הורות מקרבת

אנונימי

הורות מקרבת

שליחה על ידי אנונימי »

דיון על Attachment Parenting שהתחיל בדף באופן טבעי בתקשורת:
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

הורות מקרבת

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

אז בעצם נשמע שה'הורות מחוברת' זה בדיוק אותו הדבר כמו עקרון הרצף, רק עם שמות שונים.
האם אני צודקת?

האם הם שאבו מעקרון הרצף?
אם לא, מה היה מקור ההשראה שלהם להיזכרות באורח החיים כפי שאמור להיות באופן טבעי?
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

הורות מקרבת

שליחה על ידי יונת_שרון* »

הורות מחוברת זה מושג שהמציא ד"ר סירס וכנראה שהוא אכן שאב מעקרון הרצף. יחד עם זאת, הוא ויתר על כמה חלקים חשובים כמו יצר לשימור עצמי והמנעות מ-התרכזות בילד. ככה שאת ההבדלים תוכלי לזהות אם תראי ילדים אוכלים חול, מטפסים, משתרכים אחרי אמא שלהם שעסוקה בענייניה, או נישאים על אחיהם הגדולים.
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

הורות מקרבת

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

הורות מחוברת זה מושג שהמציא ד"ר סירס וכנראה שהוא אכן שאב מעקרון הרצף.
יותר שאב מבולבי לדעתי, לא? לקח את התיאוריה והניסויים וניסה להעביר לפרקטיקה. למרות שבטוח היתה השפעה ללידלוף.
סתם שאלה, האם לא מקובל לתרגם ל"הורות מקרבת"?

בלי לראות את התוכנית. אני הייתי פה בארה"ב בקבוצת AP, ואני חייבת להודות שאפילו שהיו סממנים דומים בהתנהלות שלנו (הנקה ממושכת, נשיאה, אמהות בבית, לינה משותפת, אצל חלק בלי חיתולים-עם חיתולים, לידות בית ועוד) משהו בבסיס הרעיוני היה מהותית שונה. עשינו את אותם דברים, אבל מסיבות מאד שונות. לא יעזור, זה פשוט נראה אחרת מה שאני עשיתי ומה שהן.
שוניים עיקרים שהרגשתי היו במשמעת, בחינוך, וב"יעדים" החינוכיים, שלהן היו הרבה ולי הרבה פחות אם בכלל... :-)

היום אני בקבוצת חנ"ב שרובה אנסקולינג, וכפועל יוצא של המהות המשותפת, יוצא שהרבה מההתנהלות דומה. זה כאילו הפוך בכיוון. זה הרבה יותר מתאים לי אישית. אני א בטוחה שברור. בקבוצה אלף היתה לי תחושה ממוקדת בתוצר. אם נעשה א-ב-ג, יצאו לנו ילדים נהדרים. בקבוצה בית התחושה היא שהמיקוד הוא בחופש לגדול באופן טבעי, הן כהורים והן כילדים... ומתוך זה, הרבה בוחרים באותם מעשים. אבל זה מרגיש אחרת לגמרי. כמו שיונת תארה (אחים קטנים מטפסים על חול מאחורי אמא משתרכת ואוכלים את האחים הגדולים :-D)
יותר ברצינות, לא ממורכז, בתור התחלה...

כך או כך, יש הרבה התעסקות בנושאים האלה בתקשורת, האין זה נפלא?!
אלטר_אגו*
הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*

הורות מקרבת

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

לי זה ברור מאד. :-)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הורות מקרבת

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

סתם שאלה, האם לא מקובל לתרגם ל"הורות מקרבת"?
הורות מקושרת אם אני זוכרת נכון (ואפילו היה פה פעם דף על תרגום המושג AP).
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הורות מקרבת

שליחה על ידי בשמת_א* »

בעיקר "הורות מקרבת".
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הורות מקרבת

שליחה על ידי בשמת_א* »

