליך, רק אם רוצים, בשינוי רשמי.
מנסיוני, גם בסביבה הרחבה יותר בה אנו חיים, כשמישהו מודיע בפשטות ובלי להתנצל שהחליף את שמו - הסביבה מקבלת את זה.
הכי קשה הולך בדרך כלל עם ההורים ומשפחת המוצא, אבל גם הם יכולים ללמוד ולהתרגל במשך הזמן.
נורא כיף להחליף שם. יש בזה המון טריות. ולא צריך מיד להחליף בת.ז. - אפשר להתנסות כמה זמן בתחושה של השם החדש, ואז ליידע בהדרגה את המעגלים השונים - ובסוף להשלים את התהליך, רק אם רוצים, בשינוי רשמי.
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
החלפת שם
למישהו יש מושג האם ההטעמה(מילעל, מלרע) משחקת תפקיד בשם לפי המסורת או לפי כל מקור אחר?
(יש שמות שניתן לומר גם במילעל וגם במלרע, ושני האופנים מקובלים לחלוטין)
(יש שמות שניתן לומר גם במילעל וגם במלרע, ושני האופנים מקובלים לחלוטין)
-
יונת_שרון*
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
החלפת שם
בשמות מהתנ"ך יש הטעמה, אם כי לא תמיד היא המקובלת. למשל, תרצה ועפרה הן במלרע, ואילו בועז ואוהד הם במלעיל.
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
החלפת שם
אולי לא הסברתי טוב את עצמי. התכוונתי להאם שינוי/החלפה לשם שניתן לומר בשני האופנים יש משמעות מסוימת, כלומר האם זה משנה לדוגמה אם קוראים למישהי רחל במילעל או במלרע(מבחינת נמורולוגיה, יהדות וכדומה)
תודה
תודה
-
ג'וניפר_והמשפחה*
- הצטרפות: 01 אפריל 2009, 22:30
- דף אישי: הדף האישי של ג'וניפר_והמשפחה*
החלפת שם
אני יודעת שהשם שלי לא ממש נורא. אחרי הכל, אם הוא היה נורא, הוא לא היה מככב כבר 10 שנים ברציפות בראש טבלאת השמות הנפוצים בישראל.
אבל אני שונאת אותו. אף פעם לא אהבתי.
בעלי הגדיר אותו יפה כ'שם ברירת מחדל'.
הוא לגמרי לא אני.
אבל איך עכשיו, בגיל 27, מוצאים שם חדש? איך מתרגלים לכזה?
ואיזה שם בכלל כן יהיה אני?
כרגע אני יודעת שהנוכחי לא מתאים לי, אבל לא יודעת איזה שם כן מתאים.
הצעות, תובנות, עוגיות וכו' יתקבלו בברכה.
אבל אני שונאת אותו. אף פעם לא אהבתי.
בעלי הגדיר אותו יפה כ'שם ברירת מחדל'.
הוא לגמרי לא אני.
אבל איך עכשיו, בגיל 27, מוצאים שם חדש? איך מתרגלים לכזה?
ואיזה שם בכלל כן יהיה אני?
כרגע אני יודעת שהנוכחי לא מתאים לי, אבל לא יודעת איזה שם כן מתאים.
הצעות, תובנות, עוגיות וכו' יתקבלו בברכה.
-
ניחוח אדמה אחרי הגשם
- הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
- דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם
החלפת שם
היי ג'וניפר והמשפחה
ראיתי פתאום את הדף, למרות שכתבת לפני חודש אני עונה לך
אני בעצמי מתלבטת בשאלות ממש דומות...
<אם את ממש מתכוונת להחליף שם את יכולה לנסות להסתכל ברשימות שמות באינטרנט או בספרים ולרשום לעצמך שמות שנשמעים לך נחמד ומתאים...
ואז אולי תעלי על כמה שמות "בערך" ומשם תשכללי את זה, נגיד תביני שאת אוהבת איזושהי אות במיוחד וכו'... אפשר גם להתייעץ עם נומרולוג/רב אם זה מדבר אלייך>
ראיתי פתאום את הדף, למרות שכתבת לפני חודש אני עונה לך
אני בעצמי מתלבטת בשאלות ממש דומות...
<אם את ממש מתכוונת להחליף שם את יכולה לנסות להסתכל ברשימות שמות באינטרנט או בספרים ולרשום לעצמך שמות שנשמעים לך נחמד ומתאים...
ואז אולי תעלי על כמה שמות "בערך" ומשם תשכללי את זה, נגיד תביני שאת אוהבת איזושהי אות במיוחד וכו'... אפשר גם להתייעץ עם נומרולוג/רב אם זה מדבר אלייך>
-
ניחוח_הדובדבן*
- הצטרפות: 23 יולי 2015, 02:45
החלפת שם
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שלום,
אני חושבת שלא החלפתי את השם אלה יותר השלמתי אותו הוספתי לשם איחוד
אנשים עדיין מתקשים לקרוא לי בשם החדש, אבל אני יודעת שבסוף כולם התרגלו לקרוא לי בשם החדש.
להוסיף לשם משהו זה כמו לפתוח דף חדש במחברת.
שלום,
אני חושבת שלא החלפתי את השם אלה יותר השלמתי אותו הוספתי לשם איחוד
אנשים עדיין מתקשים לקרוא לי בשם החדש, אבל אני יודעת שבסוף כולם התרגלו לקרוא לי בשם החדש.
להוסיף לשם משהו זה כמו לפתוח דף חדש במחברת.