הדף ברובו הגדול מפרש את 'ההתהפכות' של הילד הבכור לאור עובדת קיומו והתפתחותו של האח התינוק .
כן , נכון אבד לכם המפתח , אך נראה לי שאתם מחפשים את המפתח מתחת לפנס .
חפשו אותו במרחב החשוך , בחושך שנמצא מעבר לעיגול האור של הפנס .(קנאת אחים )
אתם מתארים במדויק את המקום החשוך :
_ההפתעה היא חוסר האונים שלנו ואיך שזה מטלטל את חיינו.
כל אחד מאיתנו מגיב לזה אחרת , אבל שנינו מוטרדים, מותשים, מבולבלים, מבואסים, ולא בטוחים אם תגובותינו נכונות ומיטיבות עם המצב._
אני מתבוננת בילדכם הבכור ורואה איך חוסר האונים והטלטלה שלכם משתקפת בהתנהגות שלו .
אתם בפניקה והיא מדבקת .
אתם סובלים .

גם לכם פרחי בך , הומיאופתיה , זה טוב מאוד + קחו את
עצמכם בידיים . אתם המנהיגים של המשפחה ושניכם חייבים להתעשת .
הילד סובל מחוסר מנהיגות שלכם .
עם התקרב גיל 5 זו תקופה שמאופיינת בהתנהגות קונפליקטואלית
גם כשאין אח קטן .
ילדים עושים בגיל זה המון דברים 'לא מתאימים' - בעצם בודקים אם "אפשר" . אחרי שעד עכשיו קבלו די בהכנעה את מה שאסור לעשות עכשיו קוראים על כך תיגר .
אתם טועים לחשוב שכל ההתנהגויות ההפוכות שלו נובעות מקנאה . וכנראה מרחמים עליו .
בפשטות סמכותית יש להסיר אותו מן הרגליים עת הוא נתלה עליכם .
בפשטות סמכותית יש לקחת אותו ביד ולהזיז אותו ממקום בלתי רצוי .
אם הוא מכה את אחיו , או את אחד מכם יש לקחת אותו ביד חזקה הצידה ולהפנות אותו לעניין אחר . לא צריך לרחם עליו .
הוא בודק מה אפשר עם הרבה יותר כוח ודמיון ממה שהיה לו עד כה פשוט מפני שהתבגר ומתקרב לגיל 5 .
חודש -חודשיים אחרי גיל 5 הכל יירגע .הוא יפנים את הציוויים והחוקים שהחברה מטילה על האדם וימשיך הלאה.
האם זה נעים להיות הורה סמכותי ? - לא . זה לא כל כך נעים - אבל אתם חייבים את זה לילד שלכם . תתאמצו.
להיות סמכותי זה לא אומר להיות כועס!! זה אולי לא פופולרי ובגלל זה לא כל כך נעים . אבל ברגע שזה נעשה בפשטות הילד נרגע.
אני מסכימה עם
עפרה שחר שהטלטלה שעוברת עליכם קשורה להיסטוריה הפרטית של כל אחד מכם . וטוב יעשה כל אחד מכם אם יתבונן פנימה .
אבל אין לכם המון זמן כרגע . החיים של הבכור הם
עכשיו .
יחד עם זאת
ברצוני לפתח גישה כלפי הבכור שכתבתי עליה כבר במקום אחר באתר :
הבכור זקוק
באמת להמון תמיכה ועידוד .יש לשפוט לטובתו ולא להיבהל ממה מההתהפכות שלו.
הבכורים הם אלה שכל סדרי העולם שלהם השתנו .
זה משהו הרבה יותר גדול מאשר "קנאה" . לבכורים , כל סדרי העולם משתנים .
כשהעולם כפי שאני מכיר אותו סובב כולו סביבי , וההורה שלי נעשה פתאום מעורב רגשית , עסוק , עייף ובלתי מתפנה..
ובמקרה שלכם ההורה גם נעשה מאוכזב ממני וחסר אונים .. - זאת ממש מהפכה .
לילד השני והשלישי לא צפויה מהפכה כזאת .. הם כבר נולדים למציאות שונה . גם בה קיימת קנאה אבל סדרי העולם ידועים כבר.
בגלל זה צריך לכמה זמן להלביש אותו , ולהנעיל לו , ולהאכיל אותו ולקחת אותו על הידיים כאילו הוא חולה במשהו . כי כן הוא חולה כרגע וצריך עזרה.

לכולכם