הורות מחוברת זה מושג שהמציא ד"ר סירס וכנראה שהוא אכן שאב מעקרון הרצף.
אה, לא. Attachment parenting מבוסס על תיאוריית ה-Attachment שהוביל החוקר ג'ון בולבי ‎John Bowlby בטרילוגיה המרשימה שלו, Attachment and Loss (כרך שני: Loss, כרך שלישי: Separation).
בולבי הוא שדיבר על ה"אטצ'מנט" (נשברתי מהאנגלית).
גם לידלוף כתבה את ספרה, עקרון הרצף, רק לאחר שלמדה באוניברסיטה, בין היתר את ספרו הנ"ל של בולבי (אז היה רק הכרך הראשון). כפי שכתבתי כבר לפחות בדף אחד פה, אני יכולה (ויום אחד אף אעשה זאת במדוייק) להצביע על קטעים שלמים מספרה שמבוססים כמעט מלה במלה על עמודים בספרו.

יותר שאב מבולבי לדעתי, לא? לקח את התיאוריה והניסויים וניסה להעביר לפרקטיקה
בדיוק, ותוך שני שינויים מרכזיים: האחד, ניסה לפשט את זה ולעשות את זה יותר קל ובלי תיאוריות עבור המשפחה האמריקנית. והשני, עם דגש חזק על הנקה, מה שבולבי עושה כמיטב יכולתו להתחמק מלדבר עליו (הזכיר לי את שפינוזה: יש דברים שהם כל כך טאבו בחברה שלך, שאתה לא מעז אפילו לכתוב אותם בפה מלא, רק ברמז בפרק אחד, אבל מייד מטשטש אותם ומבטל את ערכם בפרקים הבאים, כי אתה חייב לאפשר פתח מילוט לקוראים שלך).
יונת_שרון*

הורות מקרבת

"Creative Parenting: How to Use the New Continuum Concept to Raise Children Successfully from Birth Through Adolescence by William Sears (Paperback - Jan 1983)" Amazon:0396082645

לדעתי זה מראה די בבירור שסירס שאב מלידלוף. כנראה שאחר כך הוא הבין שמשתלם יותר להיתלות בבולבי ולא בלידלוף.
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

הורות מקרבת

שליחה על ידי עדי_יותם* »

אני בחרתי ב"הורות מקרבת" בכל פעם שיצא לי לתרגם או לכתוב על זה בעיתונים שונים. העדפתי את הניסוח הזה, למרות ש"הורות מקשרת" או "הורות מקשרת" קרוב יותר לאטצ'מנט המקורי. בעברית זה פשוט נשמע טוב יותר ככה, לטעמי.

בעברית יש מעט מאוד ספרות הורות טובה ועוד פחות מזה ספרות שכתובה באופן נגיש. מהבחינה הזו עקרון הרצף ענה על לא מעט צרכים, והיה הדבר הנכון בתקופה שאנשים היו פתוחים לשמוע אותו. אני לא יודעת איזו תגובה הוא עורר בארה"ב כשיצא - בשנות השבעים. זה המון זמן.

בהריון הראשון שלי, הייתי חלק מרשימת תפוצה של נשים שכולן היו אמורות ללדת באפריל 1997, ורובן היו מארה"ב ומקנדה. היו שם אלפי דיונים על דרכים שונות ובחירות שונות בהורות, ושם הכרתי לראשונה את המושג אטצ'מנט פרנטינג, שנטחן לאורך, לרוחב ולעומק. על עקרון הרצף לא שמעתי שם מעולם עד שיצא בארץ בעברית, ואז התברר שיש שם אכן כמה מחנכות בבית/יולדות בבית/מניקות גם בחוץ וכו' שמכירות אותו.

עקרון הרצף הרבה יותר קשה לעיכול מ-AP. הוא כתוב בשפה מאשימה ומפחידה, הוא מספר על חברה זרה. AP פשוט, בהיר, נוסחאות ברורות וקלות יותר לשימוש בחברה המערבית. אין "לשאת את התינוק גם במקלחת" או לתת לילדים להסתובב לבד ולטפס לכל מקום ללא השגחה. העקרונות ליישום AP הם פשוטים (לפחות על הנייר :-P ) או אם לא פשוטים - ברורים, ונכתבו לחברה המערבית של ימינו - לידה טבעית, הנקה, נשיאה, שינה משותפת, תקשורת מקרבת. הספרות בעניין כתובה בשפה אוהדת ומכבדת. אין פלא שהקונספט הזה, הקל יותר להבנה, לעיכול וליישום - תפס :-)
אלטר_אגו*
הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*

הורות מקרבת

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

בהריון הראשון שלי, הייתי חלק מרשימת תפוצה של נשים שכולן היו אמורות ללדת באפריל 1997, ורובן היו מארה"ב ומקנדה.
:-0 יו! גם אני הייתי בפורום כזה של מאי 2001. משהו של iVillage. גם אני שמעתי שם על אטצ'מנט פרנטינג אבל לא על עקרון הרצף, וגם על babywise המנוגדת, ועל cry-it-out השימושי כל כך שהיה לו קיצור (cio)... אוח, איזה פרץ נוסטלגיה עוררת פה... ;-)
אהבת_עולם*

הורות מקרבת

שמחתי לקרוא את כל ההסברים.

בקבווצה אלף היתה לי תחושה ממוקדת בתוצר. אם נעשה א-ב-ג, יצאו לנו ילדים נהדרים. בקבוצה בית התחושה היא שהמיקוד הוא בחופש לגדול באופן טבעי, הן כהורים והן כילדים... ומתוך זה, הרבה בוחרים באותם מעשים. אבל זה מרגיש אחרת לגמרי.
ניצן, תודה. זה די מסביר לי.

לידה טבעית, הנקה, נשיאה, שינה משותפת, תקשורת מקרבת.
האם השיטה הזו של 'הורות מחוברת'/'הורות מקרבת' קשורה לשיטה הידועה של 'תקשורת מקרבת' ?
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

הורות מקרבת

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אבל איפה הדף Attachment Parenting שהיה פעם? אחד הדפים הוותיקים. לא מצאתי אותו. אני זוכרת שפתחה אותו אחת הירושלמיות.
יונת_שרון*

הורות מקרבת

Attachment]נמחק Parenting[/po]&version=20071127231934. ממילא כל מה שהיה בו זה דיון על תרגום המונח.
אהבת_עולם*

הורות מקרבת

חוזרת על שאלתי:
האם השיטה הזו של 'הורות מחוברת'/'הורות מקרבת' קשורה לשיטה הידועה של 'תקשורת מקרבת' ?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הורות מקרבת

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לא כל כך. אבל קשורה ל-TCS - כבד את ילדיך
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

הורות מקרבת

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני זכרתי משהו אחר, אבל כנראה שטעיתי.
עדי_יותם*

הורות מקרבת

שליחה על ידי עדי_יותם* »

לא - הורות מקרבת זה תרגום מ-attachment parenting, ותקשורת מקרבת - non-violent communication.
עדי_יותם*

הורות מקרבת

שליחה על ידי עדי_יותם* »

אבל קשורה ל-TCS - כבד את ילדיך
מההתרשמות שלי, הורי TCS הם גם AP, אבל להיות AP אין פירושו בהכרח להיות TCS ;-)
ניצן_אמ*

הורות מקרבת

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מההתרשמות שלי, הורי TCS הם גם AP, אבל להיות AP אין פירושו בהכרח להיות TCS
תודה על זה. זה מה שניסיתי להגיד בסיפור שלי על הקבוצות פה.
קבוצת הAP לא היתה בהכרח TCS, ולא הומסקולינג, ולא לא דוחפים מאד מאד...
קבוצת האנסקולינג, להתרשמותי בלבד, היו AP, TCS ועוד כל מיני אותיות נחמדות. :-)
יונת_שרון*

הורות מקרבת

אני יכולה להעלות בדעתי שמישהו יהיה TCS אבל לא יעמוד בסטנדרטים של AP. במיוחד אני חושבת על תינוקת שהכרתי שפשוט לא אהבה להיות על הידיים אלא העדיפה לשכב על הגב ולצפות בסביבתה.
ניצן_אמ*

הורות מקרבת

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

נו, זה משהו אחר :-) מה, נכריח אותה?
שליחת תגובה

חזור אל “התבטאות”